biografie leeftijd Verjaardagsregister jarig verjaardag Verjaardagsregister geboortedatum horoscoop verjaardagskalender
21-09-2021 Home
Verjaardag Zoeken
Enquete
Contact

Zoeken


U heeft gezocht op "Abel". Er zijn 58 resultaten gevonden :


Pagina's
Links
LudiekTheBirthdayCalculator.com - Rekent allerlei gekke dingen uit n.a.v. uw geboortedatum.DeathClock.com - Lugubere calculator die uitrekent hoe lang je nog te leven hebt.Verjaardagskaartje maken - Verjaardagskaart sturenVerjaardagskaartjes - Verjaardags
 


Verjaardagregisters

Ali B.

Nationaal
Is nu 39 jaar...
Jarig: 16 oktober 2021

voor 40e verjaardag
Ali Bouali, beter bekend als Ali B., is een Nederlandse rapper van Marokkaanse afkomst. Ali B. is ook werkzaam als TV-presentator, stand-upcomedian en eigenaar van zijn eigen platenlabel SPEC Entertainment. Ali B. is veelvuldig onderscheiden met prijzen en awards en heeft reeds een flink aantal hits op zijn naam staan: Ik Ben Je Zat, Wat Zou Je doen (met Marco Borsato), Leipe Mocro Flavour, Rampeneren, Wij Houden Van Oranje en Eeyeeyo. In seizoen 2013/2014 is Ali B. coach in The Voice Of Holland op RTL4.

Loes Luca

Nationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: 18 oktober 2021

voor 68e verjaardag
Loes Luca, geboren als Louise Diana Wilhelmina Catharina Luca te Rotterdam, is een Nederlands actrice en comédienne. Loes Luca is voornamelijk bekend van Nénette Et Les Zézettes, Het Klokhuis, Ja Zuster Nee Zuster, de series 'T Schaep Met De 5 Pooten en won reeds vele prijzen en nominaties zoals de Theo d'Or en Rembrandt Award. Op haar 17e wilde Loes Luca naar de Academie voor Expressie, maar werd geweigerd omdat ze geen Frans sprak en slechts drie jaar mulo had, waarop ze voor een jaar naar Frankrijk vertrok als au pair. Bij terugkomst werd Loes Luca wel aangenomen. Loes Luca is officieel docent dramatische vorming, maar het theater trok meer dan de klas. Met haar energieke, rappe stijl heeft ze vele theater- en televisieproducties, films en zangvoorstellingen op haar naam staan. Enkele producties van Loes Luca zijn Prettig Weekend Meneer Meijer, Spetters, Een Vlucht Regenwulpen, Het Meisje Met Het Rode Haar, De Schorpioen, Abel, Theo En Thea En De Ontmaskering Van Het Tenenkaasimperium, Nénette Et Les Zézettes, Het Klokhuis, De Noorderlingen, De Jurk, Minoes, Ja Zuster Nee Zuster, Moordwijven, Robots, Lepel, 'T Schaep Met De 5 Pooten, Koning Aan De Maas, 'T Vrije Schaep en 'T Spaanse Schaep.

Harry Sacksioni

Nationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: 23 oktober 2021

voor 71e verjaardag
Harry Sacksioni, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse gitarist. Harry Sacksioni werd in de jaren 70 bekend om zijn akoestisch gitaarspel, dat hij vooral door zijn samenwerking met Herman van Veen onder de publieke aandacht kon brengen. Zijn composities spreken, bij gitaristen en anderen, zeer tot de verbeelding. Beroemde stukken zijn bijvoorbeeld Meta Sequoia, Vensters, Elixer, Thee bij tante Josephine, Bello en Paddentrek. Verreweg het meeste van zijn oeuvre bestaat uit eigen composities, van een hoofdzakelijk instrumentaal karakter. Harry Sacksioni treedt al meer dan 40 jaar op in Nederlandse theaters, maar is ook geregeld in het buitenland te vinden als uitvoerend artiest. Als artiest legt Harry Sacksioni geen nadruk op commercieel succes. Hierdoor komt hij weinig via radio en tv onder de publieke aandacht. Harry Sacksioni brengt zijn platen alleen nog in eigen beheer en op zijn eigen label uit. In het najaar van 2008 brengt Harry Sacksioni een complete fingerstyle methode voor gitaar uit, genaamd De Sacksioni methode. In deze methode wordt de stijl van Sacksioni behandeld vanaf de basisbeginselen van zijn techniek tot de complete uitleg en partituur van een aantal van zijn meest uitdagende composities.

Rick de Leeuw

Nationaal
Is nu 60 jaar...
Jarig: 10 november 2021

voor 61e verjaardag
Rick de Leeuw, geboren te Haarlem, is een Nederlandse schrijver, dichter, zanger, presentator en muziekproducer. Rick de Leeuw is vooral bekend geworden als zanger van de Tröckener Kecks. Hij heeft 20 jaar in "de Kecks" gespeeld. Rick de Leeuw wilde aanvankelijk profvoetballer bij Ajax worden, maar toen dit onhaalbaar bleek, vond hij zijn liefde in de muziek en het schrijven. In 2000 debuteerde Rick de Leeuw als schrijver met de semi-autobiografische roman De Laatste Held. Rick was tevens actief als acteur in films en in het theater, maar heeft er bijvoorbeeld ook gestaan als voordrager van gedichten, veelal onder begeleiding van Jan Hautekiet. Rick de Leeuw heeft meegewerkt aan tv-programma's als De Laatste Show, De Nieuwste Quiz, De Leeuw In Vlaanderen, De Tabel Van Mendelejev, De Wereld Draait Door, Het Gesprek, De Zwoele Stad en de Nacht Van De Popmuziek. Rick de Leeuw heeft ook bekende hits van Lou Reed of Nick Cave bewerkt naar het Nederlands, maar zijn grootste successen waren toch zijn hits met de Tröckener Kecks; Nu Of Nooit, Met Hart En Ziel, Het Komt Nooit Meer Goed, Op Een Mooie Pinksterdag en een bijzonder lange titel Zou Je Niettegenstaande De Recente Gebeurtenissen Toch Nog Een Verblijf Op Amoureus

Peter R. de Vries

Nationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 14 november 2021

voor 65e verjaardag
Peter Rudolf de Vries, beter bekend als Peter R. de Vries, is een Nederlandse misdaadverslaggever met een eigen TV-programma. Tevens mengt hij zich soms in de landelijke politiek, waarvoor hij o.a. de politieke partij PRDV oprichtte. Door vele misdaadzaken te volgen en ze zelfs op te lossen, is Peter R. de Vries nationaal bekend geworden en geniet hij hoog aanzien als deskundige. Enkele zaken waarmee Peter R. de Vries mee van doen heeft gehad zijn de ontvoering van Freddy Heineken, Steve Brown, de Puttense moordzaak, affaire Mabel Wisse Smit en Klaas Bruinsma, de afgedankte computer van officier van Justitie Tonino, de zaak Joran van der Sloot en verdwijning van Natalee Hollaway. Voor de TV-uitzending over de verdwijning van Natalee Holloway ontving Peter R. de Vries een Emmy Award.

Annet Malherbe

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 23 november 2021

voor 64e verjaardag
Annet Malherbe, geboren te Rotterdam, is een Nederlandse actrice. Annet Malherbe is getrouwd met acteur / regisseur Alex van Warmerdam. Annet Malherbe werd bij het grote publiek vooral bekend door haar rol als de zwaarlijvige Juffrouw Jannie in de komedieserie Debiteuren Crediteuren van Jiskefet, maar zelf hoopt ze dat ze niet alleen om deze rol herinnerd zal worden. Daarnaast speelde Annet Malherbe rollen in televisieseries en films als Gooische Vrouwen, Lava, 'T Vrije Schaep, Abel, Jiskefet, De Noorderlingen, Mus, Reunie, De Jurk, Abeltje, Kleine Teun, Hertenkamp, Oud Geld, Zus & Zo, Minoes, Loenatik De Moevie, Lot, Grimm, Twee Dromen, Spoorloos Verdwenen, SEXtet, De Laatste Dagen Van Emma Blank en Foeksia De Miniheks. Annet Malherbe verwierf nominaties en prijzen met voornamelijk Abel, Kleine Teun en Gooische Vrouwen. Annet Malherbe zingt graag...

