biografie leeftijd Verjaardagsregister jarig verjaardag Verjaardagsregister geboortedatum horoscoop verjaardagskalender
27-01-2020 Home
Verjaardag Zoeken
Enquete
Contact

Zoeken


U heeft gezocht op "Annie M.G. Schmidt". Er zijn 21 resultaten gevonden :Verjaardagregisters

Jenny Arean

Nationaal
Is nu 77 jaar...
Jarig: 04 oktober 2020

voor 78e verjaardag
Jenny Arean, geboren als Joanna Jenneke Josepha Klarenbeek te Lisse, is een Nederlands zangeres, cabaretière en actrice. Jenny Arean werd geboren als enig kind van een kelner en de zangeres Conny Renoir. Ook de moeder van haar moeder (Henny Verra) was zangeres. Op haar veertiende zag ze een show van Wim Sonneveld en sindsdien wilde ze het cabaret in. Ze brak de huishoudschool af en ging werken als hulp in de huishouding. Begin 1960 kwam ze bij het ABC-cabaret van Wim Kan en Corry Vonk. Op advies van Vonk veranderde ze haar naam in Jenny Arean. Jenny Arean won vele prijzen, zoals de Johan Kaartprijs, Annie M.G. Schmidt-prijs, Gouden Harp, Edison, Gouden Notenkraker en Zilveren Nipkowschijf. Vanaf de jaren zestig werkte Jenny Arean mee aan vele televisiemusicals, musicals, tv-programma's, cabaretprogramma's, theaterstukken en ze bracht vele cd's uit, zoals; Iemand Moet het Doen, Op Reis, Leve De Bouwput, De Moker, Het Meisje Met De Blauwe Hoed, 'T Schaep Met De 5 Pooten, 'T Vrije Schaep Met De 5 Pooten, 'T Spaanse Schaep, Chicago, De Jantjes, Het Verschil, Foxtrot, Hooikoorts, Gescheiden Vrouw Op Oorlogspad, Het Huishoudschoolsyndroom, Jenny Solo en Jenny Arean In Concert.

Diederik van Vleuten

Nationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 15 november 2020

voor 59e verjaardag
Diederik van Vleuten, geboren als Diederik (Jan Hielke) van Vleuten te Den Haag, is een Nederlands musicus en cabaretier. Diederik van Vleuten werd in 1982 aangenomen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na twee 2 stopte hij met de studie en zocht allerlei baantjes. Vanaf 1988 houdt hij zich bezig met cabaret en muziek. In 1988 ontmoet Diederik van Vleuten Erik van Muiswinkel en Justus van Oel. Met hen gaat hij in de cabaretgroep Zak en As spelen. Vanaf 1997 maakt hij theaterprogramma's met Erik van Muiswinkel. Samen maken ze zich sterk voor het behoud van het originele Nederlandse Cabaret. In 2001 wonnen ze de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied. Diederik van Vleuten werkte ook mee aan tv-programma's zoals Spijkers Met Koppen, Kopspijkers, Mannen Voor Vrouwen, Koefnoen en Van Zon Op Zaterdag en Studio Spaan, waarin hij geregeld typetjes speelt als Ronald Koeman, Wim van Hanegem, Boudewijn Büch, Erik Gerets, Jorien van den Herik, Harry Vermeegen, Johan Derksen, Rinus Michels en de gebroeders Van de Kerkhof. Als componist maakt Diederik van Vleuten muziek voor radio- en televisieprogramma’s. Hij schreef de begintunes van o.a.: Nieuwe Koeien, Studio Spaan en Ook Dat Nog!

Lenette van Dongen

Nationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 01 december 2020

voor 62e verjaardag
Lenette van Dongen, geboren te Zaandam, is een Nederlands cabaretière en zangeres. Sinds 1993 treedt Lenette van Dongen op met solo-cabaretvoorstellingen. Naast haar eigen shows, werkt Lenette van Dongen ook mee aan tv-programma's en musicals, zoals Mamma Mia!, Tsjechov en Doe Maar! In 2004 won Lenette van Dongen samen met Spinvis de Annie M.G. Schmidt prijs en tevens ontving ze o.a. ook nog de Pall Mall Export Prijs, Theater Affiche prijs en Gouden Harp.

