Deze gadget op jouw site?

Duffy feliciteren?

Internationaal
Is nu 34 jaar...
Jarig: Vandaag
zaterdag, 23 juni 1984

> voor 35e verjaardag
Aimee Anne Duffy, artiestennaam Duffy, is een Welshe zangeres en songwriter. In 2008 brak Duffy internationaal door met haar debuutalbum Rockferry en oogstte hiermee veel succes wereldwijd. Enkele hits van Duffy zijn Mercy, Warwick Avenue, Rain On Your Parade en Stepping Stone.

Jason Mraz feliciteren?

Internationaal
Is nu 41 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 23 juni 1977

> voor 42e verjaardag
Jason Mraz, geboren als Jason Thomas Mraz te Mechanicsville (Virginia), is een Amerikaans singer-songwriter. Jason Mraz werkte samen met tal van artiesten, zoals James Blunt, Maroon 5, Rolling Stones, Jewel, Alanis Morissette, Bob Dylan, James Morrison, Colbie Cailat etc. In 2010 won Jason Mraz twee grammy Awards voor beste pop artiest. Enkele hits van Jason Mraz zijn The Remedy (I Won't Worry), I'm Yours, Lucky, Make It Time en Butterfly.

KT Tunstall feliciteren?

Internationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: Vandaag
maandag, 23 juni 1975

> voor 44e verjaardag
KT Tunstall, geboren als Kate Victoria Tunstall te Edinburgh (GB), is een Schotse zangeres en songwriter. KT Tunstall is geboren als dochter van een half Chinese moeder en een Ierse vader. Achttien dagen later werd Kate Tunstall geadopteerd door andere ouders die beiden in het onderwijs werkten. Tijdens haar studietijd trad ze veelvuldig op met gitaar en begon ze de artiestennaam “Katie” te gebruiken waarvan “KT” is afgeleid. In een interview zegt ze dat PJ Harvey haar inspireerde om haar naam te verder te verkorten naar KT. KT Tunstall begon haar muziekcarrière in diverse bandjes en met het schrijven van liedjes. Ze schreef ook voor kindershows en daar trad KT Tunstall ook op. Haar doorbraak kwam in 2005 met het liedje Black Horse & The Cherry Tree dat ze opvoerde in het populaire BBC-programma Later With Jools Holland. Haar debuutalbum Eye To The Telescope, oorspronkelijk uitgegeven in 2004, werd in 2005 opnieuw uitgegeven, waarna haar carrière een vlucht nam met prijzen en singles als Black Horse & The Cherry Tree, Other Side Of The World, Suddenly I See, Hold On, Saving My Face en (Still A) Weirdo.

Suzanne Bosman feliciteren?

Nationaal
Is nu 53 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 23 juni 1965

> voor 54e verjaardag
Suzanne Bosman, geboren te Zandvoort, is een Nederlandse nieuwslezeres en presentatrice op radio en tv. Sinds 1999 is Suzanne Bosman nieuwslezer bij RTL Nieuws. Ook presenteerde zij af en toe het discussieprogramma Nieuws aan tafel. Suzanne Bosman studeerde in Tilburg aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting. Suzanne Bosman begon haar carrière bij de radio: ze werkte als tiener voor een ziekenhuisomroep en een lokale omroep. Haar echte loopbaan begon Suzanne Bosman in 1988 bij de NOS. Ruim tien jaar werkte ze als redacteur en eindredacteur bij het NOS-radioprogramma Met Het Oog Op Morgen. Daarnaast was ze een aantal jaren te beluisteren bij Hier En Nu-radio van de NCRV, waarna ze presentator werd van het Radio 1-journaal en vervolgens werkzaam bij het Nieuws van RTL.

Frances McDormand feliciteren?

Internationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: Vandaag
zondag, 23 juni 1957

> voor 62e verjaardag
Frances McDormand, geboren als Chicago (Illinois), is een Amerikaans film- en toneelactrice. Voor haar rol in de film Fargo, geregisseerd door haar echtgenoot Joel Coen, kreeg Frances McDormand een Oscar / Academy Award. Daarnaast vielen haar nog vele andere filmprijzen ten deel, waaronder de Empire Award, Oscar-nominaties, Golden Globe, National Board of Review Awards etc. Frances McDormand is de jongste van drie kinderen die waren geadopteerd door haar Canadese ouders, waarvan de vader een predikant was. Frances McDormand studeerde theaterwetenschappen, waarna ze acteerlessen volgde aan de Drama School van Yale universiteit. In 1982 behaalde ze de titel Master of Fine Arts. Hierna speelde ze in verscheidene toneelsteukken en was haar filmdebuut in Blood Simple uit 1984, de eerste film van de Coen Brothers - datzelfde jaar trouwde ze met Joel Coen. Enkele andere producties waaraan Frances McDormand meewerkte, zijn Raising Arizona, Mississippi Burning, Chattahoochee, Darkman, Barton Fink, The Butcher's Wife, Palookaville, Fargo, Primal Fear, Wonder Boys, The Man Who Wasn't There, North Country, Aeon Flux, Miss Pettigrew Lives For a Day, Burn After Reading, This Must Be The Place en Transformers 3.

Lisa Lois feliciteren?

Nationaal
Is nu 31 jaar...
Jarig: 22 juni 2019
maandag, 22 juni 1987

> voor 32e verjaardag
Lisa Lois is de winnaar van x-factor 2009. De eerste single van Lisa Lois heet "Hallelujah" en werd gelijk een dikke nummer 1 hit in de Nederlandse Top 40. De echte naam van Lisa Lois is Lisa Hordijk.

Jeroen van der Boom feliciteren?

Nationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 22 juni 2019
donderdag, 22 juni 1972

> voor 47e verjaardag
Zanger en presentator Jeroen van der Boom stond op de middelbare school al op het podium. Na het presenteren van enkele tv-programma's, meespelen in theatershows en het uitbrengen van enkele muziekcd's, kwam de definitieve doorbraak van Jeroen van der Boom bij het Nederlandse publiek in 2007. Jeroen van der Boom scoorde een dikke nummer 1 hit met de song "Jij Bent Zo". Sindsdien is hij een "topper" in het artiestenvak...

Menno Bentveld feliciteren?

Nationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 22 juni 2019
donderdag, 22 juni 1967

> voor 52e verjaardag
Menno Bentveld, geboren als Marinus Antonius Bentveld te Leiden, is een Nederlands radio en televisiepresentator. Menno Bentveld studeerde theaterwetenschappen in Utrecht. In 1990 begon Menno Bentveld bij Veronica als presentator van Club Veronica, Baanbreker en Veronica Reisgids. In 1995 stapte Menno Bentveld over naar de VARA en werkte mee aan programma's als Twaalf Steden Dertien Ongelukken, Jules Unlimited, De Ontdekking, Nieuwslicht, Herexamen, Jongeren Lagerhuis, Op Weg Naar Het Lagerhuis, Wie Is De Mol?, Vroege Vogels en Wat Heet! Menno Bentveld treedt ook regelmatig op in het theater.

Dan Brown feliciteren?

Internationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 22 juni 2019
maandag, 22 juni 1964

> voor 55e verjaardag
Dan Brown, geboren te Dan Brown te Exeter (New Hampshire), is een Amerikaans schrijver van detective-thrillers, popzanger en pianist. Zijn boeken behoren tot het genre van de fact fiction (faction), waarbij een verzonnen verhaal wordt verteld tegen een historische achtergrond. Dan Brown is geïnteresseerd in cryptografie. Dan Brown werd vooral bekend door zijn boek The Da Vinci Code, die later met succes is verfilmd. Dan Brown studeerde Engelse literatuur en kunstgeschiedenis aan het Amherst College, waar hij in 1986 zijn diploma haalde. Daarnaast studeerde hij ook nog in het Spaanse Sevilla. Na zijn studie gaf hij Spaanse les in Californië, was hij zanger en schreef hij liedjes en gaf - in de voetsporen van zijn vader - enige tijd Engelse les aan de Philips Exeter Academy, waar hij vroeger zelf ook onderwijs volgde. Dan Brown bracht ook enkele muziek-producties uit, maar is voornamelijk bekend als schrijver van werken als The Bald Book, 187 Men To Avoid: A Survival Guide For The Romantically Frustrated Woman, Digital Fortress (Het Juvenalis Dilemma), Angels & Demons (Het Bernini Mysterie), Deception Point (De Delta Deceptie), The Da Vinci Code (De Da Vinci Code) en The Lost Symbol (Het Verloren Symbool).

