Deze gadget op jouw site?

Jeffrey Wammes feliciteren?

Nationaal
Is nu 31 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 24 april 1987

> voor 32e verjaardag
Jeffrey Wammes, geboren in Utrecht, is een Nederlandse turner. Jeffrey Wammes is meervoudig Nederlands kampioen op de meerkamp en hij won prijzen op meerdere internationale kampioenschappen en wereldbekerwedstrijden. Op 18 maart 2006 brak Jeffrey Wammes tijdens een vloeroefening op de wereldbekerwedstrijden in Lyon zijn beide enkels. Het waren zeer gecompliceerde breuken, waardoor aanvankelijk voor zijn loopbaan werd gevreesd. Zijn herstel verliep echter boven iedere verwachting, zodat Jeffrey Wammes in oktober van dat jaar al mee kon doen aan de Wereldkampioenschappen.

Kelly Clarkson feliciteren?

Internationaal
Is nu 36 jaar...
Jarig: Vandaag
zaterdag, 24 april 1982

> voor 37e verjaardag
Kelly Clarkson, geboren als Kelly Brianne Clarkson te Fort Worth (Texas), is een Amerikaanse zangeres. Kelly Clarkson won American Idol in 2002. Kelly Clarkson was een meisje dat graag zong, en op dertienjarige leeftijd werd ze gevraagd om te zingen in het koor van haar middelbare school. Dit aanbod nam ze aan en vanaf dit moment had ze de kans om haar stem te trainen. Kelly Clarkson werd door haar vrienden aangemeld voor American Idol, ze won het, waardoor ze in 1 klap beroemd werd en een succesvolle carrière kon opstarten met haar zojuist gewonnen platencontract. Ze scoorde gelijk een nummer 1 hit in Amerika met A Moment Like This / Before Your Love. Hierna scoorde Kelly Clarkson hits als Miss Independent, The Trouble With Love Is, Since U Been Gone, Behind These Hazel Eyes, Because Of You, Walk Away, Breakaway, Never Again, My Life Would Suck Without You, I Do Not Hook Up en Already Gone.

Merel Westrik feliciteren?

Nationaal
Is nu 39 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 24 april 1979

> voor 40e verjaardag
Merel Westrik, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse nieuwslezer, televisiepresentatrice en journaliste. Merel Westrik begon haar carrière op 1 december 2001 bij de lokale Amsterdamse televisiezender AT5 als stagiaire. In de periode bij AT5 presenteerde zij o.a. de programma's Kort Amsterdams en De Zwoele Stad. Ook was Merel Westrik jarenlang het gezicht van het AT5 Nieuws. Op 5 augustus 2011 presenteerde Merel Westrik voor de laatste keer het AT5 Nieuws. Hiermee kwam een einde aan haar bijna 10-jarige carrière bij de hoofdstedelijke zender. Vanaf september 2011 werkt zij bij de omroepvereniging WNL / Wakker Nederland, waar ze samen met Eva Jinek het ontbijtprogramma Vandaag De Dag presenteert op TV1.

Ruud de Wild feliciteren?

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 24 april 1969

> voor 50e verjaardag
Rudolf Alexander de Wild, oftewel Ruud de Wild, is een bekende Nederlandse radio diskjockey en kunstenaar. Ruud de Wild heeft o.a. gewerkt bij AVRO, Radio 538, TMF, BNN, 3FM, Talpa en Q Music.

Djimon Hounsou feliciteren?

Internationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 24 april 1964

> voor 55e verjaardag
Djimon Hounsou, geboren als Djimon Gaston Hounsou te Cotonou uit het land Benin, is een acteur, danser en model die zich liet naturaliseren tot inwoner van de Verenigde Staten. Djimon Hounsou werd in 2004 genomineerd voor een Academy Award / Oscar voor zijn bijrol in de film In America en in 2007 nogmaals voor Blood Diamond. Djimon Hounsou emigreerde op zijn 13e samen met zijn broer naar Parijs. Hij leefde daar op straat totdat hij werd ontdekt door de modeontwerper Thierry Mugler, die hem een baan als model gaf. Zijn modellenwerk leidde hem naar het acteren. Djimon Hounsou maakte zijn filmdebuut in Without You I'm Nothing uit 1990. Djimon Hounsou werd genomineerd voor een Golden Globe Award voor zijn rol als Cinqué in de film Amistad van Steven Spielberg en hij werd nog bekender door zijn rol als Juba in de film Gladiator. Djimon Hounsou speelde in series en films: ER, Beverly Hills 90210, Alias, Stargate, Amistad, Gladiator, The Four Feathers, In America, Heroes, Biker Boyz, Lara Croft Tomb Raider - The Cradle Of Life, Blueberry, Constantine, Beauty Shop, The Island, Blood Diamond, Eragon en Push. Op 24 februari 2007 werd bekend gemaakt dat Djimon Hounsou het nieuwe Calvin Klein-ondergoedmodel zou worden.

