Deze gadget op jouw site?

Jan Timman feliciteren?

Nationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 14 december 1951

> voor 68e verjaardag
Jan Timman, geboren als Jan Hendrik Timman te Amsterdam, is een Nederlands schaker. Jan Timman behoorde geruime tijd tot de wereldtop en was dichtbij het wereldkampioenschap. In 1971 werd Jan Timman internationaal schaakmeester (IM), en in 1974 behaalde hij de grootmeestertitel (GM). Jan Timman is meervoudig schaakkampioen van Nederland geworden. In 1984 werd hij hoofdredacteur van het schaaktijdschrift "New In Chess". Jan Timman heeft veel schaakliteratuur geschreven en hij was drager van de Euwe-ring. De laatste jaren heeft hij veel eindspelstudies gecomponeerd, waarmee hij internationale faam heeft behaald. Jan Timman heeft in zijn schaakcarrière een winstpercentage van ca. 55%. Jan Timman is een kenner van de Russische schrijver Fjodor Dostojevski.

Boudewijn Büch feliciteren?

Nationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 14 december 1948

> voor 71e verjaardag
Boudewijn Büch, geboren als Boudewijn Maria Ignatius Büch te Den Haag en overleden op 23 november 2002 te Amsterdam aan een hartstilstand, was een Nederlandse dichter, schrijver en tv-presentator. Het boek De Kleine Blonde Dood uit 1985 was ongetwijfeld het meest succesvolle werk van Boudewijn Büch en het boek werd ook verfilmd. Als televisiepresentator maakte Boudewijn Büch diverse programma's over literatuur, en reisprogramma's onder de titel De Wereld Van Boudewijn Büch. Boudewijn Büch werkte mee aan tv-programma's zoals VARA De Verbeelding, Büch's Boeken, De Wereld Van Boudewijn Büch en Barend En Van Dorp. Büchs stokpaardjes kwamen in zijn televisie-uitzendingen veelvuldig aan bod: hij had grote belangstelling voor eilanden, de dodo, rockmuziek (met name Mick Jagger) en bovenal voor schrijver Goethe. Voor zijn reisprogramma's reisde hij veelal naar afgelegen eilanden. Ter plaatse schafte hij wat boeken aan over de betreffende locatie en ook bezocht hij regelmatig bibliotheken en musea. Boudewijn Büch was een groot talent in dichten en veelgelezen schrijver: Anabasis, Eilanden, De Kleine Blonde Dood, Het Dolhuis, De Hel, Openbaar Boekbezit, Het Bedrog, Geluk, De Goethe-industrie en De Bril Van Buddy Ho

Gerard Reve feliciteren?

Nationaal
Is nu 95 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 14 december 1923

> voor 96e verjaardag
Gerard Reve, geboren als Gerard Kornelis van het Reve te Amsterdam en overleden op 8 april 2006 in Zulte (Oost-Vlaanderen, België), was een Nederlandse schrijver en dichter. Met Harry Mulisch en Willem Frederik Hermans wordt Gerard van het Reve tot de Grote Drie van de naoorlogse Nederlandse schrijvers gerekend. Na het Gymnasium, volgde Gerard Reve een opleiding typografie op de Grafische School. Hierna had hij verschillende baantjes, zoals rechtbankverslaggever voor Het Parool, waar hij Simon Carmiggelt leerde kennen. Gerard Reve is een tijdje getrouwd geweest met dichteres Hanny Michaelis. Tijdens zijn huwelijksjaren verbleef Gerard Reve in Londen, volgde cursussen toneelschrijven en werkte enkele maanden als verpleger. Terug in Nederland ging hij in Amsterdam samenwonen met Wim Schuhmacher die in zijn werk figureert als 'Wimie'. En leefde vervolgens samen met Willem Bruno van Albada (Teigetje), daarna Henk van Manen (Woelrat) en zijn laatste levenspartner Joop Schafthuizen (Matroos Vos) met wie hij trouwde. Gerard van het Reve schreef o.a. De Avonden, Werther Nieland, Oud En Eenzaam, Op Weg Naar Het Einde, Moeder En Zoon, Het Boek Van Violet En Dood, Nader Tot U, De Taal Der Liefde, Brieven Aan Wimie etc.

