Deze gadget op jouw site?

Doutzen Kroes feliciteren?

Nationaal
Is nu 35 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 23 januari 1985

> voor 36e verjaardag
Doutzen Kroes is een Nederlands fotomodel van Friese afkomst, met internationale bekendheid en succes. Nadat Doutzen Kroes in 2003 was geslaagd voor het HAVO, stuurde ze een paar vakantiefoto's naar het modellenbureau Paparazzi in Amsterdam. Ze wilde graag wat bijverdienen. Het resultaat overtrof ieders verwachtingen, het meest Doutzen Kroes zelf, want binnen 2 jaar stootte ze door naar de top van het modellenwerk. Ze heeft o.a. gewerkt met/voor; Versace, Dolce & Gabbana, Gucci, Calvin Klein, L'Oréal, Victoria's Secret, Pirelli en Roberto Cavalli. Eind 2011 maakte Doutzen haar acteerdebuut in de Nederlandse film Nova Zembla van regisseur Reinout Oerlemans.

Arjen Robben feliciteren?

Nationaal
Is nu 36 jaar...
Jarig: Vandaag
maandag, 23 januari 1984

> voor 37e verjaardag
Arjen Robben is een Nederlandse voetballer. De linksbuiten van het Nederlands elftal met meer dan 50 interlands, heeft gespeeld voor FC Groningen, PSV Eindhoven, Chelsea FC, Real Madrid en Bayern München. Arjen Robben is al veelvuldig kampioen geworden in Nederland, Engeland, Spanje en Duitsland.

Jac Orie feliciteren?

Nationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 23 januari 1968

> voor 53e verjaardag
Jac Orie, geboren te Den Haag, is een Nederlandse schaatscoach en oud-schaatser. Jac Orie was als schaatser geen echte hoogvlieger, hij behaalde bij geen enkel internationaal toernooi een medaille. Als trainer gooit Jac Orie echter hoge ogen met zijn individuele op maat gesneden trainingprogramma's en tactisch inzicht. Jac Orie hielp meerdere schaatsers naar de wereldtop met kampioenschappen, titels en medailles op Olympische Spelen; Marianne Timmer, Erben Wennemars, Gerard van Velde, Mark Tuitert en Simon Kuipers.

Richard Dean Anderson feliciteren?

Internationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: Vandaag
maandag, 23 januari 1950

> voor 71e verjaardag
Amerikaanse acteur. Hij is voornamelijk bekend van de zeer populaire tv-series MacGyver en Stargate SG-1. Richard Dean is een ijshockey-fan.

Rutger Hauer feliciteren?

Nationaal
Is nu 76 jaar...
Jarig: Vandaag
zondag, 23 januari 1944

> voor 77e verjaardag
Rutger Hauer, geboren te Breukelen en overleden op 19 juli 2019 te Beetsterzwaag Friesland, was een Nederlandse acteur die sinds de jaren tachtig voornamelijk in de Verenigde Staten werkt en woont. Hij heeft reeds vele filmprijzen gewonnen, zoals; Golden Globe, Gouden Kalf en Rembrandt Award. Rutger Hauer wordt als één van de beste en/of grootste acteurs gezien, die Nederland ooit heeft gehad. Enkele films van Rutger Hauer zijn; Floris, Turks Fruit, Keetje Tippel, Max Havelaar, Soldaat Van Oranje, Grijpstra & De Gier, Spetters, Nighthawks, Blade Runner, The Hitcher, Escape From Sobibor, Blind Fury, Buffy The Vampire Slayer, Confessions Of A Dangerous Mind, Sin City, Batman Begins en Bride Flight.

Herman Tjeenk Willink feliciteren?

Nationaal
Is nu 78 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 23 januari 1942

> voor 79e verjaardag
Herman Tjeenk Willink, geboren als Herman Diederik Tjeenk Willink te Amsterdam, is een Nederlands PvdA-politicus. Herman Tjeenk Willink studeerde rechten in Leiden en Parijs. Na een korte periode als wetenschappelijk medewerker aan de Rijksuniversiteit Leiden werd hij in 1970 ambtenaar. Sinds 1997 is Herman Tjeenk Willink vicepresident van de Raad van State. Omdat het staatshoofd formeel voorzitter van de Raad is, wordt de vicepresident in Haagse kringen wel de 'Onderkoning van Nederland' genoemd - hij heeft op politiek gebied een belangrijke adviserende rol bij Koningin Beatrix. Herman Tjeenk Willink speelde als informateur een belangrijke rol bij de vorming van meerdere Nederlandse kabinetten en hij bekleedde tal van belangrijke bestuursfuncties, zoals bij NOVIB, Humanitas en Stichting Stop Aids Now!

