biografie leeftijd Verjaardagsregister jarig verjaardag Verjaardagsregister geboortedatum horoscoop verjaardagskalender
16-07-2024 Home
Verjaardag Zoeken
Enquete
Contact

Zoeken


U heeft gezocht op "Koningin Elizabeth II". Er zijn 11 resultaten gevonden :Verjaardagregisters

Sting

Internationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: 02 oktober 2024

voor 73e verjaardag
Sting, artiestennaam van Gordon Matthew Thomas Summer, is een Brits musicus. Hij is commandeur in de Orde van het Britse Rijk - dit werd hem verleend door Koningin Elizabeth II. De bijnaam Sting kreeg hij in het begin van zijn carrière, toen hij bassist was bij een jazzbandje. In die tijd droeg hij vaak een zwart met geel gestreepte trui, die zijn medemuzikanten deed denken aan een bij. Sting werd wereldwijd bekend als de bassist en zanger van The Police, waarmee hij vele en grote hits scoorde, zoals; So Lonely, Roxanne, Message In A Bottle, Don't Stand So Close To Me en Every Breath You Take. Dit deed hij na de periode Police nog eens dunnetjes over als solo-artiest met hits zoals; Love Is The Seventh Wave, Russians, Englishman In New York, Fragile, When We Dance en Desert Rose.

Prins Charles

Internationaal
Is nu 75 jaar...
Jarig: 14 november 2024

voor 76e verjaardag
Charles Philip Arthur George, Prins Charles van Wales, is de oudste zoon en vermoedelijke opvolger van de Britse koningin Elizabeth II. Zijn officiële titel is ZKH de Prins van Wales, of in Schotland ZKH de Prins Charles, Hertog van Rothesay. Als hij zijn moeder zal opvolgen zal hij constitutioneel koning worden van Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Jamaica, Barbados, de Bahama's, Grenada, Papoea-Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Antigua en Barbuda, Belize en Saint Kitts en Nevis. Prins Charles zal echter niet noodzakelijkerwijs ook de titel Hoofd van het Gemenebest beërven. Verder overweegt de Britse kroonprins ook om na zijn troonsbestijging te regeren als George VII en niet als Karel III (of Charles III). Hij zou dat dan doen als eerbetoon aan zijn grootvader George VI en omdat er aan de naam Charles te veel negatieve connotaties hangen. Sinds januari 2007 is Prins Charles de langst op de troonsbestijging wachtende troonopvolger uit de Britse geschiedenis. Prins Charles is geboren op Buckingham Palace. Hij is de oudste zoon van koningin Elizabeth II en prins Philip. Zijn eerste huwelijk in 1981 met Prinses Diana c.q. Lady Diana hield s

Prins George van Cambridge

Internationaal
Is nu 10 jaar...
Jarig: 22 juli 2024

voor 11e verjaardag
Zijne Koninklijke Hoogheid Prins George van Cambridge of volledige naam Prins George Alexander Louis - Prince George of Cambridge - geboren in Paddington (Londen) te Groot Brittanië, is de eerste zoon van de Britse Prins William en Kate Middleton. Het prinsje is de derde in lijn voor de Britse troonopvolging. Prins George is het eerste kleinkind van kroonprins Charles en het derde achterkleinkind van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Prins George van Cambridge is vernoemd naar de laatste Koning van Groot Brittanië die George heette, de vader van Elizabeth, George IV die regeerde van 1936 tot 1952.

Mick Jagger

Internationaal
Is nu 80 jaar...
Jarig: 26 juli 2024

voor 81e verjaardag
Mick Jagger of Sir Mick Jagger, geboren als Michael Philip Jagger te Dartford (Kent), is een Britse rockmuzikant, acteur, schrijver, componist, producer en stichtend lid van de Engelse rockband The Rolling Stones - een band die al bestaat sinds 1962. Mick Jagger studeerde aan de London School of Economics, maar liet na een jaar de studie al vallen om zich te richten op zijn carrière als zanger. Al in 1951 op de lagere school raakte Mick Jagger bevriend met Keith Richards, maar ze verloren elkaar uit het oog na een andere schoolkeuze. In 1959 kwamen ze elkaar via via weer tegen en werd uiteindelijk de band The Rolling Stones gevormd. Enkele solo-hits van Mick Jagger zijn; State Of Shock, Just Another Night, Dancing In The Street en Let's Work. En samen met The Stones had hij de hits It's All Over Now, Paint It Black, I Can't Get No Satisfaction, We Love You / Dandelion, Brown Sugar, Angie, Like A Rolling Stone, Sympathy For The Devil, Ruby Tuesday, Highwire, Miss You, Start Me Up, Harlem Shuffle, Mixed Emotions, Jumpin' Jack Flash, Honky Tonk Women, Time Is On My Side, Heart Of Stone en Plundered My Soul. In 2003 werd Jagger geridderd door de Britse koningin Elizabeth II voor zijn diensten aan de muziek.

