biografie leeftijd Verjaardagsregister jarig verjaardag Verjaardagsregister geboortedatum horoscoop verjaardagskalender
14-11-2019 Home
Verjaardag Zoeken
Enquete
Contact

Zoeken


U heeft gezocht op "Eva P". Er zijn 143 resultaten gevonden .
(alleen de eerste 100 registers worden getoond):Pagina's
Felicitaties in alle talen
...van harte gefeliciteerd!... Bon anniversaire! Happy birthday! Feliz aniversário! с днем рождения! ¡Feliz cumpleaños! 生日快乐! 誕生日おめでとう! Alles Gute zum Geburtstag!  Ws
 


Verjaardagregisters

Arie Slob

Nationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 16 november 2019

voor 58e verjaardag
Arie Slob, geboren te Nieuwerkerk aan den IJssel, is een Nederlandse politicus. Hij is vooral bekend als Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie. Arie Slob is de opvolger van André Rouvoet als fractievoorzitter van die partij. Na zijn middelbare school volgde hij de lerarenopleiding aan de Evangelische Hogeschool in Amersfoort en aan de Hogeschool Holland in Diemen. Hierna studeerde Arie Slob nog een jaar geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens werkte hij in het onderwijs, zat tevens namens de GPV in de gemeenteraad van Zwolle, voordat Arie Slob in 2001 lid werd van de Tweede Kamer voor de GPV, dat later opging in de Christenunie.

Daphne Bunskoek

Nationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 22 november 2019

voor 46e verjaardag
Daphne Bunskoek, geboren als Daphne Wilhelmina Bunskoek te Almelo, is een Nederlandse actrice en presentatrice op TV en radio. Daphne Bunskoek werkte eerst voor de regionale zender RTV Oost, waar ze samen met Willem Alkema en Eddy Zoëy het programma "Jong Belegen" presenteerde. Nadat Daphne Bunskoek voor dit station een reportage maakte over de net bij muziekzender TMF aangenomen Zwolse vj Tooske Breugem, werd Daphne Bunskoek gevraagd een screentest bij TMF te doen. Ze werd aangenomen en presenteerde bij TMF een aantal jaren lang diverse programma's. Daphne Bunskoek werkte o.a. bij RTV Oost, TMF, MTV, KRO, RTL, Net5 en BNN en werkte mee aan programma's zoals Ook Dat Nog!, Ik Doe Alles Voor Jou, Goedemorgen Nederland, RTL Boulevard, RTL Travel, oneMen, Ranking The Stars, BNN Today, RTL Volgende Week en 3 Op Reis. Ze acteerde o.a. in Feestje, Keyzer En De Boer Advocaten, Van Jonge Leu En Oale Groond en S1ngle.

Nienke van Eck

Nationaal
Is nu 39 jaar...
Jarig: 25 november 2019

voor 40e verjaardag
Nienke van Eck groeide op in Groningen en is een Nederlands topmodel. In 1998 doet Nienke van Eck mee aan de Elite Model Look. Ze besluit eerst haar HBO studie Media en Informatie management af te maken en start daarna haar carrière als model. Nienke van Eck reist 10 jaar lang de hele wereld over voor verschillende campagnes. In 2003 worden haar ervaringen gevolgd voor het programma Leven Van Een Model, van SBS6. De ervaring met de televisie camera bevalt, maar Nienke van Eck blijft haar pijlen richten op haar modellenwerk. In 2008 besluit Nienke van Eck dat het tijd is om haar talenten, naast modellenwerk, verder te ontwikkelen. Ze begint aan een cursus presentatie techniek. Nienke is op dit moment volop bezig met haar ontwikkeling als presentatrice voor televisie en evenementen. Zo was Nienke van Eck te zien bij verscheidene items in Pownieuws van Powned samen met Jojanneke. Beiden kwamen overigens door Powned / Pownieuws zelf in het landelijke nieuws door een akefietje met Jackass Johnny Knoxville vs zoute haring.

Michael Clarke Duncan

Internationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 10 december 2019

voor 62e verjaardag
Michael Clarke Duncan, geboren te Chicago en overleden op 3 september 2012 te Los Angeles, was een Amerikaans acteur. Michael Clarke Duncan komt uit een buurt van Chicago waar het drugsmilieu een constante verleiding was, hij wilde echter acteren en begon hierin een opleiding. Michael Clarke Duncan moest echter hiermee stoppen, omdat hij voor zijn familie en zieke moeder wilde zorgen. Michael Clarke Duncan werd bodyguard van beroemdheden als Will Smith en LL Cool J. Daarbij figureerde hij vanaf 1995 met naamloze filmrolletjes en gastoptredens in televisieseries. Dankzij zijn niet geringe postuur verscheen hij doorgaans als bodybuilder, dommekracht of uitsmijter. Michael Clarke Duncan brak in 1999 door als acteur toen hij de enorme gevangene John Coffey speelde in de verfilming The Green Mile van de boekenreeks van Stephen King. Voor deze rol kreeg Duncan vele prijzen, zoals een Saturn Award én een Academy Award / Oscar-nominatie en Golden Globe-nominatie. Michael Clarke Duncan speelde o.a. in Caught Up, A Night At Bulworth, The Roxbury, Armageddon, The Green Mile, The Whole Nine Yards, Planet Of The Apes, The Scorpion King, Daredevil, Brother Bear, Sin City, The Island, Air Buddies, Slipstream, The Last Mimzy, Kung Fu Panda, Street Fighter en The Story.

Wouter Kurpershoek

Nationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 10 december 2019

voor 55e verjaardag
Wouter Kurpershoek, geboren te Rotterdam, is een Nederlandse journalist. Wouter Kurpershoek deed een studie journalistiek aan de Evangelische School voor Journalistiek in Amersfoort en begon daarna bij de NOS als buitenlandverslaggever voor Radio 1. Op 1 februari 2005 volgde hij officieel Charles Groenhuijsen op als Amerika-correspondent, voor een periode van vijf jaar. Daarvoor was Wouter Kurpershoek vooral verslaggever voor crisisgebieden: Kosovo, het Midden-Oosten en Afghanistan. Tussendoor deed hij het binnenlandse nieuws. Hierna werkte Wouter Kurpershoek o.a. mee aan het NOS-programma Lijn 25, EénVandaag en actualiteitenrubriek Brandpunt.

Steve Buscemi

Internationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 13 december 2019

voor 62e verjaardag
Steve Buscemi, geboren als Steven Vincent Buscemi te Brooklyn (New York), is een Amerikaanse acteur en filmregisseur. De naam Buscemi heeft als uitspraak: boe-sè-mie, met de klemtoon op de tweede lettergreep. Steve Buscemi won vele prijzen en nominaties, waaronder een Golden Globe en een Independant Spirit Award. Steve Buscemi is van Italiaans-Ierse afkomst. Hij speelde door de jaren heen enkele opmerkelijke rollen in films als Reservoir Dogs, Con Air, Fargo, Fargo, The Big Lebowski etc. De personages die Steve Buscemi speelt zijn doorgaans neurotisch en/of paranoïde en/of onnavolgbare karakters. Door zijn gelaatstrekken, wordt/werd hij voornamelijk gecast als eeuwige pechvogel of als een onbetrouwbaar of gevaarlijk personage. De Coen Brother hebben Steve Buscemi graag in hun films. Enkele films van Steve Buscemi zijn Parting Glances, Heart Of Midnight, New York Stories, Miller's Crossing, Barton Fink, Reservoir Dogs, Rising Sun, The Hudsucker Proxy, Airheads, Pulp Fiction, Desperado, Fargo, Escape From L.A., Con Air, The Big Lebowski, The Wedding Singer, Armageddon, Ghost World, Monsters Inc., Mr. Deeds, Spy Kids, Big Fish, The Sopranos, The Island, Interview, I Now Pronounce You Chuck And Larry en G-Force.

Flo Rida

Internationaal
Is nu 39 jaar...
Jarig: 16 december 2019

voor 40e verjaardag
Flo Rida, geboren als Tramar Dillard, te Opa-locka (Florida), is een Amerikaanse rapper. De artiestennaam Flo Rida, afgeleidt van de Amerikaanse staat Florida, rapt al sinds zijn achtste. Hij werd opgevoed samen met zeven zussen in een van de gevaarlijkste buurten van Miami, Carol City. Ondanks dat zijn moeder hem een stabiele thuissituatie bood vond Flo Rida het toch moeilijk om zich te onttrekken aan de situatie "op de straat". Flo Rida had o.a. de hits Low, Elevator, Right Round, Sugar, Jump, Bad Boys en Club Can't Handle Me.

DMX

Internationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: 18 december 2019

voor 49e verjaardag
Earl Simmons, geboren te Baltimore, beter bekend als DMX (Dark Man X of Dog Man X), is een Amerikaanse hiphopartiest en acteur. DMX werd in 1998 bekend bij het grote publiek na het uitbrengen van zijn debuutalbum It’s Dark And Hell Is Hot. Zijn muziek-stijl wordt ook wel hardcore rap genoemd, vaak met gegrom en ‘hondengeblaf’ door de nummers (zijn handelsmerk). Op zijn rug staat een tatoeage met de tekst "One Love Boomer". Boomer verwijst naar zijn eerste hond en dit verklaart ook zijn affiniteit met honden. Earl Simmons groeit op in Yonkers, een stad in de staat New York. Rappen doet hij al vanaf zijn 13e en zijn bijnaam DMX krijgt hij ook in Yonkers. Zo heeft hij o.a. tegen Jay-Z en 50 Cent gerapt. Met school gaat het niet goed: DMX stopt met school en rolt het criminele circuit in om rond te komen. Ondertussen groeit zijn naam als rapartiest in New York. Door mee te doen aan battles wordt DMX bekender. Ondanks dat hij steeds in de gevangenis belandt, besluit DMX zich serieus op een rapcarrière te storten en vindt een deal bij Ruff Ryders. Enkele hits van DMX zijn What You Want en We Right Here. Enkele films van DMX zijn Belly, Never Die Alone, Romeo Must Die, Exit Wounds en Cradle 2 The Grave.

Jonah Hill

Internationaal
Is nu 35 jaar...
Jarig: 20 december 2019

voor 36e verjaardag
Jonah Hill, geboren als Jonah Hill Feldstein te Los Angeles, is een Amerikaans acteur. Jonah Hill maakte in 2004 zijn acteerdebuut in I Heart Huckabees. Jonah Hill speelt vooral in komedies. Enkele films van Jonah Hill zijn Pancho's Pizza, The 40 Year Old Virgin, Clark And Michael, Grandma's Boy, Click, Accepted, 10 Items Or Less, Rocket Science, Knocked Up, Evan Almighty, Superbad, Walk Hard - The Dewey Cox Story, Strange Wilderness, Horton Hears A Who!, Forgetting Sarah Marshall, Just Add Water, Night At The Museum - Battle Of The Smithsonian, Funny People, The Invention Of Lying, Cyrus, Get Him To The Greek, Megamind en Moneyball, waarvoor hij een Academy Award / Oscar-nominatie kreeg in 2012.

John Williams

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 27 december 2019

voor 50e verjaardag
John Williams, geboren in Paramaribo Suriname, is een Nederlands TV-presentator en acteur. John Williams heeft o.a. geacteerd in Costa!, Westenwind, Blauw Blauw, Onderweg Naar Morgen en Zoop. John Williams begon zijn TV-carrière bij Call TV (Game Time), waarna nog vele programma's volgen; Woordzoeker, Puzzeltijd, Lijn 4, House Vision, RTL Boulevard, Help Mijn Man Is Klusser!, Dancing On Ice, Als Beste Uit De Bus, Help Mijn Man Heeft Een Hobby!, Bestemming Bereikt, Een Dubbeltje Op Z'n Kant, Bonje Bij De Buren en Let's Dance. In dat laatste programma werd John Williams overigens 2e met zijn vertolking als Beyoncé !?!

Antoine Bodar

Nationaal
Is nu 74 jaar...
Jarig: 28 december 2019

voor 75e verjaardag
Antoine Bodar, geboren te 's-Hertogenbosch, is een Nederlands rooms-katholiek priester, kunsthistoricus en auteur van diverse theologische boeken en hoogleraar. Antoine Bodar werd onder andere bekend door zijn functie als plebaan van de Kathedrale Basiliek van Sint Jan Evangelist (de bisschopskerk van het bisdom 's-Hertogenbosch). Eerder was Antoine Bodar al docent aan diverse universiteiten en auteur van diverse boeken en columns. Antoine Bodar woont en studeert nu in Rome, maar de vlot van de tongriem gesneden priester is ook herhaaldelijk te gast in de Nederlandse media.

Pia Dijkstra

Nationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 09 december 2019

voor 65e verjaardag
Pia Dijkstra, geboren als Pietje Aafke Dijkstra te Franeker, is een Nederlandse televisiemaakster, journaliste, presentatrice en politiek actief voor D66. Pia Dijkstra studeerde theologie en trad bij de IKON in dienst als voorlichtster, radiomedewerkster en regisseur van kerkdiensten. Daarna werkte Pia Dijkstra bij de Wereldomroep, Hier & Nu Radio van de NCRV, het NOS Journaal voor 12 jaar en bij de AVRO Hoe Bevalt Nederland, Tien Lastige Vragen, Studio 2, Vinger Aan De Pols en Eén Vandaag. Pia Dijkstra stond in 2010 op de 13e plaats van de D66 kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen en werd met 15.705 voorkeursstemmen verkozen, slechts 11 stemmen boven de drempel.

Arnold Karskens

Nationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 01 januari 2020

voor 66e verjaardag
Arnold Karskens, geboren te Beemster en exacte geboortedatum onbekend, is een Nederlands oorlogsverslaggever en onderzoeksjournalist. Arnold Karskens volgde een opleiding voor journalist aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Arnold Karskens werkte 15 jaar freelance en was van 1995 tot 2008 deeltijd in dienst bij Nieuwe Revu. Arnold Karskens bezocht vele conflictzones en gevaarlijke oorlogsgebieden, zoals Irak en Afghanistan. Aan Arnold Karskens werd op 21 september 2008, de Internationale Dag van de Vrede, de ereprijs “Journalist voor de Vrede” voor 2008 toegekend door het Humanistisch Vredesberaad.

