Deze gadget op jouw site?

Kim Kötter feliciteren?

Nationaal
Is nu 35 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 27 juli 1982

> voor 36e verjaardag
Kim Kötter, geboren te Losser, is een Nederlands fotomodel, actrice en presentatrice. Kim Kötter kreeg enige bekendheid nadat zij als Miss Overijssel verkozen werd tot Miss Universe Nederland 2002. Kim Kötter studeerde Beleids- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, maar brak deze studie af toen ze meedeed aan de Miss Universe-verkiezing 2002 en daar als 10e eindigde. Na deze verkiezing heeft Kötter haar eigen modellenbureau opgericht; Models - by Kim Kötter. Zij was tevens te zien als het personage Debby in de Twentse soapserie Van Jonge Leu En Oale Groond, uitgezonden op RTV Oost en TV2 Nederland. Daarna was Kim Kötter actief als schrijfster voor De Twentsche Courant Tubantia, presenteerde ze verscheidene modeshows en werkte mee aan tv-programma's als o.a. RTL4 Health Angels en Fort Boyard. Daarnaast verwierf Kim Kötter de rechten van Miss Overijssel-verkiezing en het organiseren van Miss Universe Nederland, Miss Universe Duitsland, Miss World Nederland en Mister Holland verkiezingen, waarmee ze probeert duidelijkheid te verschaffen rond de miss-verkiezingen. In 2011 werd Kim Kötter tijdens het Amsterdam Fashion Gala gelauwerd met de Style Award van de Dutch Model Award.

Theo Janssen feliciteren?

Nationaal
Is nu 36 jaar...
Jarig: Vandaag
maandag, 27 juli 1981

> voor 37e verjaardag
Theo Janssen, geboren te Arnhem, is een Nederlandse voetballer. De middenvelder Theo Janssen heeft een mooie vrije trap en heeft o.a. gespeeld bij Vitesse, KRC Genk België, FC Twente en als international bij het Nederlands elftal. In 2010 werd Theo Janssen landskampioen van Nederland met FC Twente Enschede en in 2011 won hij de nationale beker met Twente met een gewonnen finale tegen AFC Ajax Amsterdam. Vanaf seizoen 2011-2012 speelt Theo Janssen voor Ajax in Amsterdam.

Gürkan Küçüksentürk feliciteren?

Nationaal
Is nu 38 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 27 juli 1979

> voor 39e verjaardag
Gürkan Küçüksentürk, geboren te Hoorn, is een Nederlandse acteur van Turkse afkomst. Gürkan Küçüksentürk heeft de opleiding Sociaal Cultureel Werk afgerond en daarna de propedeuse voor Culturele en Maatschappelijke Vorming gehaald. Gürkan Küçüksentürk werkte in verschillende theatergroepen en hij deed ook bij televisie de nodige ervaring op. Zo werkte Gürkan Küçüksentürk voor Teleac bij programma's als Media Onder Het Mes, Lezen In Het VMBO en Vrienden Zonder Grenzen. Verder speelde hij in de films Eerkwestie, de multicultikomedie Het schnitzelparadijs en een gastrol in Gooische Frieten. In de soap Onderweg Naar Morgen / ONM speelde Gürkan Küçüksentürk in de periode 2004-2010 de rol van co-assistent Ilyas Cabar. Sinds eind 2010 speelt Gürkan Küçüksentürk de rol van Sinan in de tv-comedy Kinderen Geen Bezwaar van de VARA.

Thijs Römer feliciteren?

