Deze gadget op jouw site?

Peter R. de Vries feliciteren?

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 14 november 1956

> voor 64e verjaardag
Peter Rudolf de Vries, beter bekend als Peter R. de Vries, is een Nederlandse misdaadverslaggever met een eigen TV-programma. Tevens mengt hij zich soms in de landelijke politiek, waarvoor hij o.a. de politieke partij PRDV oprichtte. Door vele misdaadzaken te volgen en ze zelfs op te lossen, is Peter R. de Vries nationaal bekend geworden en geniet hij hoog aanzien als deskundige. Enkele zaken waarmee Peter R. de Vries mee van doen heeft gehad zijn de ontvoering van Freddy Heineken, Steve Brown, de Puttense moordzaak, affaire Mabel Wisse Smit en Klaas Bruinsma, de afgedankte computer van officier van Justitie Tonino, de zaak Joran van der Sloot en verdwijning van Natalee Hollaway. Voor de TV-uitzending over de verdwijning van Natalee Holloway ontving Peter R. de Vries een Emmy Award.

Prins Charles feliciteren?

Internationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: Vandaag
zondag, 14 november 1948

> voor 72e verjaardag
Charles Philip Arthur George, Prins Charles van Wales, is de oudste zoon en vermoedelijke opvolger van de Britse koningin Elizabeth II. Zijn officiële titel is ZKH de Prins van Wales, of in Schotland ZKH de Prins Charles, Hertog van Rothesay. Als hij zijn moeder zal opvolgen zal hij constitutioneel koning worden van Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Jamaica, Barbados, de Bahama's, Grenada, Papoea-Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Antigua en Barbuda, Belize en Saint Kitts en Nevis. Prins Charles zal echter niet noodzakelijkerwijs ook de titel Hoofd van het Gemenebest beërven. Verder overweegt de Britse kroonprins ook om na zijn troonsbestijging te regeren als George VII en niet als Karel III (of Charles III). Hij zou dat dan doen als eerbetoon aan zijn grootvader George VI en omdat er aan de naam Charles te veel negatieve connotaties hangen. Sinds januari 2007 is Prins Charles de langst op de troonsbestijging wachtende troonopvolger uit de Britse geschiedenis. Prins Charles is geboren op Buckingham Palace. Hij is de oudste zoon van koningin Elizabeth II en prins Philip. Zijn eerste huwelijk in 1981 met Prinses Diana c.q. Lady Diana hield s

Astrid Lindgren feliciteren?

Internationaal
Is nu 112 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 14 november 1907

> voor 113e verjaardag
Astrid Lindgren, geboren als Astrid Anna Emilia Ericsson te Vimmerby en overleden op 28 januari 2002 te Stockholm, was een Zweedse schrijfster die wereldberoemd werd met Pippi Langkous en haar andere kinderverhalen - ook veel volwassenen lezen het. Astrid Ericsson werd op haar 18e zwanger (zoon Lars), toen ze een opleiding als journaliste deed bij de lokale krant. De vader/hoofdredacteur wilde met haar trouwen, maar Astrid weigerde en verhuisde naar Stockholm, leerde daar voor secretaresse en kreeg werk als kantoorhulp en stenografe. In 1928 ontmoette ze haar toekomstige echtgenoot met wie ze dochter Karin kreeg, Sture Lindgren (1898-1952), die daar op dat moment kantoorchef was. Lindgren vertelde Karin altijd eigen verhaaltjes en ze besloot deze op te schrijven. Parallel met haar schrijversbaan werkte Astrid Lindgren vanaf haar 40e t/m 65e als redactrice bij de uitgeverij Rabén & Sjögren, die tevens al haar boeken uitgaf. Astrid Lindgren kreeg vele prijzen en haar werk wordt in meer dan 100 landen uitgegeven; Pippi Langkous, Bolderburen, Erik En Karlsson Van Het Dak, Rasmus En De Landloper, Samen Op 'T Eiland Zeekraai, De Gebroeders Leeuwenhart, Michiel Van De Hazelhoeve, Ronja De Roversdochter, Sprookjes etc.

Jeffrey Bruma feliciteren?

Nationaal
Is nu 28 jaar...
Jarig: 13 november 2020
woensdag, 13 november 1991

> voor 29e verjaardag
Jeffrey Bruma, geboren als Jeffrey van Homoet te Rotterdam, maar veranderde zijn naam na de scheiding van zijn ouders. Jeffrey Bruma is een profvoetballer, die speelde bij Feyenoord Rotterdam en die voor zijn 16e reeds een contract tekende bij Chelsea FC. Op 24 oktober 2009 maakte Jeffrey Bruma op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de Premier League en debuteerde in augustus 2009 als voor Jong Oranje.

Bob de Jong feliciteren?

Nationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 13 november 2020
zaterdag, 13 november 1976

> voor 44e verjaardag
Bob de Jong is een Nederlandse topschaatser die gespecialiseerd is in de lange afstanden 5km en 10km. Bob de Jong debuteerde toen hij wereldkampioen werd bij de junioren in 1995 en 1996. Daarna won Bob de Jong vele prijzen op NK en WK afstanden en zelfs goud 10km op de Olympische Spelen van Turijn in 2006.

Sandra Schuurhof feliciteren?

Nationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: 13 november 2020
zaterdag, 13 november 1971

> voor 49e verjaardag
Sandra Schuurhof, geboren in Den Haag, is verslaggever en royalty-deskundige. Ruim 10 jaar geleden begon Sandra Schuurhof als algemeen verslaggever bij RTL Nieuws en in 2006 werd ze tevens koningshuis-verslaggever bij RTL. Eind 2008 breidde ze dat nog verder uit door aan de slag te gaan als royalty-deskundige bij RTL Boulevard. In 2009 is Sandra Schuurhof in het RTL 4-programma Wat Vindt Nederland? te zien als vaste deskundige en stijgt haar bekendheid nog meer.