Kader Abdolah

Nationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 12 december 2020

voor 66e verjaardag
Kader Abdolah, pseudoniem van Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani, is geboren te Arak in Iran. Kader Abdolah is een Iraanse-Nederlandse schrijver die zich in 1988 in Nederland heeft gevestigd. Na zijn universitaire opleiding natuurkunde werkte Kader Abdolah als directeur van een emballagefabriek en was hij politiek actief. Deze activiteiten resulteerden er in dat hij in 1985 uit Iran moest vluchten en in een azielzoekerscentrum in Nederland terecht kwam. Kader Abdolah maakte zich de Nederlandse taal eigen m.b.v. onder meer de kinderboeken van Annie M.G. Schmidt en van Nederlandstalige poëzie. Worstelend met de taal begon hij zijn verhalen in het Nederlands te schrijven. In 1993 debuteerde Kader Abdolah met de verhalenbundel De Adelaars, die meteen bekroond werd met de belangrijke debutantenprijs Het Gouden Ezelsoor. Hierna volgden nog De Meisjes En De Partizanen, De Reis Van De Lege Flessen, Mirza, Spijkerschrift, De Koffer, Een Tuin In Zee, Kélilé En Demné, Sophia's Droë Vrugte, De Koning, Portretten En Een Oude Droom, Karavaan, Het Huis Van De Moskee, Een Gouden Handdruk Voor Du Perron, De Koran En De Boodschapper, De Mooie Land en het boekenweekgeschenk 2011.

Daniël Lohues

Nationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: 16 februari 2020

voor 49e verjaardag
Daniël Lohues, geboren te Emmen, is een Nederlands componist, zanger, multi-instrumentalist, producer en columnist. Enkele muzikale projecten, activiteiten en bands waarin Daniël Lohues actief was, is de band The Charlies, de band Skik, Daniël Lohues & The Louisiana Blues Club en enkele tours - geheten Allennig - in het theater. Daniël Lohues heeft o.a. samengewerkt met Rob de Nijs, Jan Rot, Jenny Arean, Guus Meeuwis, Freek de Jonge, Paul de Leeuw, Kinderen Voor Kinderen, Di-rect, Herman Finkers, Herman van Veen en Cuby And The Blizzards. Daniël Lohues heeft reeds vele prijzen verworven, zoals de Zilveren Harp, Edison, de Annie M.G. Schmidt-prijs en had met Skik de grootste hits zoals Op Fietse, Hoe Kan Dat Nou?, 'T Giet Zoas 'T Giet en Af & Toe.

Spinvis

Nationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 02 februari 2020

voor 59e verjaardag
Spinvis is de éénmansband van Erik de Jong, geboren te Spijkenisse. De ouders van Erik de Jong / Spinvis waren beiden muzikant; zijn vader Walter speelde gitaar en zijn moeder Sjaan hawaïgitaar en ukelele. Het in 2002 uitgekomen Lo-Fi debuut, laat werk horen dat Spinvis op een zolderkamertje in elkaar knutselde. Hij maakte daarbij vooral gebruik van computers, maar ook van allerlei andere attributen als fluitjes en pandeksels. De mix van eenvoudig klinkende maar zeer zorgvuldig gearrangeerde popmuziek en opzienbarende teksten levert een succesvol en opzienbarend cultalbum op. Mede door de VPRO-achtige low budget-clips, worden Smalfilm en Bagagedrager kleine hitjes. Vervolgens ging Spinvis ook live optreden en trok hij met succes langs theaters en podia. Zijn werk en muziek wordt alom geprezen - Spinvis won o.a. een Zilveren Harp, de Annie M.G. Schmidt-prijs, de Popprijs en de Johnny van Doorn-prijs voor de Gesproken Letteren. Enkele nummers van Spinvis zijn Smalfilm, Voor Ik Vergeet, Bagagedrager, Het Voordeel Van Video, Ik Wil Alleen Maar Zwemmen, Flamingo en Ritmebox EP.

