biografie leeftijd Verjaardagsregister jarig verjaardag Verjaardagsregister geboortedatum horoscoop verjaardagskalender
21-09-2021 Home
Verjaardag Zoeken
Enquete
Contact

Zoeken


U heeft gezocht op "Cher". Er zijn 147 resultaten gevonden .
(alleen de eerste 100 registers worden getoond):Pagina's
Alles over verjaardag
Meer informatie over de verjaardag....Gebruiken verjaardag wereldwijdIn Nederland hangt iedereen slingers op, wordt er een mooie taart gebakken en wordt de jarige toegezongen en mag hij of zij leuke kado's in ontvangst nemen. Hoe doen ze dat eigenlijk in
 


Verjaardagregisters

Margaret Thatcher

Internationaal
Is nu 95 jaar...
Jarig: 13 oktober 2021

voor 96e verjaardag
Margaret Thatcher of Margaret Hilda barones Thatcher geb. Roberts LG, OM, FRS, geboren te Grantham (Lincolnshire) en overleden op 8 april 2013, is een Britse oud-politica. Margaret Thatcher was de 1e vrouwelijke leider van de Britse Conservatieve Partij. Thatcher was Premier van het Verenigd Koninkrijk van 1979 tot 1990. Ze was de eerste vrouwelijke premier van het Verenigd Koninkrijk. Margaret Thatcher werd bekend als de IJzeren Dame / The Iron Lady. Margaret Thatcher studeerde chemie in Oxford en was lange tijd chemicus. In 1959 werd ze verkozen in het Lagerhuis en ze was van 1970 tot 1974 minister voor Onderwijs en Wetenschap. In 1975 daagde ze Edward Heath als leider van de Conservative Party uit en won de leiderschapsverkiezing en in 1979 won ze de verkiezingen, waarna ze Eerste Minister werd. Groot-Brittannië stond er slecht voor toen Margaret Thatcher aantrad - ze wist GB met ijzeren hand te moderniseren, want; de industrie was sterk verouderd, en de voortdurende arbeidsconflicten verhinderden de noodzakelijke vernieuwing. Er was een hollende inflatie, en het nationale zelfvertrouwen was tot een minimum gedaald. In 1982 was de populariteit van Thatcher op een dieptepunt, het winnen van de Falklandoorlog zorgde voor een ommekeer.

Frank Evenblij

Nationaal
Is nu 42 jaar...
Jarig: 14 oktober 2021

voor 43e verjaardag
Frank Evenblij, geboren te Leidschendam, is een Nederlands tv-presentator en programmamaker. Frank Evenblij is de oudere broer van acteur Stephan Evenblij. Frank Evenblij is vooral bekend als "Jakhals Frank" uit de rubriek De Jakhalzen in het VARA-programma De Wereld Draait Door. Daarnaast werkte Frank Evenblij jarenlang achter de schermen bij talloze televisieprogramma's. Frank Evenblij werkte vóór de schermen mee aan programma's als Robert Jensen, Bloot Zweet En Banen, Evenblij Met en Comedy Corner.

Willy Alberti

Nationaal
Is nu 94 jaar...
Jarig: 14 oktober 2021

voor 95e verjaardag
Willy Alberti, geboren als Carel Verbrugge te Amsterdam en overleden op 18 februari 1985 te Amsterdam, was een Nederlandse zanger, acteur en tv-presentator. Willy Alberti is de vader van zangeres Willeke Alberti. Willy Alberti werd geboren in de Konijnenstraat in de Jordaan. Als 5-jarige begon hij in 1931 met zingen op straathoeken, soms alleen en soms samen met zijn neef Jantje van Musscher, later bekend als Johnny Jordaan. Vooral op het Leidse- of Rembrandtplein en de Passage op het Damrak bij C&A waren zijn lievelingsplekjes waar hij liedjes zong van o.a. Willy Derby. Rond die tijd neemt hij zijn artiestennaam Willy Alberti aan. Na de 2e Wereldoorlog richtte Willy Alberti zich in eerste instantie op Italiaanse liedjes. Vanaf 1948 zong hij in het populaire radioprogramma De Bonte Dinsdagavondtrein. Gedurende de jaren 50 werd Alberti steeds populairder. Behalve Italiaanse liedjes ging hij ook Nederlandstalig repertoire zingen en groeide hij uit tot een nationale beroemdheid met hits als De Glimlach Van Een Kind, Niemand Laat Z'n Eigen Kind Alleen, Dat Afgezaagde Zinnetje, Mooi Amsterdam, Jij Bent Het Leven Voor Mij, Buona Notte Bambino, Marina, Come Prima, Droomland, Nel Blu Dipinto Di Blu (Volare) etc.

A.F.Th. van der Heijden

Nationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: 15 oktober 2021

voor 70e verjaardag
A.F.Th. van der Heijden of Adri van der Heijden, geboren als Adrianus Franciscus Theodorus van der Heijden te Geldrop, is een Nederlands autobiografisch schrijver. A.F.Th. van der Heijden publiceerde aanvankelijk onder het pseudoniem Patrizio Canaponi, maar hij gebruikt voornamelijk A.F.Th. Binnen zijn verhalen en romans is het eigen leven van de schrijver te herkennen. Dit maakt dat het gehele oeuvre met elkaar verbonden is. Dat wil echter niet zeggen dat gebeurtenissen en personen in zijn werk een getrouwe afspiegeling zijn van zijn eigen leven: hij gebruikt deze vrij, om ze te combineren met fictie, filosofische uitweidingen en een treffende sfeertekening van de Nederlandse sociale en culturele geschiedenis vanaf de jaren 50. Regelmatig verwerkt A.F.Th. van der Heijden waar gebeurde gebeurtenissen in zijn verhalen, in wat door sommige critici gezien wordt als zijn beste werk. A.F.Th. van der Heijden won vele prijzen, zoals Anton Wachterprijs, Multatuliprijs, F. Bordewijk-prijs, De Gouden Uil, AKO Literatuurprijs, Tzumprijs, De Inktaap, Libris Literatuurprijs, NS Publieksprijs, P.C. Hooft-prijs etc. voor werken als Een Gondel In De Herengracht, De Gevarendriehoek, Advocaten Van De Hanen, Drijfzand Koloniseren, Mim, Vallende Ouders, Schervengericht, Doodverf, Tonio en De Helleveeg.

Jeff Goldblum

Internationaal
Is nu 68 jaar...
Jarig: 22 oktober 2021

voor 69e verjaardag
Jeff Goldblum, geboren als Jeffrey Lynn Goldblum te Pittsburgh (Pennsylvania), is een Amerikaanse acteur. Jeff Goldblum is bekend van films als Little Surprises, The Fly, Earth Girls Are Easy, Jurassic Park en Independence Day. Eén van zijn grootouders was afkomstig uit Oostenrijk-Hongarije, een andere uit het Russische Rijk - aan deze laatste heeft hij zijn achternaam te danken doordat van zijn grootvader de achternaam Povartzik in Goldblum werd veranderd. Jeff Goldblum begon met toneellessen en speelde enkele rollen in het theater alvorens hij vanaf 1974 als veredelde figurant in films gaat spelen. Bijrolletjes veranderden in hoofdrollen in films en tv-series; Death Wish, Columbo, Starsky And Hutch, Annie Hall, Invasion Of The Body Snatchers, The Legend Of Sleepy Hollow, The Right Stuff, Silverado, The Fly, Earth Girls Are Easy, The Tall Guy, Mister Frost, Jurassic Park, Saturday Night Live, Nine Months, The Simpsons, The Great White Hype, Independence Day, Mad Dog Time, The Lost World: Jurassic Park, Holy Man, The Prince Of Egypt, Chain Of Fools, Perfume, Cats & Dogs, King Of The Hill, Friends, The Life Aquatic With Steve Zissou, Will & Grace, Man Of The Year, Law & Order, Morning Glory en The Baster.

Catherine Deneuve

Internationaal
Is nu 77 jaar...
Jarig: 22 oktober 2021

voor 78e verjaardag
Catherine Deneuve, geboren te Parijs, is een Franse actrice. Catherine Deneuve komt uit een familie van acteurs; zus en ouders acteren ook. Catherine Deneuve debuteerde op haar dertiende (in 1956) op het witte doek (in Les collégiennes). Hierbij nam ze de meisjesnaam van haar moeder aan. Ze kreeg pas enige bekendheid in 1964, met haar rol in Les parapluies de Cherbourg (Grand Prix van het filmfestival van Cannes). Vanaf dat moment heeft Catherine Deneuve zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste vrouwen op het Franse doek en een van de topsterren van de internationale filmscene in de late jaren zestig. Catherine Deneuve is ook zakenvrouw door haar eigen productiemaatschappij, model en ze heeft sinds 1986 haar eigen parfum. In 1985 stond Catherine Deneuve model voor Marianne, het nationale symbool van Frankrijk. Catherine Deneuve kreeg vele prijzen, waaronder de César en speelde in producties als Le Dernier Métro, Indochine, Place Vendôme, 8 Femmes, L'Homme à Femmes, Repulsion, Belle De Jour, La Sirène Du Mississippi, Tristana, Le Choix Des Armes The Hunger, Dancer In The Dark, Princesse Marie, Les Temps Qui Changent, Après Lui, Un Conte De Noël en La Fille Du RER.

