Deze gadget op jouw site?

Sven Kramer feliciteren?

Nationaal
Is nu 31 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 23 april 1986

> voor 32e verjaardag
Sven Kramer is geboren in Heerenveen en hij is een Nederlands langebaanschaatser. Sven Kramer is vele malen kampioen: Nederlands, Europees en Wereldkampioen. Tijdens zijn schaatscarrière is hij al één van de beste schaatsers ter wereld ooit... Sven Kramer heeft tevens medailles gewonnen op de Olympische Spelen, waaronder goud in Vancouver 2010.

Taio Cruz feliciteren?

Internationaal
Is nu 34 jaar...
Jarig: Vandaag
zaterdag, 23 april 1983

> voor 35e verjaardag
Taio Cruz, geboren als Adetayo Ayowale Onile-Ere te Londen, is een Engels rapper en singer-songwriter. Taio Cruz schreef en produceerde eerder nummers voor Justin Timberlake, Pussycat Dolls, Britney Spears, Cheryl Cole, Alexandra Burke, Kesha, Sugababes etc. Zijn debuutalbum 'Departure' verscheen in 2008. Geschreven, gearrangeerd en geproduceerd door hemzelf. Taio Cruz had o.a. de hits Take Me Back, Break Your Heart, Dynamite en Dirty Picture.

John Cena feliciteren?

Internationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: Vandaag
zaterdag, 23 april 1977

> voor 41e verjaardag
John Cena, geboren als John Felix Anthony Cena te West Newbury, is een Amerikaans acteur en professioneel worstelaar voor o.a. WWE / World Wrestling Entertainment. John Cena won vele wedstrijden en kampioenschappen in het worstelen. Vóór zijn carrière als beroepsworstelaar was John Cena bodybuilder en speelde hij American Football voor Springfield College. De laatste jaren maakt John Cena ook muziek en speelde hij in films als The Marine, 12 Rounds, Legendary en Fred The Movie.

Bas Haring feliciteren?

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 23 april 1968

> voor 50e verjaardag
Bas Haring, geboren als Sebastiaan Haring te De Bilt, is een Nederlands filosoof en informaticus, schrijver van kinderboeken en populairwetenschappelijk werk, televisiepresentator bij de RVU alsook hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, waar hij de leerstoel 'publiek begrip van wetenschap' bekleedt. Bas Haring studeerde aan de Universiteit Utrecht waar hij in 1988 zijn propedeuse natuurkunde behaalde en in 1992 zijn doctoraalexamen wijsbegeerte (afstudeerrichting: kunstmatige intelligentie). Bas Haring promoveerde in 1997 tot doctor aan dezelfde universiteit in het vak Cognitieve kunstmatige intelligentie. Hij is werkzaam als docent mediatechnologie bij de Universiteit Leiden. Sinds 1 oktober 2006 is Bas Haring als bijzonder hoogleraar vanwege het Leids Universiteits Fonds (LUF) benoemd op de Leidse leerstoel ‘Publiek begrip van wetenschap’. Haring gaat ook jonge wetenschappers trainen in het toegankelijk maken van wetenschap. Zijn bekendste boek is Kaas En De Evolutietheorie en hij ontving hiervoor de Gouden Uil en Eureka!-prijs. Naast boeken schreef Bas Haring ook columns voor verscheidene tijdschriften zoals Inntermediair, Volkskrant en werkte hij mee aan de tv-programma's Stof, Haring en Boeken.

Michael Moore feliciteren?

Internationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 23 april 1954

> voor 64e verjaardag
Michael Moore, geboren als Michael Francis Moore te Flint (Michigan) is een politiek en maatschappelijk geëngageerde schrijver, tv-maker en filmmaker uit de Verenigde Staten. Michael Moore gebruikt een quasi-naïeve confronterende stijl van interviewen en monteren die zijn handelsmerk is geworden. Michael Moore debuteerde in 1989 met Roger & Me - een film over de sluiting van de autofabriek General Motors. Hij brak bij het grote publiek door met zijn Oscarwinnende documentaire Bowling For Columbine en de bijbehorende speech waarin hij uithaalde naar president George W. Bush die zojuist Irak was binnengevallen. In 2004 kreeg Michael Moore de Gouden Palm voor zijn film Fahrenheit 9/11. Michael Moore's filmografie bestaat o.a. uit Roger & Me, Canadian Bacon, The Big One, And Justice For All, Bowling For Columbine, Fahrenheit 9/11, Sicko, Slacker Uprising en Capitalism: A Love Story. Naast zijn werk als regisseur is Michael Moore ook als schrijver actief. Hij heeft enkele bestsellers geschreven, zoals Downsize This!, Adventures In A TV Nation, Stupid White Men, Dude Where's My Country? en Will They Ever Trust Us Again? Letters From The War Zone.

Loek Hermans feliciteren?

Nationaal
Is nu 66 jaar...
Jarig: Vandaag
maandag, 23 april 1951

> voor 67e verjaardag
Loek Hermans, geboren als Louis Marie Lucien Henri Alphonse Hermans te Heerlen, is een Nederlands politicus voor de VVD / Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Loek Hermans volgde de hbs te Kerkrade en studeerde van 1969 tot 1976 bestuurskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hierna was hij leraar maatschappijleer aan de Bestuursschool te Gelderland. Vanaf 1969 was Hermans lid van de VVD. Hij vervulde diverse functies in de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Hierna maakte Loek Hermans een carrière door als Lid gemeenteraad Nijmegen, Lid Tweede Kamer, Burgemeester van Zwolle, Commissaris van de Koningin van Friesland, Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap in het Kabinet-Kok II, Lid Tweede Kamer en in 2007 werd Loek Hermans gekozen als lid van de Eerste Kamer. Daarnaast vervulde Loek Hermans nevenfuncties als voorzitter Stichting Katholieke Universiteit (SKU) in Nijmegen en voorzitter van de Raad van Toezicht van ontwikkelingsorganisatie CARE Nederland.

Saskia van Saskia & Serge feliciteren?

Nationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 23 april 1947

> voor 71e verjaardag
Saskia van Saskia & Serge, geboren als Trudy van den Berg te Grootebroek, is een Nederlandse zangeres van het zangduo Saskia en Serge. Bij de Loosdrechtse talentenjacht 'Cabaret der Onbekenden' van organisator Max van Praag, won het duo Trudy & Ruud in 1967 de eerste prijs voor het beste Nederlandstalige lied. In 1969 ging het duo verder onder de naam Saskia & Serge en ze trouwden ook in dat jaar. Hun repertoire bestond uit simpele en onschuldige teksten over de natuur, de liefde en het leven. Saskia & Serge is een zangduo dat al meer dan 40 jaar meedraait in de Nederlandse muziekwereld, mede dankzij verschillende muzikale koerswijzigingen. Saskia en Serge scoorden o.a. de hits Zomer In Zeeland, Baby I'll Give You Everything, Don't Tell Me Stories, Honey I'm Falling In Love Again, The Battle Of Sally Ann, Mama He's A Soldier Now, There's A Song, Mama Mia, My Flyer And Me, The Country Disco Train, Als Je Zachtjes Zegt Ik Hou Van Jou, Alles Wat Ik Doe (Dat Doe Ik Voor Jou), Als Ik Kijk In Je Donkere Ogen, Wat Moet Ik Doen etc. In 2004 werden Saskia & Serge benoemd tot Ridders in de Orde van Oranje Nassau en ze treden tot op heden nog steeds op.

William Shakespeare feliciteren?

Internationaal
Is nu 453 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 23 april 1564

> voor 454e verjaardag
William Shakespeare, geboren te Stratford-upon-Avon en overleden op 26 april OS 1616, was een Engels toneelschrijver en dichter. William Shakespeare wordt door velen beschouwd als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege zijn literaire werken als zodanig, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. William Shakespeare schreef 38 tragedies, historische stukken en komedies. Daarnaast schreef William Shakespeare 154 sonnetten en een aantal langere gedichten. Over het algemeen is men het er over eens dat de meeste van de aan hem toegeschreven stukken zijn geschreven in de periode 1585–1610. De bekendste stukken van William Shakespeare zijn Macbeth, Romeo En Julia, Hamlet, Othello en King Lear.

