Deze gadget op jouw site?

Sven Kramer feliciteren?

Nationaal
Is nu 31 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 23 april 1986

> voor 32e verjaardag
Sven Kramer is geboren in Heerenveen en hij is een Nederlands langebaanschaatser. Sven Kramer is vele malen kampioen: Nederlands, Europees en Wereldkampioen. Tijdens zijn schaatscarrière is hij al één van de beste schaatsers ter wereld ooit... Sven Kramer heeft tevens medailles gewonnen op de Olympische Spelen, waaronder goud in Vancouver 2010.

Bas Haring feliciteren?

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 23 april 1968

> voor 50e verjaardag
Bas Haring, geboren als Sebastiaan Haring te De Bilt, is een Nederlands filosoof en informaticus, schrijver van kinderboeken en populairwetenschappelijk werk, televisiepresentator bij de RVU alsook hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, waar hij de leerstoel 'publiek begrip van wetenschap' bekleedt. Bas Haring studeerde aan de Universiteit Utrecht waar hij in 1988 zijn propedeuse natuurkunde behaalde en in 1992 zijn doctoraalexamen wijsbegeerte (afstudeerrichting: kunstmatige intelligentie). Bas Haring promoveerde in 1997 tot doctor aan dezelfde universiteit in het vak Cognitieve kunstmatige intelligentie. Hij is werkzaam als docent mediatechnologie bij de Universiteit Leiden. Sinds 1 oktober 2006 is Bas Haring als bijzonder hoogleraar vanwege het Leids Universiteits Fonds (LUF) benoemd op de Leidse leerstoel ‘Publiek begrip van wetenschap’. Haring gaat ook jonge wetenschappers trainen in het toegankelijk maken van wetenschap. Zijn bekendste boek is Kaas En De Evolutietheorie en hij ontving hiervoor de Gouden Uil en Eureka!-prijs. Naast boeken schreef Bas Haring ook columns voor verscheidene tijdschriften zoals Inntermediair, Volkskrant en werkte hij mee aan de tv-programma's Stof, Haring en Boeken.

Loek Hermans feliciteren?

Nationaal
Is nu 66 jaar...
Jarig: Vandaag
maandag, 23 april 1951

> voor 67e verjaardag
Loek Hermans, geboren als Louis Marie Lucien Henri Alphonse Hermans te Heerlen, is een Nederlands politicus voor de VVD / Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Loek Hermans volgde de hbs te Kerkrade en studeerde van 1969 tot 1976 bestuurskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hierna was hij leraar maatschappijleer aan de Bestuursschool te Gelderland. Vanaf 1969 was Hermans lid van de VVD. Hij vervulde diverse functies in de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Hierna maakte Loek Hermans een carrière door als Lid gemeenteraad Nijmegen, Lid Tweede Kamer, Burgemeester van Zwolle, Commissaris van de Koningin van Friesland, Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap in het Kabinet-Kok II, Lid Tweede Kamer en in 2007 werd Loek Hermans gekozen als lid van de Eerste Kamer. Daarnaast vervulde Loek Hermans nevenfuncties als voorzitter Stichting Katholieke Universiteit (SKU) in Nijmegen en voorzitter van de Raad van Toezicht van ontwikkelingsorganisatie CARE Nederland.

Saskia van Saskia & Serge feliciteren?

Nationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 23 april 1947

> voor 71e verjaardag
Saskia van Saskia & Serge, geboren als Trudy van den Berg te Grootebroek, is een Nederlandse zangeres van het zangduo Saskia en Serge. Bij de Loosdrechtse talentenjacht 'Cabaret der Onbekenden' van organisator Max van Praag, won het duo Trudy & Ruud in 1967 de eerste prijs voor het beste Nederlandstalige lied. In 1969 ging het duo verder onder de naam Saskia & Serge en ze trouwden ook in dat jaar. Hun repertoire bestond uit simpele en onschuldige teksten over de natuur, de liefde en het leven. Saskia & Serge is een zangduo dat al meer dan 40 jaar meedraait in de Nederlandse muziekwereld, mede dankzij verschillende muzikale koerswijzigingen. Saskia en Serge scoorden o.a. de hits Zomer In Zeeland, Baby I'll Give You Everything, Don't Tell Me Stories, Honey I'm Falling In Love Again, The Battle Of Sally Ann, Mama He's A Soldier Now, There's A Song, Mama Mia, My Flyer And Me, The Country Disco Train, Als Je Zachtjes Zegt Ik Hou Van Jou, Alles Wat Ik Doe (Dat Doe Ik Voor Jou), Als Ik Kijk In Je Donkere Ogen, Wat Moet Ik Doen etc. In 2004 werden Saskia & Serge benoemd tot Ridders in de Orde van Oranje Nassau en ze treden tot op heden nog steeds op.

Noortje Herlaar feliciteren?

Nationaal
Is nu 32 jaar...
Jarig: 22 april 2018
maandag, 22 april 1985

> voor 33e verjaardag
Noortje Herlaar, geboren te Vlaardingen, is een Nederlandse musicalactrice en zangeres. In januari 2010 won Noortje Herlaar de finale van het televisieprogramma Op Zoek Naar Mary Poppins, waardoor zij de hoofdrol van Mary Poppins ging vertolken in de gelijknamige musical. Op jonge leeftijd ging Noortje Herlaar al naar de balletschool, hield ze zich bezig met Muziek en Dans - ze speelde ook in enkele schoolproducties. Noortje Herlaar studeerde aan de Muziektheateracademie van het Rotterdams Conservatorium en volgde ze het voorbereidend jaar voor de Dansacademie van Codarts met klassiek ballet en moderne dans. Ze studeerde in 2007 af. Hierna ging Noortje Herlaar aan de slag als actrice en speelde ze o.a. in Dirty Dancing en werkte ze o.a. mee de musical Urinetown, Het Kleine Sprookje laban, Nickelodeon, Marilyn, The Beastly Bombing, Mary Poppins en Toy Story 3.

Jochem Myjer feliciteren?

Nationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 22 april 2018
vrijdag, 22 april 1977

> voor 41e verjaardag
Jochem Myjer is een Nederlands cabaretier, komiek, musicus en presentator die in 1997 het Groninger Studenten Cabaret Festival won. Jochem Myjer studeerde biologie, maar dat gaf hij na twee jaar op om fulltime cabaretier te worden. Jochem Myjer zit vol energie en spreekt vaak snel. In zijn show Adéhadé zet hij zichzelf neer als volwassene met ADHD, wat hij ook in werkelijkheid is. Over ADHD gesproken, hij wordt vaak onafscheidelijk vergezeld met Bert Visscher. Ze komen altijd bij elkaars theatervoorstellingen kijken en gaan regelmatig met elkaar op vakantie. Jochem Myjer is muzikaal en begeleidt zichzelf vaak op de piano. Bovendien speelt hij viool. Ook imiteert hij vele bekenden zoals Marc-Marie Huijbregts, Wilibrord Frequin, Martin Gaus, Nico van Eigen Huis en Tuin, Jules Deelder, Frans Bromet, Paul Jambers, Piet Paulusma, Jos Brink, Gaston Starreveld, Herman van Veen, VOF de Kunst, Catharina-Amalia der Nederlanden, Johan Cruijff, Henk Westbroek, Ab Normaal, Samson, Hugo Walker en Abel. Kleine Jochem is van de kleuterschool afgestuurd omdat hij constant de blokkentorens van de kinderen omschopte!

Mark van Bommel feliciteren?

Nationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 22 april 2018
vrijdag, 22 april 1977

> voor 41e verjaardag
Mark Peter Gertruda Andreas van Bommel oftewel Mark van Bommel, geboren te Maasbracht, is een Nederlands prof voetballer. De (harde) middenvelder Mark van Bommel begon zijn carrière bij RKVV Maasbracht en vervolgens Fortuna Sittard, PSV Eindhoven, FC Barcelona, Bayern München en het Nederlands elftal. Mark van Bommel scoort redelijk veel, ook als international, en heeft reeds vele prijzen gewonnen zoals de landstitel, beker en Champions League.

