Deze gadget op jouw site?

Bartho Braat feliciteren?

Nationaal
Is nu 68 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 17 augustus 1950

> voor 69e verjaardag
Bartho Braat, geboren als Marcus Bartholomeus Braat te Leiden, is een Nederlands acteur in TV-series, films en theater. Hij werd vooral bekend als Jef Alberts uit de soap Goede Tijden, Slechte Tijden GTST. Bartho Braat studeerde na het behalen van zijn gymnasiumdiploma geschiedenis en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Bartho Braat zat korte tijd op de Amsterdamse Theaterschool (regie/documentaire) maar koos toch voor een loopbaan als acteur en speelde o.a. in Overvallers In De Dierentuin, Mama Is Boos!, De Papegaai, Sinterklaas En De Verdwenen Pakjesboot, Rust Roest, Zeg 'Ns AAA, Het Wassende Water, Medisch Centrum West, Kunst En Vliegwerk, 12 Steden 13 Ongelukken, Goede Tijden Slechte Tijden, De Legende Van De Bokkenrijders, Baantjer en Jef De Film.

Hans Vandenburg feliciteren?

Nationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: Vandaag
zaterdag, 17 augustus 1946

> voor 73e verjaardag
Hans Vandenburg is een Nederlandse gitarist, zanger en vooral markante voorman van de Haagse New Wave popband Gruppo Sportivo, opgericht in 1976. Hans Vandenburg speelt daarnaast ook in o.a. Buddy Odor Stop en Dierenpark (Ouwe Hans Dierenpark), brengt enkele soloplaten uit en produceert platen van andere groepen zoals Hallo Venray. Eind jaren 70 behaalde de band Gruppo Sportivo op de eerste golven van de new wave een nationale populariteit. De vaste formule van de band bestond uit popsongs, met veel aandacht voor relativering van personen en situaties, humor (knipogen naar), muziek-citaten en slapstick in de performance; vaak gingen de songs over een 'antiheld'. In 2011 verschijnt de cd Secret Of Success en viert Gruppo Sportivo het 35-jarig bestaan met een theatertour. Hans Vandenburg scoorde samen met Gruppo Sportivo o.a. de hits Out There In The Jungle, Rock 'N Roll, Hey Girl, Tokyo, Disco Really Made it, Sleeping Bag, Beep Beep Love en I Don't Think So.

Koos Postema feliciteren?

Nationaal
Is nu 86 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 17 augustus 1932

> voor 87e verjaardag
Koos Postema, geboren als Jacobus Gerrit Postema te Rotterdam, is een Nederlands verslaggever en presentator. Koos Postema behaalt het diploma van de Rotterdamse Pedagogische academie, en gaat - na militaire dienst - als leraar aan de slag aan een Vormingsinstituut voor werkende jongeren in Rotterdam. Koos Postema staat 5 jaar voor de klas, waarna hij op 1 mei 1960 zijn mediacarrière begint als verslaggever bij de VARA-radio en even later op TV. Koos Postema werkte mee aan programma's als Dingen van de Dag, Achter het nieuws (VARA), Zo maar een zomeravond, Het Klein uur U, Het Groot uur U, Den Haag Vandaag (NOS), Langs de Lijn (NOS-radio), Met het oog op morgen (NOS-radio), Radio Tour de France, Ontbijt met Koos, Op leven en dood, Klasgenoten (Vara, Veronica), verkiezingsuitzendingen, ontbijtprogramma's tijdens de Olympische Spelen (met Harmen Siezen), Uitgestapt (RVU), Werken aan werk (RVU), Kaap de goede Hoop (RVU), Dossier Weerwerk (RVU), Koos Postema ter plekke (RVU), Het Referendum (RVU), Studio 2 (NOS/TROS) en hij was de commentator bij de televisie-uitzending van de inhuldigingsceremonie voor Koningin Beatrix 1980. Koos Postema won de Zilveren Nipkowschijf en is Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Willem Duys feliciteren?