Bert Visscher

Nationaal
Is nu 60 jaar...
Jarig: 26 oktober 2021

voor 61e verjaardag
Bert Visscher is een Nederlandse cabaretier, die zich kenmerkt door 'ongenuanceerde ongein'. Hoewel een stuk drukker, wordt zijn humor (en uiterlijk) vaak vergeleken met die van de Britse artiest Tommy Cooper. Bert Visscher is onafscheidelijk vergezeld met Jochem Myjer. Ze komen altijd bij elkaars theatervoorstellingen kijken en gaan regelmatig met elkaar op vakantie. Bert en Jochem spelen vaak de spot met het fenomeen ADHD. Op 27 april 2007 werd Bert Visscher benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Eros Ramazzotti

Internationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 28 oktober 2021

voor 58e verjaardag
Eros Ramazzotti, geboren als Eros Luciano Walter Ramazzotti Molina te Rome, is een Italiaans zanger, tekstschrijver, componist, muziekproducer en één van de internationaal best verkopende artiesten uit Italië. Eros Ramazzotti brak in 1984 door in Italië, toen hij het Festival van San Remo won met de song Terra Promessa. Later werd Eros Ramazzotti internationaal bekend met hits als Se Bastasse Una Canzone, Ma Che Bello Questo Amore, Musica È, Amarti È L'Immenso Per Me, Dolce Barbara, Ancora Vita, Cose Della Vita, Un' Altra Te, Più Bella Cosa, Cose Della Vita - Can't Stop Thinking Of You met Tina Turner, Più Che Puoi met Cher, Un Emozione Per Sempre, I Belong To You (Il Ritmo Della Passione) met Anastacia en Parla Con Me.

Rob Schneider

Internationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 31 oktober 2021

voor 58e verjaardag
Rob Schneider, geboren te San Francisco, is een Amerikaans acteur, komiek, scriptschrijver en regisseur. Nadat Rob Schneider afgestudeerd was, begon hij op te treden in comedyclubs. Om zijn financiën op peil te houden, schreef hij sketches voor bekendere komieken. In 1990 kwam de doorbraak van Rob Schneider. Hij werd opgemerkt door de producer van Saturday Night Live en werd aangenomen vanwege zijn schrijftalent, maar al gauw kreeg Rob Schneider het voor elkaar om zelf op te treden in Saturday Night Live. Zijn optredens vielen in de smaak bij het publiek en in een klap werd Rob Schneider beroemd. Enkele tv-programma's en films waaraan Rob Schneider meewerkte zijn 227, Martians Go Home, Home Alone 2, Surf Ninjas, Demolition Man, The Beverly Hilbillies, Saturday Night Live, Judge Dredd, Down Periscope, Seinfeld, The Adventures Of Pinocchio, Men Behaving Badly, Knock Off, The Waterboy, Ally McBeal, Big Daddy, Muppets From Space, Deuce Bigalow - Male Gigolo, Little Nicky, Mr. Deeds, The Animal, The Hot Chick, 50 First Dates, The Longest Yard, Deuce Bigalow - European Bigalow, Grandma's Boy, The Benchwarmers, Click, Little Man, Big Stan, Bedtime Stories, Grown Ups, American Virgin en Wild Cherry.

Marianne Visscher-van Donk

Particulier
Is nu 46 jaar...
Jarig: 04 oktober 2021

voor 47e verjaardag
Jarig

Jesse Eisenberg

Internationaal
Is nu 37 jaar...
Jarig: 05 oktober 2021

voor 38e verjaardag
Jesse Eisenberg, geboren als Jesse Adam Eisenberg te Queens (New York), is een Joodse-Amerikaanse acteur. De moeder van Jesse Eisenberg werkte als clown en zijn vader was directeur van een ziekenhuis en professor. Jesse Eisenberg werd aangenomen om te gaan studeren aan de Universiteit van New York, maar hij sloeg dit aanbod af zodat hij een film kon afmaken waarin hij meespeelde. In 1996 debuteerde Jesse Eisenberg op het toneel en in 1999 debuteerde hij op het scherm in de tv-serie Get Real. Hierna speelde Jesse Eisenberg in verscheidene series en films, maar brak hij wereldwijd pas definitief door met zijn hoofdrol van Mark Zuckerberg, de oprichter van Facebook, in de film The Social Network. Enkele andere producties van Jesse Eisenberg zijn The Emperor's Club, Roger Dodger, The Village, The Squid And The Whale, Cursed, The Education Of Charlie Banks, The Hunting Party, One Day Like Rain, The Living Wake, Adventureland, Zombieland, Holy Rollers, Camp Hell, Solitary Man, The Social Network, 30 Minutes Or Less, Zombieland 2 en Rio.

Danny Rook

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 06 oktober 2021

voor 50e verjaardag
Danny Rook, geboren te Genemuiden, is een Nederlandse tv-presentator en acteur. Zijn doorbraak kwam met het tv-programma Now TV en hij werkte voornamelijk bij RTL 4 en Veronica / Yorin op tv. Sinds een aantal jaar is Danny Rook werkzaam achter de schermen bij RTL Nederland. Danny Rook werkte o.a. mee aan de musicals / theater-programma's, films en tv-programma's Chatchoice, Star Academy, NOW-TV, Het Grote Sinterklaasverhaal, Bobo's In The Bush, Pepernoten Voor Sinterklaas, Superstage, Club Veronica Tv, Per(r)ongeluk, Kunt U Mij De Weg Naar Hamelen Vertellen Mijnheer?, Saturday Night Fever, Chicago, Casper, The Mousehunt, Stories From The Bible, Jozef De Dromenkoning etc.

Simon Carmiggelt

Nationaal
Is nu 107 jaar...
Jarig: 07 oktober 2021

voor 108e verjaardag
Simon Carmiggelt, geboren als Simon Johannes Carmiggelt te Den Haag en overleden op 30 november 1987 te Amsterdam, was een Nederlands schrijver en columnist. Simon Carmiggelt werd vooral bekend door zijn krantencolumns; Kronkels in Het Parool. Simon Carmiggelt begon als journalist en hij begon in die periode ook reeds verhaaltjes te schrijven; cursiefjes. Simon Carmiggelt was een energieke jongeman met een duidelijke politieke overtuiging - via vrienden raakte hij tijdens de Tweede Wereldoorlog in Amsterdam betrokken bij het illegale blad Het Parool, waar hij instond voor de productie en de verspreiding. Na de bevrijding werd Het Parool een heus dagblad en kreeg Simon Carmiggelt er de leiding over de kunstrubriek en schreef hij wederom ook "cursiefjes" (Kronkels). Literair is Simon Carmiggelt een duizendpoot. Hij werd geroemd om zijn situatiehumor, hij observeerde scherp en creëerde dan een beeld of vergelijking. De eerste Kronkel verscheen in 1946 en tot aan zijn dood in 1987 zijn er ruim 10.000 verschenen. Hij werkte ook mee aan o.a. de AVRO tv-serie Mensen Zoals Jij En Ik (met Kees Brusse). Simon Carmiggelt kreeg vele prijzen, zoals de Constantijn Huygensprijs, P.C. Hooft-prijs, J.P. van Praag-prijs etc.

Henkjan Smits

Nationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 09 oktober 2021

voor 60e verjaardag
Henkjan Smits, geboren te Almelo, is een Nederlands televisiepresentator, talentscout, producer van muzikaal talent en televisieproducent, die in 2002 bekendheid bij het grote publiek verwerft als juryvoorzitter van het televisieprogramma Idols. Nadat Henkjan Smits met zijn eigen bandje No Holding Back door heel Europa speelde, gaat hij voor verscheidene bands vanaf eind tachtiger jaren het management, de boekingen, de marketing, de productie en/of de promotie doen. In 1992 start zijn loopbaan in de muziekindustrie achter de schermen bij enkele platenmaatschappijen als A&R-manager/marketing manager, in die hoedanigheid ontdekt Henkjan Smits o.a. de popgroepen Kane en Volumia! Mede door zijn succes als A&R-manager wordt hij in 2002 gevraagd als juryvoorzitter van Idols. Henkjan Smits wordt gezien als het meest kritische muziekjurylid van Nederland. Henkjan Smits heeft o.a. gewerkt voor RTL en SBS en werkte o.a. mee aan de programma's RTL Boulevard, Yorin Entertainment, Shownieuws, Het Beste Idee Van Nederland, De Nieuwe Uri Geller, Word Ik Rijk, Het Mooiste Pand Van Nederland, Idols, X Factor, So You Wanna Be A Popstar, Holland's Got Talent en Popstars.