Cedric the Entertainer feliciteren?

Internationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 24 april 1964

> voor 55e verjaardag
Cedric the Entertainer, geboren als Cedric Antonio Kyles te Jeffeson City (Missouri), is een Amerikaanse acteur en stand-up comedian. Cedric the Entertainer werd voornamelijk bekend door zijn rol in de sitcom The Steve Harvey Show en door films als Big Momma's House, Barbershop en als stemacteur in de films Ice Age en Madagascar. Komiek Cedric Kyles was aan het begin van zijn carrière ook zanger en danser - omdat hij wilde dat het publiek hem zag als meer dan een komiek, koos hij voor de artiestennaam Cedric the Entertainer. Als stand-up comedian maakte Cedric the Entertainer echter furore, waardoor hij al gauw in tv-programma's en -series verscheen en uiteindelijk ook meewerkte aan films als Ride, Big Momma's House, The Original Kings Of Comedy, Kingdom Come, Serving Sara, Barbershop, Ice Age, Intolerable Cruelty, Barbershop 2 - Back In Business, Johnson Family Vacation, Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events, Be Cool, Madagascar, Man Of The House, The Honeymooners, Charlotte's Web, Code Name: The Cleaner, Talk To Me, Welcome Home Roscoe Jenkins, Street Kings, Madagascar - Escape 2 Africa, Cadillac Records en Larry Crowne.

Inge Ipenburg feliciteren?

Nationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: Vandaag
woensdag, 24 april 1957

> voor 62e verjaardag
Inge Ipenburg, geboren als Ingrid Ipenburg te Deventer, is een Nederlands actrice. In 1979 rondde Inge Ipenburg haar opleiding aan de Academie voor Kleinkunst af. Inge Ipenburg werd vooral bekend door haar rol als Martine Hafkamp in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden / GTST en haar rol in de serie Westenwind. Inge Ipenburg was in 2007 de mol in Wie Is De Mol?, maar ze is voornamelijk bekend als actrice in films, theaterstukken, musicals en tv-programma's; De Jantjes, Supermodel de musical, The Sound Of Music, Limo, Sinterklaas En De Verdwenen Pakjesboot, Sinterklaas En Het Pakjes Mysterie, Sinterklaas En Het Geheim Van Het Grote Boek, Medisch Centrum West, Goede Tijden Slechte Tijden, Villa Borghese, Westenwind, Zeg 'Ns AAA, Amsterdamned en Het Zonnetje In Huis.

John de Mol feliciteren?

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: Vandaag
zondag, 24 april 1955

> voor 64e verjaardag
Johannes Hendrikus Hubert de Mol, oftewel John de Mol jr. is geboren te Den Haag. Hij is een Nederlands mediamagnaat, zoon van voormalig zanger John de Mol sr., broer van Linda de Mol en vader van Johnny de Mol. John de Mol is o.a. bekend van de bedrijven John de Mol Producties BV, Endemol en Talpa Media. Het TV-programma Big Brother betekende uiteindelijk de absolute wereldwijde doorbraak. Het populaire programma wordt nog steeds dagelijks uitgezonden in vele landen wereldwijd.

Jaap Jongbloed feliciteren?

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: Vandaag
zondag, 24 april 1955

> voor 64e verjaardag
Jaap Jongbloed, geboren als Jacob Henri Jongbloed te Den Haag, is een Nederlandse televisiepresentator, werkzaam voor de TROS. Jaap Jongbloed studeerde rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, maar hij ging daarna al snel over op de televisiejournalistiek. In 1980 werd Jaap Jongbloed door Wibo van de Linde aangenomen als verslaggever van TROS Aktua. Hierna werkte Jaap Jongbloed mee aan vele programma's, zoals European Business Weekly, Tros Aktua Export, de talkshow Jongbloed En Joosten, Crime Time, Deadline, Vrijdag Robinson, In Kort Geding, Vermist en actualiteitenrubriek EenVandaag. Jaap Jongbloed werd in 2008 Ridder In De Orde Van Oranje-Nassau.

Jean-Paul Gaultier feliciteren?

