biografie leeftijd Verjaardagsregister jarig verjaardag Verjaardagsregister geboortedatum horoscoop verjaardagskalender
14-11-2019 Home
Verjaardag Zoeken
Enquete
Contact

Zoeken


U heeft gezocht op "Bart Chabot". Er zijn 3 resultaten gevonden :Verjaardagregisters

Martin Bril

Nationaal
Is nu 60 jaar...
Jarig: 21 oktober 2020

voor 61e verjaardag
Martin Bril, geboren te Utrecht en overleden aan kanker op 22 april 2009 te Amsterdam, was een Nederlandse columnist, schrijver en dichter. Martin Bril studeerde filosofie en volbracht de studierichting scenarioschrijven aan de Filmacademie Amsterdam. In de jaren '80 publiceerde hij verscheidene verhalenbundels en ging Martin Bril later ook werken als freelance publicist voor o.a. Het Parool, Vrij Nederland, NRC Handelsblad, VPRO radio en De Morgen. Martin Bril kampte in het verleden met een alcohol-, coke-, gok- en seksverslaving, maar zijn productie nam toe toen hij dit stopte/verminderde. Martin Bril schreef voor De Volkskrant een dagelijkse column, publiceerde wekelijkse het feuilleton Evelien voor Vrij Nederland, trad geregeld op met Ronald Giphart en Bart Chabot in theaters én was regelmatig tafelheer in het tv-programma De Wereld Draait Door. In 2006 schreef Martin Bril het 17e Groot Dictee der Nederlandse Taal. Een jaarlijks terugkerend onderwerp in zijn columns was de zogeheten rokjesdag, die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen. De bekendheid die Martin Bril gaf aan dit begrip leidde ertoe dat het in de Dikke Van Dale werd opgenomen.

Herman Brood

Nationaal
Is nu 73 jaar...
Jarig: 05 november 2020

voor 74e verjaardag
Herman Brood, geboren als Hermanus Brood te Zwolle en overleden op 11 juli 2001, was een Nederlands zanger, kunstschilder, pianist, acteur en dichter. Herman Brood was de Nederlandse belichaming van het zogenaamde Seks, Drugs en Rock 'n Roll. Door het veelvuldig gebruik van genotsmiddelen decennialang, was zijn lichaam uitgeleefd - Herman Brood stapte zelf uit het leven door van het dak van het Amsterdamse Hilton hotel af te springen met een briefje in zijn zak; Maak Er Nog Een Groot Feest Van. Herman Brood kreeg zijn eerste pianolessen in 1959 en ging in 1964 naar de Kunstacademie Arnhem. In die periode richtte hij zijn eerste bandje op en daarna speelde hij ook nog in het bekende Cuby And The Blizzards, maar hij werd uit de band gezet toen men erachter kwam dat hij drugs gebruikte. Toen Herman Brood manager Koos van Dijk ontmoette en zijn eigen band Herman Brood & His Wild Romance oprichtte, begonnen zijn hoogtijdagen met hits als Saturday Night, Still Believe, Never Be Clever, I Love You Like I Love Myself, Hot Shot, Als Je Wint, Tattoo Song, Sleepin' Bird, 50 Jaar en My Way. Herman Brood was tevens succesvol als schilder en dichter - vriend Bart Chabot schreef dé uitgebreide Brood-biografie.

Bart Chabot

Nationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 26 september 2020

voor 66e verjaardag
Bart Chabot, geboren te Den Haag, is een Nederlands dichter, schrijver en biograaf van Herman Brood. Bart Chabot is ook regelmatig te zien in het theater en vaste deelnemer aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Enkele publicaties van Bart Chabot zijn Foto's, Als U Zó Gaat Beginnen, Popcorn, Captain America, Lettergreep, !Stand, Babylon Hotel, Duingheest, Genadebrood, Broodje Gezond, Judaskus, De Kootjesblues, Brood En Spelen, Broodje Halfom, Broodje Springlevend, Zand Erover, Greatest Hits Vol. I, Verzamelde Gedichten 1954 - 2004, Elvistranen, Patatje oorlog, Schiphol Blues, Tot Zoens.
Gadget ZOEKEN Uitgebreid

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Gadget ZOEKEN Compact

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Nog meer gadgets? Klik hier