Betty Schuurman

Nationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 01 januari 2020

voor 58e verjaardag
Betty Schuurman, geboren te Edam, is een Nederlands actrice. Betty Schuurman volgde de toneelopleiding aan de Toneelacademie van Maastricht. Naast toneelrollen speelt ze in verschillende filmen en televisieseries. In 2002 krijgt Betty Schuurman de Theo d'Or voor haar rol in De Leenane trilogie van ZT Hollandia/Het Toneelhuis. Betty Schuurman speelde o.a. rollen in de theaterstukken Leonce en Lena, Lulu, La Musica Twee, Stallerhof, Twee Stemmen, De Leenana Trilogie, GEN, Moordende Woorden, Van Gogh, Fort Europa, Robinson Crusoe De Vrouw En De Neger, Het leven Een Droom, Oresteia, Merlijn, De Koning Sterft, De Kersentuin en Pier Paolo. Betty Schuurman speelde ook in veel tv-series en films, zoals Karakter, De Tweeling, Verder Dan De Maan, Staatsgevaarlijk, Het Paard Van Sinterklaas, Waar Is Het Paard Van Sinterklaas?, Bloedbroeders, Taartman, De Storm, Oh Oh Den Haag, Baantjer, Wet & Waan, Grijpstra & De Gier, Keyzer & De Boer Advocaten, Das Leben Ein Traum, Deadline en Annie M.G. Schmidt.

Adjiedj Bakas

Nationaal
Is nu 56 jaar...
Jarig: 01 januari 2020

voor 57e verjaardag
Adjiedj Bakas, geboren in Zuid-Amerika uit Indiase ouders, is een trendwatcher. Adjiedj Bakas kwam op zijn 18e naar Nederland om communicatiewetenschappen te studeren. In 1989 richt hij samen met zijn toenmalige partner een communicatieadviesbureau op, met de uiteindelijke naam Trend Office Bakas. Adjiedj Bakas is een veelgevraagd spreker op congressen, conferenties en symposia, waarbij hij met een vette knipoog de toehoorders meeneemt langs belangrijke trends en knoopt daar voor de branche of het bedrijf relevante conclusies aan vast. Adjiedj Bakas is tevens columnist, kunstverzamelaar, schrijft boeken, presenteerde op TV o.a. het programma De Toekomst Is Nu en hij verschijnt geregeld in de media om trends uit binnen- en buitenland aan te geven en uit te leggen welke gevolgen dat kan hebben voor de toekomst en onze maatschappij.

Dionne Stax

Nationaal
Is nu 34 jaar...
Jarig: 01 januari 2020

voor 35e verjaardag
Dionne Stax, geboren te Boxmeer en exacte geboortedatum onbekend, is een Nederlands journaliste en nieuwslezeres van het NOS Nieuws. Dionne Stax begon in 2007 bij NOS Headlines, de voorloper van NOS op 3, als stagiaire. Daar verzorgde zij weekoverzichten van NOS Headlines voor het digitale themakanaal NOS Journaal 24. Na het volgen van een tweede stage op de binnenlandredactie studeerde Dionne Stax in 2009 af aan de Universiteit van Amsterdam. Naast het presentatievak werkt Dionne Stax als binnenlandredacteur bij NOS Nieuws. Vanaf juni 2013 is Dionne Stax één van de vaste gezichten van het NOS Journaal. In juni gaat ze dat combineren met het presenteren van NOS op 3 en vanaf juli gaat ze zich vast richten op de dagjournaals van het NOS Journaal. Zij schuift door, omdat Annechien Steenhuizen van de dagjournaals naar het 20.00 Journaal is doorgeschoven.

Caleb Followill (KingsOfLeon)

Internationaal
Is nu 37 jaar...
Jarig: 14 januari 2020

voor 38e verjaardag
Caleb Followill, geboren als Anthony Caleb Followill te Mount Juliet, is de frontzanger en gitarist van de Amerikaanse alternatieve rockband Kings of Leon. De Kings Of Leon wonnen reeds vele Grammy Awards. Caleb Followill is de broer van medebandgenoten, basgitarist Jared Followill, drummer Nathan Followill en een neef van hoofdgitarist Matthew Followill. Caleb Followill is de zoon van Betty-Ann en Ivan Leon Followill, een pinkster-evangelist, die in Calebs jeugdjaren vaak rondtrok in het zuiden met het gezin om het geloof te prediken. Terwijl zijn oudere broer Nathan Followill het drummen beoefende in de kerk, nam Caleb Followill de gitaar op, om het te leren bespelen. Al gauw daarna begonnen de broers Followill met het schrijven van eigen nummers. Met de Kings Of Leon had Caleb Followill o.a. de hits On Call, Fans, Sex On Fire, Use Somebody, Notion, Revelry, Radioactive en Pyro.

Kate Moss

Internationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 16 januari 2020

voor 46e verjaardag
Kate Moss, geboren als Katherine Moss te Addiscombe, is een Brits fotomodel. Het bekendst werd Kate Moss van haar werk voor Calvin Klein - van dat kledingmerk werd ze het vaste gezicht. Kate Moss werd in 1988 op 14-jarige leeftijd ontdekt door Sarah Doukas, toen ze rondliep op JFK Airport in New York City. Kate Moss is 173 cm lang, maar men speculeert ook dat ze 168 cm zou zijn - in beide gevallen eigenlijk te klein voor fotomodel. Niettemin is Kate Moss uitgegroeid tot één van de meest gewilde modellen en kreeg ze vele internationale opdrachten en is ze gevraagd voor vele catwalks. Kate Moss werkte onder andere voor bedrijven als Gucci, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Calvin Klein, Versace, Chanel, H.Stern, Missoni, David Yurman en Ivo Heijman. Kate Moss was/is één van de meest verdienende modellen.

Suzanne Klemann (Loïs Lane)

Nationaal
Is nu 56 jaar...
Jarig: 25 januari 2020

voor 57e verjaardag
Suzanne Klemann, geboren als Suzanne Marie Klemann te Amsterdam, is een Nederlands zangeres. Suzanne Klemann is vooral bekend als één van de twee zangeressen van de popgroep Loïs Lane, die eind jaren 80 en begin jaren 90 populair was. In Loïs Lane zingt Suzanne Klemann samen met haar jongere zus Monique Klemann. Daarnaast is Suzanne Klemann lid van de band Girls Wanna Have Fun. Halverwege de jaren 80 van de twintigste eeuw sloot Suzanne zich aan bij Loïs Lane (de band opgericht door haar zusje Monique) nadat een achtergrondzangeres was uitgevallen. Naast haar zangcarrière bij Loïs Lane presenteerde ze enige tijd televisieprogramma's, waaronder Countdown: The Files op Veronica. Enkele hits van Loïs Lane samen met zusje Monique Klemann zijn Break It Up, Amsterdamned, My Best Friend, It's The First Time, Fortune Fairytales, I Wanna Be, Crying, Qualified, Sex, Hand, Tonight, Simply Beautiful, Combat en Whem I Am With You. De zusjes Klemann treden nog geregeld samen op!

Kim van Kooten

Nationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 26 januari 2020

voor 46e verjaardag
Kim van Kooten, geboren te Purmerend, is een Nederlands actrice, schrijfster en scenariste. Kim van Kooten is de dochter van Kees van Kooten en Barbara Kits. Haar broer is de acteur en zanger Kasper van Kooten. Kim van Kooten begon aan een studie scenarioschrijven aan de Filmacademie, maar stopte daarmee reeds snel. Na een toevallige ontmoeting met regisseur Robert Jan Westdijk maakte Kim van Kooten haar debuut als actrice in diens debuut Zusje, waarna films en series zouden volgen als; Red Rain, Een Hoertje En Haar Broertje, Jezus Is Een Palestijn, Mariken, Olivetti 82, Minoes, Snapshots, Bella Bettien, Evelien, Loft en Phileine Zegt Sorry - voor haar hoofdrol in deze film kreeg ze een Gouden Kalf. Het scenarioschrijven pakte Kim van Kooten weer op, toen Theo van Gogh haar vroeg voor Blind date. Ze heeft zich gespecialiseerd in het uitwerken van karakters en levensechte dialogen. Als scenarioschrijfster heeft Kim van Kooten meegewerkt aan o.a. Nighthawks, Blind Date, Mariken, Met Grote Blijdschap, De Acteurs, musical Na De Zomer en Alles Is Liefde - deze film kreeg vele prijzen zoals een Gouden Kalf en De Rembrandt.

Nada van Nie

Nationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 05 januari 2020

voor 53e verjaardag
Nada van Nie, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse presentatrice, actrice en schrijfster. Nada van Nie is de dochter van filmregisseur en producent René van Nie. Ze was voor de eerste keer op de Nederlandse televisie te zien als punkmeisje Ankie in Zeg 'Ns AAA, waarna ze vervolgens ook speelde in Beppie, Baantjer en de films Honneponnetje en Intensive Care. Maar Nada van Nie is voornamelijk bekend van haar huwelijk met ex-profvoetballer Bryan Roy en de presentatie van tv-programma's als Blizz, O Zit Dat Zo, Tros Hollywood Boulevard, De Modepolitie, Mijn Leven Als Voetbalvrouw, Shownieuws, Volgens Mamma, Hartenjagers, Geboren & Getogen, Lekker Weg In Nederland en RTL4 4ME.

Jeanne d'Arc

Internationaal
Is nu 607 jaar...
Jarig: 06 januari 2020

voor 608e verjaardag
Jeanne d'Arc of Joan of Arc, geboren als Jehanne d'Arc te Domrémy (Lotharingen) en overleden op 30 mei 1431 te Rouen (Normandië), is een nationale heldin van Frankrijk. Jeanne d'Arc werd ook de maagd van Orléans genoemd. Jeanne d'Arc werd in 1909 zalig en in 1920 heilig verklaard door de Rooms-katholieke Kerk. Als tiener beweerde Jeanne stemmen te horen van de aartsengel Michaël en van God, die zeiden dat het land bevrijd moest worden van de Engelsen (de Godons) die het noorden van Frankrijk bezetten. In 1429 zocht ze de dauphin op met als doel hem ervan te overtuigen de strijd op te voeren - hij en de kerk (die haar eerst van ketterij verdachten) stemden toe. Gekleed als een man, in harnas, wist zij met haar vroomheid, zelfvertrouwen en enthousiasme de gedemoraliseerde Franse troepen in de stad nieuw vertrouwen te geven. Op 8 mei werden de Engelsen gedwongen het beleg op te geven. Dit succes (17-jarig meisje verslaat Engelsen) sprak tot de verbeelding en deed het Franse zelfbewustzijn veel goed. Ze voerde daarna meerdere veldslagen aan met wisselend succes. Toen de Engelsen haar in gevangenschap kregen, werd ze veroordeeld tot de brandstapel. Sinds Napoleon is Jeanne d'Arc in Frankrijk een politiek symbool.

Faas Wilkes

Nationaal
Is nu 96 jaar...
Jarig: 13 oktober 2020

voor 97e verjaardag
Faas Wilkes, geboren als Servaas Wilkes te Rotterdam en overleden in Rotterdam op 15 augustus 2006, was een bekende Nederlandse beroepsvoetballer. Deze voetballende gentleman wordt gezien als één van de beste en sierlijkste Nederlandse voetballers aller tijden. En als tweebenige dribbelkoning was Faas Wilkes vooral bekend om zijn lange rushes en als raspingelaar. Voor Johan Cruijff was Faas Wilkes het grote voorbeeld. Faas Wilkes moest van jongsaf aan meubelmaker worden om samen met zijn broer het transportbedrijf van zijn vader en oom, verhuizerij Fa. Wilkes & Zoonen (later genaamd A. Wilkes en Zoonen) over te nemen. De verhuizerij was toch niet zijn roeping en op 14 april 1941 debuteerde Faas bij Xerxes op 17-jarige leeftijd. Faas Wilkes speelde o.a. voor Xerxes, Internazionale, Torino FC, Valencia, VVV, Levante, Fortuna '54, Xerxes en hij speelde 38 interlands voor het Nederlands elftal en scoorde totaal 35 doelpunten - hij is top op heden één van de beste topscorers van Oranje ooit!

Winston Gerschtanowitz

Nationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 02 oktober 2020

voor 44e verjaardag
Winston Gerschtanowitz, geboren in Amsterdam, is een Nederlandse acteur en TV-presentator. Na het behalen van zijn havo-diploma werd Winston Gerschtanowitz bekend bij het grote publiek als Harm van Cloppenburg in de soap Goudkust. Met collega-acteurs Michiel de Zeeuw, Jimmy Geduld en Chris Zegers vormde hij enige tijd de boyband 4 Fun. Winston Gerschtanowitz werkte mee aan de programma's Wannahaves, Postcode Loterij, Thuis, In De Huid Van, Dancing On Ice, Trucker M/V en RTL Boulevard. Winston Gerschtanowitz speelt graag golf én hij is een kleinzoon van één van de oprichters van het Tuschinski Theater in Amsterdam.

Michael Crichton

Internationaal
Is nu 77 jaar...
Jarig: 23 oktober 2020

voor 78e verjaardag
Michael Crichton, geboren als John Michael Crichton te Chicago en overleden op 4 november 2008 te Los Angeles, was een Amerikaanse auteur / schrijver van sciencefictionboeken en filmscripts en producent van films en televisieprogramma's. Michael Crichton studeerde af in geneeskunde aan de Harvard Medical School. Onder de pseudoniemen John Lange en Jeffery Hudson publiceerde hij in zijn studietijd zijn eerste boeken. Michael Crichton werd vooral bekend van zijn boek Jurassic Park, dat in 1993 werd verfilmd door Steven Spielberg. Michael Crichton was ook schrijver en producer van de televisieserie ER en gaf lezingen. Hij sprak het Amerikaanse Congres eens toe over de gevaren van wetenschap en politiek. Michael Crichton stierf op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Michael Crichton schreef o.a. de boeken A Case Of Need, The Andromeda Strain, The Terminal Man, The Great Train Robbery, Eaters Of The Dead / The 13th Warrior, Congo, Sphere, Jurassic Park, Rising Sung, Disclosure, The Lost World, Airframe, Timeline, Prey, State Of Fear, Next, Pirate Latitudes, Electronic Life en Jasper Johns. Veel van Michael Crichtons boeken zijn verfilmd en waren een succes!

Myrna Goossen

Nationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 29 oktober 2020

voor 58e verjaardag
Myrna Goossen, geboren te Hilversum, is een Nederlandse presentatrice op televisie en radio. Myrna Goossen kwam in 1985 voor de eerste keer op TV in een ledenwervingsspot van de AVRO. Voor deze omroep werd ze omroepster en presentatrice en werd ze vooral bekend als de assistente van Jos Brink in het programma Wedden Dat? Hierna werkte Myrna Goossen mee aan vele programma's bij de omroepen AVRO, RTL4, SBS6 en MAX: AVRO's Danstest, Lot Voor Artis, Wedden Dat..?, Hart Van Goud, Gezondheid, Gezond & Wel, Staatslot Op Locatie, Eigen Huis & Tuin, De 5 Uur Show, Van Koninklijke Huize, Jetsetters, Aperitivo, Beurslife, RTL Boulevard, Dancing With The Stars, Klussen Met Kijkers, Op De Koffie Bij MAX. In 1998 verscheen Myrna Goossen in Playboy magazine. Myrna Goossen is in 2009 begonnen met een eigen uitgeverij en webshop, maar ze blijft actief in het televisiewereldje...