Nostradamus feliciteren?

Internationaal
Is nu 515 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 14 december 1503

> voor 516e verjaardag
Nostradamus, Latijn voor Michel de Nostredame (Saint-Rémy-de-Provence, 14 december 1503 – Salon-de-Provence, 2 juli 1566) is mogelijk de bekendste ziener die de Westerse wereld heeft gekend. Volgens zijn aanhangers heeft Nostradamus de Wereldoorlogen, Hitler, Napoleon, het Communisme, terrorisme in Europa en vele andere zaken voorspeld. Het belangrijkste wat ons nog te wachten zou staan is de komst van Chiren. Dit zou een Europeaan zijn, mogelijk een Fransman, die langdurige wereldvrede zou brengen. Volgens sceptici zijn de uitspraken van Nostradamus veel te vaag en kan men er met gemak om het even welke interpretatie aan geven die past in de hedendaagse situatie, wat volgens die sceptici ook voortdurend gebeurt.

Arantxa Rus feliciteren?

Nationaal
Is nu 28 jaar...
Jarig: 13 december 2019
donderdag, 13 december 1990

> voor 29e verjaardag
Arantxa Rus, geboren in Monster, is een Nederlandse tennisster. Arantxa Rus won in 2008 de Australian Open voor junioren, waarna Arantxa Rus vervolgens als prof mee ging doen in het seniorencircuit en tracht een top100 tennisspeelster te worden.

Taylor Swift feliciteren?

Internationaal
Is nu 29 jaar...
Jarig: 13 december 2019
woensdag, 13 december 1989

> voor 30e verjaardag
Taylor Swift, geboren als Taylor Alison Swift te Wyomissing (Pennsylvania), is een Amerikaanse countryzangeres en actrice. Taylor Swift acteerde o.a. in Hannah Montana - The Movie en Valentine's Day. Taylor Swift is opgegroeid op een boerderij waar kerstbomen worden gekweekt. Op haar tiende begon ze met optreden op karaokewedstrijden, markten en festivals die meestal in de buurt van haar woonplaats waren. Taylor Swift heeft ook ooit een hele zomer besteed aan het schrijven van een boek van maar liefst 250 pagina's lang, dat echter nooit is uitgegeven. Taylor Swift heeft altijd al gezongen. Op haar elfde ging ze voor het eerst naar 'country city' Nashville waar ze aan elk platenlabel een cd met zelfingezongen karaokeliedjes gaf, maar ze kwam met lege handen terug. Velen wezen haar af door haar te jonge leeftijd. Maar Taylor Swift bleef doorzetten en wilde alleen een platencontract tekenen bij een maatschappij die haar toeliet om haar eigen liedjes uit te brengen. Dit lukte en vervolgens groeide ze uit tot een succesvolle zangeres met liedjes als Love Story, You Belong With Me, Mine en Half Of My Heart met John Mayer.

Jamie Foxx feliciteren?

Internationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 13 december 2019
woensdag, 13 december 1967

> voor 52e verjaardag
Jamie Foxx, pseudoniem van Eric Marlon Bishop Jr. - geboren in Terrell (Texas), is een Amerikaans acteur, zanger en komiek. Jamie Foxx kreeg in 2005 een Oscar voor zijn hoofdrol in Ray. Jamie Foxx begon zijn carrière als komiek. Hij veranderde zijn naam in "Jamie Foxx" om gemakkelijker te kunnen optreden in comedy clubs. Hij kreeg meer succes toen hij meespeelde in de TV-serie In Living Color, waar ook Jim Carrey mee doorbrak. Daarna kreeg hij zijn eigen show, The Jamie Foxx Show, waarvan 100 afleveringen verschenen. Zijn filmdebuut was in Toys (1992) met Robin Williams. Enkele andere films van Jamie Foxx zijn Toys, The Truth About Cats & Dogs, The Great White Hype, Any Given Sunday, Bait, Ali, Shade, Redemption: The Stan Tookie Williams Story, Collateral, Ray, Stealth, Jarhead, Miami Vice, Dreamgirls, The Kingdom, Damage Control en Law Abiding Citizen.