Leo Driessen feliciteren?

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 22 juni 2019
woensdag, 22 juni 1955

> voor 64e verjaardag
Leo Driessen, geboren te Amsterdam, is een Nederlands sportverslaggever en tekstschrijver. Leo Driessen volgde een opleiding aan de pedagogische academie en werkte in het onderwijs, maar werd journalist. In 1982 begon Leo Driessen zijn omroepcarrière als medewerker van het NOS sportprogramma Langs de Lijn. Hij werkte er als presentator en als voetbal- en wielerverslaggever. Incidenteel versloeg hij andere sporten; zo was hij ook te horen tijdens de Elfstedentocht 1986. Naast radio, schreef Leo Driessen ook voor kranten als Het Parool en het voetbalblad Elf. Leo Driessen is een uitbundige en humoristische verslaggever en dat was de TV-bazen ook opgevallen. Eind jaren '80 was hij o.a. tekstschrijver voor het spelletje Wie Ben Ik? en voiceover in het TROS-programma De Leukste Thuis met de populaire uitspraak; 'naar wij dachten'. Hierna werd Leo Driessen o.a. presentator bij Veronica's Call TV, sportzender Sport 7, RTL 5, RTL 7 en Radio Noord-Holland. Via zijn werk voor Joop van den Ende rolde Leo Driessen vervolgens ook in de muziekwereld, hij schreef teksten voor Guus Meeuwis, Saskia & Serge, Karin Bloemen, Jan Keizer en zijn grootste succes; Dromen Zijn Bedrog - een dikke nummer 1 hit van Marco Borsato in 1994.

Meryl Streep feliciteren?

Internationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: 22 juni 2019
woensdag, 22 juni 1949

> voor 70e verjaardag
Mary Louise Streep, oftewel Meryl Streep, is een Amerikaanse actrice. Ze stamt van vaderszijde van Nederlanders af. Haar Nederlandse voorvader heette geen Streep, maar werd zo genoemd omdat hij op het schip, onderweg naar Amerika, de voorraden bijhield en streepjes zette. De oorspronkelijke familienaam is niet bekend. Meryl Streep heeft een grote erelijst aan prijzen, waaronder Oscars, BAFTA, Emmy's, Golden Globes etc. Meryl Streep wordt als één van de beste actrices ter wereld gezien! Enkele films van Meryl Streep zijn Julia, The Deer Hunter, Manhattan, The Seduction Of Joe Tynan, Kramer vs. Kramer, The French Lieutenant's Woman, Still Of The Night, Sophie's Choice, Silkwood, Falling In Love, Plenty, Out Of Africa, Heartburn, Ironweed, She-Devil, Postcard From The Edge, Defending Your Life, Death Becomes Her, The House Of The Spirits, The River Wild, The Bridges Of Madison County, Before And After, Marvin's Room, Dancing At Lughnasa, One True Thing, Music Of The Heart, Adaption, The Hours, Angels In America, Stuck On You, The Manchurian Candidate, Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events, Prime, A Prairie Home Companion, The Devil Wears Prada, The Ant Bully, Dark Matter, Evening, Rendition, Lions For Lamb, The Iron Lady

Kris Kristofferson feliciteren?