André Kuipers

Nationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 05 oktober 2020

voor 62e verjaardag
André Kuipers, geboren te Amsterdam, is ruimtevaarder van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. André Kuipers is na Lodewijk van den Berg en Wubbo Ockels de derde in Nederland geboren ruimtevaarder, en na Wubbo Ockels de tweede ruimtevaarder die met de Nederlandse nationaliteit de ruimte in ging. De eerste ruimtevlucht van André Kuipers vond plaats in het kader van de DELTA missie. André Kuipers studeerde geneeskunde en vanaf 1991 is André Kuipers betrokken bij de voorbereiding, coördinatie en uitvoering van fysiologische experimenten voor de Europese Ruimtevaart Organisatie ESA. Deze experimenten werden in de ruimte uitgevoerd in het zogenaamde Spacelab en in ruimtestation Mir. In 2002 werd Kuipers voor het eerst de ruimte ingeschoten. In 2011 wordt André Kuipers wederom als astronaut c.q. kosmonaut de ruimte ingeschoten!

Max Moszkowicz sr.

Nationaal
Is nu 93 jaar...
Jarig: 05 oktober 2020

voor 94e verjaardag
Max Moszkowicz sr., geboren te Essen (Duitsland), is een Nederlandse advocaat. In 1933 vluchtten Moszkowicz' Joodse ouders uit angst voor het opkomend nationaalsocialisme naar Nederland. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verloor Max Moszkowicz zijn vader, moeder, broer en zus. Zij werden om het leven gebracht in Auschwitz. Zelf overleefde hij Auschwitz en Mauthausen en werd eind '45 weer naar Nederland gebracht. Daar werd hij opgevangen door een katholiek gezin, met een dochter hieruit huwde hij en samen kregen ze 4 zonen die allen rechten studeerden; David Moszkowicz, Max Moszkowicz jr., Robert Moszkowicz en bekend advocaat Bram Moszkowicz. Max Moszkowicz Senior maakte na de oorlog alsnog het gymnasium af en begon een studie medicijnen, maar al snel verwisselde hij deze studie voor rechten aan de Nijmeegse universiteit. Als strafpleiter groeide Max Moszkowicz sr. uit tot één van de bekendste van Nederland. Hij is vaak geroemd om zijn vakkennis en pleidooien. Moszkowicz verdedigde grote namen als de topcrimineel Klaas Bruinsma en de Heineken-ontvoerders Cor van Hout en Willem Holleeder. Max Moskowicz sr. verdedigt in principe elk soort verdachte, behalve diegenen die van 2e Wereldoorlogsmisdaden worden verdacht.

Klaas van Kruistum

Nationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 06 oktober 2020

voor 44e verjaardag
Klaas van Kruistum, geboren te Veenendaal, is een Nederlandse dj en is vooral presentator voor radio en TV bij de Evangelische Omroep / EO geweest. Klaas van Kruistum was als kind al een grote bewonderaar van de radio en belandde daardoor al gauw bij Stichting Lokale Omroep Kerken / STILOK, eerst als technicus en later als presentator van jongerenprogramma's. Hierna groeit hij door en gaat werken bij 3FM als programmamaker, geluidstechnicus, producer en uiteindelijk presentator. Klaas van Kruistum werkte o.a. aan de radio- en tv-programma's X-ion / Xnoizz, YAM FM, Klaas Vaak, EO-Ronduit, Jouw Weekendfinale!, Omega Code, Checkpoint en Bestemming Onbekend.

Henkjan Smits

Nationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 09 oktober 2020

voor 59e verjaardag
Henkjan Smits, geboren te Almelo, is een Nederlands televisiepresentator, talentscout, producer van muzikaal talent en televisieproducent, die in 2002 bekendheid bij het grote publiek verwerft als juryvoorzitter van het televisieprogramma Idols. Nadat Henkjan Smits met zijn eigen bandje No Holding Back door heel Europa speelde, gaat hij voor verscheidene bands vanaf eind tachtiger jaren het management, de boekingen, de marketing, de productie en/of de promotie doen. In 1992 start zijn loopbaan in de muziekindustrie achter de schermen bij enkele platenmaatschappijen als A&R-manager/marketing manager, in die hoedanigheid ontdekt Henkjan Smits o.a. de popgroepen Kane en Volumia! Mede door zijn succes als A&R-manager wordt hij in 2002 gevraagd als juryvoorzitter van Idols. Henkjan Smits wordt gezien als het meest kritische muziekjurylid van Nederland. Henkjan Smits heeft o.a. gewerkt voor RTL en SBS en werkte o.a. mee aan de programma's RTL Boulevard, Yorin Entertainment, Shownieuws, Het Beste Idee Van Nederland, De Nieuwe Uri Geller, Word Ik Rijk, Het Mooiste Pand Van Nederland, Idols, X Factor, So You Wanna Be A Popstar, Holland's Got Talent en Popstars.

Sandra Schuurhof

Nationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: 13 november 2020

voor 49e verjaardag
Sandra Schuurhof, geboren in Den Haag, is verslaggever en royalty-deskundige. Ruim 10 jaar geleden begon Sandra Schuurhof als algemeen verslaggever bij RTL Nieuws en in 2006 werd ze tevens koningshuis-verslaggever bij RTL. Eind 2008 breidde ze dat nog verder uit door aan de slag te gaan als royalty-deskundige bij RTL Boulevard. In 2009 is Sandra Schuurhof in het RTL 4-programma Wat Vindt Nederland? te zien als vaste deskundige en stijgt haar bekendheid nog meer.

Bridget Maasland

Nationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 09 november 2020

voor 46e verjaardag
Bridget Maasland, geboren te Den Haag, is een Nederlandse danseres, presentatrice op radio en TV, model en dierenactiviste. De moeder van Bridget Maasland was visagiste, waardoor ze als kind al veel met de televisiewereld te maken kreeg. Bridget Maasland deed al vroeg modellenwerk, maar TV bleef haar boeien. Bridget Maasland werkte voor/mee aan; de commercial Snoep Verstandig Eet Een Appel, Man O Man, vj en presentatrice bij TMF, daarna bij BNN Lijst 0, Een Beetje Bridget, BNN At Work, Neuken Doe Je Zo!, De Nationale IQ Test, The Bridget Triangle, BNN's Sterrenslag, Katja vs Bridget, Big Brother 5, Je Leven In De Steigers, Het Land Van Maas En Geel, Woef Hoe Word Ik Een Beroemde Hond?, Hoe Word Ik Een Gooische Vrouw?, Hoe Word Ik Een New Yorkse Vrouw?, Beauty & De Nerd, Q-music, Hoe Word Ik Mama In Amsterdam-Zuid?, RTL Boulevard en Lekker Slim! In 2006 poseerde Bridget Maasland naakt in de Playboy - de opbrengst kwam ten goede aan Bridget's foundation Dutchpuppy.

Marijke Amado

Nationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 01 februari 2020

voor 66e verjaardag
Marijke Amado, geboren te Tilburg, is een Nederlandse presentatrice, die vooral bekend is van Duitse radio- en tv-programma's. Na een opleiding tot edelsmid werkt zij als reisleidster en animator. Tijdens een cruise wordt zij door Rudi Carrell ontdekt en ingehuurd als assistente voor zijn televisie-uitzending Am Laufenden Band, het Duitse Eén Van De Acht. Marijke Amado breekt door bij het grote publiek met de ARD-uitzending WWF Club, die uitgezonden wordt tussen 1980 en 1990. In het begin van haar carrière is zij tevens actief als zangeres met hits als Ich Tanze Nie Wieder Tango, Höpseke en Lass Uns Irgendwo Hingehn. Hierna werkte Marijke Amado ook nog mee aan het WDR-programma Easy, de ARD-kinderserie Unternehmen Jocotobi, RTL-serie Ein Schloß Am Wörthersee, RTL-quizshow Superfan, Amado Und Antwerpes - Die Talkshow Für Genießer, het radioprogramma Schlagerboulevard, MDR talkshow Amado - Der Talk en van 1990 tot 1998 presenteert Marijke Amado het RTL-kinderprogramma Mini-playbackshow. Daarnaast blijft ze ook presenteren in Nederland, waaronder het Schlagerfestival, speelt in musicals en is ze te gast in vele tv-programma's. Marijke Amado is ook eigenaar van Step To The Future - opleiding voor presentatoren.

Andries Knevel

Nationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: 13 februari 2020

voor 68e verjaardag
Andries Knevel, geboren als Andries Gerrit Knevel te Naarden, is een Nederlandse theoloog, schrijver en radio- en televisiepresentator bij voornamelijk de EO. Andries Knevel is de voormalig programmadirecteur van de EO - Evangelische Omroep. Met enige regelmaat gaat Andries Knevel voor als predikant in verschillende kerken. Andries Knevel ging eerst economie studeren, maar stapte tijdens deze studie over naar een studie theologie en werd pas overtuigd christen tijdens zijn studieperiode. In 1978 begon Andries Knevel als freelance verslaggever bij het EO-radioprogramma Tijdsein-Radio. Andries Knevel werkte o.a. mee aan Het Elfde Uur, Knevel Op Zaterdag, Andries, Moraalridders, Dit Is De Dag en Andries Knevel & Van den Brink.

Roosbeef

Nationaal
Is nu 31 jaar...
Jarig: 17 februari 2020

voor 32e verjaardag
Roosbeef is een Nederlandse band uit Duiven, rondom naamgever, singer-songwriter en toetseniste Roos Rebergen. Roos Rebergen en haar band Roosbeef maken ritmische popmuziek en valt op door het relatief frequente gebruik van de driekwartsmaat. De teksten zijn afwisselend Engels- en Nederlandstalig, hoewel hun debuutalbum alleen Nederlandstalige muziek bevat. In 2005 won Roosbeef de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer - Songwriter. In 2006 kwam hun eerste single uit, De Bouwvakkers, waarna volgde Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten en De Speeldoos.

Benicio Del Toro

Internationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 19 februari 2020

voor 53e verjaardag
Benicio Del Toro, geboren als Benicio Monserrat Rafael 'Beno' Del Toro Sanchez te Santurce (Puerto Rico), is een Amerikaans filmacteur. Benicio Del Toro won reeds vele nominaties en prijzen, waaronder een Oscar, BAFTA Award, Zilveren Beer, Golden Globe en de publieksprijs op het Filmfestival van Venetië. Benicio Del Toro speelt zeer uiteenlopende rollen, wat blijkt uit Big Top Pee-wee, Licence To Kill, Christopher Columbus: The Discovery, Money For Nothing, Fearless, China Moon, The Usual Suspects, Joyride, Basquiat, The Fan, The Funeral, Excess Baggage, Fear And Loathing In Las Vegas, Traffic, Snatch, The Pledge, The Hunted, 21 Grams, Sin City, Che Guevara: Part 1 - The Argentine, Che Guevara: Part 2 - Guerilla, Things We Lost In The Fire en The Wolfman.

Kyle MacLachlan

Internationaal
Is nu 60 jaar...
Jarig: 22 februari 2020

voor 61e verjaardag
Kyle MacLachlan, geboren als Kyle Merritt MacLachlan te Yakima (Washington), is een Amerikaanse acteur. Kyle MacLachlan werd vooral bekend door zijn rol van Dale Cooper in de cultserie Twin Peaks op TV, waarvoor hij een Golden Globe won. Kyle MacLachlan studeerde aan de Universiteit van Washington. Vrijwel direct na zijn afstuderen vertrok hij naar Hollywood om te gaan acteren. Kyle MacLachlan maakte in 1984 zijn filmdebuut met een hoofdrol Dune en speelde vervolgens in Blue Velvet, beide van regisseur David Lynch, ook de regisseur van Twin Peaks. Kyle MacLachlan was verloofd met model Linda Evangelista en had relaties met tegenspeelsters Lara Flynn Boyle en Laura Dern. Kyle MacLachlan speelde in tv-series en films als Twin Peaks, Sex And The City, In Justice, Desperate Housewives, Dune, Blue Velvet, The Hidden, Don't Tell Her It's Me, The Doors, Where The Day Takes You, Rich In Love, The Trial, The Flintstones, Showgirls, The Trigger Effect, Mad Dog Time, One Night Stand, Xchange, Hamlet, Timecode, Perfume, Me Without You, Miranda, Northfork, Touch Of Pink, Mysterious Island, Free Jimmy, Justice League: The New Frontier, The Sisterhood Of The Traveling Pants 2 en Manure.

Eva van de Wijdeven

Nationaal
Is nu 34 jaar...
Jarig: 24 februari 2020

voor 35e verjaardag
Eva van de Wijdeven, geboren te Goirle, is een Nederlandse actrice. Eva van de Wijdeven speelt in televisieseries, theaterstukken, televisiefilms en zij is vooral bekend van haar rol van Desie uit de serie Dunya & Desie. Eva van de Wijdeven speelde bij de jeugdgroep Domenica van de Paardenkathedraal, toen ze werd uitgenodigd om auditie te doen voor een nieuwe serie van de NPS: Dunya En Desie, waarmee Eva doorbraak als actrice in 2002. Eva van de Wijdeven werkte mee aan de producties; Rebel, De Vader, Kassa!, Tirza, Nachtrit, Dunya En Desie In Marokko, De Laatste Dagen Van Emma Blank, Kramers Crisis, I Prey, Escort, Dag In Dag Uit, Dunya & Desie De Serie, Costa, Baantjer, Grijpstra En De Gier, Spangen, Keyzer & De Boer Advocaten, ZOOP, Het Klokhuis, Vuurzee, Kinderen Geen Bezwaar, 3 Op Reis, Schnitzelparadijs en A'dam e.v.a.

Lieke van Lexmond

Nationaal
Is nu 37 jaar...
Jarig: 06 februari 2020

voor 38e verjaardag
Lieke van Lexmond, geboren te IJsselstein, is een Nederlands actrice en presentatrice. Toen Lieke van Lexmond vijf jaar oud was begon ze met modellenwerk en op haar zevende jaar begon ze met acteren. In de 5e klas havo schreef ze zich in bij een castingbureau, waarna ze rollen kreeg aangeboden. Lieke van Lexmond is vooral bekend door haar rol van Charlie Fischer in de populaire soap Goede Tijden, Slechte Tijden / GTST. Lieke van Lexmond heeft o.a. meegewerkt aan de films, series en programma's Goudkust, Goede Tijden Slechte Tijden, het Klokhuis, Kees & Co, Dok 12, IC, Spangen, Kids For Animals, Dancing With The Stars, Nederland Vertrekt, RTL Boulevard, Dancing With The Stars, Ik Kom Bij Je Eten, Prime Time, Costa!, Volle Maan en Garfield: The Movie. In 2008 had Lieke van Lexmond een top40-hit met Alles Altijd en stond ze ook voor de 2e keer in het Playboy mannenblad.

