biografie leeftijd Verjaardagsregister jarig verjaardag Verjaardagsregister geboortedatum horoscoop verjaardagskalender
16-07-2024 Home
Verjaardag Zoeken
Enquete
Contact

Zoeken


U heeft gezocht op "Gerard Reve". Er zijn 8 resultaten gevonden :Verjaardagregisters

Gerard Reve

Nationaal
Is nu 100 jaar...
Jarig: 14 december 2024

voor 101e verjaardag
Gerard Reve, geboren als Gerard Kornelis van het Reve te Amsterdam en overleden op 8 april 2006 in Zulte (Oost-Vlaanderen, België), was een Nederlandse schrijver en dichter. Met Harry Mulisch en Willem Frederik Hermans wordt Gerard van het Reve tot de Grote Drie van de naoorlogse Nederlandse schrijvers gerekend. Na het Gymnasium, volgde Gerard Reve een opleiding typografie op de Grafische School. Hierna had hij verschillende baantjes, zoals rechtbankverslaggever voor Het Parool, waar hij Simon Carmiggelt leerde kennen. Gerard Reve is een tijdje getrouwd geweest met dichteres Hanny Michaelis. Tijdens zijn huwelijksjaren verbleef Gerard Reve in Londen, volgde cursussen toneelschrijven en werkte enkele maanden als verpleger. Terug in Nederland ging hij in Amsterdam samenwonen met Wim Schuhmacher die in zijn werk figureert als 'Wimie'. En leefde vervolgens samen met Willem Bruno van Albada (Teigetje), daarna Henk van Manen (Woelrat) en zijn laatste levenspartner Joop Schafthuizen (Matroos Vos) met wie hij trouwde. Gerard van het Reve schreef o.a. De Avonden, Werther Nieland, Oud En Eenzaam, Op Weg Naar Het Einde, Moeder En Zoon, Het Boek Van Violet En Dood, Nader Tot U, De Taal Der Liefde, Brieven Aan Wimie etc.

Bill van Dijk

Nationaal
Is nu 76 jaar...
Jarig: 22 december 2024

voor 77e verjaardag
Bill van Dijk, geboren als Willem Edsger van Dijk te Rotterdam, is een Nederlands zanger, acteur en musicalster. Bill van Dijk is vooral bekend van zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival 1982 met Jij En Ik en zijn hoofdrol in de musical Cyrano in 1992/93. Bill van Dijk was tevens enkele jaren de vaste zanger van het volkslied voorafgaande aan wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal. Bill van Dijk volgde zijn opleiding aan de Theaterschool in Amsterdam en aan de gerenommeerde Guildhall School of Music and Drama in Londen. Meteen na zijn afstuderen stond Bill van Dijk aan de wieg van de Nederlandse musical en werd hij aangenomen bij een internationale productie van de cult-musical Hair, waarna hij ook nog o.a. speelde in musicals als Godspell, Dear Fox, Ik Jan Cremer, Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat, Miss Saigon, Little Shop Of Horrors, De Palingvissers, Pinokkio, Evita, Les Misérables en De Musical Cyrano die hij ca. 450 keer vertolkte. Ook speelde Bill van Dijk in diverse tv-series en films als Blue Movie, Lieve Jongens, Gerard Reve, Hoge Hakken Echte Liefde, Sesamstraat, Van Speyk, Spijkerhoek, Goede Tijden Slechte Tijden, De Aristokatten, Robin Hood, Frank En Frey, All Stars etc.

Harry Mulisch

Nationaal
Is nu 96 jaar...
Jarig: 29 juli 2024

voor 97e verjaardag
Harry Mulisch, geboren als Harry Kurt Victor Mulisch te Haarlem en overleden op 30 oktober 2010 te Amsterdam, geldt als één van de belangrijkste naoorlogse Nederlandse schrijvers. Harry Mulisch wordt gerekend tot "De Grote Drie", waartoe ook Willem Frederik Hermans en Gerard Reve behoren. Harry Mulisch is veelvuldig onderscheiden en oogst veel succes en lof in zowel binnen- als buitenland. De bibliografie van Harry Mulisch bestaat o.a. uit Archibald Strohalm, Twee Vrouwen, Het Zwarte Licht, Tanchelijn, Hoogste Tijd, De Zaak 40/61, De Aanslag, De Ontdekking Van De Hemel, De Procedure, Siegfried, Het Stenen Bruidsbed, De Pupil en het boekenweekgeschenk Het Theater, De Brief En De Waarheid. Naast boeken en verhalen schreef Harry Mulisch ook poëzie en theaterstukken. Harry Mulisch is de meest vertaalde schrijver uit de geschiedenis van de Nederlandse literatuur. In meer dan dertig talen zijn zijn boeken te koop! Met enige regelmaat wordt/werd Mulisch getipt als mogelijk winnaar van de Nobelprijs voor de literatuur.