Internationaal
Is nu 82 jaar...
Jarig: 22 juni 2019
maandag, 22 juni 1936

> voor 83e verjaardag
Kris Kristofferson, geboren te Brownsville (Texas), is een Amerikaans country-songwriter, zanger en acteur. Kris Kristofferson is voornamelijk bekend van liedjes als Me And Bobby McGee, Sunday Mornin' Comin' Down, Lover Please, Help Me Make It Through The Night, They Killed Him en From The Bottle To The Bottom, nummers die veelvuldig door andere artiesten zijn gecoverd. Hij studeerde als als aankomend schrijftalent aan de Universiteit van Oxford Engeland. Hier begon hij liedjes te zingen en te schrijven. In 1960 studeerde Kris Kristofferson af in Engelse literatuur. Hij ging bij de U.S. Army, waar hij helikopterpiloot werd en gestationeerd in West-Duitsland. In 1965 verhuisde hij naar Nashville om daar een professioneel schrijver van countrymuziek te worden, en dat lukte. Zijn eerste succes scoorde Kris Kristofferson met Viet Nam Blues. In 1971 werd Kris Kristofferson gevraagd om de soundtrack te schrijven van zijn film The Last Movie. In deze film maakte hij zijn acteerdebuut in een kleine filmrol, waarna hij ook meewerkte aan films als Blume In Love, Pat Garrett And Billy The Kid, A Star Is Born, Alice Doesn't Live Here Anymore, Convoy, Songwriter, Lone Star, Blade, Payback en Planet Of The Apes.

Lisa Vol feliciteren?

Nationaal
Is nu 24 jaar...
Jarig: 21 juni 2019
dinsdag, 21 juni 1994

> voor 25e verjaardag
Lisa Vol zingt samen met haar zusjes Amy & Shelley Vol. Ze hebben met z'n drieen het Junior songfestival gewonnen met het nummer Adem in, adem uit. De meiden hebben in Ahoy Rotterdam gestaan. En ze hebben al verschillende albums vol gezongen. Ze staan ook voor het tweede jaar in de de theatershow BuitenGewoon Lisa, Amy & Shelley

Prins William van Wales feliciteren?

Internationaal
Is nu 36 jaar...
Jarig: 21 juni 2019
maandag, 21 juni 1982

> voor 37e verjaardag
Prins William, geboren als William Arthur Philip Louis Mountbatten-Windsor in Paddington, Prins van het Verenigd Koninkrijk, is de oudste zoon van prins Charles en prinses Diana. Prins William is tweede in lijn van de Britse troonopvolging, en daardoor na zijn vader troonopvolger van het Verenigd koninkrijk, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Jamaica, Barbados, de Bahama's, Grenada, Papoea-Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Antigua en Barbuda, Belize en Saint Kitts en Nevis. Prins William is linkshandig, fan van de voetbalclub Aston Villa FC en op 16 juni 2008 werd William geïnstalleerd als (1000ste) ridder in de Orde van de Kousenband.

Brandon Flowers (The Killers) feliciteren?

Internationaal
Is nu 37 jaar...
Jarig: 21 juni 2019
zondag, 21 juni 1981

> voor 38e verjaardag
Brandon Flowers, geboren te Las Vegas, is de zanger en frontman van de Amerikaanse rockband The Killers. The Killers wonnen vele nominaties en prijzen, zoals Grammy Awards, American Music Awards, Billboard Music Awards, MTV Video Music Awards en MTV Europe Music Awards. Brandon Flowers is de jongste uit een gezin van 6 kinderen. Nadat hij op zijn 17e de school verliet, oefende hij verschillende jobs uit, zoals picolo in een hotel. Hierna richtte hij samen met Dave Keuning de band The Killers op. Het was zijn oudste broer die hem warm maakte voor de muziekwereld. Brandon Flowers won in 2005 de NME Magazine Awards voor "Best Dressed" en "Sexiest Man". Naast hits met The Killers, scoort Brandon Flowers ook hits als solo-artiest: Somebody Told Me, When You Were Young, Bones, Human, Spaceman, The World We Live In, A Dustland Fairytale en Crossfire.

Fedja van Huêt feliciteren?

Nationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 21 juni 2019
donderdag, 21 juni 1973

> voor 46e verjaardag
Fedja van Huêt, geboren te Den Haag, is een Nederlands acteur voor film en theater en winnaar van een Gouden Kalf. Fedja van Huêt, zoon van Leo van Huêt en Rosalind Nijholt, is ook bekend als Fedja Nijholt. Na zijn studie aan de toneelschool heeft hij in tientallen films en toneelstukken gespeeld. Fedja van Huêt heeft o.a. gespeeld in De Prins En Het Meisje, Overspel, Penoza, In Voor En Tegenspoed, Oppassen!!!, Goede Tijden Slechte Tijden, 12 Steden 13 Ongelukken, Vrienden Voor Het Leven, Baantjer, Terug Naar Oegstgeest, Advocaat Van Hanen, Karakter, De Boekverfilming, The Delivery, Wilde Mossels, AmnesiA, De Grot, Bella Bettien, Pietje Bell 2, De Dominee, Guernsey, Nachtrit, Wolfsbergen en Buddenbrooks. Fedja van Huêt is gek op drummen.

