Deze gadget op jouw site?

Jan Nagel feliciteren?

Nationaal
Is nu 80 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 20 juni 1939

> voor 81e verjaardag
Jan Nagel, geboren als Johan George Nagel te Amsterdam, is een Nederlands politicus, verdienstelijk schaker, oud-programmamaker voor de VARA-radio en hij was lid van het partijbestuur van de Partij van de Arbeid / PvdA. Jan Nagel was mede-oprichter van het radioprogramma In De Rooie Haan en hij klom op tot eindredacteur van Achter Het Nieuws en hoofd informatie televisie en radio. Als politicus behoorde Jan Nagel tot de stroming Nieuw Links in de PvdA. Voor die partij was hij van 1977 tot 1983 lid van de Eerste Kamer. In 1993 stichtte Jan Nagel - na het verlaten van de PvdA - de lokale partij Leefbaar Hilversum. Namens die partij was hij lid van de gemeenteraad en korte tijd wethouder in Hilversum. In 2001 stichtte hij de politieke partij Leefbaar Nederland, waarin Jan Nagel o.a. samenwerkte met Henk Westbroek, Willem van Kooten en Pim Fortuyn. In 2005 hielp hij misdaadverslaggever Peter R. de Vries een nieuwe partij op te richten: de Partij voor Rechtvaardigheid, Daadkracht en Vooruitgang (PRDV), maar de partij behaalde geen zetels. In 2009 begon hij alweer met een nieuwe politieke partij, nu OokU geheten, zonder succes. En in 2011 werd hij wederom de voortrekker in de nieuwe partij 50plus / 50+ voor ouderen.

Glennis Grace feliciteren?

Nationaal
Is nu 41 jaar...
Jarig: 19 juni 2020
maandag, 19 juni 1978

> voor 42e verjaardag
Glennis Grace, echte naam Glenda Batta en geboren te Amsterdam, is een Nederlandse zangeres. Glenda Batta won in 1994 op 16-jarige leeftijd de Soundmixshow van Henny Huisman met haar act als Whitney Houston. Glennis Grace sleepte hiermee een platencontract in de wacht en haar eerste single I'm Gonna Be Strong behaalde nog datzelfde jaar een hoge notering in de Nederlandse Top 40. In 2005 deed Glennis Grace mee aan het Nationaal Songfestival en met de ballad My Impossible Dream vertegenwoordigde zij de Nederlandse inzending op het Eurovisiesongfestival in de Oekraïne. Enkele nummers van Glennis Grace zijn I'm Gonna Be Strong, Somewhere In Time, Always On My Mind, Absolutely Not, My Impossible Dream, Shake Up The Party, Hoe, Dansen Met Het Leven, Als Je Slaapt en Als Je Mij Weer Aankijkt. In 2011 maakte Glennis Grace een comeback door een dikke nummer 1 hit te scoren met het nummer Afscheid van Xander de Buisonjé / Volumia!

Richard Kemper feliciteren?

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 19 juni 2020
vrijdag, 19 juni 1970

> voor 50e verjaardag
Richard Kemper, geboren te Heemstede, is een Nederlandse cabaretièr en muzikant. Richard Kemper werd vooral bekend als de ene helft van het cabaret- en muziekduo Veldhuis & Kemper. De wortels van het cabaretduo Remco Veldhuis en Richard Kemper liggen in de reclamewereld. Het duo Veldhuis en Kemper is in 1997 bij elkaar gebracht door een gezamenlijke vriend, die er genoeg van kreeg om steeds maar van beiden aan te horen dat ze graag op het podium wilden staan. Geen van beiden had theaterervaring, maar nog diezelfde avond al bleek er chemie te zitten tussen de twee cabaretiers. In 1999 eindigden Veldhuis & Kemper als tweede achter Marc-Marie Huijbregts op het Camerettenfestival, waarna Veldhuis en Kemper vervolgens hun eigen theatershows op de bühne brengen en hun eerste programma Half Zo Echt is gelijk een succes. Het finalenummer Ik Wou Dat Ik Jou Was wordt zelfs een dikke hit in de Nederlandse Top 40 en België. Veldhuis & Kemper stonden ook meerdere malen in het voorprogramma van Marco Borsato in een uitverkochte Kuip en het duo brengt geregeld het Nederlandse lied ten gehore op verscheidene podia.

Jos Brink feliciteren?

Nationaal
Is nu 77 jaar...
Jarig: 19 juni 2020
vrijdag, 19 juni 1942

> voor 78e verjaardag
Jos Brink, geboren als Josephus Gerardus Brink te Heiloo en overleden te Amsterdam op 17 augustus 2007, was een Nederlandse (hoorspel)acteur, cabaretier, musicalster en -producent, columnist, schrijver, predikant, radio- en tv-presentator. Jos Brink maakte zijn debuut in 1959 bij de hoorspelkern van de Nederlandse Radio Unie. Vervolgens werd hij presentator op radio - hij was presentator van het concert van The Rolling Stones in het Kurhaus in Scheveningen (1964), dat werd afgebroken door rellen. Jos Brink heeft ook in vele cabaret- en musicalvoorstellingen gespeeld, vaak samen met zijn levenspartner Frank Sanders, en heeft veel gepubliceerd waaronder het Handboek Voor Hulpsinterklazen. Als Jos Brink ook op tv gaat presenteren, stijgt zijn populariteit door programma's als Babbelonië, Wedden Dat..?, AVRO's Puzzeluur, De 64.000 Gulden Vraag en TV Toppers. Jos Brink maakte ook deel uit van de cabaretgezelschap Purper. Jos Brink sprak zich openlijk uit over zijn geaardheid en maakte zich sterk voor de acceptatie van homoseksualiteit. Verder was Brink actief als pastor-predikant en verbonden als voorganger aan de oecumenische basisgemeente De Duif Amsterdam. Jos Brink is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Linsy Heister feliciteren?