Joeri Verlinden feliciteren?

Nationaal
Is nu 32 jaar...
Jarig: 22 januari 2021
vrijdag, 22 januari 1988

> voor 33e verjaardag
Joeri Verlinden, geboren te Melick, is een Nederlands topzwemmer, gespecialiseerd in de vlinderslag en de vrije slag. Joeri Verlinden maakte zijn internationale seniorendebuut op de EK Kortebaan 2006 in Helsinki, Finland. Joeri Verlinden heeft reeds enkele records op zijn naam staan en werd/wordt getraind door voormalig wereldkampioen Marcel Wouda.

Rutger de Bekker feliciteren?

Nationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: 22 januari 2021
zaterdag, 22 januari 1972

> voor 49e verjaardag
Rutger de Bekker, geboren te Veldhoven, werd vooral bekend van het theatergezelschap De Vliegende Panters dat bestaat uit Rutger de Bekker, Remko Vrijdag en Diederik Ebbinge. De Bekker, Ebbinge en Vrijdag zaten samen op de Kleinkunstacademie, alwaar zij de groep De Vliegende Panters oprichtten. Toen zij in 1995 van school kwamen begonnen zij direct te toeren met hun eerste avondvullende show Sex, die zij schreven als eindexamenopdracht. De show werd een succes, met name door de scène over Dikkie Dik uit Sesamstraat. Dit programma werd opgevolgd door Hype, De Grote Drie en de laatste show Ebbinge Vrijdag en De Bekker, waarna ze ermee stopten. Voor de VARA maakten ze ook nog de tv-serie Daar Vliegende Panters en het daaruitvloeiende nummer Houdoe onder de artiestennaam De Kassameisjes werd een dikke hit. Rutger de Bekker is nog steeds actief in het kleinkunst wereldje.

Wendy van Dijk feliciteren?

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 22 januari 2021
vrijdag, 22 januari 1971

> voor 50e verjaardag
Actrice en presentratrice Wendy van Dijk is van oorsprong een danseres, maar beleefde haar doorbraak in het televisie-wereldje bij het programma "Wie Ben Ik" met André van Duin en Ron Brandsteder. Een succesvolle carriere voor Wendy van Dijk als presentatrice volgde daarna gauw door programma's als Hart In Aktie, Ushi Dushi, Domino Day, X factor, Obese, The Voice Of Holland etc.

Diane Lane feliciteren?

Internationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 22 januari 2021
vrijdag, 22 januari 1965

> voor 56e verjaardag
Diane Lane is een Amerikaans filmactrice. Diane Lane won meerdere prijzen en nominaties, zoals een Golden Satellite Award, Academy Award / Oscar en Golden Globe voor haar hoofdrol in Unfaithful. Diane Lane speelt al vanaf haar 6e mee in een New Yorkse toneelgroep en maakt haar filmdebuut al op dertienjarige leeftijd in de film A Little Romance. Hierna speelde Diane Lane in o.a. National Lampoons: Goes To The Movies, Six Pack, Rumble Fish, The Outsiders, The Cotton Club, Vital Signs, Chaplin, Knight Moves, Indian Summer, Wild Bill, Judge Dredd, Jack, Mad Dog Time, Murder At 1600, Gunshy, A Walk On The Moon, My Dog Skip, The Perfect Storm, Hard Ball, The Glass House, Unfaithful, Under The Tuscan Sun, Fierce People, Must Love Dogs, Hollywoodland, Untraceable, Jumper, Nights In Rodanthe, Killshot, Secretariat en Cinema Verite.

John Hurt feliciteren?