Zsa Zsa Gábor

Internationaal
Is nu 102 jaar...
Jarig: 06 februari 2020

voor 103e verjaardag
Zsa Zsa Gábor, geboren als Sari Gábor te Boedapest en overleden op 18 december 2016 te Bel Air, Los Angeles (Californië), was een Hongaars-Amerikaans actrice. Zsa Zsa Gábor en haar twee zusters Magda (1917-1997) en Eva (1919-1995) stonden vooral bekend om hun schoonheid, en niet zozeer om hun acteerprestaties. Zsa Zsa Gábor stond ook bekend om haar scherpe tong en haar liefde voor juwelen en mannelijk schoon. Zsa Zsa was maar liefst 8 keer getrouwd - haar laatste huwelijk was met Frederick Prinz von Anhalt. Hij is geen prins, maar verkreeg deze naam door zich te laten adopteren door Marie Auguste van Anhalt. Zsa Zsa Gábor was Miss Hongarije in 1936. Zsa Zsa Gábor werkte o.a. mee aan de tv- en filmproducties Moulin Rouge, Lili, The Girl In The Kremlin, Touch Of Evil, Queen Of Outer Space, As The World Turns, The Naked Gun 2 1/2: The Smell Of Fear, maar de laatste jaren was ze echter meer celebrity VIP dan actrice. Zsa Zsa Gabor is 99 jaar oud geworden.

Charles Dickens

Internationaal
Is nu 207 jaar...
Jarig: 07 februari 2020

voor 208e verjaardag
Charles Dickens, geboren als Charles John Huffham Dickens te Landport bij Portsmouth en overleden op 9 juni 1870 te Gad's Hill Place in Rochester (Kent), was één van de belangrijkste Engelse schrijvers van het Victoriaans tijdperk. In veel gevallen stelde hij in zijn verhalen c.q. boeken sociale misstanden aan de kaak, maar dat ging nooit ten koste van een goede verhaalopbouw en sterke karaktertekening. Ook humor maakt een belangrijk deel uit van zijn vertelstijl. Zijn bibliografie bestaat uit Sketches By Boz, The Pickwick Papers, Oliver Twist, Nicholas Nickleby, The Old Curiosity Shop, Barnaby Rudge, American Notes, A Christmas Carol, Martin Chuzzlewit, Dombey And Son, David Copperfield, A Child's History Of England, Bleak House, Hard Times, Little Dorrit, A Tale Of Two Cities, Great Expectations, Our Mutual Friend en The Mystery Of Edwin Drood (onvoltooid). Tot op de dag van vandaag worden nog steeds verhalen van hem gelezen, doorverteld, bewerkt, verfilmd etc.

John Grisham

Internationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 08 februari 2020

voor 65e verjaardag
John Grisham, geboren te Jonesboro (Arkansas), is een Amerikaanse schrijver, bekend van juridisch drama. Door zijn moeder aangemoedigd, was de jonge John Grisham een fervent lezer. John Grisham werkte als jurist in strafrecht en civiel recht en hij heeft ook een tijdje in het Huis van Afgevaardigden van de staat Mississippi gezeten. Pas na A Time To Kill (De Jury) kreeg John Grisham succes met zijn 2e roman The Firm (Advocaat Van De Duivel), waarna volgden; The Pelican Brief (Achter Gesloten Deuren), The Client (De Cliënt), The Chamber (Het Vonnis), The Rainmaker (De Rainmaker), The Runaway Jury (In Het Geding), The Partner (De Partner), The Street Lawyer (De Straatvechter), The Testament (Het Testament), The Brethren (De Broederschap), A Painted House (De Erfpachters), The Summons (Het Dossier), Bleachers (Verloren Seizoen), The King Of Torts (De Claim), The Last Juror (Het Laatste Jurylid), The Broker (De Deal), The Innocent Man (De Gevangene), Playing For Pizza (De Verbanning), The Appeal (De Aanklacht), Ford County (De Wettelozen), The Associate (De Getuige), The Confession (De Bekentenis), Kid Lawyer (De Belofte). Publishers Weekly verklaarde Grisham tot De Best Verkopende schrijver van de jaren 90.

Jules Verne

Internationaal
Is nu 191 jaar...
Jarig: 08 februari 2020

voor 192e verjaardag
Jules Verne, geboren als Jules Gabriel Verne te Nantes en overleden op 24 maart 1905 te Amiens, was een Franse schrijver en pionier in het sciencefictiongenre met boeken als; Naar Het Middelpunt Der Aarde (1864), Twintigduizend Mijlen Onder Zee (1869-70) en De Reis Om De Wereld In Tachtig Dagen (1872). Zijn boek Vijf Weken In Een Ballon (1863) betekende zijn doorbraak, en werd in verschillende talen gepubliceerd. Vanaf dat moment werden er jaarlijks twee of meer boekdelen van zijn hand gepubliceerd. Jules Verne was ook gemeenteraadslid van Armiens en hield zich bezig met culturele zaken, zoals theaters (bijv. stadscircus, het huidige Cirque Jules Verne), scholen en stedelijke ontwikkeling. Jules Verne is vooral bekend als de schrijver die "de toekomst voorspelde". Hij beschreef in zijn boeken veel zaken die destijds als fantasie werden beschouwd, maar later in een indrukwekkend aantal gevallen werkelijkheid werden. Hij voorzag een reis naar de maan. Verder voorzag hij de langeafstandsreizen in luchtballonnen, hij voorzag de tochten van onderzeeboten onder het poolijs, etc. Jules Verne had niet alleen een rijke fantasie, maar was een zeer intelligent man, onderzocht, en paste vaak wetenschappelijke logica toe.

Nina Hagen

Internationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 11 maart 2020

voor 65e verjaardag
Nina Hagen, geboren als Catherina Hagen te Oost-Berlijn (DDR), is een Duitse zangeres, actrice en songwriter. Nina Hagen werd geboren als dochter van actrice Eva-Maria Hagen en schrijver van filmscripts Hans Oliva-Hagen - en zanger Wolf Biermann was een tijdje haar stiefvader. Nina Hagen zou de opleiding voor actrice volgen, maar kwam niet door de selectieprocedure. Daaropvolgend werd Nina Hagen zangeres voor diverse bands, waaronder Automobil. Nina Hagen brak pas definitief door met haar Nina Hagen Band eind jaren 70 en ze werd in Nederland ook bekend door haar relatie met de Nederlandse rockzanger Herman Brood. Nina Hagen treedt tot op heden nog steeds op en had met Unbeschreiblich Weiblich haar grootste hit.

Emile Hirsch

Internationaal
Is nu 34 jaar...
Jarig: 13 maart 2020

voor 35e verjaardag
Emile Hirsch, geboren als Emile Davenport Hirsch te Topanga (Californië), is een Amerikaans acteur. Het National Board of Review gaf Emile Hirsch in 2007 de prijs voor beste doorbraak door zijn rol in Into The Wild, waarvoor hij 20 kilo was afgevallen. Emile Hirsch was een leerling op de Paul Revere Middle School en volgde een muzikale opleiding op de Alexander Hamilton High School in Los Angeles. Emile Hirsch begon zijn carrière eind jaren '90. Hij speelde gastrollen in televisieseries, zoals 3rd Rock From The Sun, Sabrina, The Teenage Witch, Profiler, The Pretender en ER. Daarnaast was Emile Hirsch te zien in televisiefilms. Zijn doorbraak op het witte doek kwam in 2002, toen Emile Hirsch te zien was in de independent dramafilm The Dangerous Lives of Altar Boys. Emile Hirsch speelde o.a. in Gargantua, Houdini, Wild Iris, The Dangerous Lives Of Alter Boys, The Emperor's Club, The Mudge Boy, The Girl Next Door, Imaginary Heroes, Lords Of Dogtown, Alpha Dog, The Air I Breathe, Into The Wild, Speed Racer, Milk, Taking Woodstock en Hamlet.

Eva Longoria Parker

Internationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: 15 maart 2020

voor 45e verjaardag
Eva Longoria Parker, geboren als Eva Jacqueline Longoria Parker te Corpus Christi (Texas), is een Amerikaans actrice. Eva Longoria Parker werd in 2006 genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in de televisieserie Desperate Housewives. Eva Longoria Parker studeerde kinesiologie en won in 1998 een miss-verkiezing. Eva Longoria Parker speelde eerst gastrollen in series als Beverly Hills 90210, General Hospital, The Young And The Restless en maakte haar filmdebuut met Snitch'd. Enkele andere films van Eva Longoria Parker zijn Señorita Justice, The Dead Will Tell, Carlita's Secret, Hustler's Instinct, Harsh Times, The Sentinel, The Heartbreak Kid, Over Her Dead Body en Lower Learning, maar haar grote doorbraak was toch haar rol van Gabrielle in de serie Desperate Housewives.

Gary Sinise

Internationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 17 maart 2020

voor 65e verjaardag
Gary Sinise, geboren te Blue Island (Illinois), is een Amerikaanse acteur en filmregisseur. Op de middelbare school speelde Gary Sinise al in het stuk West Side Story en ontdekte hij zijn voorliefde voor het vak. In 1973 richtte Gary Sinise met 2 vrienden het Steppenwolf Theatre in Chicago op en in dit theater kreeg Gary Sinise ook de kans om zijn acteer- en regievaardigheden te ontwikkelen. Zijn carrière begon echt vorm te krijgen in 1982, toen hij niet alleen in de Steppenwolf-productie van True West speelde, maar die ook regisseerde. Gary Sinise kreeg vele nominaties en prijzen, zoals de Oscars / Academy Awards, Golden Globes, Obie Award en SAG Award - met name de rol van "Luitenant Dan" in de kaskraker Forrest Gump bezorgde hem veel bekendheid. Naast zijn filmwerk speelt Sinise sinds 2003 bas in de Lt. Dan Band. De Lieutenant Dan Band treedt op voor goede doelen en non-profitorganisaties waaronder de United Service Organizations en Operation Iraqi Children. Gary Sinise werkte o.a. mee aan The Grapes Of Wrath, Of Mice And Men, Jack The Bear, Forrest Gump, The Quick And The Dead, Frasier, Apollo 13, Harry Truman, Ransom, The Green Mile, Mission To Mars, Reindeer Games, The Forgotten, CSI: Miami en CSI: NY.

Alexander McQueen

Internationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 17 maart 2020

voor 51e verjaardag
Alexander McQueen, geboren als Lee Alexander McQueen te Londen en overleden op 11 februari 2010 te Londen, was een Brits modeontwerper. Alexander McQueen begon al op jonge leeftijd met zijn modeloopbaan. Zijn eerste "slachtoffers" waren zijn 3 zussen, voor wie hij allerlei kleding ontwierp. Op 16-jarige leeftijd verliet hij de school om zijn talent in de praktijk toe te passen. In 1991 studeerde Alexander McQueen af op de Londense en meest prestigieuze modevakschool, Central Saint Martins College of Art and Design voor een Masters-graad. Ontwerper Alexander McQueen ontwierp voor bekendheden als Kate Moss, Sarah Jessica Parker, Victoria Beckham, Rihanna, Lady GaGa, Katie Holmes, Cate Blanchett, Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Cameron Diaz, Kate Bosworth en Patsy Kensit. Alexander McQueen pleegde zelfmoord op 40-jarige leeftijd, 9 dagen na de dood van zijn moeder. Zijn dood wordt algemeen beschouwd als een groot verlies voor de modewereld. Alexander McQueen heeft vele prijzen gewonnen. Zo was hij de jongste ontwerper ooit die de titel British Designer Of The Year in ontvangst mocht nemen en hij kreeg een CBE (Orde van het Britse Rijk) en de titel International Designer Of The Year toebedeeld.

Glenn Close

Internationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: 19 maart 2020

voor 73e verjaardag
Glenn Close, geboren te Greenwich, is een Amerikaanse actrice. Glenn Close werd vooral bekend door haar rollen in The World According To Garp, Fatal Attraction, Dangerous Liaisons en 101 Dalmatiërs. Glenn Close kreeg vele filmprijzen en nominaties, waaronder Academy Awards / Oscar en Emmy Awards. In 2009 kreeg Glenn Close een ster op de Hollywood Walk of Fame.Van 1974 tot 1981 maakt Glenn Close deel uit van het theatergezelschap New Phoenix Repertory Company. Daar wordt ze ontdekt door regisseur George Roy Hill, die haar cast voor de film The World According To Garp - haar doorbraak - voor haar debuut wordt Glenn Close direct genomineerd voor een Oscar. Glenn Close werkte mee aan de musicals Rex, Barnum en Sunset Boulevard en werkte mee aan de films The Big Chill, Greystoke: The Legend Of Tarzan - Lord Of The Apes, The Natural, Maxie, Fatal Attraction, Gandahar, Dangerous Liaisons, Hamlet, Reversal Of Fortune, Hook, House Of The Spirits, Mars Attacks!, 101 Dalmatiërs, Mary Reilly, Air Force One, Paradise Road, Tarzan, 102 Dalmatiërs, Pinocchio, The Stepford Wives, Tarzan 2, Nine Lives, Heights, Hoodwinked en Evening.

Godfried Bomans

Nationaal
Is nu 106 jaar...
Jarig: 02 maart 2020

voor 107e verjaardag
Godfried Bomans, geboren als Godfried Jan Arnold Bomans te Den Haag en overleden op 22 december 1971 te Bloemendaal, was een Nederlands schrijver en mediapersoonlijkheid. Godfried Bomans studeerde Rechten en Wijsbegeerte. Als scholier publiceerde hij reeds en hij was vaak redacteur van schoolkranten e.d. Godfried Bomans debuteerde in 1932 (pseudoniem Bernard Majorick) met Drijfjacht En Gebed Voor Nederland. Bomans was vele jaren de meest gelezen schrijver van Nederland. Hij schreef meer dan 60 boeken en vele andere geschriften zoals toneelstukken, essays, dagboeken etc. Hij heeft tijdens zijn leven weinig officiële erkenning gekregen, in ieder geval niet in de vorm van een literaire prijs. Het werk van Godfried Bomans heeft als kenmerk wendbaarheid, humor en een onverslijtbare ironie. Bomans kon zowel zeer ernstig als zeer lichtvoetig schrijven. Godfried Bomans werd vooral populair door zijn roman Erik Of Het Klein Insectenboek, met de strip Pa Pinkelman in de Volkskrant en later met zijn teksten in kranten, en zijn radio- en tv-optredens. Godfried Bomans was een groot kenner van het werk van Charles Dickens - hij speelde een grote rol in de vertaling diens gehele werk. Godfried Bomans speelde vaak Sinterklaas!