Juliette Lewis feliciteren?

Internationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 21 juni 2019
donderdag, 21 juni 1973

> voor 46e verjaardag
Juliette Lewi, geboren te Los Angeles, is een Amerikaanse actrice. Juliette Lewis werd tevens bekend als zangeres van haar eigen rockband Juliette And The Licks. Juliette Lewis werd in 1992 genomineerd voor onder meer een Academy Award / Oscar en een Golden Globe voor haar bijrol in Cape Fear. Enkele andere tv-producties en films van Juliette Lewis zijn Home Fires, My Stepmother Is An Alien, The Runnin' Kid, Meet The Hollowheads, National Lampoon's Christmas Vacation, Too Young To Die?, Cape Fear, Husbands And Wives, That Night, Kalifornia, Romeo Is Bleeding, What's Eating Gilbert Grape, Natural Born Killers, Mixed Nuts, The Basketball Diaries, Strange Days, The Audition, From Dusk Till Dawn, The Evening Star, Some Girl, The 4th Floor, The Way Of The Gun (waarin haar vader ook speelt), Room To Rent, Gaudi Afternoon, Picture Claire, Enough, Old School, Cold Creek Manor, Chasing Freedom, Blueberry, Starsky & Hutch, Grilled, Aurora Borealis, Lightfield's Home Videos, Daltry Calhoun, The Darwin Awards, My Name Is Earl, Catch And Release en Whip It!

Nijntje feliciteren?

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 21 juni 2019
dinsdag, 21 juni 1955

> voor 64e verjaardag
Nijntje of ook wel Miffy genoemd, geboren te Utrecht en bedacht door geestelijk vader Dick Bruna, is een serie kinderprentenboeken met in de hoofdrol het konijntje Nijntje Pluis. In 1955 kwam er voor het eerst een Nijntjeboek uit, naar het verhaal dat Dick Bruna zijn één jaar oude zoontje vertelde over een konijntje dat ze eerder die dag in de duinen van Egmond aan Zee hadden gezien. Andere bronnen geven aan dat Nijntje gebaseerd is op het pluche konijn van Bruna's zoon. Nijntje wordt op een zeer basale manier getekend; enkele lijnen en grotendeels in de primaire kleuren met dikke kaderlijnen. Een Nijntjeboek bevat 24 pagina's, met op elke rechterpagina een tekening en op elke linkerpagina 4 regels vers. De boeken worden in een klein formaat gedrukt, omdat Dick Bruna het belangrijk vindt dat zijn publiek het gevoel heeft dat de werkjes voor hen gemaakt zijn en niet voor hun ouders. De verhaaltjes van Nijntje zijn in veel talen vertaald. In bijna alle talen is haar naam Miffy. Van Nijntje zijn ook musicals en een animatieserie voor TV gemaakt. Personages uit Nijntje; Nijntje Pluis, Vader Pluis, Moeder Pluis, Opa Pluis, Nijntje Pluis, Nina, Willemein, Aagje, Boris Beer, Barbera Beer, Betje Big en Knorretje.

Michel Platini feliciteren?

Internationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 21 juni 2019
dinsdag, 21 juni 1955

> voor 64e verjaardag
Michel Platini, geboren te Jœuf, is een Frans sportbestuurder en oud-voetballer. Michel Platini werd in 2007 voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA. De voormalig voetballer wordt over het algemeen gezien als één van de meest elegante voetballers van zijn generatie. Michel Platini werd door Pelé vermeld in de opgestelde Lijst FIFA 100 beste spelers en hij werd driemaal verkozen tot Europees voetballer van het Jaar en tweemaal tot Beste Franse voetballer Aller Tijden. Michel Platini speelde bij de clubs AS Nancy, AS Saint-Étienne, Juventus FC en hij speelde 72 interlands voor het nationaal Frans elftal waarin hij 41 keer scoorde. Michel Platini won vele kampioenschappen en bekers, maar zijn hoogtepunt was het winnen van het EK in 1984 als aanvoerder en hij werd tevens topscorer van het toernooi met 9 doelpunten. Michel Platini was mede-organisator van het WK voetbal 1998 in Frankrijk en in 2001 werd Platini vice-directeur van de Franse voetbalbond. Sinds 2002 was Michel Platini lid van het uitvoerend bestuur van de UEFA en in 2007 werd hij gekozen als nieuwe UEFA-voorzitter, waar hij de wens uitsprak om meer gelijkheid te creëren in de Europese voetbalsysteem.

