biografie leeftijd Verjaardagsregister jarig verjaardag Verjaardagsregister geboortedatum horoscoop verjaardagskalender
21-09-2021 Home
Verjaardag Zoeken
Enquete
Contact

Zoeken


U heeft gezocht op "Jet Li". Er zijn 15 resultaten gevonden :


Pagina's
TIP: Stuur een Greetz Verjaardagskaart
1. Ontwerp en stuur een ECHTE VERJAARDAGSKAART via Greetz ...   2. Verstuur ook andere kaarten via Greetz ...                  
 


Verjaardagregisters

Myrna Goossen

Nationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 29 oktober 2021

voor 59e verjaardag
Myrna Goossen, geboren te Hilversum, is een Nederlandse presentatrice op televisie en radio. Myrna Goossen kwam in 1985 voor de eerste keer op TV in een ledenwervingsspot van de AVRO. Voor deze omroep werd ze omroepster en presentatrice en werd ze vooral bekend als de assistente van Jos Brink in het programma Wedden Dat? Hierna werkte Myrna Goossen mee aan vele programma's bij de omroepen AVRO, RTL4, SBS6 en MAX: AVRO's Danstest, Lot Voor Artis, Wedden Dat..?, Hart Van Goud, Gezondheid, Gezond & Wel, Staatslot Op Locatie, Eigen Huis & Tuin, De 5 Uur Show, Van Koninklijke Huize, Jetsetters, Aperitivo, Beurslife, RTL Boulevard, Dancing With The Stars, Klussen Met Kijkers, Op De Koffie Bij MAX. In 1998 verscheen Myrna Goossen in Playboy magazine. Myrna Goossen is in 2009 begonnen met een eigen uitgeverij en webshop, maar ze blijft actief in het televisiewereldje...

Steve Miller

Internationaal
Is nu 77 jaar...
Jarig: 05 oktober 2021

voor 78e verjaardag
Steve Miller, geboren te Milwaukee (Wisconsin), is een Amerikaanse blues- en rock and roll gitarist. Steve Miller ging in Dallas naar high school en daar vormde hij zijn eerste bandje The Marksmen. In 1968 vormde Steve Miller de Steve Miller Band met Scaggs als zanger. Met deze band behaalde Steve Miller grote successen. Nadat de Steve Miller Band stopte met het uitbrengen van platen, bleef Steve Miller ook solo muziek maken. Met de Steve Miller Band had hij o.a. de hits The Joker, Take The Money And Run, Fly Like An Eagle, Rock'n Me, Jet Airliner, Jungle Love, Swingtown, Macho City, Abracadabra en Keeps Me Wondering Why.

Kristel van Eijk

Nationaal
Is nu 38 jaar...
Jarig: 12 november 2021

voor 39e verjaardag
Kristel van Eijk, geboren te Heesch, is een Nederlands actrice en televisie- en radiopresentatrice. Kristel van Eijk speelde gastrollen in o.a. Goede Tijden Slechte Tijden / GTST, Slechte Tijden, Westenwind, Rozengeur & Wodka Lime, Costa!, Blauw blauw en ze presenteerde op TV o.a. Kink TV, V-HQ, Jetix, Fox Kids Planet Live, Garfield Filmflits etc. Op 1 december 2005 startte Kristel van Eijk als producer/sidekick bij Slam!FM op de radio en een jaar later ging ze ook zelf presenteren als dj, bijvoorbeeld in Kristel Kicks. Kristel van Eijk kreeg grotere landelijke bekendheid toen ze bij BNN op 3FM het programma Uruzgan.FM ging presenteren. In 2010 werd Kristel van Eijk RadioBitch van het jaar en is ze inmiddels DJ bij Q-Music.

Jozef Stalin

Internationaal
Is nu 142 jaar...
Jarig: 18 december 2021

voor 143e verjaardag
Jozef Stalin was de 2e leider van de Sovjet-Unie. In 1922 werd Stalin Secretaris-Generaal van de Russische Communistische Partij. Na de dood van Lenin en een interne machtstrijd met Trotski bouwde hij vanuit deze positie aan een absolute dictatuur, die van 1928 tot aan zijn dood in 1953 zou duren. Het dictatoriale regime van Jozef Stalin kostte vele miljoenen mensen het leven. Massa’s mensen stierven tijdens hongersnoden ten gevolge van de collectivisatie van de landbouw, massa's mensen werden gedeporteerd naar de Goelags, politieke tegenstanders werden “weggezuiverd”. Daarenboven kwamen tijdens de Tweede Wereldoorlog ook nog eens miljoenen mensen om. In totaal lopen schattingen van het aantal mensen dat tijdens het bewind van Jozef Stalin een onnatuurlijke dood stierf uiteen; 20 tot 42,7 miljoen. Jozef Stalin versnelde de industrialisatie van de Sovjet-Unie en het groeide uit van een achtergebleven boerenmaatschappij tot een wereldmacht. Door Stalins krachtdadige en centrale optreden, zijn succesvolle bestrijding van het analfabetisme, de elektrificatie van zijn land en een zorgvuldig geregisseerde volksverering rond zijn persoon is Jozef Stalin nog altijd populair bij bepaalde delen van de Russische bevolki