Giuseppe Verdi

Internationaal
Is nu 207 jaar...
Jarig: 09 oktober 2021

voor 208e verjaardag
Giuseppe Verdi, geboren als Giuseppe Fortunino Francesco Verdi te Le Roncole en overleden op 27 januari 1901 te Milaan (Italië), was één van de grootste componisten van Italiaanse opera's, waarvan hij er in totaal zesentwintig schreef. Zijn werk was tijdens zijn leven zeer geliefd en is dat nog steeds. Giuseppe Verdi werd eigenlijk alleen in zijn jeugd nog aangesproken met 'Giuseppe'. Al snel werd hij door zijn omgeving 'Verdi' genoemd, ook door zijn naasten. Toen zijn enorme muzikaliteit begon te blijken, kwam hier het respectvolle 'Maestro' bij. Op zijn 15de was Giuseppe Verdi de beste pianist van de provincie. Op bijna achttienjarige leeftijd vertrok Verdi naar Milaan, om te gaan studeren aan het plaatselijke conservatorium dat later zijn naam zou dragen Conservatorio "Giuseppe Verdi" (Milaan). Maar hij werd niet toegelaten. Echter, Verdi nam vervolgens privélessen en studeerde alsnog af in Milaan een paar jaar later. Giuseppe Verdi werk bestaat o.a. uit Aida / Aïda, Attila, Don Carlos, La Traviata, Macbeth, Jérusalem, Il Trovatore, Un Ballo In Maschera, Stiffelio, Otello, Rigoletto, Ernani, Giovanna d'Arco, Luisa Miller, La Forza Del Destino etc.

Toni Collette

Internationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: 01 november 2021

voor 49e verjaardag
Toni Collette, geboren als Antonia Collette te Blacktown (New South Wales), is een Australisch actrice. Toni Collette werd voor haar rol in de film The Sixth Sense ("I See Dead People") uit 2000 voor een Academy Award / Oscar genomineerd en ze werd tevens meerdere malen genomineerd voor o.m. een BAFTA Award, een Golden Globe en een Satellite Award. Toni Collette won meerdere malen de Australian Film Institute Award. Eén hiervan was voor de beste vrouwelijke hoofdrol in Muriel's Wedding uit 1994, haar definitieve doorbraak, waarvoor ze 18 kilo moest aankomen in zeven weken tijd. Toni Collette speelde o.a. in de producties Spotswood, Muriel's Wedding, Cosi, Arabian Knight, The Pallbearer, Clockwatchers, The James Gang, Diana & Me, The Boys, Velvet Goldmine, 8 1/2 Women, The Sixth Sense, Shaft, Changing Lanes, About A Boy, Dirty Deeds, The Hours, Connie And Carla, The Last Shot, In Her Shoes, The Night Listener, Like Minds, Little Miss Sunshine, The Dead Girl, Evening, Towelhead, The Black Balloon, Hey Hey It's Esther Blueburger, Mary And Max en United States Of Tara.

Demi Moore

Internationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 11 november 2021

voor 59e verjaardag
Demi Moore, beroepsnaam van Demetria Gene (Demi) Guynes Kutcher, is geboren in Roswell (New Mexico). Demi Moore is een zeer succesvolle Amerikaanse actrice en filmproducente met een kenmerkend hees stemgeluid. Enkele bekende films van Demi Moore zijn St. Elmo's Fire, Ghost, A Few Good Men, Indecent Proposal, Striptease, G.I. Jane, Charlie's Angels: Full Throttle, Half Light en Mr. Brooks.

Esther Duller

Nationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 19 november 2021

voor 55e verjaardag
Esther Duller, geboren als Esther Cecille Duller te Vlaardingen, is een Nederlandse televisiepresentatrice. Na een aantal studies in Nederland en Amerika, werd ze floor manager, production assistent en assistent to director bij een Amerikaans lokaal tv-station. Terug in Nederland werkt Esther Duller achter de schermen bij John de Mol Producties. Daar is ze productie assistente/secretaresse. Daarna start haar tv-carrière en begint Esther Duller eerst als omroepster bij Veronica. Hierna begint Esther Duller programma's te maken en werkt ze o.a. mee aan de producties GameForce, Last Call, Big Brother, Dot Comedy, Een Kwestie Van Lef, Ticket To Love, Gordon's Lifestyle, Kokkies, Aperitivo, Van Kavel Tot Kasteel, Brand! en RTL Vandaag.

Roseanne Barr

Internationaal
Is nu 68 jaar...
Jarig: 03 november 2021

voor 69e verjaardag
Roseanne Barr, geboren als Roseanne Cherrie Barr te Salt Lake City (Utah), is een Amerikaans actrice. Roseanne Barr werd vooral bekend door haar rol in de naar haar vernoemde tv-comedy Roseanne. Roseanne Barr was nadat ze vroegtijdig stopte met high school o.a. bordenwasser in een restaurant in Salt Lake City. Op 17-jarige leeftijd werd ze moeder; baby Brandi Brown werd ter adoptie afgegeven. Ze trouwde met Bill Pentland en ze kregen drie kinderen - hierna trouwde ze nog een paar keer, waaronder acteur Tom Arnold. Pas 16 jaar later vond Roseanne haar draai als stand-upcomedian, en in 1987 kreeg ze haar eerste televisieserie: The Roseanne Barr Show. Dit was geen succes en de show werd al snel stopgezet. In 1989 speelde Rosanne Barr één van de hoofdrollen in de film She Devil, met als tegenspeelster Meryl Streep. Alhoewel deze film niet het succes bracht dat ze had verwacht, kreeg ze snel daarna een nieuwe tv-serie: Roseanne. Deze serie zou 9 seizoenen lopen en maakte van Roseanne Barr een wereldberoemdheid. Roseanne Barr werkte o.a. ook nog mee aan Look Who's Talking Too, A Nightmare On Elm Street 6 en Saturday Night Live.

Richard Pryor

Internationaal
Is nu 80 jaar...
Jarig: 01 december 2021

voor 81e verjaardag
Richard Pryor, geboren als Richard Franklin Lennox Thomas Pryor III te Peoria (Illinois) en overleden op 10 december 2005 te Encino (Californië), was een Amerikaanse stand-upcomedian en acteur. Als begaafd verteller slechtte Richard Pryor vele barrières voor zwarte 'stand-upcomedians'. Hoewel hij herhaaldelijk kleurrijke taal gebruikte, vulgariteiten (motherfucker), zelfs raciale benamingen (zoals het politiek incorrecte "nigger"), bereikte hij een breed publiek met zijn scherpe waarnemingen. Richard Pryor wordt gerekend onder de beste Amerikaanse stand-upcomedians. Zijn derde album That Nigger's Crazy, werd zijn grote doorbraak bij het publiek. Richard Pryor trad op in een groot aantal films: Lady Sings The Blues, The Mack, Uptown Saturday Night, Silver Streak, Which Way Is Up?, Car Wash, The Toy, Superman III, Brewster's Millions, Stir Crazy, Moving, The Wiz, The Muppet Movie, See No Evil Hear No Evil, Lost Highway en Harlem Nights. 4 films speelde hij naast Gene Wilder. In zijn laatste jaren kwam hij veelvuldig in het nieuws door zijn drugsgebruik en hij had multiple sclerose MS. Pryor stierf aan een hartstilstand. In 2004 werd Richard Pryor door Comedy Central uitgekozen tot de Beste Stand-Upcomedian Ooit.

Gerard Reve

Nationaal
Is nu 97 jaar...
Jarig: 14 december 2021

voor 98e verjaardag
Gerard Reve, geboren als Gerard Kornelis van het Reve te Amsterdam en overleden op 8 april 2006 in Zulte (Oost-Vlaanderen, België), was een Nederlandse schrijver en dichter. Met Harry Mulisch en Willem Frederik Hermans wordt Gerard van het Reve tot de Grote Drie van de naoorlogse Nederlandse schrijvers gerekend. Na het Gymnasium, volgde Gerard Reve een opleiding typografie op de Grafische School. Hierna had hij verschillende baantjes, zoals rechtbankverslaggever voor Het Parool, waar hij Simon Carmiggelt leerde kennen. Gerard Reve is een tijdje getrouwd geweest met dichteres Hanny Michaelis. Tijdens zijn huwelijksjaren verbleef Gerard Reve in Londen, volgde cursussen toneelschrijven en werkte enkele maanden als verpleger. Terug in Nederland ging hij in Amsterdam samenwonen met Wim Schuhmacher die in zijn werk figureert als 'Wimie'. En leefde vervolgens samen met Willem Bruno van Albada (Teigetje), daarna Henk van Manen (Woelrat) en zijn laatste levenspartner Joop Schafthuizen (Matroos Vos) met wie hij trouwde. Gerard van het Reve schreef o.a. De Avonden, Werther Nieland, Oud En Eenzaam, Op Weg Naar Het Einde, Moeder En Zoon, Het Boek Van Violet En Dood, Nader Tot U, De Taal Der Liefde, Brieven Aan Wimie etc.