Steve Buscemi feliciteren?

Internationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 13 december 2019
vrijdag, 13 december 1957

> voor 62e verjaardag
Steve Buscemi, geboren als Steven Vincent Buscemi te Brooklyn (New York), is een Amerikaanse acteur en filmregisseur. De naam Buscemi heeft als uitspraak: boe-sè-mie, met de klemtoon op de tweede lettergreep. Steve Buscemi won vele prijzen en nominaties, waaronder een Golden Globe en een Independant Spirit Award. Steve Buscemi is van Italiaans-Ierse afkomst. Hij speelde door de jaren heen enkele opmerkelijke rollen in films als Reservoir Dogs, Con Air, Fargo, Fargo, The Big Lebowski etc. De personages die Steve Buscemi speelt zijn doorgaans neurotisch en/of paranoïde en/of onnavolgbare karakters. Door zijn gelaatstrekken, wordt/werd hij voornamelijk gecast als eeuwige pechvogel of als een onbetrouwbaar of gevaarlijk personage. De Coen Brother hebben Steve Buscemi graag in hun films. Enkele films van Steve Buscemi zijn Parting Glances, Heart Of Midnight, New York Stories, Miller's Crossing, Barton Fink, Reservoir Dogs, Rising Sun, The Hudsucker Proxy, Airheads, Pulp Fiction, Desperado, Fargo, Escape From L.A., Con Air, The Big Lebowski, The Wedding Singer, Armageddon, Ghost World, Monsters Inc., Mr. Deeds, Spy Kids, Big Fish, The Sopranos, The Island, Interview, I Now Pronounce You Chuck And Larry en G-Force.

Christopher Plummer feliciteren?

Internationaal
Is nu 89 jaar...
Jarig: 13 december 2019
vrijdag, 13 december 1929

> voor 90e verjaardag
Christopher Plummer, geboren als Arthur Christopher Orme Plummer te Toronto (Ontario), is een Canadees acteur en toneelschrijver. Op de middelbare school kreeg Chris Plummer de interesse in het acteerwerk en theater. Christopher Plummer geldt als één van de meeste gelauwerde Engelstalige toneelspelers van na de Tweede Wereldoorlog. Hij speelde in meer dan 50 producties, en werd zeven maal bekroond met een Tony Award. In 1998 kreeg hij een ster op Canada's Walk of Fame. Hoewel Christopher Plummer vooral bekend is van theater, heeft hij ook meegespeeld in meer dan 100 films. Hij is vooral bekend om zijn rol als Kapitein Georg von Trapp in The Sound of Music uit 1965. In 2010 werd hij voor het eerst in zijn carrière genomineerd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol als Leo Tolstoj in The Last Station. Enkele andere producties van Christopher Plummer zijn The Sound Of Music, Waterloo, Star Trek VI, Secrets, Wolf, The Insider, Nicholas Nickleby, A Beautiful Mind, Alexander, The Lake House, The Thorn Birds, Inside Man, Closing The Ring, Up, The Last Station en The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Jennifer Connelly feliciteren?

Internationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: 12 december 2019
zaterdag, 12 december 1970