Bert van Leeuwen

Nationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 21 maart 2020

voor 60e verjaardag
Bert van Leeuwen, geboren te Den haag, is een Nederlands televisie-presentator. Bert van Leeuwen is vooral bekend van quizprogramma's die hij presenteert voor de EO - Evangelische Omroep, zoals That's The Question. Bert van Leeuwen studeerde Nederlands en in die tijd werd hij omroeper bij de EO. In 1984 begon Bert van Leeuwen met het presenteren van programma's voor deze omroep, zoals Stampwerk, Blackout, Ik Weet Het Beter, Bert's Yellow Cab, That's The Question, Marry Me Again, Het Familiediner en de EO-Jongerendag.

Andrew Lloyd Webber

Internationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 22 maart 2020

voor 72e verjaardag
Andrew Lloyd Webber, baron Lloyd-Webber, is geboren te South Kensington (Londen) en een Brits componist en vooral bekend om zijn musicalss. Andrew Lloyd Webber studeerde enige tijd aan het Royal College of Music, maar is verder autodidact. Samen met Tim Rice creëerde hij in 1970 de rockopera Jesus Christ Superstar. Deze rockopera was de grote doorbraak van Andrew Lloyd Webber als componist. Enkele musicals van Andrew Lloyd Webber zijn The Likes Of Us, Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat, Jesus Christ Superstar, Evita, Cats, Song And Dance, Starlight Express, The Phantom Of The Opera, Aspects Of Love, Sunset Boulevard, By Jeeves, Whistle Down The Wind, The Beautiful Game, Tell Me On A Sunday, The Woman In White en Phantom: Love Never Dies. In 1992 werd Andrew Lloyd Webber geridderd door koningin Elizabeth, en in 1997 ontving hij de niet-erfelijke titel Baron Lloyd-Webber. Wegens zijn adellijke titel gebruikt Andrew de titel Lord - Lord Andrew Lloyd Webber.

Michiel de Ruyter

Nationaal
Is nu 412 jaar...
Jarig: 24 maart 2020

voor 413e verjaardag
Michiel de Ruyter, geboren als Michiel Adriaenszoon de Ruyter te Vlissingen en overleden op 29 april 1676 in de Baai van Syracuse, was een Nederlands admiraal. Luitenant-admiraal-generaal Michiel de Ruyter (bijgenaamd Bestevâer ofwel: grootvader) is één van de bekendste zeehelden in de Nederlandse geschiedenis. In de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen speelde Michiel de Ruyter een belangrijke rol. Daarnaast nam hij deel aan diverse oorlogen in de Oostzee en tegen piraterij in de Middellandse Zee. Michiel de Ruyter was afwisselend in dienst van de staat en van reders, en was zelfs een tijdlang als zelfstandig ondernemer actief in de walvisvaart. Het graf van Michiel de Ruyter is in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Ludiek: Op het in 1970 uitgegeven bankbiljet van 100 gulden stond de afbeelding van De Ruyter en in 2004 eindigde Michiel de Ruyter op nr. 7 tijdens de verkiezing van De Grootste Nederlander.

Steven Tyler (Aerosmith)

Internationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 26 maart 2020

voor 72e verjaardag
Steven Tyler, artiestennaam van Steven Victor Tallarico en geboren te Yonkers, is een Amerikaanse zanger en de frontman van de rockband Aerosmith. Bekende eigenschappen van Steven Tyler zijn z'n brede mond (iets wat hij met collega-rockartiest Mick Jagger gemeen heeft) en het sjaaltje dat vaak aan zijn microfoonstandaard hangt. Steven Tyler heeft 3 dochters en 1 zoon - zijn oudste dochter is de bekende actrice Liv Tyler. Steven Tyler had met Aerosmith de hits Dream On, Same Old Song And Dance, Walk This Way met Run DMC, Rag Doll, Love In An Elevator, Livin' On The Edge, Cryin', Amazing, Crazy, Blind Man, Falling In Love, Hole In My Soul, Pink, I Don't Want To Miss A Thing, Jaded, Fly Away From Here en Girls Of Summer.

Wubbo Ockels

Nationaal
Is nu 73 jaar...
Jarig: 28 maart 2020

voor 74e verjaardag
Wubbo Ockels, geboren te Almelo en overleden op 18 mei 2014 te Amsterdam, was een Nederlandse natuurkundige, ruimtevaarder, piloot en hoogleraar. In 1985 maakte Wubbo Ockels als eerste persoon met de Nederlandse nationaliteit een vlucht door de ruimte. Wubbo Ockels studeerde natuurkunde en wiskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde in 1973 cum laude zijn doctoraalexamen. Na zijn opleiding deed hij experimenteel onderzoek naar o.m. het verval van atoomkernen onder uitzending van gammastraling aan het Kernfysisch Versneller Instituut (KVI). In 1978 promoveerde hij tot doctor (dr.) op dit onderwerp aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens werd hij in 1978, als buitengewoon hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden wetenschapper, door de ESA (European Space Agency, de Europese organisatie voor ruimteonderzoek) geselecteerd om mee te werken aan het Spacelab-programma, een samenwerkingsproject van de ESA en de NASA. In 1985, van 31 oktober t/m 6 november, mocht Wubbo Ockels dan zijn eerste en enige ruimtevlucht maken met de Spaceshuttle Challenger. Vanaf 1986 was Wubbo Ockels werkzaam bij ESTEC in Noordwijk, daarna was hij hoogleraar Luchtvaart- & Ruimtevaarttechniek en Duurzame Technologie aan de TU Delft. In 2014 overleed Wubbo Ockels aan kanker.

Dianne Wiest

Internationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 28 maart 2020

voor 72e verjaardag
Dianne Wiest, geboren te Kansas City, is een Amerikaans actrice. Dianne Wiest won de Academy Award / Oscar voor beste vrouwelijke bijrol zowel in 1987 voor Hannah And Her Sisters als in 1995 voor Bullets Over Broadway, in beide gevallen onder regie van Woody Allen. Daarnaast werden haar meer dan 25 andere acteerprijzen toegekend, zoals de Golden Globes, Emmy Awards, American Comedy Awards en Golden Satellite Award. Enkele films en series waarin Dianne Wiest speelde, zijn The 10th Kingdom, Law & Order, In Treatment, It's My Turn, Independence Day, Footloose, Falling In Love, The Purple Rose Of Cairo, Hannah And Her Sisters, Radio Days, Bigfoot, The Lost Boys, September, Parenthood, Cookie, Edward Scissorhands, Little Man Tate, Cops And Robbersons, Bullets Over Broadway, The Birdcage, The Associate, The Horse Whisperer, Practical Magic, I Am Sam, Robots, A Guide To Recognizing Your Saints, Dedication, Dan In Real Life, Synecdoche New York, Passengers en Rage.

Elle Macpherson

Internationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 29 maart 2020

voor 56e verjaardag
Elle Macpherson, geboren te Killara, is een Australisch fotomodel en actrice, haar bijnaam is The Body (het lichaam). Elle Macpherson werd ontdekt tijdens een vakantie in het Amerikaanse Aspen, Colorado. Daar werd ze door Click Model Management gespot en meteen gecontracteerd. Later werd ze wereldberoemd toen ze in Elle magazine ging poseren. Ze wilden haar graag hebben, vanwege haar schoonheid, uitstraling en het bijkomende toeval dat zij luistert naar de naam Elle. Ze werd echter pas echt wereldberoemd door deel te nemen aan een badmodespecial voor Sports Illustrated magazine - daar stond ze 4 keer op de cover - en ze stond in Playboy. In 1994 speelde Elle Macpherson in de film Sirens samen met Hugh Grant.

Vangelis

Internationaal
Is nu 76 jaar...
Jarig: 29 maart 2020

voor 77e verjaardag
Vangelis (Grieks: Βαγγέλης) is geboren als Evanghelos Odysseas Papathanasiou te Volos, is een Grieks muzikant en multi-instrumentalist die veelal gebruikmaakt van synthesizer, piano, keyboards en andere elektronische instrumenten. Vangelis is vooral bekend van de filmmuziek Chariots Of Fire uit 1981 (hij won een Oscar), de filmmuziek van Blade Runner, de nummer 1-hit Conquest Of Paradise uit de film 1492: Conquest Of Paradise en het thema voor het Wereldkampioenschap voetbal 2002. Als vierjarig kind gaf hij zijn eerste concert voor ongeveer 2000 luisteraars. Hij is grotendeels een autodidact: hij heeft bijvoorbeeld nooit muziekles gehad en is nauwelijks in staat bladmuziek te lezen of te schrijven. Midden jaren 60 formeerde hij de groep Forminx die in Griekenland heel populair was. Vangelis richtte de progressieverockgroep Aphrodite's Child op met o.m. Demis Roussos. In Europa scoorde de groep vele hits o.a. Rain And Tears. In 1972 ging Aphrodite's Child uit elkaar, waarna Vangelis een succesvolle solo-carrière opstartte met filmmuziek en cd's als Jon Anderson & Vangelis, Antarctica, The Bounty, Alexander, El Greco, Chariots Of Fire, Blade Runner, China, Oceanic, Voices, Spiral, Earth, Heaven & Hell etc.

Norah Jones

Internationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 30 maart 2020

voor 41e verjaardag
Norah Jones, geboren als Geetali Norah Jones Shankar te New York City, is een Amerikaanse jazz-zangeres. Norah Jones is sterk beïnvloed door de muziek van o.a. Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Norah Jones met zingen in kerkkoren, 2 jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll Be Seeing You zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. Nadat Norah Jones afstudeerde, vertrok ze naar de University of North Texas, waar ze zich toelegde op jazzpiano. In 2002 verscheen het debuutalbum van Norah Jones en de daaropvolgende jaren de hits Don't Know Why, Come Away With Me, Sunrise, What Am I To You?, Thinking About You en Chasing Pirates.

Eric Clapton

Internationaal
Is nu 74 jaar...
Jarig: 30 maart 2020

voor 75e verjaardag
Eric Clapton, geboren als Eric Patrick Clapp te Ripley (Surrey), is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek. Eric Clapton werd geboren als zoon van de 16-jarige Patricia Molly Clapp en de 25-jarige Canadese militair Edward Walter Fryer die in Engeland was gelegerd en nog voor Eric's geboorte terug ging. Omdat de moeder nog zo jong was, werd Eric opgevoedt zijn grootouders die hem "Ricky" noemden. Eric Clapton was een stil kind met kunstzinnige aanleg en een goed verstand. Toen Eric Clapton eind jaren '50 met de opkomende rock-'n-roll in aanraking kwam, was hij meteen enthousiast. Voor zijn dertiende verjaardag vroeg en kreeg hij een gitaar. Hij ging op zoek naar de oorsprong van de rock-'n-roll en kwam bij de blues terecht. Na school begon Eric Clapton eerst te werken in de bouwsector en speelde vervolgens in enkele bands, waaronder The Yardbirds. Hierna richtte Eric "Slowhand" Clapton the band Cream op. Eric Clapton won vele grammy's en scoorde in bands en solo vele hits: I Shot The Sheriff, Forever Man, Wonderful Tonight, Tears In Heaven (geschreven nadat zijn 4-jarig zoontje Conor uit een raam op de 53ste verdieping van een wolkenkrabber was gevallen), It's Probably Me en Layla.

Eva Mendes

Internationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 05 maart 2020

voor 46e verjaardag
Eva Mendes, geboren te Miami, is een Amerikaans actrice van Cubaanse afkomst. Eva Mendes is/was naast actrice ook model voor o.a. Revlon, en in het verleden schreef ze ook kinderboeken en was ze binnenhuisarchitecte. Eva Mendes verliet de Universiteit om te acteren, maar ze speelde aanvankelijk voornamelijk in reclames en muziekvideo's van o.a. Pet Shop Boys en Will Smith. In 2001 speelde Eva Mendes in de film Training Day met Denzel Washington, de film die haar doorbraak op het witte doek betekende. Enkele andere films van Eva Mendes zijn Children Of The Corn V: Fields Of Terror, A Night At The Roxbury, My Brother The Pig, Urban Legends: Final Cut, Exit Wounds, Training Day, All About The Benjamins, 2 Fast 2 Furious, Once Upon A Time In Mexico, Out Of Time, Stuck On You, Hitch, The Wendell Baker Story, Trust The Man, 3 & 3, Cleaner, Ghost Rider, Live!, We Own The Night, The Women, The Spirit en The Bad Lieutenant: Port Of Call - New Orleans.

Thomas Acda

Nationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 06 maart 2020

voor 53e verjaardag
Thomas Acda, geboren te De Rijp, is een Nederlandse cabaretier, acteur en zanger, bekend als lid van het duo Acda en De Munnik - samen met Paul de Munnik. Thomas Acda ging eerst naar de toneelacademie, maar hij stapte over naar de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Daar maakte Thomas Acda voor het eerst kennis met Paul de Munnik. Ze studeerden in 1993 af met een gezamenlijke productie waarvoor ze de Pisuisse-aanmoedigingsprijs kregen. Daarna gingen ze eerst weer even ieder hun eigen weg. In 1995 kwamen Thomas Acda en De Munnik weer bij elkaar om samen een theatershow te maken met de naam Zwerf'On. Vanaf dat moment zijn ze zich bezig blijven houden met zowel muziek als theater. Als Acda en De Munnik hadden ze enkele hits Niet Of Nooit Geweest, laat Me Slapen, Het Regent Zonnestralen, De Kapitein, Verkeerd Verbonden, Mis Ik Mij, Ren Lenny Ren, Groeten Uit Het Maaiveld, 'T Is Stil (Aan De Overkant), Totdat Ik Jou, Dan Leef Ik Toch Nog Een Keer en Eva. Thomas Acda was na zijn afstuderen actief op verschillende terreinen als acteur of in TV-programma's, zoals Kopspijkers, Dit Was Het Nieuws, All Stars, Lek, In Oranje, De Scheepsjongens Van Bontekoe, Alles Is Liefde en Flikken Maastricht.

Bart de Graaff

Nationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 16 april 2020

voor 53e verjaardag
Bart de Graaff was een Nederlandse TV-presentator, programmamaker en omroepoprichter en -voorzitter van BNN, Barts News Network. Op zijn 9e kwam Bart de Graaff tijdens het spelen onder een auto, daarbij liep hij o.a. een bacterie op die zijn nieren aantastte. Door deze nierziekte ontwikkelde hij ook een groeistoornis, waardoor hij nooit groter is geworden dan een kind van 12. Hij was een opvallende persoonlijkheid door zijn uitgelaten en energieke gedrag waarbij Bart de Graaff allerlei kwajongensstreken niet schuwde. Als onbekende 20-jarige trok Bart de Graaff flink aandacht met zijn rol in een TV-spotje over een koekje: "Zeg maar nee, dan krijg je er twee... toevallig!". Veronica gaf hem de kans met zijn eerste eigen TV-programma: Barts Omroep Organisatie Stichting, afgekort B.O.O.S. Dit groeide uit naar het programma BNN (afkorting knipoog naar de nieuwszender CNN), wat nu een succesvolle publieke omroep is geworden met vele bekende en populaire programma's op TV en radio, waar tot op heden nog vele mensen plezier aan beleven!

