Deze gadget op jouw site?

Jim Courier feliciteren?

Internationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: Vandaag
maandag, 17 augustus 1970

> voor 49e verjaardag
Jim Courier, geboren als James Spencer Courier Jr. te Sanford (Florida), is een voormalige Amerikaanse professionele tennisser. Als junior bezoekt Jim Courier in de jaren 80 de fameuze tennisschool van Nick Bollettieri en wordt hij tennisprof in 1988. Gedurende zijn carrière won Jim Courier 4 grandslamtoernooien; 2 maal de Australian Open en 2 maal Roland Garros - en is hij één van de weinige spelers die op alle vier de grandslam-toernooien de finale bereikte. Daarnaast voerde Jim Courier 58 weken de ATP wereldranglijst aan. Na zijn tennisloopbaan fungeerde Jim Courier regelmatig als tenniscommentator bij verschillende tv-stations en zette hij een sportevenementenbureau op. Tevens is Jim Courier medeoprichter van ‘Courier’s Kids’, een non-profitorganisatie die kinderen naschoolse programma’s biedt op het gebied van tennis en educatie.

Sean Penn feliciteren?

Internationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 17 augustus 1960

> voor 59e verjaardag
Sean Penn, geboren in Santa Monica, is een uiterst succesvolle Amerikaanse acteur en tevens regisseur. Sean Penn heeft talloze filmprijzen gewonnen, waaronder enkele Oscars. Enkele films van Sean Penn zijn Fast times At Ridgemont High, Summerspell, Bad Boys, Crackers, The Falcon And The Snowman, At Close Range, Shanghai Surprise, Colors, Judgment In Berlin, We're No Angels, Casualties Of War, Cool Blue, Carlito's Way, Dead Man Walking, Loved, She's So Lovely, The Game, The Thin Red Line, Sweet And Lowdown, Before Night Falls, I Am Sam, The Pledge, It's All About Love, Mystic River, 21 Grams, The Assassination of Richard Nixon, The Interpreter, All The King's Men, Into The Wild, Persepolis en Milk. Sean Penn is getrouwd geweest met zangeres Madonna en actrice Robin Wright.

Bartho Braat feliciteren?

Nationaal
Is nu 68 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 17 augustus 1950

> voor 69e verjaardag
Bartho Braat, geboren als Marcus Bartholomeus Braat te Leiden, is een Nederlands acteur in TV-series, films en theater. Hij werd vooral bekend als Jef Alberts uit de soap Goede Tijden, Slechte Tijden GTST. Bartho Braat studeerde na het behalen van zijn gymnasiumdiploma geschiedenis en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Bartho Braat zat korte tijd op de Amsterdamse Theaterschool (regie/documentaire) maar koos toch voor een loopbaan als acteur en speelde o.a. in Overvallers In De Dierentuin, Mama Is Boos!, De Papegaai, Sinterklaas En De Verdwenen Pakjesboot, Rust Roest, Zeg 'Ns AAA, Het Wassende Water, Medisch Centrum West, Kunst En Vliegwerk, 12 Steden 13 Ongelukken, Goede Tijden Slechte Tijden, De Legende Van De Bokkenrijders, Baantjer en Jef De Film.

Hans Vandenburg feliciteren?

Nationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: Vandaag
zaterdag, 17 augustus 1946

> voor 73e verjaardag
Hans Vandenburg is een Nederlandse gitarist, zanger en vooral markante voorman van de Haagse New Wave popband Gruppo Sportivo, opgericht in 1976. Hans Vandenburg speelt daarnaast ook in o.a. Buddy Odor Stop en Dierenpark (Ouwe Hans Dierenpark), brengt enkele soloplaten uit en produceert platen van andere groepen zoals Hallo Venray. Eind jaren 70 behaalde de band Gruppo Sportivo op de eerste golven van de new wave een nationale populariteit. De vaste formule van de band bestond uit popsongs, met veel aandacht voor relativering van personen en situaties, humor (knipogen naar), muziek-citaten en slapstick in de performance; vaak gingen de songs over een 'antiheld'. In 2011 verschijnt de cd Secret Of Success en viert Gruppo Sportivo het 35-jarig bestaan met een theatertour. Hans Vandenburg scoorde samen met Gruppo Sportivo o.a. de hits Out There In The Jungle, Rock 'N Roll, Hey Girl, Tokyo, Disco Really Made it, Sleeping Bag, Beep Beep Love en I Don't Think So.

