biografie leeftijd Verjaardagsregister jarig verjaardag Verjaardagsregister geboortedatum horoscoop verjaardagskalender
21-09-2021 Home
Verjaardag Zoeken
Enquete
Contact

Zoeken


U heeft gezocht op "Willem van Oranje". Er zijn 16 resultaten gevonden :Verjaardagregisters

Liz Snoijink

Nationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 19 november 2021

voor 66e verjaardag
Liz Snoijink, geboren als Elizabeth Agnes Victoria Snoijink te Goirle, is een Nederlands actrice. Liz Snoijink studeerde in 1979 af aan de Toneelacademie Maastricht. Samen met haar ex-man, de auteur Tim Krabbé, heeft ze een zoon, Esra. In 2010 ontving Liz Snoijink in Amsterdam de Gouden Eeuw Award voor haar gehele carrière. Liz Snoijink werkte mee aan vele producties voor toneel, tv en film: Blind Date, De Potvis, Kopenhagen, Oranje Boven, La Cage Aux Folles, Willem van Oranje, Moordspel, Dossier Verhulst, Vrienden Voor Het Leven, Oppassen!!!, In De Vlaamsche Pot, Vrouwenvleugel, Medisch Centrum West, Jansen Jansen, Baantjer, Meiden Van De Wit, Wie Is De Mol?, Onderweg Naar Morgen / ONM, Julia's Tango, Gooische Vrouwen, De Lift, Flodder, De Kleine Blonde Dood, Phileine Zegt Sorry, Paul Chevrolet, De Roze Zwaan, sl8n8 en Sneeuwwitje En De Zeven Dwergen.

Huub Stapel

Nationaal
Is nu 66 jaar...
Jarig: 02 december 2021

voor 67e verjaardag
Huub Stapel, geboren als Hubertus Wijnandus Jozef Marie Stapel te Tegelen, is een Nederlandse programmamaker en voornamelijk acteur voor film, tv en theater. Huub Stapel is vooral bekend van de films De Lift (1983), Flodder (1986) en Amsterdamned (1988) van Dick Maas. Voordat Huub Stapel acteur werd, gaf hij dramales aan 4 HAVO. De eerste films van Huub Stapel waren Het Meisje Met Het Rode Haar en Van De Koele Meren Des Doods, voordat hij doorbrak met zijn hoofdrol in de horrorfilm De Lift. Huub Stapel was ook te zien in Duitse Krimi's als Tatort en SOKO Kitzbühel. Stapel presenteerde als autoliefhebber de televisieprogramma's Stapel Op Auto's en Stapel In De States en werkte ook mee aan programma's Windkracht 10, Oberon, Stapel Op Werk, De Vloer Op En Het Gesprek. Hij was naast Ellen ten Damme te zien in commercials voor Zwitserleven. Huub Stapel werkte o.a. mee aan de film- en theaterproducties Willem Van Oranje, De Lift, Op Hoop Van Zegen, Flodder, Amsterdamned, De Onfatsoenlijke Vrouw, Oh Boy!, Flodder In Amerika, Walhalla, De Zeemeerman, Rent A Friend, Oh Oh Den Haag, Loenatik, Van God Los, De Dominee, Johan, SEXtet, Alles Is Liefde, Terug Naar De Kust, Iep!, Sint, Vrije, Moordspel, Mephisto, Art en De Kus.

Jeroen Krabbé

Nationaal
Is nu 76 jaar...
Jarig: 05 december 2021

voor 77e verjaardag
Jeroen Krabbé, geboren als Jeroen Aart Krabbé te Amsterdam, is een Nederlands acteur, filmregisseur en kunstschilder. Jeroen Krabbé is geboren in een artistieke familie en werd, nadat hij al een jaar aan de kunstacademie had gestudeerd, op zijn zeventiende toegelaten tot de Amsterdamse toneelacademie. Van 1977-1981 studeerde Krabbé verder aan de kunstacademie. Zijn debuutfilm was Fietsen Naar De Maan - enkele andere series en films waarmee hij ook internationaal succes boekte, zijn Tatort, Alicia, Soldaat Van Oranje, Spetters, De Fabriek, Een Vlucht Regenwulpen, Willem Van Oranje, De Vierde Man, Het Dagboek Van Anne Frank, Turtle Diary, Jumpin' Jack Flash, Miami Vice, The Living Daylights, Scandal, Melancholia, Robin Hood, Dynasty: The Reunion, Kafka, The Prince Of Tides, Stalin, Oeroeg, The Yound Indiana Jones Chronicles, The Fugitive, Immortal Beloved, Left Luggage, The Discovery Of Heaven, Ocean's Twelve, Off Screen, Deuce Bigalow: European Gigolo, Leef!, Dalziel And Pascoe, Midsomer Murders, Transporter 3, Verborgen Gebreken en Rico's Wings. Als kunstschilder heeft Jeroen Krabbé zich vooral toegelegd op de landschapschilderkunst, hoewel hij ook een aantal portretten en stillevens heeft geschilderd.

