biografie leeftijd Verjaardagsregister jarig verjaardag Verjaardagsregister geboortedatum horoscoop verjaardagskalender
27-01-2020 Home
Verjaardag Zoeken
Enquete
Contact

Zoeken


U heeft gezocht op "Ap". Er zijn 1153 resultaten gevonden .
(alleen de eerste 100 registers worden getoond):Pagina's
Felicitaties in alle talen
...van harte gefeliciteerd!... Bon anniversaire! Happy birthday! Feliz aniversário! с днем рождения! ¡Feliz cumpleaños! 生日快乐! 誕生日おめでとう! Alles Gute zum Geburtstag!  Ws
 
TIP: Kaartje sturen?
1. Verstuur en ontwerp via greetz.nl ECHTE KAARTEN online...   2. Verstuur GRATIS E-CARDS via kaartenhuis.nl TOP 50 populairste verjaardagskaarten...          
 
Alles over verjaardag
Meer informatie over de verjaardag....Gebruiken verjaardag wereldwijdIn Nederland hangt iedereen slingers op, wordt er een mooie taart gebakken en wordt de jarige toegezongen en mag hij of zij leuke kado's in ontvangst nemen. Hoe doen ze dat eigenlijk in
 
Pers & Media
VROLIJKE TEGENHANGER VAN HET CONDOLEANCEREGISTERPersbericht - 09/09/2009 - Lancering nieuwe websiteEen nieuwe website is geboren; HET eerste en enige verjaardagsregister van Nederland en België. Verjaardagsregister is een website waarop je
 


Verjaardagregisters

Domien Verschuuren

Nationaal
Is nu 32 jaar...
Jarig: Vandaag

voor 33e verjaardag
Domien Verschuuren, geboren te Tilburg, is een radio DJ en hij heeft voornamelijk gewerkt bij de NPS / 3FM. De radiocarrière van Domien Verschuuren begon al op jonge leeftijd thuis op zijn slaapkamer waar hij programma's maakte voor zijn familie. In de loop van de jaren 90 kwam Domien Verschuuren terecht bij de Lokale Omroep Goirle en ging hij ook internetradio maken, waarna hij zich omhoog werkte tot radio dj op landelijk niveau met o.a. de programma's Weekend DNA, Nacht DNA, Domien Is Wakker! en @Work op 3FM. In 2007 won Domien Verschuuren de Marconi-award voor Beste Aanstormend Talent.

Ramsey Nasr

Nationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 28 januari 2020

voor 46e verjaardag
Ramsey Nasr, geboren te Rotterdam, is een Nederlandse dichter, schrijver, essayist, regisseur, acteur, librettist en vertaler van deels Palestijnse komaf (vaders kant). Ramsey Nasr was de 2e stadsdichter van Antwerpen en is sinds eind januari 2009 voor een periode van vier jaar Dichter des Vaderlands van Nederland. Ramsey Nasr doorliep de toneelacademie en had een korte toneelcarrière, voordat hij in 2000 debuteerde als dichter. Ramsey Nasr snijdt in zijn werk vaak maatschappelijke onderwerpen aan. Als acteur was o.a. te zien in Mariken, Magonia, Liefje, De Enclave, Armando, Leef!, Het Echte Leven en zijn bibliografie omvat o.a. Kapitien Zeiksnor En De Twee Culturen, Van De Vijand En De Muzikant, Homo Safaricus, De Doorspeler, 27 Gedichten En Geen Lied, Onhandig Bloesemend, Onze-Lieve-Vrouwe-Zeppelen en vele gedichten voor Antwerpen en Nederland.

Siem de Jong

Nationaal
Is nu 30 jaar...
Jarig: 28 januari 2020

voor 31e verjaardag
Siem de Jong, geboren in Aigle (Zwitserland), is een Nederlandse voetballer en aanvallende middenvelder. Siem de Jong begon zijn carrière in Doetinchem bij DZC'68 en De Graafschap in de jeugd. In 2005 maakte Siem de Jong de overstap naar Ajax - als 18-jarige maakte hij zijn debuut in het eerste van Ajax. De jongere broer van Siem is Luuk de Jong en ook hij is profvoetballer. De ouders van de broers zijn beiden volleyinternationals geweest voor Nederland. Siem de Jong schoot in mei 2011 FC Ajax naar het landskampioenschap met 2 goals.

Elijah Wood

Internationaal
Is nu 38 jaar...
Jarig: 28 januari 2020

voor 39e verjaardag
Elijah Wood, geboren als Elijah Jordan Wood te Cedar Rapids, is een Amerikaans acteur. Elijah Wood stond af en toe model en acteerde in wat lokale reclamespotjes alvorens hij in 1988 met zijn familie naar Los Angeles verhuisde. Toen Elijah Wood acht jaar oud was had hij zijn eerste rolletje al te pakken in de film Back To The Future Part II, nadien kreeg Elijah Wood meer en meer grotere rollen en werd hij op zijn dertiende een volwaardig acteur. Zijn grote doorbraak kwam er met de rol als de hobbit Frodo Balings in The Lord Of The Rings films. Elijah Wood werkte o.a. mee aan Back To The Future 2, Internal Affairs, Avalon, Forever Young, The Adventures Of Huck Finn, The Good Son, North, Flipper, The Ice Storm, Oliver Twist, Deep Impact, The Faculty, Chain Of Fools, The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring, The Lord Of The Rings: The Two Towers, Spy Kids 3-D: Game Over, The Lord Of The Rings: The Return Of The King, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, Sin City, Green Street Hooligans, Everything Is Illuminated, Happy Feet, Bobby en The Oxford Murders.

Sjoukje Dijkstra

Nationaal
Is nu 77 jaar...
Jarig: 28 januari 2020

voor 78e verjaardag
Sjoukje Dijkstra, geboren als Sjoukje Rosalie Dijkstra te Akkrum, is een voormalig Nederlands kunstrijdster op de schaats. Sjoukje Dijkstra behoorde in de jaren 60 van de 20e eeuw tot de wereldtop en ze schaatste ook regelmatig tegen die andere Nederlandse topper Joan Haanappel. Sjoukje Dijkstra werd 3x wereldkampioen (1962, 1963, 1964) en 5x op rij Europees kampioen. Het meest bekend werd Sjoukje Dijkstra door haar successen bij de Olympische Winterspelen. Zij maakte haar debuut als 14-jarige bij de Winterspelen van 1956 in Cortina d'Ampezzo, in 1960 won ze in Squaw Valley de zilveren medaille en in 1964 won ze in Innsbruck het goud. Daarmee was zij de eerste Nederlander, die een gouden medaille won bij de Winterspelen, ter ere waarvan zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Ook werd Sjoukje Dijkstra benoemd tot erelid van de KNSB. Na het behalen van het Olympisch goud verliet Sjoukje Dijkstra de amateursport en stapte over naar ijsrevue Holiday on Ice, waar zij van 1964 tot 1972 aan verbonden was. Na haar schaatscarrière bleef Sjoukje actief als adviseur. Sjoukje Dijkstra werd 6 keer gekozen tot Sportvrouw van het jaar en ze werd uitgeroepen tot Nederlands beste kunstrijdster van de 20e eeuw.

Martijn Fischer

Nationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 28 januari 2020

voor 52e verjaardag
Martijn Fischer, geboren te Utrecht, is een Nederlandse acteur. Martijn Fischer krijgt vooral landelijke bekendheid als hij de hoofdrol speelt in de musical Hij Gelooft In Mij van Joop van den Ende over André Hazes zijn leven - een musical die in 2012 in première ging in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Martijn Fischer deed de conservatoriumvooropleiding in Hilversum. Hij stapte na een jaar over naar de sociale academie in Driebergen om na het behalen van zijn propedeuse zich aan zijn ware passie te wijden: acteren. Martijn Fischer werd aangenomen op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en studeerde daar in 1997 af als acteur. Martijn Fischer speelde o.a. in de films en tv-series Baantjer, Liever Verliefd, Floris, Afblijven, Gooische Vrouwen, Het Glazen Huis, soap ONM / Onderweg Naar Morgen, zwarte piet bij de serie Bij Sinterklaas van Nickelodeon etc. Verders is hij bekend van de tv-reclames Krasloten en Ben & Barry. Ook speelt Martijn Fischer dus in toneelstukken en musicals zoals Soul, GVR, De Drie Musketiers, Hij Gelooft In Mij / Andre Hazes, Mozes, Matroos In De Doos, Peter Pan etc.

Oprah Winfrey

Internationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 29 januari 2020

voor 66e verjaardag
Oprah is een Amerikaanse tv-persoonlijkheid, talkshow-host, actrice, producer en filantroop. Met haar The Oprah Winfrey Show oogst zij wereldwijd veel succes en lof. Via haar maatschappij Harpo Productions produceert zij de Oprah Show, maar ook andere succesvolle producties. Als actrice in de film The Color Purple maakte Oprah veel indruk.

Adam Lambert

Internationaal
Is nu 37 jaar...
Jarig: 29 januari 2020

voor 38e verjaardag
Adam Lambert, geboren als Adam Mitchel Lambert te Indianapolis, is een Amerikaans zanger en acteur. Adam Lambert werd bekend dankzij American Idol in 2009. Hij eindigde uiteindelijk op de tweede plaats, maar volgens critici komt dit omdat Adam Lambert zonder gêne voor zijn homoseksualiteit uitkomt. De debuutplaat van Adam Lambert is For Your Entertainment, waarvan de hitsingle Whataya Want From Me komt.

Christian Bale

Internationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 30 januari 2020

voor 46e verjaardag
Christian Bale, geboren als Christian Charles Philip Bale te Haverfordwest (Wales), is een Engels acteur. Christian Bale bracht zijn jeugdjaren door in verschillende landen, waaronder Engeland, Portugal en de VS. Christian Bale begon zijn acteercarrière in een reclamespot in Engeland toen hij 9 was. Zijn doorbraak kwam in 1987, toen Christian Bale een rol kreeg in Steven Spielbergs film Empire Of The Sun. Christian Bale speelde o.a. in Annastasia: The Mystery Of Anna, Empire Of The Sun, Henry V, Swing Kids, Little Women, Pocahontas, The Portrait Of A Lady, Metroland, Velvet Goldmine, American Psycho, Shaft, Captain's Corelli's Mandolin, Laurel Canyon, Reign Of Fire, Equilibrium, The Machinist, Howl's Moving Castle, Batman Begins, The New World, Harsh Times, Rescue Dawn, The Prestige, I'm Not There, 3:10 To Yuma, Batman: The Dark Knight, Public Enemies, Terminator Salvation: The Future Begins en The Fighter.

Phil Collins

Internationaal
Is nu 68 jaar...
Jarig: 30 januari 2020

voor 69e verjaardag
Phil Collins, geboren als Philip David Charles Collins te Chiswick (Londen), is een Brits popmuzikant. Phil Collins werd bekend als drummer en leadzanger van de progressieve rockband Genesis en hij won als soloartiest meerdere Grammy Awards, MTV Awards, Brit Awards, Golden Globes en een Academy Award c.q. Oscar voor You'll Be In My Heart. Hij verkocht miljoenen platen met Genesis en solo. Phil Collins speelde eerst alleen de drums en verzorgde de achtergrondzang bij Genesis, voordat hij in 1975 de leadzang overnam van de vertrekkende Peter Gabriel. Vele hits met Genesis volgden; Follow You Follow Me, Abacab, Mama, Invisible Touch, Land Of Confusion, No Son Of Mine, I Can't Dance, Hold On My Heart, Jesus He Knows Me en Tell Me Why. Als solo-artiest had Phil Collins hits als In The Air Tonight, You Can't Hurry Love, Against All Odds, Easy Lover, Sussudio, One More Night, Don't Loose My Number, A Groovy Kind Of Love, Two Hearts, Another Day In Paradise, I Wish It Would Rain Down, Something Happened On The Way To Heaven, You'll Be In My Heart en Can't Stop Loving You. Phil Collins heeft eveneens een succesvolle carrière als acteur; Miami Vice, Buster, Tommy, Hook, Frauds, Calliope, Balto en The Jungle Book 2.

Marcel van Dam

Nationaal
Is nu 81 jaar...
Jarig: 30 januari 2020

voor 82e verjaardag
Marcel van Dam, geboren als Marcel Parcival Arthur van Dam te Utrecht, is een Nederlandse socioloog, politicus en presentator. Marcel van Dam was staatssecretaris en minister van Volkshuisvesting, kamerlid, voorzitter van de publieke omroep VARA en programmamaker voor die omroep. Marcel van Dam studeerde rechten en sociologie en hij raakte bij de politiek betrokken door zijn schoonvader en werd vervolgens in 1956 lid van de KVP / Katholieke Volkspartij en in 1966 lid van de PvdA. Marcel van Dam, die al in 1967 op de televisie verscheen met prognoses en analyses van verkiezingsuitslagen, begon in 1969 voor de VARA als Ombudsman - het "hoogtepunt" in dit programma was de Exota-affaire. In 1973 stopte Marcel van Dam met het programma, om over te stappen naar de politiek; was hij staatssecretaris van VROM, minister van VROM en lid van de Tweede Kamer. In de jaren tachtig werd hij onder meer presentator van het VARA-programma "De achterkant van het gelijk" en werd hij in 1985 voorzitter van de VARA. Hierna bleef hij actief in de media, waaronder het programma Lagerhuis en verschijnt hij regelmatig als politiek commentator en publiceerde hij o.a. het boek Niemandsland in 2009.

Elke Braspenning

Particulier
Is nu 25 jaar...
Jarig: 30 januari 2020

voor 26e verjaardag
HAPPY BIRTHDAY!

