Deze gadget op jouw site?

Kim Kötter feliciteren?

Nationaal
Is nu 35 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 27 juli 1982

> voor 36e verjaardag
Kim Kötter, geboren te Losser, is een Nederlands fotomodel, actrice en presentatrice. Kim Kötter kreeg enige bekendheid nadat zij als Miss Overijssel verkozen werd tot Miss Universe Nederland 2002. Kim Kötter studeerde Beleids- en Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg, maar brak deze studie af toen ze meedeed aan de Miss Universe-verkiezing 2002 en daar als 10e eindigde. Na deze verkiezing heeft Kötter haar eigen modellenbureau opgericht; Models - by Kim Kötter. Zij was tevens te zien als het personage Debby in de Twentse soapserie Van Jonge Leu En Oale Groond, uitgezonden op RTV Oost en TV2 Nederland. Daarna was Kim Kötter actief als schrijfster voor De Twentsche Courant Tubantia, presenteerde ze verscheidene modeshows en werkte mee aan tv-programma's als o.a. RTL4 Health Angels en Fort Boyard. Daarnaast verwierf Kim Kötter de rechten van Miss Overijssel-verkiezing en het organiseren van Miss Universe Nederland, Miss Universe Duitsland, Miss World Nederland en Mister Holland verkiezingen, waarmee ze probeert duidelijkheid te verschaffen rond de miss-verkiezingen. In 2011 werd Kim Kötter tijdens het Amsterdam Fashion Gala gelauwerd met de Style Award van de Dutch Model Award.

Theo Janssen feliciteren?

Nationaal
Is nu 36 jaar...
Jarig: Vandaag
maandag, 27 juli 1981

> voor 37e verjaardag
Theo Janssen, geboren te Arnhem, is een Nederlandse voetballer. De middenvelder Theo Janssen heeft een mooie vrije trap en heeft o.a. gespeeld bij Vitesse, KRC Genk België, FC Twente en als international bij het Nederlands elftal. In 2010 werd Theo Janssen landskampioen van Nederland met FC Twente Enschede en in 2011 won hij de nationale beker met Twente met een gewonnen finale tegen AFC Ajax Amsterdam. Vanaf seizoen 2011-2012 speelt Theo Janssen voor Ajax in Amsterdam.

Gürkan Küçüksentürk feliciteren?

Nationaal
Is nu 38 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 27 juli 1979

> voor 39e verjaardag
Gürkan Küçüksentürk, geboren te Hoorn, is een Nederlandse acteur van Turkse afkomst. Gürkan Küçüksentürk heeft de opleiding Sociaal Cultureel Werk afgerond en daarna de propedeuse voor Culturele en Maatschappelijke Vorming gehaald. Gürkan Küçüksentürk werkte in verschillende theatergroepen en hij deed ook bij televisie de nodige ervaring op. Zo werkte Gürkan Küçüksentürk voor Teleac bij programma's als Media Onder Het Mes, Lezen In Het VMBO en Vrienden Zonder Grenzen. Verder speelde hij in de films Eerkwestie, de multicultikomedie Het schnitzelparadijs en een gastrol in Gooische Frieten. In de soap Onderweg Naar Morgen / ONM speelde Gürkan Küçüksentürk in de periode 2004-2010 de rol van co-assistent Ilyas Cabar. Sinds eind 2010 speelt Gürkan Küçüksentürk de rol van Sinan in de tv-comedy Kinderen Geen Bezwaar van de VARA.

Thijs Römer feliciteren?