Nationaal
Is nu 90 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 17 augustus 1928

> voor 91e verjaardag
Willem Duys, geboren te Bussum en overleden 2 juni 2011 te Hilversum, was een Nederlands radio- en tv-presentator en muziekproducent met eigen platenlabels. Willem Duys schreef in diverse muziekbladen en maakte op 1 juli 1959 zijn debuut als presentator. Bij de AVRO kreeg Willem Duys vanaf 1 november 1963 een wekelijkse onemanshow die hij Voor De Vuist Weg noemde, want hij hekelde repeteren en improviseerde liever. De show liep 15 jaar van 1963 tot 1978 met 176 afleveringen. Willem Duys werd bekend door de goudviskom op zijn presentatietafel, door zijn vaderlandsliefde, door zijn muzikale primeurs, en door zijn eeuwige rivaliteit met VARA-tegenhangster Mies Bouwman. Willem Duys presenteerde ook decennialang Muziekmozaïek op de radio, presenteerde het Grand Gala du Disque, tenniswedstrijden, Nationaal en Eurovisiesongfestival en was panellid in de tv-quiz Babbelonië. Willem Duys won tevens de Gouden Televizier-Ring Oeuvreprijs in 1974. Op 27 juni 1999 nam Willem Duys afscheid, na een carrière van 40 jaar als presentator van de AVRO én op 17 mei 2011 werd hij geëerd in de "Duysendste aflevering" van het tv-programma De Wereld Draait Door. Ludiek: in z'n jonge jaren was Willem Duys nationaal ook bekend als tennisser.

Mohammed Chaara feliciteren?

Nationaal
Is nu 38 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
zaterdag, 16 augustus 1980

> voor 39e verjaardag
Mohammed Chaara, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse acteur van Marokkaanse afkomst. Mohammed Chaara begon zijn carrière in Goudkust als Samir Amarani. Verder is hij vooral bekend als Mussi uit de film en serie Shouf Shouf Habibi! en Shouf Shouf!. Mohammed Chaara is ook de iniatiefnemer van Project Paspoort, een project voor scholen en leerlingen dat kinderen aan het denken zet over hun toekomst. Hij bezoekt hierbij als gastdocent verschillende scholen. Mohammed Chaara werkte o.a. mee aan de films en tv-programma's De Straat Is Van Ons, Oesters Van Nam Kee, Shouf Shouf Habibi, Zwarte Zwanen, Het Schnitzelparadijs, Nachtrit, Kicks, Goudkust, Spangen, Costa!, Hartslag I, Hartslag II, Missie Warmoestraat, Baantjer, Alex FM, De Pelgrimscode van de EO en Shouf Shouf de serie.

Anne-Mieke Ruyten feliciteren?

Nationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
dinsdag, 16 augustus 1960

> voor 59e verjaardag
Anne-Mieke Ruyten, geboren als Johanna Maria Catharina Theresia Ruyten te Venray, is een Nederlands actrice, stemacteur en regisseuse. Anne-Mieke Ruyten werd vooral bekend door haar komische rollen in de tv-series Sam Sam en Kinderen Geen Bezwaar. Anne-Mieke Ruyten werkte mee aan verscheidene theater- en tv-producties zoals Ik Mik Loreland, De Sylvia Millecam Show, De Victorie, Zaterdagavond Café, Spijkerhoek, Kees & Co, Sam Sam, Kinderen Geen Bezwaar, Winnieh De Poeh, De Moomins, Free Willy, George In The Jungle, Tiny Toons, Darkwing Duck, Ratjetoe, Schakels Als Marianne, The Sound Of Music, Sneeuwwitje, Anatevka, Tsjechov, Spotgeesten, Tita Tovenaar en De Flat Van Jet.

Barry Hay (Golden Earring) feliciteren?

Nationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
maandag, 16 augustus 1948

