Deze gadget op jouw site?

Richard Groenendijk feliciteren?

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: Vandaag
zondag, 24 september 1972

> voor 50e verjaardag
Richard Groenendijk, geboren te Dirksland, is een Nederlands cabaretier, presentator en tekstschrijver. Richard Groenendijk presenteerde o.a. het radioprogramma Spijkers Met Koppen en was panellid in het televisieprogramma Ook Dat Nog! Richard Groenendijk werkte verders nog mee aan programma's als Terrazzo, Wie Is De Mol?, hommage Robert Long etc. Maar boven al is Richard Groenendijk bekend van zijn theaterwerk, hij heeft al meerdere soloprogramma's op zijn naam staan en hij was ook actief in theaterprogramma's en musicals als La Bloemen's Licht-In-Donkere-Dagen Kerst-Bal, Liedjes Van Toon, Sinterklaas En Het Geheim Van Het Grote Boek, Les Misérables, musical Hairspray en de musical Herinnert U Zich Deze Nog?

Jette van der Meij feliciteren?

Nationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 24 september 1954

> voor 68e verjaardag
Jette van der Meij, geboren als Henriëtte Theodore van der Meij te Oosterbeek, is een Nederlands zangeres en actrice. Na een zangstudie van twee jaar aan het Conservatorium te Amsterdam, begint Jette van der Meij het theater te missen en stapt ze over naar de Academie voor Kleinkunst. Jette van der Meij is vooral bekend van haar rol als Laura Selmhorst in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Jette van der Meij heeft ook enkele theaterprijzen gewonnen. Jette van der Meij heeft meegewerkt aan o.a. Goede Tijden Slechte Tijden, Kees & Co, Ranking The Stars, Honneponnetje, TiTa Tovenaar, Het Cadeau Voor Sinterklaas en De Mattheus Masterclass.

Juan Martin del Potro feliciteren?

Internationaal
Is nu 33 jaar...
Jarig: 23 september 2022
vrijdag, 23 september 1988

> voor 34e verjaardag
Juan Martin del Potro, geboren te Tandil, is een professioneel tennisspeler uit Argentinië. Juan Martin del Potro is 1,98 meter lang. Aan het einde van 2005 is Juan Martin del Potro proftennisser geworden. Nadat hij als 14-jarige jongen mee ging doen in het ITF-circuit, haalde hij in 2005 zijn eerste ITF-titels. Naast ITF-titels won hij ook enkele futures. In 2006 speelde Juan Martin del Potro zijn eerste ATP-toernooien. Later dat jaar kwalificeerde hij zich als 17-jarige voor Roland Garros en voor de US Open. Aansluiting bij de wereldtop vond plaats in 2008 en Juan Martin del Potro behaalde zijn eerste grote overwinning in 2009 door de grandslam US Open te winnen en daarmee een plek in de top 10 op de ATP wereldranglijst. Ook in de overige grandslam-toernooien haalde hij steeds betere resultaten, totdat hij in 2010 een zware blessure kreeg om vervolgens in 2011 met rasse schreden weer terug te keren in het tennis profcircuit met als doel; terug in de top 10 en toernooien winnen.

Sarah Bettens feliciteren?

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 23 september 2022
zaterdag, 23 september 1972

> voor 50e verjaardag
Sarah Bettens, geboren te Kapellen, is een Belgische en Vlaamse zangeres en vooral bekend als zangeres van K's Choice en later ook als solo-zangeres. In het begin van de jaren 90 speelde Sarah Bettens samen met haar broer Gert Bettens in een amateurbandje, The Basement Plugs. Broer en zus werden hierdoor ontdekt en kregen een platencontract aangeboden. Onder de naam The Choice brachten ze hun debuutalbum Paradise In Me uit. Later werd de naam veranderd in K's Choice waarmee Sarah Bettens meerdere albums maakte en hits scoorden als Not An Addict, Dad, Believe, Everything For Free, Almost Happy, Busy, Losing You, When I Lay Beside You, Come Live The Life, These Are The Thoughts etc. Toen K's Choice in 2003 besloot om een rustperiode in te lassen, ging Sarah Bettens werken aan een solocarrière en bracht ze haar eerste album Go / Scream uit en bracht ze o.a. de singles uit Fine, Not Insane, Stay Leef, Come Over Here, I Need A Woman, Daddy's Gun, I Can't Get Out etc. Solo of samen met K's Choice treedt ze tot op heden nog veelvuldig op.

