Deze gadget op jouw site?

Martin Hersman feliciteren?

Nationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 26 februari 1974

> voor 45e verjaardag
Martin Hersman, geboren als Martinus Anthonius Johannes Maria Hersman te Sassenheim, is een voormalig Nederlands schaatser op de kortebaan. Martin Hersman was specialist op de 1500 meter en de 1000 meter. Martin Hersman was internationaal actief tussen 1993 en 1999. Na zijn schaatsloopbaan werd Martin Hersman bij de NOS sportcommentator bij schaatsevenementen en -toernooien en werkte hij o.a. als productmanager bij bijvoorbeeld NU.nl

Erykah Badu feliciteren?

Internationaal
Is nu 47 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 26 februari 1971

> voor 48e verjaardag
Erykah Badu, geboren als Erica Abi Wright te Dallas (Texas), is een Afro-Amerikaanse neo soul-, R&B- en hiphop-zangeres. Erykah Badu groeide op in een éénoudergezin. Haar moeder werkte als actrice in verscheidene theaterproducties en soms nam ze Erykah mee naar het theater, waarna Erykah Badu al snel wist wat ze wilde. Erykah studeerde toneel aan de Black College Grambling State University, maar stopte met die opleidingen in 1993 om zich volledig op muziek te richten. Erykah Badu brak door met haar tweede plaat, en eerste soloalbum: Baduizm. Enkele hits van Erykah Badu zijn Next Lifetime, Tyrone, You Got me, Bag Lady, Sweet Baby en Didn't Cha Know. Erica Wright besloot al vroeg dat ze haar naam wilde veranderen; net zoals de andere Afro-Amerikanen had ze een achternaam die haar voorouders als slaven hadden gekregen. Haar voornaam veranderde ze enkel in spelling; de 'kah' in Erykah zou staan voor haar innerlijke zelf, en haar aangenomen achternaam Badu betekent in het Arabisch manifestatie van de waarheid en licht.

Fons van Westerloo feliciteren?

Nationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 26 februari 1946

> voor 73e verjaardag
Fons van Westerloo, geboren te Amsterdam, is een Nederlands journalist en media-man. Fons van Westerloo begon in 1970 als reizend verslaggever voor de AVRO als 24-jarige. In 1976 werd hij benoemd als AVRO-correspondent in de VS. Eerst voor de TV en later ook voor radio. In 1983 keerde hij terug naar Nederland om hoofd informatieve programma's radio/tv te worden en daarna adjunct directeur, maar hij bleef ook verslag doen van historische gebeurtenissen. In 1992 werd Fons directeur-hoofredacteur van de Amsterdamse zender AT5 die kort daarna een regionaal succes werd. Dit viel de Holland Media Groep ook op, waar hij vervolgens in dienst werd genomen om het marktaandeel van de zender RTL (met succes) te vergroten. Hierna ging Fons van Westerloo aan de slag bij SBS Broadcasting om zenders als Net5 en Veronica op de kaart te zetten. In 1997 ontving hij de onderscheiding Omroepman Van Het Jaar - hij is/was invloedrijk persoon in de mediawereld. Vervolgens maakte Fons van Westerloo weer de switch naar Holland Media Groep / RTL Nederland en zette zich ook in de voor de radiostations Yorin FM, Caz!, RTL FM en 100%NL. In 2010 kreeg hij een functie bij de nieuwe publieke omroep Wakker Nederland / Wakker NL / WNL.

Johnny Cash feliciteren?