Amber Heard feliciteren?

Internationaal
Is nu 31 jaar...
Jarig: 22 april 2018
dinsdag, 22 april 1986

> voor 32e verjaardag
Amber Heard, geboren als Amber Laura Heard te Austin (Texas), is een Amerikaans actrice. Amber Heard maakte in 2004 haar filmdebuut in Friday Night Lights én haar televisiedebuut met gastrolletjes in de series Jack & Bobby en The Mountain. Amber Heard speelde met name bijrollen in tv-series en films als Hidden Palms, The O.C., Criminal Minds, Californication, Friday Night Lights, SideFX, Drop Dead Sexy, North Country, Alpha Dog, All The Boys Love Mandy Lane, Day 73 With Sarah, The Beautiful Ordinary, The Pineapple Express, Never Back Down, The Informers, ExTerminators, Zombieland, The Stepfather, The Ward, And Soon The Darkness en The Rum Diary.

Noortje Herlaar feliciteren?

Nationaal
Is nu 32 jaar...
Jarig: 22 april 2018
maandag, 22 april 1985

> voor 33e verjaardag
Noortje Herlaar, geboren te Vlaardingen, is een Nederlandse musicalactrice en zangeres. In januari 2010 won Noortje Herlaar de finale van het televisieprogramma Op Zoek Naar Mary Poppins, waardoor zij de hoofdrol van Mary Poppins ging vertolken in de gelijknamige musical. Op jonge leeftijd ging Noortje Herlaar al naar de balletschool, hield ze zich bezig met Muziek en Dans - ze speelde ook in enkele schoolproducties. Noortje Herlaar studeerde aan de Muziektheateracademie van het Rotterdams Conservatorium en volgde ze het voorbereidend jaar voor de Dansacademie van Codarts met klassiek ballet en moderne dans. Ze studeerde in 2007 af. Hierna ging Noortje Herlaar aan de slag als actrice en speelde ze o.a. in Dirty Dancing en werkte ze o.a. mee de musical Urinetown, Het Kleine Sprookje laban, Nickelodeon, Marilyn, The Beastly Bombing, Mary Poppins en Toy Story 3.

Kaká feliciteren?

Internationaal
Is nu 35 jaar...
Jarig: 22 april 2018
donderdag, 22 april 1982

> voor 36e verjaardag
Ricardo Izecson dos Santos Leite, geboren in Brasilia, is beter bekend als Kaká. Kaká is een Braziliaans profvoetballer, die als aanvallende middenvelder speelt. Kaká heeft gespeeld voor Sao Paulo, AC Milan, Real Madrid en hij heeft veel gescoord voor het nationaal Braziliaans elftal.

Jochem Myjer feliciteren?

Nationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 22 april 2018
vrijdag, 22 april 1977

> voor 41e verjaardag
Jochem Myjer is een Nederlands cabaretier, komiek, musicus en presentator die in 1997 het Groninger Studenten Cabaret Festival won. Jochem Myjer studeerde biologie, maar dat gaf hij na twee jaar op om fulltime cabaretier te worden. Jochem Myjer zit vol energie en spreekt vaak snel. In zijn show Adéhadé zet hij zichzelf neer als volwassene met ADHD, wat hij ook in werkelijkheid is. Over ADHD gesproken, hij wordt vaak onafscheidelijk vergezeld met Bert Visscher. Ze komen altijd bij elkaars theatervoorstellingen kijken en gaan regelmatig met elkaar op vakantie. Jochem Myjer is muzikaal en begeleidt zichzelf vaak op de piano. Bovendien speelt hij viool. Ook imiteert hij vele bekenden zoals Marc-Marie Huijbregts, Wilibrord Frequin, Martin Gaus, Nico van Eigen Huis en Tuin, Jules Deelder, Frans Bromet, Paul Jambers, Piet Paulusma, Jos Brink, Gaston Starreveld, Herman van Veen, VOF de Kunst, Catharina-Amalia der Nederlanden, Johan Cruijff, Henk Westbroek, Ab Normaal, Samson, Hugo Walker en Abel. Kleine Jochem is van de kleuterschool afgestuurd omdat hij constant de blokkentorens van de kinderen omschopte!