Nationaal
Is nu 39 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 27 juli 1978

> voor 40e verjaardag
Thijs Römer, geboren te Amsterdam, is een Nederlands acteur. Thijs Römer is de kleinzoon van acteur Piet Römer, zoon van acteur Peter Römer, broer van actrice Nienke Römer en neef van producer Paul Römer. Thijs Römer is de man van Katja Schuurman, zijn tegenspeelster in de dramaserie Medea. In 2005 won Thijs Römer een Gouden Kalf voor zijn rol als fotojournalist in de film 06/05 van regisseur Theo van Gogh, waarmee hij veel samenwerkte. Thijs Römer speelde in vele theater-, televisie en filmproducties; Russen, Meiden Van De Wit, Ernstige Delicten, Grijpstra & De Gier, Boks, Cool, 06/05, Ter Ziele, Afblijven, Blind Date, Kapitein Rob En Het Geheim Van Professor Lupardi, Het Wapen Van Geldrop, Malpensa, Medea en Najib En Julia.

Jonathan Rhys-Meyers feliciteren?

Internationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 27 juli 1977

> voor 41e verjaardag
Jonathan Rhys-Meyers, geboren als Jonathan Michael Francis O'Keeffe te Dublin, is een Iers acteur. Zijn artiestennaam is afgeleid van de meisjesnaam van zijn moeder. Jonathan Rhys-Meyers werd geboren met een hartafwijking en werd snel na zijn geboorte gedoopt uit vrees dat hij de doopceremonie niet zou halen. De eerste maanden van zijn leven bracht hij door in het ziekenhuis. Jonathan Rhys-Meyers had geen makkelijke jeugd, het gezin groeide op zonder vader en met weinig geld. Hij werd op zestienjarige leeftijd van school gestuurd omdat hij te veel rondhing in een speelhal. Tijdens zijn acteurcarrière komt Jonathan Rhys-Meyers ook regelmatig in het nieuws door wangedrag of vanwege zijn liefdesleven met bekende actrices. Jonathan Rhys-Meyers is vooral bekend van de films Alexander, Bend It Like Beckham, Match Point en Mission: Impossible III. In 2008 speelde hij Hendrik VIII van Engeland in de tv-serie The Tudors. Enkele andere producties waarin Jonathan Rhys-Meyers speelde zijn Michael Collins, Velvet Goldmine, Ride With The Devil, B. Monkey, The Emperor's Wife, Vanity Fair, Samson And Delilah, Elvis, August Rush, The Children Of Huang Shi, A Film With Me In It, Shelter en From Paris With Love.

Jeroen Tjepkema feliciteren?

Nationaal
Is nu 47 jaar...
Jarig: Vandaag
maandag, 27 juli 1970

> voor 48e verjaardag
Jeroen Tjepkema, geboren als Jeroen Johannes Franciscus Tjepkema te Amsterdam, is een Nederlands nieuwsredacteur en nieuwslezer. Sinds 2006 is hij nieuwsredacteur en nieuwslezer bij het NOS Journaal en presenteert hij dus zowel het nieuws op radio en tv. Tijdens zijn rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam werkte Jeroen Tjepkema als freelance nieuwslezer en redacteur voor Radio Amsterdam, Radio Noordzee en Radio 10 Gold. Na zijn afstuderen werd hij nieuwslezer bij Sky Radio. In 2000 stapte Jeroen Tjepkema over naar het NOS Radionieuws en werd hij nieuwslezer op radio en TV.

Monique Sluyter feliciteren?

Nationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 27 juli 1967

> voor 51e verjaardag
Monique Sluyter, geboren te Sneek, is een Nederlands model, journaliste en televisiepresentatrice. Monique Sluyter werd op haar 18e jaar ontdekt tijdens een miss-wedstrijd. Ze verhuisde naar Milaan waar ze als ballerina optrad in een Italiaans televisieprogramma. Later werd ze assistente van de presentator in een erotisch programma dat in verschillende landen werd uitgezonden onder de naam Tutti Frutti. In 1992 begon Monique Sluyter bij de Nederlandse omroep Veronica met een eigen televisieprogramma Erotica. Ze werd al snel gevraagd door Playboy Nederland en ook voor Playboy USA maakte ze een special. Door Hugh Hefner werd Monique Sluyter in The Playboy Mansion USA uitgenodigd en tevens was ze te zien op Playboy TV. In de film "True Romance" van Quintin Tarantino had Monique Sluyter haar Housetrack "I Want Your Body" als Nymphomania featured by Monique Sluyter. Verder speelde ze een rol in de films Langer Licht, Deuce Bigalow, Daisy en deed ze mee aan programma's als Hotel Big Brother, datingprogramma Na Sluytingstijd, Babewatch, Showgirl etc. Monique Sluyter schildert ook en haar modellenbureau "Monique Sluyter Models" werkt samen met grote castingbureau's.