Taylor Swift

Internationaal
Is nu 31 jaar...
Jarig: 13 december 2021

voor 32e verjaardag
Taylor Swift, geboren als Taylor Alison Swift te Wyomissing (Pennsylvania), is een Amerikaanse countryzangeres en actrice. Taylor Swift acteerde o.a. in Hannah Montana - The Movie en Valentine's Day. Taylor Swift is opgegroeid op een boerderij waar kerstbomen worden gekweekt. Op haar tiende begon ze met optreden op karaokewedstrijden, markten en festivals die meestal in de buurt van haar woonplaats waren. Taylor Swift heeft ook ooit een hele zomer besteed aan het schrijven van een boek van maar liefst 250 pagina's lang, dat echter nooit is uitgegeven. Taylor Swift heeft altijd al gezongen. Op haar elfde ging ze voor het eerst naar 'country city' Nashville waar ze aan elk platenlabel een cd met zelfingezongen karaokeliedjes gaf, maar ze kwam met lege handen terug. Velen wezen haar af door haar te jonge leeftijd. Maar Taylor Swift bleef doorzetten en wilde alleen een platencontract tekenen bij een maatschappij die haar toeliet om haar eigen liedjes uit te brengen. Dit lukte en vervolgens groeide ze uit tot een succesvolle zangeres met liedjes als Love Story, You Belong With Me, Mine en Half Of My Heart met John Mayer.

Ryan Babel

Nationaal
Is nu 34 jaar...
Jarig: 19 december 2021

voor 35e verjaardag
Ryan Guno Babel, geboren in Amsterdam, is een Nederlandse voetballer met afkomst uit Suriname. Ryan Babel maakt ook muziek en rapt onder de naam Rio. Ryan Babel heeft gespeeld voor Ajax, Liverpool en speelde reeds meer dan 30 interlands bij het Nederlands elftal.

Gianni Versace

Internationaal
Is nu 74 jaar...
Jarig: 02 december 2021

voor 75e verjaardag
Gianni Versace, geboren te Reggio Calabria en overleden in Miami op 15 juli 1997, was een Italiaans modeontwerper. Als kind hielp Gianni Versace zijn moeder bij het uitzoeken van edelstenen en goudvlechtwerk voor borduursels en op een gegeven moment verkocht zijn moeder in haar couturehuis ook Gianni's ontwerpen. In 1972 kreeg Gianni Versace bij Fiori Fiorentini in Lucca de kans een breiwerkcollectie te ontwerpen en hij trok hiermee de aandacht van Donatella Girombelli die besloot hem aan te nemen als huisontwerper van modehuis Genny and Callaghan. Als freelancer werkte Gianni vervolgens voor verschillende labels. In 1978 tekende Gianni Versace een eerste eigen collectie en opende met zijn jongere broer Santo een boetiek aan de Via della Spiga te Milaan, waar ook andere modelabels werden verkocht. Hiermee was de oprichting van het modehuis Versace een feit. Gianni Versace had grote bekende klanten, vestigingen wereldwijd én hij kreeg verscheidene onderscheidingen zoals de Commendatore Ordine al Merito della Repubblica Italiana en Grande Médaille de Vermeil de la ville de Paris. Op 15 juli 1997 werd Gianni Versace vermoord voor zijn huis in Florida door de seriemoordenaar Andrew Cunanan.

Tjeerd Oosterhuis

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 25 december 2021

voor 50e verjaardag
Tjeerd Oosterhuis, geboren als Tjeerd-Pieter David Oosterhuis te Amsterdam, is een Nederlands muzikant, componist en muziekproducent. Tjeerd Oosterhuis is de zoon van theoloog Huub Oosterhuis en hij is de oudere broer van zangeres Trijntje Oosterhuis. Samen met Trijntje vormde hij de band Total Touch, waarmee hij in de jaren 90 hits scoorde als Touch Me There, Somebody Else's Lover, One Moment Your Mind, Standin' Strong Together, I'll Say Goodbye, Love Me In slow Motion en Forgive Won't Forget. Na Total Touch legde Tjeerd Oosterhuis zich vooral toe op het schrijven en produceren voor anderen. Zo was hij verantwoordelijk voor het solodebuut van zijn zus Trijntje Oosterhuis en het album Face to Face van Edsilia Rombley, met wie hij later trouwde. Tjeerd Oosterhuis werkte o.a. ook samen met artiesten als Candy Dulfer, Mathilde Santing, K-otic, Gordon, Re-Play, Di-rect, Alain Clark, Julian Thomas, Petra Berger, Hind, Henny Vrienten, Karin Bloemen en hij verzorgde de muziek in verschillende commercials, tv-programma's en films als Abeltje en Feestje!

Jamiroquai

Internationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 30 december 2021

voor 52e verjaardag
Jamiroquai is een Britse band rondom zanger Jason "Jay" Kay c.q. Jay Kay, geboren als Jason Cheetham in Stretford (Trafford). Jay Kay is een Engelse muzikant en de leadzanger en schrijver van de band Jamiroquai. Rond zijn 13e begon hij demo's op te nemen met zijn drumcomputer en in die tijd bedacht hij ook de naam Jamiroquai voor een mogelijke band, gebaseerd op de naam van de indianenstam Iroquois en het woord "jammen, alsook het Buffalo Man-logo. Zijn demo's werden al snel opgemerkt door het muzieklabel Acid Jazz en Jay Kay kreeg een platencontract. Jamiroquai heeft wereldwijd meer dan 20 miljoen albums verkocht en hits gescoord als When You Gonna Learn, Half The Man, Virtual Insanity, Cosmic Girl, Deeper Underground, Canned Heat, Supersonic, Little L, You Give Me Something, Feels Just Like It Should, (Don't) Give Hate A Chance en Runaway. Ondanks dat Jay Kay een groot deel van zijn geld geschonken heeft aan Greenpeace, Friends Of The Earth en daklozenhulp - heeft hij een "slechte" relatie met de pers, omdat zij graag schrijven over Kays passie voor auto's, zijn huis en liefdesleven. Jamiroquai is bekend om zijn collectie hoeden (sommigen door zijn moeder gemaakt), die hij vaak draagt, ook tijdens concerten.

Mies Bouwman

Nationaal
Is nu 91 jaar...
Jarig: 31 december 2021

voor 92e verjaardag
Mies Bouwman, geboren als Maria Antoinette Bouwman te Amsterdam en overleden op 26 februari 2018 te Elst (Utrecht) op 88-jarige leeftijd, was een Nederlands televisiepresentatrice. Bij leven werd zij in Nederland beschouwd als een tv-icoon. Mies Bouwman was omroepster van de allereerste televisie-avond van de KRO op 16 oktober 1951. Ze was uitgekozen na een presentatietest voor de camera, waarvoor ze niet lukraak gevraagd was: ze was de dochter van de secretaris van de KRO. De spreekvaardigheid erfde Mies Bouwman van haar moeder - Altijd opgewekt en aimabel was ze op het scherm en ze opende vaak een programma door de kijkers aan te spreken met "Dag lieve mensen". Dit allereerste programma bestond uit een demonstratie pottenbakken en een dansje van doofstommen. Mies Bouwman presenteerde 25 jaar lang de intocht van Sinterklaas op de Nederlandse televisie, maar echt beroemd werd ze op 27 november 1962 door de eerste grote liefdadigheidsactie op de Nederlandse radio en televisie; Open Het Dorp. Mies Bouwman werkte o.a. voor de omroepen KRO, AVRO en VARA en enkele bekende programma's van haar zijn; Zo Is Het Toevallig Ook Nog Eens Een Keer, Mies En Scène, Eén Van De Acht, Telebingo, talkshow Mies, In De Hoofdrol en Kom Er Maar Eens Achter. In 1993 werd Mies Bouwman door Koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Jay-Z

Internationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 04 december 2021

voor 52e verjaardag
Jay-Z, de artiestennaam van Shawn Corey Carter, is geboren in Brooklyn te New York. Jay-Z is een Amerikaans rapper, labelbaas en producent. Enkele hits van Jay-Z zijn I'll Be, Hard Knock Life (Ghetto Anthem), Can I Get A..., Heartbreaker, I Just Wanna Love U (Give It 2 Me), Fiesta, Jigga That Nigga, '03 Bonnie & Clyde, Crazy In Love, Frontin', Change Clothes, 99 Problems, Numb/Encore, Déjà Vu, Umbrella, Run This Town, Empire State Of Mind en Young Forever. Jay-Z werkte o.a. samen met R. Kelly, Linkin Park, Foxy Brown, Babyface, Amil & Ja Rule, Mariah Carey, Beyoncé, Pharrel Williams, Rihanna, Kanye West, Coldplay en Alicia Keys.

