Deze gadget op jouw site?

Hans Wiegel feliciteren?

Nationaal
Is nu 83 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 16 juli 1941

> voor 84e verjaardag
Hans Wiegel, geboren te Amsterdam, is een Nederlands (voormalig) politicus voor de VVD. Hans Wiegel studeerde van 1959 tot 1965 aan de Universiteit van Amsterdam enige maanden rechten en vervolgens politieke wetenschappen waarin hij zijn kandidaatsexamen behaalde. Hans Wiegel begon zijn politieke loopbaan als interim penningmeester bij de Gooise JOVD, de jongerenorganisatie gelieerd aan de VVD. Al gauw stroomde Hans Wiegel door naar de landelijke politiek en werd hij een succesvol en populair policitus, met functies als lijsttrekker voor de VVD, Tweede Kamer-lid en minister. Hans Wiegel bekleedt tal van nevenfuncties en hij geniet als VVD-coryfee tot op heden nog steeds een grote landelijke populariteit. Een uitspraak van Hans Wiegel: "Ik was de beste premier die Nederland nooit gehad heeft."

Rob Geus feliciteren?

Nationaal
Is nu 53 jaar...
Jarig: 15 juli 2025
donderdag, 15 juli 1971

> voor 54e verjaardag
Rob Geus, geboren te Rotterdam, is een Nederlandse kok en presentator op TV. Rob Geus heeft bij SBS 6 het programma De Smaakpolitie gepresenteerd, waarbij hij horecagelegenheden bezoekt, bekijkt en checkt op hygiëne en veiligheid. Hij deed ook mee aan Ranking The Stars van BNN. Rob Geus staat bekend om zijn uitdrukkingen; Hier Word Ik Niet Vrolijk Van, Maak Me Gek en Kansloos!

Marco Kroon feliciteren?

Nationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 15 juli 2025
woensdag, 15 juli 1970

> voor 55e verjaardag
Marco Kroon RMWO, geboren als Marinus Johannes Kroon te 's-Hertogenbosch, is een Nederlands militair in de rang van kapitein bij het Korps Commandotroepen. Marco Kroon is de eerste militair sinds 1955 die is toegelaten tot de Militaire Willems-Orde, de hoogste militaire onderscheiding die Nederland kent. Koningin Beatrix sloeg kapitein Marco Kroon op 29 mei 2009 tot Ridder en reikte hem de versierselen uit. Marco Kroon begon zijn militaire loopbaan als marinier in 1989, stapte over naar de landmacht en diende o.a. in Irak, Cambodja, Bosnië en Afghanistan.

Jacob Derwig feliciteren?

Nationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 15 juli 2025
dinsdag, 15 juli 1969

> voor 56e verjaardag
Jacob Derwig, geboren te Den Haag, is een Nederlandse theater- en filmacteur. Jacob Derwig is een veelzijdig acteur met veel verschillende rollen in zijn carrière en hij won prijzen als het Gouden Kalf en de Paul Steenbergenpenning. Jacob Derwig speelde o.a. in de tv-series en films; De Jurk, Temmink, De Enclave, Bij Ons In De Jordaan, Lek, Zus & Zo, Grimm, Offers en In Therapie.

Frits Huffnagel feliciteren?

Nationaal
Is nu 56 jaar...
Jarig: 15 juli 2025
maandag, 15 juli 1968

> voor 57e verjaardag
Frits Huffnagel, geboren als Godfried Philip Huffnagel te Leiden, is een Nederlands politicus voor de VVD / Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Frits Huffnagel begon in 1987 aan een studie politicologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, met als afstudeerrichting politieke communicatie en informatie. Na het vervullen van zijn dienstplicht in Den Helder als docent Fundamentele Voorlichting bij de Koninklijke Marine met als rang luitenant-ter-zee, werkte Frits Huffnagel bij VNO-NCW. Frits Huffnagel werd in 1993 in Amsterdam lid van het afdelingsbestuur van VVD-Westerpark en in 1998 werd hij gemeenteraadslid in Amsterdam. Hierna was hij wethouder in Amsterdam en Den Haag. Frits Huffnagel kreeg in 1997 landelijke bekendheid als panellid van het VARA debatprogramma Het Lagerhuis en tot op heden is hij een uitgesproken en opvallende verschijning in de media. Frits Huffnagel komt openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid en is columnist in o.a. het maandblad Gay & Night en op Gaysite.nl. en hij zet zich in voor verscheidene goede doelen.