Ruby Wax

Internationaal
Is nu 66 jaar...
Jarig: 19 april 2020

voor 67e verjaardag
Ruby Wax, geboren als Ruby Wachs te Evanston, is een Amerikaanse comédienne die carrière maakte in het Verenigd Koninkrijk als onderdeel van de alternatieve komedie in de jaren '80. Ruby Wax had als hoofdvak psychologie aan de Universiteit van Californië - Berkeley. Ruby Wax kwam naar het Verenigd Koninkrijk en studeerde aan de Royal Scottish Academy of Music and Drama. Wachs begon haar carrière als actrice, maar ze schakelde op een gegeven moment over op interviewen en programma's maken. Haar populariteit in comedy kwam door haar interviewtechniek: ze was open, brutaal en luid, wat precies voldeed aan de Britse stereotypering van een Amerikaan. Haar fysieke verschijning kwam overeen met dat beeld: met rode haren en bloedrode lipstick. Ruby Wax maakte opmerkelijke interviews met o.a. sterren als Imelda Marcos en Pamela Anderson en werkte mee aan verscheidene radio- en tv-programma's als Girls On Top, benefietshow Amnesty International, The Superstation, Red Dwarf, Absolutely Fabulous, Comic Relief Does Fame Academy, Sport Relief, Jackass en Ruby Wax Goes Dutch.

Sheila de Vries

Nationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: 21 april 2020

voor 71e verjaardag
Sheila de Vries is een Nederlandse mode-ontwerpster. Het modevak leert zij bij Tonnie Wagemans. In eerste instantie kan Sheila de Vries nog geen naaimachine bedienen, maar na twaalf jaar kan ze alles zelf en begint ze voor zichzelf. Ze start in 1978 met een winkel midden in de Amsterdamse Jordaan. Filosofie: kleding moet mooi, exclusief en draagbaar zijn. Sheila de Vries was zich ook toen al bewust dat niet iedereen maatje 38 heeft. Ze krijgt naam doordat ze menig bekende Nederlandse vrouw kleed. Haar roem gaat ook over de grens; sterren als Jane Fonda en Barbara Streisand behoren ook tot haar clientèle. Maar Sheila de Vries kleed ook veel werknemers van bedrijven zoals Van der Valk, ziekenhuizen en McDonalds. In 1998 brengt zij een boekje uit: Wat trek je aan over kledingetiquette. Sinds 2003 ontwerpt Sheila de Vries ook voor Koningin Beatrix en tot op heden loopt nog menigeen vrouw in de tv- en theaterwereld in haar kleren.

Midas Dekkers

Nationaal
Is nu 73 jaar...
Jarig: 22 april 2020

voor 74e verjaardag
Midas Dekkers, geboren als Wandert Jacobus Dekkers te Haarlem, is een Nederlandse bioloog en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. De bekende kinderboekenschrijver Midas Dekkers schreef ruim vijftig kinder- en jeugdboeken, waarvan de meeste verhalen bevatten. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Midas Dekkers over aan de biologie gerelateerde onderwerpen - Als bioloog is hij bekend door zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema’s weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Sinds 1980 was Midas Dekkers columnist bij het VARA-radioprogramma Vroege Vogels en VARA TV Magazine. Daarnaast was hij ook werkzaam voor het televisieprogramma Nieuwslicht, Midas, Gefundenes Fressen en verschijnt hij regelmatig als gast in programma's op TV en radio. Midas Dekkers schreef o.a. de boeken Houden Beren Echt Van Honing?, De Vergankelijkheid, De Larf, Poot, Poes, Pets, De Tor En De Koeskoes, Lichamelijke Oefening, De Walrus En Andere Beesten en Piep - Een Kleine Biologie Der Letteren.

Michael Moore

Internationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 23 april 2020

voor 66e verjaardag
Michael Moore, geboren als Michael Francis Moore te Flint (Michigan) is een politiek en maatschappelijk geëngageerde schrijver, tv-maker en filmmaker uit de Verenigde Staten. Michael Moore gebruikt een quasi-naïeve confronterende stijl van interviewen en monteren die zijn handelsmerk is geworden. Michael Moore debuteerde in 1989 met Roger & Me - een film over de sluiting van de autofabriek General Motors. Hij brak bij het grote publiek door met zijn Oscarwinnende documentaire Bowling For Columbine en de bijbehorende speech waarin hij uithaalde naar president George W. Bush die zojuist Irak was binnengevallen. In 2004 kreeg Michael Moore de Gouden Palm voor zijn film Fahrenheit 9/11. Michael Moore's filmografie bestaat o.a. uit Roger & Me, Canadian Bacon, The Big One, And Justice For All, Bowling For Columbine, Fahrenheit 9/11, Sicko, Slacker Uprising en Capitalism: A Love Story. Naast zijn werk als regisseur is Michael Moore ook als schrijver actief. Hij heeft enkele bestsellers geschreven, zoals Downsize This!, Adventures In A TV Nation, Stupid White Men, Dude Where's My Country? en Will They Ever Trust Us Again? Letters From The War Zone.

Merel Westrik

Nationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 24 april 2020

voor 41e verjaardag
Merel Westrik, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse nieuwslezer, televisiepresentatrice en journaliste. Merel Westrik begon haar carrière op 1 december 2001 bij de lokale Amsterdamse televisiezender AT5 als stagiaire. In de periode bij AT5 presenteerde zij o.a. de programma's Kort Amsterdams en De Zwoele Stad. Ook was Merel Westrik jarenlang het gezicht van het AT5 Nieuws. Op 5 augustus 2011 presenteerde Merel Westrik voor de laatste keer het AT5 Nieuws. Hiermee kwam een einde aan haar bijna 10-jarige carrière bij de hoofdstedelijke zender. Vanaf september 2011 werkt zij bij de omroepvereniging WNL / Wakker Nederland, waar ze samen met Eva Jinek het ontbijtprogramma Vandaag De Dag presenteert op TV1.

Albert Verlinde

Nationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 25 april 2020

voor 59e verjaardag
Albertus Casparus Maria Verlinde, oftewel Albert Verlinde, is een Nederlandse TV-presentator, theaterproducent, acteur, columnist en radiopresentator. Albert Verlinde studeerde in 1984 af aan de Academie voor Kleinkunst. Hij schreef succesvol zelf theaterstukken, waarin hij soms ook zelf meespeelde. In 1989 maakte Albert Verlinde de overstap naar televisie, waar hij vervolgens meewerkte aan de TV-programma's Showtime, Showbizz, Show En Zo, Hart Van Nederland en het populaire showbizz-programma RTL Boulevard. Albert Verlinde werkte mee aan de musicals My Fair Lady, Barnum, Follies In Concert, Edith Piaf, Little Shop Of Horrors, Kunt U Mij De Weg Naar Hamalen Vertellen Mijnheer?, Hello Dolly, TiTa Tovenaar, Annie, Grease, Doe Maar!, Fame, Billie Holiday, Assepoester, Sound Of Music, Footloose, Hairspray, Ja Zuster Nee Zuster en Dr. Dolittle. Albert Verlinde trouwde op 29 juni 2001 met politicus Onno Hoes.

Eva Simons

Nationaal
Is nu 35 jaar...
Jarig: 27 april 2020

voor 36e verjaardag
Eva Simons, geboren als Eva Maria Simons te Amsterdam, is een Nederlandse zangeres. Nadat ze deel had uitgemaakt van de meidengroep Raffish (voortvloeisel uit Popstars - The Rivals tv-programma) brak ze in 2009 als solozangeres door met het nummer Silly Boy. Haar definitieve doorbraak kwam in 2012 als ze de nr. 1 positie bereikt in de Britse Hitlijsten met This Is Love samen met rapper Will.I.Am. Eva Simons komt uit een muzikale familie. Ze is de kleindochter van Johnny Meijer. Haar moeder, Ingrid Simons, werkte veel samen met Gordon en als achtergrondzangeres. Ook heeft Eva de uuropener van de Nederlandse Top 40 op Radio 538 ingezongen. Naar eigen zeggen is Eva Simons verre familie van de presentatrice Sylvana Simons. Hoewel Simons niet meteen een platencontract had, was ze wel bezig met schrijven en produceren voor zichzelf. Na een stille periode dook ze in 2009 op als achtergrondzangeres in X Factor en Dancing With The Stars. In 2009 kreeg ze een internationaal platencontract bij EMI nadat Silly Boy een "hit" was op Youtube. Eva Simons had o.a. hits met Silly Boy, Take Over Control, I Don't Like You en This Is Love. Eva Simons is (veelal) te herkennen aan het lange (rode) haar dat ze naar voren heeft staan.

Toots Thielemans

Nationaal
Is nu 97 jaar...
Jarig: 29 april 2020

voor 98e verjaardag
Toots Thielemans, geboren als Jean Baptiste Frédéric Isidor baron Thielemans te Brussel België en overleden op 22 augustus 2016 te Braine L'Alleud, was een Belgisch jazzmuzikant, die behalve als gitarist en mondharmonicaspeler ook bekendheid verwierf als virtuoze fluiter. Toots Thielemans speelde al vanaf zijn derde jaar accordeon. Op zijn 17e ontdekte hij de mondharmonica; daarnaast speelt hij gitaar. Zijn bijnaam Toots is afkomstig van de muzikanten Toots Mondello en Toots Caramata. Toots Thielemans werkte samen met een reeks aan wereldartiesten; Charlie Parker, George Shearing, Benny Goodman, Ella Fitzgerald, Quincy Jones, Bill Evans, Jaco Pastorius, Pat Metheny, Billy Joel, Paul Simon, Laura Fygi etc. Toots Thielemans is in 2001 door Koning Albert II tot baron verheven. In 2005 werd Toots Thielemans genomineerd voor de titel van De Grootste Belg - hij eindigde op nr. 20 in de Vlaamse versie en op nr. 44 in de Waalse versie. Zijn bekendste compositie is de jazzwals Bluesette uit 1962, waarin hij in unisono gitaar speelt en met de melodieën meefluit. Dit werk is talloze malen door andere muzikanten vertolkt. Thielemans noemde het nummer vanwege de royalty's die hem daarmee toevielen ook wel schertsend zijn Social Security Number, zijn pensioenfonds.

Erik Hazelhoff Roelfzema

Nationaal
Is nu 102 jaar...
Jarig: 03 april 2020

voor 103e verjaardag
Erik Hazelhoff Roelfzema, geboren als Siebren Erik Hazelhoff Roelfzema te Soerabaja (Java, voormalig Nederlands-Indië / Indonesië) en overleden in Honoka'a (Hawaï) op 26 september 2007, was een Nederlands verzetsstrijder, oorlogspiloot, radiomedewerker en schrijver. Erik Hazelhoff Roelfzema is ook wel bekend onder zijn bijnaam Soldaat van Oranje. Erik Hazelhoff Roelfzema studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Leiden toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Tijdens de oorlog zat hij in het verzet; zo voerde hij o.a. samen met Chris Krediet en Peter Tazelaar landingen uit op de Nederlandse kust om zendapparatuur voor het verzet af te leveren en personen op te halen die vanuit bezet Nederland in het GB gewenst waren, hij vloog bij de Royal Air Force en voerde vele gevaarlijke missies uit op Duitsland én op het eind van de oorlog was hij adjudant van Koningin Wilhelmina. Na de oorlog emigreerde Erik Hazelhoff Roelfzema naar de VS en schreef hij o.a. het boek Soldaat van Oranje, die in 1977 met groot succes werd verfilmd door Paul Verhoeven (en Rutger Hauer) en in 2010 als musical op de planken stond. Held Erik Hazelhoff Roelfzema kreeg vele onderscheidingen, waaronder ridder (4e klasse) in de Militaire Willems-Orde

Pieter van Vollenhoven

Nationaal
Is nu 80 jaar...
Jarig: 30 april 2020

voor 81e verjaardag
Mr. Pieter van Vollenhoven, geboren te Schiedam, is de echtgenote van Prinses Margriet Francisca van Oranje-Nassau. Pieter van Vollenhoven studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit van Leiden en trouwde met Prinses Margriet op 10 januari 1967. Mr. Pieter van Vollenhoven is de eerste burger die door een huwelijk lid werd van het Nederlandse Koninklijk Huis en hij heeft geen adellijke titels en heeft deze ook niet door zijn huwelijk verkregen. Mr. Pieter van Vollenhoven heeft zich o.a. ingezet voor de Raad voor de Verkeersveiligheid, Spoorweg Ongevallenraad, Raad voor de Transportveiligheid, Fonds Slachtofferhulp, Nationaal Groenfonds, Nationaal Restauratiefonds en Stichting Maatschappij, Veiligheid en Politie. Pieter speelt graag de piano.

Babette van Veen

Nationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 30 april 2020

voor 52e verjaardag
Babette van Veen, geboren te Utrecht, is een Nederlands actrice en zangeres. Babette van Veen is de dochter van artiest Herman van Veen en kleinkunstzangeres Anne van Veen is haar halfzusje. Na haar middelbare school heeft Babette van Veen gestudeerd aan de Kleinkunstacademie in Antwerpen. Babette van Veen is vooral bekend geworden met haar rol als Linda Dekker in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden / GTST. Hierna werkte Babette van Veen mee aan producties als Combat, Dancing On Ice, Blueberry Hill: A Love Story from the Fifties, Brylcream Boulevard, Nachtvlinder, musical Aladdin, De Kameleon Ontvoerd en Dirty Dancing. Daarnaast zat ze met GTST-collega's Guusje Nederhorst en Katja Schuurman in de meidenband Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit Ademnood, gevolgd door nog een paar liedjes. Als solo-artiest bracht Babette van Veen ook nog eigen albums uit. Babette van Veen heeft samen met tv-presentator Bas Westerweel meerdere kinderen.

Willeke van Ammelrooy

Nationaal
Is nu 75 jaar...
Jarig: 05 april 2020

voor 76e verjaardag
Willeke van Ammelrooy, geboren als Willy Geertje van Ammelrooij te Amsterdam, is een Nederlands actrice, die al decennialang één van de belangrijkste filmsterren van Nederland is. Ze is o.a. bekend van de films Mira, Ciske De Rat, Antonia en The Lake House waarin ze de moeder van Sandra Bullock speelde. Ook speelde Willeke van Ammelrooy in talloze toneelstukken en regisseerde zij enkele films. Willeke meldde zich op 17-jarige leeftijd aan voor de Toneelschool in Amsterdam - ze had in haar vroegere leven moeite om zich te uiten en was zeer verlegen. In 1989 trouwde Willeke van Ammelrooy met operazanger Marco Bakker. Willeke van Ammelrooy werkte mee aan films en tv-series als 'T Schaep Met De 5 Pooten, De Fred Haché Show, Waaldrecht, De Komst Van Joachim Stiller, Herenstraat 10, Moordspel, In De Vlaamsche Pot, Het Glazen huis, Mira, De Inbreker, Frand En Eva, The Family, Help! De Dokter Verzuipt, Dakota, Alicia, Wan Pipel, De Mantel Der Liefde, Grijpstra En De Gier, Een Vlucht Regenwulpen, De Lift, Ciske De Rat, Op Hoop Van Zegen, Koko Flanel, Antonia, Mariken, De Verlossing, De Schippers Van De Kameleon, De Duistere Diamant, The Lake House, Dennis P., Bride Flight, De Hel Van '63 en Mary Servaes.