Prinses Beatrix

Nationaal
Is nu 81 jaar...
Jarig: 31 januari 2020

voor 82e verjaardag
Prinses Beatrix Wilhelmina Armgard van Oranje-Nassau en voorheen onze Koningin Beatrix van Nederland, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld. Prinses Beatrix was sinds 1980 regerend Koningin der Nederlanden. Prinses Beatrix heeft Koninginnedag in stand gehouden, ondanks dat ze die dag dus niet jarig is. Op 30 april 2013 deed Koningin Beatrix afstand van de troon en wordt zij opgevolgd door haar zoon en nu Koning Willem-Alexander - hierdoor wordt Beaxtrix nu prinses Beatrix van Nederland.

Larissa

Particulier
Is nu 19 jaar...
Jarig: 31 januari 2020

voor 20e verjaardag
Happy Bithday too you

Ad Vandenberg

Nationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 31 januari 2020

voor 66e verjaardag
Ad Vandenberg of Adje Vandenberg, geboren als Adrian van den Berg te Den Haag, is een Nederlandse hardrockgitarist, componist, muziekproducent, muziekuitgever en kunstschilder. Ad Vandenberg is vooral bekend geworden met de bands Vandenberg en Whitesnake. Begin jaren richtte '80 Ad van den Berg ook een eigen muziekuitgeverij op; Vandenberg Music. Ad Vandenberg is bekend van de hits Burning Heart en met Whitesnake speelde hij Here I Go Again en Is This Love? Ad van den Berg werkte o.a. ook mee aan tv-programma's als Starmaker, Idols, De Wereld Draait Door en documentaires voor National Geographic Channel. Adje Vandenberg speelt nog steeds muziek en zijn werk als schilder wordt regelmatig in het binnen- en buitenland tentoongesteld. In 2008 kreeg Ad Vandenberg voor zijn muzikale verdiensten de Eddy Christiani Award.

Randy Quaid

Internationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: 01 oktober 2020

voor 70e verjaardag
Randy Quaid, geboren als Randall Rudy Quaid te Houston (Texas), is een Amerikaans acteur. Randy Quaid is de oudere broer van acteur Dennis Quaid. Randy Quaid won meerdere prijzen en nominaties, zoals de Academy Award / Oscar, BAFTA Award en Golden Globe. Randy Quaid was voor het eerst te zien in The Last Picture Show, waarna hij nog in vele producties zou verschijnen; What's Up Doc?, The Missouri Breaks, The Choirboys, Midnight Express, The Long Riders, The Wraith, No Man's Land, Caddyshack 2, Bloodhounds Of Broadway, Martians Go Home, Days Of Thunder, Quick Change, Texasville, The Paper, Major League 2, Last Dance, Independence Day, Kingpin, Get On The Bus, Vegas Vacation, Bug Buster, Hard Rain, The Magical Legend Of The Leprechauns, P.U.N.K.S., Not Another Teen Movie, The Adventures Of Rocky & Bullwinkle, Frank McKlusky C.I., The Adventures Of Pluto Nash, Kart Racer, Black Cadillac, Carolina, Brokeback Mountain, The Ice Harvest, Goya's Ghosts, Real Time en Balls Out: Gary The Tennis Coach.

Zach Galifianakis

Internationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 01 oktober 2020

voor 51e verjaardag
Zach Galifianakis, geboren als Zacharius Knight Galifianakis te Wilkesboro, is een Amerikaans komiek en acteur van Griekse afkomst. Zach Galifianakis speelt doorgaans sociaal onaangepaste, wereldvreemde personages. Zach Galifianakis maakte in 1996 zijn acteerdebuut toen hij verschillende keren verscheen als Bobby in de komedieserie Boston Common. Hierna werd Zach Galifianakis ook steeds meer bekend en populair als filmacteur. Enkele producties van Zach Galifianakis zijn Dog Bites Man, Reno 911!, Bored To Death, The King And Me, Flushed, Heartbreakers, Bubble Boy, Corky Romano, Out Cold, Below, Stella Shorts, Zach & Avery Of Fergus, Into The Wild, Have Tig At Your Party, What Happens In Vegas, Visioneers, Gigantic, The Hangover, G-Force, Youth In Revolt, Up In The Air, Dinner For Schmucks, It's Kind Of A Funny Story en Due Date.

Hedy d'Ancona

Nationaal
Is nu 82 jaar...
Jarig: 01 oktober 2020

voor 83e verjaardag
Hedy d'Ancona, geboren als Hedwig d'Ancona te Den Haag, is een Nederlandse sociologe en sociaal geografe (cum laude), feministe en politica voor de PvdA / Partij van de Arbeid. Haar dochter is tv-presentatrice Hadassah de Boer. Hedy d'Ancona begon haar loopbaan als tv-producer voor de VARA in 1962 en vervolgens wetenschappelijk medewerkster en directeurschap van het Centrum Beleidsadviserend Onderzoek. Jarenlang heeft Hedy d'Ancona voor de PvdA in de Eerste Kamer en het Europees Parlement gezeten. In het kabinet-Van Agt II in 1981/1982 was zij staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, o.m. belast met volwasseneneducatie, arbeidsomstandigheden en emancipatiezaken; voor dit laatste werd zij de eerste 'projectstaatssecretaris'. In het kabinet-Lubbers III was Hedy d'Ancona van 1989 tot 1994 minister voor Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. Daarnaast is Hedy d'Ancona bekend als één van de oprichtsters van het feministisch maandblad Opzij, waarvan zij van 1972 tot 1981 hoofdredactrice was. Samen met Joke Kool-Smit richtte ze in 1968 de feministische actiegroep Man-Vrouw-Maatschappij op. Hedy d'Ancona kreeg o.a. de emancipatieprijs Aletta Jacobsprijs en ze is Koninklijk onderscheiden.

Mariska Veres

Nationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: 01 oktober 2020

voor 73e verjaardag
Mariska Veres, geboren te Den Haag en overleden op 2 december 2006, was een Nederlandse zangeres en vooral bekend van haar periode met de popgroep Shocking Blue. Mariska Veres werd geboren als middelste van 3 dochters van de Hongaarse violist/orkestleider Lajos Veres en haar in Duitsland geboren moeder uit Frans-Russische ouders, Maria Ender. De muziek werd Mariska Veres thuis met de paplepel ingegoten. Ze leerde piano spelen en zat enkele jaren op zangles. Thuis nam ze met een bandrecorder populaire hits van de radio op en knipte de teksten uit muziekbladen als Tuney Tunes en Muziek Expres, zodat ze kon meezingen. Als jong meisje deed Mariska Veres al mee aan talentenjachten, zat in enkele bandjes, totdat ze in 1968 werd gevraagd om de zangeres van Shocking Blue te worden. In 1969/1970 kreeg Shocking Blue wereldfaam met het nummer Venus, de eerste Amerikaanse nummer 1-hit van Nederlandse makelij. In de jaren die volgden toerde Veres met Shocking Blue de hele wereld rond. Nadat de band ermee stopte, bleef Mariska Veres muziek maken en optreden tot aan 2006 toen ze overleed aan kanker. Mariska Veres scoorde hits met Venus, Lovin' You, Neon City, Hello Darkness, Never Marry A Railroad Man, Blossom Lady, Inkpot etc.

Dirk Taat

Nationaal
Is nu 35 jaar...
Jarig: 10 oktober 2020

voor 36e verjaardag
Dirk Taat, geboren te Den Haag, is een Nederlands fotomodel en acteur van Noorse komaf. Ondanks een carrière in de horeca en makelaardij, werd Dirk Taat al tijdens zijn studio via Frederique van der Wal in contact gebracht met de modellenwereld en ontwikkelde hij zich verder in deze branche. Dirk Taat maakte o.a. foto's voor Tommy Hilfiger, Björn Borg en Veronica Magazine. Hierna werkte Dirk Taat mee aan diverse tv-programma's als Gordon Gillend Naar Huis, Life & Cooking, soap Onderweg Naar Morgen / ONM, S1NGLE, Wipeout, De Pelgrimscode en Let's Dance.

Peter Jan Rens

Nationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: 10 oktober 2020

voor 70e verjaardag
Peter Jan Rens, geboren als Petrus Jan Rens te Velsen-Noord, is een Nederlandse presentator, acteur, schrijver en voormalig fysiotherapeut. Peter Jan Rens werkte enige jaren als fysiotherapeut, voordat hij in 1978 besloot professioneel theaterartiest te worden, en richtte theatergezelschap Kaktus op. Met dit gezelschap treedt hij voor zowel volwassenen als kinderen op. In 1983 speelde hij de hoofdrol in de film Brandende Liefde naar het boek van Jan Wolkers, waardoor hij bekend werd. Peter Jan Rens trad in die tijd wekelijks op in het tv-programma Tineke als Meneer Kaktus met daarnaast Mevrouw Stemband en Kweetniet als tegenspelers. Na 2 seizoenen groeide de act uit tot De Grote Meneer Kaktus Show, die werd uitgezonden van 1986 tot 1993. Hierna groeide Peter Jan Rens uit tot showmaster en programmamaker met programma's als Labyrinth, Doet-Ie 'T Of Doet-Ie 'T Niet (Gouden Televizier-Ring 1989), Geef Nooit Op, 5 Tegen 5, U Bent Aan De Beurt, Peter-Jan Rens Late Night, Woordwinner, Telekids, De Goed Geld Show, Deelt Ie 'T Of Deelt Ie 'T Niet? en Het Feest Van Sinterklaas. Naast Nederlandse bedrijven, heeft Peter-Jan Rens ook een bedrijf in Azië waarmee hij producties maakt voor o.a. de Aziatische televisie.

Rick Engelkes

Nationaal
Is nu 60 jaar...
Jarig: 11 oktober 2020

voor 61e verjaardag
Rick Engelkes, geboren als Richard Engelkes te Amsterdam, is een Nederlands acteur en producent voor tv en theater. Rick Engelkes volgde een opleiding aan de modeacademie Charles Montaigne in Amsterdam - met een diploma op zak kreeg hij werk als ontwerper bij een modehuis in Parijs, Frankrijk. Na twee jaar keert Rick Engelkes terug naar Nederland, hij volgt acteerlessen en werkt zo nu en dan als fotomodel. In 1990 krijgt Rick Engelkes landelijke bekendheid door zijn rol van Simon Dekker in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden / GTST. Hierna werkte Rick Engelkes mee aan vele theaterstukken en was hij ook veel te zien in televisieseries en films, waarvoor hij soms ook produceerde; Just A Moment, Licht, Kruimeltje, Pietje Bell, Pietje Bell 2, Helrit, Penny's Shadow, Wie Is De Mol?, Goede Tijden Slechte Tijden, Baantjer, Toys For Boys, Dutch Supercar Challenge, Geld Maakt Gelukkig, TV For Boys, Wannahaves, This Is Golf, KLM Open Golf, Wildcard, Yorin Entertainment, Topgolf, I Feel Good, Heels On Wheels, Your Body & Mind, Beauty Touch, Verborgen Gebreken, De Minnaar, Succes, Sexual Perversity, Volmaakt Geluk, Romeo Over Julia, Extreem, Oranje Boven, Kruimeltje De Musical, Blind Vertrouwen en That's Showbizz Baby!

Dawn French

Internationaal
Is nu 62 jaar...
Jarig: 11 oktober 2020

voor 63e verjaardag
Dawn French, geboren te Holyhead (Wales), is een Britse comédienne en actrice. Ze is getrouwd met comedian Lenny Henry. Dawn French werd het meest bekend als de helft van het komische duo French & Saunders, samen met Jennifer Saunders. Dawn French kreeg voor het eerst bekendheid als lid van The Comic Strip, daarvoor had ze al opgetreden met Jennifer Saunders, die ze op de Central School of Speech and Drama in Londen had ontmoet. Dawn French was zeer succesvol met The Comic Strips Presents... en ook de tv-programma's met Saunders werden veelvuldig gelauwerd. Als succesvolle, dikke vrouw probeert Dawn French een lans te breken voor het idee dat dik ook mooi kan zijn. Dat komt o.m. tot uitdrukking in het feit dat ze een eigen kledinglijn heeft voor grote maten, ‘Sixteen47’, waarin zwaardere vrouwen er mooi uitzien. Dawn French schreef scenario's en speelde in vele theaterstukken, tv-series en films; Happy Families, Girls On Top, The Supergrass, The Vicar Of Dibley, Sex & Chocolate, Absolutely Fabulous, Comic Relief, Milk, French & Saunders, Wild West, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Chronicles Of Narnia, Love And other Disasters, Little Britain, Coraline en Psychoville.

Robert Vuijsje

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 12 oktober 2020

voor 50e verjaardag
Robert Vuijsje, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse journalist en schrijver. Robert Vuijsje studeerde Sociologie en Amerikanistiek aan de Universiteit van Amsterdam en hij bracht ook een jaar door aan de Amerikaanse Universiteit van Memphis. Robert Vuijsje werkte als journalist voor o.a. Nieuwe Revu en De Pers. In 2008 debuteerde Robert Vuijsje met zijn roman Alleen Maar Nette Mensen. De roman gaat over over een jongen van joodse afkomst uit de chique Amsterdamse wijk Oud-Zuid die op zoek gaat naar een "intellectuele negerin" als vriendin. Voor dit debuut werd Robert Vuijsje genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2009 en won hij de Gouden Uil en De Inktaap.

Roline Appeldoorn

Particulier
Is nu 49 jaar...
Jarig: 12 oktober 2020

voor 50e verjaardag

Ellemieke Vermolen

Nationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 13 oktober 2020

voor 44e verjaardag
Ellemieke Vermolen, geboren als Ellemieke Elisabeth Cathriene Vermolen te Hellevoetsluis, is een Nederlands fotomodel, actrice en presentatrice die bekend is geworden door m.n. haar rol als Bo Donkers in de tv-serie Goudkust. Ellemieke Vermolen deed al een aantal jaren modellenwerk en speelde in reclamespotjes als C&A en Amstel, voordat zij ook de stap naar de televisie deed. Ellemieke Vermolen werkte o.a. mee aan producties zoals RTL 4 Puzzeltijd, SBS 6 Klussen En Wonen, Exclusief, Mama, Ik Heb Je Huis Verbouwd, Sterren Dansen Op Het IJs en SBS 6 Shownieuws. In 2005 werd Ellemieke Vermolen door het magazine FHM verkozen tot meest sexy vrouw van Nederland.