Prins Johan Friso

Nationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 25 september 2021

voor 53e verjaardag
Prins Friso of Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins van Oranje-Nassau, graaf van Oranje-Nassau, jonkheer Van Amsberg, is de tweede zoon van Koningin Beatrix en prins Claus. Prins Johan Friso van Oranje-Nassua van Amsberg is getrouwd met Mabel Wisse Smit en vader van 2 dochters; Emma en Joanna. Prins Friso overleed op 12 augustus 2013 te Den Haag aan de gevolgen van een skiongeval op 17 februari 2012 in Oostenrijk en verkeerde daarna een tijdlang in coma waaraan hij uiteindelijk overleed.

Esmée Denters

Nationaal
Is nu 32 jaar...
Jarig: 28 september 2021

voor 33e verjaardag
Esmée Denters is een Nederlandse zangeres uit Oosterbeek die nationaal en internationaal bekend werd door haar webcamfilmpjes die ze zelf op YouTube zette. Dit leverde Esmée Denters een platencontract op bij het label van Justin Timberlake en sindsdien timmert ze flink aan de weg. Zo was Esmée Denters o.a. te zien bij Oprah Winfrey.

Don Diablo

Nationaal
Is nu 41 jaar...
Jarig: 01 januari 2022

voor 42e verjaardag
Don Diablo, geboren als Don Pepijn Schipper te Coevorden en exacte geboortedatum onbekend, is een Nederlandse zanger, artiest, producer en DJ. Don Schipper hield zich al op jonge leeftijd bezig met muziek en film. Vanaf zijn tiende maakte hij korte films (met andermans muziek eronder gemonteerd) die soms werden uitgezonden door muziekzender The Box. Enkele jaren later besloot Don Diablo zelf muziek voor de filmpjes te maken. Ondertussen ging Don Diablo op 14-jarige leeftijd draaien in een lokale discotheek. Hij stelde op zijn vijftiende zijn eerste album samen en prompt kwam dat album bij een platenmaatschappij terecht. Met zijn artiestennaam Don Diablo maakt hij een mix tussen verschillende muziekstijlen, zoals electro, hardcore, rock en hiphop. Commercieel succes was er in 2006 met zijn singles Who’s Your Daddy, Blow, This Way (Too Many Times), Never Too Late, Life Is A Festival en I Need To Know. Don Diablo is ook eigenaar van platenlabels. Don Diablo vervult een ambassadeursrol in Dance4Life en hij werd meerdere uitgeroepen tot meest sexy DJ van Nederland.

Chew Fu

Nationaal
Is nu 47 jaar...
Jarig: 01 januari 2022

voor 48e verjaardag
Chew Fu is de artiestennaam van Peter Kardolus, geboren als Peter Jack Kardolus en exacte geboortedatum onbekend, is een Nederlandse producer, remixer en DJ die vooral fusion muziek maakt van electro house en hip hop. Hoewel Chew Fu in Nederland minder bekend is, is hij in het buitenland uiterst succesvol met producties voor o.a. Lady Gaga, Rihanna, Timbaland, 50 Cents, Mariah Carey, Far East Movement, Take That, Robyn, P. Diddy, The Black Eyed Peas, Beyonce, Donna Summers etc. Chew Fu noemt zijn nummers refix i.p.v. remix, omdat het "totaal nieuwe producties" zijn. Rond 2000 voltooide Chew Fu zijn opleiding aan het conservatorium en speelde hij vervolgens saxofoon in diverse bands en probeerde hij naam te maken als producer. In 2001 vertrok hij naar New York om daar zijn dromen waar te maken. P Diddy gaf hem een kans bij platenlabel Qwest, waarna hij steeds populairder werd als remixer. Zijn naam Chew Fu werd bedacht door zijn crew terwijl hij een productie aan het maken was; het is het geluid van tijdens én nadat hij een track "kauwt" en het uiteindelijk "uitspuugt" als een coole remix. In juni 2011 werd tijdens het tv-programma X-factor er alleen muziek c.q. remixes van Chew Fu gezongen door alle kandidaten.

DJ Paul Elstak

Nationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 14 januari 2022

voor 56e verjaardag
DJ Paul Elstak, geboren als Paul Roger Elstak te Den Haag, is een hardcore dj, producer en labeleigenaar. DJ Paul Elstak verwierf landelijke bekendheid door zijn happy hardcorehits uit 1995 en 1996. Al op jonge leeftijd had Paul een grote liefde voor muziek, mede ook doordat zijn vader een bekende jazzmuzikant was. Van het geld dat Paul als tiener verdiende met tomaten plukken en hamburgers bakken bij McDonalds, kocht hij elke week vele platen en door veel te oefenen achter de draaitafels, werd hij steeds beter en begon hij op te treden. Langzamerhand komt er een substroming van de housemuziek op: hardcore house. Deze stroming kenmerkt zich door keiharde beats. DJ Paul Elstak wordt als één van de hardcorepioniers gezien. Begin jaren '90 komen er steeds meer hardcorefeesten in de hardcore scene, het fenomeen gabbermuziek werd populair, en het aantal hardcore liefhebbers (ofwel gabbers) neemt snel toe. DJ Paul Elstak scoorde succesvolle happy hardcore hits als Life Is Like A Dance / Play The Game, Luv U More, Rainbow In The Sky, Don't Leave Me Alone, The Promised Land, Rave On, Unity, Lords Of The Hardschool, Get This Place, Brohymn, If The Kids Are United en Turbo met de New Kids.

Belle Pérez

Nationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 29 januari 2022

voor 46e verjaardag
Belle Pérez, geboren als María Isabel Pérez Cerezo te Neerpelt, is een Vlaamse (officieel Spaanse) zangeres. Hoewel Belle Pérez in België geboren is en daar altijd gewoond heeft, bezit ze enkel de Spaanse nationaliteit, omdat haar beide ouders Spaans zijn. Belle Pérez werd bekend dankzij haar deelname aan het VRT-programma Eurosong, de Belgische voorselecties voor het Eurovisiesongfestival, met het liedje Hello World. Ze werd niet eerste, maar evengoed bouwde Belle Perez wel een succesvolle solocarrière op. Belle Pérez is vooral bekend door haar Spaans getinte, opzwepende nummers. De Vlaamse Latin-diva kent behoorlijk succes in Nederland, Vlaanderen en in Duitsland met hits als Hello World, Honeybee, Kiss & Make Up, Planet Of Love, Get Up And Boogie, Me And You, Hijo De La Luna, Bailaremos, Enamorada, Sobreviviré, Light Of My Life, Loca De Amor, Qué Viva La Vida - Chiquitan, Dime, El Mundo Bailando, Ave Maria, Amor Latino, Djolei Djolei, Dime Que Tú Quieres, Amame en Tú / You.

Justin Timberlake

Internationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 31 januari 2022

voor 41e verjaardag
Justin Timberlake is een Amerikaanse popzanger, acteur, songwriter, producer en heeft een eigen muzieklabel; Tennman Records. Justin Timberlake werd in eerste instantie bekend als lid van de boyband NSYNC. In 2002 bracht hij zijn eerste soloalbum Justified uit. Enkele hits van Justin zijn; Cry Me A River, Rock Your Body, Signs, SexyBack, What Goes Around, Give It To Me, Ayo Technology en 4 Minutes. Als acteur heeft Justin Timberlake o.a. gespeeld in de films als; Longshot, Saturday Night Live, Edison, Alpha Dog, Black Snake Moan, Shrek The Third en The Love Guru.

Janine Jansen

Nationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 07 januari 2022

voor 44e verjaardag
Janine Jansen, geboren te Soest, is een Nederlandse solo-violiste met wereldfaam. Janine Jansen begon op haar 6e met vioolspelen en op jonge leeftijd won zij diverse Nederlandse vioolconcoursen. Rond de eeuwwisseling brak Janine Jansen door bij het Nederlandse publiek, daarna met cd-opnamen onder het label Decca ook internationaal. Zeer goed ontvangen werd haar opname van Vivaldi's Vier Jaargetijden en haar vertolking van Mendelssohns vioolconcert. Janine Jansen speelt op een viool Stradivarius - de Barrere. Deze viool uit 1727 is haar in bruikleen aangeboden met subsidie van de Stradivari Society Chicago en het Elise Mathilde Fonds. Janine Jansen won reeds meerdere prijzen, treedt wereldwijd op en verkoopt vele CD's.