Hans Spekman

Nationaal
Is nu 53 jaar...
Jarig: 06 april 2020

voor 54e verjaardag
Hans Spekman, geboren als Johannes Leonardus Spekman te Zevenhuizen, is een Nederlands politicus van de PvdA. Hans Spekman is namens de Partij van de Arbeid sinds 30 november 2006 lid van de Tweede Kamer. Eerder was hij wethouder in de gemeente Utrecht. Hans Spekman studeerde milieukunde, wijsbegeerte, politicologie, waarna hij de politiek inging en in de gemeenteraad van Utrecht kwam. Hij maakte in die periode naam met daklozenopvang en verstrekpunten van drugs voor verslaafden. Ook intensiveerde hij de opsporing van fraudegevallen, zowel onder uitkeringsgerechtigden als onder ondernemers, door de oprichting van Regionale Sociale Fraudeteams. Hij voerde een beleid dat er op gericht was het op straat zetten van vreemdelingen te voorkomen en had bijzonder aandacht voor kwetsbare groepen, waarvoor hij tegenwoordig nog steeds opkomt. Hans Spekman staat bekend om een eigenzinnige kledingkeuze van onder andere gebreide truien die hij draagt in het parlement / 2e Kamer.

Franck Ribéry

Internationaal
Is nu 36 jaar...
Jarig: 07 april 2020

voor 37e verjaardag
Franck Ribéry, geboren als Frank Bilal Ribéry te Boulogne-sur-Mer, is een Franse voetballer. Franck Ribéry is een aanvallende middenvelder, maar kan ook spelen als linksbuiten of rechtsbuiten. Franck Ribéry wordt vaak de nieuwe Zinédine Zidane genoemd of de nieuwe Jean-Pierre Papin. Frank Ribéry, op dat moment 2 jaar oud, zat in de auto van zijn ouders toen die betrokken raakte bij een verkeersongeval. De jonge Ribéry overleefde het ongeval maar hield er wel enkele grote littekens op zijn gezicht aan over. Op jonge leeftijd begon de Fransman te voetballen en vervolgens maakte Franck Ribery een carrière door bij clubs zoals US Boulogne, Olympique Alès, Stade Brest, FC Metz, Galatasaray, Olympique Marseille, Bayern München en speelde hij meer dan 50 interlands voor Frankrijk.

Ruud Hendriks

Nationaal
Is nu 60 jaar...
Jarig: 08 april 2020

voor 61e verjaardag
Ruud Hendriks, geboren te Amsterdam, is een Nederlands radio- en televisiepresentator, journalist, manager en ondernemer. Zijn interesse in radio werd in eerste instantie gewekt toen hij in 1975 toevallig getuige was van het binnenslepen van het voormalige zendschip van Radio Veronica in de haven van Amsterdam. Ruud Hendriks werkte voor diverse landpiraten en in de jaren 1978 en 1979 voor de zeezenders Radio Mi Amigo en Radio Caroline. Ruud Hendriks studeerde vervolgens aan de School Voor Journalistiek, behaalde geen diploma, maar het leverde hem wel een baan op als redacteur bij NOS Studio Sport en later als presentator. Hierna werkte Ruud Hendriks bij zenders als Veronica, AVRO, RTL-Veronique / RTL 4, NBC Superchannel, CNBC, Sport 7, Het Gesprek en werkte hij daar mee aan vele programma's op radio en tv, zowel vóór als achter de camera. In 1990 werd Ruud Hendriks door het blad Broadcast Magazine uitgeroepen tot Media talent van het jaar.

Linda Evangelista

Internationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 10 mei 2020

voor 55e verjaardag
Linda Evangelista, geboren te Ontario, is een Canadees voormalig supermodel. Linda Evangelista groeide op in een katholieke Italiaanse familie, en vanaf een jonge leeftijd wist ze al dat ze topmodel wilde worden. Haar doorbraak kwam toen ze in 1978 meedeed aan de 'Miss Teen Niagara Contest' en werd gescout door een modellenbureau. Op dat moment was Linda Evangelista 15 jaar. Hoewel ze deze wedstrijd niet won, was dit de aanleiding voor een succesvolle modellencarrière. Deze begon in New York, waar ze een contract kreeg bij Elite Model. Maar al snel hield Linda Evangelista het voor gezien in Amerika en vertrok naar Parijs om zich verder te ontwikkelen als supermodel. Linda Evangelista had o.a. opdrachten bij Vogue, Calvin Klein, Chanel, Dolce & Gabbana, Ralph Lauren, Christian Dior etc. Linda Evangelista zet zich ook veel in voor goede doelen, waaronder borstkankeronderzoek.

Johnny Hoogerland

Nationaal
Is nu 36 jaar...
Jarig: 13 mei 2020

voor 37e verjaardag
Johnny Hoogerland, geboren te Yerseke, is een Nederlandse wielrenner. In 2001 won Johnny Hoogerland de Ronde van Vlaanderen voor junioren, maar pas in 2009 werd hij bij het grote publiek bekend door zijn 12e plaats in de Ronde van Vlaanderen. Vervolgens reed hij een fantastische Ronde van Spanje doordat hij mee ging in vele ontsnappingen, aanleg bleek te hebben voor het klimmen en uiteindelijk 12e eindigde in het eindklassement. Johnny Hoogerland heeft gefietst voor QuickStep - Davitamon - Latexco, Van Hemert - Eurogifts, Eurogifts.com, Jartazi - 7Mobile, Van Vliet - EBH Advocaten, Van Vliet - EBH Elshof en Vacansoleil. Tijdens de Tour de France 2011 werd Johnny Hoogerland een "held". De hele etappe aangevallen, rijdend in een kopgroep, wordt hij in de finale in het prikkeldraad gekatapulteerd door een volgauto uit het peloton. Met grote snijwonden en helse pijnen op de fiets, reed Johnny alsnog de etappe uit en kon hij de herveroverde bolletjestrui ophalen.

Renée Soutendijk

Nationaal
Is nu 62 jaar...
Jarig: 21 mei 2020

voor 63e verjaardag
Renée Soutendijk, geboren als Renette Pauline Soutendijk te Den Haag, is een Nederlands actrice. Renée Soutendijk ambieerde gymnastiek op Olympisch niveau te gaan doen, maar op aanraden van een dansleraar ging ze naar de Academie voor Podiumvorming. Hierna speelde Renée Soutendijk wereldwijd in theater-, tv- en filmproducties als Eten Met Vrienden, Juliana, Steel Magnolia's, De Grote Liefde, Als De Dood, Dagboek Van Een Herdershond, Zeg 'Ns Aaa, Peter The Great, Het Jaar Van De Opvolging, Meiden Van De Wit, S1NGLE, Pastorale 1943, Doodzonde, Een Vrouw Als Eva, Spetters, Het Verboden Bacchanaal, Het Meisje Met Het Rode Haar, Van De Koele Meren Des Doods, Inside The Third Reich, De Vierde Man, An Bloem, De IJssalon, Behind Enemy Lines, Op Hoop Van Zegen, Scoop, Een Maand Later, Wherever You Are, Grave Secrets, Eve Of Destruction, Keeper Of The City, Op Afbetaling, De Zevende Hemel, Witness, De Flat, Dial 9 For Love, Met Grote Blijdschap, Hochzeit Zu Viert, De Enclave, Radeloos en Helmut Kohl - Der Film.

Jeroen Latijnhouwers

Nationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 22 mei 2020

voor 53e verjaardag
Jeroen Latijnhouwers, geboren in Sint Odiliënberg, is een Nederlandse presentator op TV en radio. Na de havo is Jeroen Latijnhouwers gaan studeren aan de Academie voor Journalistiek in Tilburg. Jeroen Latijnhouwers was te zien en te horen bij o.a. Radio Tilburg, Omroep Brabant, Lokale Omroep Goirle, Veronica Nieuwsradio en het inmiddels niet meer uitzendende Sport 7. Hierna begon zijn carrière bij RTL. Jeroen Latijnhouwers begon in 1996 als commentator bij RTL sport. Niet lang daarna presenteerde hij bij RTL Nieuws en Editie NL. Tevens werkte hij mee aan o.a. RTL Boulevard en Evers Staat Op bij Radio 538.

Jamie Oliver

Internationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: 27 mei 2020

voor 45e verjaardag
De Britse chef-kok James (Jamie) Oliver wordt ook wel de Naked Chef genoemd, vanwege zijn manier van koken om van simpele ingrediënten iets lekkers te maken. Hij is opgegroeid in de pub/restaurant van zijn vader, waar zijn droom om kok te worden al gauw vormen aannam. Toen Jamie een keer bij toeval op TV kwam, werd zijn talent en frisheid van koken ontdekt door meerdere TV-producenten en kreeg hij veel aanbiedingen. Zijn TV-programma's en kookboeken zijn inmiddels een groot succes wereldwijd!

Willem Holleeder

Nationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 29 mei 2020

voor 62e verjaardag
Willem Holleeder, geboren als Willem Frederik Holleeder te Amsterdam, is een Nederlandse crimineel. Willem Holleeder wordt ook wel De Neus genoemd, vanwege de omvang van zijn neus. Samen met Cor van Hout, kreeg Willem Holleeder in 1983 bekendheid als één van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken. Nadat hij voor deze misdaad een gevangenisstraf had uitgezeten, zou hij zich hebben opgewerkt tot de top van de Amsterdamse misdaadwereld. Eind december 2007 werd Willem Holleeder tot negen jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens afpersing van vastgoedhandelaren. Willem Holleeder wordt nog steeds met allerzei criminele zaken in verband gebracht, zoals afpersing, prostitutie, koppelbazen, huizenhandel, vastgoedhandel, drugshandel, betrokkenheid bij de dood van Willem Endstra en Bram Zeegers, wapenbezit etc.

Eva P

Particulier
Is nu 49 jaar...
Jarig: 06 mei 2020

voor 50e verjaardag
GEFELICITEERD door: Frits en Frits V .. en nog vele jaren

Simone Kleinsma

Nationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 08 mei 2020

voor 62e verjaardag
Simone Kleinsma, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse zanger en actrice in o.a. musicals en series. Simone Kleinsma treedt regelmatig op met een orkest of pianist, waarbij ze liedjes zingt uit musicals. Ze werd ook bekend door haar hoofdrol in de TV-komedie Kees & Co - enkele andere projecten waaraan ze meewerkte zijn; Voorbij Voorbij, Een Vlucht Regenwulpen, Zeg 'Ns AAA, Mijn Dochter En Ik, 30 Minuten, Baantjer, Kees & Co, Villa Felderhof, In De Hoofdrol, Dik Voormekaar Show etc. Als musical actrice speelde Simone Kleinsma o.a. in Maskerade, Amerika Amerika, Evenaar, André van Duin revue - 100 jaar Carré, Les Misérables, Sweet Charity, Funny Girl, Simone And Friends, Sweeny Todd, Chicago, Mamma Mia!, Sunset Boulevard, Songs From The Heart en Songbook. Simone Kleinsma won meerdere keren de John Kraaijkamp Musical Award.

Sylvia Hoeks

Nationaal
Is nu 36 jaar...
Jarig: 01 juni 2020

voor 37e verjaardag
Sylvia Hoeks, geboren te Maarheeze, is een Nederlandse actrice en fotomodel. Als ze veertien jaar is, doet Sylvia Hoeks mee aan een modellenwedstrijd. Hierdoor krijgt ze veel opdrachten. In 2002 gaat Sylvia Hoeks studeren bij de toneelschool van Maastricht, waarna Sylvia Hoeks in 2004 de hoofdrol in de telefilm Staatsgevaarlijk speelt. In 2005 krijgt Sylvia Hoeks bekendheid door de veelbekeken televisieserie Vuurzee en in 2007 ontvangt ze voor haar rol in de film Duska een Gouden Kalf. Enkele andere projecten waaraan Sylvia Hoeks meewerkte zijn Vuurzee, Gooische Vrouwen, Taartman, 'T Vrije Schaep, Bloedverwanten, Overspel, Staatsgevaarlijk, Basilicum & Brandnetels, Eis Frei, Taartman, Caresse, Frankie, Duska, Tiramisu en de film De Storm over de watersnoodramp van 1953 in Zeeland.

Tineke Schouten

Nationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 12 juni 2020

voor 66e verjaardag
Tineke Schouten, geboren als Catharina Agatha Maria Schouten te Utrecht, is een Nederlands comédienne - ze noemt zichzelf comédienne en geen cabaretière. Tineke Schouten was eerst assistente van Herman Berkien, een andere Utrechtse cabaretier. Ze brak door met de single "Lenie uit de Takkestraat", die een top 10-hit werd. Sindsdien zijn al haar voorstellingen steevast uitverkocht. In haar shows speelt ze typetjes, zingt ze liedjes en doet parodieën op artiesten en bekende persoonlijkheden. Tineke Schouten schrijft zelf haar (lied)teksten, muziek en sketches.

Tim Allen

Internationaal
Is nu 66 jaar...
Jarig: 13 juni 2020

voor 67e verjaardag
Tim Allen, geboren als Timothy Allen Dick te Denver (Colorado), is een Amerikaanse komiek, acteur en voice-over. Tim Allen is vooral bekend geworden van de tv-serie Home Improvement als Tim 'The Toolman' Taylor en daarna door films als The Santa Clause, Toy Story van Disney en Wild Hogs. In de studententijd van Tim Allen werd hij samen met een vriend gearresteerd op het vliegveld voor het in bezit hebben van cocaïne. Er hing hem een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd, maar uiteindelijk hoefde hij maar 28 maanden te zitten omdat hij getuigde tegen zijn vriend en een deal sloot met justitie. Tim Allen begon zijn loopbaan als stand up comedian en begon mee te doen aan 'open mic nights', waarna Tim Allen een graaggeziene act werd bij Comedy Clubs. Hij verhuisde naar Los Angeles, werd lid van The Comedy Store en begon op te treden in late-night talkshows op TV en deed specials voor films. Zijn echte doorbraak kwam door zijn rol in de comedy serie Home Improvement, waar hij op een gegeven moment meer dan 1 miljoen dollar per aflevering kreeg. Tim Allen werkte mee aan films als The Santa Claus, Toy Story, Meet Wally Sparks, Jungle 2 Jungle, Galaxy Quest, Joe Somebody, The Shaggy Dog, Cars, Zoom en Wild Hogs.