Sean Connery

Internationaal
Is nu 93 jaar...
Jarig: 25 augustus 2024

voor 94e verjaardag
Sir Thomas Sean Connery, geboren te Edinburgh (Schotland), is een Schots acteur. In 1999 werd Sean Connery, ondanks zijn Schots nationalisme, tot ridder geslagen door de Britse koningin Elizabeth II, en mocht zich voortaan Sir Sean noemen. Sean Connery werd geboren in een arm gezin. Op zijn 13e verliet hij de schoolbanken om melkboer te worden en drie jaar later ging hij bij de marine. Hierna werd hij vrachtwagenchauffeur. Sean Connery deed mee aan bodybuildingwedstrijden en werd in 1953 derde in een Mr. Universe-verkiezing. Sean Connery is in eerste instantie bekend geworden door zijn rol als James Bond en hij speelde mee in Dr. No, From Russia With Love, Goldfinger, Thunderball, You Only Live Twice, Diamonds Are Forever en Never Say Never Again. Na de James Bond reeks speelde Connery in tal van andere grote producties, waaronder No Road Back, The Longest Day, A Bridge Too Far, Time Bandits, Highlander, The Untouchables, Indiana Jones, Robin Hood, Highlander, Medicine Man, Entrapment en The Rock. In 1989, op 60-jarige leeftijd, werd Sean Connery door het Amerikaanse tijdschrift People uitgeroepen tot de Sexiest Man Alive. Hierop reageerde Connery met "Well there aren't many sexy dead men, are there".

Prins Harry van Wales

Internationaal
Is nu 39 jaar...
Jarig: 15 september 2024

voor 40e verjaardag
Henry Charles Albert David (officieel: ZKH Prins Henry van Wales), geboren te Londen en algemeen bekend als prins Harry, is de jongste zoon van de Britse kroonprins Charles en prinses Diana. Prins Harry is de kleinzoon van koningin Elizabeth II en prins Philip. Prins Harry heeft een oudere broer, Prins William. Prins Henry van Wales is de 3e in de lijn van troonopvolging. Zijn volledige titel is: His Royal Highness Prince Henry of Wales (Zijne Koninklijke Hoogheid prins Henry van Wales). In tegenstelling tot zijn broer, staat Prins Harry bekend om allerlei spraakmakende uitspraken en affaires, waar de Britse roddelpers gretig gebruik van maakt.

Shirley Bassey

Internationaal
Is nu 87 jaar...
Jarig: 08 januari 2025

voor 88e verjaardag
Dame Shirley Bassey, geboren als Shirley Veronica Bassey te Tiger Bay (Cardiff) is een Welsh zangeres. Shirley Bassey werd voornamelijk beroemd vanwege de drie titelsongs voor drie verschillende James Bond films: Goldfinger (1964), Diamonds Are Forever (1971), Moonraker (1979) en ook scoorde ze grote hits met Big Spender en This is My Life. Enkele andere hits; Something, The Fool On The Hill, Never Never Never, Thought I'd Ring You, The Rhythm Divine, Disco La Passione en History Repeating. Shirley Bassey werd geboren als jongste uit een gezin van zeven kinderen. Haar vader was een Efik uit Nigeria en haar moeder kwam uit Yorkshire. Zij scheidden toen Bassey drie jaar oud was. Shirley Bassey verliet op vijftienjarige leeftijd school en vond een baan in een fabriek. 's Avonds en in de weekenden trad zij op in de lokale pubs en clubs, waarna ze uitgroeide tot een wereldster. Shirley Bassey werd in 2000 door de Engelse koningin Elizabeth II benoemd tot 'Dame'.

Koningin Elizabeth II

Internationaal
Is nu 98 jaar...
Jarig: 21 april 2025

voor 99e verjaardag
Koningin Elizabeth Alexandra Mary of Queen Elizabeth II, geboren te Londen, is sinds 1952 koningin van het Verenigd Koninkrijk en staatshoofd van Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Jamaica, Barbados, de Bahama's, Grenada, Papoea-Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Antigua en Barbuda, Belize en Saint Kitts en Nevis. Koningin Elizabeth II is de 4e monarch van de Windsor-dynastie. Queen Elizabeth van het Verenigd Koninkrijk is sinds 20 november 1947 getrouwd met Philip Mountbatten, een voormalige Grieks-Deense prins die in 1947 de Britse nationaliteit verkreeg. Zij zijn verre verwanten. Beiden zijn zij nakomelingen van koningin Victoria. Prins Philip is een achterkleinzoon van de dochter van koningin Victoria, prinses Alice, en Koningin Elizabeth is een achterkleindochter van Alice's broer, koning Eduard VII. Haar eerste zoon, Prins Charles zou als 1e opvolger de Engelse Kroon moeten gaan bestijgen in de toekomst!