Kees Torn

Nationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 02 februari 2020

voor 53e verjaardag
Kees Torn, geboren te Oostburg, is een Nederlandse tekstschrijver en cabaretier. Na zijn middelbare school studeerde hij twee jaar piano aan het conservatorium. Omdat hij graag de reclame in wilde en met plezier tekende, begon hij daarna een marketingstudie en tekende hij ook een tijdje voor een stripblad. Op de kunstacademie werd hij door studiegenote Gerrie Hondius uitgedaagd om teksten te schrijven voor een gezamenlijk programma. In 1991 deden ze als het duo 'Kees en ik' mee aan het Groninger Studentencabaretfestival, waar Kees Torn de persoonlijkheidsprijs won. Hoewel de optredens een succes waren, stopte het duo door onenigheid al na een half jaar. In 1994 won Kees Torn in zijn eentje het Leids Cabaret Festival, waarna hij een succesvolle carrière begon als cabaretier en nominaties / prijzen won als Werftheaterprijs, Annie M.G. Schmidtprijs, Neerlands Hoop en de VSCD Poelifinario. De voorstellingen van Kees Torn kenmerken zich door vele - soms wat zwartgallige - liedjes en gedichten, overpeinzingen, sketches, terzijdes, gesprekjes met het publiek, spelletjes met taal en logica, en soms een stukje klassieke muziek. Getooid met een dikke sigaar en een goede whisky, is zijn uitstraling die van eeuwige student!

Roeland Fernhout

Nationaal
Is nu 47 jaar...
Jarig: 18 april 2020

voor 48e verjaardag
Roeland Fernhout, geboren als Roeland Adriaan Fernhout te Tilburg, is een Nederlands acteur. Roeland Fernhout werd in 1995 bij het grote publiek bekend door zijn rol in de speelfilm Zusje. Daarvoor had hij al zijn debuut gemaakt in het theater en op televisie in de serie Diamant. Vanaf 1999 werkt Roeland Fernhout bij Toneelgroep Amsterdam en hij werkte daarvoor ook bij andere gezelschappen en in de vrije sector. Roeland Fernhout werkte mee aan de films, theaterstukken, tv-series en programma's Hedda Gabler, Ifigeneia In Aulis, Kruistochten, Zomertrilogie, Wie Is De Mol?, RTL Travel, From Alaska With Love, Hotel Amor, Zusje, Nachttrein, Blind Date, De Zeemeerman, Baantjer, Siberia, De Pijnbank, Suzy Q, All Stars de serie, Baby Blue, Phileine Zegt Sorry, De Ordening, Wet & Waan, Feestje, De Dominee, Subiet!, Kicks, Bride Flight, Blackwater Fever, Annie M.G. Schmidt en Floor Faber. In 2007 heeft Roeland Fernhout bij wijze van grap een boyband samengesteld genaamd Bearforce1 / Bearforce One, die onverwacht populair werd in delen van de wereld, mede dankzij de YouTube-video.

Sara Kroos

Nationaal
Is nu 38 jaar...
Jarig: 05 april 2020

voor 39e verjaardag
Sara Kroos, geboren te Wijngaarden, is een Nederlands cabaretière. Sara Kroos deed in 2000 mee aan de selectie van het Leids Cabaret Festival en won uiteindelijk de publieksprijs. Sara Kroos kreeg voornamelijk bekendheid bij het grote publiek door het improvisatieprogramma De Lama's. Sara Kroos treedt op met haar eigen theatershows en niet zonder succes, want ze won reeds vele prijzen; Jury- en Publieksprijs Utrechts Cabaretfestival Parnassos, Publieksprijs Leids Cabaret Festival, Zonta Award, Cabaret Award, Televizierring voor De Lama's van BNN, VCSD Neerlands Hoop en de Annie M.G. Schmidt-prijs.