Joey van der Velden

Nationaal
Is nu 34 jaar...
Jarig: 13 februari 2022

voor 35e verjaardag
Joey van der Velden, geboren als Joey Johannes IJsbrand Henri van der Velden te Schiedam, is een Nederlandse acteur en televisiepresentator. Joey van der Velden acteerde al op de middelbare school. Zijn bekendheid kwam vooral door zijn rol van Daan in de tv-comedie serie Kinderen Geen Bezwaar. Naast het presenteren van o.a. de programma's Jetix Studio en ZipZoo: WorldWide, is Joey van der Velden vooral acteur in tv- en filmproducties als Ellis In Glamourland, Minoes, Zo Gedaan, Luifel En Luifel, Toen Was Geluk Heel Gewoon, Onderweg Naar Morgen / ONM, Rozengeur & Wodka Lime, Costa! de Serie, Kinderen Geen Bezwaar en De Hoofdprijs.

Ronald Reagan

Internationaal
Is nu 110 jaar...
Jarig: 06 februari 2022

voor 111e verjaardag
Ronald Reagan, geboren als Ronald Wilson Reagan te Tampico (Illinois) en overleden op 5 juni 2004 te Bel-Air (Californië) en man van Nancy Reagan, was een acteur en de 40e president van de Verenigde Staten. Na een carrière als filmacteur met meer dan 50 films en waarvan de bekendste film Kings Row is, ging Ronald Reagan de politiek in. Als lid van de Republikeinse Partij was hij eerst gouverneur van Californië, alvorens hij als opvolger van de Democraat Jimmy Carter de 40e president van de VS werd met 2 ambtstermijnen 1981 - 1989. Reagans bijnaam in de VS was The Great Communicator (de grote communicator) vanwege zijn vermogen te communiceren met de bevolking. Reagans presidentschap werd vooral gekenmerkt door een neoliberale economische koers. Deze 'Reaganomics' werden gekenmerkt door afbouw van het staatsbestel en belastingverlagingen om groei te stimuleren. Reagans gesprekken met de toenmalige Sovjet-Russische president Michail Gorbatsjov, luidde het einde in van de koude oorlog en uiteindelijk de val het toenmalige communisme / oostblok. Gedurende de 8 jaar van zijn presidentschap herstelde het zelfvertrouwen van de VS en historici zijn dan ook over het algemeen positief over President Ronald Reagan.

Michail Gorbatsjov

Internationaal
Is nu 90 jaar...
Jarig: 02 maart 2022

voor 91e verjaardag
Michail Gorbatsjov, geboren als Michail Sergejevitsj Gorbatsjov te Privolnoje, was secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie (CPSU) van 1985 tot 1991 en president van de Sovjet-Unie (USSR) van 1990 tot 1991. Michail Gorbatsjov komt uit een boerenfamilie en studeerde rechten. Tijdens zijn studie werd hij partijlid en hij groeide uit de leider van het land. Michail Gorbatsjov kwam aan de macht in een periode waarin de Sovjet-Unie een diepe malaise doormaakte; oorlog in Afghanistan, slechte economische situatie en onrust onder de bevolking, enorm overheidstekort, verouderde industrie, morele gezag van de partij tot het nulpunt gedaald etc. Bovendien was de VS onder leiding van Ronald Reagan militair de USSR voorbijgestreefd. Michail Gorbatsjov besloot dat het zo niet verder kon en voerde drastische hervormingen door met o.a. leuzen als 'economische intensivering', 'glasnost' (openheid) en 'perestrojka' (hervorming). Dit alles leidde tot het einde van de koude oorlog - Michail Gorbatsjov ontving hiervoor de Nobelprijs voor de Vrede 1990 - maar het betekende uiteindelijk ook de val van de Sovjet-Unie. Hierna kwam Boris Jeltsin aan de macht als president in de nieuwe Russische Federatie.

