Deze gadget op jouw site?

Ed Kowalczyk feliciteren?

Internationaal
Is nu 53 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 16 juli 1971

> voor 54e verjaardag
Ed Kowalczyk, geboren als Edward Joel Kowalczyk te York (Pennsylvania), is een Amerikaans zanger. Ed Kowalczyk was de leadzanger van de Amerikaanse rockband Live. Sinds de zomer van 2009 is Ed Kowalczyk bezig aan een solocarrière. Met de band Live had Ed Kowalczyk de hits Four Songs, I Alone, Selling The Drama, All Over You, Lightning Crashes, Lakini's Juice, Freaks, Turn My Head, The Dolphin's Cry, Run To The Water, They Stood Up For Love, Simple Creed, Overcome, Forever May Not Be Long Enough, Heaven, Run Away, We Deal In Dreams, The River, Wings en Forever.

Will Ferrell feliciteren?

Internationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: Vandaag
zondag, 16 juli 1967

> voor 58e verjaardag
Will Ferrell, geboren als John William Ferrell te Irvine, is een Amerikaans komiek, acteur en schrijver. Will Ferrell studeerde af in 1989 en werd vervolgens lid van een komediegroep. In 1995 kwam hij zo terecht bij Saturday Night Live. Will Ferrell bedacht zelf ook veel sketches hiervoor. Will Ferrell is een lid van de Frat Pack: de acteurs Jack Black, Ben Stiller, Will Ferrell, Vince Vaughn, Luke Wilson, Owen Wilson en Steve Carell. Enkele films van Will Ferrell zijn Austin Powers: International Man Of Mystery, A Night At The Roxbury, Austin Powers: The Spy Who Shagged Me, Dick, Drowning Mona, The Ladies Man, Jay and Silent Bob Strike Back, Zoolander, Boat Trip, Saturday Night Live, Elf, Old School, Starsky & Hutch, Wake Up Ron Burgundy: The Lost Movie, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy, Melinda And Melinda, The Wendell Baker Story, Kicking & Screaming, Bewitched, Wedding Crashers, Winter Passing, The Producers, Curious George, Stranger Than Fiction, Talladega Nights: The Ballad Of Ricky Bobby, Curious George, Blades Of Glory, Semi-Pro, Step Brothers, Land Of The Lost en Megamind.

Hans Wiegel feliciteren?

Nationaal
Is nu 83 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 16 juli 1941

> voor 84e verjaardag
Hans Wiegel, geboren te Amsterdam, is een Nederlands (voormalig) politicus voor de VVD. Hans Wiegel studeerde van 1959 tot 1965 aan de Universiteit van Amsterdam enige maanden rechten en vervolgens politieke wetenschappen waarin hij zijn kandidaatsexamen behaalde. Hans Wiegel begon zijn politieke loopbaan als interim penningmeester bij de Gooise JOVD, de jongerenorganisatie gelieerd aan de VVD. Al gauw stroomde Hans Wiegel door naar de landelijke politiek en werd hij een succesvol en populair policitus, met functies als lijsttrekker voor de VVD, Tweede Kamer-lid en minister. Hans Wiegel bekleedt tal van nevenfuncties en hij geniet als VVD-coryfee tot op heden nog steeds een grote landelijke populariteit. Een uitspraak van Hans Wiegel: "Ik was de beste premier die Nederland nooit gehad heeft."

Diane Kruger feliciteren?

Internationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: 15 juli 2025
donderdag, 15 juli 1976

> voor 49e verjaardag
Diane Kruger, geboren als Diane Heidkrüger te Algermissen, is een Duits actrice. Diane Kruger won in 2003 de prijs voor vrouwelijke revelatie van het jaar op het Filmfestival van Cannes en werd in 2005 genomineerd voor een Saturn Award voor haar bijrol in National Treasure. Diane Kruger begon haar carrière als danseres in Londen maar na een kwetsuur ging ze naar Parijs om model te worden. Ze studeerde kunst en spreekt perfect Engels en Frans, naast haar moedertaal Duits. Diane Kruger speelde o.a. in Mon Idole, Michel Vaillant, Troy, Wicker Park, Narco, National Treasure, Joyeux Noël, Frankie, Copying Beethoven, Les Brigades Du Tigre, Goodbye Bafana, The Hunting Party, L'Âge Des Ténèbres, National Treasure - Book Of Secrets, Pour Elle, Mr. Nobody en Inglourious Basterds.