Édith Piaf

Internationaal
Is nu 105 jaar...
Jarig: 19 december 2021

voor 106e verjaardag
Édith Piaf, geboren als Édith Giovanna Gassion te Parijs en overleden te Plascassier op 10 oktober 1963 (officieel; Parijs 11 okt.'63), was een Franse chansonnière. Als Édith Piaf kreeg ze grote bekendheid. Piaf betekent in het Frans 'mus' en ze werd ook wel het meisje mus genoemd: La môme Piaf. Édith Piaf zong chansons, waarvan de bekendste zijn: La Vie En Rose, Non Je Ne Regrette Rien en Milord. Vandaag de dag wordt Édith Piaf nog altijd herinnerd en gerespecteerd als één van de grootste zangeressen die Frankrijk ooit heeft gehad. Haar leven had verschillende kanten: roem en bekendheid, en dit in scherp contrast met haar droevig persoonlijk leven. Édith Piaf werd als dochter van een Berberse kroegzangeres en een acrobaat geboren, maar zij werd door haar grootmoeder, die in Normandië een bordeel runde, opgevoed. Haar debuut als zangeres maakte Piaf rond haar 15e jaar, toen zij voor het eerst optrad als straatzangeres. De eigenaar van het Parijse theater Cirque Médrano ontdekte haar toen zij 20 jaar oud was. In 1936 trad zij voor het eerst op in dat theater, waarna haar roem in vooral Europa groeide. Tot vlak voor haar dood, gaf Édith Piaf in het Parijse Olympia nog haar meest gedenkwaardige concerten.

Maarten Heijmans

Nationaal
Is nu 37 jaar...
Jarig: 24 december 2021

voor 38e verjaardag
Maarten Heijmans is een Nederlandse acteur. Maarten Heijmans studeerde aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Van jongs af aan werkte hij in verschillende musicals zoals Oliver Twist. Tijdens zijn studie speelde hij rollen in verscheidene toneelproducties. Na zijn opleidingen, speelde Maarten Heijmans in het theater in verscheidene producties zoals De Goede Mens Van Sezuan, De Kleine Kapitein, De Huilende Kers / The Crying Cherry, Verplichte Figuren, Expats, De Wijze Kater, Op Hoop Van Zegen, Thaibox Verdriet, Les Enfants Du Paradis etc. Op TV en film werkte Maarten Heijmans mee aan Het Klokhuis, Koppels, SpangaS, S1NGLE, Ti-ta-tovenaar en Het Woeden Der Gehele Wereld. In 2012 gaat Maarten Heijmans de belangrijke hoofdrol van Ramses Shaffy spelen in een tv-dramaserie over Ramses en geregisseerd door Michiel van Erp.

Huub van Ballegooy

Nationaal
Is nu 39 jaar...
Jarig: 25 december 2021

voor 40e verjaardag
Huub kreeg nationale bekendheid door zijn deelname aan het programma de Gouden Kooi. De verbaal enorm sterke Oldenzaler shockeerde Nederland door zijn kwajongensstreken in de miljoenenvilla. Discussieren, provoceren met een grote dosis humor en soms nog nooit eerder vertoonde hardheid. Het maakte hem met afstand de meest populaire bewoner van de villa dus en werd hij lang gezien als favoriet voor de eindoverwinning maar Jaap Amesz ging er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor. Tegenwoordig is Huub werkzaam achter de schermen bij Talpa en heeft zijn steentje bijgedragen aan programma's als Can't Buy Me Love, Lekker Slim, Ik Kom Bij Je Eten,Daten in het Donker, Wat Vindt Nederland en Ik Hou van Holland.

John van den Heuvel

Nationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 26 december 2021

voor 59e verjaardag
John van den Heuvel, geboren te Amsterdam, is een Nederlandse journalist en voormalig politieman. John den Heuvel begon na de havo zijn carrière bij de Amsterdamse politie als rechercheur. Sinds 1990 is/was John van den Heuvel misdaadverslaggever bij De Telegraaf. Sindsdien werkte hij aan talloze nationale en internationale misdaadreportages en treedt Bert Huisjes meestal op als zijn co-auteur. Enkele cases waaraan John van den Heuvel werkte zijn; Desi Bouterse in de drugs, de moord op vastgoedmagnaat Willem Endstra, de moorden op Hells Angels in Limburg, de nationale en internationale drugsmaffia, de zaak van cocaïnekoning Pablo Escobar etc. John van den Heuvel werkte mee aan de tv-programma's RTL Boulevard, Bureau van den Heuvel bij de TROS, RTL Bureau Misdaad en Das Je Goed Recht.

Antoinette Hertsenberg

Nationaal
Is nu 56 jaar...
Jarig: 28 december 2021

voor 57e verjaardag
Antoinette Hertsenberg, geboren te Den Haag, is een Nederlandse presentatrice op TV. Antoinette Hertsenberg volgde diverse vakopleidingen op het gebied van communicatie en PR. Na enkele PR-functies, werzd ze in 1992 projectleidster en perswoordvoerster bij de Nederlandse Vereniging ter Bescherming van Dieren (De Dierenbescherming). Als presentatrice richt Antoinette Hertsenberg zich voornamelijk op consumentenprogramma's zoals Eén Vandaag, TROS Radar en TROS Opgelicht?!

Jokertje (Oh Oh Tirol)

Nationaal
Is nu 31 jaar...
Jarig: 28 december 2021

voor 32e verjaardag
Jokertje, echte naam van Robert Minderhoud, is 1 van de deelnemers van het populaire programma Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol op RTL 5. Oh Oh Cherso is een Nederlandse realitysoap waarin Haagse jongeren een periode samenwonen op hun vakantie en voornamelijk feest vieren. Naast Jokertje, die overigens zo wordt genoemd door zijn gekke gedrag en typische manier van spreken, doen in Oh Oh Cherso ook mee; Sniper, Kabouter, Sterretje (DJ Tony Star), Barbie, Little Princess, Matsoe Matsoe en Elize (en Tijgertje). Barkeeper Jokertje werd veelvuldig gepersifleerd met zijn stem en kwam samen met de leden van Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol bij vele tv-programma's over de vloer en scoorden zelfs een dikke hit met hun nummer Oh Oh Cherso.

Marijke Helwegen

Nationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: 29 december 2021

voor 73e verjaardag
Marijke Helwegen-Mulders is een Nederlandse presentatrice, entertainster en het Nederlandse icoon van de plastische chirurgie. Marijke Helwegen groeide op in Geleeen en begon haar loopbaan met een kantoorbaan bij DSM, maar kwam via vele omwegen bij de kliniek van cosmetisch arts Rober Schoemacher terecht. Oorspronkelijk als vaste klant, maar aangezien haar eigen grote hoeveelheid operaties, verrichtte ze ook PR-werk voor de kliniek. Daarnaast is Marijke Helwegen geregeld op TV te zien als gast, panellid of presentatrice.

Daryl Hannah

Internationaal
Is nu 60 jaar...
Jarig: 03 december 2021

voor 61e verjaardag
Daryl Hannah, geboren als Daryl Christine Hannah te Chicago, is een Amerikaanse actrice. Daryl Hannah won zowel voor Splash als Kill Bill 2 een Saturn Award. Daryl Hannah maakte haar filmdebuut in het jaar 1978. Ze brak bij het grote publiek door toen ze in een tijdsbestek van enkele jaren zowel in Blade Runner als Splash verscheen. Enkele films waarin Daryl Hannah speelde zijn The Fury, Blade Runner, Summer Lovers, Reckless, Splash, The Pope Of Greenwich Village, The Clan Of The Cave Bear, Roxanne, Wall Street, Crimes And Misdemeanors, Steel Magnolias, Crazy Popele, Memoirs Of An Invisible Man, Grumpy Old Men, The Little Rascals, The Gingerbread Man, The Real Blonde, Cord, Wildflowers, Jackpot, A Walk To Remember, Ring Of Fire, Northfolk, Kill Bill volume 1, Kill Bill volume 2, Silver City, Keeping Up With The Steins, Olè, Love Is The Drug, The Poet, Dark Honeymoon, The Cycle en Shannon's Rainbow. Daryl Hannah is ook actief als natuurbeschermer.

Joris Luyendijk

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 30 december 2021

voor 50e verjaardag
Joris Luyendijk, geboren als Joris Cornelis Luyendijk te Amsterdam, is een Nederlandse presentator en journalist, gespecialiseerd in de Arabische en islamitische wereld. Joris Luyendijk werd bekend als verslaggever vanuit diverse standplaatsen in het Midden-Oosten. Joris Luyendijk volgde het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum en studeerde politicologie, geschiedenis, Arabische en religieuze antropologie in Amsterdam, Kansas (Verenigde Staten) en Caïro (Egypte). Zijn studietijd in Caïro in 1995 leverde het boek Een Goede Man Slaat Soms Zijn Vrouw op en een doctoraal religieuze antropologie met specialisatie Arabische wereld. Daarna werd hij, tussen 1998 en 2003, correspondent voor de Volkskrant en Radio 1 in achtereenvolgens Caïro, Beiroet en Oost-Jeruzalem, later ook voor NRC Handelsblad en de NOS. Joris Luyendijk publiceerde nog meerdere werken, is/was regelmatig te zien en te horen op TV en radio zoals in Zomergasten, Met Het Oog Op Morgen en Wintergasten. Joris Luyendijk ontving in 2006 de Dick Scherpenzeelprijs en in 2007 de NS Publieksprijs voor zijn boek Het Zijn Net Mensen.