Sophie Ellis-Bextor

Internationaal
Is nu 42 jaar...
Jarig: 10 april 2022

voor 43e verjaardag
Sophie Ellis-Bextor, geboren te Londen, is een Britse zangeres. Sophie Ellis-Bextor was frontvrouw van de inmiddels opgeheven band Theaudience. Haar muziek is een mengeling van eighties-discopop en hedendaagse dancegrooves. Sophie Ellis-Bextor breekt in 2000 door als ze samenwerkt met DJ Spiller voor het project; Groovejet (If This Ain't Love). Haar debuut-cd Read My Lips is een groot succes en haar hitsingle Murder On The Dancefloor wordt een grote hit in heel Europa. Sophie Ellis-Bextor werkt regelmatig samen met ander artiesten en had hits als Groovejet (If This Ain't Love) met Spiller, Take Me Home (A Girl Like Me), Murder On The Dancefloor, Get Over You, Music Gets The Best Of Me, Mixed Up World, Catch You, Me And My Imagination, Heartbreak (Make Me A Dancer) met Freemasons en Not Giving Up On Love met Armin van Buuren.

Vladimir Lenin

Internationaal
Is nu 151 jaar...
Jarig: 22 april 2022

voor 152e verjaardag
Vladimir Iljitsj Lenin is de revolutionaire schuilnaam van Vladimir Iljitsj Oeljanov, geboren te Simbirsk (Oeljanovsk) en overleden op 21 januari 1924 te Gorki (oblast Moskou), was een Russisch revolutionair, 1e leider (premier) van de Sovjet-Unie en naamgever van het leninisme; een socialistische stroming binnen het marxisme. De naam Lenin was één van zijn pseudoniemen. Men denkt dat Lenin deze naam heeft aangenomen als stellingname tegen Georgi Plechanov - Vladimir Oeljanov koos de rivier Lena voor zijn pseudoniem, vanwege de parallel die getrokken kan worden tussen deze rivieren en de politieke meningen van de beide opponenten (Lena stroomt tegengesteld aan de Volga en heeft een grotere lengte). Lenin werd al op jonge leeftijd beïnvloed door het socialisme. Lenin wordt gezien als de grondlegger van het communistisch partijwezen in Rusland. De Russische Communistische Partij (zoals de bolsjevistische partij sinds 1918 heette) werd door Lenin een strak en centraal geleide politiek waar het democratisch centralisme werd ingevoerd. Vladimir Lenin werd na zijn dood als partijleider opgevolgd door Stalin. Lenin's lichaam is gebalsemd en wordt permanent tentoongesteld in een mausoleum op het Rode Plein in Moskou.

Jet Li

Internationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 26 april 2022

voor 59e verjaardag
Jet Li, geboren te Peking China, is een Chinees-Amerikaans vechtkunstenaar en acteur. Op zijn achtste tijdens een zomerkamp werd bij Jet Li zijn talent voor vechtsport Wushu ontdekt. In deze sport won hij vele titels en medailles, waardoor hij door de Volksrepubliek China werd uitgeroepen tot "nationale schat". De roem die Jet Li verkreeg door zijn kungfu zorgde ervoor dat hij gevraagd werd voor diverse films m.b.t. de vechtkunsten, in eerste instantie in China maar later ook in Hongkong en de Verenigde Staten. Zijn internationale debuut was in 1998 toen hij meespeelde in de vierde film uit de Lethal Weapon-reeks, vele films zouden volgen: Shaolin Temple, Born To Defense, Dragon Fight, The Master, Swordsman 2, Once Upon A Time In China, The Tai Chi Master, Last Hero In China, The Kung Fu Cult Master, Fong Sai-Yuk, Fist Of Legend, Meltdown, A High Risk, Hitman, Lethal Weapon 4, Romeo Must Die, Kiss Of The Dragon, The One, Hero, Cradle 2 The Grave, Unleashed / Danny The Dog, Fearless, IP-Man, War, The Warlords, The Forbidden Kingdom, The Mummy: Tomb Of The Dragon Emperor en The Expendables.

Sita Vermeulen

Nationaal
Is nu 41 jaar...
Jarig: 08 juni 2022

voor 42e verjaardag
Sita Vermeulen of kortweg Sita, geboren als Sita Maria Vermeulen te Ilpendam, is een Nederlands popzangeres en presentatrice. Sita deed in 2001 mee aan het programma Starmaker en maakte met andere deelnemers verschillende liedjes in de band K-otic, die uit het programma voortkwam. Het eerste nummer van deze groep was Damn (I Think I love You). In december 2001 verliet Sita Vermeulen de band voor een solocarrière. Die maand verscheen het nummer Happy en daarna zong ze met Marco Borsato ook nog het nummer Lopen Op Het Water ter gelegenheid van het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Máxima. In Nederland behaalt Sita Vermeulen met haar muziek wisselend succes, maar in Frankrijk scoort ze wel enkele hits, waaronder Le Chemin. Enkele andere nummers van Sita Vermeulen zijn I Was Made To Love You, Hello, Lopen Op Het Water, Selfish, Jerk / Le Chemin, Come With Me, Popstar, Dance The Night Away, Ce Qui Nous Rend Fous, Als Je Iets Kan Doen, To The Max, Zoete Pijn, Als De Nacht Valt en I Wouldn't Change A Thing. Naast zingen, is Sita de laatste jaren ook actief als presentatrice in programma's als Jetix Max, Disney Channel en My Camp Rock en werkte ze ook mee aan Sterren Dansen Op Het IJs en Holiday On Ice.