Rob Geus feliciteren?

Nationaal
Is nu 53 jaar...
Jarig: 15 juli 2025
donderdag, 15 juli 1971

> voor 54e verjaardag
Rob Geus, geboren te Rotterdam, is een Nederlandse kok en presentator op TV. Rob Geus heeft bij SBS 6 het programma De Smaakpolitie gepresenteerd, waarbij hij horecagelegenheden bezoekt, bekijkt en checkt op hygiëne en veiligheid. Hij deed ook mee aan Ranking The Stars van BNN. Rob Geus staat bekend om zijn uitdrukkingen; Hier Word Ik Niet Vrolijk Van, Maak Me Gek en Kansloos!

Marco Kroon feliciteren?

Nationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 15 juli 2025
woensdag, 15 juli 1970

> voor 55e verjaardag
Marco Kroon RMWO, geboren als Marinus Johannes Kroon te 's-Hertogenbosch, is een Nederlands militair in de rang van kapitein bij het Korps Commandotroepen. Marco Kroon is de eerste militair sinds 1955 die is toegelaten tot de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding die Nederland kent. Koningin Beatrix sloeg kapitein Marco Kroon op 29 mei 2009 tot Ridder en reikte hem de versierselen uit. Marco Kroon begon zijn militaire loopbaan als marinier in 1989, stapte over naar de landmacht en diende o.a. in Irak, Cambodja, Bosnië en Afghanistan.

Jacob Derwig feliciteren?

Nationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 15 juli 2025
dinsdag, 15 juli 1969

> voor 56e verjaardag
Jacob Derwig, geboren te Den Haag, is een Nederlandse theater- en filmacteur. Jacob Derwig is een veelzijdig acteur met veel verschillende rollen in zijn carrière en hij won prijzen als het Gouden Kalf en de Paul Steenbergenpenning. Jacob Derwig speelde o.a. in de tv-series en films; De Jurk, Temmink, De Enclave, Bij Ons In De Jordaan, Lek, Zus & Zo, Grimm, Offers en In Therapie.

Frits Huffnagel feliciteren?

Nationaal
Is nu 56 jaar...
Jarig: 15 juli 2025
maandag, 15 juli 1968

> voor 57e verjaardag
Frits Huffnagel, geboren als Godfried Philip Huffnagel te Leiden, is een Nederlands politicus voor de VVD / Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Frits Huffnagel begon in 1987 aan een studie politicologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, met als afstudeerrichting politieke communicatie en informatie. Na het vervullen van zijn dienstplicht in Den Helder als docent Fundamentele Voorlichting bij de Koninklijke Marine met als rang luitenant-ter-zee, werkte Frits Huffnagel bij VNO-NCW. Frits Huffnagel werd in 1993 in Amsterdam lid van het afdelingsbestuur van VVD-Westerpark en in 1998 werd hij gemeenteraadslid in Amsterdam. Hierna was hij wethouder in Amsterdam en Den Haag. Frits Huffnagel kreeg in 1997 landelijke bekendheid als panellid van het VARA debatprogramma Het Lagerhuis en tot op heden is hij een uitgesproken en opvallende verschijning in de media. Frits Huffnagel komt openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid en is columnist in o.a. het maandblad Gay & Night en op Gaysite.nl. en hij zet zich in voor verscheidene goede doelen.

Forest Whitaker feliciteren?

Internationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 15 juli 2025
zaterdag, 15 juli 1961

> voor 64e verjaardag
Forest Whitaker, geboren als Forest Steven Whitaker te Longview (Texas), is een Amerikaans acteur, regisseur en producer. Forest Whitaker is zowel op televisie- als op filmgebied werkzaam. Forest Whitaker won als acteur vele prijzen, zoals de BAFTA Award, Golden Globe en een Oscar voor zijn hoofdrol in The Last King Of Scotland. Forest Whitaker studeerde aan de California State Polytechnic University op een football beurs, maar moest vertrekken vanwege een rugblessure. Hij werd aangenomen op het conservatorium van de University of Southern California om operazanger (tenor) te worden, en werd toen aangenomen op de toneelfaculteit. Hij studeerde af in 1982. Ook verdiende hij een beurs aan de afdeling in Berkeley van de Drama Studio London. Enkele projecten van Forest Whitaker zijn Fast Times At Ridgemont High, North And South, The Color Of Money, Platoon, Stakeout, Good Morning Vietnam, Bloodsport, Johnny Handsome, The Crying Game, Body Snatchers, Lush Life, Prêt-à-Porter, Smoke, Species, Phenomenon, Body Count, Battlefield Earth, Panic Room, Phone Booth, The Twilight Zone, Mary, The Last King Of Scotland, The Air I Breathe, Vantage Point, Street Kings, Winged Creatures en The Expendables.

Rembrandt van Rijn feliciteren?

Nationaal
Is nu 418 jaar...
Jarig: 15 juli 2025
zaterdag, 15 juli 1606

> voor 419e verjaardag
Rembrandt Harmenszoon van Rijn (Leiden, 15 juli 1606 of 1607 - Amsterdam, 4 oktober 1669) was één Nederlands kunstschilder. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Hollandse meesters van de 17e eeuw, samen met Johannes Vermeer. Rembrandt vervaardigde in totaal ongeveer driehonderd schilderijen, driehonderd etsen en tweeduizend tekeningen. Zijn werk behoort tot de Barok en is beïnvloed door het Caravaggisme. Rembrandt beschouwde zichzelf als een historie- en portretschilder, maar maakte in alle levensfasen door iedereen bewonderde zelfportretten. Zijn honderd geschilderde en twintig geëtste zelfportretten geven een opmerkelijk scherp beeld van zijn uiterlijk en zijn gevoelens. Enkele belangrijke werken van Rembrandt van Rijn zijn; De Compagnie Van Kapitein Frans Banning Cocq, De Staalmeesters, Belsazar's Feest, Het Joodse Bruidje, Christus En De Overspelige Vrouw, Een Poolse Edelman en De Nachtwacht.

Milow feliciteren?

Nationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 14 juli 2025
dinsdag, 14 juli 1981

> voor 44e verjaardag
Milow, echte naam is Jonathan Vandenbroeck, is geboren in Leuven België. Hij is een Belgische singer-songwriter. De grote doorbraak en ook internationale bekendheid kwam door zijn hits You Don't Know en Ayo Technology.

Margôt Ros feliciteren?

Nationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 14 juli 2025
woensdag, 14 juli 1965

> voor 60e verjaardag
Margôt Ros, geboren te Eindhoven, is een Nederlands actrice, comedyschrijfster en regisseuse. Margôt Ros' eerste rol was in Goede Tijden Slechte Tijden en ze werd vooral bekend van de absurdistische komedieserie Toren C. Voor Toren C schreef Margôt Ros ook het script, samen met Maike Meijer. Ze spelen in die serie ook de meeste typetjes zelf. Margôt Ros volgde de Academie voor Kleinkunst en werkte vervolgens mee aan vele theaterproducties, toneelstukken, cabaretvoorstelling en tv-producties, zoals De Vloer Op, Flikken Maastricht, Onder Mannen, Onder Vrouwen, Temple, Tailer & Garland, Slangenvel, De Heldenlul, Lebbis, Oebele musical en was ze de stem van Nanny McPhee in de gelijknamige film.

Wouter Bos feliciteren?

Nationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 14 juli 2025
zondag, 14 juli 1963

> voor 62e verjaardag
Wouter Bos is een Nederlandse politicus van de Partij van de Arbeid (PvdA). Wouter Bos is Doctorandus in Economie en Politicologie. Na wat vrijwilligerswerk en gewerkt te hebben bij Shell, timmert Wouter Bos sindsdien in de politiek flink aan de weg als staatssecretaris, minister, fractievoorzitter, vice-premier... Wouter Bos is vegetariër en fanatiek supporter van Feyenoord.

Jane Lynch feliciteren?

Internationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 14 juli 2025
donderdag, 14 juli 1960

> voor 65e verjaardag
Jane Lynch, geboren te Dolton, is een Amerikaans comédienne en actrice. Zij werd in 2010 genomineerd voor een Golden Globe voor haar bijrol als Sue Sylvester in de komedieserie Glee en won ze o.a. de Screen Actors Guild Award en Satellite Award. Jane Lynch maakte in 1988 haar film- en acteerdebuut, toen ze in de films Taxi Killer en Vice Versa verscheen. Hierna speelde Jane Lynch in talrijke films, tv-films en gastrollen in series als; Married... with Children, Party of Five, NewsRadio, 3rd Rock from the Sun, Frasier, Dharma & Greg, JAG, Gilmore Girls, Dawson's Creek, The West Wing, The X-Files, The Dead Zone, Monk, Las Vegas, Friends, CSI: Crime Scene Investigation, Weeds, Desperate Housewives en My Name Is Earl. En speelde ze in films als The Fugitive, Red Lipstick, Collateral Damage, Exposed, Surviving Eden, Sleepover, Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events, The 40 Year Old Virgin, Holly Hobbie And Friends, Eye Of The Dolphin, Smiley Face, Love Is Love, Alvin And The Chipmunks, Man Maid, Space Chimps, Another Cinderella Story, Role Models, Spring Breakdown, Ice Age, Julie & Julia, Post Grad en Shrek Forever After. Jane Lynch is sinds haar 31e openlijk lesbisch.

Eva Jinek feliciteren?

Nationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 13 juli 2025
donderdag, 13 juli 1978

> voor 47e verjaardag
Journalist en nieuwslezer Eva Jinek is geboren in Tulsa, Oklahoma en groeide op in Washington D.C. (USA). Haar Tsjechische ouders besloten echter naar Nederland te verhuizen toen ze 11 werd. Na haar studie Amerikaanse geschiedenis is ze in 2004 bij de buitenlandredactie van het NOS Journaal gaan werken. Sinds 2007 presenteert ze het Journaal. Op 29 april 2011 verzorgde Eva Jinek het commentaar tijdens het huwelijk van Prins William en Kate Middleton van Groot Britannië. In augustus 2011 stapte Eva Jinek over van de NOS naar WNL / Wakker Nederland, waar zij de kans krijgt zich naast presentatie te richten op interviews. Daarbij kreeg ze de kans te helpen de omroep verder vorm te geven en werd zij een van de vaste gezichten van de omroep. Momenteel presenteert Eva Jinek daar, samen met Merel Westrik, dagelijks het ontbijtprogramma Vandaag De Dag en op zondag de talkshow Eva Jinek Op Zondag in de ochtend.

Herbert Dijkstra feliciteren?

Nationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 13 juli 2025
woensdag, 13 juli 1966

> voor 59e verjaardag
Herbert Dijkstra, geboren te Smilde, is een voormalig Nederlands schaatser en wielrenner, die na zijn actieve sportloopbaan sportverslaggever werd bij voornamelijk de NOS. Als schaatser pakte Herbert Dijkstra meerdere medailles op NK's op de afstanden 5km en 10km en kwam hij uit voor Nederland op de Olympische Winterspelen 1988 in Calgary Canada. Als amateur-wielrenner behaalde hij de nationale top en deed hij mee aan de Olympische Zomerspelen 1988 in Seoul Zuid-Korea als lid van de tijdritploeg. Herbert Dijkstra werd hiermee de eerste Nederlander die zowel aan de Winter- als Zomerspelen deelnam. Na zijn actieve sportcarrière volgde hij een opleiding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO). Vanaf 1998 is Herbert Dijkstra werkzaam voor de NOS en brengt hij op radio en tv verslag uit van sportevenementen, met name van de grote wielerwedstrijden en diverse schaatsevenementen.

