Deze gadget op jouw site?

Martin Hersman feliciteren?

Nationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 26 februari 1974

> voor 45e verjaardag
Martin Hersman, geboren als Martinus Anthonius Johannes Maria Hersman te Sassenheim, is een voormalig Nederlands schaatser op de kortebaan. Martin Hersman was specialist op de 1500 meter en de 1000 meter. Martin Hersman was internationaal actief tussen 1993 en 1999. Na zijn schaatsloopbaan werd Martin Hersman bij de NOS sportcommentator bij schaatsevenementen en -toernooien en werkte hij o.a. als productmanager bij bijvoorbeeld NU.nl

Fons van Westerloo feliciteren?

Nationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 26 februari 1946

> voor 73e verjaardag
Fons van Westerloo, geboren te Amsterdam, is een Nederlands journalist en media-man. Fons van Westerloo begon in 1970 als reizend verslaggever voor de AVRO als 24-jarige. In 1976 werd hij benoemd als AVRO-correspondent in de VS. Eerst voor de TV en later ook voor radio. In 1983 keerde hij terug naar Nederland om hoofd informatieve programma's radio/tv te worden en daarna adjunct directeur, maar hij bleef ook verslag doen van historische gebeurtenissen. In 1992 werd Fons directeur-hoofredacteur van de Amsterdamse zender AT5 die kort daarna een regionaal succes werd. Dit viel de Holland Media Groep ook op, waar hij vervolgens in dienst werd genomen om het marktaandeel van de zender RTL (met succes) te vergroten. Hierna ging Fons van Westerloo aan de slag bij SBS Broadcasting om zenders als Net5 en Veronica op de kaart te zetten. In 1997 ontving hij de onderscheiding Omroepman Van Het Jaar - hij is/was invloedrijk persoon in de mediawereld. Vervolgens maakte Fons van Westerloo weer de switch naar Holland Media Groep / RTL Nederland en zette zich ook in de voor de radiostations Yorin FM, Caz!, RTL FM en 100%NL. In 2010 kreeg hij een functie bij de nieuwe publieke omroep Wakker Nederland / Wakker NL / WNL.

Kees Brusse feliciteren?

Nationaal
Is nu 93 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 26 februari 1925

> voor 94e verjaardag
Kees Brusse, geboren te Rotterdam en overleden op 9 december 2013 te Laren N-H, was een Nederlands acteur voor film en toneel, filmregisseur en scenarioschrijver. Tevens combineerde hij dit werk veelal met producties voor radio (hoorspelspeler) en reclame voor radio en tv, zoals voor Shell en Zwitserleven. Kees Brusse is een zoon van auteur en journalist Marie Joseph Brusse en operazangeres Antje Ebes. Hij heeft zes broers en halfbroers, die nagenoeg allen ook in de creatieve sector werkzaam zijn. Kees Brusse trouwde zelf 5 maal. Kees Brusse werd voor de toneelschool afgewezen - als acteur/regisseur is hij autodidact - maar dat heeft hem er niet van weerhouden om één van de belangrijkste en bekendste acteurs te worden uit de Nederlandse geschiedenis met tal van producties voor tv, film en toneel; Pension Hommeles, 'T Schaep Met De 5 Pooten, Tussen Wal En Schip, Dagboek Van Een Herdershond, Heidi, Tasten In Het Duister, De Erfenis, Mensen Zoals Jij En Ik, Maigret, Ciske De Rat, De Zaak M.P., De Overval, Blue Movie, Dakota, Merijntje Gijzen's Jeugd, De Familie Doorsnee, Boefje en hij was panellid in het legendarische tv-spelprogramma Wie Van De Drie. Kees Brusse werd in 1987 Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tatum Dagelet feliciteren?

Nationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 25 februari 2019
dinsdag, 25 februari 1975

> voor 44e verjaardag
Tatum Dagelet, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse actrice en presentatrice op radio en tv. Tatum Dagelet is de dochter van acteur Hans Dagelet. Ze volgde de havo en ging in 1994 naar de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Tatum Dagelet heeft gespeeld in diverse films en series, zoals Amsterdamned, Voor Een Verloren Soldaat, Fort Alpha en We Zijn Weer Thuis. Samen met Jennifer de Jong presenteerde ze de populaire programma's Brutale Meiden, Brutale Moeders en Brutale Meiden: Hemd Van Je Lijf.

Maria Goos feliciteren?

Nationaal
Is nu 62 jaar...
Jarig: 25 februari 2019
zaterdag, 25 februari 1956

> voor 63e verjaardag
Maria Goos, geboren te Breda, is een Nederlandse schrijfster die vooral bekendheid heeft verworven als scenario-schrijfster van televisieseries, toneelstukken en films. Ze schrijft ook columns. Maria Goos volgde een opleiding tot docent en regisseur aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze ontmoette daar een aantal personen met wie ze in haar verdere carrière veel samenwerkte; de acteurs Peter Blok (haar latere echtgenoot), Gijs Scholten van Aschat, Carine Crutzen, Yvonne van den Hurk en regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen. Maria Goos werkte mee aan de tv-, theater- en filmproducties: Pleidooi, Oud Geld, Familie, Cloaca, De Geschiedenis Van De Familie Avenier, etc. In 2005 kreeg Maria Goos de Gouden Ganzenveer.

Bernard Welten feliciteren?