Willem van Kooten

Nationaal
Is nu 80 jaar...
Jarig: 07 januari 2022

voor 81e verjaardag
Willem van Kooten, geboren te Hilversum, is een Nederlandse zakenman en voormalig radiopersoonlijkheid onder het pseudoniem Joost den Draaijer. Willem van Kooten begon zijn carrière als programmaleider en diskjockey bij de voormalige zeezender Radio Veronica. In de tijd dat hij voor de zeezender werkt ziet hij in de VS hoe daar commerciële radio gemaakt wordt. Ideeën over hitlijsten en tipparades neemt hij over, en op 2 januari 1965 wordt de Veronica Top 40 geboren. Ook andere hitlijsten zijn door hem geïnstigeerd, namelijk de Hitwezen Top 50 in 1964, de Hilversum 3 Top 30 in 1969 en de Radio Noordzee Top 50 in 1971. Joost den Draaijer heeft een eigen platenlabel, een productiemaatschappij en een muziekuitgeverij, alle onder de naam Red Bullet. In deze hoedanigheid is hij van 1965 tot 1988 de belangrijkste investeerder in Golden Earring. Als programmaleider bij Veronica en Radio Noordzee introduceert Willem van Kooten vele vernieuwende ideeën, zoals de horizontale programmering in programmablokken van twee uur. In de jaren 80/90 legt de inmiddels multi-miljonair Willem van Kooten zich toe op onroerend goed. Ludiek: Willem van Kooten is de bedenker van termen als Drive-in Disco Show en Palingsound uit Volendam.

Jan Decleir

Nationaal
Is nu 75 jaar...
Jarig: 14 februari 2022

voor 76e verjaardag
Jan Decleir, geboren als Jan Amanda Gustaaf Decleir te Niel, is een Belgische / Vlaamse acteur en beeldend kunstenaar. Jan Decleir heeft voor het toneel gewerkt, maar bereikte een groter publiek met zijn optredens in speelfilms en tv-series. In de theaterwereld verkreeg Jan Decleir bekendheid door zijn acteerwerk bij de Internationale Nieuwe Scène en hij trok jaren rond met zijn monologen Obscene Fabels. Jan Decleir debuteerde als filmacteur in 1971 in de productie Mira en bij het grote televisiepubliek werd Jan Decleir al snel bekend toen hij in 1976 de rol van Sil de strandjutter speelde in de gelijknamige televisieserie. Jan Decleir kreeg vele prijzen en nominaties en in 2005 eindigde hij op nr. 13 tijdens de Vlaamse versie van de verkiezing van De Grootste Belg. Enkele producties van Jan Decleir zijn Mira, Keromar, Pallieter, Doodzonde, Het Verleden, Zware Jongens, De Leeuw Van Vlaanderen, Koko Flanel, Dilemma, Daens, Dag Sinterklaas, Antonia, Kulderzipken, Karakter, S., Damiaan, Shades, Kruimeltje, Stille Waters, De Zaak Alzheimer, De Passievrucht, Off Screen, Zondvloed, Kruistocht In Spijkerbroek, Wolfsbergen, Loft, Stellenbosch, Limo, Soeur Sourire, Les Barons, Smoorverliefd, Camping Cosmos en De Kavijaks.

Shakira

Internationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: 02 februari 2022

voor 45e verjaardag
Shakira Isabel Mebarak Ripoll, artiestennaam Shakira, is geboren in Barranquilla te Colombia en zangeres. Na de sterrenstatus in Latijns-Amerika te hebben bereikt, brak ze wereldwijd door in 2001 met het nummer Whenever Wherever. Enkele ander hits van Shakira zijn Underneath Your Clothes, Objection (Tango), The One, Ojos Asi, La Tortura, Don't Bother, Hips Don't Lie, Illegal, Pure Intuition, Beautiful Liar, She Wolf, Did It Again en Gypsy. Met haar stichting Pies Descalzos komt Shakira op voor straatkinderen in Colombia. Naast haar hulp aan nog meer goede doelen, is zij tevens goodwill-ambassadeur voor Unicef en "activist" voor ALAS (America Latina en Accion Solidaira).

Cees Korvinus

Nationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 27 februari 2022

voor 72e verjaardag
Cees Korvinus, geboren te Medan (Indonesië), is een Nederlandse advocaat te Amsterdam, gespecialiseerd in het strafrecht. Tevens is Cees Korvinus voorzitter van de omroepvereniging VARA. Cees Korvinus studeerde van 1970 tot 1977 rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. In 1977 begon hij als advocaat, sinds 1999 is hij partner bij Korvinus Abeln advocaten te Amsterdam. In de loop der jaren kreeg Cees Korvinus bekendheid door zijn verdediging van topcriminelen en grote zaken. Daarnaast is Cees Korvinus ook bestuurder van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en is hij docent bij de opleiding VSO-Strafrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) en is hij lid van de Advies Commissie Strafrecht van de NOVA en van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006 was Cees Korvinus verkiesbaar voor GroenLinks. Sinds 1 oktober 2009 is Cees Korvinus voorzitter van de VARA, als opvolger van Vera Keur. In het verleden heeft Korvinus bij juridische programma's van de VARA geadviseerd.

Aart Staartjes

Nationaal
Is nu 83 jaar...
Jarig: 01 maart 2022

voor 84e verjaardag
Aart Staartjes, geboren te Nieuwendam, is een Nederlandse acteur, regisseur, presentator, documentairemaker en schrijver. Aart Staartjes begon zijn carrière in 1957 in een pantomimegezelschap en volgde een opleiding aan de Toneelschool Amsterdam. Al tijdens zijn studie was hij in verschillende stukken op de televisie te zien. Daarnaast stond hij ook regelmatig op de planken in het theater en werkte hij mee aan vele tv-programma's, zoals De Stratemakeropzeeshow, Pinkeltje, J.J. De Bom voorheen De Kindervriend, De Film Van Ome Willem (als Toon, regisseur en gastspeler), Sesamstraat, Het Klokhuis (o.a. als Fetze Alsvanouds, Ta van Ta en To en de verteller bij Boy Zonderman), Waltz, Radeloos en Zingen In Het Donker. Verder sprak hij in o.a. de volgende series de stemmen in: De Fabeltjeskrant (Rocus de Vrije Vogel), Woord Voor Woord (bijbelvertellingen), Pippi Langkous (agent Klang, vader van Tommy en Anika en Messen-Jochem de zeerover), Chico De Clown en Sesamstraat. Tevens ontving Aart Staartjes jarenlang Sinterklaas bij de intocht in Nederland en becommentarieerde hij de dag. Aart Staartjes speelt al sinds 1984 Meneer Aart in Sesamstraat.

Dr. Robert Schoemacher

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 13 maart 2022

voor 64e verjaardag
Dr. Robert Schoemacher, geboren te Rijswijk, is een Nederlands arts en plastisch chirurg. Robert Schoemacher studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1987 afstudeerde als basisarts. Dokter Robert Schoemacher houdt zich bezig met cosmetische geneeskunde, lasergeneeskunde en injectables en verscheen in talloze televisieprogramma’s als bekende Nederlander, zoals Bobo's In The Bush, De Wereld Draait Door en De Nationale Bijbeltest. Samen met Marijke Helwegen heeft dokter Robert Schoemacher plastische chirurgie bekender/populairder gemaakt in Nederland. In 2006 opende Dr. Robert Schoemacher een eigen kliniek te Amstelveen en lanceerde daarbij in 2008 onder zijn eigen label een cosmetica-creme lijn die landelijk te koop is.

Will.i.am

Internationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 15 maart 2022

voor 47e verjaardag
William James Adams Jr., beter bekend als Will.i.am, is geboren in Los Angeles USA. Will.i.am is een Amerikaanse rapper, zanger, muziekproducent, acteur en van Jamaicaanse afkomst. Will.i.am is lid van de band Black Eyed Peas, naast Fergie, Taboo en Apl.de.ap. Als scholier zat Will.i.am op de Palisades High School en slaagde in 1993. Voordat hij bij de Black Eyed Peas kwam, ging hij naar de modeacedemy in Los Angeles. In 2001 begon hij met het ontwerpen van zijn eigen kleding, wat in 2005 leidde tot een eigen kledinglijn, i.am clothing. Ook heeft hij zijn eigen muzieklabel, de Will.i.am music group opgericht. Will.i.am heeft solo, maar ook samen met andere artiesten zoals Pussycat Dolls, Mary J. Blige, Fergie, Destiny's Child, Nas, Justin Timberlake, Snoop Dogg en Flo Rida vele hits gescoord, zoals Beep, I Love My Bitch/Chick, Fergalicious, I Got It From My Mama, Baby Love, The Girls Is Mine 2008, On The Dancefloor en Omg. Met de Black Eyed Peas scoorde will.i.am de hits Request + Line, Where Is The Love?, Shut Up, Hey Mama, Let's Get It Started, Don't Phunk With My Heart, Don't Lie, My Humps, Pump It, Mas Que Nada, Boom Boom Pow, I Gotta Feeling, Meet Me Halfway en Rock That Body.