Ben Kingsley

Internationaal
Is nu 77 jaar...
Jarig: 31 december 2021

voor 78e verjaardag
Ben Kingsley, geboren als Krishna Bhanji te Scarborough (North Yorkshire), is een Brits acteur. Ben Kingsley won meer dan 25 filmprijzen, waaronder een Academy Award - Oscar voor Beste Acteur voor de film Gandhi en meerdere BAFTA Awards, European Film Award, Golden Globes etc. Ben Kingsley is de zoon van Harji Bhanji, een Indiase dokter uit Kenia, en Anna Lyna Mary, een model en actrice. Ben Kingsley begon zijn acteercarrière toen hij regelmatig op zijn school optrad als toneelspeler, maar hij wilde eigenlijk filmacteur worden. Fear Is The Key uit 1972 was het filmdebuut van Ben Kingsley, maar pas in 1982 werd Ben Kingsley op slag wereldberoemd toen hij Mahatma Gandhi speelde in Gandhi, de bioscoopfilm over diens leven. Enkele andere projecten waaraan Ben Kingsley meewerkte zijn Gandhi, Turtle Diary, The 5th Monkey, Bugsy, Sneakers, Searching For Bobby Fischer, Dave, Schindler's List, Species, Alice In Wonderland, Rules Of Engagement, Anne Frank, Sexy Beast, AI: Artifial Intelligence, House Of Sand And Fog, Thunderbirds, Oliver Twist, The Sopranos, The Ten Dommandments, Transsiberian, War Inc., The Love Guru en Prince Of Persia: Sands Of Time.

Mies Bouwman

Nationaal
Is nu 91 jaar...
Jarig: 31 december 2021

voor 92e verjaardag
Mies Bouwman, geboren als Maria Antoinette Bouwman te Amsterdam en overleden op 26 februari 2018 te Elst (Utrecht) op 88-jarige leeftijd, was een Nederlands televisiepresentatrice. Bij leven werd zij in Nederland beschouwd als een tv-icoon. Mies Bouwman was omroepster van de allereerste televisie-avond van de KRO op 16 oktober 1951. Ze was uitgekozen na een presentatietest voor de camera, waarvoor ze niet lukraak gevraagd was: ze was de dochter van de secretaris van de KRO. De spreekvaardigheid erfde Mies Bouwman van haar moeder - Altijd opgewekt en aimabel was ze op het scherm en ze opende vaak een programma door de kijkers aan te spreken met "Dag lieve mensen". Dit allereerste programma bestond uit een demonstratie pottenbakken en een dansje van doofstommen. Mies Bouwman presenteerde 25 jaar lang de intocht van Sinterklaas op de Nederlandse televisie, maar echt beroemd werd ze op 27 november 1962 door de eerste grote liefdadigheidsactie op de Nederlandse radio en televisie; Open Het Dorp. Mies Bouwman werkte o.a. voor de omroepen KRO, AVRO en VARA en enkele bekende programma's van haar zijn; Zo Is Het Toevallig Ook Nog Eens Een Keer, Mies En Scène, Eén Van De Acht, Telebingo, talkshow Mies, In De Hoofdrol en Kom Er Maar Eens Achter. In 1993 werd Mies Bouwman door Koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Val Kilmer

Internationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 31 december 2021

voor 62e verjaardag
Val Kilmer, geboren als Val Edward Kilmer te Los Angeles, is een Amerikaans acteur. Zijn familie is een ware melting pot: Val Kilmer heeft o.a. Schots, Zweeds, Iers, Mongools en Cherokee-bloed in de aderen stromen. Val Kilmer studeerde acteren aan de Juilliard Drama School in New York en hij was de jongste student ooit die daar is toegelaten. In 1983 speelde hij zijn eerste TV-rol en een jaar later was hij voor het eerst op het witte doek te zien in de comedy Top Secret! Zijn grote doorbraak beleefde Val Kilmer in 1986 in de rol van Tom 'Iceman' Kazanski in Top Gun, samen met Tom Cruise. Bekende rollen daarna waren o.a. Jim Morrison in The Doors, Batman in Batman Forever, Simon Templar in The Saint en Philip in Alexander. Naast acteren, waagt hij zich soms ook aan zingen en houdt hij zich bezig met schrijven zoals toneelstukken en gedichten. Enkele films van Val Kilmer zijn Top Secret!, Real Genius, Top Gun, Willow, Billy The Kid, The Doors, Thunderheart, Tombstone, True Romance, The Real McCoy, Heat, Batman Forever, The Island Of Doctor Moreau, The Saint, The Prince Of Egypt, Joe The King, Red Planet, Alexander, Mindhunters, 10th & Wolf, Kiss Kiss Bang Bang, Déjà Vu, Conspiracy, Knight Rider en The Love Guru.

Marisa Tomei

Internationaal
Is nu 56 jaar...
Jarig: 04 december 2021

voor 57e verjaardag
Marisa Tomei, geboren te Brooklyn, is een Amerikaans actrice van Italiaanse afkomst. Marisa Tomei is meerder malen genomineerd voor een Oscar / Academy Award en won het beeldje voor haar bijrol in de film My Cousin Vinny. Marisa Tomei startte haar acteercarrière op tv in de dagelijks soap As The World Turns, waarna Marisa Tomei een succesvolle carrière als filmactrice opbouwde in films als The Flamingo Kid, Oscar, Zandalee, My Cousin Vinny, Equinox, Chaplin, Untamed Heart, The Paper, The Perez Family, Four Rooms, Unhook The Stars, Welcome To Sarajevo, Slums Of Beverly Hills, Happy Accidents, The Watcher, What Women Want, In The Bedroom, Someone Like You, King Of The Jungle, Just A Kiss, The Guru, The Wild Thornberrys Movie, Anger Management, Game Over, Alfie, Loverboy, Marilyn Hotchkiss Ballroom Dancing & Charm School, Factotum, Danika, Grace Is Gone, Wild Hogs, Before The Devil Knows You're Dead, War Inc., The Wrestler en Amsterdam.

Lucia Rijker

Nationaal
Is nu 53 jaar...
Jarig: 06 december 2021

voor 54e verjaardag
Lucia Rijker, geboren te Amsterdam, is een voormalig Nederlands kickboksster, boksster en actrice. De bijnaam van Lucia Rijker luidt Lady Tyson. In haar jonge jeugd deed Lucia Rijker aan judo, softbal en schermen. Op haar vijftiende begon ze met kickboksen. Zowel in het kickboksen als het gewone boksen was Lucia Rijker jarenlang ongenaakbaar. Ze won al haar profwedstrijden - 36 in het kickboksen, waarvan 25 door knock-out en zeventien in het boksen waarvan veertien op knock-out. Haar volledige boks- en kickboksrecord is op dit moment 54-0-0 (54 gewonnen, 0 verloren, 0 gelijk), met 39 gevechten gewonnen op KO (knock-out). Haar boksrecord is 17-0 met 14 gevechten gewonnen op KO. Na haar laatste gevecht in 2004, speelde Lucia Rijker in een aantal films waaronder Shadow Boxers, Rollerball, Star Trek: Romulan Communications Officer en Million Dollar Baby. In deze laatste met Oscars bekroonde film, trainde Lucia Rijker ook de hoofdrolspeelster Hilary Swank. Lucia Rijker was tevens actief op tv met programma's als Lucia In De Ring, Lucia En De Liefde, De Pelgrimscode en 71 Graden Noord.

Kim Basinger

Internationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: 08 december 2021

voor 68e verjaardag
Kim Basinger, geboren te Athens (Georgia), is een Amerikaans actrice. Kim Basinger werd geboren in Athens als 3e van 5 kinderen in een showbizz-gezin; haar vader speelde jazz in een bigband en haar moeder (deels Cherokee-indiaan) had in diverse films meegedaan. Kim Basinger werd, omdat ze verlegen en introvert was, al op vroege leeftijd naar de balletschool gestuurd. Toen ze zestien was, deed Kim Basinger mee aan de lokale miss-verkiezing, die ze won. Ze werd ontdekt door een modellenbureau en na enkele jaren als model gewerkt te hebben, kreeg Kim Basinger kleine rollen in series als Charlie's Angels. Haar doorbraak kwam door haar rol als James Bond-girl in de film Never Say Never Again. Kim Basinger werkte o.a. ook mee aan de films Hard Country, Mother Lode, Never Say Never Again, The Man Who Loved Women, The Natural, Nine 1/2 Weeks, My Stepmother Is An Alien, Batman, Final Analysis, Cool World, The Real McCoy, Prêt-à-Porter, L.A. Confidential, I Dreamed Of Africa, 8 Mile, Cellular, Even Money, The Sentinel, While She Was Out, The Informers, The Burning Plain en Charlie St. Cloud. Kim Basinger is overtuigd vegetariër.