Prinses Amalia

Nationaal
Is nu 17 jaar...
Jarig: 07 december 2021

voor 18e verjaardag
Prinses Amalia, Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria (Den Haag, 7 december 2003), Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, is de oudste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima. Prinses Catharina-Amalia is tweede in de lijn van Nederlandse troonopvolging. Prinses Amalia draagt tevens de (officieuze) titel Erfprinses van Oranje. De verwachting is dat zij Prinses van Oranje wordt op het moment dat haar vader zijn moeder opvolgt als Koning der Nederlanden. Prinses Amalia wordt officieel aangeduid als Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Catharina-Amalia der Nederlanden. Haar roepnaam in huiselijke kring is Amalia. Ze staat ook in de Britse lijn van troonopvolging, en wel op de 806de plaats. Prinses Amalia heeft twee zusjes: prinses Alexia (2005) en prinses Ariane (2007). Op 30 april 2013 wordt Amalia Prinses van Oranje vanwege de troonswisseling.

Wim Kok

Nationaal
Is nu 82 jaar...
Jarig: 29 september 2021

voor 83e verjaardag
Wim Kok, geboren als Willem Kok te Bergambacht en overleden op 20 oktober 2018 te Amsterdam, was een Nederlands politicus van de Partij van de Arbeid / PvdA en voormalig vakbondbestuurder, die onder andere van 1994 tot 2002 minister-president was van twee opeenvolgende kabinetten - de zogenaamde Paarse kabinetten, Kok I en Kok II. Wim Kok studeerde aan het Nederlands Opleidingsinstituut voor het buitenland Nyenrode. Na een periode als commercieel medewerker, begon Wim Kok zijn publieke loopbaan als vakbondsman bij de Bouwbond NVV. In 1986 werd hij gekozen tot lid van de Tweede Kamer, waarna hij doorgroeide van fractievoorzitter naar minister van Financiën en later Minister-President van Nederland. Tegenwoordig vervult Wim Kok functies in het bedrijfsleven en Europese adviesfuncties. In 2002 werd Wim Kok benoemd tot Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau en in 2003 werd hij bij Koninklijk Besluit benoemd tot Minister van Staat.

Sjoerd Pleijsier

Nationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: 15 januari 2022

voor 68e verjaardag
Sjoerd Pleijsier, geboren als Sjoerd Pieter Pleijsier te Vlaardingen, is een Nederlands acteur en tekstschrijver. Sjoerd Pleijsier kwam na een mislukte poging om toegelaten te worden op de Academie voor Kleinkunst terecht op de Academie voor Podiumvorming. Hij stapte uiteindelijk over naar de toneelschool in Maastricht, waar hij in 1980 eindexamen deed. Sjoerd Pleijsier debuteerde in het seizoen 1980/1981 in de vrije sector. Op tv brak Sjoerd Pleijsier pas echt door als Arie van Steenderen in de serie De Weg. Samen met Gerard Cox was Sjoerd Pleijsier schrijver van de tv-comedyserie Toen Was Geluk Heel Gewoon van de KRO, waarmee hij een Gouden Televizier-Ring won. Hij vertolkte hierin de hoofdrol van Simon Stokvis. De serie was aanvankelijk gebaseerd op de Amerikaanse comedyserie The Honeymooners, maar vanaf 1995 schreven Pleijsier en Cox de scripts zelf. In 2009 werd de laatste aflevering uitgezonden. Naast deze succesvolle serie, werkte Sjoerd Pleijsier ook nog aan tv-, musical-, theaterproducties zoals Ook Dat Nog!, musical Turks Fruit, Ciske De Rat, Als De Dood, Kruimeltje, Dennis P., Zwarte Ruiter, ART, Hints, TV Privé, Willem Van Oranje, Het Wassende Water, Vreemde Praktijken en Kinderen Geen Bezwaar.