Ivo de Wijs feliciteren?

Nationaal
Is nu 79 jaar...
Jarig: 13 juli 2025
vrijdag, 13 juli 1945

> voor 80e verjaardag
Ivo de Wijs, geboren te Tilburg, is een Nederlands cabaretier, tekst- en liedjesschrijver, en radiomaker. Samen met zijn hechte vriend Pieter Nieuwint (als componist, pianist en zanger), en met Richard Fritschy en Aggie Terlingen (deze laatsten werden later opgevolgd door Marnix Kappers) vormde hij tussen 1971 en 1980 de cabaretgroep Kabaret Ivo de Wijs. Met Don Quishocking vormde zijn groep de top van het Nederlandse cabaret, tussen Lurelei en Neerlands Hoop. Later schreef Ivo de Wijs vooral teksten voor anderen, waarvan zijn werk voor Jasperina de Jong (De Gekkin van de Gracht) en Eric Herfst wellicht het bekendst is. Ivo de Wijs is tevens bekend van zijn medewerking aan vele radio- en tv-programma's, waarvan Vroege Vogels op zondagmorgen het langst gelopen heeft (1985-2005). In Vlaanderen is Ivo de Wijs bekend als occasioneel panellid van het satirische televisieprogramma De Rechtvaardige Rechters. Bovendien schreef hij een heleboel teksten voor Samson en Gert, tv-figuren van Studio 100. Enkele werken uit de bibliografie van Ivo de Wijs zijn Ollebolleke, Potverdriedubbeltjes, Ollebollekes, Vroege Vogels Verzen, Vroege Vogels Vliegen, Tour De Chant, Woutertje Pieterse, Atletische Verzen, Poezie Mauw etc.

Harrison Ford feliciteren?

Internationaal
Is nu 82 jaar...
Jarig: 13 juli 2025
maandag, 13 juli 1942

> voor 83e verjaardag
Harrison Ford, geboren in Chicago, is een Amerikaanse filmacteur. Harrison Ford werd vooral bekend door zijn hoofdrol in de films van Star Wars en Indiana Jones, wat hem tot de meest succesvolle acteurs van Hollywood maakt. Harrison Ford wilde eerst als DJ bij de radio gaan werken in Californië, maar dat lukte hem niet. Toen hij bij een auditie een acteur hielp met zijn tekst, werd Harrison Ford aangereden om ook te gaan acteren. zijn eerste grote rol was in de film American Graffiti, waarna nog vele volgden; Dynasty, Star Wars, The Frisco Kid, Apocalypse Now, Star Wars: The Empire Strikes Back, Indiana Jones: Raiders Of The Lost Ark, Blade Runner, Star Wars: Return Of The Jedi, Indiane Jones And The Temple Of Doom, The Mosquito Coast, Working Girl, Frantic, Indiana Jones And The Last Crusade, Presumed Innocent, Regarding Henry, L'Envers du décor: Portrait de Pierre Guffroy, Patriot Games, The Fugitive, Mustang: The Hidden Kingdom, A Century Of Cinema, Clear And Present Danger, Jimmy Hollywood, Sabrina, The Devil's Own, Air Force One, Six Days Seven Nights, Random Hearts, What Lies Beneath, K-19: The Widowmaker, Hollywood Homicide, Firewall, India Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull en Crossing Over.

Patrick Stewart feliciteren?