Internationaal
Is nu 86 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 26 februari 1932

> voor 87e verjaardag
Johnny Cash, geboren als J.R. Cash te Kingsland (Arkansas) en overleden op 12 september 2003 te Nashville (Tennessee), was een Amerikaanse countryzanger, gitarist en singer-songwriter. Johnny Cash werd wereldwijd bekend als The Man In Black (De man in het zwart - hij droeg vaak zwarte kostuums) en viel op door zijn diepe baritonstem. Johnny Cash was één van de invloedrijkste zangers in het country-genre. Johnny Cash heeft een grote invloed gehad op de muziek van artiesten als U2, Bob Dylan en Nick Cave. In 2005 kwam het met een Oscar-bekroonde Walk The Line uit, een film over het leven van Johnny Cash. Op 12-jarige leeftijd schreef Johnny Cash zijn eerste liedjes al, geïnspireerd door de countrymuziek die hij hoorde op de radio. Tijdens zijn diensttijd in West-Duitsland kocht hij zijn eerste gitaar. Na enkele mislukte audities bij platenmaatschappijen, vroeg de oprichter Sam Philips van Sun Records aan Johnny Cash, of hij met iets commerciëlers wilde terugkomen. Dat werd zijn debuut en eerste hit, het nummer Hey Porter. Hierna volgde hits als A Boy Named Sue, A Thing Called Love, Hurt, Man In Black, Ring Of Fire, Kate, Folsom Prison Blues, The Chicken In Black, I Will Dance With You en Ragged Old Flag.

Fats Domino feliciteren?

Internationaal
Is nu 90 jaar...
Jarig: Vandaag
zondag, 26 februari 1928

> voor 91e verjaardag
Fats Domino, geboren als Antoine Dominique Domino te New Orleans USA en overleden op 24 oktober 2017 te Harvey VS, was een rhythm-and-blueszanger-pianist. Fats Domino was in de jaren 50 en 60 de bestverkopende Afro-Amerikaanse muzikant. Voor zijn bijdragen aan de rock-'n-roll werd Fats Domino in 1986 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Daarnaast werd hij ook opgenomen in The Louisiana Music en Songwriters Hall of Fame. Domino staat op nummer 25 in de Rolling Stone-lijst 100 Greatest Artists of All Time. Enkele hits van Fats Domino zijn Blueberry Hill, I'm walking, Wait and see, The big seat, Be my guest, Walkin' to New Orleans, My girl Josephine, Let the four winds blow, What a party, Jambalaya (On the bayou), Dance with Mr. Domino, Stop the clock, There goes my heart again, When I'm walking etc.

Kees Brusse feliciteren?

Nationaal
Is nu 93 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 26 februari 1925

> voor 94e verjaardag
Kees Brusse, geboren te Rotterdam en overleden op 9 december 2013 te Laren N-H, was een Nederlands acteur voor film en toneel, filmregisseur en scenarioschrijver. Tevens combineerde hij dit werk veelal met producties voor radio (hoorspelspeler) en reclame voor radio en tv, zoals voor Shell en Zwitserleven. Kees Brusse is een zoon van auteur en journalist Marie Joseph Brusse en operazangeres Antje Ebes. Hij heeft zes broers en halfbroers, die nagenoeg allen ook in de creatieve sector werkzaam zijn. Kees Brusse trouwde zelf 5 maal. Kees Brusse werd voor de toneelschool afgewezen - als acteur/regisseur is hij autodidact - maar dat heeft hem er niet van weerhouden om één van de belangrijkste en bekendste acteurs te worden uit de Nederlandse geschiedenis met tal van producties voor tv, film en toneel; Pension Hommeles, 'T Schaep Met De 5 Pooten, Tussen Wal En Schip, Dagboek Van Een Herdershond, Heidi, Tasten In Het Duister, De Erfenis, Mensen Zoals Jij En Ik, Maigret, Ciske De Rat, De Zaak M.P., De Overval, Blue Movie, Dakota, Merijntje Gijzen's Jeugd, De Familie Doorsnee, Boefje en hij was panellid in het legendarische tv-spelprogramma Wie Van De Drie. Kees Brusse werd in 1987 Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tatum Dagelet feliciteren?

Nationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 25 februari 2019
dinsdag, 25 februari 1975

> voor 44e verjaardag
Tatum Dagelet, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse actrice en presentatrice op radio en tv. Tatum Dagelet is de dochter van acteur Hans Dagelet. Ze volgde de havo en ging in 1994 naar de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Tatum Dagelet heeft gespeeld in diverse films en series, zoals Amsterdamned, Voor Een Verloren Soldaat, Fort Alpha en We Zijn Weer Thuis. Samen met Jennifer de Jong presenteerde ze de populaire programma's Brutale Meiden, Brutale Moeders en Brutale Meiden: Hemd Van Je Lijf.