Willem van Oranje

Nationaal
Is nu 488 jaar...
Jarig: 24 april 2022

voor 489e verjaardag
Willem van Oranje, (geboren te Slot Dillenburg en overleden te Delft op 10 juli 1584), prins van Oranje, graaf van Nassau, Katzenelnbogen, Vianden en Diez, bekend als Willem van Oranje of onder zijn bijnaam Willem de Zwijger, en in Nederland vaak Vader des Vaderlands genoemd, was aanvankelijk stadhouder voor de koning van Spanje doch later de initiator, opstandelingenleider van de Opstand tegen de landsheer van de Nederlanden, Filips II. De Tachtigjarige Oorlog had als eindresultaat dat de Noordelijke Nederlanden zich in 1648 als onafhankelijke staat afscheidden van de Zuidelijke Nederlanden, die onder Spaanse soevereiniteit bleven. Willem van Oranje's wapenschild en wapenspreuk Je Maintiendrai (Ik Zal Handhaven) werden overgenomen voor het nationale Nederlandse wapenschild en de wapenspreuk. De originele kleuren van de Nederlandse vlag (oranje, wit, blauw) stammen af van de livreikleuren van Willem (Prinsenvlag). Het Nederlandse volkslied (sinds 1932), het Wilhelmus, is een ode aan hem. In 2005 werd Willem van Oranje gekozen tot één van De Grootste Nederlanders ooit.

Koning Willem-Alexander

Nationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 27 april 2022

voor 55e verjaardag
Koning Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg, is de eerste, oudste zoon en troonopvolger van Beatrix. Koning Willem-Alexander der Nederlanden is getrouwd met Maxima en vader van drie dochters; Amalia, Alexia en Ariane. Prins Willem-Alexander is IOC-lid en houdt zich veel bezig met watermanagement, deze functies legt hij neer na zijn kroning in 2013. Willem-Alexander is de nieuwe Koning van Nederland en volgde Koningin Beatrix op. Op 30 april 2013 wordt Willem Alexander Koning van Nederland.

Linda van Dyck

Nationaal
Is nu 73 jaar...
Jarig: 18 mei 2022

voor 74e verjaardag
Linda van Dyck, geboren als Linda Marianne de Hartogh te Amsterdam, is een Nederlands actrice. Linda de Hartogh is een dochter van acteur Leo de Hartogh, actrice Teddy Schaank en haar stiefvader was acteur Ko van Dijk. In de jaren zestig was Linda van Dyck zangeres van de band Boo And The Booboo's. Maar Linda van Dyck werd voornamelijk bekend als actrice van ts-series, toneelstukken en films; Het Gangstermeisje, 10:32, Tiro, Twee Vorstinnen En Een Vorst, Ademloos, Ciske De Rat, De Grens, In De Schaduw Van De Overwinning, Daens, Suzy Q, Magonia, Floris, Het Schnitzelparadijs, Tanchelijn, Kerstgeschenk, Noodlot, Try Out, Willem Van Oranje, Maya & An, Recht Voor Zijn Raab, Suite 215, Gesloten Deuren, Unit 13, Framed, Baantjer, Jan Rap En Z'n Maat, Succes, De Stille Kracht, Stervelingen, De Dood En Het Meisje, Het Neerstorten Van De Hindenburgh En Wat Daarna Gebeurde, Herfstsonate, Una Giornata Particolare, Oog Om Oog en Ontrouw. In 2010 ontving Linda van Dyck de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Bram van der Vlugt

Nationaal
Is nu 87 jaar...
Jarig: 28 mei 2022

voor 88e verjaardag
Bram van der Vlugt, geboren als Abraham Rutger van der Vlugt te Den Haag, is een Nederlands acteur. Bram van der Vlugt is de vader van zangeres en presentatrice Marijne van der Vlugt. Bram van der Vlugt volgde zijn toneelopleiding aan de Toneelschool te Amsterdam. Hierna speelde hij 7 jaren bij de Toneelgroep Studio, waarna hij in wisselende gezelschappen en in de vrije sector te zien was. Voor zijn rol in Kopenhagen kreeg Bram van der Vlugt in 2000 de Louis d'Or, de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol. De laatste jaren is Bram van der Vlugt actief als ambassadeur van het Groene Hart - hij was één van de medeoprichters van de stichting Gras & Wolken. Voor zijn werk voor Gras en Wolken en acteur werd Bram van der Vlugt in 2001 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Als acteur speelde Bram van der Vlugt in vele films en toneelstukken, zoals Flodder In Amerika, Filmpje!, De Gordel Van Smaragd, Sinterklaas, Pietje Bell, Kees De Jongen, De Kroon, De Brief Voor De Koning, Anubis, Medisch Centrum West, Zeg 'Ns AAA, De Fabriek, Willem Van Oranje, GTST, Meiden Van De Wit, Keyzer & De Boer Advocaten, Grijpstra & De gier, Unit 13 en hij speelt een belangrijke rol tijdens Sinterklaas rond 5 december.