Nationaal
Is nu 39 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 27 juli 1978

> voor 40e verjaardag
Thijs Römer, geboren te Amsterdam, is een Nederlands acteur. Thijs Römer is de kleinzoon van acteur Piet Römer, zoon van acteur Peter Römer, broer van actrice Nienke Römer en neef van producer Paul Römer. Thijs Römer is de man van Katja Schuurman, zijn tegenspeelster in de dramaserie Medea. In 2005 won Thijs Römer een Gouden Kalf voor zijn rol als fotojournalist in de film 06/05 van regisseur Theo van Gogh, waarmee hij veel samenwerkte. Thijs Römer speelde in vele theater-, televisie en filmproducties; Russen, Meiden Van De Wit, Ernstige Delicten, Grijpstra & De Gier, Boks, Cool, 06/05, Ter Ziele, Afblijven, Blind Date, Kapitein Rob En Het Geheim Van Professor Lupardi, Het Wapen Van Geldrop, Malpensa, Medea en Najib En Julia.

Jeroen Tjepkema feliciteren?

Nationaal
Is nu 47 jaar...
Jarig: Vandaag
maandag, 27 juli 1970

> voor 48e verjaardag
Jeroen Tjepkema, geboren als Jeroen Johannes Franciscus Tjepkema te Amsterdam, is een Nederlands nieuwsredacteur en nieuwslezer. Sinds 2006 is hij nieuwsredacteur en nieuwslezer bij het NOS Journaal en presenteert hij dus zowel het nieuws op radio en tv. Tijdens zijn rechtenstudie aan de Universiteit van Amsterdam werkte Jeroen Tjepkema als freelance nieuwslezer en redacteur voor Radio Amsterdam, Radio Noordzee en Radio 10 Gold. Na zijn afstuderen werd hij nieuwslezer bij Sky Radio. In 2000 stapte Jeroen Tjepkema over naar het NOS Radionieuws en werd hij nieuwslezer op radio en TV.

Monique Sluyter feliciteren?

Nationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 27 juli 1967

> voor 51e verjaardag
Monique Sluyter, geboren te Sneek, is een Nederlands model, journaliste en televisiepresentatrice. Monique Sluyter werd op haar 18e jaar ontdekt tijdens een miss-wedstrijd. Ze verhuisde naar Milaan waar ze als ballerina optrad in een Italiaans televisieprogramma. Later werd ze assistente van de presentator in een erotisch programma dat in verschillende landen werd uitgezonden onder de naam Tutti Frutti. In 1992 begon Monique Sluyter bij de Nederlandse omroep Veronica met een eigen televisieprogramma Erotica. Ze werd al snel gevraagd door Playboy Nederland en ook voor Playboy USA maakte ze een special. Door Hugh Hefner werd Monique Sluyter in The Playboy Mansion USA uitgenodigd en tevens was ze te zien op Playboy TV. In de film "True Romance" van Quintin Tarantino had Monique Sluyter haar Housetrack "I Want Your Body" als Nymphomania featured by Monique Sluyter. Verder speelde ze een rol in de films Langer Licht, Deuce Bigalow, Daisy en deed ze mee aan programma's als Hotel Big Brother, datingprogramma Na Sluytingstijd, Babewatch, Showgirl etc. Monique Sluyter schildert ook en haar modellenbureau "Monique Sluyter Models" werkt samen met grote castingbureau's.

Patrick Stoof feliciteren?

Nationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 27 juli 1967

> voor 51e verjaardag
Patrick Stoof, geboren te Tiel, is een Nederlands acteur, tekstschrijver, toneelregisseur en theaterdocent. Patrick Stoof studeerde een jaar aan de Theater Vormings Klas en werd daarna aangenomen op de Amsterdamse Theaterschool, richting Theater-Docent. Als gastregisseur was hij verbonden aan de Academie voor Kleinkunst en maakte o.a. met Plien en Bianca verschillende succesvolle theaterproducties. In 1998 won Patrick Stoof als cabaretier het Rotterdamse Cameretten met een deel uit zijn soloprogramma Sparren. Na zijn tweede cabaretvoorstelling hield Patrick het theater even voor gezien en ging hij als tekstschrijver werken voor verschillende tv-programma’s, zoals Kopspijkers en later Koppensnellers, waar hij ook met enige regelmaat als typetje was te zien. Daarnaast is Patrick Stoof actief als stemacteur en was hij te zien in een aantal (inter)nationale commercials voor o.a. McDonald's (winnaar Gouden lamp 2006), KPN Telecom (de Dongel) en UPS (als tegenspeler van Jean Reno). Patrick Stoof speelde in de film Rebuy zijn eerste hoofdrol en hij speelde verschillende gastrollen op tv; Grijpstra En De Gier, Flikken Maastricht, Daar Vliegende Panters, Van Zon Op Zaterdag, S1NGLE en hij werkte mee aan Wie Is De Mol?

