Deze gadget op jouw site?

Sven Kramer feliciteren?

Nationaal
Is nu 31 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 23 april 1986

> voor 32e verjaardag
Sven Kramer is geboren in Heerenveen en hij is een Nederlands langebaanschaatser. Sven Kramer is vele malen kampioen: Nederlands, Europees en Wereldkampioen. Tijdens zijn schaatscarrière is hij al één van de beste schaatsers ter wereld ooit... Sven Kramer heeft tevens medailles gewonnen op de Olympische Spelen, waaronder goud in Vancouver 2010.

Taio Cruz feliciteren?

Internationaal
Is nu 34 jaar...
Jarig: Vandaag
zaterdag, 23 april 1983

> voor 35e verjaardag
Taio Cruz, geboren als Adetayo Ayowale Onile-Ere te Londen, is een Engels rapper en singer-songwriter. Taio Cruz schreef en produceerde eerder nummers voor Justin Timberlake, Pussycat Dolls, Britney Spears, Cheryl Cole, Alexandra Burke, Kesha, Sugababes etc. Zijn debuutalbum 'Departure' verscheen in 2008. Geschreven, gearrangeerd en geproduceerd door hemzelf. Taio Cruz had o.a. de hits Take Me Back, Break Your Heart, Dynamite en Dirty Picture.

John Cena feliciteren?

Internationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: Vandaag
zaterdag, 23 april 1977

> voor 41e verjaardag
John Cena, geboren als John Felix Anthony Cena te West Newbury, is een Amerikaans acteur en professioneel worstelaar voor o.a. WWE / World Wrestling Entertainment. John Cena won vele wedstrijden en kampioenschappen in het worstelen. Vóór zijn carrière als beroepsworstelaar was John Cena bodybuilder en speelde hij American Football voor Springfield College. De laatste jaren maakt John Cena ook muziek en speelde hij in films als The Marine, 12 Rounds, Legendary en Fred The Movie.

Bas Haring feliciteren?

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 23 april 1968

> voor 50e verjaardag
Bas Haring, geboren als Sebastiaan Haring te De Bilt, is een Nederlands filosoof en informaticus, schrijver van kinderboeken en populairwetenschappelijk werk, televisiepresentator bij de RVU alsook hoogleraar aan de Universiteit van Leiden, waar hij de leerstoel 'publiek begrip van wetenschap' bekleedt. Bas Haring studeerde aan de Universiteit Utrecht waar hij in 1988 zijn propedeuse natuurkunde behaalde en in 1992 zijn doctoraalexamen wijsbegeerte (afstudeerrichting: kunstmatige intelligentie). Bas Haring promoveerde in 1997 tot doctor aan dezelfde universiteit in het vak Cognitieve kunstmatige intelligentie. Hij is werkzaam als docent mediatechnologie bij de Universiteit Leiden. Sinds 1 oktober 2006 is Bas Haring als bijzonder hoogleraar vanwege het Leids Universiteits Fonds (LUF) benoemd op de Leidse leerstoel ‘Publiek begrip van wetenschap’. Haring gaat ook jonge wetenschappers trainen in het toegankelijk maken van wetenschap. Zijn bekendste boek is Kaas En De Evolutietheorie en hij ontving hiervoor de Gouden Uil en Eureka!-prijs. Naast boeken schreef Bas Haring ook columns voor verscheidene tijdschriften zoals Inntermediair, Volkskrant en werkte hij mee aan de tv-programma's Stof, Haring en Boeken.

Michael Moore feliciteren?

Internationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 23 april 1954

> voor 64e verjaardag
Michael Moore, geboren als Michael Francis Moore te Flint (Michigan) is een politiek en maatschappelijk geëngageerde schrijver, tv-maker en filmmaker uit de Verenigde Staten. Michael Moore gebruikt een quasi-naïeve confronterende stijl van interviewen en monteren die zijn handelsmerk is geworden. Michael Moore debuteerde in 1989 met Roger & Me - een film over de sluiting van de autofabriek General Motors. Hij brak bij het grote publiek door met zijn Oscarwinnende documentaire Bowling For Columbine en de bijbehorende speech waarin hij uithaalde naar president George W. Bush die zojuist Irak was binnengevallen. In 2004 kreeg Michael Moore de Gouden Palm voor zijn film Fahrenheit 9/11. Michael Moore's filmografie bestaat o.a. uit Roger & Me, Canadian Bacon, The Big One, And Justice For All, Bowling For Columbine, Fahrenheit 9/11, Sicko, Slacker Uprising en Capitalism: A Love Story. Naast zijn werk als regisseur is Michael Moore ook als schrijver actief. Hij heeft enkele bestsellers geschreven, zoals Downsize This!, Adventures In A TV Nation, Stupid White Men, Dude Where's My Country? en Will They Ever Trust Us Again? Letters From The War Zone.

Loek Hermans feliciteren?