Ayaan Hirsi Ali feliciteren?

Nationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 13 november 2020
donderdag, 13 november 1969

> voor 51e verjaardag
Ayaan Hirsi Ali, geboren als Ayaan Hirsi Magan in Mogadishu Somalië, is een Nederlandse publiciste, feministe en politica. Ayaan Hirsi Ali staat bekend als critica van de politieke islam. In 1992 vond er in Somalië een humanitaire crisis plaats en diverse groepen bestreden elkaar in een hevige burgeroorlog - circa 2 miljoen Somaliërs verbleven in vluchtelingenkampen. Ayaan Hirsi Ali vluchtte naar Nederland en kreeg uiteindelijk een permanente verblijfsvergunning, maar jaren later gaf ze toe dat ze een economisch vluchteling was. Niettemin vond Ayaan Hirsi Ali hierna zeer snel haar weg in Nederland; ze leerde uitstekend de Nederlandse taal, studeerde o.a. politicologie, werkte als tolk/vertaler, was wetenschappelijk medewerkster en ging in 2003 de Tweede Kamer in voor de VVD. Ayaan Hirsi Ali werd in 1997 genaturaliseerd tot Nederlander. Na de film Submission van Theo van Gogh, waaraan Ayaan meewerkte, werden de leefomstandigheden (moord op Theo en bedreigingen vanuit de islam hoek) voor haar in Nederland dusdaning moeilijk, dat ze besloot in Amerika te gaan wonen en werken. Geregeld komt Ayaan Hirsi Ali over naar Nederland voor o.a. het houden van interviews of het in ontvangst nemen van onderscheidingen.

Gerard Butler feliciteren?

Internationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 13 november 2020
donderdag, 13 november 1969

> voor 51e verjaardag
Gerard Butler, geboren als Gerard James Butler te Glasgow, is een Schotse filmacteur. Gerard Butler is o.a. bekend geworden van zijn rollen in de films The Phantom Of The Opera, Butterfly On A Wheel, 300 en P.S. I Love You. In P.S. I Love You speelt Gerard Butler een personage genaamd Gerry wat in de realiteit zijn echte bijnaam is. Gerard Butler speelde o.a. in de films Mrs. Brown, Tomorrow Never Dies, Dracula 2000, Reign Of Fire, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle Of Life, Timeline, The Phantom Of The Opera, Beowulf & Grendel, 300, Butterfly On A Wheel, RocknRolla, Law Abiding Citizen, Gamer en The Bounty Hunter.

Steve Zahn feliciteren?

Internationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 13 november 2020
maandag, 13 november 1967

> voor 53e verjaardag
Steve Zahn, geboren als Steven James Zahn te Marshall, is een Amerikaans acteur en komiek. Steve Zahn won meerdere filmprijzen, zoals de juryprijs van het Sundance Film Festival en Golden Satellite Award. Steve Zahn maakte zijn filmdebuut in 1991 in de televisiefilm First Love, Fatal Love - een jaar later was hij voor het eerst op het witte doek te zien in Rain Without Thunder. Enkele andere films van Steve Zahn zijn Reality Bites, Crimson Tide, Race The Sun, That Thing You Do!, SubUrbia, The Object Of My Affection, Out Of Sight, Safe Men, You've Got Mail, Happy Texax, Forces Of Nature, Freak Talks About Sex, Stuart Little, Hamlet, Chain Of Fools, Evil Woman, Dr. Dolittle 2, Joy Ride, Chelsea Walls, Riding In Cars With Boys, Stuart Little 2, National Security, Daddy Day Car, Shattered Glass, Employee Of The Month, Speak, Sahara, Chicken Little, Bandidas, Rescue Dawn, The Great Buck Howard, Sunshine Cleaning, Strange Wilderness, Unstable Fables, Management, Night Train, A Perfect Getaway, Diary Of A Wimpy Kid en Calvin Marshall.

Whoopi Goldberg feliciteren?

Internationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 13 november 2020
zondag, 13 november 1955

> voor 65e verjaardag
Whoopi Goldberg, geboren als Caryn Elaine Johnson te New York, is een Amerikaanse actrice. Whoopi Goldberg won in 1990 een Oscar voor haar bijrol in Ghost, nadat ze in 1985 al een nominatie kreeg met haar hoofdrol in The Color Purple. Daarnaast kreeg Whoopi Goldberg meer dan 35 andere filmprijzen toegekend, zoals Emmy Award, Golden Globe, BAFTA Award, en American Comedy Award. De eerste filmrol van Whoopi Goldberg was in Citizen (1982), maar haar carrière kwam in een stroomversnelling door haar tweede verschijning, in de film The Color Purple (1985) van Steven Spielberg. Whoopi Goldberg werkte o.a. mee aan Citizen, The Color Purple, Jumpin' Jack Flash, Clara's Heart, Homer & Eddie, Ghost, The Long Walk Home, Sister Act, The Player, Loaded Weapon 1, Made In America, Sister Act 2, The Lion King, Corrina Corrina, Star Trek: Generations, Boys On The Side, Bogus, The Associate, A Christmas Caro, A Knight In Camelot, The Rugrats Movie, Girl Interrupted, The Adventures Of Rocky And Bullwinkle, Monkeybone, Rat Race, Star Trek, Pinocchio 3000, The Lion King, Racing Stripes, Whoopi en Stream.

Deze gadget op jouw site?