Bruce Springsteen feliciteren?

Internationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: 23 september 2022
vrijdag, 23 september 1949

> voor 73e verjaardag
Amerikaanse rockzanger, gitarist en liedjesschrijver, die al sinds de jaren 60 aan de weg timmert met tal van hits. Zijn bijnaam luidt The Boss.

Julio Iglesias feliciteren?

Internationaal
Is nu 78 jaar...
Jarig: 23 september 2022
donderdag, 23 september 1943

> voor 79e verjaardag
Julio Iglesias, geboren te Madrid, is een Spaanse zanger, de bestverkopende Spaanse artiest, en internationaal één van de bekendste Spaanstalige zangers. Julio Iglesias is de vader van zanger Enrique Iglesias - zoon uit een vorig huwelijk. Julio Iglesias was professioneel voetbalkeeper bij Real Madrid. In dezelfde tijd begon hij ook aan een studie rechten. Na een ongeluk dat zijn voetbalcarrière beëindigde, begon hij tijdens zijn revalidatie met het schrijven van liedjes. Hij behaalde zijn rechtendiploma korte tijd later aan de universiteit van Cambridge. In 1968 won Julio Iglesias in Spanje het Benidorm Song Festival met 1 van zijn songs en kreeg hij een platencontract aangeboden. Het was het begin van een zeer succesvolle carrière als zanger, met vele hits wereldwijd. In 2010 trouwde Julio Iglesias met het 23 jaar jongere Nederlandse fotomodel Miranda Rijnsburger. Enkele hits van Julio Iglesias zijn Un Canto A Galicia, Manuela, Quiero, El Amor, Por Un Poco De Tu Amor, Quiereme Mucho, Quiereme, Amor, To All The Girls I've Loved Before (met Willie Nelson, All Of You (met Diana Ross), My Love (met Stevie Wonder), Milonga Sentimental en When You Tell Me That You Love Me (met Dolly Parton).

Ray Charles feliciteren?

Internationaal
Is nu 91 jaar...
Jarig: 23 september 2022
dinsdag, 23 september 1930

> voor 92e verjaardag
Ray Charles, geboren als Ray Charles Robinson te Albany (Georgia) en overleden op 10 juni 2004 te Beverly Hills (Californië) aan leverkanker, was een blinde Amerikaanse zanger en pianist, en een groot vertolker van de moderne blues en de rhythm-and-blues. In de jaren 50 ontwikkelde Ray Charles deze muziek verder door de introductie van elementen uit de kerkelijke gospelmuziek, waar het vrouwenkoor een prominente rol speelt. Zo stond Ray Charles, meestal begeleid door een groep zangeressen (de Raelettes), aan de wieg van de soul met nummers als I Got A Woman, The Night Time Is The Right Time en What'd I Say. In 1960 volgde een radicale verandering van stijl: violen en popsongs deden hun intrede. Ray Charles scoorde enkele megahits met Hit The Road Jack en I Can't Stop Loving You, en zijn vertolking van Georgia On My Mind maakte die song tot een evergreen. Notoir is zijn nummer Busted dat hij schreef nadat hij een jaar in de gevangenis gezeten had voor het bezit van heroïne. Enkele andere hits van Ray Charles zijn You Don't Know Me, Take These Chains From My Heart, Crying Time, Here We Go Again en Yesterday. Over het leven van Ray Charles is een film gemaakt met in de hoofdrol Jamie Foxx: Ray (2004).

Cornelis Lely feliciteren?