> voor 49e verjaardag
Jennifer Connelly, geboren als Jennifer Lynn Connelly te Catskill Mountains (New York), is een Amerikaanse filmactrice. Hoewel Jennifer Connelly al sinds haar tienerjaren in de filmindustrie actief was, kreeg Jennifer Connelly pas grote erkenning tegen haar dertigste, vooral voor haar werk in Requiem For A Dream en A Beautiful Mind, waarvoor ze de Oscar - Academy Award kreeg voor de Beste Vrouwelijke Bijrol. Jennifer Connelly was reeds als 10jarige model in reclames in tijdschriften en op TV, waarna ze haar eerste serieuze filmrol kreeg in de klassieker Once Upon A Time In America, een film van Sergio Leone uit 1984. Jennifer Connelly speelde hierna o.a. in Phenomena, Creepers, Labyrinth, Some Girls, The Hot Spot, The Rocketeer, Higher Learning, Mulholland Falls, Inventing The Abbotts, Dark City, Waking The Dead, Requiem For A Dream Pollock, The $treet, A Beautiful Mind, Hulk, House Of Sand And Fog, Dark Water, Little Children, The Berkeley Connection, Blood Diamond, Reservation Road, The Day The Earth Stood Still en He's Just Not That Into You.

Jaap van Zweden feliciteren?

Nationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 12 december 2019
maandag, 12 december 1960

> voor 59e verjaardag
Jaap van Zweden, geboren te Amsterdam, is een wereldberoemde Nederlands dirigent en voormalig violist. In 1977 won Jaap van Zweden het Nationaal Vioolconcours Oskar Back. Hierna vertrok hij naar New York om te studeren aan de Juilliard School. Vanaf 1979 was Jaap van Zweden gedurende 16 jaar concertmeester bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij was daarmee de jongste concertmeester die het orkest in haar bestaan had meegemaakt. Vanaf 1995 werd Jaap van Zweden ook actief als dirigent - hij dirigeerde o.a. het Orkest van het Oosten uit Enschede, Residentie Orkest uit Den Haag, Radio Filharmonisch Orkest uit Hilversum, Radio Kamer Filharmonie, deFilharmonie uit Antwerpen en het Dallas Symphony Orchestra. Jaap van Zweden treedt wereldwijd op, en met veel succes!

Kader Abdolah feliciteren?

Nationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 12 december 2019
zondag, 12 december 1954

> voor 65e verjaardag
Kader Abdolah, pseudoniem van Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani, is geboren te Arak in Iran. Kader Abdolah is een Iraanse-Nederlandse schrijver die zich in 1988 in Nederland heeft gevestigd. Na zijn universitaire opleiding natuurkunde werkte Kader Abdolah als directeur van een emballagefabriek en was hij politiek actief. Deze activiteiten resulteerden er in dat hij in 1985 uit Iran moest vluchten en in een azielzoekerscentrum in Nederland terecht kwam. Kader Abdolah maakte zich de Nederlandse taal eigen m.b.v. onder meer de kinderboeken van Annie M.G. Schmidt en van Nederlandstalige poëzie. Worstelend met de taal begon hij zijn verhalen in het Nederlands te schrijven. In 1993 debuteerde Kader Abdolah met de verhalenbundel De Adelaars, die meteen bekroond werd met de belangrijke debutantenprijs Het Gouden Ezelsoor. Hierna volgden nog De Meisjes En De Partizanen, De Reis Van De Lege Flessen, Mirza, Spijkerschrift, De Koffer, Een Tuin In Zee, Kélilé En Demné, Sophia's Droë Vrugte, De Koning, Portretten En Een Oude Droom, Karavaan, Het Huis Van De Moskee, Een Gouden Handdruk Voor Du Perron, De Koran En De Boodschapper, De Mooie Land en het boekenweekgeschenk 2011.

Bill Nighy feliciteren?

Internationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: 12 december 2019
maandag, 12 december 1949

> voor 70e verjaardag
Bill Nighy, geboren als William Francis Nighy te Caterham (Surrey), is een Engelse televisie- en filmacteur. Bill Nighy won meerdere prijzen, zoals BAFTA Awards en Golden Globes. Bill Nighy scoorde een kleine hit door als Billy Mack de soundtrack Christmas Is All Around te zingen, afkomstig uit de film Love Actually waarin hij zelf ook meespeelt. Enkele films waaraan Bill Nighy meewerkte, zijn Love Actually, Shaun Of The Dead, Gideon's Daughter, The Hitchhiker's Guide To The Galaxy, Stormbreaker, Pirates Of The Caribbean: Dead Man's Chest, Pirates Of The Caribbean: At World's End, Hot Fuzz, Underworld, Underworld: Evolution, Underworld: Rise Of The Lycans, Valkyrie, The Boat That Rocked, Harry Potter And The Deathly Hallows en The Chronicles Of Narnia: The Voyage Of The Dawn Treader.