Faas Wilkes

Nationaal
Is nu 96 jaar...
Jarig: 13 oktober 2020

voor 97e verjaardag
Faas Wilkes, geboren als Servaas Wilkes te Rotterdam en overleden in Rotterdam op 15 augustus 2006, was een bekende Nederlandse beroepsvoetballer. Deze voetballende gentleman wordt gezien als één van de beste en sierlijkste Nederlandse voetballers aller tijden. En als tweebenige dribbelkoning was Faas Wilkes vooral bekend om zijn lange rushes en als raspingelaar. Voor Johan Cruijff was Faas Wilkes het grote voorbeeld. Faas Wilkes moest van jongsaf aan meubelmaker worden om samen met zijn broer het transportbedrijf van zijn vader en oom, verhuizerij Fa. Wilkes & Zoonen (later genaamd A. Wilkes en Zoonen) over te nemen. De verhuizerij was toch niet zijn roeping en op 14 april 1941 debuteerde Faas bij Xerxes op 17-jarige leeftijd. Faas Wilkes speelde o.a. voor Xerxes, Internazionale, Torino FC, Valencia, VVV, Levante, Fortuna '54, Xerxes en hij speelde 38 interlands voor het Nederlands elftal en scoorde totaal 35 doelpunten - hij is top op heden één van de beste topscorers van Oranje ooit!

Paul Simon

Internationaal
Is nu 78 jaar...
Jarig: 13 oktober 2020

voor 79e verjaardag
Paul Simon, geboren als Paul Frederic Simon te Newark, is een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Paul Simon is vooral bekend geworden als helft van het duo Simon & Garfunkel samen met Art Garfunkel. Simon en Garfunkel hadden samen de hits The Sound Of Silence, Homeward Bound, I Am A Rock, Fakin' It, Mrs. Robinson, The Boxer, Bridge Over Troubled Water, El Condor Pasa (If I Could), Cecilia, 7 O'Clock News - Silent Night, My Little Town en (What A) Wonderful World. Paul Simon had ook veel succes als solo-artiest en behalve als vernieuwer van de (Amerikaanse) folkmuziek, heeft Paul Simon een naam opgebouwd als ontdekker van niet-westerse muziekstijlen. Het album Graceland uit 1986 is hiervan het bekendste voorbeeld. Enkele hits van Paul Simon zijn Mother And Child Reunion, Me And Julio Down By The Schoolyard, Duncan, Kodachrome, Loves Me Like A Rock, 50 Ways To Leave Your Lover, Late In The Evening, The Blues, Allergies, You Can Call Me Al, The Boy In The Bubble en The Obvious Child. Paul Simon was de eerste bekende internationale artiest die in 1992 in Zuid-Afrika een concert gaf nadat de Verenigde Naties de boycot van dit land had opgeheven nadat apartheid werd afgeschaft.

Margaret Thatcher

Internationaal
Is nu 94 jaar...
Jarig: 13 oktober 2020

voor 95e verjaardag
Margaret Thatcher of Margaret Hilda barones Thatcher geb. Roberts LG, OM, FRS, geboren te Grantham (Lincolnshire) en overleden op 8 april 2013, is een Britse oud-politica. Margaret Thatcher was de 1e vrouwelijke leider van de Britse Conservatieve Partij. Thatcher was Premier van het Verenigd Koninkrijk van 1979 tot 1990. Ze was de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk. Margaret Thatcher werd bekend als de IJzeren Dame / The Iron Lady. Margaret Thatcher studeerde chemie in Oxford en was lange tijd chemicus. In 1959 werd ze verkozen in het Lagerhuis en ze was van 1970 tot 1974 minister voor Onderwijs en Wetenschap. In 1975 daagde ze Edward Heath als leider van de Conservative Party uit en won de leiderschapsverkiezing en in 1979 won ze de verkiezingen, waarna ze Eerste Minister werd. Groot-Brittannië stond er slecht voor toen Margaret Thatcher aantrad - ze wist GB met ijzeren hand te moderniseren, want; de industrie was sterk verouderd, en de voortdurende arbeidsconflicten verhinderden de noodzakelijke vernieuwing. Er was een hollende inflatie, en het nationale zelfvertrouwen was tot een minimum gedaald. In 1982 was de populariteit van Thatcher op een dieptepunt, het winnen van de Falklandoorlog zorgde voor een ommekeer.

Kelly Preston

Internationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 13 oktober 2020

voor 58e verjaardag
Kelly Preston, geboren als Kelly Kamalelehua Palzis te Honolulu / Hawaï, is een Amerikaans actrice. Kelly Preston werd opgevoed door haar moeder Linda Carlson, aangezien haar vader verdronk toen ze drie jaar oud was. Kelly Preston groeide op in onder andere Irak en Australië en werd op 16-jarige leeftijd ontdekt door een fotograaf. Vanaf de jaren '80 is ze werkzaam als actrice. Kelly Preston trouwde in 1991 met acteur John Travolta met wie ze meerdere kinderen heeft, hiervoor had ze relaties met o.a. de acteurs Kevin Cage, George Clooney en Charlie Sheen. Kelly Preston speelde o.a. in de series en films Capitol, For Love And Honor, Fat Actress, Medium, Suburbian Shootout, 10 To Midnight, Christine, SpaceCamp, A Tiger's Tale, Spellbinder, Twins, The Experts, Only You, Double Cross, Love Is A Gun, Mrs. Munck, Waiting To Exhale, Citizen Ruth, From Dusk Till Dawn, Jerry Maguire, Addicted To Love, Nothing To Lose, Holy Man, Jack Frost, Battlefield Earth: A Saga Of The Year 3000, What A Girl Wants, The Cat In The Hat, Eulogy, Return To Sender, Sky High, Death Sentence, Old Dogs, Casino Jack, From Paris With Love en The Last Song.

Paul Potts

Internationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 13 oktober 2020

voor 50e verjaardag
Paul Potts, geboren als Paul Robert Potts te Bristol (Engeland), is een Britse operazanger. Paul Potts werd in 1 klap wereldberoemd met zijn optreden in het televisieprogramma Britain's Got Talent 2007, waarbij hij de jury aan het huilen bracht van vervoering met het brengen van de aria Nessun Dorma uit een opera van Puccini. Paul Potts was voordat hij beroemd werd, in het dagelijks leven verkoper van mobiele telefoons en daarnaast amateur-operazanger. Tegenwoordig tourt Paul Potts de hele wereld rond en zijn zijn platen een groot succes.

Usher

Internationaal
Is nu 41 jaar...
Jarig: 14 oktober 2020

voor 42e verjaardag
Usher Raymond IV, geboren te Dallas (Texas), is een Amerikaanse R&B-zanger en acteur. Met hulp van Sean Combs (Puff Daddy of P. Diddy) rolde Usher de R&B-wereld in en bracht op 15-jarige leeftijd zijn eerste album uit. Usher kreeg wereldfaam na zijn album My Way uit 1997 en vooral het album Confessions uit 2004. Ook heeft hij enkele bijrollen gehad in films en series, zoals The Faculty, She's All That, Light It Up, Texas Rangers, In The Mix en The Ballad Of Walter Holmes, Moesha, The Bold And The Beautiful en The Twilight Zone. Usher kwam voor het eerst in aanraking met zang toen hij in het kerkkoor mocht gaan zingen van zijn moeder. Nadat ze in Atlanta terechtkwamen, begon Usher deel te nemen aan talentenjachten die Usher bijna altijd won - in 1992 werd zijn talent herkend door een platenmaatschappij. Usher werkte o.a. samen met P. Diddy, Loon, Ludacris, Alicia Keys, Will.i.am en enkele hits van hem zijn: You Make Me Wanna..., Pop Ya Collar, U Remind Me, U Got It Bad, U Turn, I Need A Girl, Yeah!, Burn, My Boo, Caught Up, Love In This Club, Moving Mountains en Omg.

Bas Muijs

Nationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 14 oktober 2020

voor 44e verjaardag
Bas Muijs, geboren als Bastiaan Daniël Muijs te Den Haag, is een Nederlands acteur en vooral bekend van zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden. Bas Muijs volgde een theateropleiding bij theaterwerkgroep Rabarber in Den Haag toen hij in 1999 werd gevraagd voor de rol van Stefano Sanders in de soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. Hierna werkte Bas Muijs mee aan vele andere TV-, theater- en filmproducties, zoals GTST, Costa!, Voetbalvrouwen, Pauwen En Reigers, Snuf De Hond En De Jacht Op Vliegende Volckert, Snuf De Hond In Oorlogstijd, Mijn Vader Is Een Detective, Trauma 24/7, Hotnews.nl, Bit, Romeo En Julia, Frankenstrein, Exercises De Style, Ado-Ajax en Ik Beken. Bas Muijs won de Televizier-verkiezing Beste Soapacteur 2002 en was in 2001 al tweemaal gekozen tot Populairste soapacteur door Tros Kompas en het weekblad Yes. Door het weekblad Beau Monde werd hij in 2003 tot best geklede man van Nederland gekozen met een Man Of Style-award en hij trad tijdens het Europees kampioenschap voetbal 2008 op als stadionspeaker voor het Nederlands Elftal.

Roger Moore

Internationaal
Is nu 92 jaar...
Jarig: 14 oktober 2020

voor 93e verjaardag
Roger Moore of Sir Roger George Moore, geboren te Stockwell (Lambeth / Londen) en overleden op 23 mei 2017 te Crans-Montana Zwitserland, was een Engels acteur die vooral bekend werd door zijn rollen in de series Ivanhoe, The Saint en The Persuaders. Verder vertolkte Roger Moore de rol van James Bond 007 in zeven Bond-films tussen 1973 en 1985, als opvolger van George Lazenby (en daarvoor Sean Connery). Toen hij 15 jaar was, ging Roger Moore naar de kunstschool om schilder te worden. Later werd hij leerling bij een animatiestudio. Daarna ging hij studeren bij de Royal Academy of Dramatic Art (RADA). Na zijn militaire dienst, ging Roger Moore werken bij theaters, de televisie en de radio. Begin jaren '50 werkte hij als model en verscheen in vele advertenties voor producten, variërend van tandpasta tot truien, waarna hij gestaag werkte aan een carrière als succesvol acteur op tv en film. Enkele rollen van Roger Moore zijn Perfect Strangers, Ceasar And Cleopatra, Maverick, Sherlock Holmes, Live And Let Die, Gold, The Man With The Golden Gun, The Spy Who Loved Me, Escape To Athena, Moonraker, The Muppet Show, The Cannonball Run, For Your Eyes Only, Octopussy, Curse Of The Pink Panther, A View To A Kill, Bullseye!, The Quest, Spice World, Alias, Tatort en Boat Trip.

Tom Boonen

Nationaal
Is nu 39 jaar...
Jarig: 15 oktober 2020

voor 40e verjaardag
Tom Boonen, geboren in Mol, is een wielrenner uit België. Tom Boonen was al snel succesvol in zijn debuutjaar 2002, hij zou daarna nog vele ritten en etappes winnen in grote en belangrijke koersen, zoals Ronde van Frankrijk en het WK op de weg. Tom Boonen houdt van snelle auto's en een lekker biertje.

A.F.Th. van der Heijden

Nationaal
Is nu 68 jaar...
Jarig: 15 oktober 2020

voor 69e verjaardag
A.F.Th. van der Heijden of Adri van der Heijden, geboren als Adrianus Franciscus Theodorus van der Heijden te Geldrop, is een Nederlands autobiografisch schrijver. A.F.Th. van der Heijden publiceerde aanvankelijk onder het pseudoniem Patrizio Canaponi, maar hij gebruikt voornamelijk A.F.Th. Binnen zijn verhalen en romans is het eigen leven van de schrijver te herkennen. Dit maakt dat het gehele oeuvre met elkaar verbonden is. Dat wil echter niet zeggen dat gebeurtenissen en personen in zijn werk een getrouwe afspiegeling zijn van zijn eigen leven: hij gebruikt deze vrij, om ze te combineren met fictie, filosofische uitweidingen en een treffende sfeertekening van de Nederlandse sociale en culturele geschiedenis vanaf de jaren 50. Regelmatig verwerkt A.F.Th. van der Heijden waar gebeurde gebeurtenissen in zijn verhalen, in wat door sommige critici gezien wordt als zijn beste werk. A.F.Th. van der Heijden won vele prijzen, zoals Anton Wachterprijs, Multatuliprijs, F. Bordewijk-prijs, De Gouden Uil, AKO Literatuurprijs, Tzumprijs, De Inktaap, Libris Literatuurprijs, NS Publieksprijs, P.C. Hooft-prijs etc. voor werken als Een Gondel In De Herengracht, De Gevarendriehoek, Advocaten Van De Hanen, Drijfzand Koloniseren, Mim, Vallende Ouders, Schervengericht, Doodverf, Tonio en De Helleveeg.

Ali B.

Nationaal
Is nu 38 jaar...
Jarig: 16 oktober 2020

voor 39e verjaardag
Ali Bouali, beter bekend als Ali B., is een Nederlandse rapper van Marokkaanse afkomst. Ali B. is ook werkzaam als TV-presentator, stand-upcomedian en eigenaar van zijn eigen platenlabel SPEC Entertainment. Ali B. is veelvuldig onderscheiden met prijzen en awards en heeft reeds een flink aantal hits op zijn naam staan: Ik Ben Je Zat, Wat Zou Je doen (met Marco Borsato), Leipe Mocro Flavour, Rampeneren, Wij Houden Van Oranje en Eeyeeyo. In seizoen 2013/2014 is Ali B. coach in The Voice Of Holland op RTL4.