Sean Astin feliciteren?

Internationaal
Is nu 47 jaar...
Jarig: 25 februari 2019
donderdag, 25 februari 1971

> voor 48e verjaardag
Sean Astin, geboren als Sean Patrick Duke te Santa Monica (Californië), is een Amerikaanse filmacteur, regisseur en producent. Sean Astin had al enkele belangrijke rollen op zijn naam, waaronder als Mikey in The Goonies uit 1985 en in 1993 de titelrol in Rudy, voordat hij definitief doorbrak met zijn rol als Samwise Gamgee in de trilogie Lord Of The Rings films. Enkele andere producties van Sean Astin zijn The Goonies, White Water Summer, The War Of The Roses, Memphis Belle, Encino Man, Rudy, Harrison Bergeron, Courage Under Fire, Bulworth, Boy Meets Girl, Kimberly, The Sky Is Falling, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Lord of the Rings: The Two Towers, The Lord of the Rings: The Return of the King, 50 First Dates, Smile, Bigger Than The Sky, Click, The Colour Of Magic, 24 en The Hobbit.

Téa Leoni feliciteren?

Internationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 25 februari 2019
vrijdag, 25 februari 1966

> voor 53e verjaardag
Téa Leoni, geboren als Elizabeth Téa Pantaleoni te New York City, is een Amerikaans televisie- en filmactrice. In 1999 trouwde Téa Leoni met X-Files acteur David Duchovny. Enkele films van Téa Leoni zijn Switch, A League Of Their Own, Counterfeit Contessa, Wyatt Earp, Bad Boys, Flirting With Disaster, Deep Impact, The Family Man, Jurassic Park III, Hollywood Ending, People I Know, House Of D, Spanglish, Fun With Dick And Jane, You Kill Me, Ghost Town en The Smell Of Success.

Maria Goos feliciteren?

Nationaal
Is nu 62 jaar...
Jarig: 25 februari 2019
zaterdag, 25 februari 1956

> voor 63e verjaardag
Maria Goos, geboren te Breda, is een Nederlandse schrijfster die vooral bekendheid heeft verworven als scenario-schrijfster van televisieseries, toneelstukken en films. Ze schrijft ook columns. Maria Goos volgde een opleiding tot docent en regisseur aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze ontmoette daar een aantal personen met wie ze in haar verdere carrière veel samenwerkte; de acteurs Peter Blok (haar latere echtgenoot), Gijs Scholten van Aschat, Carine Crutzen, Yvonne van den Hurk en regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen. Maria Goos werkte mee aan de tv-, theater- en filmproducties: Pleidooi, Oud Geld, Familie, Cloaca, De Geschiedenis Van De Familie Avenier, etc. In 2005 kreeg Maria Goos de Gouden Ganzenveer.

Bernard Welten feliciteren?

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 25 februari 2019
vrijdag, 25 februari 1955

> voor 64e verjaardag
Bernard Welten, geboren als Bernard Johannes Adrianus Maria Welten te Breda, is de Amsterdamse hoofdcommissaris en korpschef van Amsterdam sinds 2004. Na zijn opleiding aan de Nederlandse Politie Academie in Apeldoorn trad Bernard Welten in 1978 in dienst van de gemeentepolitie Amsterdam. In de daarop volgende 21 jaar was hij o.m. wijkteamchef, hoofd automatisering, en chef van de centrale recherche. Verder was Bernard Welten betrokken bij vele grootschalige politieoptredens zoals tijdens de krakersrellen en de Kroningsdag 1980. Tijdens de Bijlmerramp was hij algemeen commandant. Intussen studeerde hij bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam, haalde hij zijn propedeuse Rechten aan de Universiteit Utrecht en studeerde hij aan de Vrije Universiteit Amsterdam af als politicoloog. In 1998 trad Berhard Welten toe tot de korpsleiding van wat inmiddels sinds 1993 de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heette. Vanaf 1999 werkte hij gedurende vijf jaar als korpschef in Groningen. In november 2004 kwam Bernard Welten terug naar Amsterdam om korpschef te worden.