Tom Wilkinson feliciteren?

Internationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: 12 december 2019
zondag, 12 december 1948

> voor 71e verjaardag
Tom Wilkinson, geboren als Thomas Jeffrey Wilkinson te Leeds, is een Engels acteur en bij het grote publiek vooral bekend van de films Sense And Sensibility, The Full Monty en In The Bedroom. Tom Wilkinson won reeds vele prijzen en nominaties, waaronder de Academy Awards / Oscar, BAFTA Award, Golden Globe, Emmy Award etc. Tom Wilkinson werd in 2005 benoemd tot Officier in de Orde van het Britse Rijk wegens zijn verdiensten voor drama. Enkele films van Tom Wilkinson zijn In The Name Of The Father, A Business Affair, Priest, Sense And Sensibility, The Full Monty, Wilde, Rush Hour, Shakespeare In Love, Ride With The Devil, The Patriot, Essex Boys, Chain Of Fools, In The Bedroom, Black Knight, Girl With A Pearl Earring, If Only, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, A Good Woman, Batman Begins, The Exorcism Of Emily Rose, Separate Lies, The Last Kiss, Cassandra's Dream, Michael Clayton, RocknRolla, A Number, Valkyrie, Duplicity en 44 Inch Chest.

Ferry Mingelen feliciteren?

Nationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 12 december 2019
vrijdag, 12 december 1947

> voor 72e verjaardag
Ferry Mingelen, geboren als Ferdinand Charles Mingelen te Den Haag, is een Nederlands parlementair journalist - vooral werkzaam bij de NOS. Sinds 1984 is/was Ferry Mingelen presentator bij het programma Den Haag Vandaag, wat onderdeel is van het programma NOVA en Nieuwsuur. Ferry Mingelen is de vaste parlementair verslaggever voor NOS politiek. Vóór zijn televisiecarrière was Ferry Mingelen verslaggever voor Het Vrije Volk, Trouw en de GPD-dagbladen. Ferry Mingelen gaat dagelijks nog steeds op de fiets naar z'n werk...

Liesbeth List feliciteren?

Nationaal
Is nu 77 jaar...
Jarig: 12 december 2019
vrijdag, 12 december 1941

> voor 78e verjaardag
Liesbeth List, geboren als Elisabeth Dorothea Driessen of Elly Driessen te Bandung Indonesië (Nederlands-Indië), is een Nederlandse chansonnière en actrice. Liesbeth List bracht de eerste jaren van haar leven door in een jappenkamp. Nadat haar moeder korte tijd later zelfmoord had gepleegd, kwam ze na de oorlog met haar vader naar Nederland. Omdat haar stiefmoeder haar niet accepteerde, lieten haar vader en stiefmoeder haar op 7-jarige leeftijd achter na een vakantie op Vlieland bij het vuurtorenwachtersgezin List, dat haar adopteerde. In dit gezin heeft zij een gelukkige tijd gehad. Als kind hield Liesbeth List zich al bezig met muziek, naast literatuur en kunst. Op 18-jarige leeftijd vertrok ze naar Amsterdam, nam zangles en verdiepte zich in de Franse chansons. In 1962 trad Liesbeth List voor het eerst op in televisieshows en hier leerde ze, dankzij Henk van der Meyden, Ramses Shaffy kennen, met wie ze jarenlang muzikaal zou optrekken. Liesbeth List won prijzen als de Edison en Gouden Harp en de hoogtepunten in haar carrière waren haar duetten Pastorale en Laat Me / Vivre met Ramses Shaffy en haar samenwerking met Jacques Brel. Liesbeth List speelde ook een uitstekende Édith Piaf vertolking in musicals.

Frank Sinatra feliciteren?