Ferdi Bolland

Nationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: 05 augustus 2024

voor 68e verjaardag
Ferdi Bolland is geboren te Port Elizabeth in Zuid-Afrika. Samen met oudere broer Rob Bolland vormen zij het duo Bolland & Bolland. De broers Bolland werken samen als muzikanten, zangers, componisten, producers en ze scoorden hiermee wereldhits. De broertjes Bolland leerden al vroeg gitaarspelen van hun oudere broer Ton. De dan 10- en 11-jarige broertjes werden al snel ontdekt, en kregen een platencontract aangeboden. In 1969 kwamen de broers Bolland naar Den Haag en begonnen gedrieën een bandje: De Swingkickers. Vanaf 1971 werken ze samen onder de naam Bolland & Bolland. Ze kregen een contract bij een platenmaatschappij en begonnen hits te scoren. In 1985 scoorden zij met Rock Me Amadeus, gezongen door Falco, een grote hit - het bereikte de 1e plaats in zowel de Amerikaanse als Britse lijsten. Een jaar later produceerden ze de hit In The Army Now van Status Quo. Eind jaren '90 speelden de broers in op het succes van boy-bands en girl-bands; ze produceerden B.E.D. met Welles Verliefd Geweest en WOW! met Keer Op Keer. Alle bandjes haalden de hitparade, en tussentijds werkten de broers Ferdi Bolland en Rob Bolland succesvol samen met Gerard Joling en schreven o.a. de muziek voor de musical Drie Musketiers.

Willem Frederik Hermans

Nationaal
Is nu 102 jaar...
Jarig: 01 september 2024

voor 103e verjaardag
Willem Frederik Hermans, geboren te Amsterdam en overleden op 27 april 1995 te Utrecht, was een Nederlands fysisch geograaf die vooral bekend is geworden als schrijver. W.F. Hermans wordt met Gerard Reve en Harry Mulisch gerekend tot De Grote Drie; de drie belangrijkste naoorlogse Nederlandse auteurs. Reeds tijdens de oorlog experimenteerde Willem Frederik Hermans al veel met zijn drang tot schrijven. De oorlogsjaren en de zelfmoord van zijn zus versterkten het beeld dat hij van de wereld had: dat de wereld chaotisch is. Deze traumatische ervaring en zijn gevoel van achterstelling (mede door zijn vader) en miskenning zijn waarschijnlijk van grote invloed geweest op de ontwikkeling van zijn schrijverschap. Het is in ieder geval een veelvuldig terugkerend thema in zijn werk. Zijn werk bestaat voornamelijk uit romans, korte verhalen, essays en filosofisch en wetenschappelijk werk. Ook heeft hij enkele gedichten en toneelstukken geschreven. Daarnaast geniet hij enige bekendheid als fotograaf en maker van collages. Enkele werken van Willem Frederik Hermans zijn De Donkere Kamer Van Damokles, Nooit Meer Slapen, Onder Professoren, De Raadselachtige Multatuli, Scheppend Nihilisme, Het Behouden Huis, Ruisend Gruis etc.