Mark van Bommel feliciteren?

Nationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 22 april 2018
vrijdag, 22 april 1977

> voor 41e verjaardag
Mark Peter Gertruda Andreas van Bommel oftewel Mark van Bommel, geboren te Maasbracht, is een Nederlands prof voetballer. De (harde) middenvelder Mark van Bommel begon zijn carrière bij RKVV Maasbracht en vervolgens Fortuna Sittard, PSV Eindhoven, FC Barcelona, Bayern München en het Nederlands elftal. Mark van Bommel scoort redelijk veel, ook als international, en heeft reeds vele prijzen gewonnen zoals de landstitel, beker en Champions League.

Rik van de Westelaken feliciteren?

Nationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 22 april 2018
donderdag, 22 april 1971

> voor 47e verjaardag
Rik van de Westelaken, geboren als Hendrik Peter Johan van de Westelaken te Vlaardingen, is een Nederlands verslaggever en nieuwslezer bij het NOS Journaal. Rik van de Westelaken studeerde Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en vervolgens Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna werkte Rik van de Westelaken tot 1999 voor de Amsterdamse lokale omroep AT5 op de nieuwsredactie als verslaggever en presentator. Hierna ging hij naar de NOS, waar hij werkt als verslaggever en presentator van het NOS Journaal en bij het Radio 1 Journaal. Rik van de Westelaken is in 2007 genomineerd geweest als Best Geklede Man door het tijdschrift Esquire.

Erwin van Lambaart feliciteren?

Nationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 22 april 2018
maandag, 22 april 1963

> voor 55e verjaardag
Erwin van Lambaart, geboren te Rotterdam, studeerde af aan de Hoge Hotelschool in Den Haag. Erwin van Lambaart is vooral bekend door als jurylid op te treden in o.a. de tv-programma's Op Zoek Naar Evita, Op Zoek Naar Joseph, Op Zoek Naar Mary Poppins en Op Zoek Naar Zorro. Erwin van Lambaart was 13 jaar werkzaam in de internationale hotellerie. Sinds 1998 is hij algemeen directeur van Joop van den Ende Theaterproducties. In deze functie was Erwin van Lambaart eindverantwoordelijk voor o.a. de musicals Chicago, Saturday Night Fever, The Sound Of Music, MAMMA MIA!, Aida, 3 Musketiers, Passion, De Jantjes, The Lion King, Beauty And The Beast, The Wiz, Cats, My Fair Lady, Tarzan, We Will Rock You, Mary Poppins, Petticoat. En hij produceerde personalityshows als de Nieuwe André van Duin Shows, Posi-Tien en LOL Inclusive van Tineke Schouten en Songs From the Heart en Songbook van Simone Kleinsma, toneelstukken als Gouwe Handjes, Glazen Speelgoed, The Price, One Flew Over the Cuckoo’s Nest en Musicals in Ahoy’. In 2006 werd Erwin van Lambaart de eindverantwoordelijke voor alle activiteiten van de Nederlandse tak van Stage Entertainment.

Midas Dekkers feliciteren?

Nationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 22 april 2018
maandag, 22 april 1946

> voor 72e verjaardag
Midas Dekkers, geboren als Wandert Jacobus Dekkers te Haarlem, is een Nederlandse bioloog en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. De bekende kinderboekenschrijver Midas Dekkers schreef ruim vijftig kinder- en jeugdboeken, waarvan de meeste verhalen bevatten. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Midas Dekkers over aan de biologie gerelateerde onderwerpen - Als bioloog is hij bekend door zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema’s weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Sinds 1980 was Midas Dekkers columnist bij het VARA-radioprogramma Vroege Vogels en VARA TV Magazine. Daarnaast was hij ook werkzaam voor het televisieprogramma Nieuwslicht, Midas, Gefundenes Fressen en verschijnt hij regelmatig als gast in programma's op TV en radio. Midas Dekkers schreef o.a. de boeken Houden Beren Echt Van Honing?, De Vergankelijkheid, De Larf, Poot, Poes, Pets, De Tor En De Koeskoes, Lichamelijke Oefening, De Walrus En Andere Beesten en Piep - Een Kleine Biologie Der Letteren.