Patrick Stoof feliciteren?

Nationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 27 juli 1967

> voor 51e verjaardag
Patrick Stoof, geboren te Tiel, is een Nederlands acteur, tekstschrijver, toneelregisseur en theaterdocent. Patrick Stoof studeerde een jaar aan de Theater Vormings Klas en werd daarna aangenomen op de Amsterdamse Theaterschool, richting Theater-Docent. Als gastregisseur was hij verbonden aan de Academie voor Kleinkunst en maakte o.a. met Plien en Bianca verschillende succesvolle theaterproducties. In 1998 won Patrick Stoof als cabaretier het Rotterdamse Cameretten met een deel uit zijn soloprogramma Sparren. Na zijn tweede cabaretvoorstelling hield Patrick het theater even voor gezien en ging hij als tekstschrijver werken voor verschillende tv-programma’s, zoals Kopspijkers en later Koppensnellers, waar hij ook met enige regelmaat als typetje was te zien. Daarnaast is Patrick Stoof actief als stemacteur en was hij te zien in een aantal (inter)nationale commercials voor o.a. McDonald's (winnaar Gouden lamp 2006), KPN Telecom (de Dongel) en UPS (als tegenspeler van Jean Reno). Patrick Stoof speelde in de film Rebuy zijn eerste hoofdrol en hij speelde verschillende gastrollen op tv; Grijpstra En De Gier, Flikken Maastricht, Daar Vliegende Panters, Van Zon Op Zaterdag, S1NGLE en hij werkte mee aan Wie Is De Mol?

Sjuul Paradijs feliciteren?

Nationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 27 juli 1962

> voor 56e verjaardag
Sjuul Paradijs, geboren te Amsterdam, is een Nederlands journalist en werd in 2009 de hoofdredacteur van het dagblad De Telegraaf. Tevens kondigde Sjuul Paradijs in 2009 aan om een publieke omroep op te richten: Wakker Nederland / WNL. Sjuul Paradijs studeerde rechten aan de Universiteit Leiden en in 1986 begon hij bij het Amsterdamse weekblad De Echo. Twee jaar later kwam Sjuul Paradijs te werken bij De Financiële Telegraaf, waarna hij doorgroeide naar het hoofdredacteurschap van de Telegraaf. Samen met Kees Lunshof richtte Sjuul Paradijs de commissie Paradijs op, die als doel had om politieke interviews niet langer te autoriseren, maar de proef mislukte omdat weinig voorlichters het aandurfden.

Henny Vrienten feliciteren?

Nationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 27 juli 1948

> voor 70e verjaardag
Henny Vrienten, geboren te Tilburg, is een Nederlandse zanger, bassist en componist. Henny Vrienten werd bij het grote publiek bekend als zanger van de band Doe Maar in de jaren '80. In de jaren zestig speelde hij in diverse beatgroepen en begin jaren zeventig werd Henny Vrienten door Boudewijn de Groot gevraagd als lid van zijn begeleidingsband; daarin speelde hij voor het eerst samen met Ernst Jansz, die ook lid van Doe Maar zou worden. In 1980 trad Vrienten toe tot Doe Maar, als vervanger van Piet Dekker, de band groeide uit tot een fenomeen in die tijd met hits als; Ik Zou Het Willen Doen, Sinds 1 Dag Of 2 (32 Jaar), Smoorverliefd, Doris Day, Is Dit Alles, De Bom, Pa, 1 Nacht Alleen, Macho, Als Niet Als en Watje. Hierna maakte Henny Vrienten soloalbums, schreef ook filmmuziek, deed mee aan een aantal theatertournees en werkte aan verschillende muziekprojecten voor televisie, theater, musicals en overige. Henny Vrienten had samen met Herman Brood de hits Als Je Wint en 50 Jaar en schreef soundtracks voor o.a. de producties Jan Rap En Z'n Maat, De Gulle Minnaar, Kongo, Left Luggage, Kruimeltje, The Discovery Of Heaven, Pietje Bell, Ciske De Rat musical en Petticoat musical.

Philip Freriks feliciteren?

Nationaal
Is nu 73 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 27 juli 1944

> voor 74e verjaardag
Philip Freriks, geboren als Philip Johan Freriks te Utrecht, is een Nederlands journalist en schrijver. Van 1996 t/m 18 december 2009 was Philip Freriks presentator bij het NOS Journaal. Daarnaast presenteerde Philip Freriks decennialang het Groot Dictee Der Nederlandse Taal en maakte hij reportages tijdens de Tour De France voor het programma-onderdeel Le Tour De Fifi in De Avondetappe van Mart Smeets. Philip Freriks wordt beschouwd als een niet-alledaagse presentator door zijn soms bloemrijke taalgebruik en zijn talrijke versprekingen. Philip Freriks is getrouwd met een Française, vertoeft graag in Frankrijk en mag een francofiel genoemd worden.

Naomi van As feliciteren?

Nationaal
Is nu 34 jaar...
Jarig: 26 juli 2018
dinsdag, 26 juli 1983

> voor 35e verjaardag
Naomi van As, geboren te Den Haag, is een Nederlandse hockeyster. Voor de Nationale vrouwenploeg van Nederland heeft zij meer dan 100 interlands gespeeld en veelvuldig gescoord, met name door haar wendbaarheid en fijne techniek. Met het nationaal team won Naomi van As vele prijzen, waaronder goud op de Olympische Spelen in Peking 2008, maar haar hoogtepunt is dat ze in 2009 werd verkozen tot de beste hockey-speelster van de wereld.

Roosmarijn Reijmer feliciteren?

Nationaal
Is nu 38 jaar...
Jarig: 26 juli 2018
donderdag, 26 juli 1979

> voor 39e verjaardag
Roosmarijn Reijmer, geboren te Soest, is een Nederlandse radio-dj op o.a. 3FM en op KX Radio. Tijdens haar studie journalistiek aan de School voor Journalistiek in Utrecht begon Roosmarijn Reijmer freelance te werken voor muziekblad OOR en VPRO's 3VOOR12. Direct na haar afstuderen begon ze in juli 2000 bij 3FM als internetredacteur. In 2003 verhuisde Roosmarijn Reijmer naar de 3FM Muziekredactie, waar ze verantwoordelijk was voor de playlisten van o.a. Arbeidsvitaminen, Giel en RabRadio. Met deze aanstelling was Reijmer de eerste vrouwelijke fulltime muzieksamensteller in Nederland. Ook werkte Roosmarijn Reijmer als radio-regisseur op festivals als Pinkpop, Lowlands, Rock Werchter, Live 8, Live Earth, Serious Request etc. Ondertussen begon Roosmarijn Reijmer in 2004 zelf ook programma's te maken op A-FM en KX Radio. In oktober 2007 werd ze door de AVRO gevraagd voor een eigen programma op 3FM en viel ze geregeld in voor Gerard Ekdom in zijn programma's Arbeidsvitaminen en Ekdom In De Nacht. In juni 2008 won Roosmarijn Reijmer de Radiobitches Award voor Aanstormend Talent 2008. In 2011 werd Roosmarijn Reijmer de vaste presentator van het vpro-programma 3VOOR12 radio.