Internationaal
Is nu 80 jaar...
Jarig: 22 januari 2021
maandag, 22 januari 1940

> voor 81e verjaardag
John Hurt, geboren als John Vincent Hurt te Chesterfield (Derbyshire) en overleden op 25 januari 2017 te Londen) was een Engels acteur en vooral bekend van de films Alien, 1984, V For Vendetta en Harry Potter. John Hurt werd meerdere malen genomineerd voor een Oscar en won prijzen als een Golden Globe en BAFTA Award voor o.a. The Elephant Man. John Hurt werd in 2004 geridderd als Commander in de Orde van het Britse Rijk (CBE). John Hurt studeerde voor kunstschilder aan de kunstacademie, waar hij in aanraking kwam met toneel. In 1962 maakte John Hurt zowel zijn theater- als zijn filmdebuut in The Wild And The Willing. Ook op televisie was John Hurt veelvuldig te zien, maar pas in de jaren '70 kreeg hij een succesvolle filmcarrière; A Man For All Seasons, Midnight Express, The Lord Of The Rings, Alien, The Elephant Men, 1984, Spaceballs, The Storyteller, Scandal, King Ralph, Monolith, Rob Roy, Dead Man, Wild Bill, Contact, Night Train, Harry Potter And The Philsopher's Stone, Captain Corelli's Mandolin, Miranda, Dogville, Hellboy, The Proposition, V For Vendetta, The Skeleton Key, Shooting Dogs, Valiant, Manderlay, Perfume, Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull, Outlander, Hellboy 2 en Harry Potter And The Deathly Hallows.

Mary Dresselhuys feliciteren?

Nationaal
Is nu 113 jaar...
Jarig: 22 januari 2021
dinsdag, 22 januari 1907

> voor 114e verjaardag
Mary Dresselhuys, geboren als Marie Johanna Dresselhuys te Tiel en overleden op 19 mei 2004 te Amsterdam, was een Nederlands actrice, die ruim 150 rollen heeft gespeeld op toneel, in films en voor de televisie in een lange carrière. Mary Dresselhuys werd geboren als dochter van een tabaksmagnaat. Naar eigen zeggen was in haar omgeving niemand in toneel geïnteresseerd en als het aan haar ouders had gelegen had zij niet niet de kans gekregen uit te groeien tot de comédienne die ze geworden is. Haar eerste rollen speelde Mary Dresselhuys op de middelbare school. Tijdens vakanties in Den Haag, bij haar grootmoeder, ging Mary Dresselhuys veel naar het theater. In 1926 deed Mary Dresselhuys toelatingsexamen voor de Amsterdamse Toneelschool waar ze in 1929 haar diploma behaalde. Mary Dresselhuys is 3 keer getrouwd geweest; haar 3e echtgenoot was vlieger-auteur Adriaan Viruly (Jons) - zij kregen samen al snel de bijnaam "Kunst en Vliegwerk". Sinds 1992 wordt een naar haar genoemde prijs uitgereikt; de Mary Dresselhuys Prijs, in het leven geroepen door Joop van den Ende. De prijs bestaat uit een geldbedrag, te besteden aan verdergaande ontwikkeling in alle vormen van toneelspelen.

Dré Hazes feliciteren?

Nationaal
Is nu 26 jaar...
Jarig: 21 januari 2021
vrijdag, 21 januari 1994

> voor 27e verjaardag
André Hazes jr. of ook wel Dré Hazes, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse zanger en de zoon van de overleden zanger André Hazes sr. en het broertje van Roxeanne Hazes. Voor het televisieprogramma In Duet Met Hazes zong Dré Hazes het lied Bedankt Mijn Vriend van zijn in 2004 overleden vader in. Het duet tussen vader en zoon kwam in oktober 2007 op nummer één in de Nederlandse Top 40. In 2007 deed André Hazes jr. mee aan de kinderversie van Sterren Dansen Op Het IJs, namelijk Kinderen Dansen Op Het IJs en in 2009/2010 speelde Dré Hazes in de soapserie Onderweg Naar Morgen / ONM. Dré Hazes heeft o.a. de singles uitgebracht; Bedankt Mijn Vriend, Dat Weet Je en Soms Doet 'T Zo'n Pijn.

Alexander Klöpping feliciteren?