Annie M.G. Schmidt

Nationaal
Is nu 108 jaar...
Jarig: 20 mei 2020

voor 109e verjaardag
Annie M.G. Schmidt, geboren als Anna Maria Geertruida Schmidt te Kapelle en overleden op 21 mei 1995 te Amsterdam, was een Nederlands dichteres en schrijfster van verzen, liedjes, boeken, toneelstukken, musicals en radio- en televisiedrama. Annie M.G. Schmidt werd beroemd in Nederland met kinderboeken als Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Abeltje en kinderversjes als Dikkertje Dap en Het Beertje Pippeloentje. Generaties Nederlanders zijn met haar poëzie en verhalen opgegroeid, waardoor haar werk tot het collectieve geheugen van naoorlogs Nederland is gaan behoren. Enkele andere werken waarvan Annie M.G. Schmidt bekend is, zijn Ja Zuster Nee Zuster, In Holland Staat Een Huis, Foxtrot, Madam, Pleisterkade 17, Abeltje, Jip En Janneke, Minoes, Otje, Ali Cyaankali, De Lapjeskat, In Een Rijtuigie, Los Zand etc. Annie M.G. Schmidt behaalde vele prijzen, zoals de Gouden Griffel, Constantijn Huygensprijs, Publieksprijs Voor Het Nederlandse Boek, John Kraaijkamp Musical Award voor haar gehele oeuvre. Naar Schmidt is de Annie M.G. Schmidt-prijs genoemd, een onderscheiding voor het beste cabaretlied en in 2005 behaalde Annie M.G. Schmidt in het programma De Grootste Nederlander-verkiezing de 13e plaats.

Maarten van Roozendaal

Nationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 03 mei 2020

voor 58e verjaardag
Maarten van Roozendaal, geboren te Heiloo en overleden op 1 juli 2013 te Amsterdam, is een Nederlands zanger en liedjesschrijver. In zijn programma's brengt Maarten van Roozendaal vooral eigen werk, maar hij heeft ook werk van anderen uitgevoerd. Het werk van Maarten van Roozendaal is soms melancholiek van toon, de andere keer weer cynisch. Terugkerende thema's zijn het leven, liefde, dood en drank. Maarten van Roozendaal staat al sinds de jaren '90 in het theater en bracht meerdere CD's uit. Maarten van Roozendaal won belangrijke prijzen, zoals de Publieks- en Juryprijs Amsterdams Kleinkunst Festival, Zilveren Harp, Annie M.G. Schmidt-prijs, De Gouden Mus, Zilveren Krekel en Poelifinarioprijs.

Karin Bloemen

Nationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 28 juni 2020

voor 60e verjaardag
Karin Bloemen, geboren te Alkmaar, is een Nederlands cabaretière en zangeres en actrice. Karin Bloemen is ook wel bekend als La Bloemen. Karin Bloemen speelde o.a. in de cabaretgroep Purper en wordt sinds de show La Bloemen 's Neerlands diva genoemd. Dit onderstreept zij door het dragen van enorme jurken, ontworpen door Jan Aarntzen en imposante kapsels in haar eigen shows. Karin Bloemen kreeg de onderscheidingen Pall Mall Exportprijs, Gouden Harp, Edison, Annie M.G. Schmidtsprijs, behaalde veel succes met haar theatershows en albums en werkte mee aan diverse succesvolle programma's op TV en radio, zoals Kip En 'T Ei, Nachtshow, Ook Dat Nog!, Eik En Linden, In De Rooie Haan en Spijkers Met Koppen.