Nationaal
Is nu 167 jaar...
Jarig: 23 september 2022
zaterdag, 23 september 1854

> voor 168e verjaardag
Cornelis Lely, geboren te Amsterdam en overleden op 22 januari 1929 te Den Haag, was een Nederlandse ingenieur, waterbouwkundige, minister, gouverneur en politicus. Cornelis Lely ontwierp in 1891 een plan voor de afsluiting van de Zuiderzee, waarop deze in 1932 door de Afsluitdijk definitief werd afgesloten en het IJsselmeer ontstond. In 1875 behaalde hij het diploma van civiel-ingenieur aan de TH te Delft. Hij trad in september 1886 in dienst van de Zuiderzeevereniging, een vereniging die zich de afsluiting en inpoldering van de Zuiderzee ten doel stelde. In 1891 voltooide hij zijn plan, dat hij vele jaren later, na de watersnood van 1916 als minister bij wet (Waterstaat, Handel en Nijverheid) tot uitvoering deed brengen. Cornelis Lely was minister in meerdere kabinetten en was tussendoor gouverneur in Suriname. Hoewel er al honderden jaren voor Lely gesproken werd over de inpoldering van de Zuiderzee, was Cornelis Lely de eerste die een technisch uitvoerbaar plan presenteerde. Cornelis Lely overleed op 74-jarige leeftijd in 1929. Hij heeft de eerste drooglegging (Wieringermeer) en de sluiting van de Afsluitdijk niet meegemaakt. De plaatsen Lelystad in Flevoland NL en Lelydorp in Suriname zijn naar hem vernoemd!

Tom Felton feliciteren?

Internationaal
Is nu 34 jaar...
Jarig: 22 september 2022
dinsdag, 22 september 1987

> voor 35e verjaardag
Tom Felton, geboren als Thomas Andrew Felton te Kensington, is een Engels acteur. Tom Felton is vooral beroemd geworden door de rol van Draco Malfidus / Draco Malfoy die hij in de Harry Potter films vertolkte. Tom Felton startte met acteren in commercials toen hij 8 jaar oud was en op zijn 10de begon hij in films te spelen. Tom Felton begon in The Borrowers en Anna And The King, waarna rollen volgden in producties als Second Sight, Harry Potter And The Philosopher's Stone, Harry Potter And The Chamber Of Secrets, Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban, Harry Potter And The Goblet Of Fire, Harry Potter And The Order Of The Phoenix, The Disappeared, Harry Potter And The Half-Blood Prince, 13 Hours, Get Him To The Greek, Harry Potter And The Deathly Hallows en Rise Of The Apes.

Sanne Hans (Miss Montreal) feliciteren?

Nationaal
Is nu 37 jaar...
Jarig: 22 september 2022
zaterdag, 22 september 1984

> voor 38e verjaardag
Sanne Hans / Miss Montreal is een Nederlandse muzikante die optreedt met haar band Miss Montreal. In Miss Montreal speelt Sanne Hans gitaar en Sanne Hans is de frontzangeres. Enkele hits van Miss Montreal zijn o.a. Just A Flirt, This Is My Life, Seven Friends, Addicted To Crying en Being Alone At Christmas.

Maarten Stekelenburg feliciteren?

Nationaal
Is nu 39 jaar...
Jarig: 22 september 2022
woensdag, 22 september 1982

> voor 40e verjaardag
Maarten Stekelenburg, geboren te Haarlem, is voetbalkeeper. In het seizoen 2002/2003 debuteerde Maarten Stekelenburg bij AFC Ajax Amsterdam, waarmee hij meerdere prijzen won. Maarten Stekelenburg is tevens doelman van het Nederlands Elftal en wordt gezien als één van de beste doelkeepers ter wereld.

Jort Kelder feliciteren?

Nationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 22 september 2022
dinsdag, 22 september 1964

> voor 58e verjaardag
Jort Paul Wouter Kelder, oftewel Jort Kelder, is geboren in Gouda. Jort Kelder is een Nederlands journalist, columnist, TV-presentator en voormalig hoofdredacteur van het maandblad Quote. In 2008 lanceerde Jort Kelder zijn website "Nine To Five People". Hij werkte mee aan de TV-programma's Kelder & Co, NSE, Parla, Dragon's Den, Bij Ons In De PC, Topverkopers en De Wereld Draait Door.

Andrea Bocelli feliciteren?

Internationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 22 september 2022
maandag, 22 september 1958

> voor 64e verjaardag
Andrea Bocelli, geboren te Lajático (Toscane) is een Italiaanse tenor, die zowel klassieke als populaire muziek zingt. Tevens zingt Andrea Bocelli in enkele opera's, en is hij een producer. Andrea Bocelli leed vanaf zijn geboorte aan de oogziekte glaucoom. Op twaalfjarige leeftijd werd hij na een ongeluk met een voetbal geheel blind, tot dat moment kon hij nog een beetje met zijn rechteroog zien. Andrea Bocelli werd ontdekt door de zanger Zucchero / Adelmo Fornaciari toen deze een tenor zocht. Het was het startsein voor Andrea Bocelli voor een succesvolle carrière wereldwijd, met o.a. ook optredens op het Witte Huis en de Olympische Spelen van 2006 en met hits als Il Mare Calmo Della Sera, Vivere, Con Te Partirò / Vivere, Per Amore, Time To Say Goodbye met Sarah Brightman, Canto Della Terra en Because We Believe met Marco Borsato.