Hans Dagelet

Nationaal
Is nu 76 jaar...
Jarig: 09 mei 2022

voor 77e verjaardag
Hans Dagelet, geboren te Deventer, is een Nederlands acteur. Naast acteur, speelde Hans Dagelet ook trompet in de Nederlandstalige band Spinvis. Hans Dagelet is getrouwd met de altvioliste Esther Apituley. Hun dochters Tatum Dagelet en Charlie Chan Dagelet zijn ook actrice. Hans Dagelet is sinds 1973 te zien in speelfilms en op televisie, zoals met Barlow At Large, De Stille Kracht, Q & Q, Hollands Glorie, Bekende Gezichten Gemengde Gevoelens, Lieve Jongens, Willem Van Oranje, De Lift, Op Zoek Naar Yolanda, Het Wassende Water, Zjoek: De Kunst Van Het Vergeten, Amsterdamned, De Nacht Van De Wilde Ezels, Tatort, Niemand Mag Dit Weten, Dierbaar, Een Dubbeltje Te Weinig, Ik Ga Naar Tahiti, Coverstory, Oog In Oog, Dag Juf Tor Morgen, Zoë, Westzijde Posse, De Opvolger, All Stars, Over De Liefde, Baantjer, Mariken, Oesters Van Nam Kee, Volle Maan, Kees De Jongen, Russen, Het Mysterie Van De Sardine, Parels & Zwijnen, Keyzer & De Boer Advocaten, De Co-assistent, Spoorloos Verdwenen, Vuurzee, Levenslied etc.

Derek de Lint

Nationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 17 juli 2022

voor 72e verjaardag
Derek de Lint, geboren als Dick Hein de Lint te Den Haag, is een Nederlands acteur. Derek de Lint studeerde aan de kunstacademie in Enschede en later aan de kleinkunstacademie in Amsterdam. Derek de Lint begon zijn carrière als model, en speelde zijn eerste rol in het theater in het stuk Thuis van Hugo Claus. Hierna speelde Derek de Lint een succesvolle rol in de film Soldaat van Oranje uit 1977. Derek de Lint heeft in veel niet-Nederlandse producties meegespeeld en ook gespeeld in grote Amerikaanse producties. Enkele projecten waaraan Derek de Lint meewerkte zijn Barocco, Blindgangers, Soldaat Van Oranje, Kort Amerikaans, Van De Koele Meren Des Doods, Willem Van Oranje, Een Zaak Van Leven Of Dood, Dolly Dots, Herenstraat 10, Bastille, Mata Hari, De Aanslag, Dossier Verhulst, Three Men And A Baby, Stealing Heaven, The Unbearable Lightness Of Being, Rituelen, China Beach, Civil Wars, Angie, NYPD Blue, A Perry Mason Mystery, Lang Leve De Koningin, Deep Impact, Poltergeist, The Outer Limits, Soul Assassin, Mevrouw De Minister, Alias, Baantjer, NCIS, The L Word, Zwartboek, Gooische Vrouwen, De Brief Voor De Koning, Deadline en Bloedverwanten.

Willem Nijholt

Nationaal
Is nu 87 jaar...
Jarig: 19 juli 2022

voor 88e verjaardag
Willem Nijholt, geboren als Willem Adrianus Nijholt te Gombong (Nederlands-Indië) is een Nederlands acteur en zanger. Willem Nijholt volgde de HBS, ging korte tijd in de marine, en meldde zich op zijn 23ste aan voor de Amsterdamse Toneelschool. Willem Nijholt werkte aan het begin van zijn carrière bij/met Wim Sonneveld en Conny Stuart. Willem Nijholt is onderscheiden met meerdere prijzen, zoals de Johan Kaart Prijs en de Paul Steenbergenpenning. Willem Nijholt werkte mee aan tal van theaterstukken, musicals, films en televisieprogramma's. Theater en musicals: Cyrano, Foxtrot, De Stille Kracht, De Kris Pusaka, Wat Een Planeet, Cabaret, Miss Saigon, Oliver, Richard Rodgers Songbook en Perfect Wedding. Films: Ciske De Rat, Havinck, Alaska, Hoogste Tijd, Pietje Bell, Pietje Bell 2, De Griezelbus. Televisie: De Huzaren, Rikkel Nikkel, Oebele, 'N Zomerzotheid, Eva Bonheur, De Stille Kracht, Pleisterkade 17, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen Mijnheer?, De Kris Pusaka, Kinderen Voor Kinderen, Mata Hari, Willem Van Oranje, Het Bloed Kruipt, Bij Nader Inzien, Op Afbetaling, Maten, Op Zoek Naar Evita, Op Zoek Naar Joseph, Op Zoek Naar Mary Poppins en Op Zoek Naar Zorro.