Prins Philip Mountbatten

Internationaal
Is nu 103 jaar...
Jarig: 10 juni 2025

voor 104e verjaardag
Prins Philip Mountbatten, hertog van Edinburgh, geboren als Filips van Griekenland en Denemarken te Korfoe (Griekenland) - zoon van prins Andreas van Griekenland en prinses Alice van Battenberg, is de echtgenoot van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk / Groot-Brittannië. De achternaam Mountbatten nam hij aan, toen hij in 1947 Brits staatsburger werd. "Mountbatten" is een verengelste versie van "Battenberg", een naam van zijn moeders kant van de familie. Van zijn vaders kant was hij een telg uit het geslacht Sleeswijk-Holstein-Sonderburg-Glücksburg. Tevens is hij familie van de laatste Tsaar van Rusland. Philip en Elizabeth zijn beiden nakomelingen van koningin Victoria. Op 20 november 1947 huwde Prince Philip met de latere koningin Elizabeth II. Met haar kreeg hij 4 kinderen: Prins Charles, Prinses Anne, Prins Andrew - hertog van York, en Prins Edward. Sinds zijn huwelijk staat Prins Philip Mountbatten officieel bekend als Zijne Koninklijke Hoogheid de Hertog van Edinburgh. Ter gelegenheid van zijn 90ste verjaardag kreeg Philip van zijn vrouw de titel 'Lord High Admiral' cadeau, waarmee hij ceremonieel hoofd werd van de marine. Prins Philip baart geregeld opzien door gedane uitspraken in de media.

Hugh Laurie

Internationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 11 juni 2025

voor 66e verjaardag
OBE Hugh Laurie, geboren als James Hugh Calum Laurie te Oxford (Engeland), is een Engelse acteur, komiek, musicus en schrijver. Hugh Laurie is in Engeland bekend geworden door zijn werk voor tv, m.n. in samenwerking met Stephen Fry. Zijn vader Ran Laurie won op de Olympische Spelen van 1948 (Londen) een gouden medaille voor roeien - Hugh was ook een fervent roeier in zijn studententijd, totdat hij dusdanig ziek werd, dat hij besloot zich te richten op acteren.ch daarna te richten op acteren. Tijdens zijn 1e jaar aan de universiteit werd hij lid van de Footlights Club in Cambridge, een vereniging die voor veel bekende Britse komieken het startpunt van hun carrière is geweest. In 1980 ontmoette hij Stephen Fry tijdens het Edinburgh Festival, waarna ze vervolgens als duo veel TV-werk deden, zoals Jeeves And Wooster en A Bit Of Fry And Laurie. Hugh Laurie heeft nu een solocarrière opgebouwd als acteur in zowel grappige rollen als meer serieuze rollen; Blackadder, Stuart Little, 101 Dalmatians, Sense And Sensibility, House, The Borrowers, Friends en Saturday Night Live. In 2007 werd Hugh Laurie benoemd tot officier van de Orde van het Britse Rijk door koningin Elizabeth II wegens zijn verdiensten voor het drama.

Tom Jones

Internationaal
Is nu 84 jaar...
Jarig: 07 juni 2025

voor 85e verjaardag
Sir Tom Jones, geboren als Thomas Jones Woodward te Pontypridd (Wales), is een Britse popzanger. Vooral in de jaren zestig en zeventig was Tom Jones een wereldster en een sekssymbool. Tom Jones scoorde vanaf 1965 verschillende hits zoals: It's Not Unusual, Delilah, The Green Green Grass Of Home en She's A Lady. Vanaf 1970 was hij een graag geziene gast in Las Vegas. Daar trad Tom Jones op naast andere wereldvedetten als Elvis Presley (en tevens goede vriend) en Frank Sinatra. Eind jaren 90 kende hij een revival met het album Reload en tot op heden treedt Tom Jones nog op. Op 29 maart 2006 werd Tom Jones geridderd door de Britse koningin Elizabeth II. Enkele andere hits van Sir Tom Jones zijn Thunderball, It's Not Unusual, What's New Pussycat, Green Green Grass Of Home, Detroit City, Funny Familiar Forgotten Feelings, I'll Never Fall In Love Again, Delilah, Help Yourself, Love Me Tonight, Daughter Of Darkness, She's A Lady, A Boy From Nowhere, Kiss, If I Only Knew, Burning Down The House, Sex Bomb, Mama Told Me (Not To Come), Black Betty, Stoned In Love, If He Should Ever Leave You en Take Me Back To The Party.
Gadget ZOEKEN Uitgebreid

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Gadget ZOEKEN Compact

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Nog meer gadgets? Klik hier