Nick Cave feliciteren?

Internationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 22 september 2022
zondag, 22 september 1957

> voor 65e verjaardag
Nick Cave, geboren als Nicholas Edward Cave te Warracknabeal, is een Australische muzikant, liedjesschrijver, dichter, schrijver en acteur. Nick Cave werkte mee aan diverse projecten en speelde in bands als; The Boys Next Door, The Birthday Party, Nick Cave and the Bad Seeds en Grinderman. Enkele hits van Nick Cave zijn Where The Wild Roses Grow met Kylie Minoque, As I Sat Sadly By Her Side, Get Ready For Love en Dig Lazarus Dig! Muziek geschreven door Nick Cave wordt regelmatig gebruikt in films, maar Nick Cave schreef ook muziek c.q. soundtracks voor films, zoals Ghosts... Of The Civil Dead, To Have And To Hold, The Proposition, The Assassination Of Jesse James By The Coward Robert Ford, The Death Of Bunny Munro en The Road.

Jeffrey Arenz feliciteren?

Nationaal
Is nu 27 jaar...
Jarig: 21 september 2022
woensdag, 21 september 1994

> voor 28e verjaardag
Jeffrey Arenz speelde in diverse musicals waaronder Ciske de rat en Beauty And The Beast. Hij had een rol in de serie "De co-assistent" van net5. En hij zong een liedje in Sing It. Ook speelde hij in de bekende commercial van Unive. Verder sprak Jeffrey diverse Disney-films in.

Femke Heemskerk feliciteren?

Nationaal
Is nu 34 jaar...
Jarig: 21 september 2022
maandag, 21 september 1987

> voor 35e verjaardag
Femke Heemskerk, geboren in Roelofarendsveen, is een Nederlandse zwemster. Femke Heemskerk is haar carrière begonnen in haar geboorteplaats bij Z&PC Alkemade. Femke Heemskerk heeft reeds vele titels en medailles behaald, met als hoogtepunt goud op de Olympische Spelen van 2008 in Peking en WK 2009 in Rome op de estafette 4x100 meter vrije slag.

Maryam Hassouni feliciteren?

Nationaal
Is nu 36 jaar...
Jarig: 21 september 2022
zaterdag, 21 september 1985

> voor 37e verjaardag
Maryam Hassouni, geboren te Amsterdam, is een Nederlands-Marokkaans actrice. Maryam Hassouni studeerde rechten aan de Vrije Universiteit maar is met de studie gestopt omdat ze zich wil richten op haar acteer-carrière. Met haar rol als Dunya in de televisieserie Dunya en Desie (Desie = Eva van de Wijdeven) verwierf Maryam Hassouni snel bekendheid. De serie won diverse prijzen prijzen in binnen- en buitenland. In 2006 ontving Maryam Hassouni een Emmy Award in de categorie Beste Actrice voor haar rol als Laila in de film Offers. Maryam Hassouni heeft o.a. ook meegewerkt aan Dunya En Desie, Offers, Blondje, Shouf Shouf!, 'N Beetje Verliefd, Kicks, Anna, Dunya En Desie In Marokko, Anubis En Het Pad Der 7 Zonden, One Night Stand en Verborgen Gebreken.

Nicole Richie feliciteren?

Internationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 21 september 2022
maandag, 21 september 1981

> voor 41e verjaardag
Nicole Richie of Nicole Camille Richie, geboren te Berkeley (Californië), is een Amerikaanse realitysoap-ster en actrice. Nicole Richie is de adoptiedochter van zanger Lionel Richie en zijn vrouw Brenda Harvey. Nicole Richie werd bekend door de vele feestjes die ze afliep samen met haar beste vriendin Paris Hilton, met wie ze in 2003 ook begon aan de opnamen van The Simple Life; een reality-reeks waarin de twee proberen het land te doorkruisen zonder geld, overnachten bij 'gewone' mensen en zelf hun geld verdienen met simpele werkjes. Ook verschijnt Nicole Richie regelmatig in talkshows en is ze veelvuldig in het nieuws met haar turbulente privé-leven met onderwerpen als; cocaïneverslaving, speculaties over anorexia, relaties en haar veranderde kledingstijl heeft haar inmiddels gemaakt tot stijlicoon en celebrity.

