Deze gadget op jouw site?

Ricky van Wolfswinkel feliciteren?

Nationaal
Is nu 31 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 27 januari 1989

> voor 32e verjaardag
Ricky van Wolfswinkel, geboren te Woudenberg, is een Nederlands betaald voetballer die in de aanval speelt. Ricky van Wolfswinkel is een veelscorende spits die o.a. speelde bij Vitesse en FC Utrecht. Ricky van Wolfswinkel debuteerde op 11 augustus 2010 in het Nederlands voetbalelftal in een oefeninterland tegen Oekraïne. Ricky van Wolfswinkel is het neefje van oud FC Utrecht-spits Erik Willaarts.

Domien Verschuuren feliciteren?

Nationaal
Is nu 32 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 27 januari 1988

> voor 33e verjaardag
Domien Verschuuren, geboren te Tilburg, is een radio DJ en hij heeft voornamelijk gewerkt bij de NPS / 3FM. De radiocarrière van Domien Verschuuren begon al op jonge leeftijd thuis op zijn slaapkamer waar hij programma's maakte voor zijn familie. In de loop van de jaren 90 kwam Domien Verschuuren terecht bij de Lokale Omroep Goirle en ging hij ook internetradio maken, waarna hij zich omhoog werkte tot radio dj op landelijk niveau met o.a. de programma's Weekend DNA, Nacht DNA, Domien Is Wakker! en @Work op 3FM. In 2007 won Domien Verschuuren de Marconi-award voor Beste Aanstormend Talent.

Mark Owen (Take That) feliciteren?

Internationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 27 januari 1972

> voor 49e verjaardag
Mark Owen, geboren als Mark Anthony Owen te Oldham (Lancashire), is een Engelse zanger en songwriter. Mark Owen is vooral bekend geworden door Take That. Nadat de band Take That uit elkaar was gegaan in 1996, ging Mark Owen solo als zanger met hitjes als Child, Clementine en Four Minute Warning. Met Take That scoorde Howard Donald o.a. de hits A Million Love Songs, Could It Be Magic, Pray, Relight My Fire, Babe, Everything Changes, Love Ain't Here Anymore, Sure, Back For Good, Never Forget, How Deep Is Your Love, Patience, Shine, I'd Wait For Life, Rule The World, Greatest Day, The Garden en The Flood.

James Cromwell feliciteren?

Internationaal
Is nu 80 jaar...
Jarig: Vandaag
zaterdag, 27 januari 1940

> voor 81e verjaardag
James Cromwell, geboren als James Oliver Cromwell te Los Angeles, is een Amerikaans acteur. Voor zijn rol in de film Babe (het biggetje) werd James Cromwell genomineerd voor onder meer een Oscar / Academy Award. James Cromwell begon als Stretch Cunningham in de televisieserie All in the Family met Archie Bunker. Hierna speelde James Cromwell in nog vele andere series, maar echt bekend werd hij pas door rollen in grote Hollywood films; The Rockford Files, All In The Family, Murder By Death, Police Story, M*A*S*H, Diff'rent Strokes, Little House On The Prairie, The Wall, The House Of God, Revenge Of The Nerds, Family Ties, Night Court, Dallas, Riptide, Knight Rider, Hill Street Blues, Hunter, The New Twilight Zone, China Beach, Pink Cadillac, Life Goes On, Matlock, Jake And The Fatman, Star Trek: The Next Generation, Home Improvement, Renegade, The Client, The Babe, Eraser, The People vs. Larry Flint, Star Trek First Contact, L.A. Confidential, Deep Impact, Babe - Pig In The City, The Green Mile, Space Cowboys, ER, The Sum Of All Fears, The West Wing, I Robot, The Longest Yard, Six Feet Under, The Queen, Becoming Jane, Spider-Man 3, 24, W., Impact, Surrogates, Pope Pius XII en Flying Into Love.

Wolfgang Amadeus Mozart feliciteren?