Internationaal
Is nu 84 jaar...
Jarig: 13 juli 2025
zaterdag, 13 juli 1940

> voor 85e verjaardag
Patrick Stewart of Sir. Patrick Hewes Stewart, geboren te Mirfield, is een Engels acteur. Patrick Stewart werd vooral bekend door zijn rol als Captain Jean-Luc Picard in Star Trek: The Next Generation en later als Professor X in de X-Men films. Patrick Stewart studeerde aan de theaterschool en was daarna werkzaam in verschillende theatergezelschappen, waaronder Royal Shakespeare Company en Royal National Theatre. Patrick Stewart staat al vanaf 1966 voor de camera's en hij maakte zijn debuut als 19-jarige. Patrick Stewart werkte o.a. mee aan de documentaire Earth en de films Hedda, Little Lord Fauntleroy, Excalibur, Dune, Moby Dick, King Of Texas, Lady Jane, L.A. Story, Robin Hood: Men In Tights, Gunmen, Star Trek: Generations, The Pagemaster, Star Trek: First Contact, Conspiracy Theory, Masterminds, Wayfinders, Star Trek: Insurrection, The Prince Of Egypt, X-Men, Jimmy Neutron: Boy Genius, Star Trek: Nemesis, X2, The Game Of Their Lives, Chicken Little, X-Men: The Last Stand, The Audition, TMNT, X-Men Origins: Wolverine en Sinbad - The Fifth Voyage.

Topher Grace feliciteren?

Internationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 12 juli 2025
woensdag, 12 juli 1978

> voor 47e verjaardag
Topher Grace, geboren als Christopher John Grace te New York, is een Amerikaanse acteur. Topher Grace werd vooral bekend door zijn rol van Eric Forman in de sitcom That '70s Show waarin hij 7 seizoenen speelde. Op middelbare school speelde Topher Grace al in toneelstukken en in die periode besloot hij ook om de naam Topher aan te nemen, omdat hij het vervelend vond dat men zijn echte naam steeds afkortte tot Chris. Na zijn periode in the That '70s Show, richte Topher Grace zich voornamelijk op een acteercarrière in de filmwereld met als resultaat; Traffic, Ocean's Eleven, Pinocchio, Mona Lisa Smile, Win A Date With Tad Hamilton!, P.S., Ocean's Twelve, In Good Company, Spider-Man 3, Personal Effects, Valentine's Day, Predators, Kids In America en Double.

Sharon den Adel feliciteren?

Nationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 12 juli 2025
vrijdag, 12 juli 1974

> voor 51e verjaardag
Sharon den Adel, geboren als Sharon Janny den Adel te Waddinxveen, is de zangeres van de Nederlandse symphonic metal-band Within Temptation. Sharon den Adel en de gitarist Robert Westerholt begonnen samen de band en vorm(d)en ook samen een liefdeskoppel. Within Temptation heeft vele prijzen gewonnen, zoals TMF Awards, Edison, Conamus Export Prijs, Popprijs, World Music Awards, 3FM Awards en vele gouden en platina platen. Wereldwijd scoort Sharon den Adel samen met Within Temptation vele hits; Restless, Ice Queen, Mother Earth, Running Up That Hill, Stand My Ground, Memories, Als Je Iets Kan Doen, Angels, What Have You Done, Frozen, All I Need, Forgiven, Utopia en haar solo-single In And Out Of Love met Armin van Buuren.

Stef Bos feliciteren?

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 12 juli 2025
woensdag, 12 juli 1961

> voor 64e verjaardag
Stef Bos, geboren te Veenendaal, is een Nederlandse zanger, liedjesschrijver en acteur. Stef Bos scoorde een superhit met het nummer Papa. Stef Bos deed een lerarenopleiding en daarna volgde hij een theateropleiding Kleinkunst in Antwerpen België, waarna hij toneel ging spelen en liedjes begon te schrijven voor anderen, waaronder Clouseau. Vanaf 1990 besloot Stef Bos zich vooral bezig te houden met het schrijven en uitvoeren van eigen teksten en muziek. Zijn debuutalbum Is Dit Nu Later, waarop ook het nummer Papa staat, verkocht dubbel platina en datzelfde jaar mocht hij twee prijzen in ontvangst nemen: een Edison en de Zilveren Harp. Stef Bos treedt veel op in Nederland en België en zijn muziek wordt tot op heden veelvuldig gelauwerd en gedraaid.