Rifka Lodeizen

Nationaal
Is nu 47 jaar...
Jarig: 16 oktober 2020

voor 48e verjaardag
Rifka Lodeizen, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse actrice. Rifka Lodeizen is een dochter van beeldend kunstenaar Frank Lodeizen. Ze deed eindexamen vwo en studeerde Nederlands. Rifka Lodeizen speelde een rolletje in een Filmacademiefilm, volgde een opleiding aan de acteerstudio De Trap en speelde vervolgens in verscheidene films en tv-series, zoals De Provincie, Unit 13, Hufters & Hofdames, Het 14e Kippetje, Babylon, Het Souterrain, De Boekverfilming, Rent A Friend, Wet & Waan, Mevrouw De Minister, Villa Des Roses, Simon, Flirt, Keyzer & De Boer Advocaten, Evelien, Escort, SEXtet, Nadine, Taxandria, Tiramisu, Kan Door Huid Heen en Overspel. Voor Simon kreeg ze een Gouden Kalf-nominatie, maar pas in 2009 kreeg Rifka Lodeizen het Gouden Kalf voor haar rol in Kan Door Huid Heen.

Eminem

Internationaal
Is nu 47 jaar...
Jarig: 17 oktober 2020

voor 48e verjaardag
Eminem, artiestennaam van Marshall Bruce Mathers III, ook wel Slim Shady genoemd, is een uiterst succesvolle Amerikaanse blanke rapper. Enkele hits van Eminem zijn; My Name Is, The Real Slim Shady, Stan, Just Lose It, Like Toy Soldiers, When I'm Gone, Smack That en We Made You.

Wyclef Jean

Internationaal
Is nu 47 jaar...
Jarig: 17 oktober 2020

voor 48e verjaardag
Wyclef Jean, geboren te Croix-des-Bouquets in Haïti, is een Amerikaans rapper en producer van Haïtiaanse afkomst. Wyclef Jean werd voornamelijk bekend als lid van het hiphoptrio The Fugees en ook solo scoorde hij hits: No No No, Another One Bites The Dust, Gone Till November, New Day, It Doesn't Matter, 911, Hips Don't Lie, Fu-gee-la, Killing Me Softly, Ready Or Not, No Woman No Cry en Rumble In The Jungle. Wyclef Jean werd geboren in Haïti als zoon van een priester. Op zijn negende verhuisde hij naar Brooklyn, New York in de VS en daar leerde hij gitaar spelen en volgde hij een studie jazzmuziek. In 1987 begon hij met Pras en Lauryn Hill de muziekgroep Fugees, waarmee hij later wereldberoemd zou worden en deze bekendheid ook gebruikte om zich in te zetten voor goede doelen.

Sandra Reemer

Nationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: 17 oktober 2020

voor 70e verjaardag
Sandra Reemer of Xandra Reemer, geboren als Barbara Alexandra Reemer te Bandung (Indonesië) en overleden op 6 juni 2017 te Amsterdam, was een Nederlands zangeres en presentatrice. Na de onafhankelijkheidsverklaring van Indonesië in 1958, vertrok het gezin Reemer naar Nederland en kwam Xandra Reemer bij de zusters / nonnen op school. Hier moest zij gedwongen afstand doen van haar duivelse voorletter X van Xandra en werd het dus Sandra. Op tienjarige leeftijd kreeg Sandra Reemer van vader Frans een zelfgemaakte gitaar en begon ze mee te doen aan talentenjachten. Als 11-jarige kwam haar eerste plaatje uit; Al Di La. Ze werd echter vooral bekend als de helft van het duo Sandra en Andres waarmee ze in 1972 meededen voor Nederland aan het Eurovisiesongfestival in Edinburgh met het nummer Als Het Om De lLefde Gaat. Ze werden knap vierde. Hierna ging Sandra Reemer solo en scoorde ze af en toe een hit, maar echt populair werd ze pas in 1986, toen Sandra Reemer de assistente werd van Jos Brink bij de presentatie van het televisieprogramma Wedden, Dat..?. In dit programma werd ze door Brink liefkozend als kroepoekje werd aangesproken. Hierna bleef Sandra Reemer actief in de media op tv en in de muziek, en zet ze zich ook in voor goede doelen.

Robin Linschoten

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 17 oktober 2020

voor 64e verjaardag
Robin Linschoten, geboren als Robin Lorenz Oscar Linschoten te Ugchelen (Apeldoorn), is een Nederlandse bestuurder en politicus van de VVD / Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Robin Linschoten studeerde enkele jaren rechten aan de Vrije Universiteit Amsterdam, hij rondde deze studie niet af. Tijdens zijn studie en daarna werkte hij in het bankwezen, ook was hij actief binnen de VVD. Na zijn werk bij de bank werd hij fractiemedewerker van de VVD. In 1982 nam Robin Linschoten plaats in de Tweede Kamer en hij was een periode staatssecretaris Sociale Zaken in het kabinet Kok I. Hierna vervulde Robin Linschoten tal van functies in het bedrijfsleven, waaronder zelfstandig managementconsultant, Kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER), Lid managementsteam collectieve voorzieningen en zorg Interpolis, Lid Raad van Bestuur van DSB Bank N.V. en overige functies en nevenfuncties.

Tom Egbers

Nationaal
Is nu 62 jaar...
Jarig: 18 oktober 2020

voor 63e verjaardag
Tom Egbers, geboren in Almelo, is een Nederlands journalist, schrijver en sportpresentator. Tom Egbers studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht, en werd in 1984 aangenomen bij NOS Studio Sport als presentator. In 1990 volgde een uitstapje naar Veronica (Stop de Persen en Nieuwslijn), in 1992 gevolgd door een terugkeer naar de NOS en Studio Sport. Als Almeloër en aanhanger van voetbalclub Heracles was Tom Egbers gefascineerd door het verhaal van de Zuid-Afrikaan Steve Mokone, bijgenaamd de zwarte meteoor, die in Egbers' geboortejaar 1957 bij Heracles was komen voetballen. Tom Egbers schreef in 1995 een boek over hem waarnaar in 2000 een film is gemaakt.

Frits Apon chauffeur

Particulier
Is nu 72 jaar...
Jarig: 18 oktober 2020

voor 73e verjaardag
wens je een leuke dag

Loes Luca

Nationaal
Is nu 66 jaar...
Jarig: 18 oktober 2020

voor 67e verjaardag
Loes Luca, geboren als Louise Diana Wilhelmina Catharina Luca te Rotterdam, is een Nederlands actrice en comédienne. Loes Luca is voornamelijk bekend van Nénette Et Les Zézettes, Het Klokhuis, Ja Zuster Nee Zuster, de series 'T Schaep Met De 5 Pooten en won reeds vele prijzen en nominaties zoals de Theo d'Or en Rembrandt Award. Op haar 17e wilde Loes Luca naar de Academie voor Expressie, maar werd geweigerd omdat ze geen Frans sprak en slechts drie jaar mulo had, waarop ze voor een jaar naar Frankrijk vertrok als au pair. Bij terugkomst werd Loes Luca wel aangenomen. Loes Luca is officieel docent dramatische vorming, maar het theater trok meer dan de klas. Met haar energieke, rappe stijl heeft ze vele theater- en televisieproducties, films en zangvoorstellingen op haar naam staan. Enkele producties van Loes Luca zijn Prettig Weekend Meneer Meijer, Spetters, Een Vlucht Regenwulpen, Het Meisje Met Het Rode Haar, De Schorpioen, Abel, Theo En Thea En De Ontmaskering Van Het Tenenkaasimperium, Nénette Et Les Zézettes, Het Klokhuis, De Noorderlingen, De Jurk, Minoes, Ja Zuster Nee Zuster, Moordwijven, Robots, Lepel, 'T Schaep Met De 5 Pooten, Koning Aan De Maas, 'T Vrije Schaep en 'T Spaanse Schaep.

Monique de Graaf

Particulier
Is nu 41 jaar...
Jarig: 18 oktober 2020

voor 42e verjaardag
Happy Birthday to you Happy Birthday to you Happy Birthday, dear Monique Happy Birthday to you

Martina Navrátilová

Internationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 18 oktober 2020

voor 64e verjaardag
Martina Navrátilová, geboren te Řevnice, is een linkshandige Amerikaanse proftennisster van Tsjechoslowaakse afkomst. Martina Navrátilová vluchtte in 1975 uit het communistische Oostblok naar de VS en ontving in 1981 het Amerikaanse burgerschap. De familie van Martina Navrátilová had al een tennishistorie, maar pas toen haar moeder - net gescheiden - naast een tennisbaan ging wonen, begon Martina ook een balletje te slaan en speelde ze reeds op haar 8e haar eerste tennistoernooi. Martina Navrátilová won 59 grandslamtitels, waarvan 18 in het enkelspel (ze won de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en US Open), 31 in het vrouwen dubbelspel en 10 in het gemengd dubbel. Martina Navrátilová was in totaal 331 weken nummer één van de wereld, waarvan 14 juni 1982 tot 9 juni 1985 de langst aaneengesloten periode was (159 weken). Martina Navrátilová speelde heroïsche wedstrijden tegen o.a. Chris Evert en later Steffi Graf. Martina is een overtuigd vegetariër. Door haar openheid over haar homoseksualiteit en inzet voor de rechten van homo’s en lesbiennes is Martina Navrátilová bovendien een icoon van de homobeweging én ze zet zich regelmatig in voor goede doelen.

Winston Gerschtanowitz

Nationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 02 oktober 2020

voor 44e verjaardag
Winston Gerschtanowitz, geboren in Amsterdam, is een Nederlandse acteur en TV-presentator. Na het behalen van zijn havo-diploma werd Winston Gerschtanowitz bekend bij het grote publiek als Harm van Cloppenburg in de soap Goudkust. Met collega-acteurs Michiel de Zeeuw, Jimmy Geduld en Chris Zegers vormde hij enige tijd de boyband 4 Fun. Winston Gerschtanowitz werkte mee aan de programma's Wannahaves, Postcode Loterij, Thuis, In De Huid Van, Dancing On Ice, Trucker M/V en RTL Boulevard. Winston Gerschtanowitz speelt graag golf én hij is een kleinzoon van één van de oprichters van het Tuschinski Theater in Amsterdam.

Mahatma Gandhi

Internationaal
Is nu 150 jaar...
Jarig: 02 oktober 2020

voor 151e verjaardag
Mahatma Gandhi, geboren als Mohandas Karamchand Gandhi te Porbandar en overleden in New Delhi op 30 januari 1948, was een Indiaas politicus, jurist en vegetariër. Zijn bijnaam 'mahātmā' is Sanskriet voor "grote ziel". Ook wordt Mahatma Gandhi in India vaak Bapu genoemd, dat "vader" betekent in de zin van vader van het huidige India en het Indiase volk. Na een rechtenstudie in Engeland vertrok Mahatma Gandhi naar Zuid-Afrika, waar hij zich voor de Indiase bevolkingsgroep inzette. Na terugkeer in India werd hij leider in de Indiase onafhankelijkheidsstrijd. Mahatma Gandhi was één van de grondleggers van de moderne staat India en voorstander van het actieve geweldloosheid als middel voor revolutie. Mahatma Gandhi spande zich ook in voor verzoening tussen hindoes en moslims in India. Hij werd in 1948 te New Delhi vermoord door een extremistische hindoe. Zijn geboortedag wordt gevierd als Gandhi Jayanti, een dag waarop mensen van vele gezindten hun held herdenken. Een bekende uitspraak van Mahatma Gandhi is "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht."

Snoop Dogg

Internationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: 20 oktober 2020

voor 49e verjaardag
Snoop Dogg, echte naam Calvin Cordozar Broadus Jr. en geboren in Long Beach (Californië), is een Amerikaanse rapper en acteur. Snoop Dogg of voorheen Snoop Doggy Dogg, dankt zijn naam aan zijn moeder die hem vroeger Snoop of Snoopy noemde, omdat hij als kind veel keek naar Peanuts waarin het hondje Snoopy voorkwam. Snoop Dogg komt geregeld in aanraking met justitie vanwege gebruik van drugs of andere "overtredingen". Zijn debuutalbum Doggystyle was gelijk een groot succes en wordt betiteld als muziekstijl gangsta rap. Nadat de populariteit van gangsta rap afnam, mede door de moorden op Tupac Shakur en Notorious BIG, verlegde Snoop Dogg zijn accenten en ging hij bijvoorbeeld ook spelen in series en films, voornamelijk als zichzelf overigens. Enkele hits van Snoop Dogg zijn What's My Name, Snoop's Upside Ya Head, Still D.R.E., Crybaby, The Next Episode, Snoog Dogg, X, Lay Low, Beautiful, Drop It Like It's Hot, Let's Get Blown, Signs, Buttons, Gangsta Zone, I Wanna Love You, Sensual Seduction en My Medicine.

Viggo Mortensen

Internationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 20 oktober 2020

voor 62e verjaardag
Viggo Mortensen, geboren als Viggo Peter Mortensen Jr. te New York, is een Amerikaanse acteur van Deense afkomst. Viggo Mortensen werd voornamelijk bekend bij het grote publiek door zijn rol in de Lord Of The Rings-trilogie. Viggo Mortensen werd geboren in New York als de oudste zoon van een Deense boer en een Noors Amerikaanse moeder. Na wat omzwervingen rond de wereld, werd Viggo Mortensen in 1982 verliefd en volgde hij zijn vriendin terug naar New York waar hij zijn jeugd doorbracht in Manhatten. Hij hoopte op een lange romance en een carrière als schrijver, maar uiteindelijk belandde hij in de bediening en begon hij acteerlessen te nemen. Drie jaar later had Viggo Mortensen zijn filmdebuut, een kleine rol in de film Witness. In 1987 verhuisde hij naar Los Angeles, waar hij een succesvolle carrière opbouwde met films als Young Guns 2, Texas Chainsaw Massacre 3, Indian Runner, The Young Americans, Boiling Point, Carlito's Way, Crimson Tide, The Portrait Of A Lady, Daylight, G.I. Jane, Psycho, 28 Days, Lord Of The Rings-trilogie: The Fellowship Of The Ring, The Two Towers en The Return Of The King, Hidalgo, A History Of Violence, Alatriste, Eastern Promises, Appaloosa en The Road.