Internationaal
Is nu 264 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 27 januari 1756

> voor 265e verjaardag
Wolfgang Amadeus Mozart, geboren te Salzburg (Oostenrijk) en overleden op 5 december te Wenen, was een componist, pianist, en dirigent van klassieke muziek. Zijn eigenlijke naam is Johannes Chrysostomus Wolfgangus Theophilus Mozart en hij noemde zichzelf het liefst Amadé of Amadeo. In de standaardvisie was W.A. Mozart een zogenaamd wonderkind dat op uitzonderlijk jonge leeftijd een aantal instrumenten kon bespelen en kon componeren. Reeds op jonge leeftijd heeft kwalitatief hoogstaand werk gecomponeerd. Mozart wordt als een van de belangrijkste en meest invloedrijke componisten beschouwd. Zijn werk heeft veel invloed gehad op latere componisten. Enkele bekende werken van Wolfgang Amadeus Mozart zijn Pianoconcert Nr. 12, Klarinetconcert in A, Pastorale Symfonie in Es-groot, Grote Symfonie in G-klein, Jupiter-Symfonie in C-groot, Jagd-Quartett, Dissonanzen-Quartett, de 11e Sonate; Andante Con Varazioni (Grazioso) en Rondo Alla Turca, Die Zauberflöte etc.

Geraldine Kemper feliciteren?

Nationaal
Is nu 30 jaar...
Jarig: 26 januari 2021
vrijdag, 26 januari 1990

> voor 31e verjaardag
Geraldine Kemper, geboren te Volendam, is een Nederlandse televisiepresentatrice van BNN. Ze won het tv-programma Sterretje Gezocht, waardoor ze een baan won als tv-presentatrice bij BNN en sindsdien is ze meer en meer te zien op tv. De Volendamse Geraldine Kemper studeerde sportmanagement en marketingmanagement. Geraldine Kemper was op TV te zien bij de soap Onderweg Naar Morgen / ONM, Try Before You Die, Spuiten En Slikken, Trick Mania bij 101 TV, Nu We Er Toch Zijn Op Vakantie, 101 Repo, Try Before You Die 2, Lekker Langzaam, Sterretje Gezocht, Spuiten En Slikken Zomertour etc. Ludiek: Geraldine Kemper heeft in 2009 geposeerd in de FHM en zij is het nichtje van zangeres Maribelle die in 1984 voor Nederland meedeed aan het Eurovisiesongfestival.

Kim van Kooten feliciteren?

Nationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 26 januari 2021
zaterdag, 26 januari 1974

> voor 47e verjaardag
Kim van Kooten, geboren te Purmerend, is een Nederlands actrice, schrijfster en scenariste. Kim van Kooten is de dochter van Kees van Kooten en Barbara Kits. Haar broer is de acteur en zanger Kasper van Kooten. Kim van Kooten begon aan een studie scenarioschrijven aan de Filmacademie, maar stopte daarmee reeds snel. Na een toevallige ontmoeting met regisseur Robert Jan Westdijk maakte Kim van Kooten haar debuut als actrice in diens debuut Zusje, waarna films en series zouden volgen als; Red Rain, Een Hoertje En Haar Broertje, Jezus Is Een Palestijn, Mariken, Olivetti 82, Minoes, Snapshots, Bella Bettien, Evelien, Loft en Phileine Zegt Sorry - voor haar hoofdrol in deze film kreeg ze een Gouden Kalf. Het scenarioschrijven pakte Kim van Kooten weer op, toen Theo van Gogh haar vroeg voor Blind date. Ze heeft zich gespecialiseerd in het uitwerken van karakters en levensechte dialogen. Als scenarioschrijfster heeft Kim van Kooten meegewerkt aan o.a. Nighthawks, Blind Date, Mariken, Met Grote Blijdschap, De Acteurs, musical Na De Zomer en Alles Is Liefde - deze film kreeg vele prijzen zoals een Gouden Kalf en De Rembrandt.

José Mourinho feliciteren?

Internationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 26 januari 2021
zaterdag, 26 januari 1963

> voor 58e verjaardag
José Mourinho, geboren als José Mário dos Santos Mourinho Félix te Setúbal Portugal, is een Portugees voetbalcoach. Na een bescheiden loopbaan als profvoetballer, is José Mourinho eerst als tolk van Sir Bobby Robson begonnen bij Sporting Lissabon, daarna werd hij assistent-trainer en uiteindelijk succesvol hoofdtrainer bij verscheidene clubs. Zijn bekendheid verwierf hij voornamelijk door met FC Porto verrassend de Champions League (Europa Cup 1) te winnen in seizoen 2003/2004. Daarna haalde José Mourinho veelvuldig prijzen als trainer bij clubs zoals FC Barcelona, SL Benfica, União Leiria, FC Porto, Chelsea en Internazionale.

Ellen DeGeneres feliciteren?

Internationaal
Is nu 62 jaar...
Jarig: 26 januari 2021
zondag, 26 januari 1958

> voor 63e verjaardag
Ellen DeGeneres, geboren als Ellen Lee DeGeneres te Metairie (Louisiana), is een Amerikaanse actrice, stand-up comédienne en presentatrice. Sinds 2003 presenteerde Ellen DeGeneres haar eigen talkshow; The Ellen DeGeneres Show, waarvoor ze enkele Emmy Awards won. Nadat ze de middelbare school had afgerond en besloten had dat een vervolgopleiding niets voor haar was, had Ellen DeGeneres uiteenlopende baantjes: van koerier voor een advocatenbureau tot verkoper van stofzuigers. De ontdekking van stand-upcomedy was bepalend voor haar leven en al gauw viel Ellen DeGeneres op tussen al haar mannelijke collega's. In 1989 verscheen ze op televisie in een bijrol in de komedie Open House, maar haar doorbraak bij het grote publiek kwam pas door haar rol in de sitcom Ellen. Hierna werkte ze mee aan o.a. de programma's, series en films; Coneheads, Roseanne, Mr. Wrong, Mad About You, Dr. Dolittle, Ellen, Edtv, Will & Grace en Finding Nemo. Ellen DeGeneres werd ook internationaal bekend, doordat ze in de serie Ellen openlijk uitkwam voor haar seksualiteit en daardoor werd zij het eerste lesbische hoofdpersonage in een populaire comedy. Ellen DeGeneres zet zich nog steeds in voor gelijke rechten voor homo's en lesbiennes.

Paul Newman feliciteren?

Internationaal
Is nu 95 jaar...
Jarig: 26 januari 2021
maandag, 26 januari 1925

> voor 96e verjaardag
Paul Newman, geboren als Paul Leonard Newman te Shaker Heights (Ohio) en overleden op 26 september 2008 te Westport (Connecticut), was een Amerikaans acteur. Na zijn militaire dienst in de marine tijdens de Tweede Wereldoorlog, studeerde Paul Newman drama aan de Universiteit van Yale. Via rollen bij de tv kwam hij in 1953 op Broadway en als snel kreeg hij ook een filmcontract. Hij was één van de beroemdste Amerikaanse acteurs van de jaren '60, met hoofdrollen in populaire films als The Hustler, Hud, Cool Hand Luke en Butch Cassidy And The Sundance Kid. Paul Newman werd 10 maal voor een Oscar genomineerd. In 1987 won hij de Oscar voor Beste Mannelijke Hoofdrol in The Color Of Money. Paul Newman was ook een befaamd filantroop en hielp veel goede doelen. Andere films van Paul Newman zijn o.a. The Silver Chalice, Somebody Up There Likes Me, The Long Hot Summer, Cat On A Hot Tin Roof, Exodus, Tom Curtain, Rachel Rachel, The Sting, The Towering Inferno, The Verdict, Nobody's Fool, Road To Perdition. In 1982 begon hij Newman's Own, een bedrijf dat verscheidene voedselproducten produceert en waarvan de winst wordt geschonken aan goede doelen, voornamelijk voor kinderen met kanker. Paul stierf zelf aan longkanker.

Deze gadget op jouw site?