Internationaal
Is nu 103 jaar...
Jarig: 12 december 2019
zondag, 12 december 1915

> voor 104e verjaardag
Frank Sinatra, geboren als Francis Albert Sinatra te Hoboken (New Jersey) en overleden op 14 mei 1998 te Los Angeles, was een Amerikaans zanger en acteur. Frank Sinatra had als bijnamen; The Voice en Ol' Blue Eyes. Frank Sinatra besloot zanger te worden nadat hij Bing Crosby op de radio hoorde. Hij begon in kleine clubs in New Jersey en groeide uit tot een beroemd zanger. Eind jaren 40 en begin jaren 50 ging het bergaf met zijn carrière, maar hij maakte een comeback als acteur in de film From Here To Eternity en verscheen daarna in films als The Man With The Golden Arm, Guys And Dolls, The Manchurian Candidate, Canonball Run II, Who Framed Roger Rabbit en Young At Heart. In de jaren 50 en 60 was Frank Sinatra een populaire attractie in Las Vegas en samen met zijn vrienden Dean Martin en Sammy Davis Jr. vormden zij de kern van de Rat Pack – een losse groep muzikanten en zangers die vrienden waren en samen feest vierden. Enkele hits van Frank Sinatra zijn My Way, New York New York, Night And Day, The Lady Is A Tramp, If, Come Rain Or Come Shine, That's Life, I've Got You Under My Skin, Love And Marriage, Strangers In The Night, Fly Me To The Moon, It Was A Very Good Year, Come Fly With Me, Let Me Try Again etc.

Hailee Steinfeld feliciteren?

Internationaal
Is nu 22 jaar...
Jarig: 11 december 2019
woensdag, 11 december 1996

> voor 23e verjaardag
Hailee Steinfeld, geboren te Tarzana (Los Angeles - California), is een Amerikaanse actrice. Haar vader is Joods en haar moeder is van Filippijnse, Afro-Amerikaanse en Europese afkomst. Hailee Steinfeld begon met acteren op 8-jarige leeftijd in tienerfilms, tv-series en commercials. In 2011 werd Hailee Steinfeld genomineerd voor een Oscar / Academy Award voor haar bijrol in de film True Grit van de Coen Brothers.

Mario Been feliciteren?

Nationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 11 december 2019
woensdag, 11 december 1963

> voor 56e verjaardag
Mario Been, geboren te Rotterdam, is een Nederlandse voetbaltrainer en voormalig voetballer op het middenveld. Mario Been heeft gespeeld bij Feyenoord, het Italiaanse Pisa, Roda JC, sc Heerenveen, FC Tirol Innsbruck, SBV Excelsior en voor het Nederlands elftal speelde hij 1 keer. Als trainer was hij werkzaam bij SBV Excelsior, NEC en Feyenoord. Mario Been heeft Supermario als bijnaam gekregen!

Jermaine Jackson feliciteren?

Internationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 11 december 2019
zaterdag, 11 december 1954

> voor 65e verjaardag
Jermaine Jackson, geboren als Jermaine LaJaune Jackson te Gary (Indiana USA), is een Amerikaanse zanger en basgitarist. Jermaine Jackson is vooral bekend als de broer van Rebbie Jackson (1950), Jackie Jackson (1951), Tito Jackson (1953), LaToya Jackson (1956), Marlon Jackson (1957), Michael Jackson (1958), Randy Jackson (1961) en Janet Jackson (1966). Jermaine Jackson was één van de leden van The Jackson 5. Later begon Jermaine Jackson een solocarrière. Zijn grootste hit was When the rain begins to fall, een duet met Pia Zadora, dat in onder meer Nederland de nummer 1-positie behaalde.

Kiki Bertens feliciteren?