> voor 71e verjaardag
Barry Hay, geboren als Barry Andrew Hay te Fyzabad (India) is de zanger van Golden Earring. Barry Hay is geboren in India en kwam op 10-jarige leeftijd met zijn moeder naar Nederland. Tijdens zijn jeugd zit Barry Hay op een Engelstalig internaat, waar hij leert voor zichzelf op te komen en ook het Engels perfect leert beheersen. In 1967 wordt Barry Hay de zanger van de Golden Earring - voorheen ook wel de Golden Earrings genoemd - met als bezetting George Kooymans, Rinus Gerritsen en later Cesar Zuiderwijk. Begin jaren zeventig werpt Barry Hay zich op als de leadzanger en voorzichtig als tekstdichter. Deze toegevoegde waarde en het feit dat de Golden Earring een ruigere sound krijgt en als podiumact onstuimiger, heeft vele hits tot gevolg, zelfs tot over de landsgrenzen krijgt het dikke hits, zoals bijvoorbeeld met Radar Love en When The Lady Smiles in Amerika. Enkele hits van de Golden Earring zijn Please Go, That Day, Dong-Dong-Diki-Digi-Dong, Just A Little Bit Of Peace In My Heart, Another 45 Miles, Back Home, Radar Love, Twilight Zone, When The Lady Smiles, Quiet Eyes, Going To The Run, Hold Me Now, Burning Stuntman, The Devil Made Me Do It, Yes! We're On Fire, I've Just Lost Somebody en Angel.

Ed van Thijn feliciteren?

Nationaal
Is nu 84 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
donderdag, 16 augustus 1934

> voor 85e verjaardag
Ed van Thijn, geboren als Eduard van Thijn te Amsterdam, is een Nederlands politicus van Joodse afkomst. Namens de Partij van de Arbeid / PvdA was Ed van Thijn o.m. Minister van Binnenlandse Zaken, lid van de Tweede Kamer en lid van de Eerste Kamer. Ed van Thijn was van 1983 tot 1994 Burgemeester van Amsterdam. Ed van Thijn maakte de Tweede Wereldoorlog van dichtbij mee, hij zat met zjin ouders in doorgangskamp Westerbork, maar wist middels een list van zijn vader het kamp te ontkomen, waarna hij op 18 adressen ondergedoken zat en de oorlog overleefde. Na afronding van zijn studie politieke en sociale wetenschappen aan de Gemeentelijke Universiteit van Amsterdam kwam Ed van Thijn in dienst van de Wiardi Beckman Stichting, het wetenschappelijke bureau van de PvdA en waarna hij uiteindelijk in de politiek belandde. Ed van Thijn schreef ook meerdere boeken en verhalen.

Sipke Jan Bousema feliciteren?

Nationaal
Is nu 42 jaar...
Jarig: 15 augustus 2019
zondag, 15 augustus 1976

> voor 43e verjaardag
Sipke Jan Bousema, geboren te Dokkum, is een Nederlandse televisiepresentator, acteur, voice-over en vooral bekend van Opsporing Verzocht. Sipke Jan Bousema maakte zijn televisiedebuut in januari 1999 bij Teleac/NOT als presentator bij het Schooltv Weekjournaal. Daarvoor was hij al actief geweest achter de schermen, o.a. als productie-assistent bij Toen Was Geluk Heel Gewoon. Sipke Jan Bousema werkte ook mee aan de TV-programma's Museumbende, ZipZoo: coördinaat X, ZipZoo: WorldWide, Heartbeat VIPS, Junior Eurovisiesongfestival, Wie Is De Mol?, Opsporing Verzocht en Ranking The Stars. Als acteur speelde Sipke Jan Bousema in o.a. De Schippers Van De Kameleon, Kameleon 2, de theatershow Sipke Jan En Het Mysterie Van De Magische Bol en musical Sprookjesboom in Theater de Efteling.

Koert-Jan de Bruijn feliciteren?

Nationaal
Is nu 42 jaar...
Jarig: 15 augustus 2019
zondag, 15 augustus 1976

> voor 43e verjaardag
Koert-Jan de Bruijn, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse acteur, model, presentator en werd bij het grote publiek bekend als Dennis Alberts in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Koert-Jan de Bruijn studeerde Commerciële Economie, studeerde toneel bij Kunstweb en deed een studie management. Koert-Jan de Bruijn was te zien in o.a. Kees & Co, Goudkust, Goede Tijden Slechte Tijden / GTST, Ik Kom Bij Je Eten, musical De Jantjes, Bestemming Nederland, RTL House Vision, Hider In The House, Jetix ochtendprogramma, Disney XD Rangers! etc. Koert-Jan de Bruijn is ook erg muzikaal en speelt o.a. piano.

Deze gadget op jouw site?