Robert De Niro feliciteren?

Internationaal
Is nu 75 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 17 augustus 1943

> voor 76e verjaardag
Robert Mario De Niro Jr., oftewel Robert De Niro, is geboren te New. Robert De Niro is een populaire Amerikaanse acteur met veel gewonnen prijzen, zoals Oscars. Enkele films van Robert De Niro zijn; The Godfather, Taxi Driver, The Deer Hunter, Raging Bull, Awakenings, Cape Fear, Goodfellas, Analyze This, Meet The Parents, The Good Shepherd, Once Upon A Time In America, Brazil, The Untouchables, Stanley & Iris, Backdraft, Mad Dog And Glory, Frankenstein, Casino, Heat, The Fan, Wag The Dog, Ronin, The Score en Meet The Fockers.

Koos Postema feliciteren?

Nationaal
Is nu 86 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 17 augustus 1932

> voor 87e verjaardag
Koos Postema, geboren als Jacobus Gerrit Postema te Rotterdam, is een Nederlands verslaggever en presentator. Koos Postema behaalt het diploma van de Rotterdamse Pedagogische academie, en gaat - na militaire dienst - als leraar aan de slag aan een Vormingsinstituut voor werkende jongeren in Rotterdam. Koos Postema staat 5 jaar voor de klas, waarna hij op 1 mei 1960 zijn mediacarrière begint als verslaggever bij de VARA-radio en even later op TV. Koos Postema werkte mee aan programma's als Dingen van de Dag, Achter het nieuws (VARA), Zo maar een zomeravond, Het Klein uur U, Het Groot uur U, Den Haag Vandaag (NOS), Langs de Lijn (NOS-radio), Met het oog op morgen (NOS-radio), Radio Tour de France, Ontbijt met Koos, Op leven en dood, Klasgenoten (Vara, Veronica), verkiezingsuitzendingen, ontbijtprogramma's tijdens de Olympische Spelen (met Harmen Siezen), Uitgestapt (RVU), Werken aan werk (RVU), Kaap de goede Hoop (RVU), Dossier Weerwerk (RVU), Koos Postema ter plekke (RVU), Het Referendum (RVU), Studio 2 (NOS/TROS) en hij was de commentator bij de televisie-uitzending van de inhuldigingsceremonie voor Koningin Beatrix 1980. Koos Postema won de Zilveren Nipkowschijf en is Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Willem Duys feliciteren?

Nationaal
Is nu 90 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 17 augustus 1928

> voor 91e verjaardag
Willem Duys, geboren te Bussum en overleden 2 juni 2011 te Hilversum, was een Nederlands radio- en tv-presentator en muziekproducent met eigen platenlabels. Willem Duys schreef in diverse muziekbladen en maakte op 1 juli 1959 zijn debuut als presentator. Bij de AVRO kreeg Willem Duys vanaf 1 november 1963 een wekelijkse onemanshow die hij Voor De Vuist Weg noemde, want hij hekelde repeteren en improviseerde liever. De show liep 15 jaar van 1963 tot 1978 met 176 afleveringen. Willem Duys werd bekend door de goudviskom op zijn presentatietafel, door zijn vaderlandsliefde, door zijn muzikale primeurs, en door zijn eeuwige rivaliteit met VARA-tegenhangster Mies Bouwman. Willem Duys presenteerde ook decennialang Muziekmozaïek op de radio, presenteerde het Grand Gala du Disque, tenniswedstrijden, Nationaal en Eurovisiesongfestival en was panellid in de tv-quiz Babbelonië. Willem Duys won tevens de Gouden Televizier-Ring Oeuvreprijs in 1974. Op 27 juni 1999 nam Willem Duys afscheid, na een carrière van 40 jaar als presentator van de AVRO én op 17 mei 2011 werd hij geëerd in de "Duysendste aflevering" van het tv-programma De Wereld Draait Door. Ludiek: in z'n jonge jaren was Willem Duys nationaal ook bekend als tennisser.

