biografie leeftijd Verjaardagsregister jarig verjaardag Verjaardagsregister geboortedatum horoscoop verjaardagskalender
20-06-2018 Home
Verjaardag Zoeken
Enquete
Contact

Zoeken


U heeft gezocht op "Prins Bernhard". Er zijn 9 resultaten gevonden :Verjaardagregisters

Maartje van Weegen

Nationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: 07 oktober 2018

voor 68e verjaardag
Maartje van Weegen, geboren als Maartje Walet te Bussum, is een Nederlandse radio- en televisiepresentatrice. Maartje van Weegen begon haar carrière als medewerkster van de KRO. Daar presenteerde ze zonder televisie-ervaring - als 21-jarige - een bijna twee uur durend rechtstreeks televisieprogramma over hobby's; Studio Vrij. Maartje van Weegen groeide hierna uit tot een nationale bekendheid, doordat ze ook het NOS Journaal ging presenteren en de NOS haar tot verslaggever van het Koninklijk Huis maakte. Maartje van Weegen deed het eerste grote televisie-interview met koningin Juliana en prins Bernhard, ze was ook aanwezig was bij de huwelijken van prins Willem Alexander en prinses Máxima en anderen uit de koninklijke familie, de begrafenissen van prins Claus, koningin Juliana en prins Bernhard, alsook de jubilea en andere hoogtijdagen van koningin Beatrix. Maartje van Weegen werkte o.a. mee aan de radio- en tv-producties Cijfers En Letters, Adres Onbekend, Echo, Ratel, Halfzesjournaal, NOS Journaal van 8 uur, NOS-Laat, Het Capitool, Buitenhof, NOS Actueel, Nova, Provinciale Statenverkiezingen en Radio 4 De Klassieken.

Prins Bernhard

Nationaal
Is nu 106 jaar...
Jarig: 29 juni 2018

voor 107e verjaardag
Prins Bernhard Leopold Frederik Everhard Julius Coert Karel Godfried Pieter (geboren te Jena Duitsland en overleden 29 juni 1911 te Utrecht), Prins der Nederlanden, Prins van Lippe-Biesterfeld, was de prins-gemaal van koningin Juliana der Nederlanden en vader van onder meer Koningin Beatrix der Nederlanden. Prins Bernhard werd van 1937 tot 1980 officieel aangeduid als Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins der Nederlanden. De Tweede Wereldoorlog was een belangrijke periode voor Prins Bernhard en in zijn na-oorlogse periode zette hij zich in voor tal van organisaties zoals het Wereld Natuur Fonds WNF, Bilderbergconferenties, Stichting Praemium Erasmianum, het Anjerfonds, 1001 Club, AMREF Flying Doctors Nederland, goodwill-ambassadeur van het Nederlandse bedrijfsleven, Fokker, etc. Prins Bernhard der Nederland droeg altijd een witte anjer in zijn colbert.

Prinses Irene

Nationaal
Is nu 78 jaar...
Jarig: 05 augustus 2018

voor 79e verjaardag
Prinses Irene, Irene Emma Elisabeth (geboren in Paleis Soestdijk te Baarn), Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld, is de tweede dochter van koningin Juliana der Nederlanden en prins Bernhard. Ze is officieel Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Irene der Nederlanden, ze gaf zelf jarenlang de voorkeur om zich Irene van Lippe-Biesterfeld te noemen om de kloof te dichten tussen haar en de gewone burger, maar in 2009 vertelde ze dat toch weer haar prinsessentitel gebruikt, omdat de mensen dat toch prettiger vinden. Prinses Irene heeft een grote belangstelling voor de natuur en spiritualiteit, schrijft hierover boeken en geeft lezingen.

Prins Johan Friso

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 25 september 2018

voor 50e verjaardag
Prins Friso of Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins van Oranje-Nassau, graaf van Oranje-Nassau, jonkheer Van Amsberg, is de tweede zoon van Koningin Beatrix en prins Claus. Prins Johan Friso van Oranje-Nassua van Amsberg is getrouwd met Mabel Wisse Smit en vader van 2 dochters; Emma en Joanna. Prins Friso overleed op 12 augustus 2013 te Den Haag aan de gevolgen van een skiongeval op 17 februari 2012 in Oostenrijk en verkeerde daarna een tijdlang in coma waaraan hij uiteindelijk overleed.