Teri Hatcher

Internationaal
Is nu 56 jaar...
Jarig: 08 december 2021

voor 57e verjaardag
Teri Hatcher, geboren als Teri Lynn Hatcher te Palo Alto (Californië), is een Amerikaans actrice. Teri Hatcher is vooral bekend geworden door haar rol in MacGyver en als Lois Lane in de televisieserie Lois & Clark: The New Adventures of Superman. In 1997 was Teri Hatcher de Bond girl in de James Bond film Tomorrow Never Dies. In 2005 won Teri Hatcher een Golden Globe voor Beste Actrice voor haar rol als Susan Mayer in de televisieserie Desperate Housewives. Teri Hatcher speelde o.a. in de tv- en filmproducties The Love Boat, Lois And Clark: The New Adventures Of Superman, MacGyver, Star Trek: The Next Generation, L.A. Law, Desperate Housewives, Quantum Leap, Frasier, Seinfeld, The Big Picture, Tango & Cash, The Brotherhood, The Cool Surface, Dead Girl, 2 Days In The Valley, Tomorrow Never Dies, Fever, Running Mates, Say Uncle, Spy Kids, Jane Doe, A Touch Of Fate, Momentum, Resurrecting The Champ en Coraline.

Dirk Scheringa

Nationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: Vandaag

voor 72e verjaardag
Dirk Scheringa is een Nederlandse zakenman, sportbestuurder en ex-politicus. Hij is/was oprichter van de DSB Bank en heeft veel betekend voor de profvoetbalclub AZ in Alkmaar. Dirk Scheringa begon zijn werkzame leven als wachtmeester bij de rijkspolitie, maar nam ontslag om in 1975 financieel "Buro Frisia" op te richten. Dit groeide uit tot de landelijke opererende DSB Groep, dat zeer actief was in de sportwereld en failliet ging in 2009.

Stephen King

Internationaal
Is nu 74 jaar...
Jarig: Vandaag

voor 75e verjaardag
Stephen King, geboren als Stephen Edwin King te Portland Maine, is een Amerikaans schrijver die bekend is geworden door zijn horrorverhalen. Stephen King begon al vroeg met schrijven. Rond zijn 13e jaar vond hij een doos met oude boeken van zijn vader in het huis van zijn tante, meest horror en sciencefiction. Hij was direct verslingerd aan deze genres. De boeken van Stephen King zijn bij zijn fans zeer populair en komen voor op lijsten van best verkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie. De verhalen van Stephen King gaan vaak over onopvallende karakters die worden ondergedompeld in toenemend beangstigende situaties en hij schrijft ook meer literair werk. Veel boeken van Stephen King zijn met veel succes verfilmd. In 2003 werd Stephen King geëerd met de Lifetime Achievement Award. Enkele bekende werken van Stephen King zijn The Body / Stand By Me, Rita Hayworth And Shawshank Redemption, The Green Mile, Carrie, The Shining, Insomnia, Silver Bullet, The Dead Zone, Firestarter, Cujo, Creepshow, The Dark Tower, The Running Man, Sleepwalkers, Christine, Pet Sematary, The Twilight Zone, Misery, Hearts In Atlantis, The Mist, Riding The Bullet en Dreamcatcher.

Andrea Bocelli

Internationaal
Is nu 62 jaar...
Jarig: 22 september 2021

voor 63e verjaardag
Andrea Bocelli, geboren te Lajático (Toscane) is een Italiaanse tenor, die zowel klassieke als populaire muziek zingt. Tevens zingt Andrea Bocelli in enkele opera's, en is hij een producer. Andrea Bocelli leed vanaf zijn geboorte aan de oogziekte glaucoom. Op twaalfjarige leeftijd werd hij na een ongeluk met een voetbal geheel blind, tot dat moment kon hij nog een beetje met zijn rechteroog zien. Andrea Bocelli werd ontdekt door de zanger Zucchero / Adelmo Fornaciari toen deze een tenor zocht. Het was het startsein voor Andrea Bocelli voor een succesvolle carrière wereldwijd, met o.a. ook optredens op het Witte Huis en de Olympische Spelen van 2006 en met hits als Il Mare Calmo Della Sera, Vivere, Con Te Partirò / Vivere, Per Amore, Time To Say Goodbye met Sarah Brightman, Canto Della Terra en Because We Believe met Marco Borsato.

Michael Madsen

Internationaal
Is nu 62 jaar...
Jarig: 25 september 2021

voor 63e verjaardag
Michael Madsen, geboren als Michael Soren Madsen te Chicago, is een Amerikaans acteur. Michael Madsen begon met acteren in het Chicago Steppenwolf Theatre onder begeleiding van John Malkovich. Michael Madsen maakte in 1983 zijn filmdebuut in WarGames, waarna hij enkele kleine rollen speelde in o.a. The Natural en Thelma & Louise. Michael Madsen werd het meest bekend om zijn rol als Mr. Blonde in de film Reservoir Dogs van Quentin Tarantino. Enkele rollen in tv-series en films van Michael Madsen zijn Against All Hope, Racing With The Moon, Our Family Honor, Iguana, Blood Red, Montana, The Outsiders, The End Of Innocence, The Doors, Thelma & Louise, Beyond The Law, Reservoir Dogs, Baby Snatcher, A House In The Hills, Free Willy, Money For Nothing, The Getaway, Wyatt Earp, Blue Tiger, Species, Free Willy 2: The Adventure Home, Red Line, Mulholland Falls, Papertrail, Donnie Brasco, Vengeance Unlimited, Detour, Fall, Bad Guys, High Noon, Outlaw, Big Apple, Choke, Grand Theft Auto, Die Another Day, My Boss's Daughter, Kill Bill, Blueberry, Frankenstein, The Last Drop, Sin City, L.A. Dicks, Chronicles Of Narnia, Scary Movie 4, Hell Ride, Tilt, 24, Quantum Leap, Tour Of Duty, Outrage, Miami Vice en The Lion Of Judah.

Zucchero Fornaciari

Internationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 25 september 2021

voor 66e verjaardag
Zucchero of Zucchero Sugar Fornaciari, artiestennaam van Adelmo Fornaciari en geboren te Roncocesi (Emilia-Romagna), is een Italiaanse zanger, tekstschrijver, componist en producer. 'Zucchero' is Italiaans voor 'suiker', de bijnaam die hij van een lerares kreeg en die hij later voor zichzelf is gaan gebruiken. Zucchero brak in 1985 door in Italië na zijn deelname aan het Festival van Sanremo met het nummer Donne. Na enkele goedverkopende albums volgde in 1988 het uitermate succesvolle album "Blue's" dat het best verkochte album ooit in Italië werd. In 1991 volgde de complete Europese doorbraak met een heropname van zijn vroegere hit Senza una donna (Engels: Without a woman) samen met Paul Young. Hiermee behaalde hij internationaal succes. Zucchero Fornaciari werkte samen met vele artiesten zoals Ennio Morricone, Rufus Thomas, Eric Clapton, Randy Crawford, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Bono van U2, Tom Jones, Miles Davis, Sting, Brian May, Solomon Burke, Ilse DeLange etc. Naast zijn normale optredens, treedt Zucchero veelal op tijdens benefietconcerten. Enkele hits van Zucchero zijn Diamante, Senza una Donna, Il Volo, Blue, Baila Sexy Thing, Wonderful World, Madre Dolcissima, Miserere, Ahum, Chocabeck etc.

Lodewijk Asscher

Nationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 27 september 2021

voor 47e verjaardag
Lodewijk Asscher, geboren als Lodewijk Frans Asscher te Amsterdam, is een Nederlands politicus van de PvdA. Hij is nu vice-premier in het Rutte kabinet. Lodewijk Asscher was vanaf 19 maart 2010 tot juli 2010 waarnemend burgemeester van de gemeente Amsterdam, nadat Job Cohen terugtrad en Eberhard van der Laan de nieuwe burgemeester werd. Lodewijk Asscher is lid van de Partij van de Arbeid. Hij was vanaf 2006 wethouder in Amsterdam en was daarvoor gemeenteraadslid. Bij de gemeenteraadsverkiezingen 2010 was Lodewijk Asscher namens zijn partij lijsttrekker in Amsterdam. Lodewijk Asscher studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. In 2002 promoveerde hij op het proefschrift Communicatiegrondrechten. Tot 1 januari 2006 was Asscher universitair docent Informatierecht aan de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 2006 heeft hij buitengewoon verlof om zich geheel aan zijn politieke loopbaan te kunnen wijden. Lodewijk Asscher komt uit een Joodse familie van juristen en diamantairs uit de Amsterdamse wijk De Pijp. Asscher heeft ook enkele publicaties op zijn naam staan; Nieuw Amsterdam, Ontsluierde Stad etc.