George Harrison feliciteren?

Internationaal
Is nu 75 jaar...
Jarig: 25 februari 2019
donderdag, 25 februari 1943

> voor 76e verjaardag
George Harrison, geboren in Liverpool (UK). George Harrison is een Britse popmusicus die voornamelijk bekend is als gitarist van de Liverpoolse groep The Quarrymen, die later bekend werd als The Beatles. De 4 leden van The Beatles; John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr hadden een belangrijke rol in de popmuziek. Naast vele hits en prijzen, hebben ze nog steeds invloed in de hedendaagse muziek!

Britt Dekker feliciteren?

Nationaal
Is nu 26 jaar...
Jarig: 24 februari 2019
maandag, 24 februari 1992

> voor 27e verjaardag
Britt Dekker uit Purmerend is een Nederlandse tv-personality en presentatrice. Britt Dekker werd landelijk bekend na haar opvallende verschijning in het RTL5 dating-programma Take Me Out en hierna werd ze gevraagd om mee te doen aan het programma Echte Meisjes In De Jungle. Ze won dit programma, waarin 10 opvallende meiden uit verschillende realityprogramma's met elkaar streden in de Surinaamse rimboe, en ze won hiervoor 30.000 euro. Paardenmeisje Britt Dekker liet weten het geld te willen uitgeven aan haar grote hobby paarden, een roze Ford Ka auto met gouden velgen en ook iets aan het goede doel. Britt Dekker kreeg in de zomer van 2011 haar eigen programma De Zomer Van Britt & Ymke op internet RTLXL.nl waarin ze samen met Ymke Wieringa zomerse evenementen bezoekt. In de zomer van 2011 bracht Britt Dekker ook de single F*cking Vet uit. Britt Dekker staat ook bekend om haar hilarische, grappige en soms naïeve uitspraken. Eind 2011 poseert Britt naakt in de Playboy en daarmee is ze het jongste naaktmodel ooit in de Nederlandse Playboy.

Tommie Christiaan (Zorro) feliciteren?

Nationaal
Is nu 32 jaar...
Jarig: 24 februari 2019
maandag, 24 februari 1986

> voor 33e verjaardag
Tommie Christiaan, pseudoniem van Tommie Christiaan Venneker te Amsterdam, is een Nederlandse (musical) acteur. In 2011 won Tommie Christiaan de finale van het tv-programma Op Zoek Naar Zorro van de AVRO en verkreeg hiermee de hoofdrol in de musical Zorro / Don Diego. Tommie Christiaan volgde een opleiding aan de Dansacademie Lucia Marthas en werkte mee aan tv- en musical producties als Musical Awards Gala 2004 en 2006, Musicals in Ahoy' 2006, Wie Wordt Tarzan, theatertoer Oebele, Op Zoek Naar Joseph, Dirty Dancing, High School Musical, Love Me Tender, Jesus Christ Superstar Concertante, Circus Stiletto (Stardust), Idols 2, In De Huid Van, Staatsloterijshow en So You Wanna Be A Popstar.

Eva van de Wijdeven feliciteren?

Nationaal
Is nu 33 jaar...
Jarig: 24 februari 2019
zondag, 24 februari 1985

> voor 34e verjaardag
Eva van de Wijdeven, geboren te Goirle, is een Nederlandse actrice. Eva van de Wijdeven speelt in televisieseries, theaterstukken, televisiefilms en zij is vooral bekend van haar rol van Desie uit de serie Dunya & Desie. Eva van de Wijdeven speelde bij de jeugdgroep Domenica van de Paardenkathedraal, toen ze werd uitgenodigd om auditie te doen voor een nieuwe serie van de NPS: Dunya En Desie, waarmee Eva doorbraak als actrice in 2002. Eva van de Wijdeven werkte mee aan de producties; Rebel, De Vader, Kassa!, Tirza, Nachtrit, Dunya En Desie In Marokko, De Laatste Dagen Van Emma Blank, Kramers Crisis, I Prey, Escort, Dag In Dag Uit, Dunya & Desie De Serie, Costa, Baantjer, Grijpstra En De Gier, Spangen, Keyzer & De Boer Advocaten, ZOOP, Het Klokhuis, Vuurzee, Kinderen Geen Bezwaar, 3 Op Reis, Schnitzelparadijs en A'dam e.v.a.