Piet Hein Donner

Nationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 20 oktober 2020

voor 72e verjaardag
Piet Hein Donner, geboren als Jan Pieter Hendrik Donner te Amsterdam, is een Nederlands jurist en politicus voor het CDA / Christen-Democratisch Appèl. Piet Hein Donner was onder meer voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (1996-1997) en lid van de Raad van State (1998-2002), voordat hij vanaf 2002 minister van Justitie wered in de kabinetten Balkenende I, II en III. Na een korte periode als Tweede Kamerlid, werd Piet Hein Donner in februari 2007 minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet Balkenende IV en vanaf 2010 wordt wordt hij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet Rutte-Verhagen. De vader van Piet Hein Donner is André Donner, een rechter in het Europees Hof van Justitie en betrokken bij onderzoek naar de Lockheed-affaire. Zijn grootvader, Jan Donner, was minister van Justitie voor de ARP en van 1946 tot 1961 president van de Hoge Raad. Piet Heins oom Jan Hein Donner (1927-1988) was schaakgrootmeester en drievoudig kampioen van Nederland. Piet Hein Donner haalt met zijn droge humor graag een geintje uit bij zijn politieke collega's en hij fietst nog steeds geregeld naar zijn werk op het Binnenhof in Den Haag.

Anne Wil Blankers

Nationaal
Is nu 79 jaar...
Jarig: 21 oktober 2020

voor 80e verjaardag
Anne Wil Blankers, geboren als Wilhelmina Cornelia Maria Blankers te Rotterdam, is een Nederlands actrice. Hoewel haar naam meestal met een verbindingsstreepje wordt geschreven, hanteert Anne Wil die zelf niet. Anne Wil Blankers studeerde aan de toneelschool in Maastricht en in 1963 deed ze daar eindexamen en debuteerde ze in het seizoen 1963/1964 bij de Haagse Comedie. Ze bleef er tot het opheffen van het gezelschap. Ondertussen was Anne Wil Blankers ook veelvuldig te zien op televisie en in een aantal films. Enkele theater-, film- en tv-producties van Anne Wil Blankers zijn Shirley Valantine, Hooikoorts, Vogels, Standrecht, De Weg, Prettig Geregeld, Retour Den Haag, Wilhelmina, Stellenbosch, Eiland, Flanagan, Noorderwind, De Mantel Der Liefde, Een Been Om Op Te Staan, De Moeder Van David S., Knokken Voor Twee en Leef! Anne Wil Blankers kreeg verscheidene onderscheidingen, zoals de Colombina, de Theo d'Or en de Theo Mann-Bouwmeesterring.

Martin Bril

Nationaal
Is nu 60 jaar...
Jarig: 21 oktober 2020

voor 61e verjaardag
Martin Bril, geboren te Utrecht en overleden aan kanker op 22 april 2009 te Amsterdam, was een Nederlandse columnist, schrijver en dichter. Martin Bril studeerde filosofie en volbracht de studierichting scenarioschrijven aan de Filmacademie Amsterdam. In de jaren '80 publiceerde hij verscheidene verhalenbundels en ging Martin Bril later ook werken als freelance publicist voor o.a. Het Parool, Vrij Nederland, NRC Handelsblad, VPRO radio en De Morgen. Martin Bril kampte in het verleden met een alcohol-, coke-, gok- en seksverslaving, maar zijn productie nam toe toen hij dit stopte/verminderde. Martin Bril schreef voor De Volkskrant een dagelijkse column, publiceerde wekelijkse het feuilleton Evelien voor Vrij Nederland, trad geregeld op met Ronald Giphart en Bart Chabot in theaters én was regelmatig tafelheer in het tv-programma De Wereld Draait Door. In 2006 schreef Martin Bril het 17e Groot Dictee der Nederlandse Taal. Een jaarlijks terugkerend onderwerp in zijn columns was de zogeheten rokjesdag, die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen. De bekendheid die Martin Bril gaf aan dit begrip leidde ertoe dat het in de Dikke Van Dale werd opgenomen.

Alfred Nobel

Internationaal
Is nu 186 jaar...
Jarig: 21 oktober 2020

voor 187e verjaardag
Alfred Nobel, geboren als Alfred Bernhard Nobel te Stockholm en overleden op 10 december 1896 te San Remo, was een Zweeds chemicus en industrieel. Het bekendst is zijn uitvinding van het dynamiet in 1867, hoewel Alfred Nobel ook een reeks andere explosiemiddelen heeft uitgevonden en gefabriceerd. Alfred Nobel bepaalde in zijn testament dat van de rente van zijn kapitaal van circa 32 miljoen Zweedse kronen elk jaar op zijn sterfdag (10 december) vijf Nobelprijzen moesten worden uitgereikt. Hiertoe moest de Nobelstichting worden opgericht. In zijn testament staat dat de prijzen bestemd zijn voor hen die in het afgelopen jaar aan de mensheid het grootste nut hebben verschaft. In de Noorse hoofdstad Oslo wordt jaarlijks uitgereikt de Nobelprijs voor de vrede en de overige Nobelprijzen worden in Stockholm uitgereikt; de Nobelprijs voor natuurkunde / scheikunde / fysiologie of geneeskunde / economie / literatuur. De winnaars van de prijzen worden begin oktober al bekend gemaakt. De naam van Alfred Nobel is nog te vinden in door hem opgerichte bedrijven zoals Nobel Industries, dat later opging in het AkzoNobel-concern.

Annemiek Schrijver

Nationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 21 oktober 2020

voor 56e verjaardag
Annemiek Schrijver, geboren te Arnhem, is een Nederlandse tv-presentatrice en schrijfster. Annemiek Schrijver doorliep en voltooide het conservatorium in Hilversum, waar zij de opleiding schoolmuziek volgde. Daarna begon Annemiek Schrijver in Barneveld met het geven van muziektherapie aan mensen met een verstandelijke beperking, een baan die ze na acht jaar voor gezien hield. In de tussentijd gaf zij ook muziekles aan geriatrische patiënten en werkte zij als verslaggever bij het Radio 4-programma Finale (TROS), waarvoor Annemiek Schrijver wekelijks een reportage maakte. Voor andere omroepen ging ze als freelancer werken. Bij de KRO was ze enkele jaren documentairemaakster van het programma Damokles. Annemiek Schrijver maakte radio- en tv-programma's voor o.a. de TROS, KRO, NCRV, IKON zoals Vrouwenvluchtheuvel, 747 Live, Passie, Volgspot, Nachtlicht, Plein Publiek, IKON Live, Alziend Oog en Het Vermoeden. Annemiek Schrijver schreef ook enkele jaren columns voor het dagblad De Gelderlander en haar eerste roman Rachab verscheen in 2007.

Tans Jean

Particulier
Is nu 87 jaar...
Jarig: 21 oktober 2020

voor 88e verjaardag
overleden op 09 april 2007

Jan de Bont

Nationaal
Is nu 76 jaar...
Jarig: 22 oktober 2020

voor 77e verjaardag
Jan de Bont, geboren te Eindhoven, is een Nederlandse cameraman, filmproducent en filmregisseur, die wereldwijd bekend werd als maker van spectaculaire en mooi gefilmde actiefilms. Zijn snelle en visueel overweldigende camerastijl kenmerkt zich door opvallend veel kleur en veel beweging. Jan de Bont kreeg bij het grote publiek voor het eerst bekendheid met de film Turks Fruit, die door Paul Verhoeven geregisseerd werd, met wie hij nog meer films zou gaan maken. Jan de Bont volgde de Filmacademie in Amsterdam en na enkele succesvolle films als cameraman in Nederland, vertrok hij in de jaren '70 naar de VS waar hij zich specialiseerde in dure en groots opgezette actiefilms. In 1994 maakte Jan de Bont zijn regiedebuut met de film Speed, waarna films zouden volgen als Twister, Speed 2: Cruise Control, The Haunting en Lara Croft Tomb Raider - The Cradle Of Life. Nog meer films waaraan Jan de Bont meewerkte zijn Paranoia, Blue Movie, Wat Zien Ik!?, Turks Fruit, De Blinde Fotograaf, Dakota, Keetje Tippel, Max Havelaar, De Vierde Man, Who's That Girl, Flesh And Blood, The Jewel Of The Nile, Die Hard, Black Rain, The Hunt For Red October, Basic Instinct, Lethal Weapon 3, Equilibrium, Minority Report en Flatliners.

Lennart Stekelenburg

Nationaal
Is nu 33 jaar...
Jarig: 22 oktober 2020

voor 34e verjaardag
Lennart Stekelenburg is een Nederlands topzwemmer, gespecialiseerd op de schoolslag, die in 2005 zijn internationale seniorendebuut maakte bij de wereldkampioenschappen langebaan (50 meter) in Montréal. Lennart Stekelenburg heeft reeds meerdere medailles en records bij elkaar vergaard.

Arjen Lubach

Nationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 22 oktober 2020

voor 41e verjaardag
Arjen Lubach, geboren als Arjen Henrik Lubach te Lutjegast, is schrijver, cabaretier, radio- en televisiepresentator. Arjen Lubach schreef in 2006 zijn debuutroman Mensen Die Ik Ken Die Mijn Moeder Hebben Gekend en hij schreef ook columns en stukken voor kranten, radio, film en theater. Als freelance-tekstschrijver schreef hij voor Vara Laat, Koppensnellers en De Wereld Draait Door. Arjen Lubach werkte bij de radio, bijvoorbeeld als presentator of side-kick. Arjen Luback is ook actief in het theater als cabaretier en hij werkte mee aan vele tv-programma's zoals Lama Gezocht, De Wereld Draait Door, De Nieuwste Show van BNN, Koefnoen en Wie Is De Mol? In 2001 scoort Arjen Lubach samen met Janine Abbring een dikke hit onder het pseudoniem Slimme Schemer ft. Tido. Dit nummer is als grap ontstaan rond het Noorderslagfestival en is een parodie op Stan van de Amerikaanse rapper Eminem en de Britse zangeres Dido.

Catherine Deneuve

Internationaal
Is nu 76 jaar...
Jarig: 22 oktober 2020

voor 77e verjaardag
Catherine Deneuve, geboren te Parijs, is een Franse actrice. Catherine Deneuve komt uit een familie van acteurs; zus en ouders acteren ook. Catherine Deneuve debuteerde op haar dertiende (in 1956) op het witte doek (in Les collégiennes). Hierbij nam ze de meisjesnaam van haar moeder aan. Ze kreeg pas enige bekendheid in 1964, met haar rol in Les parapluies de Cherbourg (Grand Prix van het filmfestival van Cannes). Vanaf dat moment heeft Catherine Deneuve zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste vrouwen op het Franse doek en een van de topsterren van de internationale filmscene in de late jaren zestig. Catherine Deneuve is ook zakenvrouw door haar eigen productiemaatschappij, model en ze heeft sinds 1986 haar eigen parfum. In 1985 stond Catherine Deneuve model voor Marianne, het nationale symbool van Frankrijk. Catherine Deneuve kreeg vele prijzen, waaronder de César en speelde in producties als Le Dernier Métro, Indochine, Place Vendôme, 8 Femmes, L'Homme à Femmes, Repulsion, Belle De Jour, La Sirène Du Mississippi, Tristana, Le Choix Des Armes The Hunger, Dancer In The Dark, Princesse Marie, Les Temps Qui Changent, Après Lui, Un Conte De Noël en La Fille Du RER.

Robert Long

Nationaal
Is nu 76 jaar...
Jarig: 22 oktober 2020

voor 77e verjaardag
Robert Long, geboren als Jan Gerrit Bob Arend Leverman te Utrecht en overleden op 13 december 2006 te Antwerpen, was een Nederlands zanger, schrijver, componist, cabaretier en televisiepresentator. Toen Robert Long openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en grote weerstand ondervond, werd dit mede zijn drijfveer voor zijn artistieke verzet. Als zanger van de band Unit Gloria scoorde Robert Long nog de hit The Last Seven Days. Vanaf 1971 zong hij solo onder zijn definitieve artiestennaam Robert Long - een naam die verwijst naar zijn lengte 1.92meter - hij noemde zich eerst Bob Revvel. Aanvankelijk zong hij in het Engels, maar al snel stapte hij over naar zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes. Deze liedjes kenmerkten zich door hun maatschappijkritische teksten. Als presentator werkte Robert Long mee aan o.a. de programma's TROS Mijn Geheim, VARA Tien Voor Taal taalquiz, Fantastico - hij schreef ook en samen met Dimitri Frenkel Frank schreef Robert Long de Nederlandstalige musical Tsjechov. Enkele liedjes van Robert Long zijn Let Us Try, I Believe In Love, Heeft Een Kind Een Toekomst, Iedereen Doet 'T, Geef Ons Vrede, Ai Lof Joe So, Vanmorgen Vloog Ze Nog, Flink Zijn, Kalverliefde, Liefste Mijn Liefste en Mien.

Cindy Bijwaard

Particulier
Is nu 31 jaar...
Jarig: 23 oktober 2020

voor 32e verjaardag
LIEVERD, HARTELIJK GEFELICITEERD MET JE 22 STE VERJAARDAG, DIKKE KNUF VAN JE PAPS EN MARIA. LOVE YOU.