Chris Evans

Internationaal
Is nu 38 jaar...
Jarig: 13 juni 2020

voor 39e verjaardag
Chris Evans, geboren als Christopher Robert Evans te Sudbury (Massachusetts), is een Amerikaans acteur. Chris Evans is van Italiaanse en Ierse afkomst. Nadat hij zijn eerste jaar op de hogeschool afmaakte, reisde hij naar New York, waar hij zich inschreef bij een castingbureau. Zijn carrière begon toen zijn agent hem in 2000 een rol bezorgde in de televisieserie Opposite Sex en hij is/was ook succesvol model. Chris Evans maakte in 2000 zijn filmdebuut in The Newcomers en speelde vervolgens o.a. ook in Not Another Teen Movie, Eastwick, Cellular, The Perfect Score, Fantastic Four, London, Fierce People, The Orphan King, Battle In Seattle, Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer, The Nanny Diaries, Teenage Mutant Ninja Turtles, Sunshine, Street Kings, CHiPs, The Loss Of A Teardrop Diamond, Push, The Losers, Scott Pilgrim vs. The World en Captain America - The First Avenger.

Che Guevara

Internationaal
Is nu 91 jaar...
Jarig: 14 juni 2020

voor 92e verjaardag
Ernesto Guevara, beter bekend als Che Guevara, is geboren in Rosario (Argentinië) en overleden te La Higuera (Bolivia) op 9 oktober 1967). Che Guevara was een marxistisch revolutionair en Cubaans guerrillaleider. De bijnaam Che kreeg Che Guevara gedurende zijn verblijf in Guatemala. In Latijns-Amerika wordt de kreet "Che" gebruikt om iemands aandacht te trekken; het kan vrij vertaald worden als 'vriend' of 'maat'. "Che" wordt ook gebruikt als bijnaam voor iemand uit Argentinië. Che Guevara was een lid van Fidel Castro's Revolutionaire Beweging van de 26e juli, die in 1959 in Cuba via een revolutie aan de macht kwam. Na verscheidene posten in de nieuwe Cubaanse regering te hebben bekleed, verliet Guevara Cuba in 1966 om de revolutie in andere landen te verspreiden. Eerst in de Democratische Republiek Congo en later in Bolivia. Op 8 oktober 1967 werd Guevara opgepakt tijdens een door de CIA georganiseerde militaire operatie van het Boliviaanse leger. Hoewel de CIA hem voor ondervraging in leven wilde houden, werd Guevara door het Boliviaanse leger geëxecuteerd. In juli 1997 zijn de overblijfselen van Che Guevara naar Cuba overgebracht en in oktober 1997 met militaire eer bijgezet in een mausoleum in Santa Clara.

Jeroen Kijk in de Vegte

Nationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 14 juni 2020

voor 46e verjaardag
Jeroen Kijk in de Vegte, geboren te Emmeloord, is een Nederlandse radio dj en tv-presentator. Jeroen Kijk in de Vegte was reeds op jonge leeftijd geinteresseerd in radio en televisie - in 1989 begint hij zijn eigen lokale radiostation. In 1992 komt Jeroen Kijk in de Vegte terecht bij Veronica op de opleidingsafdeling, waarna hij vervolgens programam's gaat maken op tv en radio bij verschillende zenders als redacteur en presentator. Jeroen Kijk in de Vegte heeft o.a. meegewerkt aan programma's op radio en tv als Club Veronica, NOW TV, Telekids, Jensen In De Ochtend, Eigen Huis & Tuin als voice-over, radioprogramma ruuddewild.nl met Ruud de Wild, BNN Think Pink, Ik Ga Op Reis En Neem Mee samen met Albert Verlinde die hij ook regelmatig vervangt in RTL Boulevard, Countdown, Het Beste Idee Van Nederland, Idols, Stenders Vroeg Op, Stenders Late Vermaak, Gooische Vrouwen, Korenslag en Jeroen Kijk in de Vegte is/was ook te horen als stem aan boord van alle toestellen van luchtvaartmaatschappij Transavia. Behalve als voice-over, treedt Jeroen Kijk in de Vegte als stemvertolker ook regelmatig in andere rollen op in Sesamstraat en op radio met imitaties van Hans Hogendoorn, Noraly Beyer, Gerard Joling en Piet Paulusma.

Henny Huisman

Nationaal
Is nu 68 jaar...
Jarig: 18 juni 2020

voor 69e verjaardag
Henny Huisman, geboren als Hendrikus Josephus Huisman te Zaandam, is een Nederlands televisiepresentator en zanger. Henny Huisman is beschermheer van de stichting Nederland Positief. Henny Huisman was aanvankelijk drummer (hij speelde in de band Lucifer, samen met zangeres Margriet Eshuijs), diskjockey en presentator van evenementen, maar uiteindelijk rolde hij het televisievak in. Tijdens zijn werk als dj in discotheken kreeg Hennie Huisman een gouden ingeving - in verschillende clubs liet hij bezoekers bekende artiesten imiteren. Dit sloeg zo aan, dat hij het idee uitwerkte tot een televisieprogramma, en met dat concept naar diverse omroepen stapte. Aanvankelijk zagen die er niets in, maar Joop van den Ende - latere Endemol - hapte uiteindelijk, waarna de Henny Huisman Playback Show uitgroeide tot een groot succes op TV. Vele programma's volgden; Soundmixshow, Mini Playbackshow, Moppentrommel, Sterren Playbackshow, Surpriseshow, Hartengala, Wie Is Wie?, Henny Zoekt God, Huize Huisman, Korenslag en Steracteur Sterartiest. In 2008 ontving Henny Huisman voor zijn gehele carrière een Glamour Award in de categorie televisie.

Jean Nelissen

Nationaal
Is nu 83 jaar...
Jarig: 02 juni 2020

voor 84e verjaardag
Jean Nelissen, geboren te Geleen en overleden te Maastricht op 1 september 2010, was een Nederlandse sportjournalist en levensgenieter. Jean Nelissen was jarenlang chef sport bij dagblad De Limburger maar werd vooral bekend als wielerverslaggever bij Studio Sport. De Neel, zoals zijn collega Mart Smeets hem steevast aanduidde, is één van de bekendste wielercommentatoren en -verslaggevers van Nederland. Hij is befaamd om zijn encyclopedische kennis van de wielergeschiedenis. Jean Nelissen schreef 23 boeken, waaronder De Bijbel Van De Tour De France, waarin o.a. alle uitslagen uit de Tourgeschiedenis staan vermeld. Tot en met 2007 verscheen Jean Nelissen nog op televisie als onderdeel van het programma De Avondetappe. Hij schreef columns voor dagblad De Limburger en artikelen voor het maandblad Wieler Revue. Jean Nelissen bedacht ook de bekende wieleruitdrukking: reglementair uit het wiel rijden, oftewel: wegsprinten, demarreren, de ander(en) verslaan.

John Goodman

Internationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: 20 juni 2020

voor 68e verjaardag
John Goodman, geboren als John Stephen Goodman te Saint Louis (Missouri), is een Amerikaans televisie- en filmacteur. John Goodman speelde o.m. van 1988 t/m 1997 in de televisieserie Roseanne, waarvoor hij in 1993 een Golden Globe won. Daarnaast werden hem verschillende andere acteerprijzen toegekend, waaronder American Comedy Awards en Emmy Awards. Na de highschool en een drama-opleiding aan de universiteit van Missouri werkte John Goodman als uitsmijter. Zijn eerste TV ervaring was in een reclamespot voor Burger King, waarna hij vervolgens op Broadway stond en veelvuldig te zien was op TV in Saturday Night Live en Roseanne. Enkele producties van John Goodman zijn Revenge Of The Nerds, Roseanne, Sea Of Love, Arachnofobia, King Ralph, Barton Fink, The Babe, The Flintstones, A Streetcar Named Desire, The Borrowers, Fallen, The Big Lebowski, Blues Brothers 2000, O Brother Where Art Thou?, Coyote Ugly, Monsters Inc., Dirty Deeds, The Jungle Book 2, Marilyn Hotchkiss' Ballroom Dancing & Charm School, Cars, Evan Almighty, Bee Movie, Speed Racer, In The Eletric Mist en Confessions Of A Shopaholic.

Nijntje

Nationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 21 juni 2020

voor 65e verjaardag
Nijntje of ook wel Miffy genoemd, geboren te Utrecht en bedacht door geestelijk vader Dick Bruna, is een serie kinderprentenboeken met in de hoofdrol het konijntje Nijntje Pluis. In 1955 kwam er voor het eerst een Nijntjeboek uit, naar het verhaal dat Dick Bruna zijn één jaar oude zoontje vertelde over een konijntje dat ze eerder die dag in de duinen van Egmond aan Zee hadden gezien. Andere bronnen geven aan dat Nijntje gebaseerd is op het pluche konijn van Bruna's zoon. Nijntje wordt op een zeer basale manier getekend; enkele lijnen en grotendeels in de primaire kleuren met dikke kaderlijnen. Een Nijntjeboek bevat 24 pagina's, met op elke rechterpagina een tekening en op elke linkerpagina 4 regels vers. De boeken worden in een klein formaat gedrukt, omdat Dick Bruna het belangrijk vindt dat zijn publiek het gevoel heeft dat de werkjes voor hen gemaakt zijn en niet voor hun ouders. De verhaaltjes van Nijntje zijn in veel talen vertaald. In bijna alle talen is haar naam Miffy. Van Nijntje zijn ook musicals en een animatieserie voor TV gemaakt. Personages uit Nijntje; Nijntje Pluis, Vader Pluis, Moeder Pluis, Opa Pluis, Nijntje Pluis, Nina, Willemein, Aagje, Boris Beer, Barbera Beer, Betje Big en Knorretje.

Leo Driessen

Nationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 22 juni 2020

voor 65e verjaardag
Leo Driessen, geboren te Amsterdam, is een Nederlands sportverslaggever en tekstschrijver. Leo Driessen volgde een opleiding aan de pedagogische academie en werkte in het onderwijs, maar werd journalist. In 1982 begon Leo Driessen zijn omroepcarrière als medewerker van het NOS sportprogramma Langs de Lijn. Hij werkte er als presentator en als voetbal- en wielerverslaggever. Incidenteel versloeg hij andere sporten; zo was hij ook te horen tijdens de Elfstedentocht 1986. Naast radio, schreef Leo Driessen ook voor kranten als Het Parool en het voetbalblad Elf. Leo Driessen is een uitbundige en humoristische verslaggever en dat was de TV-bazen ook opgevallen. Eind jaren '80 was hij o.a. tekstschrijver voor het spelletje Wie Ben Ik? en voiceover in het TROS-programma De Leukste Thuis met de populaire uitspraak; 'naar wij dachten'. Hierna werd Leo Driessen o.a. presentator bij Veronica's Call TV, sportzender Sport 7, RTL 5, RTL 7 en Radio Noord-Holland. Via zijn werk voor Joop van den Ende rolde Leo Driessen vervolgens ook in de muziekwereld, hij schreef teksten voor Guus Meeuwis, Saskia & Serge, Karin Bloemen, Jan Keizer en zijn grootste succes; Dromen Zijn Bedrog - een dikke nummer 1 hit van Marco Borsato in 1994.

Jason Schwartzman

Internationaal
Is nu 39 jaar...
Jarig: 26 juni 2020

voor 40e verjaardag
Jason Schwartzman, geboren als Jason Francesco Schwartzman te Los Angeles, is een Amerikaanse acteur en muzikant. Jason Schwartzman is de zoon van actrice Talia Shire en een neef van Francis Ford Coppola, Nicolas Cage en Sofia Coppola. Jason Schwartzman schreef voor de film The Darjeeling Limited voor het eerst mee aan een scenario. Jason Schwartzman speelde in verscheidene tv- en filmproducties zoals Rushmore, CQ, Odessa Or Bust, Julius And Friends, Slackers, Spun, S1m0ne, Just Like Mona, I Heart Huckabees, The Hitchhiker's Guide To The Galaxy, Bewitched, Shopgirl, Marie Antoinette, Hotel Chevalier, The Darjeeling Limited, Walk Hard: The Dewey Cox Story, Funny People, The Marc Pease Experience, Fantastic Mr. Fox en Scott Pilgrim vs. The World.

Ruben Block (Triggerfinger)

Nationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: 26 juni 2020

voor 49e verjaardag
Ruben Block, exacte geboortedatum onbekend, is een Vlaamse zanger en gitarist. Ruben Block is vooral bekend als de leadzanger van de Belgische melodieuze hardrockband Triggerfinger, die haar roots in Antwerpen heeft. Triggerfinger bestaat uit bassist Paul Van Bruystegem (aka lange Polle / Monsieur Paul), drummer Mario Goossens (speelde o.a. bij Hooverphonic, Arno Hintjens, Eva de Roovere) en zanger Ruben Block, die ook speelde/speelt in de bands Sin Alley en AngeliCo. Triggerfinger staat bekend om haar sterke liveoptredens waarbij het publiek sterk betrokken wordt door mee te zingen en de gesprekken die Ruben Block met het publiek aangaat. Hun muziek wordt vaak vergeleken met die van bands als Queens of the Stone Age, Led Zeppelin en ze stonden in het voorprogramma van Deep Purple in november 2009 in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Triggerfinger scoorde o.a. de hits Soon, Is It, All This Dancin' Around, Love Lost In Love en is zeer populair op festivals; Pukkelpop, Rock Werchter, Bospop, Dauwpop, Sziget, Pinkpop etc. Ruben Block is een opvallende verschijning met zijn deels grijs geworden bakkebaarden en kuif en werd ook mede bekend door zijn opvallende verschijning in het tv-programma De Wereld Draait Door.

Wilfred Genee

Nationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 27 juni 2020

voor 53e verjaardag
Wilfred Genee, geboren te Leeuwarden, is een Nederlandse TV- en radiopresentator en sportjournalist. Op jonge leeftijd wilde Wilfred Genee al iets met sport doen. Wilfred Genee heeft rechten gestudeerd, waarna hij bij de TV ging werken; FilmNet, Sport 7, SBS6, Canal Plus, RTL5 en RTL7. Wilfred Genee heeft o.a. meegewerkt aan Voetbal Insite, RTL Boulevard, column in de Telegraaf, sportnieuws en Eredivisie wedstrijden bij Talpa, Eredivisie Live, BNR Nieuwsradio, columns in de Playboy, het dagelijkse Tour Du Jour en het spraakmakende programma Voetbal International met o.a. Johan Derksen als voetbalanalist.
Gadget ZOEKEN Uitgebreid

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Gadget ZOEKEN Compact

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Nog meer gadgets? Klik hier