Deze gadget op jouw site?

Jim Courier feliciteren?

Internationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: Vandaag
maandag, 17 augustus 1970

> voor 49e verjaardag
Jim Courier, geboren als James Spencer Courier Jr. te Sanford (Florida), is een voormalige Amerikaanse professionele tennisser. Als junior bezoekt Jim Courier in de jaren 80 de fameuze tennisschool van Nick Bollettieri en wordt hij tennisprof in 1988. Gedurende zijn carrière won Jim Courier 4 grandslamtoernooien; 2 maal de Australian Open en 2 maal Roland Garros - en is hij één van de weinige spelers die op alle vier de grandslam-toernooien de finale bereikte. Daarnaast voerde Jim Courier 58 weken de ATP wereldranglijst aan. Na zijn tennisloopbaan fungeerde Jim Courier regelmatig als tenniscommentator bij verschillende tv-stations en zette hij een sportevenementenbureau op. Tevens is Jim Courier medeoprichter van ‘Courier’s Kids’, een non-profitorganisatie die kinderen naschoolse programma’s biedt op het gebied van tennis en educatie.

Sean Penn feliciteren?

Internationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 17 augustus 1960

> voor 59e verjaardag
Sean Penn, geboren in Santa Monica, is een uiterst succesvolle Amerikaanse acteur en tevens regisseur. Sean Penn heeft talloze filmprijzen gewonnen, waaronder enkele Oscars. Enkele films van Sean Penn zijn Fast times At Ridgemont High, Summerspell, Bad Boys, Crackers, The Falcon And The Snowman, At Close Range, Shanghai Surprise, Colors, Judgment In Berlin, We're No Angels, Casualties Of War, Cool Blue, Carlito's Way, Dead Man Walking, Loved, She's So Lovely, The Game, The Thin Red Line, Sweet And Lowdown, Before Night Falls, I Am Sam, The Pledge, It's All About Love, Mystic River, 21 Grams, The Assassination of Richard Nixon, The Interpreter, All The King's Men, Into The Wild, Persepolis en Milk. Sean Penn is getrouwd geweest met zangeres Madonna en actrice Robin Wright.

Bartho Braat feliciteren?

Nationaal
Is nu 68 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 17 augustus 1950

> voor 69e verjaardag
Bartho Braat, geboren als Marcus Bartholomeus Braat te Leiden, is een Nederlands acteur in TV-series, films en theater. Hij werd vooral bekend als Jef Alberts uit de soap Goede Tijden, Slechte Tijden GTST. Bartho Braat studeerde na het behalen van zijn gymnasiumdiploma geschiedenis en Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Bartho Braat zat korte tijd op de Amsterdamse Theaterschool (regie/documentaire) maar koos toch voor een loopbaan als acteur en speelde o.a. in Overvallers In De Dierentuin, Mama Is Boos!, De Papegaai, Sinterklaas En De Verdwenen Pakjesboot, Rust Roest, Zeg 'Ns AAA, Het Wassende Water, Medisch Centrum West, Kunst En Vliegwerk, 12 Steden 13 Ongelukken, Goede Tijden Slechte Tijden, De Legende Van De Bokkenrijders, Baantjer en Jef De Film.

Hans Vandenburg feliciteren?

Nationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: Vandaag
zaterdag, 17 augustus 1946

> voor 73e verjaardag
Hans Vandenburg is een Nederlandse gitarist, zanger en vooral markante voorman van de Haagse New Wave popband Gruppo Sportivo, opgericht in 1976. Hans Vandenburg speelt daarnaast ook in o.a. Buddy Odor Stop en Dierenpark (Ouwe Hans Dierenpark), brengt enkele soloplaten uit en produceert platen van andere groepen zoals Hallo Venray. Eind jaren 70 behaalde de band Gruppo Sportivo op de eerste golven van de new wave een nationale populariteit. De vaste formule van de band bestond uit popsongs, met veel aandacht voor relativering van personen en situaties, humor (knipogen naar), muziek-citaten en slapstick in de performance; vaak gingen de songs over een 'antiheld'. In 2011 verschijnt de cd Secret Of Success en viert Gruppo Sportivo het 35-jarig bestaan met een theatertour. Hans Vandenburg scoorde samen met Gruppo Sportivo o.a. de hits Out There In The Jungle, Rock 'N Roll, Hey Girl, Tokyo, Disco Really Made it, Sleeping Bag, Beep Beep Love en I Don't Think So.