Noraly Beyer

Nationaal
Is nu 75 jaar...
Jarig: 20 juli 2022

voor 76e verjaardag
Noraly Beyer, geboren te Willemstad op Curaçao (Nederlandse Antillen) uit Surinaamse ouders, is een Nederlandse journaliste en vooral bekend van het NOS Journaal / NOS Nieuws. Noraly Beyer vertrok op haar 12e naar een internaat in het zuiden van Nederland. Na haar middelbare school volgde zij een opleiding tot onderwijzer aan de PABO en ging werken als nieuwslezer in Suriname voor de Surinaamse Televisiestichting (STVS). Ze zette hierna haar journalistieke loopbaan voort in Nederland. Noraly Beyer nam in december 2008, in een journaal-uitzending, na 23 jaar afscheid als presentatrice van het NOS Journaal. Ze werkt(e) o.a. ook als redactrice en presentatrice bij de Wereldomroep. Daarnaast speelt en schrijft ze toneel, ze presenteert frequent debatten en ze schrijft columns. Noraly Beyer was voorzitter van de stichting Mai Nederland. Op 29 april 2011 werd Noraly Beyer onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ludiek: Noraly Beyer werd vaak geïmiteerd door radio-dj Jeroen Kijk in de Vegte - in zijn radioprogramma is Noraly dan te horen als de ietwat verstrooide nieuwslezeres met aangedikt accent.

Erik van Muiswinkel

Nationaal
Is nu 60 jaar...
Jarig: 04 augustus 2022

voor 61e verjaardag
Erik van Muiswinkel, geboren als Frederik Leendert van Muiswinkel te Eemnes, is een Nederlands kleinkunstenaar, acteur, zanger en televisiepresentator die landelijke bekendheid verwierf door zijn bijdragen aan de televisieprogramma's Ook Dat Nog!, Kopspijkers en Studio Spaan. Hij studeerde o.a. Nederlands aan de UvA, maar hij richtte zich al gauw op cabaret - samen met Justus van Oel en Eric Eygenraam vormde hij de cabaretgroep Zak En As waarmee hij in 1985 het Leids Cabaret Festival won. Vanaf 1996 maakte Erik ruim 10 jaar lang meerdere succesvolle theaterprogramma's samen met Diederik van Vleuten. Maar het meest succes heeft Erik van Muiswinkel als imitator, met personages als Willem van Hanegem, Anton Geesink, Harry van Raaij, Hans Janmaat, drs. P., Marcel van Dam, Ed van Thijn, Herman van Veen, Willem Oltmans, Paul van Vliet etc. Verder werkte Erik van Muiswinkel ook nog mee aan de programma's, series en producties RUR, Schooltv-weekjournaal, Spijkers Met Koppen, Cabarestafette, Kinderen Voor Kinderen, Kopspijkers, Ook Dat Nog!, Mannen Voor Vrouwen, Barend & Van Dorp, Leids Cabaretfestival, Beter Van Niet, Studio Spaan, Baantjer, In Oranje, Pluk Van De Petteflet, Kopspijkers, Koefnoen, De Zomer Draait Door, Man

Jetske van den Elsen

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 01 september 2022

voor 50e verjaardag
Jetske van den Elsen, geboren te Bilt, is een Nederlands televisiepresentatrice. Jetske van den Elsen studeerde aan de HKU-theaterschool in Utrecht. Ze heeft toneellessen gegeven op de theaterschool, regisseerde musicals voor basisscholen, en deed redactiewerk voor de Stadsomroep Utrecht. Jetske van den Elsen is sinds 2003 'kids-ambassadeur' van War Child. Jetske van den Elsen maakte voornamelijk voor de NCRV kinderprogramma's, maar ook voor volwassenen, zoals Vakantie TV, De Draad Kwijt, Het Klokhuis, Buya, Willem Wever, Missie Kilimanjaro, Tegen De Klok, Zomerspelen, De BZT-Show, Bijna Beroemd, Korte Lontjes, De Rijdende Rechter, Dames Van Oranje en Heren Van Oranje.
Gadget ZOEKEN Uitgebreid

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Gadget ZOEKEN Compact

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Nog meer gadgets? Klik hier