Nationaal
Is nu 33 jaar...
Jarig: 21 januari 2021
woensdag, 21 januari 1987

> voor 34e verjaardag
Alexander Klöpping, geboren als Alexander Paul Klöpping te Oss, is een Nederlands internetondernemer in gadgets, blogger, columnist, internetjournalist en spreker op het gebied van internet en gadgets. Alexander Klöpping wordt door verschillende media beschouwd en geraadpleegd als deskundige in zijn vakgebied. Alexander Klöpping richtte op zijn 16de het internetbedrijf The Gadget Company op. In 2005 studeerde hij 1 jaar in de VS en deed ook mee aan de politieke campagne van beide partijen; Democraten en Republikeinen. Hij schreef een scriptie over de Obama-campagne. Vanaf maart 2008 schreef hij voor Jort Kelders website 925.nl, werd er enkele maanden later redactiechef van en bleef dit tot juni 2009. Verder schreef hij columns en opiniestukken voor Emerce, NU.nl, NRC next, Vrij Nederland, NTR School TV en STER Nieuws. Vanaf 2009 werkt Alexander Klöpping voor televisie. Hij produceerde en presenteerde het internetnieuws voor Bij Ons In De BV en hij werd vooral bekend als internetdeskundige en gadgetrecensent in De Wereld Draait Door / DWDD over o.a. iPad, apps, Facebook, WikiLeaks, Kinect, cyberaanvallen, Chatroulette.com etc. Alexander Klöpping is adviseur van het Mediafonds en lid van de vakjury van TV Lab.

Geena Davis feliciteren?

Internationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 21 januari 2021
zaterdag, 21 januari 1956

> voor 65e verjaardag
Geena Davis, geboren te Wareham (Massachusetts), is een Amerikaans ex-model, producent en actrice. Geena Davis won in 1989 een Academy Award / Oscar voor haar bijrol in The Accidental Tourist. Drie jaar later was ze voor haar hoofdrol in Thelma & Louise wederom genomineerd voor een Oscar. Geena Davis trouwde meerdere malen, waaronder met acteur Jeff Goldblum (The Fly en Earth Girls Are Easy) en regisseur Renny Harlin (Cutthroat Island). Begin jaren 80 was Geena Davis een model dat een rol toebedeeld kreeg in Tootsie, waarmee haar filmcarrière begon. Geena Davis speelde in diverse tv-series en films; Tootsie, Knight Rider, Buffalo Bill, Fantasy Island, Riptide, Family Ties, Remington Steele, Fletch, The Fly, Beetle Juice, Earth Girls Are Easy, The Accidental Tourist, Saturday Night Live, Quick Change, Thelma & Louise, A League Of Their Own, Hero, Angie, Cutthroat Island, The Long Kiss Goodnight, Stuart Little, The Geena Davis Show, Stuart Little 2, Will & Grace, Stuart Little 3, Commander In Chief, Exit 19 en Accidents Happen. Geena Davis is een fervent actievoerder voor het milieubehoud.

Jeroen Spitzenberger feliciteren?

Nationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: 20 januari 2021
dinsdag, 20 januari 1976

> voor 45e verjaardag
Jeroen Spitzenberger, geboren te Rotterdam, is een Nederlands toneel-, televisie- en filmacteur. Jeroen Spitzenberger studeerde in 1998 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Daarna was Jeroen Spitzenberger werkzaam bij verschillende theatergezelschappen, waaronder het Nationale Toneel, het Onafhankelijke Toneel en Toneelgroep Amsterdam. Jeroen Spitzenberger werkte mee aan vele theaterstukken, tv-programma's en films zoals Lieve Lust, Russen, Baantjer, Keyzer & De Boer Advocaten, Spoorloos Verdwenen, Gooische Vrouwen, Sorry Minister, Bloedverwanten, Pier Paolo Pasolini, De Tweeling, Meiden Van De Wit, De Dominee, Stille Nacht, Koning Van De Maas en Annie M.G. Schmidt.

Paskal Jakobsen (BLØF) feliciteren?

Nationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 20 januari 2021
zondag, 20 januari 1974

> voor 47e verjaardag
Paskal Jakobsen, geboren te Vlissingen, is de gitarist en zanger van de Nederlandse band BLØF / BLOF wat "bluf" betekent. Voor hij bij BLØF kwam, was Paskal Jakobsen een groepswerker in o.a. kindertehuizen van de stichting AZZ. De muzikaliteit zat er al vroeg in bij hem: Paskal Jakobsen speelde al gitaar op de lagere school en zong in het koor van een Rooms-Katholieke parochie, waarna hij in verscheidene bandjes speelde c.q. zong. Samen met BLØF heeft Paskal Jakobsen meerdere prijzen gewonnen zoals de Gouden Harp, Popprijs, het Duiveltje, 3FM Award en de Edison 2009. BLØF werd opgericht in 1992. In 1998 werd BLØF bekend bij het grote publiek met de single Liefs Uit Londen, waarna nog vele hits zouden volgen; Aan De Kust, Wat Zou Je doen, Harder Dan Ik Hebben Kan, Dansen Aan Zee, Hier, Ze is Er Niet, Dichterbij Dan Ooit, Blauwe Ruis, Mooie Dag, Omarm, Misschien Niet De Eeuwigheid, Hart Tegen Hart, Holiday In Spain, Opstand, Dat Wij Dat Zijn, Aanzoek Zonder Ringen, Hemingway, Mens, Een Manier Om Thuis Te Komen / Regen, Donker Hart, Alles Is Liefde, Oktober, Vallende Engel, Vandaag, Midzomernacht en De Storm (Geef Niet Op). Gitarist Paskal Jakobsen speelt linkshandig.

