Deze gadget op jouw site?

Martin Hersman feliciteren?

Nationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 26 februari 1974

> voor 45e verjaardag
Martin Hersman, geboren als Martinus Anthonius Johannes Maria Hersman te Sassenheim, is een voormalig Nederlands schaatser op de kortebaan. Martin Hersman was specialist op de 1500 meter en de 1000 meter. Martin Hersman was internationaal actief tussen 1993 en 1999. Na zijn schaatsloopbaan werd Martin Hersman bij de NOS sportcommentator bij schaatsevenementen en -toernooien en werkte hij o.a. als productmanager bij bijvoorbeeld NU.nl

Erykah Badu feliciteren?

Internationaal
Is nu 47 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 26 februari 1971

> voor 48e verjaardag
Erykah Badu, geboren als Erica Abi Wright te Dallas (Texas), is een Afro-Amerikaanse neo soul-, R&B- en hiphop-zangeres. Erykah Badu groeide op in een éénoudergezin. Haar moeder werkte als actrice in verscheidene theaterproducties en soms nam ze Erykah mee naar het theater, waarna Erykah Badu al snel wist wat ze wilde. Erykah studeerde toneel aan de Black College Grambling State University, maar stopte met die opleidingen in 1993 om zich volledig op muziek te richten. Erykah Badu brak door met haar tweede plaat, en eerste soloalbum: Baduizm. Enkele hits van Erykah Badu zijn Next Lifetime, Tyrone, You Got me, Bag Lady, Sweet Baby en Didn't Cha Know. Erica Wright besloot al vroeg dat ze haar naam wilde veranderen; net zoals de andere Afro-Amerikanen had ze een achternaam die haar voorouders als slaven hadden gekregen. Haar voornaam veranderde ze enkel in spelling; de 'kah' in Erykah zou staan voor haar innerlijke zelf, en haar aangenomen achternaam Badu betekent in het Arabisch manifestatie van de waarheid en licht.

Fons van Westerloo feliciteren?

Nationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: Vandaag
dinsdag, 26 februari 1946

> voor 73e verjaardag
Fons van Westerloo, geboren te Amsterdam, is een Nederlands journalist en media-man. Fons van Westerloo begon in 1970 als reizend verslaggever voor de AVRO als 24-jarige. In 1976 werd hij benoemd als AVRO-correspondent in de VS. Eerst voor de TV en later ook voor radio. In 1983 keerde hij terug naar Nederland om hoofd informatieve programma's radio/tv te worden en daarna adjunct directeur, maar hij bleef ook verslag doen van historische gebeurtenissen. In 1992 werd Fons directeur-hoofredacteur van de Amsterdamse zender AT5 die kort daarna een regionaal succes werd. Dit viel de Holland Media Groep ook op, waar hij vervolgens in dienst werd genomen om het marktaandeel van de zender RTL (met succes) te vergroten. Hierna ging Fons van Westerloo aan de slag bij SBS Broadcasting om zenders als Net5 en Veronica op de kaart te zetten. In 1997 ontving hij de onderscheiding Omroepman Van Het Jaar - hij is/was invloedrijk persoon in de mediawereld. Vervolgens maakte Fons van Westerloo weer de switch naar Holland Media Groep / RTL Nederland en zette zich ook in de voor de radiostations Yorin FM, Caz!, RTL FM en 100%NL. In 2010 kreeg hij een functie bij de nieuwe publieke omroep Wakker Nederland / Wakker NL / WNL.

Johnny Cash feliciteren?

Internationaal
Is nu 86 jaar...
Jarig: Vandaag
vrijdag, 26 februari 1932

> voor 87e verjaardag
Johnny Cash, geboren als J.R. Cash te Kingsland (Arkansas) en overleden op 12 september 2003 te Nashville (Tennessee), was een Amerikaanse countryzanger, gitarist en singer-songwriter. Johnny Cash werd wereldwijd bekend als The Man In Black (De man in het zwart - hij droeg vaak zwarte kostuums) en viel op door zijn diepe baritonstem. Johnny Cash was één van de invloedrijkste zangers in het country-genre. Johnny Cash heeft een grote invloed gehad op de muziek van artiesten als U2, Bob Dylan en Nick Cave. In 2005 kwam het met een Oscar-bekroonde Walk The Line uit, een film over het leven van Johnny Cash. Op 12-jarige leeftijd schreef Johnny Cash zijn eerste liedjes al, geïnspireerd door de countrymuziek die hij hoorde op de radio. Tijdens zijn diensttijd in West-Duitsland kocht hij zijn eerste gitaar. Na enkele mislukte audities bij platenmaatschappijen, vroeg de oprichter Sam Philips van Sun Records aan Johnny Cash, of hij met iets commerciëlers wilde terugkomen. Dat werd zijn debuut en eerste hit, het nummer Hey Porter. Hierna volgde hits als A Boy Named Sue, A Thing Called Love, Hurt, Man In Black, Ring Of Fire, Kate, Folsom Prison Blues, The Chicken In Black, I Will Dance With You en Ragged Old Flag.

Fats Domino feliciteren?

Internationaal
Is nu 90 jaar...
Jarig: Vandaag
zondag, 26 februari 1928

> voor 91e verjaardag
Fats Domino, geboren als Antoine Dominique Domino te New Orleans USA en overleden op 24 oktober 2017 te Harvey VS, was een rhythm-and-blueszanger-pianist. Fats Domino was in de jaren 50 en 60 de bestverkopende Afro-Amerikaanse muzikant. Voor zijn bijdragen aan de rock-'n-roll werd Fats Domino in 1986 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Daarnaast werd hij ook opgenomen in The Louisiana Music en Songwriters Hall of Fame. Domino staat op nummer 25 in de Rolling Stone-lijst 100 Greatest Artists of All Time. Enkele hits van Fats Domino zijn Blueberry Hill, I'm walking, Wait and see, The big seat, Be my guest, Walkin' to New Orleans, My girl Josephine, Let the four winds blow, What a party, Jambalaya (On the bayou), Dance with Mr. Domino, Stop the clock, There goes my heart again, When I'm walking etc.