Michael Crichton

Internationaal
Is nu 77 jaar...
Jarig: 23 oktober 2020

voor 78e verjaardag
Michael Crichton, geboren als John Michael Crichton te Chicago en overleden op 4 november 2008 te Los Angeles, was een Amerikaanse auteur / schrijver van sciencefictionboeken en filmscripts en producent van films en televisieprogramma's. Michael Crichton studeerde af in geneeskunde aan de Harvard Medical School. Onder de pseudoniemen John Lange en Jeffery Hudson publiceerde hij in zijn studietijd zijn eerste boeken. Michael Crichton werd vooral bekend van zijn boek Jurassic Park, dat in 1993 werd verfilmd door Steven Spielberg. Michael Crichton was ook schrijver en producer van de televisieserie ER en gaf lezingen. Hij sprak het Amerikaanse Congres eens toe over de gevaren van wetenschap en politiek. Michael Crichton stierf op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Michael Crichton schreef o.a. de boeken A Case Of Need, The Andromeda Strain, The Terminal Man, The Great Train Robbery, Eaters Of The Dead / The 13th Warrior, Congo, Sphere, Jurassic Park, Rising Sung, Disclosure, The Lost World, Airframe, Timeline, Prey, State Of Fear, Next, Pirate Latitudes, Electronic Life en Jasper Johns. Veel van Michael Crichtons boeken zijn verfilmd en waren een succes!

Maarten Spanjer

Nationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: 24 oktober 2020

voor 68e verjaardag
Maarten Spanjer, geboren als Martinus Raphaël Spanjer te Amsterdam, is een Nederlandse acteur en schrijver. Maarten Spanjer is o.a. bekend geworden door zijn typetjes, zoals: Het Miskend Talent, Voetbalombudsman Drs. Vijfje en Beun De Haas van de BOVAG. Grote bekendheid verwierf Maarten Spanjer als pratende taxichauffeur in het programma Taxi - met dit programma won Maarten Spanjer de Gouden Roos van Montreux. Deze bekendheid heeft er onder andere ook toe geleid dat hij samen met Rijk de Gooyer een serie commercials maakte voor KPN. Maarten Spanjer heeft meegewerkt aan producties zoals Heb Medelij Jet!, Pastorale 1943, Voorbij Voorbij, Spetters, De Fabriek, Ik Ben Joep Meloen, Het Verleden, Pompy De Robodoll, De Stop En Stap Show, De Kip En Het Ei, Moordspel, Laat Maar Zitten, De Gulle Minnaar, Uit De School Geklapt, Zaterdagavond Café, Seth & Fiona, De Eenzame Oorlog van Koos Tak, Schoon Goed, De Schippers Van De Kameleon, Kameleon 2, De Kameleon Ontvoerd, Boks en Toen Was Geluk Heel Gewoon. De laatste jaren legt Maarten Spanjer zegt m.n. toe op het schrijven, met titels als Het Beste Van Rijk En Maarten, Maarten Maakt Vrienden en Drank Voetbal En Vrouwen.

Kevin Kline

Internationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: 24 oktober 2020

voor 73e verjaardag
Kevin Kline, geboren als Kevin Delaney Kline te St. Louis (Missouri), is een Amerikaans acteur. Zijn ouders Robert Kline en Peggy Delaney hadden een speelgoed- en platenzaak in St Louis. Kevin Kline won een Academy Award / Oscar voor beste bijrol in de film A Fish Called Wanda. Kevin Kline werkte mee aan vele producties, zoals The Time Of Your Life, Sophie's Choice, Silverado, Cry Freedom, The Pirates Of Penzance, The Big Chill, A Fish Called Wanda, January Man, Hamlet, I Love You To Death, Soapdish, Merlin And The Dragons, Chaplin, Dave, French Kiss, The Hunchback Of Notre Dame, Fierce Creatures, The Ice Storm, In & Out, Wild Wild West, Life As A House, Orange County, Wake Up America, Freedom: A History Of Us, De-Lovely, The Pink Panther, A Prairie Home Companion, Trade, Definitely Maybe, The Tale Of Despereaux, Joueuse, The Extra Man en The Conspirator.

Bill Wyman

Internationaal
Is nu 83 jaar...
Jarig: 24 oktober 2020

voor 84e verjaardag
Bill Wyman, geboren als William George Perks te Penge, is een Brits muzikant die bekend is geworden als basgitarist van de Rolling Stones. Vanaf zijn 10e jaar kreeg hij een aantal jaren pianoles, maar hij leerde zichzelf basgitaar te spelen. Bill Wyman begon een band met de naam Tucky Buzzard And The End, en vervolgens werd hij één van de oprichters van de Rolling Stones. Tot 1992 was Bill Wyman basgitarist van The Stones. Evenals Charlie Watts, verkoos Wyman er doorgaans voor niet op de voorgrond te treden, hetgeen hem de bijnaam "de stille Stone" opleverde. Tussen 1962 en 1992 bracht Bill Wyman verschillende soloalbums uit en nadat hij uit de Rolling Stones stapte heeft hij een aantal succesvolle albums uitgebracht met zijn nieuwe band, Bill Wyman's Rhythm Kings. Wyman bezit een restaurant in Londen genaamd; Sticky Fingers. Met The Rolling Stones scoorde Bill Wyman o.a. de hits It's All Over Now, Paint It Black, I Can't Get No Satisfaction, We Love You / Dandelion, Brown Sugar, Angie, Like A Rolling Stone, Sympathy For The Devil, Ruby Tuesday, Highwire, Miss You, Start Me Up, Harlem Shuffle, Mixed Emotions, Jumpin' Jack Flash, Honky Tonk Women, Time Is On My Side, The Last Time, Heart Of Stone, Lady Jane etc.

Peter Aerts

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 25 oktober 2020

voor 50e verjaardag
Peter Aerts, geboren te Eindhoven, is een Nederlands vechtsporter die het befaamde K-1 World Grand Prix-toernooi in Japan drie keer (1994, 1995 en 1998) heeft gewonnen. De K-1 World Grand Prix wordt het 'Wimbledon' van de vechtsport beschouwd. De bijnaam van Peter Aerts luidt Lumberjack vanwege het gebruik van de techniek van de 'low-kicks', iets wat tot op de dag van vandaag een kenmerk is van de Nederlandse stijl. Peter Aerts is lid van sportschool Mejiro Gym uit Amsterdam, en is de aanvoerder van een eigen professioneel team in de gevechtskunst, Team Aerts. Peter Aerts begon op zijn zevende met voetbal en in 1983 met taekwondo. Interesse voor boksen had hij al; zowel zijn grootvader als zijn oom waren actief in de ring. Zijn moeder stond een carrière als bokser echter lange tijd in de weg. In 1984 begon Peter Aerts evenwel toch met kickboksen. Al op zijn negentiende won hij de wereldtitel in die vechtsportdiscipline, waarna hij zich ook specialiseerde in de K1 vechtsport. Ludiek: In de Nederlandse Film New Kids Turbo (2010) speelt hij zichzelf.

Pablo Picasso

Internationaal
Is nu 138 jaar...
Jarig: 25 oktober 2020

voor 139e verjaardag
Pablo Picasso, geboren als Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso te Málaga en overleden op 8 april 1973 te Mougins Frankrijk, was een Spaans Kubisme kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer, grafisch kunstenaar en keramist. Hij was één van de bekendste Spaanse kunstschilders. Pablo Picasso's vader was kunstenaar, tekenleraar en conservator en hij had twee jongere zusjes. Pablo Picasso had gedurende zijn leven relaties met meerdere vrouwen, die hij vaak gebruikte als schildersmodel. Telkens wanneer hij opnieuw verliefd werd, werd dit in zijn werk duidelijk door een wisseling van stijl. Na gestudeerd te hebben aan de kunstacademie Real Academia de Bellas Artes de San Fernando in Madrid, maakte Pablo Picasso zijn eerste reis naar Parijs in 1900, toen de kunsthoofdstad van Europa. De eerste jaren waren armoede, maar hierna werd Picasso o.a. een favoriet van de Amerikaanse kunstverzamelaars Leo Stein en Gertrude Stein en nam zijn bekendheid toe. Pablo Picasso werd een beroemdheid en er was vaak veel interesse voor zijn persoonlijke leven naast zijn kunst. Bekende werken: Guernica, Les Demoiselles d'Avignon, The Weeping Woman etc.

Bert Visscher

Nationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 26 oktober 2020

voor 60e verjaardag
Bert Visscher is een Nederlandse cabaretier, die zich kenmerkt door 'ongenuanceerde ongein'. Hoewel een stuk drukker, wordt zijn humor (en uiterlijk) vaak vergeleken met die van de Britse artiest Tommy Cooper. Bert Visscher is onafscheidelijk vergezeld met Jochem Myjer. Ze komen altijd bij elkaars theatervoorstellingen kijken en gaan regelmatig met elkaar op vakantie. Bert en Jochem spelen vaak de spot met het fenomeen ADHD. Op 27 april 2007 werd Bert Visscher benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan Wolkers

Nationaal
Is nu 94 jaar...
Jarig: 26 oktober 2020

voor 95e verjaardag
Jan Wolkers, geboren als Jan Hendrik Wolkers te Oegstgeest en overleden op Westermient Texel op 19 oktober 2007, was een Nederlands schrijver, schilder en beeldhouwer. Jan Wolkers wordt gerekend tot de beste auteurs in de naoorlogse Nederlandse literatuur. Jan Wolkers voelde zich echter in de eerste plaats beeldhouwer - zo heeft hij o.a. het standbeeld gemaakt ter herinnering aan de watersnoodramp 1953 in Zeeland. Jan Wolkers studeerde voor beeldend kunstenaar in Den Haag en Amsterdam en hij studeerde ook in Salzburg en Parijs. Jan Wolkers was afkomstig uit een gereformeerd milieu en hij kwam uit een gezin van totaal 11 kinderen - Jan was de 3e. In zijn jongere jaren was Jan Wolkers o.a. dierenverzorger, tuinman, schilderde landschappen, nam les aan een Leidse schilderacademie en hij leerde typen. Jan Wolkers werkte mee aan het VPRO programma De Achtertuin Van Jan Wolkers, waarin hij gefascineerd vertelde over de planten en dieren in zijn eigen tuin op Texel, waar hij samen woonde met zijn zonen en echtgenote en muze Karina. In 2006 werd Jan Wolkers ereburger van Texel. Jan Wolkers schreef Serpentina's Petticoat, Terug Naar Oegstgeest, Kort Amerikaans, Turks Fruit, De Kus, Brandende Liefde, Zomerhitte, Gifsla etc.

Cilly Dartell

Nationaal
Is nu 62 jaar...
Jarig: 27 oktober 2020

voor 63e verjaardag
Cilly Dartell, officiële naam: Priscillia Maria Regina Veltmeijer en geboren in Kortenhoef, is een Nederlands presentatrice op TV en radio. Cilly Dartell heeft als opleiding theaterschool en journalistiek gedaan. Hierna heeft ze van 1974 tot 1990 in het theater gestaan, eerst bij diverse cabaretgroepen en theatergezelschappen. Later maakte ze de overstap naar de musical. In 1990 maakte Cilly Dartell de overstap naar de journalistiek. Cilly Dartell werkte o.a. mee aan Hart Van Nederland en SBS 6 Shownieuws.

Vanessa-Mae

Internationaal
Is nu 41 jaar...
Jarig: 27 oktober 2020

voor 42e verjaardag
Vanessa-Mae, volledige naam Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson en geboren te Singapore, is een Britse en internationaal vermaarde muzikante en violiste in de klassieke - en popmuziek. Haar stijl omschrijft Vanessa Mae zelf als; techno-akoestische fusion voor viool. Vanessa-Mae leerde vanaf 3-jarige leeftijd piano spelen en viool vanaf haar 5e jaar. Ze was de jongste vioolsoliste die zowel Tsjaikovski als Beethoven concerto's opnam, en dit op 13-jarige leeftijd. Tijdens haar adolescentie brak Vanessa Mae met de invloed van haar ouders die al die jaren haar flink gepushed hadden, en werd ze bekend(er) door haar opvallende en sexy stijl in muziekvideo's. In 2006 werd Vanessa-Mae door de Sunday Times Rich List 2006 genoemd als rijkste jonge entertainer in het Verenigd Koninkrijk en tot op heden verkoopt Vanessa Mae nog steeds miljoenen platen wereldwijd.

Roberto Benigni

Internationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: 27 oktober 2020

voor 68e verjaardag
Roberto Benigni, geboren te Castiglion Fiorentino, is een Italiaans acteur en filmregisseur. Roberto Benigni is het meest bekend voor zijn tragikomedie La Vita è Bella, waarvoor hij in 1998 verrassend een dubbele Academy Award / Oscar won voor Beste Buitenlandse Film en voor Beste Acteur. De vrouw van Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, speelt mee in de meeste van zijn films. De filmografie van Roberto Benigni bestaat o.a. uit Berlinguer ti voglio bene, Letti selvaggi, I giorni cantati, La luna, Clair de femme, Chiedo asilo, Pap'occhio, Il minestrone, Tu mi turbi, 'F.F.S.S.', cioè:... che mi hai portato a fare sopra a Posillipo se non mi vuoi più bene?, Effetti personali, Non ci resta che piancere, Down by Law, Il piccolo diavolo, La voce della luna, Night on Earth, Johnny Stecchino, Son of the Pink Panther, Il mostro, La vita è bella, Asterix & Obelix tegen Caesar, Pinocchio, Coffee and Cigarettes, La tigre e la neve en La commedia di Amos Poe.

Jan-Hein Kuijpers

Nationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 27 oktober 2020

voor 52e verjaardag
Jan-Hein Kuijpers, geboren te Waalwijk, is een Nederlandse advocaat. Jan-Hein Kuijpers studeerde rechten in Tilburg, met als specialisatie criminologie. Vervolgens begon hij als advocaat bij mr. Doedens te Utrecht die hij nog steeds als zijn leermeester beschouwt. Na een mislukte poging om tot een maatschap te komen met een andere advocaat te Utrecht, besloot Jan-Hein Kuijpers om voor zichzelf te beginnen; Kuijpers en Van der Biezen Advocaten in Den Bosch. Kuijpers voerde de verdediging in diverse bekende zaken, zoals de verdediging van Charles Zwolsman en een van de verdachten in de Puttense moordzaak. In 2007 werd bekend dat Jan-Hein Kuijpers de opvolger van Bram Moszkowicz was als advocaat van Willem Holleeder, waarmee Jan-Hein nationale bekendheid verwierf. Jan-Hein Kuijpers schrijft/schreef ook enige tijd samen met zijn compagnon een column in het tijdschrift Aktueel en daarnaast geeft hij ook toelichtingen in het programma van Peter R. de Vries.