Paulien Cornelisse feliciteren?

Nationaal
Is nu 42 jaar...
Jarig: 24 februari 2019
dinsdag, 24 februari 1976

> voor 43e verjaardag
Paulien Cornelisse, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse cabaretschrijfster, cabaretière en columniste. Paulien Cornelisse studeerde op de Brandeis-universiteit in Waltham bij Boston, psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde aan de Hiroshima Universiteit. Van 1999 tot 2003 vormde ze samen met Irene van der Aart het cabaretduo Rots en van 2001 tot 2004 zat ze bij Comedytrain. In 2005 begon Paulien Cornelisse met solocabaret en werd ze 2e op het Leids Cabaret Festival. Paulien Cornelisse is ook schrijvend journaliste en columniste - ze schreef o.a. voor NRC.next, de Wereldomroep, NRC Handelsblad, Mind Magazine en diverse andere kranten en tijdschriften. In 2009 publiceerde ze het boek Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding, wat een bestseller werd. Paulien Cornelisse werkte ook mee aan tv-programma's als De Tafel Van 5, Zomergasten en De Wereld Draait Door.

Susan Smit feliciteren?

Nationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: 24 februari 2019
zondag, 24 februari 1974

> voor 45e verjaardag
Susan Smit, geboren te Leiden, is een Nederlands schrijfster, columniste en voormalig fotomodel. Susan Smit is tevens een "heks", een fenomeen dat haar greep nadat ze er een artikel over geschreven had. De bibliografie van Susan Smit is o.a. Diamonds Are For Pleasure, Heks, Wijze Vrouwen, De Stad En De Sterren, Elena's Vlucht, De Zweefmolen, Wat Er Niet Meer Is, Letterhonger, 100 Spirituele Plekken Die Je Gezien Moet Hebben en Vloed.

Susan Visser feliciteren?

Nationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: 24 februari 2019
zondag, 24 februari 1974

> voor 45e verjaardag
Susan Visser, geboren te Rotterdam, is een Nederlands actrice. Susan Visser had sinds 1990 een relatie en was getrouwd met de in 2007 plots overleden acteur Roef Ragas. Susan Visser werd vooral bekend van de met de Gouden Televizier-ring bekroonde serie Gooische Vrouwen. Susan Visser kreeg begin jaren '90 nationale bekendheid door haar rol van Dirkje in de comedy-serie In De Vlaamsche Pot. Ze speelde deze rol toen ze nog studeerde aan de Toneelschool in Amsterdam. Later had Susan Visser rollen in vele tv-series en ook films, zoals All Stars, Baantjer, Spangen, Polleke, Gooische Vrouwen, Zwartboek, Lover Of Loser en Richting West.

Kristin Davis feliciteren?

Internationaal
Is nu 53 jaar...
Jarig: 24 februari 2019
woensdag, 24 februari 1965

> voor 54e verjaardag
Kristin Davis, geboren als Kristin Landen Davis te Boulder (Colorado), is een Amerikaanse actrice. Kristin Davis werd het meest bekend door haar rol als Charlotte York in Sex And The City en Brooke Armstrong uit Melrose Place. Haar ouders scheidden toen ze nog maar een baby was en haar stiefvader, professor in psychologie, adopteerde haar in 1968 vlak na zijn huwelijk met Kristins moeder. Kristin Davis ging studeren, verhuisde naar New York om er als serveerster te werken en een yogastudio te openen samen met een vriendin. Ondertussen begon Kristin Davis langzaamaan een modellencarrière op te bouwen, maar acteren bleek haar grote liefde te zijn. Ze deed enkele theaterproducties, reclamespotjes en rolletjes in tv-series, totdat Kristin Davis definitief doorbraak met haar rol in Sex And The City. Enkele andere rollen van Kristin Davis zijn General Hospital, The Larry Sanders Show, Dr. Quinn Medicine Woman, ER, Nine Months, Alien Nation, Melrose Place, The Single Guy, Seinfeld, Sex And The Matrix, Blacktop, Friends, Three Days, Sex And The City, Will & Grace, Soccer Moms, The Shaggy Dog, Deck The Halls, Sex And The City the movie en Jack & Addie.

