Deze gadget op jouw site?

Richard Groenendijk feliciteren?

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: Vandaag
zondag, 24 september 1972

> voor 50e verjaardag
Richard Groenendijk, geboren te Dirksland, is een Nederlands cabaretier, presentator en tekstschrijver. Richard Groenendijk presenteerde o.a. het radioprogramma Spijkers Met Koppen en was panellid in het televisieprogramma Ook Dat Nog! Richard Groenendijk werkte verders nog mee aan programma's als Terrazzo, Wie Is De Mol?, hommage Robert Long etc. Maar boven al is Richard Groenendijk bekend van zijn theaterwerk, hij heeft al meerdere soloprogramma's op zijn naam staan en hij was ook actief in theaterprogramma's en musicals als La Bloemen's Licht-In-Donkere-Dagen Kerst-Bal, Liedjes Van Toon, Sinterklaas En Het Geheim Van Het Grote Boek, Les Misérables, musical Hairspray en de musical Herinnert U Zich Deze Nog?

Jette van der Meij feliciteren?

Nationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 24 september 1954

> voor 68e verjaardag
Jette van der Meij, geboren als Henriëtte Theodore van der Meij te Oosterbeek, is een Nederlands zangeres en actrice. Na een zangstudie van twee jaar aan het Conservatorium te Amsterdam, begint Jette van der Meij het theater te missen en stapt ze over naar de Academie voor Kleinkunst. Jette van der Meij is vooral bekend van haar rol als Laura Selmhorst in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Jette van der Meij heeft ook enkele theaterprijzen gewonnen. Jette van der Meij heeft meegewerkt aan o.a. Goede Tijden Slechte Tijden, Kees & Co, Ranking The Stars, Honneponnetje, TiTa Tovenaar, Het Cadeau Voor Sinterklaas en De Mattheus Masterclass.

Juan Martin del Potro feliciteren?

Internationaal
Is nu 33 jaar...
Jarig: 23 september 2022
vrijdag, 23 september 1988

> voor 34e verjaardag
Juan Martin del Potro, geboren te Tandil, is een professioneel tennisspeler uit Argentinië. Juan Martin del Potro is 1,98 meter lang. Aan het einde van 2005 is Juan Martin del Potro proftennisser geworden. Nadat hij als 14-jarige jongen mee ging doen in het ITF-circuit, haalde hij in 2005 zijn eerste ITF-titels. Naast ITF-titels won hij ook enkele futures. In 2006 speelde Juan Martin del Potro zijn eerste ATP-toernooien. Later dat jaar kwalificeerde hij zich als 17-jarige voor Roland Garros en voor de US Open. Aansluiting bij de wereldtop vond plaats in 2008 en Juan Martin del Potro behaalde zijn eerste grote overwinning in 2009 door de grandslam US Open te winnen en daarmee een plek in de top 10 op de ATP wereldranglijst. Ook in de overige grandslam-toernooien haalde hij steeds betere resultaten, totdat hij in 2010 een zware blessure kreeg om vervolgens in 2011 met rasse schreden weer terug te keren in het tennis profcircuit met als doel; terug in de top 10 en toernooien winnen.

Sarah Bettens feliciteren?

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 23 september 2022
zaterdag, 23 september 1972

> voor 50e verjaardag
Sarah Bettens, geboren te Kapellen, is een Belgische en Vlaamse zangeres en vooral bekend als zangeres van K's Choice en later ook als solo-zangeres. In het begin van de jaren 90 speelde Sarah Bettens samen met haar broer Gert Bettens in een amateurbandje, The Basement Plugs. Broer en zus werden hierdoor ontdekt en kregen een platencontract aangeboden. Onder de naam The Choice brachten ze hun debuutalbum Paradise In Me uit. Later werd de naam veranderd in K's Choice waarmee Sarah Bettens meerdere albums maakte en hits scoorden als Not An Addict, Dad, Believe, Everything For Free, Almost Happy, Busy, Losing You, When I Lay Beside You, Come Live The Life, These Are The Thoughts etc. Toen K's Choice in 2003 besloot om een rustperiode in te lassen, ging Sarah Bettens werken aan een solocarrière en bracht ze haar eerste album Go / Scream uit en bracht ze o.a. de singles uit Fine, Not Insane, Stay Leef, Come Over Here, I Need A Woman, Daddy's Gun, I Can't Get Out etc. Solo of samen met K's Choice treedt ze tot op heden nog veelvuldig op.

Bruce Springsteen feliciteren?

Internationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: 23 september 2022
vrijdag, 23 september 1949

> voor 73e verjaardag
Amerikaanse rockzanger, gitarist en liedjesschrijver, die al sinds de jaren 60 aan de weg timmert met tal van hits. Zijn bijnaam luidt The Boss.

Julio Iglesias feliciteren?