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 25 februari 2019
vrijdag, 25 februari 1955

> voor 64e verjaardag
Bernard Welten, geboren als Bernard Johannes Adrianus Maria Welten te Breda, is de Amsterdamse hoofdcommissaris en korpschef van Amsterdam sinds 2004. Na zijn opleiding aan de Nederlandse Politie Academie in Apeldoorn trad Bernard Welten in 1978 in dienst van de gemeentepolitie Amsterdam. In de daarop volgende 21 jaar was hij o.m. wijkteamchef, hoofd automatisering, en chef van de centrale recherche. Verder was Bernard Welten betrokken bij vele grootschalige politieoptredens zoals tijdens de krakersrellen en de Kroningsdag 1980. Tijdens de Bijlmerramp was hij algemeen commandant. Intussen studeerde hij bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam, haalde hij zijn propedeuse Rechten aan de Universiteit Utrecht en studeerde hij aan de Vrije Universiteit Amsterdam af als politicoloog. In 1998 trad Berhard Welten toe tot de korpsleiding van wat inmiddels sinds 1993 de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heette. Vanaf 1999 werkte hij gedurende vijf jaar als korpschef in Groningen. In november 2004 kwam Bernard Welten terug naar Amsterdam om korpschef te worden.

Britt Dekker feliciteren?

Nationaal
Is nu 26 jaar...
Jarig: 24 februari 2019
maandag, 24 februari 1992

> voor 27e verjaardag
Britt Dekker uit Purmerend is een Nederlandse tv-personality en presentatrice. Britt Dekker werd landelijk bekend na haar opvallende verschijning in het RTL5 dating-programma Take Me Out en hierna werd ze gevraagd om mee te doen aan het programma Echte Meisjes In De Jungle. Ze won dit programma, waarin 10 opvallende meiden uit verschillende realityprogramma's met elkaar streden in de Surinaamse rimboe, en ze won hiervoor 30.000 euro. Paardenmeisje Britt Dekker liet weten het geld te willen uitgeven aan haar grote hobby paarden, een roze Ford Ka auto met gouden velgen en ook iets aan het goede doel. Britt Dekker kreeg in de zomer van 2011 haar eigen programma De Zomer Van Britt & Ymke op internet RTLXL.nl waarin ze samen met Ymke Wieringa zomerse evenementen bezoekt. In de zomer van 2011 bracht Britt Dekker ook de single F*cking Vet uit. Britt Dekker staat ook bekend om haar hilarische, grappige en soms naïeve uitspraken. Eind 2011 poseert Britt naakt in de Playboy en daarmee is ze het jongste naaktmodel ooit in de Nederlandse Playboy.

Tommie Christiaan (Zorro) feliciteren?

Nationaal
Is nu 32 jaar...
Jarig: 24 februari 2019
maandag, 24 februari 1986

> voor 33e verjaardag
Tommie Christiaan, pseudoniem van Tommie Christiaan Venneker te Amsterdam, is een Nederlandse (musical) acteur. In 2011 won Tommie Christiaan de finale van het tv-programma Op Zoek Naar Zorro van de AVRO en verkreeg hiermee de hoofdrol in de musical Zorro / Don Diego. Tommie Christiaan volgde een opleiding aan de Dansacademie Lucia Marthas en werkte mee aan tv- en musical producties als Musical Awards Gala 2004 en 2006, Musicals in Ahoy' 2006, Wie Wordt Tarzan, theatertoer Oebele, Op Zoek Naar Joseph, Dirty Dancing, High School Musical, Love Me Tender, Jesus Christ Superstar Concertante, Circus Stiletto (Stardust), Idols 2, In De Huid Van, Staatsloterijshow en So You Wanna Be A Popstar.

Eva van de Wijdeven feliciteren?

Nationaal
Is nu 33 jaar...
Jarig: 24 februari 2019
zondag, 24 februari 1985

> voor 34e verjaardag
Eva van de Wijdeven, geboren te Goirle, is een Nederlandse actrice. Eva van de Wijdeven speelt in televisieseries, theaterstukken, televisiefilms en zij is vooral bekend van haar rol van Desie uit de serie Dunya & Desie. Eva van de Wijdeven speelde bij de jeugdgroep Domenica van de Paardenkathedraal, toen ze werd uitgenodigd om auditie te doen voor een nieuwe serie van de NPS: Dunya En Desie, waarmee Eva doorbraak als actrice in 2002. Eva van de Wijdeven werkte mee aan de producties; Rebel, De Vader, Kassa!, Tirza, Nachtrit, Dunya En Desie In Marokko, De Laatste Dagen Van Emma Blank, Kramers Crisis, I Prey, Escort, Dag In Dag Uit, Dunya & Desie De Serie, Costa, Baantjer, Grijpstra En De Gier, Spangen, Keyzer & De Boer Advocaten, ZOOP, Het Klokhuis, Vuurzee, Kinderen Geen Bezwaar, 3 Op Reis, Schnitzelparadijs en A'dam e.v.a.

Paulien Cornelisse feliciteren?

Nationaal
Is nu 42 jaar...
Jarig: 24 februari 2019
dinsdag, 24 februari 1976

> voor 43e verjaardag
Paulien Cornelisse, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse cabaretschrijfster, cabaretière en columniste. Paulien Cornelisse studeerde op de Brandeis-universiteit in Waltham bij Boston, psychologie aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde aan de Hiroshima Universiteit. Van 1999 tot 2003 vormde ze samen met Irene van der Aart het cabaretduo Rots en van 2001 tot 2004 zat ze bij Comedytrain. In 2005 begon Paulien Cornelisse met solocabaret en werd ze 2e op het Leids Cabaret Festival. Paulien Cornelisse is ook schrijvend journaliste en columniste - ze schreef o.a. voor NRC.next, de Wereldomroep, NRC Handelsblad, Mind Magazine en diverse andere kranten en tijdschriften. In 2009 publiceerde ze het boek Taal Is Zeg Maar Echt Mijn Ding, wat een bestseller werd. Paulien Cornelisse werkte ook mee aan tv-programma's als De Tafel Van 5, Zomergasten en De Wereld Draait Door.

Deze gadget op jouw site?