Jack Nicholson feliciteren?

Internationaal
Is nu 80 jaar...
Jarig: 22 april 2018
donderdag, 22 april 1937

> voor 81e verjaardag
Jack Nicholson, geboren als John Joseph Nicholson te Manhatten New York, is een Amerikaans filmregisseur, producent en acteur die bekend staat om zijn karikaturale verschijning met vaak een enorme grijns. Jack Nicholson ontving zeer veel nominaties en prijzen, waaronder Oscars, BAFTA Awards en Golden Globes. Zijn eerste filmrol kreeg hij in 1958 in de film Cry Baby Killer. In 1969 beleefde Jack Nicholson een doorbraak met een bijrol - naast Peter Fonda en Dennis Hopper - in de film Easy Rider. Enkele ander films van Jack Nicholson zijn The Rebel Rousers, Five Easy Pieces, Chinatown, Tommy, One Flew Over The Cuckoo's Nest, The Missouri Breaks, The Last Tycoon, The Shining, The Postman Always Rings Twice, Reds, Terms Of Endearment, Prizzi's Honor, The Witches Of Eastwick, Ironweed, Batman, The Two Jakes, A Few Good Men, Hoffa, Wolf, The Crossing Guard, Blood And Wine, The Evening Star, Mars Attacks!, As Good As It Gets, The Pledge, About Schmidt, Anger Management, Something's Gotta Give, The Departed en The Bucket List.

Vladimir Lenin feliciteren?

Internationaal
Is nu 147 jaar...
Jarig: 22 april 2018
vrijdag, 22 april 1870

> voor 148e verjaardag
Vladimir Iljitsj Lenin is de revolutionaire schuilnaam van Vladimir Iljitsj Oeljanov, geboren te Simbirsk (Oeljanovsk) en overleden op 21 januari 1924 te Gorki (oblast Moskou), was een Russisch revolutionair, 1e leider (premier) van de Sovjet-Unie en naamgever van het leninisme; een socialistische stroming binnen het marxisme. De naam Lenin was één van zijn pseudoniemen. Men denkt dat Lenin deze naam heeft aangenomen als stellingname tegen Georgi Plechanov - Vladimir Oeljanov koos de rivier Lena voor zijn pseudoniem, vanwege de parallel die getrokken kan worden tussen deze rivieren en de politieke meningen van de beide opponenten (Lena stroomt tegengesteld aan de Volga en heeft een grotere lengte). Lenin werd al op jonge leeftijd beïnvloed door het socialisme. Lenin wordt gezien als de grondlegger van het communistisch partijwezen in Rusland. De Russische Communistische Partij (zoals de bolsjevistische partij sinds 1918 heette) werd door Lenin een strak en centraal geleide politiek waar het democratisch centralisme werd ingevoerd. Vladimir Lenin werd na zijn dood als partijleider opgevolgd door Stalin. Lenin's lichaam is gebalsemd en wordt permanent tentoongesteld in een mausoleum op het Rode Plein in Moskou.

James McAvoy feliciteren?

Internationaal
Is nu 38 jaar...
Jarig: 21 april 2018
zaterdag, 21 april 1979

> voor 39e verjaardag
James McAvoy, geboren als James Andrew McAvoy te Glasgow, is een Schots acteur. James McAvoy heeft al meerdere prijzen en nominaties op zak voor voornamelijk zijn hoofdrol in de film Atonement, zoals Golden Globe, BAFTA Award, Filmfestival Cannes en Empire Award. De filmcarrière van James McAvoy begon in de lowbudgetfilm The Near Room en hij kreeg al iets meer bekendheid door zijn rol in Band Of Brothers. Zijn doorbraak bij het grote publiek kreeg James McAvoy door de series en films State Of Play, Shameless, Macbeth, Wimbledon, The Chronicles Of Narnia: The Lion The Witch And The Wardrobe waarin hij Tumnus de faun speelde, The Last King Of Scotland, Penelope, Becoming Jane, Atonement en Wanted.