Kate Beckinsale feliciteren?

Internationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: 26 juli 2018
donderdag, 26 juli 1973

> voor 45e verjaardag
Kate Beckinsale, geboren als Kathryn Bailey Beckinsale te Londen, is een Brits actrice. Kate Beckinsale is de dochter van theater en tv-actrice Judy Loe en tv-acteur Richard Beckinsale die reeds op 31-jarige leeftijd stierf. Beckinsale's overgrootvader van vaderszijde was Birmees, en ze claimt dat ze als kind erg oriëntaals leek. Nadat Kate Beckinsale haar diploma gehaald had in London, ging ze gelijk aan de slag als actrice en begon ze daarnaast ook een studie Franse en Russische literatuur. Kate Beckinsale werd meerdere keren verkozen tot één van de meest sexy vrouwen ter wereld, door o.a. FHM, Maxim HOT 100 en Esquire Magazine. Kate Beckinsale speelde o.a. in de producties One Against The Wind, Much Ado About Nothing, Uncovered, Prince Of Jutland, Haunted, Brokedown Palace, The Golden Bowl, Pearl Harbor, Serendipity, Laurel Canyon, Underworld, Tiptoes, Van Helsing, The Aviator, Underworld 2 - Evolution, Click, Snow Angels, Vacancy, Winged Creatures, Nothing But The Truth, Underworld - Rise Of The Lycans en Whiteout.

Olivia Williams feliciteren?

Internationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 26 juli 2018
vrijdag, 26 juli 1968

> voor 50e verjaardag
Olivia Williams, geboren als Olivia Haigh Williams te Camden Town (Londen), is een Engelse film-, toneel- en tv-actrice. Olivia Williams studeerde aan het Newnham College in Cambridge en behaalde daar een graad in Engelse literatuur. Ook studeerde zij twee jaar drama aan de Bristol Old Vic Theatre School. Na haar studie in Bristol werkte Olivia Williams bij de Royal Shakespeare Company. Haar eerste optreden voor de camera was in de rol van Jane Fairfax in de Engelse tv-film Emma, gebaseerd op de novelle van Jane Austen. Haar filmdebuut was in 1997 met de film The Postman, waarna Olivia Williams ook meewerkte aan de producties zoals Rushmore, The Sixth Sense, The Body, A Knight's Tale, Lucky Break, The Man From Elysian Fields, Friends, The Heart Of Me, Peter Pan, Krakatoa: The Last Days, Spaced, Dollhouse, Valiant, Mockingbird, The Changeling, X-Men: The Last Stand, An Education, The Ghost Writer en Sex & Drugs & Rock & Roll.

Sandra Bullock feliciteren?

Internationaal
Is nu 53 jaar...
Jarig: 26 juli 2018
zondag, 26 juli 1964

> voor 54e verjaardag
Sandra Annette Bullock, oftewel Sandra Bullock, is een populaire Amerikaanse actrice. Sandra Bullock won vele prijzen, waaronder een Oscar voor beste actrice, Golden Globe, Razzie en Screen Actors Guild Award. Sandra Bullock heeft meegespeeld in vele kaskrakers, zoals Love Potion No.9, The Vanishin, Demolition Man, Speed, While You Were Sleeping, The Net, In Love And War, Speed 2: Cruise Control, Hope Floats, The Prince Of Egypt, Forces Of Nature, 28 Days, Miss Congeniality, Divine Secrets Of The Ya-Ya Sisterhood, Two Weeks Notice, Crash, Loverboy, Miss Congeniality 2: Armed & Fabulous, The Lake House, Premonition, The Proposal, All About Steve en The Blind Side.

Sybrand Niessen feliciteren?