Nationaal
Is nu 66 jaar...
Jarig: Vandaag
maandag, 23 april 1951

> voor 67e verjaardag
Loek Hermans, geboren als Louis Marie Lucien Henri Alphonse Hermans te Heerlen, is een Nederlands politicus voor de VVD / Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Loek Hermans volgde de hbs te Kerkrade en studeerde van 1969 tot 1976 bestuurskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hierna was hij leraar maatschappijleer aan de Bestuursschool te Gelderland. Vanaf 1969 was Hermans lid van de VVD. Hij vervulde diverse functies in de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD. Hierna maakte Loek Hermans een carrière door als Lid gemeenteraad Nijmegen, Lid Tweede Kamer, Burgemeester van Zwolle, Commissaris van de Koningin van Friesland, Minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap in het Kabinet-Kok II, Lid Tweede Kamer en in 2007 werd Loek Hermans gekozen als lid van de Eerste Kamer. Daarnaast vervulde Loek Hermans nevenfuncties als voorzitter Stichting Katholieke Universiteit (SKU) in Nijmegen en voorzitter van de Raad van Toezicht van ontwikkelingsorganisatie CARE Nederland.

Saskia van Saskia & Serge feliciteren?

Nationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 23 april 1947

> voor 71e verjaardag
Saskia van Saskia & Serge, geboren als Trudy van den Berg te Grootebroek, is een Nederlandse zangeres van het zangduo Saskia en Serge. Bij de Loosdrechtse talentenjacht 'Cabaret der Onbekenden' van organisator Max van Praag, won het duo Trudy & Ruud in 1967 de eerste prijs voor het beste Nederlandstalige lied. In 1969 ging het duo verder onder de naam Saskia & Serge en ze trouwden ook in dat jaar. Hun repertoire bestond uit simpele en onschuldige teksten over de natuur, de liefde en het leven. Saskia & Serge is een zangduo dat al meer dan 40 jaar meedraait in de Nederlandse muziekwereld, mede dankzij verschillende muzikale koerswijzigingen. Saskia en Serge scoorden o.a. de hits Zomer In Zeeland, Baby I'll Give You Everything, Don't Tell Me Stories, Honey I'm Falling In Love Again, The Battle Of Sally Ann, Mama He's A Soldier Now, There's A Song, Mama Mia, My Flyer And Me, The Country Disco Train, Als Je Zachtjes Zegt Ik Hou Van Jou, Alles Wat Ik Doe (Dat Doe Ik Voor Jou), Als Ik Kijk In Je Donkere Ogen, Wat Moet Ik Doen etc. In 2004 werden Saskia & Serge benoemd tot Ridders in de Orde van Oranje Nassau en ze treden tot op heden nog steeds op.

William Shakespeare feliciteren?

Internationaal
Is nu 453 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 23 april 1564

> voor 454e verjaardag
William Shakespeare, geboren te Stratford-upon-Avon en overleden op 26 april OS 1616, was een Engels toneelschrijver en dichter. William Shakespeare wordt door velen beschouwd als de grootste schrijver die Engeland ooit heeft voortgebracht, niet alleen vanwege zijn literaire werken als zodanig, maar ook vanwege zijn enorme invloed op de Engelse taal, waarin nog steeds honderden woorden, uitdrukkingen en citaten aan hem zijn toe te schrijven. William Shakespeare schreef 38 tragedies, historische stukken en komedies. Daarnaast schreef William Shakespeare 154 sonnetten en een aantal langere gedichten. Over het algemeen is men het er over eens dat de meeste van de aan hem toegeschreven stukken zijn geschreven in de periode 1585–1610. De bekendste stukken van William Shakespeare zijn Macbeth, Romeo En Julia, Hamlet, Othello en King Lear.

Amber Heard feliciteren?

Internationaal
Is nu 31 jaar...
Jarig: 22 april 2018
dinsdag, 22 april 1986

> voor 32e verjaardag
Amber Heard, geboren als Amber Laura Heard te Austin (Texas), is een Amerikaans actrice. Amber Heard maakte in 2004 haar filmdebuut in Friday Night Lights én haar televisiedebuut met gastrolletjes in de series Jack & Bobby en The Mountain. Amber Heard speelde met name bijrollen in tv-series en films als Hidden Palms, The O.C., Criminal Minds, Californication, Friday Night Lights, SideFX, Drop Dead Sexy, North Country, Alpha Dog, All The Boys Love Mandy Lane, Day 73 With Sarah, The Beautiful Ordinary, The Pineapple Express, Never Back Down, The Informers, ExTerminators, Zombieland, The Stepfather, The Ward, And Soon The Darkness en The Rum Diary.

Noortje Herlaar feliciteren?

Nationaal
Is nu 32 jaar...
Jarig: 22 april 2018
maandag, 22 april 1985

> voor 33e verjaardag
Noortje Herlaar, geboren te Vlaardingen, is een Nederlandse musicalactrice en zangeres. In januari 2010 won Noortje Herlaar de finale van het televisieprogramma Op Zoek Naar Mary Poppins, waardoor zij de hoofdrol van Mary Poppins ging vertolken in de gelijknamige musical. Op jonge leeftijd ging Noortje Herlaar al naar de balletschool, hield ze zich bezig met Muziek en Dans - ze speelde ook in enkele schoolproducties. Noortje Herlaar studeerde aan de Muziektheateracademie van het Rotterdams Conservatorium en volgde ze het voorbereidend jaar voor de Dansacademie van Codarts met klassiek ballet en moderne dans. Ze studeerde in 2007 af. Hierna ging Noortje Herlaar aan de slag als actrice en speelde ze o.a. in Dirty Dancing en werkte ze o.a. mee de musical Urinetown, Het Kleine Sprookje laban, Nickelodeon, Marilyn, The Beastly Bombing, Mary Poppins en Toy Story 3.

Deze gadget op jouw site?