Andie MacDowell feliciteren?

Internationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 21 april 2018
maandag, 21 april 1958

> voor 60e verjaardag
Andie MacDowell, geboren als Rosalie Anderson MacDowell te Gaffney (South Carolina), is een Amerikaans actrice en voormalig model. Andie MacDowell won prijzen en nominaties als de Golden Globe, Saturn Award, César en is voornamelijk bekend van de films Short Cuts, Sex Lies And Videotape, Green Card, Groundhog Day en Four Weddings And A Funeral. Andie MacDowell stopte in haar tweede jaar (1978) met haar studie en werd model voor Elite Model. Ze maakte reclame voor het cosmetica- en haarverzorgingsconcern L'Oréal. Dit bleef ze ook na haar eerste acteerrol doen. Een serie televisieadvertenties voor Calvin Klein leidde tot MacDowells filmdebuut in Greystoke: The Legend Of Tarzan, Lord Of The Apes in 1984. Na een kleine rol in 1985 in St. Elmo's Fire leek haar filmcarrière te eindigen. Vier jaar later volgde alsnog MacDowells doorbraak dankzij een rol in de onafhankelijke film Sex, Lies, And Videotape. Hierna speelde Andie MacDowell o.a. in de producties Green Card, Hudson Hawk, Groundhog Day, Short Cuts, Four Weddings And A Funeral, Bad Girls, Multiplicity, Michael, The End Of Violence, Shadrach, Muppets From Space, Crush, Ginostra, The Last Sign, Beauty Shop, Tara Road, Barnyard en Inconceivable.

Tony Danza feliciteren?

Internationaal
Is nu 66 jaar...
Jarig: 21 april 2018
zaterdag, 21 april 1951

> voor 67e verjaardag
Tony Danza, geboren als Antonio Salvatore Iadanza te Brooklyn (New York), is een Amerikaans acteur. Tony Danza ging naar de universiteit in Iowa en was bokser voordat hij aan zijn carrière als acteur begon. Tony Danza is waarschijnlijk het bekendst door zijn rol als Tony Banta in de comedyserie Taxi (1978-1983) en zijn rol als Tony Micelli in de serie Who's The Boss? (De baas in huis) (1984-1992). Hierna had hij ook nog zijn eigen talkshow The Tony Danza Show, speelde in reclames en op Broadway, maar hij was het meest te zien in tv- en filmproducties; The Hollywood Knights, Taxi, The Love Boat, Cannonball Run II, Saturday Night Live, She's Out Of Control, Who's The Boss?, Angels In The Outfield, Illtown, A Brooklyn State Of Mind, Meet Wally Sparks, The Girl Gets Moe, The Tony Danza Show, The Practice, Glam, Crash, The Whisperer, Firedog, All My Children, Aftermath, The Nail: The Story Of Joey Nardone en Firedog.

Sheila de Vries feliciteren?

Nationaal
Is nu 68 jaar...
Jarig: 21 april 2018
donderdag, 21 april 1949

> voor 69e verjaardag
Sheila de Vries is een Nederlandse mode-ontwerpster. Het modevak leert zij bij Tonnie Wagemans. In eerste instantie kan Sheila de Vries nog geen naaimachine bedienen, maar na twaalf jaar kan ze alles zelf en begint ze voor zichzelf. Ze start in 1978 met een winkel midden in de Amsterdamse Jordaan. Filosofie: kleding moet mooi, exclusief en draagbaar zijn. Sheila de Vries was zich ook toen al bewust dat niet iedereen maatje 38 heeft. Ze krijgt naam doordat ze menig bekende Nederlandse vrouw kleed. Haar roem gaat ook over de grens; sterren als Jane Fonda en Barbara Streisand behoren ook tot haar clientèle. Maar Sheila de Vries kleed ook veel werknemers van bedrijven zoals Van der Valk, ziekenhuizen en McDonalds. In 1998 brengt zij een boekje uit: Wat trek je aan over kledingetiquette. Sinds 2003 ontwerpt Sheila de Vries ook voor Koningin Beatrix en tot op heden loopt nog menigeen vrouw in de tv- en theaterwereld in haar kleren.

