Deze gadget op jouw site?

Suzanne Bosman feliciteren?

Nationaal
Is nu 53 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 23 juni 1965

> voor 54e verjaardag
Suzanne Bosman, geboren te Zandvoort, is een Nederlandse nieuwslezeres en presentatrice op radio en tv. Sinds 1999 is Suzanne Bosman nieuwslezer bij RTL Nieuws. Ook presenteerde zij af en toe het discussieprogramma Nieuws aan tafel. Suzanne Bosman studeerde in Tilburg aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting. Suzanne Bosman begon haar carrière bij de radio: ze werkte als tiener voor een ziekenhuisomroep en een lokale omroep. Haar echte loopbaan begon Suzanne Bosman in 1988 bij de NOS. Ruim tien jaar werkte ze als redacteur en eindredacteur bij het NOS-radioprogramma Met Het Oog Op Morgen. Daarnaast was ze een aantal jaren te beluisteren bij Hier En Nu-radio van de NCRV, waarna ze presentator werd van het Radio 1-journaal en vervolgens werkzaam bij het Nieuws van RTL.

Lisa Lois feliciteren?

Nationaal
Is nu 31 jaar...
Jarig: 22 juni 2019
maandag, 22 juni 1987

> voor 32e verjaardag
Lisa Lois is de winnaar van x-factor 2009. De eerste single van Lisa Lois heet "Hallelujah" en werd gelijk een dikke nummer 1 hit in de Nederlandse Top 40. De echte naam van Lisa Lois is Lisa Hordijk.

Jeroen van der Boom feliciteren?

Nationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 22 juni 2019
donderdag, 22 juni 1972

> voor 47e verjaardag
Zanger en presentator Jeroen van der Boom stond op de middelbare school al op het podium. Na het presenteren van enkele tv-programma's, meespelen in theatershows en het uitbrengen van enkele muziekcd's, kwam de definitieve doorbraak van Jeroen van der Boom bij het Nederlandse publiek in 2007. Jeroen van der Boom scoorde een dikke nummer 1 hit met de song "Jij Bent Zo". Sindsdien is hij een "topper" in het artiestenvak...

Menno Bentveld feliciteren?

Nationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 22 juni 2019
donderdag, 22 juni 1967

> voor 52e verjaardag
Menno Bentveld, geboren als Marinus Antonius Bentveld te Leiden, is een Nederlands radio en televisiepresentator. Menno Bentveld studeerde theaterwetenschappen in Utrecht. In 1990 begon Menno Bentveld bij Veronica als presentator van Club Veronica, Baanbreker en Veronica Reisgids. In 1995 stapte Menno Bentveld over naar de VARA en werkte mee aan programma's als Twaalf Steden Dertien Ongelukken, Jules Unlimited, De Ontdekking, Nieuwslicht, Herexamen, Jongeren Lagerhuis, Op Weg Naar Het Lagerhuis, Wie Is De Mol?, Vroege Vogels en Wat Heet! Menno Bentveld treedt ook regelmatig op in het theater.

Leo Driessen feliciteren?

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 22 juni 2019
woensdag, 22 juni 1955

> voor 64e verjaardag
Leo Driessen, geboren te Amsterdam, is een Nederlands sportverslaggever en tekstschrijver. Leo Driessen volgde een opleiding aan de pedagogische academie en werkte in het onderwijs, maar werd journalist. In 1982 begon Leo Driessen zijn omroepcarrière als medewerker van het NOS sportprogramma Langs de Lijn. Hij werkte er als presentator en als voetbal- en wielerverslaggever. Incidenteel versloeg hij andere sporten; zo was hij ook te horen tijdens de Elfstedentocht 1986. Naast radio, schreef Leo Driessen ook voor kranten als Het Parool en het voetbalblad Elf. Leo Driessen is een uitbundige en humoristische verslaggever en dat was de TV-bazen ook opgevallen. Eind jaren '80 was hij o.a. tekstschrijver voor het spelletje Wie Ben Ik? en voiceover in het TROS-programma De Leukste Thuis met de populaire uitspraak; 'naar wij dachten'. Hierna werd Leo Driessen o.a. presentator bij Veronica's Call TV, sportzender Sport 7, RTL 5, RTL 7 en Radio Noord-Holland. Via zijn werk voor Joop van den Ende rolde Leo Driessen vervolgens ook in de muziekwereld, hij schreef teksten voor Guus Meeuwis, Saskia & Serge, Karin Bloemen, Jan Keizer en zijn grootste succes; Dromen Zijn Bedrog - een dikke nummer 1 hit van Marco Borsato in 1994.

Lisa Vol feliciteren?

Nationaal
Is nu 24 jaar...
Jarig: 21 juni 2019
dinsdag, 21 juni 1994

> voor 25e verjaardag
Lisa Vol zingt samen met haar zusjes Amy & Shelley Vol. Ze hebben met z'n drieen het Junior songfestival gewonnen met het nummer Adem in, adem uit. De meiden hebben in Ahoy Rotterdam gestaan. En ze hebben al verschillende albums vol gezongen. Ze staan ook voor het tweede jaar in de de theatershow BuitenGewoon Lisa, Amy & Shelley

Fedja van Huêt feliciteren?

Nationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 21 juni 2019
donderdag, 21 juni 1973

> voor 46e verjaardag
Fedja van Huêt, geboren te Den Haag, is een Nederlands acteur voor film en theater en winnaar van een Gouden Kalf. Fedja van Huêt, zoon van Leo van Huêt en Rosalind Nijholt, is ook bekend als Fedja Nijholt. Na zijn studie aan de toneelschool heeft hij in tientallen films en toneelstukken gespeeld. Fedja van Huêt heeft o.a. gespeeld in De Prins En Het Meisje, Overspel, Penoza, In Voor En Tegenspoed, Oppassen!!!, Goede Tijden Slechte Tijden, 12 Steden 13 Ongelukken, Vrienden Voor Het Leven, Baantjer, Terug Naar Oegstgeest, Advocaat Van Hanen, Karakter, De Boekverfilming, The Delivery, Wilde Mossels, AmnesiA, De Grot, Bella Bettien, Pietje Bell 2, De Dominee, Guernsey, Nachtrit, Wolfsbergen en Buddenbrooks. Fedja van Huêt is gek op drummen.

Nijntje feliciteren?

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 21 juni 2019
dinsdag, 21 juni 1955

> voor 64e verjaardag
Nijntje of ook wel Miffy genoemd, geboren te Utrecht en bedacht door geestelijk vader Dick Bruna, is een serie kinderprentenboeken met in de hoofdrol het konijntje Nijntje Pluis. In 1955 kwam er voor het eerst een Nijntjeboek uit, naar het verhaal dat Dick Bruna zijn één jaar oude zoontje vertelde over een konijntje dat ze eerder die dag in de duinen van Egmond aan Zee hadden gezien. Andere bronnen geven aan dat Nijntje gebaseerd is op het pluche konijn van Bruna's zoon. Nijntje wordt op een zeer basale manier getekend; enkele lijnen en grotendeels in de primaire kleuren met dikke kaderlijnen. Een Nijntjeboek bevat 24 pagina's, met op elke rechterpagina een tekening en op elke linkerpagina 4 regels vers. De boeken worden in een klein formaat gedrukt, omdat Dick Bruna het belangrijk vindt dat zijn publiek het gevoel heeft dat de werkjes voor hen gemaakt zijn en niet voor hun ouders. De verhaaltjes van Nijntje zijn in veel talen vertaald. In bijna alle talen is haar naam Miffy. Van Nijntje zijn ook musicals en een animatieserie voor TV gemaakt. Personages uit Nijntje; Nijntje Pluis, Vader Pluis, Moeder Pluis, Opa Pluis, Nijntje Pluis, Nina, Willemein, Aagje, Boris Beer, Barbera Beer, Betje Big en Knorretje.

Jan Nagel feliciteren?

Nationaal
Is nu 79 jaar...
Jarig: 20 juni 2019
dinsdag, 20 juni 1939

> voor 80e verjaardag
Jan Nagel, geboren als Johan George Nagel te Amsterdam, is een Nederlands politicus, verdienstelijk schaker, oud-programmamaker voor de VARA-radio en hij was lid van het partijbestuur van de Partij van de Arbeid / PvdA. Jan Nagel was mede-oprichter van het radioprogramma In De Rooie Haan en hij klom op tot eindredacteur van Achter Het Nieuws en hoofd informatie televisie en radio. Als politicus behoorde Jan Nagel tot de stroming Nieuw Links in de PvdA. Voor die partij was hij van 1977 tot 1983 lid van de Eerste Kamer. In 1993 stichtte Jan Nagel - na het verlaten van de PvdA - de lokale partij Leefbaar Hilversum. Namens die partij was hij lid van de gemeenteraad en korte tijd wethouder in Hilversum. In 2001 stichtte hij de politieke partij Leefbaar Nederland, waarin Jan Nagel o.a. samenwerkte met Henk Westbroek, Willem van Kooten en Pim Fortuyn. In 2005 hielp hij misdaadverslaggever Peter R. de Vries een nieuwe partij op te richten: de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV), maar de partij behaalde geen zetels. In 2009 begon hij alweer met een nieuwe politieke partij, nu OokU geheten, zonder succes. En in 2011 werd hij wederom de voortrekker in de nieuwe partij 50plus / 50+ voor ouderen.

Glennis Grace feliciteren?

Nationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 19 juni 2019
maandag, 19 juni 1978

> voor 41e verjaardag
Glennis Grace, echte naam Glenda Batta en geboren te Amsterdam, is een Nederlandse zangeres. Glenda Batta won in 1994 op 16-jarige leeftijd de Soundmixshow van Henny Huisman met haar act als Whitney Houston. Glennis Grace sleepte hiermee een platencontract in de wacht en haar eerste single I'm Gonna Be Strong behaalde nog datzelfde jaar een hoge notering in de Nederlandse Top 40. In 2005 deed Glennis Grace mee aan het Nationaal Songfestival en met de ballad My Impossible Dream vertegenwoordigde zij de Nederlandse inzending op het Eurovisiesongfestival in de Oekraïne. Enkele nummers van Glennis Grace zijn I'm Gonna Be Strong, Somewhere In Time, Always On My Mind, Absolutely Not, My Impossible Dream, Shake Up The Party, Hoe, Dansen Met Het Leven, Als Je Slaapt en Als Je Mij Weer Aankijkt. In 2011 maakte Glennis Grace een comeback door een dikke nummer 1 hit te scoren met het nummer Afscheid van Xander de Buisonjé / Volumia!

Deze gadget op jouw site?