Deze gadget op jouw site?

Jan Timman feliciteren?

Nationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 14 december 1951

> voor 68e verjaardag
Jan Timman, geboren als Jan Hendrik Timman te Amsterdam, is een Nederlands schaker. Jan Timman behoorde geruime tijd tot de wereldtop en was dichtbij het wereldkampioenschap. In 1971 werd Jan Timman internationaal schaakmeester (IM), en in 1974 behaalde hij de grootmeestertitel (GM). Jan Timman is meervoudig schaakkampioen van Nederland geworden. In 1984 werd hij hoofdredacteur van het schaaktijdschrift "New In Chess". Jan Timman heeft veel schaakliteratuur geschreven en hij was drager van de Euwe-ring. De laatste jaren heeft hij veel eindspelstudies gecomponeerd, waarmee hij internationale faam heeft behaald. Jan Timman heeft in zijn schaakcarrière een winstpercentage van ca. 55%. Jan Timman is een kenner van de Russische schrijver Fjodor Dostojevski.

Boudewijn Büch feliciteren?

Nationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 14 december 1948

> voor 71e verjaardag
Boudewijn Büch, geboren als Boudewijn Maria Ignatius Büch te Den Haag en overleden op 23 november 2002 te Amsterdam aan een hartstilstand, was een Nederlandse dichter, schrijver en tv-presentator. Het boek De Kleine Blonde Dood uit 1985 was ongetwijfeld het meest succesvolle werk van Boudewijn Büch en het boek werd ook verfilmd. Als televisiepresentator maakte Boudewijn Büch diverse programma's over literatuur, en reisprogramma's onder de titel De Wereld Van Boudewijn Büch. Boudewijn Büch werkte mee aan tv-programma's zoals VARA De Verbeelding, Büch's Boeken, De Wereld Van Boudewijn Büch en Barend En Van Dorp. Büchs stokpaardjes kwamen in zijn televisie-uitzendingen veelvuldig aan bod: hij had grote belangstelling voor eilanden, de dodo, rockmuziek (met name Mick Jagger) en bovenal voor schrijver Goethe. Voor zijn reisprogramma's reisde hij veelal naar afgelegen eilanden. Ter plaatse schafte hij wat boeken aan over de betreffende locatie en ook bezocht hij regelmatig bibliotheken en musea. Boudewijn Büch was een groot talent in dichten en veelgelezen schrijver: Anabasis, Eilanden, De Kleine Blonde Dood, Het Dolhuis, De Hel, Openbaar Boekbezit, Het Bedrog, Geluk, De Goethe-industrie en De Bril Van Buddy Ho

Gerard Reve feliciteren?

Nationaal
Is nu 95 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 14 december 1923

> voor 96e verjaardag
Gerard Reve, geboren als Gerard Kornelis van het Reve te Amsterdam en overleden op 8 april 2006 in Zulte (Oost-Vlaanderen, België), was een Nederlandse schrijver en dichter. Met Harry Mulisch en Willem Frederik Hermans wordt Gerard van het Reve tot de Grote Drie van de naoorlogse Nederlandse schrijvers gerekend. Na het Gymnasium, volgde Gerard Reve een opleiding typografie op de Grafische School. Hierna had hij verschillende baantjes, zoals rechtbankverslaggever voor Het Parool, waar hij Simon Carmiggelt leerde kennen. Gerard Reve is een tijdje getrouwd geweest met dichteres Hanny Michaelis. Tijdens zijn huwelijksjaren verbleef Gerard Reve in Londen, volgde cursussen toneelschrijven en werkte enkele maanden als verpleger. Terug in Nederland ging hij in Amsterdam samenwonen met Wim Schuhmacher die in zijn werk figureert als 'Wimie'. En leefde vervolgens samen met Willem Bruno van Albada (Teigetje), daarna Henk van Manen (Woelrat) en zijn laatste levenspartner Joop Schafthuizen (Matroos Vos) met wie hij trouwde. Gerard van het Reve schreef o.a. De Avonden, Werther Nieland, Oud En Eenzaam, Op Weg Naar Het Einde, Moeder En Zoon, Het Boek Van Violet En Dood, Nader Tot U, De Taal Der Liefde, Brieven Aan Wimie etc.

Nostradamus feliciteren?