Frits Lambrechts

Nationaal
Is nu 84 jaar...
Jarig: 24 maart 2022

voor 85e verjaardag
Frits Lambrechts, geboren als Fredericus Amos Lambrechts te Amsterdam, is een Nederlands acteur, zanger, artiest etc. Frits Lambrechts verwierf bij het Nederlandse publiek sympathie met zelfgeschreven liedjes. De stem van Frits Lambrechts is karakteristiek en doorleefd. Het gerucht dat Lambrechts door Wim Kan is ontdekt, is onjuist. Hij is ontdekt door schrijver en cabaretier Jaap van der Merwe en die heeft hem naar zijn cabaretvoorstelling gehaald als pianist nadat hij hem heeft horen spelen in Amsterdam. Na zijn samenwerking met Van der Merwe is hij samenwerkingen aangegaan met o.m. Wim Kan en Henk Elsink. Daarna rolde hij in allerlei artistieke disciplines, waaronder muziek, zingen en ook acteren, hoewel hij geen toneelopleiding heeft gehad. Van nov. 1984 tot dec. 1993 was Frits Lambrechts de Hoofdpiet in televisieprogramma's rond Sinterklaas. Frits Lambrechts werkte mee aan talloze producties; toneel, films, musicals, animatiefilms, series: Kruimeltje, De Zonnebloem, De Brief Voor De Koning, Brandende Liefde, Cars, Winnie The Pooh, Finding Nemo, Alfred Jodokus Kwak, Up, Sloophamer, Minoes, Russen, Spangen, Sonny Boy, Flikken Maastricht, Nachtrit, Ja Zuster Nee Zuster, Abeltje, All Stars, Flodder, Baantjer etc.

Tom Chaplin (Keane)

Internationaal
Is nu 42 jaar...
Jarig: 08 maart 2022

voor 43e verjaardag
Tom Chaplin, geboren als Thomas Oliver Chaplin te Battle, is een Britse zanger en vooral bekend geworden door zijn band Keane. Tom Chaplin ging naar Tonbridge School, waar hij Tim Rice-Oxley, Richard Hughes en Dominic Scott ontmoette. Met hen richtte hij Keane op. Tom Chaplin stopte zijn opleiding aan de Universiteit van Edinburgh om met de band in 1999 te verhuizen naar Londen, waar Keane hoopten op een deal met een label. Enkele hits van Tom Chaplin en Keane zijn Call Me What You Like, Wolf At The Door, Somewhere Only We Know, Everybody's Changing, Bedshaped, This Is The Last Time, Bend And Break, Is It Any Wonder?, Crystall Ball, Nothing In My Way, A Bad Dream, The Night Sky, Spiralling, The Lovers Are Losing, Perfect Symmetry, Better Than This en Stop For A Minute.

Antje Monteiro

Nationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 12 april 2022

voor 53e verjaardag
Antje Monteiro, pseudoniem van Antje Johanna Maria Isabella Truggelaar en geboren te Utrecht, is een Nederlands zangeres. Antje Truggelaar zong als klein meisje bij Stuif Es In en maakte later deel uit van het ballet van Penny de Jager. Antje Monteiro begon haar zangcarrière bij de musical-productie Jeans waarmee ze van 1989 tot 1991 in de Nederlandse theaters stond. Daarna was ze zangeres bij verschillende groepen waarmee ze ook buitenlandse tournees maakte naar onder andere Griekenland en Portugal. In Portugal kwam ze muzikant Monteiro tegen - ze scheideden na 5 jaar, maar Antje bleef zich wel Antje Monteiro noemen. Antje Monteiro was op TV te zien in verschillende reclamespots en als assistente in de programma's van Hans Kazàn op RTL 4. In 1998 won ze de talentenjacht op televisie in het programma Holland Hollywood, waarop Antje Monteiro vervolgens een platencontract kreeg aangeboden. Antje Monteiro werkte op TV ook nog mee aan Big Brother VIPS, Het Gevoel Van en het reality-programma 100% Antje van RTV Utrecht. Ze speelde tevens in de musicals There's No Business Like Show Business en Aïda. Enkele hits van Antje Monteiro zijn Jij Zal Altijd Van Mij Zijn, Vrijen Met Jou, Je Kent Me en Sterker Dan Ooit.

Waylon

Nationaal
Is nu 41 jaar...
Jarig: 20 april 2022

voor 42e verjaardag
Waylon, echte naam Willem Bijkerk en geboren in Apeldoorn, is een Nederlandse zanger die bekend is onder de artiestennaam Waylon naar zijn idool Waylon Jennings. Van jongs af aan heeft hij meerdere malen geprobeerd om door te breken, maar zijn grote bekendheid kwam na zijn deelname in Holland's Got Talent in 2008 waar hij 2e werd. In 2009 brengt zijn platenmaatschappij Universal Music, Waylon als eerste Nederlander onder bij het wereldbekende Motown label. Zijn eerste single Wicked Way werd vervolgens een dikke hit.

Jochem Myjer

Nationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: 22 april 2022

voor 45e verjaardag
Jochem Myjer is een Nederlands cabaretier, komiek, musicus en presentator die in 1997 het Groninger Studenten Cabaret Festival won. Jochem Myjer studeerde biologie, maar dat gaf hij na twee jaar op om fulltime cabaretier te worden. Jochem Myjer zit vol energie en spreekt vaak snel. In zijn show Adéhadé zet hij zichzelf neer als volwassene met ADHD, wat hij ook in werkelijkheid is. Over ADHD gesproken, hij wordt vaak onafscheidelijk vergezeld met Bert Visscher. Ze komen altijd bij elkaars theatervoorstellingen kijken en gaan regelmatig met elkaar op vakantie. Jochem Myjer is muzikaal en begeleidt zichzelf vaak op de piano. Bovendien speelt hij viool. Ook imiteert hij vele bekenden zoals Marc-Marie Huijbregts, Wilibrord Frequin, Martin Gaus, Nico van Eigen Huis en Tuin, Jules Deelder, Frans Bromet, Paul Jambers, Piet Paulusma, Jos Brink, Gaston Starreveld, Herman van Veen, VOF de Kunst, Catharina-Amalia der Nederlanden, Johan Cruijff, Henk Westbroek, Ab Normaal, Samson, Hugo Walker en Abel. Kleine Jochem is van de kleuterschool afgestuurd omdat hij constant de blokkentorens van de kinderen omschopte!

Guus Verstraete

Nationaal
Is nu 74 jaar...
Jarig: 26 april 2022

voor 75e verjaardag
Guus Verstraete jr., geboren als August Julien Albert Verstraete jr. te Hilversum en overleden op 3 maart 2017 te Hilversum, was een Nederlandse regisseur c.q. televisieregisseur in Nederland en België. Guus Verstraete jr. is de zoon van de Belgisch-Nederlandse acteur Guus Verstraete sr.. Na zijn middelbare school rolde hij via baantjes als kabelsleper en dollyduwer het vak in, om uit te groeien tot een veelzijdig regisseur. Guus Verstraete jr. regisseerde een aantal televisiefilms en tv-series, zoals drie series van de Bassie En Adriaan-reeks (hij speelde hierin zelf meerdere malen mee als figurant) en Ik Ben Joep Meloen met André van Duin. Daarnaast regisseerde hij voor Joop van den Ende tal van (spel)shows, onder andere Wedden Dat..?, De Surpriseshow, De Soundmixshow, Laat De Leeuw, Mooi! Weer De Leeuw en Ron's Honeymoon Quiz. Ook het theaterspektakel Musicals In Ahoy wordt door hem geregisseerd. Sinds het overlijden van zijn vader, wordt Verstraete jr. doorgaans aangeduid als Guus Verstraete. Guus Verstraete trouwde op 5 juni 1990 in Blaricum met actrice Simone Kleinsma.