Steve Jobs (Apple) feliciteren?

Internationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 24 februari 2019
donderdag, 24 februari 1955

> voor 64e verjaardag
Steven Paul Jobs of Steve Jobs, geboren in San Francisco en overleden aan kanker op 5 oktober 2011 te Palo Alto (Californië) in USA, was de medeoprichter en topman van Apple Computer (tegenwoordig Apple Inc.). Hoewel Steve Jobs een symbolisch salaris van $1 per jaar verdiende, was hij met aandeleninkomsten van $646,6 miljoen (2006) de bestbetaalde directeur in de VS. Steve Jobs wordt beschouwd als pionier van de computerindustrie en zijn producten c.q. uitvindingen van Apple hebben de wereld doen veranderen. Steve Jobs werd geboren als zoon van Joanne Carole Schieble en de Syrische student Abdulfattah Jandali. Hij werd geadopteerd door Justin Jobs en Clara Jobs-Hagopian uit Mountain View die hem Steven Paul noemden. Hij leerde Steve Wozniak kennen, met wie hij ook na high school bevriend bleef. Steve Jobs werkte aanvankelijk voor Atari, maar richtte op 3 januari 1977 Apple Computer op, samen met Wozniak en Ronald Wayne die hij bij Atari had leren kennen. Apple is o.a. bekend door de producten Apple Computer, Apple II, iMac, Apple software zoals Mac OS X, iPod muziekspelers, iTunes online muziekwinkel, iPhone smartphone en de iPad en iPhone4s (for Steve) etc.

Leon de Winter feliciteren?

Nationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 24 februari 2019
woensdag, 24 februari 1954

> voor 65e verjaardag
Leon de Winter, geboren te 's-Hertogenbosch, is een Nederlandse schrijver, columnist en filmproducent. Leon de Winter is getrouwd met schrijfster Jessica Durlacher. Leon de Winter komt uit een orthodox-joodse familie, waarbij vele familieleden het leven lieten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Leon de Winter ging op zijn 20e naar de Filmacademie en tijdens deze periode begon hij ook te schrijven. Leon de Winter debuteerde in 1976 met de verhalenbundel Over De Leegte In De Wereld. Leon de Winter ontving meerdere prijzen voor zijn werk en meerdere boeken van hem zijn verfilmd. Een greep uit de bibliografie van Leon de Winter; Zoeken Naar Eileen W, Supertex, La Place De La Bastille, De Hemel Van Hollywood, Het Recht Op Terugkeer, Kaplan, Hoffman's Honger, De Ruimte Van Sokolov, Vertraagde Roman, Handleiding Ter Bestrijding Van Extreem Rechts, boekenweekgeschenk Serenade, Zionoco, God's Gym, De Vijand, Het Recht Op Terugkeer en VSV.

Herman Pleij feliciteren?

Nationaal
Is nu 75 jaar...
Jarig: 24 februari 2019
woensdag, 24 februari 1943

> voor 76e verjaardag
Herman Pleij, geboren te Hilversum, is een emeritus hoogleraar Historische Nederlandse Letterkunde. In 1979 promoveerde Herman Pleij met het proefschrift Het Gilde Van De Blauwe Schuit / Literatuur, Volksfeest En Burgermoraal In De Late Middeleeuwen; over onder andere oude carnavalsteksten. In 1980 werd Herman Pleij hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. 29 februari 2008 ging Herman Pleij met emeritaat. Ludiek: Herman Pleij heeft in de jaren '50 korte tijd als semiprof gevoetbald bij voetbalclub 't Gooi. De bibliografie van Herman Pleij bestaat o.a. uit Van Schelmen En Schavuiten, De Sneeuwpoppen Van 1511, Op Belofte Van Profijt, Zandgrond, Dromen Van Cocagne, Hollands Welbehagen, Tegen De Barbarij, Van Karmijn Purper En Blauw, Erasmus En Het Poldermodel, De Eeuw Van De Zotheid en Het Gevleugelde Woord.