Frank Lampard feliciteren?

Internationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 20 juni 2019
dinsdag, 20 juni 1978

> voor 41e verjaardag
Frank Lampard, geboren als Frank James Lampard Jr. te Romford (Londen), is een Engels voetballer. De vader, Frank Lampard Sr., was ook profvoetballer. Frank Lampard is een middenvelder die zowel uitblinkt in de verdediging als in de aanval. Ondanks zijn positie op het middenveld is Frank Lampard een veelscorende speler. Frank Lampard heeft o.a. gespeeld voor West Ham United, Swansea City, Chelsea en voor het nationaal team van Engeland heeft hij meer dan 75 interlands gespeeld en ruim 20 keer gescoord.

Nicole Kidman feliciteren?

Internationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 20 juni 2019
dinsdag, 20 juni 1967

> voor 52e verjaardag
Nicole Kidman, geboren als Nicole Mary Kidman in Honolulu Hawai, is een Australische actrice. Nicole Kidman woonde in de VS tot haar 4e, daarna verhuisde ze met haar ouders naar Australië. Toen Nicole Kidman 3 was, begon ze met balletles. Op 14-jarige leeftijd startte haar carrière met een rol in de kerstfilm Bush Christmas. Op de set van Days of Thunder, haar eerste Amerikaanse film, begon ze een relatie met Tom Cruise - dat huwelijk hield 11 jaar stand. Enkele andere films van Nicole Kidman zijn Chase Through The Night, BMX Bandits, Wills & Burke, Windrider, Watch The Shadows Dance, Emerald City, Dead Calm, Days Of Thunder, Flirting, Billy Bathgate, Far And Away, Malice, My Life, To Die For, Batman Forever, The Leading Man, The Portrait Of A Lady, The Peacemaker, Practical Magic, Eyew Wide Shut, Moulin Rouge!, The Others, Birthday Girl, The Hours, Dogville, The Human Stain, Cold Mountain, The Stepford Wives, Birth, The Interpreter, Bewitched, Happy Feet, Fur, Margot At The Wedding, His Dark Materials: The Golden Compass, The Invasion, Australia, Nine, Need en Rabbit Hole. Nicole Kidman heeft ook reclame gemaakt voor het parfum Chanel No. 5 en ze ooit een hitsingle Somethin' Stupid samen met Robbie Williams.

John Goodman feliciteren?

Internationaal
Is nu 66 jaar...
Jarig: 20 juni 2019
vrijdag, 20 juni 1952

> voor 67e verjaardag
John Goodman, geboren als John Stephen Goodman te Saint Louis (Missouri), is een Amerikaans televisie- en filmacteur. John Goodman speelde o.m. van 1988 t/m 1997 in de televisieserie Roseanne, waarvoor hij in 1993 een Golden Globe won. Daarnaast werden hem verschillende andere acteerprijzen toegekend, waaronder American Comedy Awards en Emmy Awards. Na de highschool en een drama-opleiding aan de universiteit van Missouri werkte John Goodman als uitsmijter. Zijn eerste TV ervaring was in een reclamespot voor Burger King, waarna hij vervolgens op Broadway stond en veelvuldig te zien was op TV in Saturday Night Live en Roseanne. Enkele producties van John Goodman zijn Revenge Of The Nerds, Roseanne, Sea Of Love, Arachnofobia, King Ralph, Barton Fink, The Babe, The Flintstones, A Streetcar Named Desire, The Borrowers, Fallen, The Big Lebowski, Blues Brothers 2000, O Brother Where Art Thou?, Coyote Ugly, Monsters Inc., Dirty Deeds, The Jungle Book 2, Marilyn Hotchkiss' Ballroom Dancing & Charm School, Cars, Evan Almighty, Bee Movie, Speed Racer, In The Eletric Mist en Confessions Of A Shopaholic.

