Deze gadget op jouw site?

Jeffrey Wammes feliciteren?

Nationaal
Is nu 31 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 24 april 1987

> voor 32e verjaardag
Jeffrey Wammes, geboren in Utrecht, is een Nederlandse turner. Jeffrey Wammes is meervoudig Nederlands kampioen op de meerkamp en hij won prijzen op meerdere internationale kampioenschappen en wereldbekerwedstrijden. Op 18 maart 2006 brak Jeffrey Wammes tijdens een vloeroefening op de wereldbekerwedstrijden in Lyon zijn beide enkels. Het waren zeer gecompliceerde breuken, waardoor aanvankelijk voor zijn loopbaan werd gevreesd. Zijn herstel verliep echter boven iedere verwachting, zodat Jeffrey Wammes in oktober van dat jaar al mee kon doen aan de Wereldkampioenschappen.

Merel Westrik feliciteren?

Nationaal
Is nu 39 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 24 april 1979

> voor 40e verjaardag
Merel Westrik, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse nieuwslezer, televisiepresentatrice en journaliste. Merel Westrik begon haar carrière op 1 december 2001 bij de lokale Amsterdamse televisiezender AT5 als stagiaire. In de periode bij AT5 presenteerde zij o.a. de programma's Kort Amsterdams en De Zwoele Stad. Ook was Merel Westrik jarenlang het gezicht van het AT5 Nieuws. Op 5 augustus 2011 presenteerde Merel Westrik voor de laatste keer het AT5 Nieuws. Hiermee kwam een einde aan haar bijna 10-jarige carrière bij de hoofdstedelijke zender. Vanaf september 2011 werkt zij bij de omroepvereniging WNL / Wakker Nederland, waar ze samen met Eva Jinek het ontbijtprogramma Vandaag De Dag presenteert op TV1.

Ruud de Wild feliciteren?

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 24 april 1969

> voor 50e verjaardag
Rudolf Alexander de Wild, oftewel Ruud de Wild, is een bekende Nederlandse radio diskjockey en kunstenaar. Ruud de Wild heeft o.a. gewerkt bij AVRO, Radio 538, TMF, BNN, 3FM, Talpa en Q Music.

Inge Ipenburg feliciteren?

Nationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 24 april 1957

> voor 62e verjaardag
Inge Ipenburg, geboren als Ingrid Ipenburg te Deventer, is een Nederlands actrice. In 1979 rondde Inge Ipenburg haar opleiding aan de Academie voor Kleinkunst af. Inge Ipenburg werd vooral bekend door haar rol als Martine Hafkamp in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden / GTST en haar rol in de serie Westenwind. Inge Ipenburg was in 2007 de mol in Wie Is De Mol?, maar ze is voornamelijk bekend als actrice in films, theaterstukken, musicals en tv-programma's; De Jantjes, Supermodel de musical, The Sound Of Music, Limo, Sinterklaas En De Verdwenen Pakjesboot, Sinterklaas En Het Pakjes Mysterie, Sinterklaas En Het Geheim Van Het Grote Boek, Medisch Centrum West, Goede Tijden Slechte Tijden, Villa Borghese, Westenwind, Zeg 'Ns AAA, Amsterdamned en Het Zonnetje In Huis.

John de Mol feliciteren?

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: Vandaag
zondag, 24 april 1955

> voor 64e verjaardag
Johannes Hendrikus Hubert de Mol, oftewel John de Mol jr. is geboren te Den Haag. Hij is een Nederlands mediamagnaat, zoon van voormalig zanger John de Mol sr., broer van Linda de Mol en vader van Johnny de Mol. John de Mol is o.a. bekend van de bedrijven John de Mol Producties BV, Endemol en Talpa Media. Het TV-programma Big Brother betekende uiteindelijk de absolute wereldwijde doorbraak. Het populaire programma wordt nog steeds dagelijks uitgezonden in vele landen wereldwijd.

Jaap Jongbloed feliciteren?

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: Vandaag
zondag, 24 april 1955

> voor 64e verjaardag
Jaap Jongbloed, geboren als Jacob Henri Jongbloed te Den Haag, is een Nederlandse televisiepresentator, werkzaam voor de TROS. Jaap Jongbloed studeerde rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, maar hij ging daarna al snel over op de televisiejournalistiek. In 1980 werd Jaap Jongbloed door Wibo van de Linde aangenomen als verslaggever van TROS Aktua. Hierna werkte Jaap Jongbloed mee aan vele programma's, zoals European Business Weekly, Tros Aktua Export, de talkshow Jongbloed En Joosten, Crime Time, Deadline, Vrijdag Robinson, In Kort Geding, Vermist en actualiteitenrubriek EenVandaag. Jaap Jongbloed werd in 2008 Ridder In De Orde Van Oranje-Nassau.