Sjoerd Pleijsier

Nationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: 15 januari 2025

voor 71e verjaardag
Sjoerd Pleijsier, geboren als Sjoerd Pieter Pleijsier te Vlaardingen, is een Nederlands acteur en tekstschrijver. Sjoerd Pleijsier kwam na een mislukte poging om toegelaten te worden op de Academie voor Kleinkunst terecht op de Academie voor Podiumvorming. Hij stapte uiteindelijk over naar de toneelschool in Maastricht, waar hij in 1980 eindexamen deed. Sjoerd Pleijsier debuteerde in het seizoen 1980/1981 in de vrije sector. Op tv brak Sjoerd Pleijsier pas echt door als Arie van Steenderen in de serie De Weg. Samen met Gerard Cox was Sjoerd Pleijsier schrijver van de tv-comedyserie Toen Was Geluk Heel Gewoon van de KRO, waarmee hij een Gouden Televizier-Ring won. Hij vertolkte hierin de hoofdrol van Simon Stokvis. De serie was aanvankelijk gebaseerd op de Amerikaanse comedyserie The Honeymooners, maar vanaf 1995 schreven Pleijsier en Cox de scripts zelf. In 2009 werd de laatste aflevering uitgezonden. Naast deze succesvolle serie, werkte Sjoerd Pleijsier ook nog aan tv-, musical-, theaterproducties zoals Ook Dat Nog!, musical Turks Fruit, Ciske De Rat, Als De Dood, Kruimeltje, Dennis P., Zwarte Ruiter, ART, Hints, TV Privé, Willem Van Oranje, Het Wassende Water, Vreemde Praktijken en Kinderen Geen Bezwaar.

Hella Haasse

Nationaal
Is nu 106 jaar...
Jarig: 02 februari 2025

voor 107e verjaardag
Hella S. Haasse of Hella Haasse, geboren als Hélène Serafia Haasse te Batavia / Jakarta (Indonesië / voormalig Nederlands Indië) en overleden op 29 september 2011, is een Nederlands schrijfster. Hella Haasse was een van de eerste Nederlandse schrijvers die hun werk in het buitenland actief onder de aandacht brachten. Momenteel behoort Hella Haasse tot de in het buitenland meest gelezen Nederlandse schrijvers. In de naoorlogse Nederlandse literatuur worden Willem Frederik Hermans, Harry Mulisch en Gerard Reve als de Grote Drie beschouwd, maar velen vinden dat Hella Haasse daarbij hoort, zodat het de Grote Vier wordt. Een veelgebruikt onderwerp in de boeken van Hella Haasse is het leven in Nederlands-Indië - haar doorbraak Oeroeg is hiervan een voorbeeld. Daarnaast heeft ze een aantal historische romans geschreven. Hella Haasse is veelvuldig onderscheiden; Constantijn Huygensprijs, P.C. Hooft-prijs, NS Publieksprijs, eredoctoraten etc. Enkele werken uit de bibliografie van Hella S. Haasse zijn Oeroeg, Sterrenjacht, Transit, Heren Van De Thee, Het Woud Der Verwachting, Schaduwbeeld, Een Gevaarlijke Verhouding, Een Draad In het Donker, Een nieuwer testament, Het Tuinhuis en Over En Weer.

Rob Bolland

Nationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: 17 april 2025

voor 70e verjaardag
Rob Bolland is geboren te Port Elizabeth in Zuid-Afrika. Samen met jongere broer Ferdi Bolland vormen zij het duo Bolland & Bolland. De broers Bolland werken samen als muzikanten, zangers, componisten, producers en ze scoorden hiermee wereldhits. De broertjes Bolland leerden al vroeg gitaarspelen van hun oudere broer Ton. De dan 10- en 11-jarige broertjes werden al snel ontdekt, en kregen een platencontract aangeboden. In 1969 kwamen de broers Bolland naar Den Haag en begonnen gedrieën een bandje: De Swingkickers. Vanaf 1971 werken ze samen onder de naam Bolland & Bolland. Ze kregen een contract bij een platenmaatschappij en begonnen hits te scoren. In 1985 scoorden zij met Rock Me Amadeus, gezongen door Falco, een grote hit - het bereikte de 1e plaats in zowel de Amerikaanse als Britse lijsten. Een jaar later produceerden ze de hit In The Army Now van Status Quo. Eind jaren '90 speelden de broers in op het succes van boy-bands en girl-bands; ze produceerden B.E.D. met Welles Verliefd Geweest en WOW! met Keer Op Keer. Alle bandjes haalden de hitparade, en tussentijds werkten de broers Ferdi Bolland en Rob Bolland succesvol samen met Gerard Joling en schreven o.a. de muziek voor de musical Drie Musketiers.
Gadget ZOEKEN Uitgebreid

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Gadget ZOEKEN Compact

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Nog meer gadgets? Klik hier