Ferry de Groot

Nationaal
Is nu 73 jaar...
Jarig: 28 april 2022

voor 74e verjaardag
Ferry de Groot, geboren te Amsterdam, is een Nederlands journalist, radioprogrammamaker en -regisseur. Ferry de Groot had reeds op 10-jarige leeftijd interesse voor het medium radio. In de late jaren '60 was hij naast zijn gewone werk (PTT, Rijkspostspaarbank en het Gemeentevervoerbedrijf Amsterdam) actief bij de Ziekenomroep Radio Lucas A'dam en vervolgens bij zeezender Radio Noordzee Internationaal. Samen met André van Duin maakt Ferry de Groot het programma Abominabele Top 2000, die na 10 afleveringen wordt omgedoopt tot de Dik Voormekaar Show. In 1974 gaat Ferry de Groot met André verder met de Dik Voormekaar Show, nu bij de NCRV op Hilversum 3. Naast zijn werk bij de NCRV is hij in deze periode ook freelance regioverslaggever. Vanaf 1976 gaat hij freelance werken bij de NOS radioprogramma's NOS Langs De Lijn en Met Het Oog Op Morgen. Vanaf 1980 gaat Ferry de Groot fulltime voor de NOS werken, met name op Radio 1 en Radio Tour de France. Ferry de Groot werkte ook mee aan de TV-programma's Pisa en Verona. Naast zijn werk voor radio en tv is Ferry de Groot ook actief in de muziek. Hij had o.a. een nr.1 hit met Johan & De Groothandel - Als Dick Me Hullep Nodig Heb en is hij geregeld te horen in commercials.

Abel

Particulier
Is nu 10 jaar...
Jarig: 10 mei 2022

voor 11e verjaardag
Lieve Lieve Abel hartelijk gefeliciteert met je verjaardag en maaak er nog een fijne dag van XXXXXXXXXXXXX abel

Cate Blanchett

Internationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 14 mei 2022

voor 53e verjaardag
Cate Blanchett, geboren als Catherine Élise Blanchett te Melbourne Australië, is een actrice. Cate Blanchett won reeds vele prijzen, waaronder de Oscar, BAFTA Awards en Golden Globes. Cate Blanchett speelde o.a. in Police Rescue, Parklands, Oscar And Lucinda, Thank God He Met Lizzie, Paradise Road, Elizabeth, Bangers, Pushing Tin, The Talented Mr. Ripley, An Ideal Husband, The Gift, The Man Who Cried, Charlotte Gray, Bandits, The Shipping News, The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring, Heaven, The Lord Of The Rings: The Two Towers, Coffee And Cigarettes, Veronica Guerin, The Missing, The Lord Of The Rings: The Return Of The King, The Life Aquatic With Steve Zissou, The Aviator, Little Fish, Notes On A Scandal, Stories Of Lost Souls, The Good German, Babel, Elizabeth: The Golden Age, I'm Not There, Hot Fuzz, The Curious Case Of Benjamin Button, Gake No Ue No Ponyo en Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull. In 2008 kreeg Cate Blanchett een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.

David Byrne

Internationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: 14 mei 2022

voor 70e verjaardag
David Byrne, geboren te Dumbarton (Schotland), is een Amerikaans muzikant, baas van een eigen platenlabel, componist en beeldend kunstenaar van Schotse afkomst. David Byrne is vooral bekend geworden als voorman van de New Wave-popgroep Talking Heads. David Byrne emigreerde in zijn jonge jaren naar eerst Canada en later Amerika. David Byrne studeerde aan de Rhode Island School of Design, waar hij in contact kwam met Chris Frantz en Tina Weymouth, met wie hij Talking Heads oprichtte. David Byrne is een veelzijdig artiest. Naast zijn eigen muziek houdt hij zich bezig met het produceren van muziek van anderen, met films, ballet, opera, choreografie en het maken van beeldende kunst. Terwijl hij frontman van Talking Heads was, veroorloofde Byrne zich diverse kunstzinnige uitstapjes, waaronder samen met Brian Eno. Als solo-artiest maakte David Byrne soundtracks en scoorde hij o.a. de hits Lazy, Toe Jam, Dirty Old Town, Back In The Box, Miss America, U.B. Jesus, Like Humans Do en met The Talking Heads o.a. de hits Once In A Lifetime, Psycho Killer, Road To Nowhere, Slippery People, Radio Head, Sax & Violins, Burning Down The House, (Nothing But) Flowers, Wild Wild Life, Love For Sale etc.

Annie M.G. Schmidt

Nationaal
Is nu 110 jaar...
Jarig: 20 mei 2022

voor 111e verjaardag
Annie M.G. Schmidt, geboren als Anna Maria Geertruida Schmidt te Kapelle en overleden op 21 mei 1995 te Amsterdam, was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama. Annie M.G. Schmidt werd beroemd in Nederland met kinderboeken als Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Abeltje en kinderversjes als Dikkertje Dap en Het Beertje Pippeloentje. Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren. Enkele andere werken waarvan Annie M.G. Schmidt bekend is, zijn Ja Zuster Nee Zuster, In Holland Staat Een Huis, Foxtrot, Madam, Pleisterkade 17, Abeltje, Jip En Janneke, Minoes, Otje, Ali Cyaankali, De Lapjeskat, In Een Rijtuigie, Los Zand etc. Annie M.G. Schmidt behaalde vele prijzen, zoals de Gouden Griffel, Constantijn Huygensprijs, Publieksprijs Voor Het Nederlandse Boek, John Kraaijkamp Musical Award voor haar gehele oeuvre. Naar Schmidt is de Annie M.G. Schmidt-prijs genoemd, een onderscheiding voor het beste cabaretlied en in 2005 behaalde Annie M.G. Schmidt in het programma De Grootste Nederlander-verkiezing de 13e plaats.

Enrique Iglesias

Internationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 08 mei 2022

voor 47e verjaardag
Enrique Iglesias - Beroemde zanger uit Spanje; Enrique Miguel Iglesias Preysler, jongste zoon van Julio Iglesias en Isabel Preysler. Aanvankelijk zong Enrique Iglesias in het Spaans, maar breidde tegen het eind van de jaren '90 zijn repetoire uit met o.a. Engels. Enrique Iglesias scoorde tal van hits.

Elizabeth Hurley

Internationaal
Is nu 56 jaar...
Jarig: 10 juni 2022

voor 57e verjaardag
Elizabeth Hurley, geboren als Elizabeth Jane Hurley te Basingstoke, is een Engelse actrice en fotomodel. Als jong meisje wilde ze danseres worden en ging op haar 12e naar een ballet-kostschool. Rond haar 18e won Elizabeth Hurley een beurs voor het London Studio Centre. Daar volgde ze dans en theater en was ze zich al bewust van haar uiterlijk. Na haar studie acteerde ze in het theater en maakte ze haar filmdebuut in Aria, gevolgd door rollen in Remando Al Viento, Inspector Morse, Christabel, Passenger 57, Ed Tv, Austin Powers 1: International Man Of Mystery, Austin Powers 2: The Spy Who Shagged Me en Bedazzled. Elizabeth Hurley had meer dan 10 jaar een relatie met Hugh Grant, deze beëindigde ze nadat hij betrapt was met een prostituee - ze zijn overigens nog wel steeds zakenpartners. Beroemd wordt Elizabeth Hurley voornamelijk door haar modieuze verschijningen op feestjes; op de première van Four Weddings And A Funeral verscheen ze in een Versace-jurk die alleen bij elkaar gehouden werd met enkele veiligheidsspelden. Ze kreeg een contract met cosmetica-gigant Estée Lauder en als zakenvrouw heeft Elizabeth Hurley haar eigen bikini-, kleding-, lingerie- en accessoirelijn: Elizabeth Hurley Beach.

Jordy van Loon

Nationaal
Is nu 28 jaar...
Jarig: 16 juni 2022

voor 29e verjaardag
Jordy van Loon, geboren te Voorburg, is een Nederlandse zanger van Nederlandstalige muziek. In 2006 gaf Jordy's tante hem op voor een wedstrijd bij de regionale Omroep West - die hij won. Jordy van Loon trad tevens op in het televisieprogramma Mooi! Weer De Leeuw van Paul de Leeuw. Eén van zijn leraren had een wens ingestuurd: hij wou graag dat Jordy letterlijk achter het behang geplakt zou worden. Terwijl dit ten uitvoere werd gebracht zong Jordy van Loon het nummer Het Dorp van Wim Sonneveld. Na afloop van zijn optreden kreeg Jordy van Loon aanbiedingen van zes verschillende platenlabels. Dit wordt gezien als Jordy's doorbraak. Jordy van Loon had vevolgens een dikke hit met het nummer Verliefdheid waarmee hij de nummer 1 positie haalde in diverse hitlijsten.

Isabella Rossellini

Internationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: 18 juni 2022

voor 70e verjaardag
Isabella Rossellini, geboren te Rome, is een Italiaanse actrice en model. Ze heeft een eigen parfum genaamd Isabella. Isabella Rossellini is een dochter van de Zweedse actrice Ingrid Bergman en Roberto Rossellini. Tussen 1979 en 1983 was Isabella Rossellini getrouwd met de Amerikaanse filmregisseur Martin Scorsese. Enkele producties waaraan Isabella Rossellini meewerkte zijn Blue Velvet, Cousins, Wild At Heart, Death Becomes Her, The Innocent, Fearless, Immortal Beloved, The Funeral, The Odyssey, Left Luggage, Napoléon, Earthsea, Alias, The Architect, Infamous, 30 Rock, The Accidental Husband, Two Lovers, My Dog Tulip, The Phantom, Late Bloomers, Keyhole, Deauville en Ocean Beach.