Jean-Paul van Poppel

Nationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 30 september 2021

voor 59e verjaardag
Jean-Paul van Poppel, geboren te Tilburg, is een voormalig Nederlands wielrenner c.q. sprinter en tegenwoordig ploegleider. Jean-Paul van Poppel heeft als bijnaam Popeye. Jean-Paul van Poppel fietste bij o.a. de ploegen Skala, Skil, Superconfex-Yoko, Panasonic, PDM, Festina en Le Groupement. Jean-Paul van Poppel is één van de succesvolste wegsprinters van Nederland, met daaronder 4 etappezeges in de Ronde van Italië (Giro), 9 etappezeges in de Ronde van Frankrijk (Tour De France), 9 etappezeges in de Ronde van Spanje (Vuelta), winnaar van het puntenklassement / groene trui in 1987 in De Tour en daarnaast nog vele andere zeges. In totaal behaalde Jean-Paul van Poppel 95 overwinningen in zijn profwielercarrière. Na zijn actieve carrière trad Jean-Paul van Poppel in dienst als ploegleider in het vrouwenwielrennen, waarin hij o.a. samenwerkte met wielrenster Mirjam Melchers met wie hij later trouwde. Zijn zoon Boy van Poppel is ook een verdienstelijk wielrenner. In 2009 werd Jean-Paul van Poppel ploegleider bij Cervélo TestTeam en in 2010 tekende hij een contract als ploegleider bij de formatie Vacansoleil uit Nederland.

Fran Drescher

Internationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 30 september 2021

voor 64e verjaardag
Fran Drescher, geboren als Francine Joy Drescher te Flushing, Queens (New York City), is een Joods-Amerikaans actrice en comédienne. Fran Drescher speelde een kleine rol in de film Saturday Night Fever uit 1977, een iets grotere rol in This Is Spinal Tap uit 1984, maar geniet vooral bekendheid als Fran Fine uit de komische televisieserie The Nanny (1993-1999), een serie die ze zelf bedacht en produceerde. Haar stem heeft een sterk Joods-New Yorks accent. Hoewel veel mensen denken dat haar nasale stem geacteerd is, is het haar eigen stem in The Nanny. Ze heeft veel moeite gedaan om haar nasaliteit te verminderen maar door The Nanny is dit uiteindelijk haar visitekaartje geworden. Fran Drescher speelde in vele films en vooral tv-series zoals Fame, Gorp, Who's The Boss?, UHF, The Big Picture, The Tracey Ullman Show, Rock 'n' Roll Mom, Wedding Band, Princesses, The Nanny, Jack, The Beautician And The Beast, The Simple Life, Kid Quick, Beautiful Girl, Strong Medicine, Phua Chu Kang, What I Like About You, Santa's Slay, Living With Fran, The Simpsons en Law & Order.

Lucky Fonz III

Nationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 01 januari 2022

voor 41e verjaardag
Lucky Fonz III, echte naam is Otto Wichers en exacte geboortedatum onbekend, is een Nederlandse singer-songwriter. Otto Wichers / Lucky Fonz III staat bekend om zijn beeldende teksten. In 2005 bracht hij zijn titelloze debuutalbum uit in eigen beheer. Na in Schotland de folkmuziek te hebben leren kennen, ging Lucky Fonz III in deze traditie liedjes schrijven en trad hij veelvuldig op bij de Amsterdam Songwriters Guild, een songwriterscollectief dat openpodiumavonden verzorgt. In 2006 won Lucky Fonz III de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. Mede hierdoor kreeg Lucky Fonz III aandacht in de media, wat resulteerde in meer optredens, succes en lof in zowel binnen- als buitenland.

Adjiedj Bakas

Nationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 01 januari 2022

voor 59e verjaardag
Adjiedj Bakas, geboren in Zuid-Amerika uit Indiase ouders, is een trendwatcher. Adjiedj Bakas kwam op zijn 18e naar Nederland om communicatiewetenschappen te studeren. In 1989 richt hij samen met zijn toenmalige partner een communicatieadviesbureau op, met de uiteindelijke naam Trend Office Bakas. Adjiedj Bakas is een veelgevraagd spreker op congressen, conferenties en symposia, waarbij hij met een vette knipoog de toehoorders meeneemt langs belangrijke trends en knoopt daar voor de branche of het bedrijf relevante conclusies aan vast. Adjiedj Bakas is tevens columnist, kunstverzamelaar, schrijft boeken, presenteerde op TV o.a. het programma De Toekomst Is Nu en hij verschijnt geregeld in de media om trends uit binnen- en buitenland aan te geven en uit te leggen welke gevolgen dat kan hebben voor de toekomst en onze maatschappij.

Guccio Gucci

Internationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 01 januari 2022

voor 41e verjaardag
Guccio Gucci is de oprichter van het Huis van Gucci en zoon van een Italiaans groothandelaar. Guccio Gucci startte het Huis van Gucci in 1906 in Florence. De winkel was oorspronkelijk bedoeld als klein winkeltje voor de verkoop van leer. In de jaren 1920 begon de zeer handige Gucci leren tassen aan ruiters te verkopen en bouwde zo al snel een goede reputatie op. In 1938 breidde Gucci zijn zaak uit naar Rome en sloten ook zijn zoons Aldo, Vasco en Rodolfo zich aan. Hierdoor veranderde de oorspronkelijke eenmanszaak in een familiezaak. In 1951 opende Gucci een winkel in Milaan. Twee jaar later breidde de zaak zich overzees uit met de opening van een filiaal in Manhattan. Het Huis van Gucci (Gucci / Gucci Group) is een van oorsprong Italiaans, opgericht in Florence, maar in Nederland statutair gevestigd, modeconcern. Het is momenteel in handen van het Franse modeconglomeraat Pinault-Printemps-Redoute (PPR). Het Huis omvat naast het merk Gucci, ook nog merken in de mode, parfums, horloge's en juwelen: Yves Saint Laurent, Sergio Rossi, Bottega Veneta, Alexander McQueen, Stella McCartney, Balenciaga, Roger & Gallet, Boucheron, Ermenegildo Zegna, Oscar de la Renta, Van Cleef & Arpels, Fendi, Gucci en Bedat & Co.

Valerio Zeno

Nationaal
Is nu 37 jaar...
Jarig: 02 januari 2022

voor 38e verjaardag
Valerio Zeno, geboren te Amsterdam, is een Nederlands televisiepresentator en acteur van Italiaanse afkomst. Zijn debuut op televisie maakte hij al in 1995. Toen presenteerde hij samen met Anita Witzier, Quinty Trustfull en Tirza van Ravensteijn (toen eveneens 11 jaar) de Nationale Teleloterij bij het net commercieel geworden Veronica. Vanaf dat moment wilde Valerio Zeno bij de TV. Hij volgde een opleiding tot cameraman en werkte daarna achter de schermen aan verscheidene programma's. Na 3,5 jaar solliciteerde Valerio Zeno bij 6pack wat toentertijd werd uitgezonden op SBS 6. Daar heeft hij twee seizoenen reportages en filmpjes gemaakt en maakte toen de overstap naar TMF en vervolgens BNN, waar hij o.a. de programma's maakte TV Sterren Van Morgen, 6pack, Wakker Worden Met Valerio, Valerio's Datingshow, TMF Awards, Valerio In De Sneeuw, Valerio Duikt Onder, BNN's Try Before You Die, Je Zal Het Maar Hebben, De Nationale IQ Test, Dennis Versus Valerio, Sterretje Gezocht, De Badgasten en Loverboys. Hij acteerde o.a. in Onderweg Naar Morgen en Alles Is Liefde.

Henk Poort

Nationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 20 januari 2022

voor 66e verjaardag
Henk Poort, geboren als Hendrikus Poort te Amsterdam, is een Nederlands opera- en musicalzanger en tevens acteur. Henk Poort is getrouwd met zangeres Marjolein Keuning. Henk Poort is een bariton en heeft een klassieke zangopleiding gevolgd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij won al vrij vroeg, nog tijdens zijn zangopleiding, het Cristina Deutekom Concours. Henk Poort zong bij diverse Europese operahuizen, deed vele gastoptredens en was jurylid bij tv-programma's als Una Voce Particolare en Van Popster Tot Operaster. Henk Poort is ook 1 van "De 3 Baritons", samen met Marco Bakker en Ernst Daniël Smid vormde hij veel en had hij succes. Henk Poort werkte o.a. mee aan opera's, operettes, musicals, tv-programma's en films: Nachtrit, Floris, Kicks, Russen, Taxi, Baantjer, Het Gevoel Van, Gebak Van Krul, Anatevka, Chess, 3 Musketiers, Les Misérables, Rembrandt, The Phantom Of The Opera, Kuifje, De Zigeunerbaron, Die Lustige Witwe, Der Bettelstudent, Carmen, Tosca, Madame Butterfly, Die Zauberflote, Willem Tell, De Barbier Van Sevilla, La Traviata, Macbeth, Rigoletto, De Troubadour en Un Ballo In Maschera.