Marc de Hond feliciteren?

Nationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: 21 september 2022
woensdag, 21 september 1977

> voor 45e verjaardag
Marc de Hond, geboren als Marc David de Hond te Amsterdam, is een Nederlandse tv-presentator, ondernemer en schrijver. Marc de Hond is de zoon van opiniepeiler Maurice de Hond. In augustus 2008 verscheen een boek van zijn hand met de titel Kracht, waarin hij schrijft over zijn revalidatie na het oplopen van een dwarslaesie in 2002. Marc de Hond startte in 1996 enkele internetbedrijven. Vervolgens verrichte hij werkzaamheden bij de radio als presentator; Radio 1, Radio 2, 3FM en Caz! Op TV werkte hij mee aan programma's zoals Goedemorgen Nederland, jurylid Mis(s) Verkiezing, Over Vaders En Zonen, RTL Poker, programma 30 bij zender Het Gesprek, De Wereld Draait Door, RTL Boulevard, Netwerk, VARA Laat, Zoekt En Gij Zult Vinden, Medische Missers, Katja En Sophie, Spuiten En Slikken, Shownieuws, Knevel & Van Den Brink, Hart & Ziel, Life And Cooking, Tien Voor Taal, TROS Triviant, De Nationale Bijbeltest, Eet Smakelijk, RTL4 De Slimste en Marc de Hond presenteerde het avonturenprogramma Expedition Unlimited van LLiNK.

Liam Gallagher feliciteren?

Internationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 21 september 2022
donderdag, 21 september 1972

> voor 50e verjaardag
Liam Gallagher, geboren als William John Paul Gallagher in Longsight Manchester, is een Britse muzikant, die vooral bekend staat als de frontman van de britpop / rockband Oasis. Liam Gallagher is de jongere broer van Noel Gallagher, de gitarist en songwriter van Oasis. De ouders van Liam Gallagher en Noel Gallagher komen uit Ierland. Enkele hits van Liam Gallagher en Oasis zijn Supersonic, Shakermaker, Cigarettes & Alcohol, Whatever, Some Might Say, Roll With It, Wonderwall, Don't Look Back In Anger, Live Forever, Morning Glory, Champagne Supernova, D'you Know What I Mean, Stand By Me, All Around The World, Don't Go Away, Go Let It Out, Who Feels Love?, Sunday Morning Call, The Hindu Times, Stop Crying Your Heart Out, Little By Little / She Is Love, Songbirg, Lyla, The Importance Of Being Idle, Let There Be Love, Acquiesce, Lord Don't Slow Me Down en The Shock Of The Lightning.

Luke Wilson feliciteren?

Internationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 21 september 2022
dinsdag, 21 september 1971

> voor 51e verjaardag
Luke Wilson, geboren als Luke Cunningham Wilson te Dallas (Texas), is een Amerikaans acteur. Luke Wilson is de jongere broer van acteur Owen Wilson. Wilson is lid van de Frat Pack; Jack Black, Ben Stiller, Will Ferrell, Vince Vaughn, Steve Carell en Luke Wilson. Op school brak Luke Wilson records in onder meer de 400 en 800 meter hardlopen, maar doordat zijn broer Owen hem een rol aanbood in een film, begon hij een carrière als acteur met films als Bottle Rocket, Bongwater, Scream 2, Dog Park, Rushmore, Blue Streak, My Dog Skip, Preston Tylk, Charlie's Angels, Legally Blonde, That 70's Show, The Royal Tenenbaums, Masked And Anonymous, Old School, Alex & Emma, Charlie's Angels: Full Throttle, Legally Blonde 2, Around The World In 80 Days, Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy, Mini's First Time, The Wendell Baker Story, The Family Stone, My Super Ex-Girlfriend, Hoot, Idiocracy, Blades Of Glory, Vacancy, 3:10 To Yuma, Terra, Blonde Ambition, Henry Poole Is Here, Tenure en Death At A Funeral.

Lucretia van der Vloot feliciteren?