Mila Kunis

Internationaal
Is nu 38 jaar...
Jarig: 14 augustus 2022

voor 39e verjaardag
Mila Kunis, geboren als Milena Markovna Kunis te Tsjernivtsi, is een Amerikaanse actrice, afkomstig uit de Oekraïne. Mila Kunis werd geboren tijdens het Sovjet-Unie-regime en is afkomstig uit een Joodse familie, waarmee ze naar Los Angeles vertrok toen ze 7 jaar oud was. Mila Kunis leerde de Engelse taal, door het kijken naar de quiz The Price Is Right op TV. Mila Kunis is bekend geworden met haar rol als Jackie Burkhart in de komische televisieserie That '70s Show en ook spreekt ze de stem in van Meg Griffin in de animatieserie Family Guy. Mila Kunis nam na school acteerlessen en had bijrollen in kinderprogramma's en televisiecommercials, ze verscheen in 1994 in een aflevering van Days of Our Lives. Toen Mila Kunis gecast werd voor de televisieserie That '70s Show, werd ze wereldberoemd en werkte ze ook gestaag aan een filmcarrière. Enkele producties van Mila Kunis zijn Make A Wish Molly, Piranha, Santa With Muscles, Honey We Shrunk Ourselves, Gia, Milo, Get Over It, American Psycho II, Tom 51, Family Guy, Saints Row, After Sex, Boot Camp, Moving McAllister, Forgetting Sarah Marshall, Max Payne, The Book Of Eli, Date Night, Black Swan, Friends With Benefits, Baywatch, Nick Freno, 7th Heaven en Robot Chicken.

Ruud Gullit

Nationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 01 september 2022

voor 60e verjaardag
Ruud Gullit, geboren als Rudi Dil te Amsterdam, is een Nederlands voormalig voetballer en trainer. Ruud Gullit won vele voetbalprijzen zoals het EK88 / Europees Kampioenschap van 1988, Europacup 1 en beleefde zijn gloriejaren in zijn AC Milan-periode. Ruud Gullit was ook onderdeel van de gouden generatie die in 1988 Europees Kampioen werd, en waarvan ook Marco van Basten en Frank Rijkaard deel uitmaakten. De tweevoudig wereldvoetballer van het jaar Ruud Gullit werd door Pelé in maart 2004 vermeld in de opgestelde Lijst FIFA 100 beste spelers. Ruud Gullit heeft gespeeld bij HFC Haarlem, Feyenoord, PSV Eindhoven, AC Milan, Sampdoria en Chelsea. Als trainer was hij actief bij Chelsea FC, Newcastle United, Nederlands elftal -21, Feyenoord, Los Angeles Galaxy USA en Terek Grozny uit Tsjetsjenië. Ruud Gullit heeft 66 interlands gespeeld voor het Nederlands elftal en 17 keer gescoord. Ruud Gullit heeft als bijnaam de Zwarte Tulp. Gullit is meerdere keren, met o.a. Estelle Gullit, getrouwd geweest.

Jetske van den Elsen

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 01 september 2022

voor 50e verjaardag
Jetske van den Elsen, geboren te Bilt, is een Nederlands televisiepresentatrice. Jetske van den Elsen studeerde aan de HKU-theaterschool in Utrecht. Ze heeft toneellessen gegeven op de theaterschool, regisseerde musicals voor basisscholen, en deed redactiewerk voor de Stadsomroep Utrecht. Jetske van den Elsen is sinds 2003 'kids-ambassadeur' van War Child. Jetske van den Elsen maakte voornamelijk voor de NCRV kinderprogramma's, maar ook voor volwassenen, zoals Vakantie TV, De Draad Kwijt, Het Klokhuis, Buya, Willem Wever, Missie Kilimanjaro, Tegen De Klok, Zomerspelen, De BZT-Show, Bijna Beroemd, Korte Lontjes, De Rijdende Rechter, Dames Van Oranje en Heren Van Oranje.
Gadget ZOEKEN Uitgebreid

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Gadget ZOEKEN Compact

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Nog meer gadgets? Klik hier