Mohammed Chaara feliciteren?

Nationaal
Is nu 38 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
zaterdag, 16 augustus 1980

> voor 39e verjaardag
Mohammed Chaara, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse acteur van Marokkaanse afkomst. Mohammed Chaara begon zijn carrière in Goudkust als Samir Amarani. Verder is hij vooral bekend als Mussi uit de film en serie Shouf Shouf Habibi! en Shouf Shouf!. Mohammed Chaara is ook de iniatiefnemer van Project Paspoort, een project voor scholen en leerlingen dat kinderen aan het denken zet over hun toekomst. Hij bezoekt hierbij als gastdocent verschillende scholen. Mohammed Chaara werkte o.a. mee aan de films en tv-programma's De Straat Is Van Ons, Oesters Van Nam Kee, Shouf Shouf Habibi, Zwarte Zwanen, Het Schnitzelparadijs, Nachtrit, Kicks, Goudkust, Spangen, Costa!, Hartslag I, Hartslag II, Missie Warmoestraat, Baantjer, Alex FM, De Pelgrimscode van de EO en Shouf Shouf de serie.

Steve Carell feliciteren?

Internationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
vrijdag, 16 augustus 1963

> voor 56e verjaardag
Steve Carell, geboren als Steven John Carell te Concord (Massachusetts USA), is een Amerikaans acteur die vooral in komedie's en komedie-drama's speelt. Steve Carell won reeds vele filmprijzen, zoals een Golden Globe voor zijn rol in The Office (US). Steve Carell begon zijn filmcarrière relatief laat, met een bijrolletje in de film Curly Sue 1991, waarna nog vele succesvolle series en films volgen: The Dana Carvey Show, Just Shoot Me!, H.U.D., Street Of Pain, Bruce Almighty, Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy, Sleepover, Fillmore, Melinda And Melinda, Bewitched, The 40-Year-Old-Virgin, Over The Hedge, Little Miss Sunshine, Evan Almighty, Knocked Up, Dan In Real Life, Get Smart, High T, Dispicable Me, The Daily Show, Saturday Night Live en The Office US.

Anne-Mieke Ruyten feliciteren?

Nationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
dinsdag, 16 augustus 1960

> voor 59e verjaardag
Anne-Mieke Ruyten, geboren als Johanna Maria Catharina Theresia Ruyten te Venray, is een Nederlands actrice, stemacteur en regisseuse. Anne-Mieke Ruyten werd vooral bekend door haar komische rollen in de tv-series Sam Sam en Kinderen Geen Bezwaar. Anne-Mieke Ruyten werkte mee aan verscheidene theater- en tv-producties zoals Ik Mik Loreland, De Sylvia Millecam Show, De Victorie, Zaterdagavond Café, Spijkerhoek, Kees & Co, Sam Sam, Kinderen Geen Bezwaar, Winnieh De Poeh, De Moomins, Free Willy, George In The Jungle, Tiny Toons, Darkwing Duck, Ratjetoe, Schakels Als Marianne, The Sound Of Music, Sneeuwwitje, Anatevka, Tsjechov, Spotgeesten, Tita Tovenaar en De Flat Van Jet.

Timothy Hutton feliciteren?

Internationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
dinsdag, 16 augustus 1960

> voor 59e verjaardag
Timothy Hutton of Timothy T. Hutton, geboren te Malibu, Californië, is een Amerikaanse acteur. Timothy Hutton won in 1981 op twintigjarige leeftijd een Oscar voor de film Ordinary People voor zijn rol van Conrad Jarrett. Timothy Hutton speelde in vele tv-series en films, zoals Never Too Late, Friendly Fire, Ordinary People, Taps, Daniel, Iceman, The Falcon And The Snowman, Turk 182, Betrayed, Q&A, The Dark Half, Zelda, French Kiss, The Last Word, Beautiful Girls, Playing God, The General's Daughter, Deterrence, The Golden Spiders, WW3, A Nero Wolfe Mystery, Sunshine State, Kinsey, Secret Window, Kidnapped, The Good Shepherd, The Last Mimzy, The Alphabet Killer, Lymelife, Leverage, The Killing Room, Multiple Sarcasms en The Ghost Writer.

Madonna feliciteren?

Internationaal
Is nu 60 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
zaterdag, 16 augustus 1958

> voor 61e verjaardag
Madonna - Haar volledige naam is Madonna Louise Veronica Ciccone, geboren in Bay City, Michigan. Populaire en uiterst succesvolle Amerikaanse zangeres, actrice en levenskunstenares. Madonna is de best verkopende vrouwelijke artieste aller tijden met meer dan 250 miljoen verkochte albums. Madonna wordt ook wel genoemd: Queen Of Pop!

Angela Bassett feliciteren?

Internationaal
Is nu 60 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
zaterdag, 16 augustus 1958

> voor 61e verjaardag
Angela Bassett, geboren te New York City, is een Amerikaanse actrice. Angela Bassett verdiende een beurs aan de prestigieuze Yale universiteit. In 1980 werd ze Bachelor in 'African-American studies' en in 1983 ontving ze de Master titel in 'Fine Arts' op de Yale School of Drama. Angela Bassett maakte haar acteerdebuut in de televisiefilm Doubletake en een jaar later in de film F/X - Murder By Illusion. Angela Bassett speelde Tina Turner in de de film What's Love Got To Do With It, waarvoor ze de Golden Globe won en een Oscar-nominatie kreeg. Angela Bassett speelde in vele tv-series en films als The Cosby Show, Tour Of Duty, Alien Nation, Alias, Boyz N The Hood, Critters 4, City Of Hope, Passion Fish, The Jacksons - An American Dream, Malcolm X, What's Love Got To Do With It, Vampire In Brooklyn, Panther, Strange Days, Waiting To Exhale, Contact, Supernova, The Score, Sunshine State, The Rosa Parks Story, Masked And Anonymous, The Lazarus Child, Mr. 3000, Time Bomb, Akeelah And The Bee, Toussaint, ER en Meet The Robinsons. In 2008 kreeg Angela Bassett een ster op de Hollywood Walk of Fame.

James Cameron feliciteren?

Internationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
maandag, 16 augustus 1954

> voor 65e verjaardag
James Cameron, is een Canadese filmregisseur, scriptschrijver en filmproduct. James Cameron is vooral bekend van de films Titanic, Avatar, Aliens en The Terminator. Hij wordt door studio's als een nachtmerrie gezien, aangezien zijn films altijd duurder en langer worden dan gepland, en regelmatig achter op schema raken. De films van James Cameron zijn echter over het algemeen kassuccessen, voornamelijk Titanic en Avatar waren grote kaskrakers wereldwijd en kregen ook veelvuldig Oscars. Films van James Cameron zijn o.a. Piranha 2, The Terminator, Aliens, The Abyss, Terminator 2: Judgment Day, True Lies, Titanic, Dark Angel, Ghosts Of The Abyss, Aliens Of The Deep en Avatar.

Barry Hay (Golden Earring) feliciteren?

Nationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
maandag, 16 augustus 1948

> voor 71e verjaardag
Barry Hay, geboren als Barry Andrew Hay te Fyzabad (India) is de zanger van Golden Earring. Barry Hay is geboren in India en kwam op 10-jarige leeftijd met zijn moeder naar Nederland. Tijdens zijn jeugd zit Barry Hay op een Engelstalig internaat, waar hij leert voor zichzelf op te komen en ook het Engels perfect leert beheersen. In 1967 wordt Barry Hay de zanger van de Golden Earring - voorheen ook wel de Golden Earrings genoemd - met als bezetting George Kooymans, Rinus Gerritsen en later Cesar Zuiderwijk. Begin jaren zeventig werpt Barry Hay zich op als de leadzanger en voorzichtig als tekstdichter. Deze toegevoegde waarde en het feit dat de Golden Earring een ruigere sound krijgt en als podiumact onstuimiger, heeft vele hits tot gevolg, zelfs tot over de landsgrenzen krijgt het dikke hits, zoals bijvoorbeeld met Radar Love en When The Lady Smiles in Amerika. Enkele hits van de Golden Earring zijn Please Go, That Day, Dong-Dong-Diki-Digi-Dong, Just A Little Bit Of Peace In My Heart, Another 45 Miles, Back Home, Radar Love, Twilight Zone, When The Lady Smiles, Quiet Eyes, Going To The Run, Hold Me Now, Burning Stuntman, The Devil Made Me Do It, Yes! We're On Fire, I've Just Lost Somebody en Angel.

Ed van Thijn feliciteren?

Nationaal
Is nu 84 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
donderdag, 16 augustus 1934

> voor 85e verjaardag
Ed van Thijn, geboren als Eduard van Thijn te Amsterdam, is een Nederlands politicus van Joodse afkomst. Namens de Partij van de Arbeid / PvdA was Ed van Thijn o.m. Minister van Binnenlandse Zaken, lid van de Tweede Kamer en lid van de Eerste Kamer. Ed van Thijn was van 1983 tot 1994 Burgemeester van Amsterdam. Ed van Thijn maakte de Tweede Wereldoorlog van dichtbij mee, hij zat met zjin ouders in doorgangskamp Westerbork, maar wist middels een list van zijn vader het kamp te ontkomen, waarna hij op 18 adressen ondergedoken zat en de oorlog overleefde. Na afronding van zijn studie politieke en sociale wetenschappen aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam kwam Ed van Thijn in dienst van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijke bureau van de PvdA en waarna hij uiteindelijk in de politiek belandde. Ed van Thijn schreef ook meerdere boeken en verhalen.

Jennifer Lawrence feliciteren?

Internationaal
Is nu 28 jaar...
Jarig: 15 augustus 2019
woensdag, 15 augustus 1990

> voor 29e verjaardag
Jennifer Lawrence, geboren als Jennifer Shrader Lawrence te Louisville (Kentucky), is een Amerikaanse actrice voor film en tv. Jennifer Lawrence werd in 2011 genomineerd voor een Oscar / Academy Award voor haar hoofdrol in de film Winter's Bone. Op 14-jarige leeftijd speelde Jennifer Lawrence in theaterstukken in de kerk, waarna ze besloot actrice te worden. Ze kreeg haar ouders zo ver om audities te doen in New York, en met succes. Jennifer Lawrence speelde o.a. in The Burning Plain, de TBS comedy The Bill Engvall Show, The Poker House, Devil You Know, Garden Party, Cold Case, Medium, Monk, Company Town, Not Another High School Show, The Beaver, Like Crazy, X-Men: First Class, Winter's Bone en House At The End Of The Street.

Sipke Jan Bousema feliciteren?

Nationaal
Is nu 42 jaar...
Jarig: 15 augustus 2019
zondag, 15 augustus 1976

> voor 43e verjaardag
Sipke Jan Bousema, geboren te Dokkum, is een Nederlandse televisiepresentator, acteur, voice-over en vooral bekend van Opsporing Verzocht. Sipke Jan Bousema maakte zijn televisiedebuut in januari 1999 bij Teleac/NOT als presentator bij het Schooltv Weekjournaal. Daarvoor was hij al actief geweest achter de schermen, o.a. als productie-assistent bij Toen Was Geluk Heel Gewoon. Sipke Jan Bousema werkte ook mee aan de TV-programma's Museumbende, ZipZoo: coördinaat X, ZipZoo: WorldWide, Heartbeat VIPS, Junior Eurovisiesongfestival, Wie Is De Mol?, Opsporing Verzocht en Ranking The Stars. Als acteur speelde Sipke Jan Bousema in o.a. De Schippers Van De Kameleon, Kameleon 2, de theatershow Sipke Jan En Het Mysterie Van De Magische Bol en musical Sprookjesboom in Theater de Efteling.