Nationaal
Is nu 56 jaar...
Jarig: 26 juli 2018
woensdag, 26 juli 1961

> voor 57e verjaardag
Sybrand Niessen, geboren te Utrecht, is een Nederlands presentator. Sybrand Niessen begon aan het begin van de jaren '90 bij de KRO - hier maakte Sybrand Niessen programma's zoals Backstage, Lieverdjes, Waku Waku, de ASO-Show en ZigZag. Vervolgens was Sybrand Niessen werkzaam bij RTL 4 en presenteerde Koffietijd, De Woonbrigade, TV Makelaar en Food & Fit. In 2008 maakte Sybrand Niessen de overstap naar de publieke Omroep MAX en presenteerde o.a. Groeten Van MAX en Tijd Voor MAX samen met Martine van Os.

Kevin Spacey feliciteren?

Internationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 26 juli 2018
zondag, 26 juli 1959

> voor 59e verjaardag
Kevin Spacey Fowler is geboren in South Orange (New Jersey) en Amerikaans acteur voor de film en het theater. Kevin Spacey won vele nominaties en prijzen zoals de BAFTA Award, Empire Award en zelfs meervoudig Oscar winnaar voor zijn rollen in The Usual Suspects en American Beauty. Kevin Spacey is de jongste van drie kinderen van Thomas en Kathleen Fowler. Zijn artiestennaam Spacey is de meisjesnaam van zijn moeder. Kevin Spacey heeft een relatief groot bereik in de rollen die hij aankan, zoals Heartburn, Working Girl, See No Evil Hear No Evil, Henry & June, Glengary Glen Ross, Outbreak, The Usual Suspects, Se7en, A Time To Kill, L.A. Confidentail, The Negotiator, A Bug's Life, American Beauty, The Big Kahuna, Pay It Forward, K-PAX, The Shipping News, Austin Powers In Goldmember, The Life Of David Gale, Beyond The Sea, Edison, Superman Returns, Fred Claus, Machine Child, 21, Telstar, Moon en Shrink.

Arthur Japin feliciteren?

Nationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 26 juli 2018
donderdag, 26 juli 1956

> voor 62e verjaardag
Arthur Japin, geboren als Arthur Valentijn Japin te Haarlem, is een Nederlands schrijver, acteur en presentator. Zijn romans en verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern. Arthur Japin wilde in zijn kindertijd "zo nu en dan iemand anders zijn", omdat hij werd gepest en omdat zijn vader leed onder zware depressies. Arthur Japin vertrok na het gymnasium naar Londen, om een opleiding te volgen aan een toneelschool. Terug in Amsterdam studeerde hij twee jaar Nederlandse Taal- en Letterkunde en stapte vervolgens over naar de Kleinkunstacademie. In 1982 studeerde hij hier af. Arthur Japin speelde rollen voor radio, film en televisie, zoals in Flodder en Onderweg Naar Morgen / ONM. In 1987 stopte Arthur Japin met acteren en begon te schrijven. In 1996 debuteerde hij met Magonische Verhalen, won hij o.a. de Libris Literatuur Prijs voor Een Schitterend Gebrek en schreef hij in 2006 het boekenweekgeschenk De Grote Wereld met een oplage van 813.000 exemplaren. Enkele andere werken van Arthur Japin zijn De Zwarte Met Het Witte Hart, De Droom Van De Leeuw, De Overgave en zijn werk wordt tot op heden veelvuldig bekroond; Libris, NS Publieksprijs, Annie M.G. Schmidt-prijs, LIRA-prijs etc.

Henk Bleker feliciteren?

Nationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 26 juli 2018
zondag, 26 juli 1953

> voor 65e verjaardag
Henk Bleker, geboren als Hinderk Bleker te Onstwedde (Groningen), is een Nederlands politicus. Henk Bleker werd op 14 oktober 2010 staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in het kabinet-Rutte I. Henk Bleker, de zoon van een postbode, studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Hij promoveerde juni 1984 in de rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen op de dissertatie. Van 1975 tot 1976 was Henk Bleker beleidsmedewerker op het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en was van 1976 tot 1984 onderzoeksmedewerker bij juridische faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen, van 1984 tot 1999 zelfstandig organisatieadviseur, van 1999 tot 2009 gedeputeerde van de provincie Groningen en van 1 mei 2009 tot oktober 2010 directeur van RTV Noord te Groningen. Hierna werd Henk Bleker interim-voorzitter van het CDA en kreeg hij landelijke bekendheid, met name door de perikelen rondom het vormen van het kabinet Rutte en het heftige partijcongres van het CDA in de Rijnhal te Arnhem in 2010. Henk roert zich geregeld in de media! Henk Bleker is voetbalfan en een fanatiek liefhebber van paarden - hij fokt zelf Welsh pony's.

Roger Taylor (Queen) feliciteren?

Internationaal
Is nu 68 jaar...
Jarig: 26 juli 2018
dinsdag, 26 juli 1949

> voor 69e verjaardag
Roger Taylor, geboren als Roger Meddows-Taylor te Dersingham / King's Lynn (Norfolk), is de Britse drummer van de Engelse rockgroep Queen. De muzikale carrière van Roger Taylor begon begin jaren '50. Hij zong toen in het kerkkoor van de rooms-katholieke kerk en later leerde hij van zijn broer het eerste instrument te bespelen, de ukelele. Hij speelde in een jeugdbandje en begin jaren '60 speelde hij in een andere band op de gitaar. Een jaar later ging Roger Taylor pas drummen. Roger Taylor studeerde eerst tandheelkunde, maar hij stapte over op biologie en studeerde daarin af. Met Queen had Roger Taylor de hits Keep Yourself Alive, Killer Queen, Now I'm Here, Bohemian Rhapsody, You're My Best Friend, Somebody To Love, Tie Your Mother Down, We Are The Champions, We Will Rock You, Fat Bottomed Girls, Bicycle Race, Don't Stop Me Now, Crazy Little Thing Called Love, Another One Bites The Dust, Flash, Body Language, Radio Ga Ga, I Want To Break Free, One Vision, A Kind Of Magic, Friends Will Be Friends, Who Wants To Live Forever, I Want It All, Breakthru, The Invisible Man, The Miracle, Innuendo, The Show Must Go On, Heaven For Everyone, Under Pressure, You Don't Fool Me, Let Me Live en I Was Born To Love You.

Helen Mirren feliciteren?

Internationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: 26 juli 2018
donderdag, 26 juli 1945

> voor 73e verjaardag
Helen Mirren, geboren als Ilyena Vasilievna Mironov in Ilford, is een Brits actrice van Russische afkomst. Mirrens vader is van Russische afkomst, haar moeder is Britse. Haar vader, Vasily Petrov Mironoff, veranderde de familienaam in 1950 in Mirren. Helen Mirren is vooral bekend geworden door haar hoofdrol in de detectiveserie Prime Suspect, maar hierna behaalde ze ook vele nominaties en prijzen zoals een Emmy Award en Oscar voor filmrollen. Helen Mirren heeft o.a. gespeeld in Hamlet, A Midsummer Night's Dream, Heavenly Pursuits, Prime Suspect, The Hawk, Prince Of Jutland, The Madness Of King George, The Snow Queen, Some Mother's Son, Critical Care, The Prince Of Egypt, Teaching Mrs. Tingle, Greenfingers, The Pledge, No Such Thing, Happy Birthday, Gosford Park, Georgetown, Calendar Girls, The Clearing, Raising Helen, The Hitchhiker's Guide To The Galaxy, Shadowboxer, Elisabeth I, The Queen, National Treasure: Book Of Secrets, Inkheart, State Of Play, Love Ranch, The Last Station, The Tempest en The Debt.

Mick Jagger feliciteren?