Nationaal
Is nu 53 jaar...
Jarig: 21 september 2022
zaterdag, 21 september 1968

> voor 54e verjaardag
Lucretia van der Vloot, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse zangeres en actrice. Twee maanden voor de voltooiing van de Modevakschool, ontdekt Lucretia van der Vloot een advertentie in de krant van de Academie voor Kleinkunst. Ze neemt deel aan de audities, vult op het aanmeldingsformulier bij ‘spel-ervaring’ met volle overtuiging het woord ‘voetbal’ in, en wordt aangenomen. Tijdens de opleiding aan de Kleinkunstacademie zingt Lucretia van der Sloot volop in het popcircuit in verscheidene bands. Na haar afstuderen, speelt Lucretia van der Vloot in verscheidene producties in het theater, bij bands en begint ze ook te acteren in films, tv-series, musicals en toneelstukken. Lucretia van der Vloot brengt ook haar eigen cd's uit en is/was lid van Big, Black & Beautiful. Lucretia van der Vloot werkte mee aan vele producties, zoals All Stars, Baantjer, Rent A Friend, De Boekverfilming, In Oranje, Grijpstra & De Gier, SEXtet, Kopspijkers, Cabarestafette, Uitmarkt, Laat De Leeuw, Het Klokhuis, De TV Show, Lijn 4, Kunststof TV, Life 4 You, Helder, De Wereld Draait Door, Acda & De Munnik, Nationaal Songfestival, Home en Big Black & Beautiful In Concert.

Rob Morrow feliciteren?

Internationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 21 september 2022
vrijdag, 21 september 1962

> voor 60e verjaardag
Rob Morrow, geboren als Robert Alan Morrow te New Rochelle (New York), is een Amerikaans acteur en regisseur. Rob Morrow speelt ook in films, maar is voornamelijk bekend van zijn rollen in de politieserie Numb3rs uit 2005 als FBI-agent Don Eppes en de serie Northern Exposure uit 1990 als Dr. Joel Fleischman. Rob Morrow speelde o.a. ook in Private Resort, Quiz Show, Saturday Night Live, Monsters, Fame, Mother, Last Dance, Northern Exposure, Into My Heart, The Day Lincoln Was Shot, Maze, Labor Pains, Hudson's Law, Street Time, The Emperor's Club, The Guru, Jenifer, Going Shopping, Oz, Joan Of Arcadia, Numb3rs, The Bucket List en Custody.

Ethan Coen (Coen Brothers) feliciteren?

Internationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 21 september 2022
zaterdag, 21 september 1957

> voor 65e verjaardag
Ethan Coen is geboren te St. Louis Park in Minneapolis. Vader Coen is hoogleraar Economie en moeder Coen is hoogleraar Kunstgeschiedenis. Ethan Coen en de oudere Joel Coen, ook wel bekend als De gebroeders Coen, is een Amerikaans filmmakersduo die reeds vele prijzen hebben gewonnen zoals Oscars / Academy Awards. De broers Coen zijn vooral bekend van eigenzinnige postmoderne misdaadkomedies en neo noir-films. In de filmwereld worden de broers ook wel de "tweekoppige regisseur" genoemd, omdat ze meestal zeer nauw met elkaar werken en dezelfde ideëen delen over films. De gebroeders Coen regisseren, produceren en schrijven hun eigen films, waarbij in hun vroegere films Joel Coen over het algemeen de regie voor zijn rekening nam en Ethan Coen elke film produceerde. Sinds The Ladykillers hebben de broers Coen echter voor elke film zowel de regie als de productie samen gedaan. Enkele films van Joel Coen en Ethan Coen zijn; Blood Simple, Raising Arizona, Miller's Crossing, Barton Fink, The Hudsucker Proxy, Fargo, The Big Lebowski, O Brother, Where Art Thou?, The Man Who Wasn't There, Intolerable Cruelty, The Ladykillers, No Country For Old Men, Burn After Reading, A Serious Man, True Grit etc.

Dirk Scheringa feliciteren?

Nationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 21 september 2022
donderdag, 21 september 1950

> voor 72e verjaardag
Dirk Scheringa is een Nederlandse zakenman, sportbestuurder en ex-politicus. Hij is/was oprichter van de DSB Bank en heeft veel betekend voor de profvoetbalclub AZ in Alkmaar. Dirk Scheringa begon zijn werkzame leven als wachtmeester bij de rijkspolitie, maar nam ontslag om in 1975 financieel "Buro Frisia" op te richten. Dit groeide uit tot de landelijke opererende DSB Groep, dat zeer actief was in de sportwereld en failliet ging in 2009.

Deze gadget op jouw site?