Jaap Siewertsz van Reesema

Nationaal
Is nu 35 jaar...
Jarig: 28 oktober 2020

voor 36e verjaardag
Jaap van Reesema, geboren als Jaap Siewertsz van Reesema te Amsterdam, is bekend van het RTL 4 programma X Factor van 2010 - hij won X Factor. Jaap van Reesema is student Rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zijn grote passie is echter het maken van muziek. Tot voor kort was Jaap Siewertsz van Reesema de frontman van de gelegenheidsband Hermes House Band. Tegenwoordig richt Jaap van Reesema zich meer op het schrijven van eigen nummers. In 2009 won Jaap Siewertsz van Reesema een talentenbattle in Carlo & Irene: Life4You.

Wim Jansen

Nationaal
Is nu 73 jaar...
Jarig: 28 oktober 2020

voor 74e verjaardag
Wim Jansen, geboren als Wilhelmus Marinus Antonius Jansen te Rotterdam, is een Nederlands oud-voetballer die de posities rechtshalf, linksbinnen en libero innam. Wim Jansen speelde het grootste deel van zijn carrière bij Feyenoord (15 seizoenen), maar hij speelde daarna ook nog voor de Washington Diplomats (Amerika, samen met Johan Cruijff) en Ajax Amsterdam. Wim Jansen speelde 65 interlands voor het Nederlands elftal waarin hij 1 keer scoorde. Als trainer heeft Wim Jansen o.a. gewerkt voor Feyenoord, SC Lokeren, SVV, Celtic en enkele teams uit Saoedi-Arabië en Japan. Met Feyenoord won Wim Jansen vele prijzen zoals landskampioen, de beker, UEFA Cup, wereldbeker, Europacup 1 en hij speelde voor het Nederlands elftal tijdens het beroemde WK voetbal van 1974 in Duitsland.

Peggy Vrijens

Nationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 28 oktober 2020

voor 44e verjaardag
Peggy Vrijens, geboren te Maastricht, is een Nederlandse actrice. Peggy Vrijens volgde de Toneelacademie in Maastricht. Sinds haar afstuderen in 2000 speelt Peggy Vrijens in een theatergezelschap en werkte mee aan verscheidene tv-programma's en films, zoals Wie Is De Mol?, Rozengeur & Wodka Lime, Costa!, Julia's Tango, Voetbalvrouwen, Dok12, Bitches, 6tien, De Co-assistent, De Hemelpaort, Snowfever, Joyride en De Hel Van '63.

Kees Verkerk

Nationaal
Is nu 77 jaar...
Jarig: 28 oktober 2020

voor 78e verjaardag
Kees Verkerk, geboren als Cornelis Arie Verkerk te Maasdam, is een Nederlands oud-langebaanschaatser. Kees Verkerk maakte deel uit van een zeer sterke lichting, waaronder Ard Schenk, die in de jaren zestig opkwam. Kees Verkerk was zeer populair bij het grote publiek, dat hem aanmoedigde met de kreet "HEYA Keessie". Kees Verkerk werd in 1966 en 1967 Wereldkampioen en in 1967 ook Europees kampioen. In 1964 won hij tijdens de Olympische Winterspelen in Innsbruck een zilveren medaille op de 1500 meter en in 1968 won hij tijdens de Olympische Spelen in Grenoble goud op dezelfde afstand. Ook won hij daar zilver op de 5000 meter. In 1972 won hij op de Spelen van Sapporo de 10.000 meter het zilver. Kees Verkerk brak tijdens zijn carrière vele records. Kees Verkerk trouwde in 1972 met een Noorse en woont reeds jaren in Noorwegen en heeft daar een camping.

Edwin van der Sar

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 29 oktober 2020

voor 50e verjaardag
Edwin van der Sar is een Nederlandse doelman. Hij speelde onder andere bij Ajax, Juventus, Fullham en Manchester United. Edwin van der Sar is ontdekt door Louis van Gaal bij voetbalvereniging Noordwijk en hij debuteerde onder Leo Beenhakker bij Ajax. Edwin van der Sar heeft bij het Nederlands elftal meer dan 130 interlands gespeeld, hij heeft in vele belangrijke wedstrijden een doorslaggevende rol gehad. Edwin van der Sar heeft vele prijzen gewonnen qua titels en kampioenschappen, maar ook individueel zoals Europees Keeper van het jaar in 1995 en 2009.

Myrna Goossen

Nationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 29 oktober 2020

voor 58e verjaardag
Myrna Goossen, geboren te Hilversum, is een Nederlandse presentatrice op televisie en radio. Myrna Goossen kwam in 1985 voor de eerste keer op TV in een ledenwervingsspot van de AVRO. Voor deze omroep werd ze omroepster en presentatrice en werd ze vooral bekend als de assistente van Jos Brink in het programma Wedden Dat? Hierna werkte Myrna Goossen mee aan vele programma's bij de omroepen AVRO, RTL4, SBS6 en MAX: AVRO's Danstest, Lot Voor Artis, Wedden Dat..?, Hart Van Goud, Gezondheid, Gezond & Wel, Staatslot Op Locatie, Eigen Huis & Tuin, De 5 Uur Show, Van Koninklijke Huize, Jetsetters, Aperitivo, Beurslife, RTL Boulevard, Dancing With The Stars, Klussen Met Kijkers, Op De Koffie Bij MAX. In 1998 verscheen Myrna Goossen in Playboy magazine. Myrna Goossen is in 2009 begonnen met een eigen uitgeverij en webshop, maar ze blijft actief in het televisiewereldje...

Johann Olav Koss

Internationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 29 oktober 2020

voor 52e verjaardag
Johann Olav Koss, geboren te Drammen, is een Noors voormalig langebaanschaatser. Johann Olav Koss vierde zijn grootste successen in de jaren 90, waarbij hij vaak de Nederlanders hegemonie doorbraak. Johann Olav Koss werd wereldkampioen allround in 1990, 1991 en 1994 en Europees kampioen allround in 1991. In 1992 won hij goud op de 1500 meter en zilver op de 10.000 meter bij de Olympische Winterspelen in Albertville. In 1994 won Johann Olav Koss drie keer goud (1500, 5000 en 10.000 meter) bij de Olympische Spelen in Lillehammer in Noorwegen. Vooral het wereldrecord op de tien kilometer bij de Olympische Spelen in 1994 was een grootse prestatie. Zijn tijd 13.30.55 was met enorme voorsprong de snelste. Dit record zou pas in het tijdperk van de klapschaats verbroken worden. Door de jaren heen is Koss goed bevriend geraakt met Bart Veldkamp. Op het hoogtepunt van zijn carrière in 1994 is Johann Olav Koss gestopt met schaatsen, om zich te richten op het afronden van zijn studie en het werk voor de organisatie Right To Play, waar hij initiatiefnemer van is. Met deze organisatie wil hij zich inzetten voor de rechten van het kind, in de meest achtergestelde gebieden van de wereld, door ze te laten sporten en te spelen.

Gwen Stefani

Internationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 03 oktober 2020

voor 51e verjaardag
Gwen Renée Stefani, oftewel Gwen Stefani, is een Amerikaanse rock-, pop- en dancezangeres, songwriter, modeontwerpster en actrice. Gwen Stefani maakte haar debuut in 1992 als de leadzangeres van de succesvolle skaband No Doubt. Hiermee, maar ook later als solo-artieste, scoorde Gwen Stefani vele prijzen en hits, zoals Don't Speak, Just A Girl, Hey Baby, It's My Life, What You Waiting For?, Rich Girl, Hollaback Girl, Wind It Up en The Sweet Escape.

Marianne Timmer

Nationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 03 oktober 2020

voor 46e verjaardag
Maria Aaltje Timmer, oftewel Marianne Timmer, is geboren in Sappemeer. Marianne Timmer is topschaatster sinds 1993 en zij heeft als bijnaam "Timmertje". Zij is gespecialiseerd in de 500m, 1000m en 1500m. Marianne Timmer won vele prijzen op wereldbekers en de NK en WK afstanden en sprint. Ze deed mee aan 3 Olympische Spelen, met als hoogtepunt 2 keer goud op de Spelen van Nagano 1998 en 1 keer goud op de Spelen van Turijn 2006. Eind december 2010 besluit Marianne Timmer te stoppen met schaatsen.

Tommy Lee

Internationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 03 oktober 2020

voor 58e verjaardag
Tommy Lee is de drummer van Mötley Crüe en/of Methods of Mayhem. Tommy Lee werd geboren in Athene (Griekenland) als Thomas Lee Bass. Zijn vader (David Thomas Lee Bass) is Amerikaan en zijn moeder (Vassiliki "Voula" Papadimitriou) is Griekse. Naast zijn rock-bestaan bij de band Mötley Crüe, werd Tommy Lee ook bekend door zijn privé-leven. Tommy Lee trouwde in 1986 met actrice Heather Locklear, bekend uit onder andere Dynasty en Melrose Place. Na zijn echtscheiding van Locklear in 1993 hertrouwde Tommy Lee enkele jaren later met de actrice en fotomodel Pamela Anderson, bekend van Baywatch en haar grote borsten.

Diego Maradona

Internationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 30 oktober 2020

voor 60e verjaardag
Diego Armando Maradona, geboren in Buenos Aires in Argentinië, wordt gezien als één van de beste voetballers ooit ter wereld. Op het WK van 1986 was hij dé vedette, die Argentinië aan de wereldtitel hielp. In zijn carrière speelde Maradona bij grote clubs zoals Boca Juniors, FC Barcelona, AS Napoli, Sevilla en won hij vele prijzen. Na zijn voetbalcarrière kwam hij veelvuldig in het nieuws met gezondsheidproblemen of als bondscoach van het Argentijns voetbalelftal.

Matthew Morrison (Glee)

Internationaal
Is nu 41 jaar...
Jarig: 30 oktober 2020

voor 42e verjaardag
Matthew Morrison, geboren te Fort Ord, is een Amerikaans acteur en zanger, vooral bekend geworden door zijn rol van Will Schuester in de serie Glee. Matthew Morrison begon zijn carrière in 1999 op Broadway met een aantal kleine rolletjes in o.a. de musical Footloose en The Rocky Horror Picture Show. Zijn grote doorbraak kwam er pas toen hij een rol kreeg in de musical Hairspray. Matthew Morrison speelde ook enkele kleinere rolletjes in de series Ghost Whisperer, Numb3rs en CSI: Miami. Door de jaren heen speelde hij nog in enkele musicals op en naast Broadway en in de soap As The World Turns / ATWT, tot hij eind 2008 een rol kreeg aangeboden in de serie Glee. Deze serie Glee werd wereldwijd een groot succes en betekende ook zijn doorbraak bij het grote publiek. Ondertussen heeft Matthew Morrison ook in 2010 een contract getekend bij Mercury Records en bracht in 2011 zijn eerste CD uit. Matthew Morrison maakt ook deel uit van de Glee Cast.

Marco van Basten

Nationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 31 oktober 2020

voor 56e verjaardag
Marco van Basten, geboren te Utrecht, wordt gezien als één van Nederlands beste en bekendste out-voetballers van de wereld. Marco van Basten speelde voor Ajax, AC Milan en het Nederlands elftal, waarmee hij vele prijzen won, zoals landskampioenschappen, Europacups, Supercups, Wereldbekers en wereldvoetballer van het jaar. In 1988 werd Marco van Basten met Nederland Europees Kampioenschap en werd hij topscorer van het toernooi. Marco van Basten is ook bondscoach geweest van Nederland en trainer van Ajax. Marco van Basten is gek op golf.

Rob Schneider

Internationaal
Is nu 56 jaar...
Jarig: 31 oktober 2020

voor 57e verjaardag
Rob Schneider, geboren te San Francisco, is een Amerikaans acteur, komiek, scriptschrijver en regisseur. Nadat Rob Schneider afgestudeerd was, begon hij op te treden in comedyclubs. Om zijn financiën op peil te houden, schreef hij sketches voor bekendere komieken. In 1990 kwam de doorbraak van Rob Schneider. Hij werd opgemerkt door de producer van Saturday Night Live en werd aangenomen vanwege zijn schrijftalent, maar al gauw kreeg Rob Schneider het voor elkaar om zelf op te treden in Saturday Night Live. Zijn optredens vielen in de smaak bij het publiek en in een klap werd Rob Schneider beroemd. Enkele tv-programma's en films waaraan Rob Schneider meewerkte zijn 227, Martians Go Home, Home Alone 2, Surf Ninjas, Demolition Man, The Beverly Hilbillies, Saturday Night Live, Judge Dredd, Down Periscope, Seinfeld, The Adventures Of Pinocchio, Men Behaving Badly, Knock Off, The Waterboy, Ally McBeal, Big Daddy, Muppets From Space, Deuce Bigalow - Male Gigolo, Little Nicky, Mr. Deeds, The Animal, The Hot Chick, 50 First Dates, The Longest Yard, Deuce Bigalow - European Bigalow, Grandma's Boy, The Benchwarmers, Click, Little Man, Big Stan, Bedtime Stories, Grown Ups, American Virgin en Wild Cherry.

Herman Van Rompuy

Nationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: 31 oktober 2020

voor 73e verjaardag
Herman Van Rompuy, geboren als Herman Achille Van Rompuy te Etterbeek, is een Belgische politicus van de christendemocratische partij CD&V die tussen 30 december 2008 en 25 november 2009 de Premier van België was. Op 1 december 2009 begon Herman Van Rompuy als de eerste permanente voorzitter van de Europese Raad, informeel ook wel President van Europa genoemd. Herman Van Rompuy komt uit een politieke familie. Herman Van Rompuy studeerde Grieks-Latijnse humaniora aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel tot 1965 en werd baccalaureus in de wijsbegeerte in 1968. Ten slotte behaalde hij in 1971 een licentiaatsdiploma in de economische wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. In de Engelstalige media kreeg Herman Van Rompuy de bijnamen Haiku Herman en Haiku Prime Minister. Deze bijnamen kreeg hij omdat hij als hobby graag haiku's schrijft, die hij niet schuwt regelmatig in de media voor te dragen.