Ray Slijngaard

Nationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 28 juni 2022

voor 51e verjaardag
Ray Slijngaard, geboren als Raymond Lothar Slijngaard te Amsterdam, is een Nederlands rapper. Ray Slijngaard vormde samen met Anita Doth de House-act 2 Unlimited. Ray Slijngaard is ook werkzaam als labeleigenaar, producer en rapper in de hiphop- en R&B-scene. Bij 2 Unlimited deed Anita Doth de zang terwijl Ray Slijngaard de raps verzorgde. Het project 2 Unlimited sloeg wereldwijd aan met grote hits zoals Get Ready For This, Twilight Zone, Workaholic, The Magic Friend, No Limit, Tribal Dance, Faces, Maximum Overdrive, Let The Beat Control Your Body, The Real Thing, No One, Here I Go, Nothing Like The Rain, Do What's Good For Me, Jump For Joy, Spread Your Love, Wanna Get Up, Edge Of Heaven en In Da Name Of Love.

Timur Perlin

Nationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 03 juni 2022

voor 46e verjaardag
Timur Perlin, geboren te Groningen, is een Nederlandse diskjockey en radiopresentator. Timur Perlin is op 6 december 1992 voor het eerst te horen op de radio bij de lokale omroep Transmedia in Zaltbommel. Hij volgt de School voor Journalistiek in Utrecht en maakt tijdens zijn studie zijn landelijke radiodebuut bij het kabelstation NEW Dance Radio (nu Slam FM). Na zijn studie werkt Timur Perlin bij RTL en was hij ook werkzaam voor Veronica FM, Yorin FM, Caz!, KXradio, BNN op 3FM met programma's als Timur Open Radio, Coen En Sander Show en BNN Today. Timur Perlin is de bedenker van Mama Appelsap - een radio item waarin luisteraars in een anderstalige liedtekst Nederlandse zinnen denken te verstaan. Het is een vast onderdeel in Timurs programma's en naar Mamma Appelsap wordt regelmatig gerefereerd in andere media. In 2011 nam Timur voor het eerst plaats in het Glazen Huis / 3FM Serious Request actie rond de Kerst.

Kees Hulst

Nationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: 05 juni 2022

voor 70e verjaardag
Kees Hulst, geboren te Amsterdam, is een Nederlands acteur en toneelregisseur. Kees Hulst studeerde in 1976 af aan de Amsterdamse Toneelschool. In 2008 ontving Kees Hulst de Johan Kaart Prijs voor zijn rol in het stuk Wuivend Graan van Wim T. Schippers en in 2010 ontving Kees Hulst de Louis d'Or voor de beste mannelijke hoofdrol in Tirza van Arnon Grunberg. Kees Hulst speelde in speelfilms en televisieseries; De IJssalon, De Aanslag, Honneponnetje, De Kassière, De Avonden, In Voor En Tegenspoed, Het Zakmes, De Jurk, Flodder Serie - "Buurman, wat doet u nu?", Wij Alexander, Abeltje, De Grot, Minoes, Snapshots, www.eenzaam.nl, Verder Dan De Maan, Klem In De Draaideur, Ellis In Glamourland, Erik Of Het Klein Insectenboek, Lepel, Masterclass, HannaHannah, Radeloos, Succes, De Punt, Gooische Vrouwen en Tirza.

Richard Branson

Internationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 18 juli 2022

voor 72e verjaardag
Richard Charles Nicholas Branson, geboren te Londen, is een uiterst succesvol Brits zakenman. Richard Branson is de oprichter van de Virgin Group, een groep die verschillende organisaties onder zich heeft. Branson werd voor het eerst bekend via het platenlabel Virgin Records (Mike Oldfield, Genesis, Sex Pistols, Culture Club etc.), maar ook in tal van andere bedrijfstakken zijn de bedrijven van Richard Branson actief; wijn en andere dranken, radio, vliegtuigmaatschappij, boeken uitgeverij, winkels, hotels, vakanties, telefonie, ruimtevaart etc. Richard Branson wordt gezien als een pionier.

Bertolf Lentink

Nationaal
Is nu 41 jaar...
Jarig: 02 juli 2022

voor 42e verjaardag
Bertolf Lentink of beter bekend onder de artiestennaam Bertolf, is geboren in Dronten en een Nederlands singer-songwriter. Bertolf Lentink speelde, voordat hij solo ging, in de band van Ilse de Lange. Bertolf Lentink werd door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent. Zijn debuutalbum "For Life", opgenomen in de ICP Studio's in Brussel, kwam in februari 2009 uit op het label 8ball. Bertolf Lentink speelde bijna alle instrumenten zelf in. Enkele hits van hem zijn Another Day, For Life, Mr. Light en Two In A Million.

Henk Hofland

Nationaal
Is nu 94 jaar...
Jarig: 20 juli 2022

voor 95e verjaardag
Henk Hofland, geboren als Hendrik Jan Anton Hofland te Rotterdam, is een Nederlandse journalist en columnist. Henk Hofland studeerde aan Nijenrode en kwam in 1953 in dienst bij de buitenlandredactie van het Algemeen Handelsblad en kreeg daar later een leidinggevende functie. Daarna werd Henk Hofland adjunct-hoofdredacteur en later hoofdredacteur van de krant. De fusie in 1970 met de Nieuwe Rotterdamsche Courant - het huidige NRC Handelsblad betekende tevens de val van Henk Hofland. Hierna bouwde hij als freelancer voor diverse media een reputatie van respectabel politiek commentator, columnist en publicist op, met veel aandacht voor de VS. Ook van de ontwikkelingen in het Oostblok deed hij langere tijd verslag; hij maakte diverse reizen door de toenmalige Oostbloklanden, nog voor de val van de muur. New York City beschouwt Henk Hofland als zijn 2e stad. Jaarlijks verblijft hij daar meerdere malen in hetzelfde hotel, en verwerkt zijn waarnemingen in zijn columns voor o.a. het NRC en De Groene Amsterdammer. Tevens werkte Henk Hofland mee aan tv-programma's als Profiel, VPRO-geschiedenisprogramma OVT, In Europa etc. In 2011 wordt de P.C. Hooftprijs toegekend aan Henk Hofland.

Mabel Wisse Smit

Nationaal
Is nu 53 jaar...
Jarig: 11 augustus 2022

voor 54e verjaardag
Mabel Wisse Smit, geboren als Mabel Martine Los te Pijnacker, is een Nederlandse econoom en politicoloog. Mabel Wisse Smit is gehuwd met prins Johan Friso van Oranje-Nassau, de tweede zoon van koningin Beatrix en prins Claus. Sinds haar huwelijk wordt de prinses soms ook wel aangeduid met de titre de Courtoisie Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mabel van Oranje-Nassau. Echter, Mabel Wisse Smit prefereert zelf met de achternaam van haar stiefvader aangesproken te worden. Na haar eindexamen aan het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum studeerde ze economie en politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Prinses Mabel liep stage bij de Verenigde Naties, Shell, het ministerie van Buitenlandse Zaken en ABN AMRO, en studeerde cum laude af. Prinses Mabel Wisse Smit spreekt Engels, Spaans en Frans en leerde ook Slavische talen voor haar werk op de Balkan. Mabel Wisse Smit heeft zich o.a. ingezet voor European Action Council for Peace in the Balkans, War Child Nederland, Open Society Institute in Brussel, Young Global Leaders en The Elders (een club van "wijzen").