Willibrord Frequin

Nationaal
Is nu 76 jaar...
Jarig: 06 september 2018

voor 77e verjaardag
Willibrord Frequin, geboren te Arnhem, is een Nederlands journalist en televisiepresentator. Willibrord Frequin begon zijn journalistieke loopbaan als reporter voor KRO’s Brandpunt, waar hij o.a. Paus Johannes Paulus II, Moeder Theresa en Prins Bernhard ontmoette. Hierna werkte Willibrord Frequin voor RTL4 en SBS6 als presentator, met programma's als Achter Gesloten Deuren en De Week Van Willibrord.

Prinses Margriet

Nationaal
Is nu 75 jaar...
Jarig: 19 januari 2019

voor 76e verjaardag
Prinses Margriet der Nederlanden, Margriet Francisca, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld, is de derde dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. De prinses is officieel Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, maar in het dagelijks gebruik wordt ze kortweg Prinses Margriet genoemd. Margriet werd geboren in Ottawa in Ontario Canada, nadat de Koninklijke Familie in 1940 was uitgeweken naar Canada vanwege de Duitse bezetting / Tweede Wereldoorlog. Prinses Margriet is op 10 januari 1967 gehuwd met Pieter van Vollenhoven en ze zette zich o.a. in voor het Rode Kruis en de Europese Culturele Stichting.

Prinses Christina

Nationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 18 februari 2019

voor 72e verjaardag
Prinses Christina, Maria Christina (geboren in Paleis Soestdijk te Baarn), Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld is de jongste dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. De prinses is officieel Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Christina der Nederlanden, maar in het dagelijks gebruik wordt ze kortweg Prinses Christina genoemd. Christina's roepnaam was aanvankelijk Marijke. Zij werd geboren met een oogziekte, doordat haar moeder tijdens de zwangerschap besmet was met rodehond. Prinses Christina besloot in 1963 om haar tweede naam Christina voortaan te gebruiken. Zij is verdienstelijk zangeres.

Koningin Juliana

Nationaal
Is nu 109 jaar...
Jarig: 30 april 2019

voor 110e verjaardag
Koningin Juliana Louise Emma Marie Wilhelmina (geboren op Paleis Noordeinde te Den Haag en overleden te Soestdijk op 20 maart 2004), Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje Nassau, Hertogin van Mecklenburg, Prinses van Lippe-Biesterfeld, regeerde van 4 september 1948 tot 30 april 1980. Bijzonder aan Koningin Juliana was dat zij niet resideerde in Den Haag maar in Baarn (Paleis Soestdijk) dat tot haar abdicatie in 1980 de koninklijke residentie was. Op 7 januari 1937 trouwde Juliana met Bernhard van Lippe-Biesterfeld. Het paar vestigde zich op Paleis Soestdijk. De komst van Bernhard in Juliana's leven betekende in allerlei opzichten een keerpunt voor Koningin Juliana. Tijdens haar regering kreeg de monarchie de bijnaam "fietsende monarchie". Onder Beatrix werd de stijl weer wat formeler ("monarchaler"). Juliana's losse stijl verkleinde de afstand tussen koningshuis en volk. Op het jaarlijkse defilé op haar verjaardag (30 april) bij Paleis Soestdijk was de bevolking even ten paleize. Mede hierdoor bleef zij tot haar dood zeer populair - Koninginnedag is hiervan nog steeds een uitvloeisel.

Edwin Evers

Nationaal
Is nu 47 jaar...
Jarig: 09 mei 2019

voor 48e verjaardag
Edwin Evers is een uiterst succesvolle en populaire Nederlandse radio-DJ, drummer en zanger (eigen band). Edwin Evers heeft o.a. gewerkt bij de radio-zenders Power FM, Radio 10 Gold, Veronica Radio 3, KRO 3FM en Radio 538. Zijn grote doorbraak kwam met het programma Evers Staat Op, mede dankzij zijn imitaties van o.a. Frank en Ronald de Boer, Johan Cruijff, Rob de tuinman, Prins Bernhard, Willibrord Frequin, Martin Gaus, Peter R. de Vries en Frans Bauer. Edwin Evers valt ook geregeld in de prijzen, zoals de Televizierring en de Marconi Award.
Gadget ZOEKEN Uitgebreid

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Gadget ZOEKEN Compact

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Nog meer gadgets? Klik hier