Internationaal
Is nu 515 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 14 december 1503

> voor 516e verjaardag
Nostradamus, Latijn voor Michel de Nostredame (Saint-Rémy-de-Provence, 14 december 1503 – Salon-de-Provence, 2 juli 1566) is mogelijk de bekendste ziener die de Westerse wereld heeft gekend. Volgens zijn aanhangers heeft Nostradamus de Wereldoorlogen, Hitler, Napoleon, het Communisme, terrorisme in Europa en vele andere zaken voorspeld. Het belangrijkste wat ons nog te wachten zou staan is de komst van Chiren. Dit zou een Europeaan zijn, mogelijk een Fransman, die langdurige wereldvrede zou brengen. Volgens sceptici zijn de uitspraken van Nostradamus veel te vaag en kan men er met gemak om het even welke interpretatie aan geven die past in de hedendaagse situatie, wat volgens die sceptici ook voortdurend gebeurt.

Arantxa Rus feliciteren?

Nationaal
Is nu 28 jaar...
Jarig: 13 december 2019
donderdag, 13 december 1990

> voor 29e verjaardag
Arantxa Rus, geboren in Monster, is een Nederlandse tennisster. Arantxa Rus won in 2008 de Australian Open voor junioren, waarna Arantxa Rus vervolgens als prof mee ging doen in het seniorencircuit en tracht een top100 tennisspeelster te worden.

Taylor Swift feliciteren?

Internationaal
Is nu 29 jaar...
Jarig: 13 december 2019
woensdag, 13 december 1989

> voor 30e verjaardag
Taylor Swift, geboren als Taylor Alison Swift te Wyomissing (Pennsylvania), is een Amerikaanse countryzangeres en actrice. Taylor Swift acteerde o.a. in Hannah Montana - The Movie en Valentine's Day. Taylor Swift is opgegroeid op een boerderij waar kerstbomen worden gekweekt. Op haar tiende begon ze met optreden op karaokewedstrijden, markten en festivals die meestal in de buurt van haar woonplaats waren. Taylor Swift heeft ook ooit een hele zomer besteed aan het schrijven van een boek van maar liefst 250 pagina's lang, dat echter nooit is uitgegeven. Taylor Swift heeft altijd al gezongen. Op haar elfde ging ze voor het eerst naar 'country city' Nashville waar ze aan elk platenlabel een cd met zelfingezongen karaokeliedjes gaf, maar ze kwam met lege handen terug. Velen wezen haar af door haar te jonge leeftijd. Maar Taylor Swift bleef doorzetten en wilde alleen een platencontract tekenen bij een maatschappij die haar toeliet om haar eigen liedjes uit te brengen. Dit lukte en vervolgens groeide ze uit tot een succesvolle zangeres met liedjes als Love Story, You Belong With Me, Mine en Half Of My Heart met John Mayer.

Jamie Foxx feliciteren?

Internationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 13 december 2019
woensdag, 13 december 1967

> voor 52e verjaardag
Jamie Foxx, pseudoniem van Eric Marlon Bishop Jr. - geboren in Terrell (Texas), is een Amerikaans acteur, zanger en komiek. Jamie Foxx kreeg in 2005 een Oscar voor zijn hoofdrol in Ray. Jamie Foxx begon zijn carrière als komiek. Hij veranderde zijn naam in "Jamie Foxx" om gemakkelijker te kunnen optreden in comedy clubs. Hij kreeg meer succes toen hij meespeelde in de TV-serie In Living Color, waar ook Jim Carrey mee doorbrak. Daarna kreeg hij zijn eigen show, The Jamie Foxx Show, waarvan 100 afleveringen verschenen. Zijn filmdebuut was in Toys (1992) met Robin Williams. Enkele andere films van Jamie Foxx zijn Toys, The Truth About Cats & Dogs, The Great White Hype, Any Given Sunday, Bait, Ali, Shade, Redemption: The Stan Tookie Williams Story, Collateral, Ray, Stealth, Jarhead, Miami Vice, Dreamgirls, The Kingdom, Damage Control en Law Abiding Citizen.

Steve Buscemi feliciteren?

Internationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 13 december 2019
vrijdag, 13 december 1957

> voor 62e verjaardag
Steve Buscemi, geboren als Steven Vincent Buscemi te Brooklyn (New York), is een Amerikaanse acteur en filmregisseur. De naam Buscemi heeft als uitspraak: boe-sè-mie, met de klemtoon op de tweede lettergreep. Steve Buscemi won vele prijzen en nominaties, waaronder een Golden Globe en een Independant Spirit Award. Steve Buscemi is van Italiaans-Ierse afkomst. Hij speelde door de jaren heen enkele opmerkelijke rollen in films als Reservoir Dogs, Con Air, Fargo, Fargo, The Big Lebowski etc. De personages die Steve Buscemi speelt zijn doorgaans neurotisch en/of paranoïde en/of onnavolgbare karakters. Door zijn gelaatstrekken, wordt/werd hij voornamelijk gecast als eeuwige pechvogel of als een onbetrouwbaar of gevaarlijk personage. De Coen Brother hebben Steve Buscemi graag in hun films. Enkele films van Steve Buscemi zijn Parting Glances, Heart Of Midnight, New York Stories, Miller's Crossing, Barton Fink, Reservoir Dogs, Rising Sun, The Hudsucker Proxy, Airheads, Pulp Fiction, Desperado, Fargo, Escape From L.A., Con Air, The Big Lebowski, The Wedding Singer, Armageddon, Ghost World, Monsters Inc., Mr. Deeds, Spy Kids, Big Fish, The Sopranos, The Island, Interview, I Now Pronounce You Chuck And Larry en G-Force.

Christopher Plummer feliciteren?

Internationaal
Is nu 89 jaar...
Jarig: 13 december 2019
vrijdag, 13 december 1929

> voor 90e verjaardag
Christopher Plummer, geboren als Arthur Christopher Orme Plummer te Toronto (Ontario), is een Canadees acteur en toneelschrijver. Op de middelbare school kreeg Chris Plummer de interesse in het acteerwerk en theater. Christopher Plummer geldt als één van de meeste gelauwerde Engelstalige toneelspelers van na de Tweede Wereldoorlog. Hij speelde in meer dan 50 producties, en werd zeven maal bekroond met een Tony Award. In 1998 kreeg hij een ster op Canada's Walk of Fame. Hoewel Christopher Plummer vooral bekend is van theater, heeft hij ook meegespeeld in meer dan 100 films. Hij is vooral bekend om zijn rol als Kapitein Georg von Trapp in The Sound of Music uit 1965. In 2010 werd hij voor het eerst in zijn carrière genomineerd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol als Leo Tolstoj in The Last Station. Enkele andere producties van Christopher Plummer zijn The Sound Of Music, Waterloo, Star Trek VI, Secrets, Wolf, The Insider, Nicholas Nickleby, A Beautiful Mind, Alexander, The Lake House, The Thorn Birds, Inside Man, Closing The Ring, Up, The Last Station en The Imaginarium of Doctor Parnassus.

Jennifer Connelly feliciteren?

Internationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: 12 december 2019
zaterdag, 12 december 1970

> voor 49e verjaardag
Jennifer Connelly, geboren als Jennifer Lynn Connelly te Catskill Mountains (New York), is een Amerikaanse filmactrice. Hoewel Jennifer Connelly al sinds haar tienerjaren in de filmindustrie actief was, kreeg Jennifer Connelly pas grote erkenning tegen haar dertigste, vooral voor haar werk in Requiem For A Dream en A Beautiful Mind, waarvoor ze de Oscar - Academy Award kreeg voor de Beste Vrouwelijke Bijrol. Jennifer Connelly was reeds als 10jarige model in reclames in tijdschriften en op TV, waarna ze haar eerste serieuze filmrol kreeg in de klassieker Once Upon A Time In America, een film van Sergio Leone uit 1984. Jennifer Connelly speelde hierna o.a. in Phenomena, Creepers, Labyrinth, Some Girls, The Hot Spot, The Rocketeer, Higher Learning, Mulholland Falls, Inventing The Abbotts, Dark City, Waking The Dead, Requiem For A Dream Pollock, The $treet, A Beautiful Mind, Hulk, House Of Sand And Fog, Dark Water, Little Children, The Berkeley Connection, Blood Diamond, Reservation Road, The Day The Earth Stood Still en He's Just Not That Into You.

Deze gadget op jouw site?