Jeroen van Merwijk

Nationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 11 juli 2020

voor 65e verjaardag
Jeroen van Merwijk, geboren te Bilthoven, is een Nederlandse cabaretier, kunstschilder en liedjesschrijver. Jeroen van Merwijk heeft een tweelingbroer; Vincent van Merwijk. Na een studie Nederlands in Amsterdam en Utrecht, waar hij na zijn kandidaats mee stopte, studeerde Jeroen van Merwijk aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, bij de sectie schilderkunst. Hier studeerde hij in 1983 cum laude af. Het werk van Jeroen van Merwijk bestaat voornamelijk uit liedjes. Alle liedjes worden gekenmerkt door Van Merwijks cynische humor en zijn taalgevoel. Deze zijn grofweg in te delen in drie soorten nummers: onzinliedjes, ironische liedjes, en gevoelige liedjes. Naast zijn optredens in het theater, is Jeroen van Merwijk ook beeldend kunstenaar en exposeerde hij o.a. met schilderijen. Jeroen van Merwijk werkte mee aan vele radio- en tv-programma's als Rauhfaser, Krachtvoer, Nieuwsbox, Ratel, Het Punt, Spijkers Met Koppen, Radio Magnolia, Podium, Zapp, Ik Zie Een Ster, Aardige Mensen, Mannen Voor Vrouwen, Beter Van Niet en Van Zon Op Zaterdag - in deze programma's trad hij niet alleen als muzikant of tekstschrijver op, maar was soms ook de presentator. In 2006 kreeg hij de Annie M.G. Schmidtprijs.

Arthur Japin

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 26 juli 2020

voor 64e verjaardag
Arthur Japin, geboren als Arthur Valentijn Japin te Haarlem, is een Nederlands schrijver, acteur en presentator. Zijn romans en verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern. Arthur Japin wilde in zijn kindertijd "zo nu en dan iemand anders zijn", omdat hij werd gepest en omdat zijn vader leed onder zware depressies. Arthur Japin vertrok na het gymnasium naar Londen, om een opleiding te volgen aan een toneelschool. Terug in Amsterdam studeerde hij twee jaar Nederlandse Taal- en Letterkunde en stapte vervolgens over naar de Kleinkunstacademie. In 1982 studeerde hij hier af. Arthur Japin speelde rollen voor radio, film en televisie, zoals in Flodder en Onderweg Naar Morgen / ONM. In 1987 stopte Arthur Japin met acteren en begon te schrijven. In 1996 debuteerde hij met Magonische Verhalen, won hij o.a. de Libris Literatuur Prijs voor Een Schitterend Gebrek en schreef hij in 2006 het boekenweekgeschenk De Grote Wereld met een oplage van 813.000 exemplaren. Enkele andere werken van Arthur Japin zijn De Zwarte Met Het Witte Hart, De Droom Van De Leeuw, De Overgave en zijn werk wordt tot op heden veelvuldig bekroond; Libris, NS Publieksprijs, Annie M.G. Schmidt-prijs, LIRA-prijs etc.

Pia Douwes

Nationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 05 augustus 2020

voor 56e verjaardag
Pia Douwes, geboren als Petronella Irene Allegonda Douwes te Amsterdam, is een Nederlandse musicalzangeres en actrice. Pia Douwes is een dochter van de Amsterdamse kunsthandelaar Evert VII Douwes en Nelleke Huf, een nicht van de fotograaf Paul Huf en verre familie van de Amerikaanse filmster Doris Day. Na de Havo studeerde ze aan de Brooking School of Ballet in Londen van 1983 tot 1986. Daarnaast heeft ze musicalcursussen in Salzburg en Wenen en meerdere zanglessen gevolgd. Pia Douwes won meerdere prijzen, zoals de de Duitse Publieksprijs en meerdere malen de John Kraaijkamp Musical Award. Pia Douwes werkte op toneel en in musicals mee aan o.a. Jane Eyre, Savannah Bay, Cats, Les Misérables, Elisabeth, Grease, Cabaret, The Rocky Horror Picture Show, Evita, Chicago, Sweeney Todd, Fosse, De 3 Musketiers, Passion, We Will Rock You en op TV werkte ze mee aan Wilhelmina, Op Zoek Naar Evita, Ich Tarzan Du Jane, Op Zoek Naar Joseph, Op Zoek Naar Mary Poppins, Annie M.G. Schmidt en Onderweg Naar Morgen / ONM.