Johannes Vermeer

Nationaal
Is nu 387 jaar...
Jarig: 31 oktober 2020

voor 388e verjaardag
Johannes Vermeer, exacte geboortedatum onbekend maar gedoopt als Johannes Reyniersz Vermeer en overleden op 15 december 1675 te Delft, is een van de beroemdste Nederlandse kunstschilders uit de Gouden Eeuw. Johannes Vermeer werd in de 19e eeuw de Sfinx van Delft genoemd omdat er zo weinig details over zijn leven bekend waren. Johannes Vermeer had bovendien een voorkeur voor tijdloze, ingetogen momenten. Hij blijft raadselachtig vanwege de onnavolgbare kleurstelling en het verbijsterende lichtgehalte. Vermeers schilderijen, meestal genrestukken en een paar historiestukken, allegorieën en stadsgezichten, onderscheiden zich door een subtiel kleurgebruik en een ideale compositie. Hij gebruikte soms dure pigmenten en had een grote voorkeur voor korenbloemblauw en loodtingeel. Vermoedelijk maakte Johannes Vermeer in totaal zo'n 45 schilderijen, waarvan er 35 bewaard zijn gebleven, waaronder De Schilderkunst, Diana En Haar Gezelschap, Schrijvende Vrouw Met Dienstbode, De Soldaat En Het Lachende Meisje, Dame En Dienstbode, Het Melkmeisje, Vrouw Met Weegschaal, Het Meisje Met De Parel, De Geograaf, De Liefdesbrief, Allegorie Op De Schilderkunst, Vrouw Met Waterkan, Gezicht Op Delft, Sint Praxedis, De koppelaarster etc.

Marjolein Keuning

Nationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 04 oktober 2020

voor 58e verjaardag
Marjolein Keuning, geboren te Vlaardingen, is een Nederlands zangeres, actrice en presentatrice. Na het conservatorium, speelde Marjolein Keuning in de musicals Cats en Chicago, waarna ze acteerlessen ging volgen in Los Angeles. Hierna speelde ze de hoofdrol in de musical Les Misérables en was ze op televisie te zien in de televisieserie Vrouwenvleugel en de soapserie Onderweg naar Morgen. Landelijke bekendheid kreeg Marjolein Keuning door haar rol als Eefje Winkel in de met een Gouden Televizierring-bekroonde dramaserie Vrouwenvleugel en haar rol van Maxime Sanders in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden / GTST. Marjolein Keuning werkte o.a. mee aan Les Misérables, Vrouwenvleugel, Onderweg Naar Morgen, Baantjer, 12 Steden 13 Ongelukken, Het Gevoel Van..., Flodder 3, De Cock En De Wraak Zonder Einde, Bureau Kruislaan, Russen en Goede Tijden Slechte Tijden.

Hans van Breukelen

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 04 oktober 2020

voor 64e verjaardag
Hans van Breukelen, geboren te Utrecht, is een Nederlands oud-doelman en nog steeds actief in het Nederlands clubvoetbal of als analyticus. Hans van Breukelen wordt beschouwd als één van de beste Nederlandse keepers ooit. Hans van Breukelen speelde voor FC Utrecht, Nottingham Forest, PSV Eindhoven en het Nederlands elftal waarvoor hij 73 keer het doel verdedigde. Hans van Breukelen won vele prijzen, zoals landskampioenschappen, de KNVB Beker, maar werd vooral bekend door zijn uitstekend keeperswerk tijdens het EK 1988 in Duitsland waardoor hij Europees Kampioen werd en met PSV won hij de Europacup 1 in 1988.

Michiel van Erp

Nationaal
Is nu 56 jaar...
Jarig: 04 oktober 2020

voor 57e verjaardag
Michiel van Erp, geboren te Eindhoven, is een Nederlandse documentaire maker en toneelregisseur. Michiel van Erp deed auditie voor de Toneelschool, maar werd afgewezen omdat ze hem te jong vonden - Hij besloot de opleiding Industriële vormgeving aan de Technische Universiteit Delft te gaan volgen, en sloot zich tegelijkertijd aan bij een jeugdtheatergezelschap. Na zijn afstuderen in 1988, werkte Michiel van Erp vier jaar als acteur bij verschillende theatergezelschappen. Vanaf 1992 ging hij programma's en vooral documentaires maken bij m.n de VPRO en de VARA. De documentaires van Michiel van Erp hebben reeds vele prijzen gewonnen op diverse (buitenlandse) filmfestivals én nominaties, zoals voor de Nipkov en Gouden Kalf. Enkele documentaires van Michiel van Erp zijn Lang Leve Nederland, Ons Genoegen, De Koningin Komt Eraan, Vergeet Mij Niet, De Koekoeksclub, Op Handen Gedragen, Het Defilé, Familieportretten, Profiel: Gerrit van der Valk, Divina Gloria, Pretpark Nederland, Sylvia Kristel: Nu, Profiel: Partij Voor De Dieren Onder Vuur, Volle Zalen, Welkom In Nederland, Profiel: Sex In De Sauna, File, Smoeder, Angst, Erwin Olaf - On Beauty And Fall, Beatrix Majesteit en Toen Zij Uit Rotterdam Vertrokken.

Susan Sarandon

Internationaal
Is nu 73 jaar...
Jarig: 04 oktober 2020

voor 74e verjaardag
Susan Sarandon, geboren als Susan Abigail Tomalin te Jackson Heights (Queens, New York City), is een Amerikaans filmactrice. Ze is bekend van Thelma & Louise, The Client en voor haar rol in Dead Man Walking won Susan Sarandon in 1996 een Academy Award / Oscar. Daarnaast heeft ze nog vele andere filmprijzen op haar naam staan en kreeg ze in 2002 een ster op de Hollywood Walk of Fame. Susan Sarandon komt uit een katholiek gezin van 9 kinderen, haar vader komt uit Wales en haar moeder is Italiaanse. In de jaren 70 is Susan getrouwd geweest met Chris Sarandon, maar behield die naam na de scheiding. Daarna was ze jarenlang getrouwd met acteur Tim Robbins. Enkele films van Susan Sarandon zijn Joe, The Apprentice, The Great Waldo Pepper, The Rocky Horror Picture Show, Dragonfly, Atlantic City, Tempest, The Hunger, The Witches Of Eastwick, Bull Durham, A Dry White Season, Thelma & Louise, Bob Roberts, Lorenzo's Oil, The Client, Little Women, Dead Man Walking, Illuminata, Stepmom, Twilight, Cradle Will Rock, Anywhere But Here, Cats & Dogs, Moonlight Mile, The Banger Sisters, Shall We Dance, Alfie, Romance & Cigarettes, Elizabethtown, In The Valley Of Elah, Mr. Woodcock, Enchanted, Middle Of Nowhere, The Greatest en The Lovely Bones.

Bob Fosko

Nationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 04 oktober 2020

voor 65e verjaardag
Bob Fosko, geboren als Geert Timmers te Baarn, is een Nederlands muzikant, tekstschrijver, acteur, recensent, producer, presentator, stem en programmamaker. Bob Fosko voltooide de Academie voor Expressie te Utrecht. De keuze voor de artiestennaam Fosko werd waarschijnlijk geïnspireerd door de pseudoniemen, die Wim T. Schippers verzon voor de acteurs in zijn ontregelende televisie-shows voor de VPRO, die ook allemaal familienamen kregen, die aan Nederlandse chocolademerken herinnerden, zoals 'Bensdorp', 'Van Dungen' , 'Van Houten', zo geeft Bob Fosko nu toe. Bob Fosko formeerde gedurende zijn loopbaan diverse bands en brak door met de Nederlandstalige band De Raggende Manne, toen hij daarmee in 1992 de CJP Podiumprijs won. Na diverse cd's en bijna-hits, en, door de zelfveroorzaakte herrie en extase, uitputtende tournees, besluit hij in 1999 te stoppen met de Raggende Manne. Intussen scoorde Bob Fosko in 1996 samen met o.m. Ruben van der Meer onder de naam Hakkûhbar een hit met het happy hardcorenummer Gabbertje. Hierna werkte Bob Fosko mee aan diverse bands, projecten, was hij ook acteur en werd hij politiek actief voor de SP - uit onvrede met de, in zijn ogen, harteloze Nederlandse politiek en het consumentisme.

Wim Helsen

Nationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 05 oktober 2020

voor 52e verjaardag
Wim Helsen, geboren te Antwerpen België, is een Vlaams cabaretier. Wim Helsen studeerde Germaanse filologie te Antwerpen en was werkzaam als leraar, schoonmaker, sociaal werker, bouwvakker, museumgids, bankbediende cafébaas en ook als wetenschappelijk columnist voor de Vlaamse krant De Standaard; deze columns las hij ook voor op de Vlaamse Radio 1. Wim Helsen begon met cabaret in 1998 en haalde de finale van het Leids Cabaret Festival in 2002, waarna hij een populaire cabaretier en graag geziene gast in programma's werd. Wim Helsen werkte o.a. mee aan de programma's Vara Laat, Mannen Met Vaste Lasten, Comedy Casino, Onder De Tram, Man Bijt Hond, De Lustige Lezers, Heden Soup!, Bij Mij Zijt Ge Veilig, Het Programma Van Wim Helsen en in 2009 speelde hij de hoofdrol als stuntman in de film Dirty Mind.

Alexander Rinnooy Kan

Nationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: 05 oktober 2020

voor 71e verjaardag
Alexander Rinnooy Kan, geboren als Alexander Hendrik George Rinnooy Kan, is een Nederlandse wiskundige, topfunctionaris en lid van de D66. Sinds 1 augustus 2006 is/was Alexander Rinnooy Kan kroonlid en voorzitter van de Nederlandse Sociaal-Economische Raad. Alexander Rinnooy Kan studeerde af in de wiskunde aan de Universiteit Leiden in 1972. In datzelfde jaar haalde hij zijn kandidaats econometrie aan de Universiteit van Amsterdam. Van 1991 tot 1996 was Alexander Rinnooy Kan één van de voornaamste woordvoerders van het Nederlandse bedrijfsleven, als voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Ondernemers (VNO) en, na de fusie tussen de VNO en het Nederlands Christelijk Werkgeversverbond (NCW), als voorzitter van de VNO-NCW. Van 1996 tot 25 april 2006 was Alexander Rinnooy Kan lid van de Raad van Bestuur van ING Groep. Op 25 oktober 2005 werd bekend dat hij in april 2006 Herman Wijffels opvolgt als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad.

Bob Geldof

Internationaal
Is nu 68 jaar...
Jarig: 05 oktober 2020

voor 69e verjaardag
Sir Bob Geldof, geboren als Robert Frederick Xenon Geldof te Dublin, is een Ierse zanger, humanitair en liedjesschrijver. Hij werd tijdens de jaren 70 bekend als frontzanger van Boomtown Rats met hits als Rat Trap en I Don't Like Mondays. Bob Geldof werd al snel een kleurrijke woordvoerder voor de rockmuziek. Zijn internationale faam nam aanzienlijk toe dankzij zijn liefdadigheidsconcerten "Live Aid" (1985) en "Live 8" (2005). Toen Geldof in 1984 de hongersnood in Ethiopië zag, nam hij zich voor er iets aan te doen. Zich ervan bewust dat hij dit niet alleen kon schreef hij met Midge Ure (Ultravox) het lied Do They Know It's Christmas?, en bracht het samen met collega's uit de muziekwereld onder de naam Band Aid dat jaar vlak voor kerst als single uit, met als doel geld in te zamelen om de hongersnood te verlichten. Het werd een dikke wereldhit en het idee werd wereldwijd overgenomen: in de VS werd We Are The World door USA For Africa uitgebracht, geschreven door Michael Jackson en Lionel Richie. Bob Geldof organiseerde tevens een megaconcert voor het goede doel, Live Aid, dat meer dan 140 miljoen euro opbracht voor projecten in Afrika. Hierna bleef hij muziek maken en zich inzetten voor goede doelen.

Howard Komproe

Nationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: 06 oktober 2020

voor 49e verjaardag
Howard Komproe, geboren te Den Haag, is een Nederlandse stand-upcomedian en stemacteur van Surinaamse afkomst. Howard Komproe bezocht de Toneelschool in Utrecht, maar het optreden op feesten en clubs als stand-upcomedian beviel hem zo goed dat hij besloot daar serieus werk van te maken. Howard Komproe maakte onderdeel uit van de groep Comedytrain. Howard Komproe had een hoofdrol in de jongerenserie Westzijde Posse bij Veronica, een eigen radioshow op Talkradio en een talkshow voor de KRO. Verder deed en doet hij veel presentatorwerk, onder meer op festivals als Lowlands, Pinkpop, North Sea Jazz en de Uitmarkt. Tevens doet Howard Komproe de stem van de Surinaamse blauwe robot-aap Gibson in de Jetix-animatieserie Super Robot Monkey Team Hyperforce Go! en tevens was Howard het gezicht van de reclamespotjes voor de Postbank. Sinds begin 2009 zet Howard Komproe zich ook in als ambassadeur van Stichting B!NK, een stichting die zich bezighoudt met het leed van kinderen in niet-westerse landen. Howard Komproe speelde in 2010 / 2011 in het theater met het programma Daar Zal Je Ze Hebben met het Caribbean Combo; Murth Mossel, Jandino Asporaat, Howard Komproe en Roué Verveer.
Gadget ZOEKEN Uitgebreid

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Gadget ZOEKEN Compact

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Nog meer gadgets? Klik hier