Robert De Niro feliciteren?

Internationaal
Is nu 75 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 17 augustus 1943

> voor 76e verjaardag
Robert Mario De Niro Jr., oftewel Robert De Niro, is geboren te New. Robert De Niro is een populaire Amerikaanse acteur met veel gewonnen prijzen, zoals Oscars. Enkele films van Robert De Niro zijn; The Godfather, Taxi Driver, The Deer Hunter, Raging Bull, Awakenings, Cape Fear, Goodfellas, Analyze This, Meet The Parents, The Good Shepherd, Once Upon A Time In America, Brazil, The Untouchables, Stanley & Iris, Backdraft, Mad Dog And Glory, Frankenstein, Casino, Heat, The Fan, Wag The Dog, Ronin, The Score en Meet The Fockers.

Koos Postema feliciteren?

Nationaal
Is nu 86 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 17 augustus 1932

> voor 87e verjaardag
Koos Postema, geboren als Jacobus Gerrit Postema te Rotterdam, is een Nederlands verslaggever en presentator. Koos Postema behaalt het diploma van de Rotterdamse Pedagogische academie, en gaat - na militaire dienst - als leraar aan de slag aan een Vormingsinstituut voor werkende jongeren in Rotterdam. Koos Postema staat 5 jaar voor de klas, waarna hij op 1 mei 1960 zijn mediacarrière begint als verslaggever bij de VARA-radio en even later op TV. Koos Postema werkte mee aan programma's als Dingen van de Dag, Achter het nieuws (VARA), Zo maar een zomeravond, Het Klein uur U, Het Groot uur U, Den Haag Vandaag (NOS), Langs de Lijn (NOS-radio), Met het oog op morgen (NOS-radio), Radio Tour de France, Ontbijt met Koos, Op leven en dood, Klasgenoten (Vara, Veronica), verkiezingsuitzendingen, ontbijtprogramma's tijdens de Olympische Spelen (met Harmen Siezen), Uitgestapt (RVU), Werken aan werk (RVU), Kaap de goede Hoop (RVU), Dossier Weerwerk (RVU), Koos Postema ter plekke (RVU), Het Referendum (RVU), Studio 2 (NOS/TROS) en hij was de commentator bij de televisie-uitzending van de inhuldigingsceremonie voor Koningin Beatrix 1980. Koos Postema won de Zilveren Nipkowschijf en is Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Willem Duys feliciteren?

Nationaal
Is nu 90 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 17 augustus 1928

> voor 91e verjaardag
Willem Duys, geboren te Bussum en overleden 2 juni 2011 te Hilversum, was een Nederlands radio- en tv-presentator en muziekproducent met eigen platenlabels. Willem Duys schreef in diverse muziekbladen en maakte op 1 juli 1959 zijn debuut als presentator. Bij de AVRO kreeg Willem Duys vanaf 1 november 1963 een wekelijkse onemanshow die hij Voor De Vuist Weg noemde, want hij hekelde repeteren en improviseerde liever. De show liep 15 jaar van 1963 tot 1978 met 176 afleveringen. Willem Duys werd bekend door de goudviskom op zijn presentatietafel, door zijn vaderlandsliefde, door zijn muzikale primeurs, en door zijn eeuwige rivaliteit met VARA-tegenhangster Mies Bouwman. Willem Duys presenteerde ook decennialang Muziekmozaïek op de radio, presenteerde het Grand Gala du Disque, tenniswedstrijden, Nationaal en Eurovisiesongfestival en was panellid in de tv-quiz Babbelonië. Willem Duys won tevens de Gouden Televizier-Ring Oeuvreprijs in 1974. Op 27 juni 1999 nam Willem Duys afscheid, na een carrière van 40 jaar als presentator van de AVRO én op 17 mei 2011 werd hij geëerd in de "Duysendste aflevering" van het tv-programma De Wereld Draait Door. Ludiek: in z'n jonge jaren was Willem Duys nationaal ook bekend als tennisser.