Internationaal
Is nu 74 jaar...
Jarig: 26 juli 2018
maandag, 26 juli 1943

> voor 75e verjaardag
Mick Jagger of Sir Mick Jagger, geboren als Michael Philip Jagger te Dartford (Kent), is een Britse rockmuzikant, acteur, schrijver, componist, producer en stichtend lid van de Engelse rockband The Rolling Stones - een band die al bestaat sinds 1962. Mick Jagger studeerde aan de London School of Economics, maar liet na een jaar de studie al vallen om zich te richten op zijn carrière als zanger. Al in 1951 op de lagere school raakte Mick Jagger bevriend met Keith Richards, maar ze verloren elkaar uit het oog na een andere schoolkeuze. In 1959 kwamen ze elkaar via via weer tegen en werd uiteindelijk de band The Rolling Stones gevormd. Enkele solo-hits van Mick Jagger zijn; State Of Shock, Just Another Night, Dancing In The Street en Let's Work. En samen met The Stones had hij de hits It's All Over Now, Paint It Black, I Can't Get No Satisfaction, We Love You / Dandelion, Brown Sugar, Angie, Like A Rolling Stone, Sympathy For The Devil, Ruby Tuesday, Highwire, Miss You, Start Me Up, Harlem Shuffle, Mixed Emotions, Jumpin' Jack Flash, Honky Tonk Women, Time Is On My Side, Heart Of Stone en Plundered My Soul. In 2003 werd Jagger geridderd door de Britse koningin Elizabeth II voor zijn diensten aan de muziek.

Jack de Vries feliciteren?

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 25 juli 2018
donderdag, 25 juli 1968

> voor 50e verjaardag
Jack de Vries, geboren als Jacob Gabe de Vries te Drachten, is een Nederlandse spindoctor en politicus van het CDA. Jack de Vries studeerde van 1986 tot 1992 politicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en ging daarna de politiek in. Jack de Vries was van 2007 tot 2010 staatssecretaris van Defensie in het kabinet-Balkenende IV. Eerder was hij voorlichter van de CDA-fractie, persoonlijk politiek adviseur van CDA-leider en premier Jan Peter Balkenende en campagneleider voor het CDA. Jack de Vries geldt als de architect van het goede resultaat van het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006. Tegenwoordig is hij ook actief in zijn eigen bedrijf en is hij regelmatig in de media te zien als politiek commentator.

Paul Groot feliciteren?

Nationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 25 juli 2018
dinsdag, 25 juli 1967

> voor 51e verjaardag
Paul Groot, geboren als Paulus Cornelis Johannes Maria Groot te Hilversum, is een Nederlands acteur, cabaretier, tekstschrijver en vooral bekend van Kopspijkers en Koefnoen. Als kind was Paul Groot altijd al bezig met toneelspelen, goochelen, verkleedpartijen en schreef hij al teksten voor musicals en schoolavonden. Ondanks zijn grote voorliefde voor toneel, ging Paul Groot niet naar de toneelschool, maar deed hij een studie theaterwetenschappen in Amsterdam. Paul Groot werd bekend door zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden en doordat hij teksten schreef voor programma's zoals Zonder Ernst, Zaai, Dit Was Het Nieuws en voor cabaretiers als Eric van Sauers en Plien En Bianca. In 2001 werd hij lid van het cabaretpanel van Kopspijkers. Paul Groot kreeg veel lof voor zijn imitaties van bekende Nederlanders; Jan Wolkers, Peter R. de Vries, Mat Herben, Willibrord Frequin, Pim Fortuyn, Henk Westbroek en Filemon Wesselink. Mede door die imitaties won hij in 2003 het Gouden Beeld voor Televisiepersoonlijkheid Van Het Jaar. In 2004 verliet hij Kopspijkers samen met Owen Schumacher om een eigen satirisch programma, Koefnoen, te maken.

Deze gadget op jouw site?