Alex van Warmerdam

Nationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: 14 augustus 2022

voor 70e verjaardag
Alex van Warmerdam, geboren als Alexander Lucas Maria van Warmerdam te Haarlem, is een Nederlands acteur, film- en toneelregisseur, schrijver, dichter, schilder en vormgever. Alex van Warmerdam is getrouwd met actrice Annet Malherbe, zijn broer Marc is directeur van theatergezelschap Orkater en zijn broer Vincent is musicus / componist en componeerde o.m. de muziek voor Abel, De Noorderlingen en De Jurk. Alex van Warmerdam volgde de Grafische School en de Rietveld Academie en was in 1974 medeoprichter van muziektheatergezelschap Orkater. In 1980 richtte Alex van Warmerdam samen met zijn broer Marc theatergezelschap De Mexicaanse Hond op. Sinds 1989 is dit de naam waaronder Van Warmerdam alle theatervoorstellingen die hij maakt uitbrengt. Alex van Warmerdam won vele prijzen, zoals de Pr. Bernhard Cultuurprijs, Albert van Dalsumprijs, Toneelschrijfprijs, European Film Award, meermaals een Gouden kalf, NFK-prijs en Johannes Vermeerprijs. Alex van Warmerdam werkte o.a. aan de films en theaterstukken; Abel, De Noorderlingen, De Jurk, Kleine Teun, Grimm, Ober, De Laatste Dagen Van Emma Blank, Op Avontuur, Entree Brussels, Zie De Mannen Vallen, Broers, Welkom In Het Bos, De Verschrikkelijke Moeder en Wees Ons Genadig.

Willem Duys

Nationaal
Is nu 93 jaar...
Jarig: 17 augustus 2022

voor 94e verjaardag
Willem Duys, geboren te Bussum en overleden 2 juni 2011 te Hilversum, was een Nederlands radio- en tv-presentator en muziekproducent met eigen platenlabels. Willem Duys schreef in diverse muziekbladen en maakte op 1 juli 1959 zijn debuut als presentator. Bij de AVRO kreeg Willem Duys vanaf 1 november 1963 een wekelijkse onemanshow die hij Voor De Vuist Weg noemde, want hij hekelde repeteren en improviseerde liever. De show liep 15 jaar van 1963 tot 1978 met 176 afleveringen. Willem Duys werd bekend door de goudviskom op zijn presentatietafel, door zijn vaderlandsliefde, door zijn muzikale primeurs, en door zijn eeuwige rivaliteit met VARA-tegenhangster Mies Bouwman. Willem Duys presenteerde ook decennialang Muziekmozaïek op de radio, presenteerde het Grand Gala du Disque, tenniswedstrijden, Nationaal en Eurovisiesongfestival en was panellid in de tv-quiz Babbelonië. Willem Duys won tevens de Gouden Televizier-Ring Oeuvreprijs in 1974. Op 27 juni 1999 nam Willem Duys afscheid, na een carrière van 40 jaar als presentator van de AVRO én op 17 mei 2011 werd hij geëerd in de "Duysendste aflevering" van het tv-programma De Wereld Draait Door. Ludiek: in z'n jonge jaren was Willem Duys nationaal ook bekend als tennisser.

Victor Löw

Nationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 25 augustus 2022

voor 60e verjaardag
Victor Löw, geboren als Victor Arthur Löwenstein te Amsterdam, is een Nederlands acteur. Victor Löw is de zoon van regisseur Bob Löwenstein en actrice Wieke Mullier en de oudere broer van de acteur/zanger Ernst Löw. Victor Löw heeft vele prijzen en nominaties ontvangen, zoals NRC Toneelpublieksprijs, Louis d'Or, Gouden Kalf voor beste acteur, Oscar voor beste buitenlandse film Karakter, Arlecchino en Gouden Gids Publieksprijs. Victor Löw werd tot acteur opgeleid aan de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen, waar hij op zijn 24ste afstudeerde. Zijn eerste filmrol was een bijrolletje in De Noorderlingen van Alex van Warmerdam. Hierna speelde Victor Löw vele rollen in het theater, tv-series en films: Strange Interlude, Winteravond, Angels In America, Dood En Het Meisje, De Redenaar, The Price, One Flew Over The Cuckoo's Neest, Misery, ART, Oog Om Oog, Anne Frank En Joseph Goebbels, De Noorderlingen, De Flat, Antonia, Karakter, Abeltje, Het 14e Kippetje, Het Spaanse Paard, Do Not Disturb, Iedereen Beroemd!, Lek, Costa!, Supertex, Stille Nacht, Floris, Voor Een Paar Knikkers Meer, Radeloos, Abeltje De Serie, Madelief, Flodder, De Enclave, Kees & Co, Voetbalvrouwen, We Gaan Nog Niet Naar Huis en Flikken Maastricht

Olga Zuiderhoek

Nationaal
Is nu 75 jaar...
Jarig: 16 september 2022

voor 76e verjaardag
Olga Zuiderhoek, geboren te Assen, is een Nederlands actrice. Olga Zuiderhoek studeerde in 1970 af aan de Amsterdamse Toneelschool. Na jarenlang verbonden te zijn geweest aan Het Werkteater, werkte Olga Zuiderhoek onder meer voor de toneelgezelschappen De Mexicaanse Hond, Orkater en Hummelinck & Stuurman Produkties. Olga Zuiderhoek werkte o.a. mee aan de film-, theater en tv-producties In Voor- En Tegenspoed, We Zijn Weer Thuis, Seth & Fiona, Meiden Van De Wit, Keyzer En De Boer Advocaten, Evelien, Penoza, Turks Fruit, Naakt Over De Schutting, Camping, Hoge Hakken Echte Liefde, De Smaak Van Water, Een Zwoele Zomeravond, Abel, Van Geluk Gesproken, Theo & Thea En De Ontmaskering Van Het Tenenkaasimperium, Filmpje!, De Jurk, Otje, Minoes, Ja Zuster Nee Zuster, Tiramisu en HannaHannah.

Jon van Eerd

Nationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 05 september 2022

voor 62e verjaardag
Jon van Eerd, geboren als Johannes Martinus Petrus Henricus Elisabeth Coleta van Eerd te Maastricht, is een Nederlands acteur, zanger en schrijver. Jon van Eerd studeerde aan de Theaterschool, de Rijksuniversiteit Leiden (Engelse Taal en Letterkunde kandidaats) en aan de Universiteit van Amsterdam (Theaterwetenschap doctoraal 1989). Hij studeerde cum laude af. Zijn tweetaligheid stelde hem al vroegtijdig in staat ook in de Verenigde Staten en Engeland het toneel op te gaan. Jon van Eerd speelde bij gerenommeerde theatergezelschappen en hierna begon hij ook te spelen in het lichtere genre. Jon van Eerd speelde in cabareteske programma's, musicals, theaterstukken, komedies en kluchten, maar hij was ook te zien in films, tv-series en te horen als stemacteur in reclames, games, documentaires en na-gesynchroniseerde films. Jon van Eerd heeft een indrukwekkende lijst aan prijzen en nominaties, zoals de Televizierring, NRC-Publieksprijs, John Kraaykamp Musical Award, Toneel Publieksprijs etc. Enkele producties; Boeing Boeing, La Cage Aux Folles, Oranje Boven, Een Rits Te Ver, De Fabeltjeskrant, Mamma Mia!, Dubbel Op, Wie Is De Mol?, De Tante Van Charlie, Dik Voor Mekaar Show, Flodder, Meiden Van De Wit, Baantjer etc.

Isabel

Particulier
Is nu 27 jaar...
Jarig: 07 september 2022

voor 28e verjaardag
Volgend Jaar Wordt Ik 17 En Ik Ben Heel Erg Zenuwachtig Voor Volgend Jaar En Ik Vind Het Echt Spanned Maar Ik Vind Het Leuk Want Ik Hoop Dat Ik kadotjes Krijg En Ik Hou Van Om Jarig Te zijn En I Love It

Afrojack

Nationaal
Is nu 34 jaar...
Jarig: 09 september 2022

voor 35e verjaardag
Afrojack, geboren als Nick van de Wall te Spijkenisse, is een Nederlandse dj. Afrojack ontleent zijn naam aan zijn kapsel, dat vaak veranderde en ook eens in een Afro, waardoor hij de bijnaam 'Afro' kreeg. Van deze bijnaam heeft hij uiteindelijk zijn artiestennaam 'Afrojack' gemaakt. Afrojack is een bekende naam in de clubscene van Nederland. Hij maakt vele remixes van bestaande nummers en heeft sinds 2007 zijn eigen platenlabel Wall Recordings. In 2008 scoorde Afrojack zijn eerste Top 40 hit Drop Down (Do My Dance), een samenwerking met The Partysquad. Hierna bracht Afrojack ook nog o.a. de singles uit A Msterdamn en Take Over Control met Eva Simons, waarmee hij de Britse hitlijsten ook haalde. Nick van de Wall werkt veel samen met de Franse dj David Guetta. In 2011 wonnen ze een Grammy voor hun remix van het nummer Revolver van Madonna. In 2011 ontving Afrojack door de International Dance Music Awards in Miami twee prijzen voor Beste Remixer en Nieuwe DJ-doorbraak.
Gadget ZOEKEN Uitgebreid

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Gadget ZOEKEN Compact

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Nog meer gadgets? Klik hier