Lionel Richie feliciteren?

Internationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: 20 juni 2019
maandag, 20 juni 1949

> voor 70e verjaardag
Lionel Richie, geboren als Lionel Brockman Richie Jr. te Tuskegee (Alabama), is een Amerikaans muzikant en popzanger. Lionel Richie begon met medestudenten de band de Commodores en schreef de meeste van hun hits in de jaren '70, waaronder Three Times A Lady en Still. Rond 1980 bleek de meeste aandacht op Lionel Richie gericht te zijn. Lionel Richie verliet de band en begon een solocarrière, met hits als Endless Love, You Are, All Night Long (All Night), Running With The Night, Hello, Stuck On You, Penny Lover, Say You Say Me, Dancing On The Ceiling, Love Will Conquer All, Se La, Do It To Me, My Destiny, Love Oh Love, Climbing, Angel, Don't Stop The Music, Just For You, Face In The Crowd en Just Go.

Brian Wilson (The Beach Boys) feliciteren?

Internationaal
Is nu 76 jaar...
Jarig: 20 juni 2019
zaterdag, 20 juni 1942

> voor 77e verjaardag
Brian Wilson, geboren te Hawthorne (Californië), was het brein achter de Amerikaanse band The Beach Boys, waarvan hij, behalve bassist en een van de zangers, lange tijd de belangrijkste componist was. Ook was hij de producer van enkele van de belangrijkste albums van de band. Brian Wilson was de oudste van 3 zonen van Murry Wilson, een hardhandige man die zelf met weinig succes had gepoogd een carrière als liedjesschrijver te beginnen. Mede uit frustratie hierover moedigde hij zijn zonen aan een muzikale carrière te beginnen, wat in 1961 resulteerde in de oprichting van The Beach Boys - bestaande uit: de broers Brian Wilson, Dennis Wilson en Carl Wilson, hun neef Mike Love en schoolvriend Al Jardine. Naast eigen albums maakte Brian Wilson met The Beach Boys o.a. het album Pet Sounds, dat als 1 van de grootste meesterwerken uit de geschiedenis van de popmuziek wordt beschouwd. Maakte de groep aanvankelijk nog vrij eenvoudige liedjes over o.a. surfen en auto's, na verloop van tijd werd de muziek complexer en werden teksten persoonlijker. Enkele Beach Boys hits; California Girls, God Only Knows, Good Vibrations, Help Me Rhonda, I Can Hear Music, I Get Around, Sloop John B, Tears In The Morning, Wipeout en Kokomo.

Jan Nagel feliciteren?

Nationaal
Is nu 79 jaar...
Jarig: 20 juni 2019
dinsdag, 20 juni 1939

> voor 80e verjaardag
Jan Nagel, geboren als Johan George Nagel te Amsterdam, is een Nederlands politicus, verdienstelijk schaker, oud-programmamaker voor de VARA-radio en hij was lid van het partijbestuur van de Partij van de Arbeid / PvdA. Jan Nagel was mede-oprichter van het radioprogramma In De Rooie Haan en hij klom op tot eindredacteur van Achter Het Nieuws en hoofd informatie televisie en radio. Als politicus behoorde Jan Nagel tot de stroming Nieuw Links in de PvdA. Voor die partij was hij van 1977 tot 1983 lid van de Eerste Kamer. In 1993 stichtte Jan Nagel - na het verlaten van de PvdA - de lokale partij Leefbaar Hilversum. Namens die partij was hij lid van de gemeenteraad en korte tijd wethouder in Hilversum. In 2001 stichtte hij de politieke partij Leefbaar Nederland, waarin Jan Nagel o.a. samenwerkte met Henk Westbroek, Willem van Kooten en Pim Fortuyn. In 2005 hielp hij misdaadverslaggever Peter R. de Vries een nieuwe partij op te richten: de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV), maar de partij behaalde geen zetels. In 2009 begon hij alweer met een nieuwe politieke partij, nu OokU geheten, zonder succes. En in 2011 werd hij wederom de voortrekker in de nieuwe partij 50plus / 50+ voor ouderen.

Deze gadget op jouw site?