Sjuul Paradijs feliciteren?

Nationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 27 juli 1962

> voor 56e verjaardag
Sjuul Paradijs, geboren te Amsterdam, is een Nederlands journalist en werd in 2009 de hoofdredacteur van het dagblad De Telegraaf. Tevens kondigde Sjuul Paradijs in 2009 aan om een publieke omroep op te richten: Wakker Nederland / WNL. Sjuul Paradijs studeerde rechten aan de Universiteit Leiden en in 1986 begon hij bij het Amsterdamse weekblad De Echo. Twee jaar later kwam Sjuul Paradijs te werken bij De Financiële Telegraaf, waarna hij doorgroeide naar het hoofdredacteurschap van de Telegraaf. Samen met Kees Lunshof richtte Sjuul Paradijs de commissie Paradijs op, die als doel had om politieke interviews niet langer te autoriseren, maar de proef mislukte omdat weinig voorlichters het aandurfden.

Henny Vrienten feliciteren?

Nationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 27 juli 1948

> voor 70e verjaardag
Henny Vrienten, geboren te Tilburg, is een Nederlandse zanger, bassist en componist. Henny Vrienten werd bij het grote publiek bekend als zanger van de band Doe Maar in de jaren '80. In de jaren zestig speelde hij in diverse beatgroepen en begin jaren zeventig werd Henny Vrienten door Boudewijn de Groot gevraagd als lid van zijn begeleidingsband; daarin speelde hij voor het eerst samen met Ernst Jansz, die ook lid van Doe Maar zou worden. In 1980 trad Vrienten toe tot Doe Maar, als vervanger van Piet Dekker, de band groeide uit tot een fenomeen in die tijd met hits als; Ik Zou Het Willen Doen, Sinds 1 Dag Of 2 (32 Jaar), Smoorverliefd, Doris Day, Is Dit Alles, De Bom, Pa, 1 Nacht Alleen, Macho, Als Niet Als en Watje. Hierna maakte Henny Vrienten soloalbums, schreef ook filmmuziek, deed mee aan een aantal theatertournees en werkte aan verschillende muziekprojecten voor televisie, theater, musicals en overige. Henny Vrienten had samen met Herman Brood de hits Als Je Wint en 50 Jaar en schreef soundtracks voor o.a. de producties Jan Rap En Z'n Maat, De Gulle Minnaar, Kongo, Left Luggage, Kruimeltje, The Discovery Of Heaven, Pietje Bell, Ciske De Rat musical en Petticoat musical.

Philip Freriks feliciteren?

Nationaal
Is nu 73 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 27 juli 1944

> voor 74e verjaardag
Philip Freriks, geboren als Philip Johan Freriks te Utrecht, is een Nederlands journalist en schrijver. Van 1996 t/m 18 december 2009 was Philip Freriks presentator bij het NOS Journaal. Daarnaast presenteerde Philip Freriks decennialang het Groot Dictee Der Nederlandse Taal en maakte hij reportages tijdens de Tour De France voor het programma-onderdeel Le Tour De Fifi in De Avondetappe van Mart Smeets. Philip Freriks wordt beschouwd als een niet-alledaagse presentator door zijn soms bloemrijke taalgebruik en zijn talrijke versprekingen. Philip Freriks is getrouwd met een Française, vertoeft graag in Frankrijk en mag een francofiel genoemd worden.

Deze gadget op jouw site?