Nationaal
Is nu 31 jaar...
Jarig: 18 juni 2020
zaterdag, 18 juni 1988

> voor 32e verjaardag
Linsy Heister is een Nederlandse zwemster, met voornamelijk succes in zwemmen in het open water. Linsy Heister werd in 2010 wereldkampioen openwaterzwemmen in het Canadese Roberval op het onderdeel 25 km. Tevens werd Linsy Heister in 2010 Europees kampioen op het olympisch onderdeel 10 km open water zwemmen. Linsy Heister zwemt/zwom bij PSV en haar trainer is/was Marcel Wouda.

Egbert Jan Weeber feliciteren?

Nationaal
Is nu 38 jaar...
Jarig: 18 juni 2020
donderdag, 18 juni 1981

> voor 39e verjaardag
Egbert Jan Weeber, geboren te Groningen, is een Nederlandse acteur voor film, tv en theater. Egbert Jan Weeber studeerde aan de Theaterschool in Groningen en debuteerde in 2000 in de BNN-serie Finals en met een rol in Baantjer. Egbert Jan Weeber kreeg in 2001 een Gouden Kalf-nominatie voor zijn rol in Uitgesloten en hij presenteerde ook het radioprogramma Spam op 3FM. Maar hij is toch vooral acteur: Finals, Baantjer, Uitgesloten, Necrocam, Dunya & Desie, Polonaise, Achttien, Oester Van Nam Kee, Perspectiefcorrectie, Van God Los, Kees De Jongen, Snowfever, Flirt, Eilandgasten, Vivere, Alibi, Anubis En Het Pad Der 7 Zonden, Flikken Maastricht, Bollywood Hero, Verborgen Gebreken, De Hoofdprijs, Het Leven Uit Een Dag, De Troon - Willem Der Nederlanden en Sint.

Kathleen Aerts feliciteren?

Nationaal
Is nu 41 jaar...
Jarig: 18 juni 2020
zondag, 18 juni 1978

> voor 42e verjaardag
Kathelijne Elisabeth Maria (Kathleen) Aerts, oftewel Kathleen Aerts, is een Belgische zangeres. Kathleen Aerts werd vooral bekend als de blonde en jongste zangeres van de populaire Vlaamse meidengroep K3. In maart 2009 maakte Kathleen Aerts na 10 jaar K3 bekend, dat ze solo verder ging. Haar eerste solosingle was Zumba Yade.

Irene Moors feliciteren?

Nationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 18 juni 2020
zondag, 18 juni 1967

> voor 53e verjaardag
Irene Moors is een Nederlandse TV-presentatrice. Irene Moors debuteerde in het NCRV-programma Dit Is Disney. In 1989, bij de introductie van commerciële televisie in Nederland, stapte zij over naar RTL Veronique, het latere RTL4. Hier begon ze het programma Telekids te presenteren, eerst alleen en daarna samen met Carlo Boszhard, wat de definitieve doorbraak als presentatrice voor haar betekende. Enkele andere TV-programma's van Irene Moors zijn; Hitbingo, Eigen Huis & Tuin, Life & Cooking, RTL Boulevard, Doe Een Wens, De TV Kantine, Let's Dance en Life 4 You.

Henny Huisman feliciteren?

Nationaal
Is nu 68 jaar...
Jarig: 18 juni 2020
maandag, 18 juni 1951

> voor 69e verjaardag
Henny Huisman, geboren als Hendrikus Josephus Huisman te Zaandam, is een Nederlands televisiepresentator en zanger. Henny Huisman is beschermheer van de stichting Nederland Positief. Henny Huisman was aanvankelijk drummer (hij speelde in de band Lucifer, samen met zangeres Margriet Eshuijs), diskjockey en presentator van evenementen, maar uiteindelijk rolde hij het televisievak in. Tijdens zijn werk als dj in discotheken kreeg Hennie Huisman een gouden ingeving - in verschillende clubs liet hij bezoekers bekende artiesten imiteren. Dit sloeg zo aan, dat hij het idee uitwerkte tot een televisieprogramma, en met dat concept naar diverse omroepen stapte. Aanvankelijk zagen die er niets in, maar Joop van den Ende - latere Endemol - hapte uiteindelijk, waarna de Henny Huisman Playback Show uitgroeide tot een groot succes op TV. Vele programma's volgden; Soundmixshow, Mini Playbackshow, Moppentrommel, Sterren Playbackshow, Surpriseshow, Hartengala, Wie Is Wie?, Henny Zoekt God, Huize Huisman, Korenslag en Steracteur Sterartiest. In 2008 ontving Henny Huisman voor zijn gehele carrière een Glamour Award in de categorie televisie.

Ferry Doedens feliciteren?

Nationaal
Is nu 29 jaar...
Jarig: 17 juni 2020
zondag, 17 juni 1990

> voor 30e verjaardag
Ferry Doedens, geboren te Drachten, is een Nederlands acteur en zanger. Ferry Doedens is o.a. bekend geworden door zijn prestaties als levend standbeeld, waarmee hij zelfs kampioenschappen won en door zijn rol in de soap GTST. Ferry Doedens deed in 2007 mee aan de 4e editie van Idols, maar hij wist de live shows niet te halen. Hierna zit Ferry Doedens nog in de nieuwe boyband IDSF, dat werd geen succes, maar succesvol is Ferry Doedens wel als acteur in de rol van Lucas Sanders in Goede Tijden, Slechte Tijden GTST. Dit werd het eerste homoseksuele personage in de soap Goede Tijden Slechte Tijden.

Deze gadget op jouw site?