Gijs Scholten van Aschat

Nationaal
Is nu 60 jaar...
Jarig: 16 september 2020

voor 61e verjaardag
Gijs Scholten van Aschat, geboren als Gijsbert Jan Abraham Scholten van Aschat te Doorn, is een Nederlands acteur. Gijs Scholten van Aschat heeft aan de Toneelacademie in Maastricht gestudeerd waar hij bevriend raakte met de acteurs Pierre Bokma en Peter Blok, schrijfster Maria Goos en regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen met wie hij later het toneelstuk Cloaca zou maken. Gijs Scholten van Aschat is in de eerste plaats toneelacteur, maar werd o.m. bekend van de films Cloaca, De Passievrucht, De Grot en de TV-serie Oud Geld. Gijs Scholten van Aschat wordt hoog aangezien als acteur en hij kreeg dan ook reeds veel prijzen; Arlecchino, Louis d'Or, Gouden Kalf voor de TV-serie Oud Geld, Johan Kaartprijs, Albert van Dalsumring etc. Gijs Scholten van Aschat werkte o.a. mee aan de theaterstukken, films en series; De Avonden, In De Schaduw Van De Overwinning, Belle Van Zuylen, Lek, De Zwarte Meteoor, De Afrekening, De Schippers Van De Kameleon, Cloaca, De Passievrucht, Tiramisu, De Brief Voor De Koning, Pleidooi, Baantjer, Wij Alexander, Oud Geld, Loenatik, De Vloer Op, Gooische Vrouwen, Annie M.G. Schmidt, Flikken Maastricht, Midzomernachtsdroom, Alkestis, Hamlet, Les Liaisons Dangereuses en Cloaca.

Betty Schuurman

Nationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 01 januari 2021

voor 59e verjaardag
Betty Schuurman, geboren te Edam, is een Nederlands actrice. Betty Schuurman volgde de toneelopleiding aan de Toneelacademie van Maastricht. Naast toneelrollen speelt ze in verschillende filmen en televisieseries. In 2002 krijgt Betty Schuurman de Theo d'Or voor haar rol in De Leenane trilogie van ZT Hollandia/Het Toneelhuis. Betty Schuurman speelde o.a. rollen in de theaterstukken Leonce en Lena, Lulu, La Musica Twee, Stallerhof, Twee Stemmen, De Leenana Trilogie, GEN, Moordende Woorden, Van Gogh, Fort Europa, Robinson Crusoe De Vrouw En De Neger, Het leven Een Droom, Oresteia, Merlijn, De Koning Sterft, De Kersentuin en Pier Paolo. Betty Schuurman speelde ook in veel tv-series en films, zoals Karakter, De Tweeling, Verder Dan De Maan, Staatsgevaarlijk, Het Paard Van Sinterklaas, Waar Is Het Paard Van Sinterklaas?, Bloedbroeders, Taartman, De Storm, Oh Oh Den Haag, Baantjer, Wet & Waan, Grijpstra & De Gier, Keyzer & De Boer Advocaten, Das Leben Ein Traum, Deadline en Annie M.G. Schmidt.

Roos Ouwehand

Nationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 01 januari 2021

voor 53e verjaardag
Roos Ouwehand, exacte geboortedatum onbekend en geboren te Leidschendam, is een Nederlands actrice. Naast acteren, schreef Roos Ouwehand ook columns voor NRC Handelsblad en publiceerde ze in 2009 een boek over de acteur Joop Admiraal. In 1993 deed Roos Ouwehand eindexamen aan de Toneelschool in Amsterdam. Daarna sloot ze zich aan bij Toneelgroep Amsterdam waar ze tot 2002 speelde. Roos Ouwehand speelde in toneelstukken, tv-series, films, zoals o.a. De Buurtsuper, Filmpje!, Advocaat Van De Hanen, Het 14e Kippetje, Zeeuws Meisje, Baantjer, Russen, Ernstige Delicten, Leef!, Keyzer & De Boer Advocaten, TBS, Annie M.G. Schmidt, Bloedverwanten, Flikken Maastricht en Verborgen Gebreken.