Gary Barlow feliciteren?

Internationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 20 januari 2021
woensdag, 20 januari 1971

> voor 50e verjaardag
Gary Barlow, geboren als Frodsham (Cheshire), is een Engelse zanger, songwriter, bandleader en producent. Gary Barlow is vooral bekend geworden door Take That. Nadat de band Take That uit elkaar was gegaan in 1996, begon hij een solocarrière. Gary Barlow schreef ook songs voor andere artiesten en had zelf de solo-hits Forever Love, Love Won't Wait, So Help Me Girl en Shame met Robbie Williams. Met Take That scoorde Gary Barlow o.a. de hits A Million Love Songs, Could It Be Magic, Pray, Relight My Fire, Babe, Everything Changes, Love Ain't Here Anymore, Sure, Back For Good, Never Forget, How Deep Is Your Love, Patience, Shine, I'd Wait For Life, Rule The World, Greatest Day, The Garden en The Flood.

Agnes Kant feliciteren?

Nationaal
Is nu 53 jaar...
Jarig: 20 januari 2021
vrijdag, 20 januari 1967

> voor 54e verjaardag
Agnes Kant is een Nederlands politica. Namens de Socialistische Partij, de SP, maakt zij sinds 1998 deel uit van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. In 2008 volgde ze Jan Marijnissen op als fractievoorzitter van de SP.

Henk Poort feliciteren?

Nationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 20 januari 2021
vrijdag, 20 januari 1956

> voor 65e verjaardag
Henk Poort, geboren als Hendrikus Poort te Amsterdam, is een Nederlands opera- en musicalzanger en tevens acteur. Henk Poort is getrouwd met zangeres Marjolein Keuning. Henk Poort is een bariton en heeft een klassieke zangopleiding gevolgd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij won al vrij vroeg, nog tijdens zijn zangopleiding, het Cristina Deutekom Concours. Henk Poort zong bij diverse Europese operahuizen, deed vele gastoptredens en was jurylid bij tv-programma's als Una Voce Particolare en Van Popster Tot Operaster. Henk Poort is ook 1 van "De 3 Baritons", samen met Marco Bakker en Ernst Daniël Smid vormde hij veel en had hij succes. Henk Poort werkte o.a. mee aan opera's, operettes, musicals, tv-programma's en films: Nachtrit, Floris, Kicks, Russen, Taxi, Baantjer, Het Gevoel Van, Gebak Van Krul, Anatevka, Chess, 3 Musketiers, Les Misérables, Rembrandt, The Phantom Of The Opera, Kuifje, De Zigeunerbaron, Die Lustige Witwe, Der Bettelstudent, Carmen, Tosca, Madame Butterfly, Die Zauberflote, Willem Tell, De Barbier Van Sevilla, La Traviata, Macbeth, Rigoletto, De Troubadour en Un Ballo In Maschera.

Jenson Button feliciteren?

Internationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 19 januari 2021
zaterdag, 19 januari 1980

> voor 41e verjaardag
Jenson Button, geboren als Jenson Alexander Lyons Button in Frome, is een Brits Formule 1 coureur en wereldkampioen in 2009. Jenson Button behaalde zijn eerste Formule 1-overwinning op 6 augustus 2006 in Hongarije tijdens zijn 113e race, waarna nog vele podiumplaatsen volgden. Jenson Button heeft o.a. gereden voor Williams, Benetton, Renault, BAR, Honda, Brawn GP en McLaren.

Michiel Romeyn feliciteren?

Nationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 19 januari 2021
woensdag, 19 januari 1955

> voor 66e verjaardag
Michiel Romeyn, geboren te Amsterdam, is een Nederlands acteur en beeldend kunstenaar. Michiel Romeyn volgde aanvankelijk een opleiding tot graficus aan de Grafische School, en vervolgde daarna zijn opleiding aan de Rietveldacademie. Acteren nam daarna echter de overhand. Michiel Romeyn stond vaak op de planken bij Het Onafhankelijk Toneel. Ook was hij de oprichter van de Mazzo, een uitgaansgelegenheid uit de jaren tachtig die bekend stond om de audiovisuele presentaties. Zijn grootste bekendheid kreeg Michiel Romeyn door het satirische VPRO-televisieprogramma Jiskefet, waarin hij sketches speelde samen met Herman Koch en Kees Prins. Romeyns prototype was dat van de ruwe bonk, zoals Storm in de kantoorserie Debiteuren Crediteuren en de quasi-Afrikaan Oboema; de witte neger uit Amsterdam-Oost. Michiel Romeyn kreeg in 1987 een Gouden Kalf voor zijn rol in film Van Geluk Gesproken. Michiel Romeyn werkte o.a. mee aan Borát, Ballast, De Eeuwige Fietser, Jiskefet, Debiteuren Crediteuren, Hoeksteen & Groenstrook, In Voor- En Tegenspoed, Taxi, Van Geluk Gesproken, De Orionnevel, Afblijven en Alles Is Liefde.

Frits Spits feliciteren?

Nationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: 19 januari 2021
maandag, 19 januari 1948

> voor 73e verjaardag
Frits Spits, pseudoniem van Frits Ritmeester, is geboren in Eindhoven en hij is een Nederlandse radiomaker, diskjockey en TV-presentator. Frits Spits is veelvuldig onderscheiden met Marconi Awards en overige prijzen. Hij werkte o.a. mee aan de programma's; De Avondspits, Met Het Oog Op Morgen, Tijd Voor Twee, De Strepen Van Spits, Nieuwsspits, KRO's Ontbijt TV, Ook Dat Nog en Theater Van Het Sentiment. De naam Frits Spits heeft hij, naar eigen zeggen, al op 12-jarige leeftijd bedacht, omdat "Ritmeester eenvoudigweg te lang was".

Dolly Parton feliciteren?

Internationaal
Is nu 74 jaar...
Jarig: 19 januari 2021
zaterdag, 19 januari 1946

> voor 75e verjaardag
Dolly Parton, geboren als Dolly Rebecca Parton te Sevierville (Tennessee), is een Amerikaanse countryzangeres, tekstschrijfster, singer-songwriter en actrice. Dolly Parton is het 4e kind uit een arm gezien van 12 kinds. Op 12-jarige leeftijd verscheen ze op tv in Knoxville en een jaar later nam ze haar eerste album op. De dag nadat ze in 1964 haar school had afgerond vertrok ze naar Nashville. Miley Cyrus is een petekind van Dolly Parton. Dolly Parton startte haar carrière als zangeres bij een lokaal tv- en radiostation en hierna groeide Dolly Parton uit tot een wereldberoemdheid, met vele prijzen zoals Grammy Awards en American Music Awards en een Oscar, en met hits als Jolene, Here You Come Again, 9 To 5, I Will Always Love You, Islands In The Stream en Christmas Without You (beide met Kenny Rogers), You Are, Heartbreaker, Straight Talk en When You Tell Me That You Love Me. Ze speelde in films als Steel Magnolias en Nine To Five. Dolly Parton staat bekend om haar zakelijke instinct en ze heeft haar eigen attractiepark Dollywood. Het 1e gekloonde dier was een schaap en werd door wetenschappers Dolly genoemd, omdat het uit uierweefsel was gekloond. De borsten van Dolly Parton zijn verzekerd voor ruim $500.000

Prinses Margriet feliciteren?

Nationaal
Is nu 77 jaar...
Jarig: 19 januari 2021
dinsdag, 19 januari 1943

> voor 78e verjaardag
Prinses Margriet der Nederlanden, Margriet Francisca, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld, is de derde dochter van koningin Juliana en prins Bernhard. De prinses is officieel Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, maar in het dagelijks gebruik wordt ze kortweg Prinses Margriet genoemd. Margriet werd geboren in Ottawa in Ontario Canada, nadat de Koninklijke Familie in 1940 was uitgeweken naar Canada vanwege de Duitse bezetting / Tweede Wereldoorlog. Prinses Margriet is op 10 januari 1967 gehuwd met Pieter van Vollenhoven en ze zette zich o.a. in voor het Rode Kruis en de Europese Culturele Stichting.

Deze gadget op jouw site?