Gerd Leers feliciteren?

Nationaal
Is nu 73 jaar...
Jarig: 12 juli 2025
donderdag, 12 juli 1951

> voor 74e verjaardag
Gerd Leers, geboren als Gerardus Bernardus Maria Leers in Kerkrade, is een Nederlands politicus voor het CDA. Gerd Leers was van 4 september 1990 tot 1 februari 2002 lid van de Tweede Kamer-fractie van die partij en van 1 februari 2002 tot 14 januari 2010 burgemeester van Maastricht. Eind 2004 werd Gerd Leers in een enquête onder de burgers van verschillende steden verkozen tot beste burgemeester van Nederland en hij is nog steeds populair in Nederland. In 2010 wordt Gerd Leers de Minister van Immigratie en Asielzaken in het kabinet Rutte-Verhagen.

Driek van Wissen feliciteren?

Nationaal
Is nu 81 jaar...
Jarig: 12 juli 2025
maandag, 12 juli 1943

> voor 82e verjaardag
Driek van Wissen, geboren als Henricus Cornelis van Wissen te Groningen en overleden op 21 mei 2010 te Istanboel (Turkije) aan een hersenbloeding, was een Nederlands dichter. In het dagelijks leven was Driek docent Nederlands van 1968 tot 2005. Op 26 januari 2005 werd Driek van Wissen gekozen tot Dichter des Vaderlands, als opvolger van Gerrit Komrij en de Dichter des Vaderlands ad interim Simon Vinkenoog - Driek werd opgevolgd door Ramsey Nasr. Voor zijn gehele oeuvre op het gebied van het light verse kreeg de dichter in 1987 de Kees Stip Prijs van het tijdschrift De Tweede Ronde. Van Wissen publiceerde ook onder het pseudoniem Albert Zondervan, dat hij deelde met Jean Pierre Rawie. Driek van Wissen studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en was in die tijd lid van de Groninger studentenvereniging RKSV Albertus Magnus. Driek van Wissen had een rubriek over onjuist taalgebruik in het Nieuwsblad van het Noorden. Ook was hij vijf jaar lang te horen en te zien in het radio- en tv-programma Binnenlandse Zaken van de TROS, o.a. met zijn rubriek 'Kritiek van Driek'. In 2001 schreef hij dagelijks voor www.gedicht.nl een gedicht. Hij schreef ook een flinke hoeveelheid snelsonnetten.

Bill Cosby feliciteren?

Internationaal
Is nu 87 jaar...
Jarig: 12 juli 2025
maandag, 12 juli 1937

> voor 88e verjaardag
Bill Cosby, geboren als William Henry Cosby Jr., Ed.D te Philadelphia (Pennsylvania), is een Amerikaanse acteur, komiek, televisieproducent, schrijver en filantroop. Bill Cosby was de eerste Afro-Amerikaanse man die zijn eigen televisieserie had (I Spy midden jaren '60) en de raciale grenzen doorbrak als stand-up komiek in de jaren zestig en jaren '70. Na I Spy speelde hij in vele series waarvan sommige zeer succesvol waren, zoals Fat Albert and the Cosby Kids. In het midden van de jaren 80, brak hij internationaal door met zijn sitcom The Cosby Show wat tevens het eerste televisieprogramma was dat gebaseerd was rond een zwart gezin met een succesvolle maatschappelijke carrière. In recente jaren is zijn reputatie overschaduwd door controversiële uitlatingen over de zwarte gemeenschap en aanklachten wegens seksueel misbruik. Desalniettemin blijft William Cosby een veelgeliefd televisie-icoon met rollen in programma's als I Spy, The Bob Hope Show, Dick Van Dyke Meets Bill Cosby, Man And Boy, Fat Albert, Cos, The Bill Cosby Show, Top Secret, A Different World, Ghost Dad, Sinbad And Friends, The Cosby Show, The Meteor Man, Jack, Touched By An Angel, Everybody Loves Raymond, Becker, Cosby en Sylvia's Path.

Deze gadget op jouw site?