Mohammed Chaara feliciteren?

Nationaal
Is nu 38 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
zaterdag, 16 augustus 1980

> voor 39e verjaardag
Mohammed Chaara, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse acteur van Marokkaanse afkomst. Mohammed Chaara begon zijn carrière in Goudkust als Samir Amarani. Verder is hij vooral bekend als Mussi uit de film en serie Shouf Shouf Habibi! en Shouf Shouf!. Mohammed Chaara is ook de iniatiefnemer van Project Paspoort, een project voor scholen en leerlingen dat kinderen aan het denken zet over hun toekomst. Hij bezoekt hierbij als gastdocent verschillende scholen. Mohammed Chaara werkte o.a. mee aan de films en tv-programma's De Straat Is Van Ons, Oesters Van Nam Kee, Shouf Shouf Habibi, Zwarte Zwanen, Het Schnitzelparadijs, Nachtrit, Kicks, Goudkust, Spangen, Costa!, Hartslag I, Hartslag II, Missie Warmoestraat, Baantjer, Alex FM, De Pelgrimscode van de EO en Shouf Shouf de serie.

Steve Carell feliciteren?

Internationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
vrijdag, 16 augustus 1963

> voor 56e verjaardag
Steve Carell, geboren als Steven John Carell te Concord (Massachusetts USA), is een Amerikaans acteur die vooral in komedie's en komedie-drama's speelt. Steve Carell won reeds vele filmprijzen, zoals een Golden Globe voor zijn rol in The Office (US). Steve Carell begon zijn filmcarrière relatief laat, met een bijrolletje in de film Curly Sue 1991, waarna nog vele succesvolle series en films volgen: The Dana Carvey Show, Just Shoot Me!, H.U.D., Street Of Pain, Bruce Almighty, Anchorman: The Legend Of Ron Burgundy, Sleepover, Fillmore, Melinda And Melinda, Bewitched, The 40-Year-Old-Virgin, Over The Hedge, Little Miss Sunshine, Evan Almighty, Knocked Up, Dan In Real Life, Get Smart, High T, Dispicable Me, The Daily Show, Saturday Night Live en The Office US.

Anne-Mieke Ruyten feliciteren?

Nationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 16 augustus 2019
dinsdag, 16 augustus 1960

> voor 59e verjaardag
Anne-Mieke Ruyten, geboren als Johanna Maria Catharina Theresia Ruyten te Venray, is een Nederlands actrice, stemacteur en regisseuse. Anne-Mieke Ruyten werd vooral bekend door haar komische rollen in de tv-series Sam Sam en Kinderen Geen Bezwaar. Anne-Mieke Ruyten werkte mee aan verscheidene theater- en tv-producties zoals Ik Mik Loreland, De Sylvia Millecam Show, De Victorie, Zaterdagavond Café, Spijkerhoek, Kees & Co, Sam Sam, Kinderen Geen Bezwaar, Winnieh De Poeh, De Moomins, Free Willy, George In The Jungle, Tiny Toons, Darkwing Duck, Ratjetoe, Schakels Als Marianne, The Sound Of Music, Sneeuwwitje, Anatevka, Tsjechov, Spotgeesten, Tita Tovenaar en De Flat Van Jet.

Deze gadget op jouw site?