Dakota Fanning feliciteren?

Internationaal
Is nu 24 jaar...
Jarig: 23 februari 2019
woensdag, 23 februari 1994

> voor 25e verjaardag
Dakota Fanning, geboren als Hannah Dakota Fanning te Conyers (Georgia), is een Amerikaans actrice en kindsterretje. Dakota Fanning heeft inmiddels meer dan 15 acteerprijzen gewonnen, waaronder een Saturn Award voor de film War Of The Worlds met Tom Cruise en een Satellite Award voor I Am Sam met Sean Penn. Dakota Fanning is een dochter van tennisspeelster Joy Arrington en Steve J. Fanning die minor league baseball speelde en de oudere zus van actrice Elle Fanning. Dakota Fanning stond op haar 5e voor het eerst voor de camera voor een tv-reclame en haar eerste echte acteerklus was een gastrol in een aflevering van ER. Hierna speelde ze in vele televisieseries en films: ER, Strong Medicine, CSI: Crime Scene Investigation, The Practice, Spin City, Malcolm In The Middle, Family Guy, Ally McBeal, The Ellen Show, Father Xmas, I Am Sam, Trapped, Sweet Home Alabama, Taken, Uptown Girls, The Cat In The Hat, Man On Fire, Nine Lives, Hide And Seek, War Of The Worlds, Charlotte's Web, Hounddog, Winged Creatures, The Secret Life Of Bees, Caroline, Push, The Twilight Saga: New Moon, The Runaways en The Twilight Saga: Eclipse.

Emily Blunt feliciteren?

Internationaal
Is nu 35 jaar...
Jarig: 23 februari 2019
woensdag, 23 februari 1983

> voor 36e verjaardag
Emily Blunt, geboren als Emily Olivia Leah Blunt (Londen, 23 februari 1983) is een Engels filmactrice. Emily Blunt won reeds meerdere film-nominaties en prijzen, zoals een Golden Globe en BAFTA Award. Enkele films van Emily Blunt zijn Boudica, Henry VIII, My Summer Of Love, The Strange Case Of Sherlock Holmes & Arthur Conan Doyle, Gideon's Daughter, Irresistible, The Devil Wears Prada, Wild Chill, The Jane Austen Book Club, Dan In Real Life, Charlie Wilson's War, Sunshine Cleaning, The Great Buck Howard, Curiosity, The Young Victoria, Wild Target, The Wolfman en The Adjustment Bureau.

Pepijn Lanen feliciteren?

Nationaal
Is nu 36 jaar...
Jarig: 23 februari 2019
dinsdag, 23 februari 1982

> voor 37e verjaardag
Pepijn Lanen, geboren als Pepijn Adriaan Lanen te Utrecht, is een rapper en ook wel bekend als Peppie, Pepijn Von Bièreliér, Pep Fabertastisch, De Duitse Herder, Pepijn van Pijnsteen, P. Dronq, P. Fabergé, De Sjeik, De gouden mug, Saint Fabergé, Serge Fabergé, Bruno von Fabergé, Get Money Yayo of Faberyayo. Pepijn Lanen werd bekend door de rap-formatie De Jeugd Van Tegenwoordig. In 2005 scoorde hij met De Jeugd Van Tegenwoordig de rap Watskeburt?! een dikke hit. Solo had Pepijn Lanen de hits Op Volle Toeren, Sjaakmat Mixtape, Pornstar, 100% Vooraan, Murder Inc., Yayo, Kunst & Vliegwerk, Rock The Boat en Het Grote Gedoe. Pepijn Lanen werkte ook mee aan enkele tv-programma's, zoals Doe Maar Normaal.

Deze gadget op jouw site?