Rik van de Westelaken feliciteren?

Nationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 22 april 2018
donderdag, 22 april 1971

> voor 47e verjaardag
Rik van de Westelaken, geboren als Hendrik Peter Johan van de Westelaken te Vlaardingen, is een Nederlands verslaggever en nieuwslezer bij het NOS Journaal. Rik van de Westelaken studeerde Bestuurskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden en vervolgens Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hierna werkte Rik van de Westelaken tot 1999 voor de Amsterdamse lokale omroep AT5 op de nieuwsredactie als verslaggever en presentator. Hierna ging hij naar de NOS, waar hij werkt als verslaggever en presentator van het NOS Journaal en bij het Radio 1 Journaal. Rik van de Westelaken is in 2007 genomineerd geweest als Best Geklede Man door het tijdschrift Esquire.

Erwin van Lambaart feliciteren?

Nationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 22 april 2018
maandag, 22 april 1963

> voor 55e verjaardag
Erwin van Lambaart, geboren te Rotterdam, studeerde af aan de Hoge Hotelschool in Den Haag. Erwin van Lambaart is vooral bekend door als jurylid op te treden in o.a. de tv-programma's Op Zoek Naar Evita, Op Zoek Naar Joseph, Op Zoek Naar Mary Poppins en Op Zoek Naar Zorro. Erwin van Lambaart was 13 jaar werkzaam in de internationale hotellerie. Sinds 1998 is hij algemeen directeur van Joop van den Ende Theaterproducties. In deze functie was Erwin van Lambaart eindverantwoordelijk voor o.a. de musicals Chicago, Saturday Night Fever, The Sound Of Music, MAMMA MIA!, Aida, 3 Musketiers, Passion, De Jantjes, The Lion King, Beauty And The Beast, The Wiz, Cats, My Fair Lady, Tarzan, We Will Rock You, Mary Poppins, Petticoat. En hij produceerde personalityshows als de Nieuwe André van Duin Shows, Posi-Tien en LOL Inclusive van Tineke Schouten en Songs From the Heart en Songbook van Simone Kleinsma, toneelstukken als Gouwe Handjes, Glazen Speelgoed, The Price, One Flew Over the Cuckoo’s Nest en Musicals in Ahoy’. In 2006 werd Erwin van Lambaart de eindverantwoordelijke voor alle activiteiten van de Nederlandse tak van Stage Entertainment.

Midas Dekkers feliciteren?

Nationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 22 april 2018
maandag, 22 april 1946

> voor 72e verjaardag
Midas Dekkers, geboren als Wandert Jacobus Dekkers te Haarlem, is een Nederlandse bioloog en schrijver van fictie en non-fictie voor kinderen en volwassenen. De bekende kinderboekenschrijver Midas Dekkers schreef ruim vijftig kinder- en jeugdboeken, waarvan de meeste verhalen bevatten. In zijn niet-fictionele jeugdboeken schrijft Midas Dekkers over aan de biologie gerelateerde onderwerpen - Als bioloog is hij bekend door zijn scherpe observaties. Biologisch-wetenschappelijke thema’s weet hij met gevoel voor humor uit de doeken te doen. Sinds 1980 was Midas Dekkers columnist bij het VARA-radioprogramma Vroege Vogels en VARA TV Magazine. Daarnaast was hij ook werkzaam voor het televisieprogramma Nieuwslicht, Midas, Gefundenes Fressen en verschijnt hij regelmatig als gast in programma's op TV en radio. Midas Dekkers schreef o.a. de boeken Houden Beren Echt Van Honing?, De Vergankelijkheid, De Larf, Poot, Poes, Pets, De Tor En De Koeskoes, Lichamelijke Oefening, De Walrus En Andere Beesten en Piep - Een Kleine Biologie Der Letteren.

Deze gadget op jouw site?