Internationaal
Is nu 66 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 24 april 1952

> voor 67e verjaardag
Jean-Paul Gaultier, geboren te Arcueil, is een Frans modeontwerper en voormalig tv-presentator. Hoewel Jean Paul Gaultier geen formele opleiding als ontwerper heeft gehad, heeft hij van jongs af aan zijn schetsen opgestuurd naar bekende stylisten. In 1970 werd hij door Pierre Cardin, die onder de indruk was van zijn talent, als assistent aangenomen. In 1976 bracht Gaultier zijn eerste collectie onder zijn eigen naam uit. Zijn naam als 'enfant terrible' van de mode heeft hij gekregen vanaf 1981, toen hij de eerste keer een collectie liet zien in de stijl die we nu van hem gewoon zijn: uitdagend, vernieuwend, soms zelfs shockerend. Jean-Paul Gaultier staat ook bekend om de korsetten met puntige bh-cups die hij ontwierp voor popartieste Madonna tijdens haar 'Blonde Ambition Tour' in de jaren '90. Hij ontwierp ook de kleding voor Madonna's 'Confessions Tour' in 2006. Daarnaast verzorgde hij de styling voor een flink aantal films, waaronder Luc Bessons The Fifth Element, Pedro Almodóvars Kika, Peter Greenaway's The Cook, The Thief, His Wife and Her Lover, and Jean-Pierre Jeunets La Cité des Enfants Perdus. Momenteel heeft hij 2 collecties onder zijn eigen naam, een prêt-à-porterlijn en een haute couturecollectie.

Barbra Streisand feliciteren?

Internationaal
Is nu 76 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 24 april 1942

> voor 77e verjaardag
Barbra Streisand is een Amerikaanse zangeres, actrice, producente en filmregisseuse. Barbra Streisand heeft vele prijzen gewonnen, zoals Oscars, Emmy's, Golden Globes en Tony Award. Barbra Streisand is geboren in Brooklyn (New York) en zit al in het vak sinds haar jeugd, met veel succes.

Shirley MacLaine feliciteren?

Internationaal
Is nu 84 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 24 april 1934

> voor 85e verjaardag
Shirley MacLaine, geboren als Shirley MacLean Beaty of Shirley Beaty te Richmond (Virginia), is een Amerikaans actrice. Shirley MacLaine heeft vele prijzen en nominaties op haar staan, zoals Golden Globes en Academy Awards / Oscars. Shirley MacLaine is de oudere zus van acteur Warren Beatty. De ouders van Shirley MacLaine hebben haar vernoemd naar Shirley Temple. Als kind volgde ze balletlessen. Op haar 16e vertrok Shirley MacLaine naar New York City, om daar actrice en danseres op Broadway te worden. Ze maakte haar theaterdebuut in Me And Juliet. Haar eerste grote succes was in het toneelstuk The Pajama Game. Een filmproducent die haar zag, bood haar een contract aan voor Paramount Pictures en nam haar mee naar Hollywood. Shirley MacLaine maakte in 1955 haar filmdebuut in de zwarte komedie The Trouble With Harry van Alfred Hitchcock. Hierna speelde Shirley MacLaine in vele producties; Around The World In Eighty Days, Career, The Apartment, Ocean's Eleven, The Children's Hour, Irma La Douce, Being There, Terms Of Endearment, Cannonball Run II, Steel Magnolias, Wrestling Ernest Hemingway, The Turning Point, Sweet Charity, Guarding Tess, Bewitched, In Her Shoes, Rumor Has It, Closing The Ring en Valentine's Day.

Willem van Oranje feliciteren?

Nationaal
Is nu 485 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 24 april 1533

> voor 486e verjaardag
Willem van Oranje, (geboren te Slot Dillenburg en overleden te Delft op 10 juli 1584), prins van Oranje, graaf van Nassau, Katzenelnbogen, Vianden en Diez, bekend als Willem van Oranje of onder zijn bijnaam Willem de Zwijger, en in Nederland vaak Vader des Vaderlands genoemd, was aanvankelijk stadhouder voor de koning van Spanje doch later de initiator, opstandelingenleider van de Opstand tegen de landsheer van de Nederlanden, Filips II. De Tachtigjarige Oorlog had als eindresultaat dat de Noordelijke Nederlanden zich in 1648 als onafhankelijke staat afscheidden van de Zuidelijke Nederlanden, die onder Spaanse soevereiniteit bleven. Willem van Oranje's wapenschild en wapenspreuk Je Maintiendrai (Ik Zal Handhaven) werden overgenomen voor het nationale Nederlandse wapenschild en de wapenspreuk. De originele kleuren van de Nederlandse vlag (oranje, wit, blauw) stammen af van de livreikleuren van Willem (Prinsenvlag). Het Nederlandse volkslied (sinds 1932), het Wilhelmus, is een ode aan hem. In 2005 werd Willem van Oranje gekozen tot één van De Grootste Nederlanders ooit.

Deze gadget op jouw site?