Koert-Jan de Bruijn feliciteren?

Nationaal
Is nu 42 jaar...
Jarig: 15 augustus 2019
zondag, 15 augustus 1976

> voor 43e verjaardag
Koert-Jan de Bruijn, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse acteur, model, presentator en werd bij het grote publiek bekend als Dennis Alberts in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Koert-Jan de Bruijn studeerde Commerciële Economie, studeerde toneel bij Kunstweb en deed een studie management. Koert-Jan de Bruijn was te zien in o.a. Kees & Co, Goudkust, Goede Tijden Slechte Tijden / GTST, Ik Kom Bij Je Eten, musical De Jantjes, Bestemming Nederland, RTL House Vision, Hider In The House, Jetix ochtendprogramma, Disney XD Rangers! etc. Koert-Jan de Bruijn is ook erg muzikaal en speelt o.a. piano.

Natasha Henstridge feliciteren?

Internationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: 15 augustus 2019
donderdag, 15 augustus 1974

> voor 45e verjaardag
Natasha Henstridge, geboren als Natasha T. Henstridge te Springdale (Newfoundland), is een Canadees oud-fotomodel. Natasha Henstridge debuteerde als filmactrice en werd met name bekend door haar hoofdrol in de film Species uit 1995 als wellustige buitenaardse wezen. De Canadese Natasha Henstridge speelt behalve in films en miniseries ook in doorlopende televisieseries, zoals Would Be Kings, She Spies, Commander In Chief, Eli Stone, etc. Natasha Henstridge speelde o.a. in de films Species, Maximum Risk, Standoff, Species II, Bela Donna, Adrenalin: Fear The Rush, Dog Park, Kill You Twice, A Better Way To Die, It Had To Be You, The Whole Nine Yards, Bounce, Second Skin, A Girl Three Guys And A Gun, Ghosts Of Mars, Kevin Of The North, Riders, The Whole Ten Yards, Impact, Deception, Anytown, The Perfect Student en Let The Game Begin.

Ben Affleck feliciteren?

Internationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 15 augustus 2019
dinsdag, 15 augustus 1972

> voor 47e verjaardag
Benjamin Géza Affleck of Ben Affleck, geboren in Californië, is een Amerikaanse acteur en regisseur. Ben Affleck begon al jong met acteren, en speelde mee in TV-films. Hij kwam onder de aandacht van een breder publiek nadat Ben Affleck samen met zijn goede vriend Matt Damon het script schreef voor Good Will Hunting, waarvoor ze een Oscar wonnen. Ben Affleck werkte mee aan o.a. School Ties, Dazed And Confused, Mallrats, Good Will Hunting, Chasing Amy, Shakespeare In Love, Armageddon, Dogma, Forces Of Nature, Boiler Room, Bounce, Reindeer Games, Jay And Silent Bob Strike Back, Pearl Harbor, The Sum Of All Fears, Changing Lanes, Joseph: King Of Dreams, Paycheck, Gigli, Daredevil, Surviving Christmas, Jersey Girl, Elektra, Clerks 2, Hollywoodland, Man About Town, Smokin' Aces, Gimme Shelter, Gone Baby Gone, He's Just Not That Into You, State Of Play, Extract, The Company Men en The Town.

Debra Messing feliciteren?

Internationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 15 augustus 2019
donderdag, 15 augustus 1968

> voor 51e verjaardag
Debra Messing, geboren als Debra Lynn Messing te New York, is een Amerikaans actrice. Debra Messing speelde in diverse televisieseries als Prey en de redelijk succesvolle serie Ned And Stacey. Maar met de serie Will & Grace brak ze pas echt door bij het grote publiek, met haar vertolking van de rol van Grace Adler; een rol waarmee ze diverse prijzen won. Enkele televisie- en filmproducties waaran Debra Messing meewerkte zijn NYPD Blue, Prey, Ned And Stacey, Will & Grace, The Starter Wife, A Walk In The Clouds, McHale's Navy, Celebrity, Jesus, The Mothman Prophecies, Hollywood Ending, Along Came Polly, Garfield, The Wedding Date, Open Season, Purple Violets, Lucky You, The Women en Nothing Like The Holidays.

Jeroen Pauw feliciteren?

Nationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 15 augustus 2019
maandag, 15 augustus 1960

> voor 59e verjaardag
Hendrik Jan Jeroen Pauw, oftewel Jeroen Pauw, is geboren in Hilversum. Jeroen Pauw is een Nederlandse TV-journalist. TV-presentator en producent. Op de middelbare school was Jeroen Pauw al leerling journalist bij AVRO's radio Journaal. Jeroen Pauw heeft gewerkt bij het ANP, Wereld Omroep, NCRV-radio, VARA, BNN, RTL4 nieuws, NOVA en het populaire programma Pauw & Witteman.

Carel Kraayenhof feliciteren?

Nationaal
Is nu 60 jaar...
Jarig: 15 augustus 2019
vrijdag, 15 augustus 1958

> voor 61e verjaardag
Carel Kraayenhof, geboren te Aalst, is een bekende Nederlandse bandoneonspeler. Carel Kraayenhof werd nationaal bekend toen hij op 2 februari 2002 de Argentijnse alternatieve nationale hymne, de tango Adiós Nonino ("Dag Vadertje") van Ástor Piazzolla speelde tijdens de kerkelijke inzegening van het huwelijk van de Nederlandse kroonprins Prins Willem-Alexander met Máxima Zorreguieta in de Amsterdamse Nieuwe Kerk. Carel Kraayenhof richtte samen met Leo Vervelde een tangoafdeling op aan het Rotterdams Conservatorium. Daarnaast richtte hij ook het Sexteto Canyengue op, een instrumentaal tango-sextet dat tot de beste tango-orkesten ter wereld behoort.

Stieg Larsson feliciteren?

Internationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 15 augustus 2019
zondag, 15 augustus 1954

> voor 65e verjaardag
Stieg Larsson, geboren als Karl Stig-Erland Larsson te Skelleftehamn en overleden op 9 november 2004 te Stockholm, was een Zweedse journalist en schrijver. Stieg Larsson werd wereldberoemd met zijn boeken de Millennium-trilogie, die ook succesvol is verfilmd. Aanvankelijk was Stieg Larsson een politiek activist en fotograaf. Hij was redacteur van het tijdschrift Fjärde Internationalen en hij werkte mee aan enkele SF-tijdschriften. In 1977 ging hij werken voor het grootste Zweedse persbureau, Tidningarnas Telegrambyrå (TT), eerst als grafisch kunstenaar, later als journalist en schrijver van korte biografieën. Hij was oprichter van de anti-fascistische Expo-foundation en leidde het tijdschrift Svartvitt Med Expo. Toen Stieg Larsson op 50-jarige leeftijd aan een hartinfarct stierf, liet hij 3 voltooide maar nog ongepubliceerde manuscripten na, waaraan hij schreef in zijn vrije tijd. Pas kort voor zijn dood begon hij te werken aan publicatie van zijn boeken. In 2005 verscheen postuum zijn romandebuut, het 1e deel van de Millennium-trilogie; Mannen Die Vrouwen Haten. Deel 2: De Vrouw Die Met Vuur Speelde. Deel 3: Gerechtigheid. Na zijn dood zijn er nog manuscripten gevonden, dus meerdere delen kunnen nog volgen...

Deze gadget op jouw site?