Kees Brusse feliciteren?

Nationaal
Is nu 93 jaar...
Jarig: Vandaag
donderdag, 26 februari 1925

> voor 94e verjaardag
Kees Brusse, geboren te Rotterdam en overleden op 9 december 2013 te Laren N-H, was een Nederlands acteur voor film en toneel, filmregisseur en scenarioschrijver. Tevens combineerde hij dit werk veelal met producties voor radio (hoorspelspeler) en reclame voor radio en tv, zoals voor Shell en Zwitserleven. Kees Brusse is een zoon van auteur en journalist Marie Joseph Brusse en operazangeres Antje Ebes. Hij heeft zes broers en halfbroers, die nagenoeg allen ook in de creatieve sector werkzaam zijn. Kees Brusse trouwde zelf 5 maal. Kees Brusse werd voor de toneelschool afgewezen - als acteur/regisseur is hij autodidact - maar dat heeft hem er niet van weerhouden om één van de belangrijkste en bekendste acteurs te worden uit de Nederlandse geschiedenis met tal van producties voor tv, film en toneel; Pension Hommeles, 'T Schaep Met De 5 Pooten, Tussen Wal En Schip, Dagboek Van Een Herdershond, Heidi, Tasten In Het Duister, De Erfenis, Mensen Zoals Jij En Ik, Maigret, Ciske De Rat, De Zaak M.P., De Overval, Blue Movie, Dakota, Merijntje Gijzen's Jeugd, De Familie Doorsnee, Boefje en hij was panellid in het legendarische tv-spelprogramma Wie Van De Drie. Kees Brusse werd in 1987 Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tatum Dagelet feliciteren?

Nationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 25 februari 2019
dinsdag, 25 februari 1975

> voor 44e verjaardag
Tatum Dagelet, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse actrice en presentatrice op radio en tv. Tatum Dagelet is de dochter van acteur Hans Dagelet. Ze volgde de havo en ging in 1994 naar de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Tatum Dagelet heeft gespeeld in diverse films en series, zoals Amsterdamned, Voor Een Verloren Soldaat, Fort Alpha en We Zijn Weer Thuis. Samen met Jennifer de Jong presenteerde ze de populaire programma's Brutale Meiden, Brutale Moeders en Brutale Meiden: Hemd Van Je Lijf.

Sean Astin feliciteren?

Internationaal
Is nu 47 jaar...
Jarig: 25 februari 2019
donderdag, 25 februari 1971

> voor 48e verjaardag
Sean Astin, geboren als Sean Patrick Duke te Santa Monica (Californië), is een Amerikaanse filmacteur, regisseur en producent. Sean Astin had al enkele belangrijke rollen op zijn naam, waaronder als Mikey in The Goonies uit 1985 en in 1993 de titelrol in Rudy, voordat hij definitief doorbrak met zijn rol als Samwise Gamgee in de trilogie Lord Of The Rings films. Enkele andere producties van Sean Astin zijn The Goonies, White Water Summer, The War Of The Roses, Memphis Belle, Encino Man, Rudy, Harrison Bergeron, Courage Under Fire, Bulworth, Boy Meets Girl, Kimberly, The Sky Is Falling, The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Lord of the Rings: The Two Towers, The Lord of the Rings: The Return of the King, 50 First Dates, Smile, Bigger Than The Sky, Click, The Colour Of Magic, 24 en The Hobbit.

Téa Leoni feliciteren?

Internationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 25 februari 2019
vrijdag, 25 februari 1966

> voor 53e verjaardag
Téa Leoni, geboren als Elizabeth Téa Pantaleoni te New York City, is een Amerikaans televisie- en filmactrice. In 1999 trouwde Téa Leoni met X-Files acteur David Duchovny. Enkele films van Téa Leoni zijn Switch, A League Of Their Own, Counterfeit Contessa, Wyatt Earp, Bad Boys, Flirting With Disaster, Deep Impact, The Family Man, Jurassic Park III, Hollywood Ending, People I Know, House Of D, Spanglish, Fun With Dick And Jane, You Kill Me, Ghost Town en The Smell Of Success.

Maria Goos feliciteren?

Nationaal
Is nu 62 jaar...
Jarig: 25 februari 2019
zaterdag, 25 februari 1956

> voor 63e verjaardag
Maria Goos, geboren te Breda, is een Nederlandse schrijfster die vooral bekendheid heeft verworven als scenario-schrijfster van televisieseries, toneelstukken en films. Ze schrijft ook columns. Maria Goos volgde een opleiding tot docent en regisseur aan de Toneelacademie in Maastricht. Ze ontmoette daar een aantal personen met wie ze in haar verdere carrière veel samenwerkte; de acteurs Peter Blok (haar latere echtgenoot), Gijs Scholten van Aschat, Carine Crutzen, Yvonne van den Hurk en regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen. Maria Goos werkte mee aan de tv-, theater- en filmproducties: Pleidooi, Oud Geld, Familie, Cloaca, De Geschiedenis Van De Familie Avenier, etc. In 2005 kreeg Maria Goos de Gouden Ganzenveer.

Deze gadget op jouw site?