Jeroen Spitzenberger

Nationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: 20 januari 2021

voor 45e verjaardag
Jeroen Spitzenberger, geboren te Rotterdam, is een Nederlands toneel-, televisie- en filmacteur. Jeroen Spitzenberger studeerde in 1998 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daarna was Jeroen Spitzenberger werkzaam bij verschillende theatergezelschappen, waaronder het Nationale Toneel, het Onafhankelijke Toneel en Toneelgroep Amsterdam. Jeroen Spitzenberger werkte mee aan vele theaterstukken, tv-programma's en films zoals Lieve Lust, Russen, Baantjer, Keyzer & De Boer Advocaten, Spoorloos Verdwenen, Gooische Vrouwen, Sorry Minister, Bloedverwanten, Pier Paolo Pasolini, De Tweeling, Meiden Van De Wit, De Dominee, Stille Nacht, Koning Van De Maas en Annie M.G. Schmidt.

Donald Jones

Nationaal
Is nu 88 jaar...
Jarig: 24 januari 2021

voor 89e verjaardag
Donald Jones, geboren als Donald Towe Jones te Harlem (New York) en overleden aan een hartaanval op 5 november 2004 te Amsterdam, was een Amerikaans-Nederlandse danser, acteur en zanger van Afro-Amerikaanse afkomst. Donald Jones was enige jaren getrouwd met Adèle Bloemendaal. Uit dit huwelijk werd in 1963 acteur John Jones geboren. Donald Jones werd bekend als de eerste zwarte ster in de Nederlandse showbizz. Geboren in de Verenigde Staten kwam hij in 1954 naar Amsterdam om als danser zijn geluk te beproeven en het racisme in zijn land te ontvluchten. Naar eigen zeggen was hij in Nederland in de eerste jaren een bezienswaardigheid als zeldzame "gekleurde". Donald Jones werd in Nederland al snel bekend door de vele optredens in televisie-, theater- en cabaretproducties. Donald Jones werkte o.a. mee aan de producties Tingel Tangel, Pension Hommeles, Snip en Snap Revue, André van Duin Show, Mik & Mak, Pretfilm, Grijpstra & De Gier, Pipo De Clown, Dolly Dots serie, Indigo, comedy Sam Sam (met zoon John Jones in de hoofdrol) en Murder At 1600. Donald Jones had ook nog een grote hit; Ik Zou Je Het Liefste In Een Doosje Willen Doen van Annie M.G. Schmidt.

Hetty Blok

Nationaal
Is nu 100 jaar...
Jarig: 06 januari 2021

voor 101e verjaardag
Hetty Blok, geboren als Henriëtte Adriana Blok te Arnhem en overleden op 6 november te Amsterdam, was een Nederlands cabaretière, actrice en zangeres die vooral bekend werd door haar rol in "Ja Zuster, Nee Zuster" van Annie M.G. Schmidt. In 1951 werkte ze mee aan De Toverspiegel, het televisiespel dat Willy van Hemert had geschreven voor de allereerste live uitgezonden tv-uitzending in Nederland. Tussen 1952 en 1958 vertolkte ze in het veertiendaagse hoorspel In Holland Staat Een Huis van Annie M.G. Schmidt de rol van de werkster Sjaantje waarmee ze landelijk zeer populair werd. Hetty Blok is echter het meest bekend als zingende zuster Klivia die het Rusthuis Klivia leidde aan de Primulastraat in Ja zuster, nee zuster, met bekend gebleven liedjes als Niet Met De Deuren Slaan... Ja Zuster, Nee Zuster, M'n opa en Wil U Een Stekkie (Van De Fuchsia). Naar Hetty Blok is in 1990 een fuchsia vernoemd door de Nederlandse kweker Weeda. Hetty Blok werkte ook nog mee aan producties als Kermis In De Regen, Brandende Liefde, Mus, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen Mijnheer? Begin 2010 is Hetty Blok te gast in VARA De Wereld Draait Door waar ze als 90-jarige nog "Niet met de deuren slaan" zingt.
Gadget ZOEKEN Uitgebreid

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Gadget ZOEKEN Compact

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Nog meer gadgets? Klik hier