Nationaal
Is nu 27 jaar...
Jarig: 10 december 2019
dinsdag, 10 december 1991

> voor 28e verjaardag
Kiki Bertens, geboren te Wateringen, is een Nederlandse tennisspeelster. Op haar 6e begon ze met tennis spelen en ze maakte haar profdebuut in 2009. Kiki Bertens heeft meerdere internationale toernooien gewonnen op de WTA-tour en ITF-tour en behaalde ook de top 100 van de WTA wereldranglijst tennis voor dames. Kiki Bertens is rechtshandig en ze is een agressieve baseliner met een sterke forehand en opslag, tevens beschikt Kiki Bertens over een uitstekend loopvermogen.

Kristel Verbeke (K3) feliciteren?

Nationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 10 december 2019
woensdag, 10 december 1975

> voor 44e verjaardag
Kristel Verbeke, geboren te Hamme in België, is zangeres. Kristel Verbeke is lie van de populaire "Vlaamse" meidengroep K3 met een Nederlandstalig repetoire en talloze hits.

Brian Molko (Placebo) feliciteren?

Internationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 10 december 2019
zondag, 10 december 1972

> voor 47e verjaardag
Brian Molko, geboren te Brussel, is de Amerikaans/Schotse zanger, gitarist en frontman van de rockband Placebo. Brian Molko is een zoon van Amerikaanse en Schotse ouders, bracht het grootste deel van zijn jeugd door in het Groothertogdom Luxemburg waar hij een internationale kostschool bezocht en hij heeft ook een tijdje in Libanon gewoond. Rond zijn 17e verhuisde hij naar Londen omdat hij acteur wilde worden. Daar heeft hij drama gestudeerd. Echter, zijn grootste interesse werd uiteindelijk de muziek. Brian Molko is de frontman van zijn band. Niet alleen doordat hij als zanger de meeste aandacht trekt, maar ook door zijn extravagante uiterlijk. Door zijn make-up en kledingstijl nam hij zich een androgyn imago aan, en ook over zijn seksualiteit werd een tijd hevig gespeculeerd. Naar eigen zeggen is hij biseksueel. Enkele hits van Placebo zijn Burger Queen Français, The Bitter End, Special Needs, Song To Say Goodbye, Meds, For What It's Worth, Ashtray Heart, The Never-ending Why en Bright Lights.

Leontine Borsato feliciteren?

Nationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 10 december 2019
zondag, 10 december 1967

> voor 52e verjaardag
Leontine Borsato of Leontine Borsato-Ruiters, geboren als Leontine Ruiters te Naarden, is een Nederlands televisie-presentatrice en actrice. Leontine Borsato was wekelijks te zien in de RTL serie's Voetbalvrouwen, maar ze werd voornamelijk als Leontine Ruiters bekend door het programma Rad Van Fortuin waar ze de bordjes met letters omdraaide. Leontine Ruiters is getrouwd met Marco Borsato. Leontine Borsato werkte o.a. mee aan de programma's Briefgeheim, Amsterdamned, Westzijde Posse, Flodder, Vrouwenvleugel, musical De Jantjes, Rad Van Fortuin, Camel Trophy, Veronica Goes, Bodytrend, Time 2 Move, Ranking The Stars en Voetbalvrouwen. Leontine Borsato zet zich in voor vele goede doelen.

Klaas Drupsteen feliciteren?

Nationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 10 december 2019
zaterdag, 10 december 1966

> voor 53e verjaardag
Klaas Drupsteen, geboren te Zwolle, is een Nederlandse radio presentator en tv presentator. Na zijn vwo en Academie voor de Journalistiek ging Klaas Drupsteen als freelancer werken voor verschillende omroepen en programma's. In 2003 kwam Klaas Drupsteen in vaste dienst van de NCRV en ging hij het radioprogramma Plein Publiek op 747AM presenteren. Voor dezelfde omroep maakte hij nog een aantal andere programma's, zoals Plaza (Radio 2), Goedemorgen Nederland, Het Hoogste Woord en Tegenpolen (televisie). Tegenwoordig is Klaas Drupsteen één van de presentatoren van het radioprogramma Casa Luna op Radio 1 en in het najaar van 2013 zal hij het NCRV programma Hello Goodbye gaan presenteren.

Deze gadget op jouw site?