Iggy Pop feliciteren?

Internationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: 21 april 2018
maandag, 21 april 1947

> voor 71e verjaardag
Iggy Pop, geboren als James Newell Osterberg te Muskegon (Michigan), is een Amerikaanse rockzanger. De eerste succesvolle band van Iggy Pop was de protopunkband The Stooges. Na het uiteenvallen van deze band raakt Iggy Pop bevriend met David Bowie. Bowie neemt hem mee op tournee en uiteindelijk gaan ze samen in Berlijn wonen, waar de punkbeweging net op gang komt. Bowie besluit Iggy Pop onder zijn hoede te nemen en hem als producent te helpen met zijn solo-carrière. Iggy Pop vormt later de band The Iguana, maar hij treedt nu weer regelmatig op met The Stooges. De carrière van Iggy Pop wordt gekenmerkt door drugsgebruik, waarbij nota bene de stage-crew hem soms bij een concert rechtop moest zetten en hopen dat hij niet omviel. Aan Iggy Pop wordt ook toegedicht dat hij wellicht het stagediven heeft uitgevonden.

Ronnie Tober feliciteren?

Nationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: 21 april 2018
zaterdag, 21 april 1945

> voor 73e verjaardag
Ronnie Tober, geboren als Ronald Edwin Tober te Bussum, is een Nederlandse zanger. Ronnie Tober emigreerde op driejarige leeftijd naar de Verenigde Staten, naar Albany in de staat New York en groeide daar op. Ronnie Tober begon met optreden en heeft zelfs gezongen voor Kennedy en Nixon tijdens hun presidentscampagne in 1960. In 1963 keerde Ron Tober terug naar Nederland, waar hij onder de hoede kwam van René Sleeswijk van de "Snip en Snap Revue". In 1965 nam Ronnie Tober deel aan het nationale songfestival met het nummer "Geweldig" en werd 2e en in 1968 werd hij 16e op het Eurovisiesongfestival met het nummer "Morgen". Hierna is Ronnie Tober altijd op blijven treden, was hij te zien in verscheidene tv-programma's en hij bleef cd's uitbrengen, wat uitgroeide tot een indrukwekkende lange lijst aan muziek. In 2003 werd Ronnie Tober benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Op 27 december 2008 vierde Ronnie Tober zijn 45-jarig artiesten jubileum in een uitverkocht theater Figi te Zeist, waarbij vele bekende collega's acte de présence gaven.

Cisca Dresselhuys feliciteren?

Nationaal
Is nu 74 jaar...
Jarig: 21 april 2018
woensdag, 21 april 1943

> voor 75e verjaardag
Cisca Dresselhuys, geboren als Francisca Wilhelmina Dresselhuys te Leeuwarden, was van 1 november 1981 tot 1 april 2008 (tot aan haar pensioen) hoofdredactrice van Opzij, een feministisch maandblad. Haar journalistieke carrière begon bij het dagblad Trouw. Cisca Dresselhuys groeide op als nakomertje met een oudere broer en twee oudere zussen, van wie de jongste negen was toen zij werd geboren. Op haar elfde verloor zij haar vader. In 2001 kreeg Cisca Dresselhuys de Anne Vondelingprijs. Deze prijs werd uitgereikt voor haar publicaties in het jaar 2000. In 2008 ontving Cisca Dresselhuys tijdens het Tijdschriftengala de Mercur d'Or/LOF Prijs (Lucas-Ooms Fonds). Deze prijs is een oeuvreprijs, waarbij wordt gekeken naar bijzondere verdiensten of betekenis voor het tijdschriftenvak over een langere periode.

Deze gadget op jouw site?