Rembrandt van Rijn feliciteren?

Nationaal
Is nu 418 jaar...
Jarig: 15 juli 2025
zaterdag, 15 juli 1606

> voor 419e verjaardag
Rembrandt Harmenszoon van Rijn (Leiden, 15 juli 1606 of 1607 - Amsterdam, 4 oktober 1669) was één Nederlands kunstschilder. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Hollandse meesters van de 17e eeuw, samen met Johannes Vermeer. Rembrandt vervaardigde in totaal ongeveer driehonderd schilderijen, driehonderd etsen en tweeduizend tekeningen. Zijn werk behoort tot de Barok en is beïnvloed door het Caravaggisme. Rembrandt beschouwde zichzelf als een historie- en portretschilder, maar maakte in alle levensfasen door iedereen bewonderde zelfportretten. Zijn honderd geschilderde en twintig geëtste zelfportretten geven een opmerkelijk scherp beeld van zijn uiterlijk en zijn gevoelens. Enkele belangrijke werken van Rembrandt van Rijn zijn; De Compagnie Van Kapitein Frans Banning Cocq, De Staalmeesters, Belsazar's Feest, Het Joodse Bruidje, Christus En De Overspelige Vrouw, Een Poolse Edelman en De Nachtwacht.

Milow feliciteren?

Nationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 14 juli 2025
dinsdag, 14 juli 1981

> voor 44e verjaardag
Milow, echte naam is Jonathan Vandenbroeck, is geboren in Leuven België. Hij is een Belgische singer-songwriter. De grote doorbraak en ook internationale bekendheid kwam door zijn hits You Don't Know en Ayo Technology.

Margôt Ros feliciteren?

Nationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 14 juli 2025
woensdag, 14 juli 1965

> voor 60e verjaardag
Margôt Ros, geboren te Eindhoven, is een Nederlands actrice, comedyschrijfster en regisseuse. Margôt Ros' eerste rol was in Goede Tijden Slechte Tijden en ze werd vooral bekend van de absurdistische komedieserie Toren C. Voor Toren C schreef Margôt Ros ook het script, samen met Maike Meijer. Ze spelen in die serie ook de meeste typetjes zelf. Margôt Ros volgde de Academie voor Kleinkunst en werkte vervolgens mee aan vele theaterproducties, toneelstukken, cabaretvoorstelling en tv-producties, zoals De Vloer Op, Flikken Maastricht, Onder Mannen, Onder Vrouwen, Temple, Tailer & Garland, Slangenvel, De Heldenlul, Lebbis, Oebele musical en was ze de stem van Nanny McPhee in de gelijknamige film.

Wouter Bos feliciteren?

Nationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 14 juli 2025
zondag, 14 juli 1963

> voor 62e verjaardag
Wouter Bos is een Nederlandse politicus van de Partij van de Arbeid (PvdA). Wouter Bos is Doctorandus in Economie en Politicologie. Na wat vrijwilligerswerk en gewerkt te hebben bij Shell, timmert Wouter Bos sindsdien in de politiek flink aan de weg als staatssecretaris, minister, fractievoorzitter, vice-premier... Wouter Bos is vegetariër en fanatiek supporter van Feyenoord.

Eva Jinek feliciteren?

Nationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 13 juli 2025
donderdag, 13 juli 1978

> voor 47e verjaardag
Journalist en nieuwslezer Eva Jinek is geboren in Tulsa, Oklahoma en groeide op in Washington D.C. (USA). Haar Tsjechische ouders besloten echter naar Nederland te verhuizen toen ze 11 werd. Na haar studie Amerikaanse geschiedenis is ze in 2004 bij de buitenlandredactie van het NOS Journaal gaan werken. Sinds 2007 presenteert ze het Journaal. Op 29 april 2011 verzorgde Eva Jinek het commentaar tijdens het huwelijk van Prins William en Kate Middleton van Groot Britannië. In augustus 2011 stapte Eva Jinek over van de NOS naar WNL / Wakker Nederland, waar zij de kans krijgt zich naast presentatie te richten op interviews. Daarbij kreeg ze de kans te helpen de omroep verder vorm te geven en werd zij een van de vaste gezichten van de omroep. Momenteel presenteert Eva Jinek daar, samen met Merel Westrik, dagelijks het ontbijtprogramma Vandaag De Dag en op zondag de talkshow Eva Jinek Op Zondag in de ochtend.

Deze gadget op jouw site?