Willem van Oranje feliciteren?

Nationaal
Is nu 485 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 24 april 1533

> voor 486e verjaardag
Willem van Oranje, (geboren te Slot Dillenburg en overleden te Delft op 10 juli 1584), prins van Oranje, graaf van Nassau, Katzenelnbogen, Vianden en Diez, bekend als Willem van Oranje of onder zijn bijnaam Willem de Zwijger, en in Nederland vaak Vader des Vaderlands genoemd, was aanvankelijk stadhouder voor de koning van Spanje doch later de initiator, opstandelingenleider van de Opstand tegen de landsheer van de Nederlanden, Filips II. De Tachtigjarige Oorlog had als eindresultaat dat de Noordelijke Nederlanden zich in 1648 als onafhankelijke staat afscheidden van de Zuidelijke Nederlanden, die onder Spaanse soevereiniteit bleven. Willem van Oranje's wapenschild en wapenspreuk Je Maintiendrai (Ik Zal Handhaven) werden overgenomen voor het nationale Nederlandse wapenschild en de wapenspreuk. De originele kleuren van de Nederlandse vlag (oranje, wit, blauw) stammen af van de livreikleuren van Willem (Prinsenvlag). Het Nederlandse volkslied (sinds 1932), het Wilhelmus, is een ode aan hem. In 2005 werd Willem van Oranje gekozen tot één van De Grootste Nederlanders ooit.

Sven Kramer feliciteren?

Nationaal
Is nu 32 jaar...
Jarig: 23 april 2019
woensdag, 23 april 1986

> voor 33e verjaardag
Sven Kramer is geboren in Heerenveen en hij is een Nederlands langebaanschaatser. Sven Kramer is vele malen kampioen: Nederlands, Europees en Wereldkampioen. Tijdens zijn schaatscarrière is hij al één van de beste schaatsers ter wereld ooit... Sven Kramer heeft tevens medailles gewonnen op de Olympische Spelen, waaronder goud in Vancouver 2010.

Bas Haring feliciteren?

Nationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 23 april 2019
dinsdag, 23 april 1968

> voor 51e verjaardag
Bas Haring, geboren als Sebastiaan Haring te De Bilt, is een Nederlands filosoof en informaticus, schrijver van kinderboeken en populairwetenschappelijk werk, televisiepresentator bij de RVU alsook hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, waar hij de leerstoel 'publiek begrip van wetenschap' bekleedt. Bas Haring studeerde aan de Universiteit Utrecht waar hij in 1988 zijn propedeuse natuurkunde behaalde en in 1992 zijn doctoraalexamen wijsbegeerte (afstudeerrichting: kunstmatige intelligentie). Bas Haring promoveerde in 1997 tot doctor aan dezelfde universiteit in het vak Cognitieve kunstmatige intelligentie. Hij is werkzaam als docent mediatechnologie bij de Universiteit Leiden. Sinds 1 oktober 2006 is Bas Haring als bijzonder hoogleraar vanwege het Leids Universiteits Fonds (LUF) benoemd op de Leidse leerstoel ‘Publiek begrip van wetenschap’. Haring gaat ook jonge wetenschappers trainen in het toegankelijk maken van wetenschap. Zijn bekendste boek is Kaas En De Evolutietheorie en hij ontving hiervoor de Gouden Uil en Eureka!-prijs. Naast boeken schreef Bas Haring ook columns voor verscheidene tijdschriften zoals Inntermediair, Volkskrant en werkte hij mee aan de tv-programma's Stof, Haring en Boeken.

Loek Hermans feliciteren?

Nationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: 23 april 2019
maandag, 23 april 1951

> voor 68e verjaardag
Loek Hermans, geboren als Louis Marie Lucien Henri Alphonse Hermans te Heerlen, is een Nederlands politicus voor de VVD / Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Loek Hermans volgde de hbs te Kerkrade en studeerde van 1969 tot 1976 bestuurskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hierna was hij leraar maatschappijleer aan de Bestuursschool te Gelderland. Vanaf 1969 was Hermans lid van de VVD. Hij vervulde diverse functies in de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Hierna maakte Loek Hermans een carrière door als Lid gemeenteraad Nijmegen, Lid Tweede Kamer, Burgemeester van Zwolle, Commissaris van de Koningin van Friesland, Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap in het Kabinet-Kok II, Lid Tweede Kamer en in 2007 werd Loek Hermans gekozen als lid van de Eerste Kamer. Daarnaast vervulde Loek Hermans nevenfuncties als voorzitter Stichting Katholieke Universiteit (SKU) in Nijmegen en voorzitter van de Raad van Toezicht van ontwikkelingsorganisatie CARE Nederland.

Deze gadget op jouw site?