Internationaal
Is nu 78 jaar...
Jarig: 23 september 2022
donderdag, 23 september 1943

> voor 79e verjaardag
Julio Iglesias, geboren te Madrid, is een Spaanse zanger, de bestverkopende Spaanse artiest, en internationaal één van de bekendste Spaanstalige zangers. Julio Iglesias is de vader van zanger Enrique Iglesias - zoon uit een vorig huwelijk. Julio Iglesias was professioneel voetbalkeeper bij Real Madrid. In dezelfde tijd begon hij ook aan een studie rechten. Na een ongeluk dat zijn voetbalcarrière beëindigde, begon hij tijdens zijn revalidatie met het schrijven van liedjes. Hij behaalde zijn rechtendiploma korte tijd later aan de universiteit van Cambridge. In 1968 won Julio Iglesias in Spanje het Benidorm Song Festival met 1 van zijn songs en kreeg hij een platencontract aangeboden. Het was het begin van een zeer succesvolle carrière als zanger, met vele hits wereldwijd. In 2010 trouwde Julio Iglesias met het 23 jaar jongere Nederlandse fotomodel Miranda Rijnsburger. Enkele hits van Julio Iglesias zijn Un Canto A Galicia, Manuela, Quiero, El Amor, Por Un Poco De Tu Amor, Quiereme Mucho, Quiereme, Amor, To All The Girls I've Loved Before (met Willie Nelson, All Of You (met Diana Ross), My Love (met Stevie Wonder), Milonga Sentimental en When You Tell Me That You Love Me (met Dolly Parton).

Ray Charles feliciteren?

Internationaal
Is nu 91 jaar...
Jarig: 23 september 2022
dinsdag, 23 september 1930

> voor 92e verjaardag
Ray Charles, geboren als Ray Charles Robinson te Albany (Georgia) en overleden op 10 juni 2004 te Beverly Hills (Californië) aan leverkanker, was een blinde Amerikaanse zanger en pianist, en een groot vertolker van de moderne blues en de rhythm-and-blues. In de jaren 50 ontwikkelde Ray Charles deze muziek verder door de introductie van elementen uit de kerkelijke gospelmuziek, waar het vrouwenkoor een prominente rol speelt. Zo stond Ray Charles, meestal begeleid door een groep zangeressen (de Raelettes), aan de wieg van de soul met nummers als I Got A Woman, The Night Time Is The Right Time en What'd I Say. In 1960 volgde een radicale verandering van stijl: violen en popsongs deden hun intrede. Ray Charles scoorde enkele megahits met Hit The Road Jack en I Can't Stop Loving You, en zijn vertolking van Georgia On My Mind maakte die song tot een evergreen. Notoir is zijn nummer Busted dat hij schreef nadat hij een jaar in de gevangenis gezeten had voor het bezit van heroïne. Enkele andere hits van Ray Charles zijn You Don't Know Me, Take These Chains From My Heart, Crying Time, Here We Go Again en Yesterday. Over het leven van Ray Charles is een film gemaakt met in de hoofdrol Jamie Foxx: Ray (2004).

Cornelis Lely feliciteren?

Nationaal
Is nu 167 jaar...
Jarig: 23 september 2022
zaterdag, 23 september 1854

> voor 168e verjaardag
Cornelis Lely, geboren te Amsterdam en overleden op 22 januari 1929 te Den Haag, was een Nederlandse ingenieur, waterbouwkundige, minister, gouverneur en politicus. Cornelis Lely ontwierp in 1891 een plan voor de afsluiting van de Zuiderzee, waarop deze in 1932 door de Afsluitdijk definitief werd afgesloten en het IJsselmeer ontstond. In 1875 behaalde hij het diploma van civiel-ingenieur aan de TH te Delft. Hij trad in september 1886 in dienst van de Zuiderzeevereniging, een vereniging die zich de afsluiting en inpoldering van de Zuiderzee ten doel stelde. In 1891 voltooide hij zijn plan, dat hij vele jaren later, na de watersnood van 1916 als minister bij wet (Waterstaat, Handel en Nijverheid) tot uitvoering deed brengen. Cornelis Lely was minister in meerdere kabinetten en was tussendoor gouverneur in Suriname. Hoewel er al honderden jaren voor Lely gesproken werd over de inpoldering van de Zuiderzee, was Cornelis Lely de eerste die een technisch uitvoerbaar plan presenteerde. Cornelis Lely overleed op 74-jarige leeftijd in 1929. Hij heeft de eerste drooglegging (Wieringermeer) en de sluiting van de Afsluitdijk niet meegemaakt. De plaatsen Lelystad in Flevoland NL en Lelydorp in Suriname zijn naar hem vernoemd!

Tom Felton feliciteren?

Internationaal
Is nu 34 jaar...
Jarig: 22 september 2022
dinsdag, 22 september 1987

> voor 35e verjaardag
Tom Felton, geboren als Thomas Andrew Felton te Kensington, is een Engels acteur. Tom Felton is vooral beroemd geworden door de rol van Draco Malfidus / Draco Malfoy die hij in de Harry Potter films vertolkte. Tom Felton startte met acteren in commercials toen hij 8 jaar oud was en op zijn 10de begon hij in films te spelen. Tom Felton begon in The Borrowers en Anna And The King, waarna rollen volgden in producties als Second Sight, Harry Potter And The Philosopher's Stone, Harry Potter And The Chamber Of Secrets, Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban, Harry Potter And The Goblet Of Fire, Harry Potter And The Order Of The Phoenix, The Disappeared, Harry Potter And The Half-Blood Prince, 13 Hours, Get Him To The Greek, Harry Potter And The Deathly Hallows en Rise Of The Apes.

Sanne Hans (Miss Montreal) feliciteren?

Nationaal
Is nu 37 jaar...
Jarig: 22 september 2022
zaterdag, 22 september 1984

> voor 38e verjaardag
Sanne Hans / Miss Montreal is een Nederlandse muzikante die optreedt met haar band Miss Montreal. In Miss Montreal speelt Sanne Hans gitaar en Sanne Hans is de frontzangeres. Enkele hits van Miss Montreal zijn o.a. Just A Flirt, This Is My Life, Seven Friends, Addicted To Crying en Being Alone At Christmas.

Deze gadget op jouw site?