Rutger Hauer

Nationaal
Is nu 77 jaar...
Jarig: 23 januari 2022

voor 78e verjaardag
Rutger Hauer, geboren te Breukelen en overleden op 19 juli 2019 te Beetsterzwaag Friesland, was een Nederlandse acteur die sinds de jaren tachtig voornamelijk in de Verenigde Staten werkt en woont. Hij heeft reeds vele filmprijzen gewonnen, zoals; Golden Globe, Gouden Kalf en Rembrandt Award. Rutger Hauer wordt als één van de beste en/of grootste acteurs gezien, die Nederland ooit heeft gehad. Enkele films van Rutger Hauer zijn; Floris, Turks Fruit, Keetje Tippel, Max Havelaar, Soldaat Van Oranje, Grijpstra & De Gier, Spetters, Nighthawks, Blade Runner, The Hitcher, Escape From Sobibor, Blind Fury, Buffy The Vampire Slayer, Confessions Of A Dangerous Mind, Sin City, Batman Begins en Bride Flight.

Martijn Fischer

Nationaal
Is nu 53 jaar...
Jarig: 28 januari 2022

voor 54e verjaardag
Martijn Fischer, geboren te Utrecht, is een Nederlandse acteur. Martijn Fischer krijgt vooral landelijke bekendheid als hij de hoofdrol speelt in de musical Hij Gelooft In Mij van Joop van den Ende over André Hazes zijn leven - een musical die in 2012 in première ging in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Martijn Fischer deed de conservatoriumvooropleiding in Hilversum. Hij stapte na een jaar over naar de sociale academie in Driebergen om na het behalen van zijn propedeuse zich aan zijn ware passie te wijden: acteren. Martijn Fischer werd aangenomen op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en studeerde daar in 1997 af als acteur. Martijn Fischer speelde o.a. in de films en tv-series Baantjer, Liever Verliefd, Floris, Afblijven, Gooische Vrouwen, Het Glazen Huis, soap ONM / Onderweg Naar Morgen, zwarte piet bij de serie Bij Sinterklaas van Nickelodeon etc. Verders is hij bekend van de tv-reclames Krasloten en Ben & Barry. Ook speelt Martijn Fischer dus in toneelstukken en musicals zoals Soul, GVR, De Drie Musketiers, Hij Gelooft In Mij / Andre Hazes, Mozes, Matroos In De Doos, Peter Pan etc.

Michael Schumacher

Internationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 03 januari 2022

voor 53e verjaardag
Michael Schumacher is een autocoureur uit Duitsland. Michael Schumacher is voornamelijk bekend geworden door zijn carriere in de Formule 1, hij reed meer dan 250 races en hij is meervoudig wereldkampioen F1. Michael Schumacher heeft gereden voor de F1-teams van Jordan, Benetton, Ferrari en Mercedes.

Johnny Rotten

Internationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 31 januari 2022

voor 66e verjaardag
Johnny Rotten, geboren als John Lydon te Londen, is een Engelse muzikant en journalist. Johnny Rotten werd bekend als de zanger van de Sex Pistols en Public Image Ltd. (PiL). Johnny Rotten dankt zijn artiestennaam aan het feit dat hij een verschrikkelijk slecht gebit had. John Lydon wordt, vooral vanwege zijn sarcastische persoonlijkheid, in 1975 door Malcolm McLaren geworven als frontman voor de Sex Pistols. Zijn snerende zang en scherpzinnige venijn worden al snel het handelsmerk van de groep. Johnny Rotten is duidelijk te talentvol om naar McLarens pijpen te dansen. Hij verlaat de groep in januari 1978. Hierna start Johnny Rotten de band PiL op, waarin hij actief blijft tot 1992, waarna Johnny Lydon zijn memoires te boek stelt in Rotten: No Irish, No Blacks, No Dogs. Eind jaren 90 organiseert Johnny Rotten een Sex Pistols-reünie. Aansluitend komt zijn eerste soloalbum uit: Psycho's Path. Daarna verlegt hij zijn aandacht meer en meer naar journalistieke bezigheden. Johnny Rotten/PiL scoorde de hits This Is Not A Love Song en Death Disco en met de band The Sex Pistols had hij de hits Anarchy In The U.K., God Save The Queen, My Way, Pretty Vacant, Holidays In The Sun, Something Else en C'mon Everybody.

Mirella van Markus

Nationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: 05 januari 2022

voor 45e verjaardag
Mirella van Markus, geboren te Zeist, is een Nederlandse televisiepresentatrice. Mirella van Markus is afgestudeerd in de communicatiewetenschap en derhalve Drs. Mirella van Markus werkte enkele jaren als researcher voor documentairemaker Frans Bromet. Vervolgens maakt Mirella van Markus bij RTV Noord-Holland diverse programma's als camera-journalist, item-regisseur en presentator. In 2006 wordt Mirella van Markus gevraagd om het landelijke ontbijtprogramma Goedemorgen Nederland te presenteren van de KRO. Voor met name de KRO maakte Mirella van Markus de tv-programma's Vrijheid Blijheid, Shoot, Goedemorgen Nederland, De Italiaanse Droom, Het Lab, Boer Trouwt Vrouw, Surviving Nature: IJsberen & Fruit en Helder.

Neal McDonough

Internationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 13 februari 2022

voor 56e verjaardag
Neal McDonough, geboren te Dorchester (Massachusetts), is een Amerikaanse film en televisie acteur. Hij is de zoon van Ierse immigranten. Na zijn middelbaar onderwijs ging Neal McDonough naar de universiteit van Syracuse waar hij een Bachelor behaalde in Fine Arts. Neal McDonough heeft in vele televisieseries en films gespeeld: Jag, The Incredible Hulk, Band Of Brothers, The X-Files, Boomtown, Medical Investigation, Traveler, Tin Man, Desperate Housewives, Star Trek: First Contact, Ravenous, Minority Report, Timeline, Walking Tall, Silent Men, The Guardian, Flags Of Our Fathers, The Hitcher, I Know Who Killed Me, 88 Minutes, Forever Strong, Traitor en Street Fighter: The Legend Of Chun-Li.

Anny Schilder

Nationaal
Is nu 62 jaar...
Jarig: 14 februari 2022

voor 63e verjaardag
Anny Schilder of ook wel Annie Schilder, geboren te Volendam, is een Nederlandse zangeres die bekend werd als zangeres van BZN c.q. Band Zonder Naam en een grote bijdrage leverde aan het succes van de band. Van 1976 tot 1984 was Annie Schilder samen met Jan Keizer het gezicht van de popgroep BZN en heeft mede de palingsound bepaald. Anny Schilder verliet BZN in 1984, waarna ze een redelijk succesvolle solocarrière kende. Bij BZN werd Annie Schilder opgevolgd door Carola Smit. De hits die Anny Schilder samen met BZN of solo had, waren o.a. Mon Amour, Don't Say Goodbye, The Clown, Lady McCorey, Felicidad, oh Me Oh My, Marching On, Pearlydumm, Rockin' The Trolls, Chanson d'Amour, The Old Calahan, Blue Eyes, Twilight, Just An Illusion, Le Légionnaire, Eeuwige Kerst, Love Is, Adieu Cherie, Gelukkig Kerstfeest, You Are My Hero, Le Soleil, Love Is All I Wanna Give, Working girl, When You Walk In The Room, Be My Baby en Take Me To Ibiza.

Ben Cramer

Nationaal
Is nu 74 jaar...
Jarig: 17 februari 2022

voor 75e verjaardag
Ben Cramer, geboren als Ben Kramer te Amsterdam, is een Nederlandse levensliedzanger en musicalster. Cramer met een C was internationaal praktischer! In 1966 maakt Ben Cramer samen met zijn begeleidingsgroep The Sparklings zijn televisiedebuut bij het NCRV-programma Twien en eind 1967 scoorde hij een hit met zijn eerste single: Zai Zai Zai. Hierna scoorde Ben Cramer nog enkele hits als Dans Met Mij, Mona Lisa, Agata, De Clown, Vrede, De Oude Muzikant, Veronica Vrij, Geen Sneeuwklok, Winter, Barbara, Alles Is Anders, Laat Me, Desiree, Een Vriend Als Jij en Vergeet 'T Maar. Naast enkele rollen in tv-programma's, films en tv-series, maakte Ben Cramer ook furore als zanger in musicals als Evita, Chicago, The Phantom Of The Opera, Aïda en Op Hoop Van Zegen.

Joseph Gordon-Levitt

Internationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 17 februari 2022

voor 41e verjaardag
Joseph Gordon-Levitt, geboren als Joseph Leonard Gordon-Levitt te Los Angeles, is een Amerikaans acteur. De acteercarrière van Joseph Gordon-Levitt begon eind jaren '80. Hij was te zien in televisiefilms. Na een rol in de soap Dark Shadows in 1991, brak hij in 1992 door in de filmindustrie in de film Beethoven. Zijn rol was niet groot, maar het was wel het begin van een succesvolle acteercarrière. Gordon-Levitt groeide op het scherm op van kind tot volwassene als Tommy Solomon in de veel-gelauwerde comedy televisieserie 3rd Rock From The Sun. En in de tussentijd bleef Joseph Gordon-Levitt ook werken aan een succesvolle carrière in de film business met producties als Changes, Beethoven, A River Runs Through It, Holy Matrimony, The Juror, Halloween H20: 20 Years Later, 10 Things I Hate About You, Forever Lulu, Treasure Planet, Latter Days, Mysterious Skin, Brick, Havoc, Shadowboxer, Stop-Loss, Miracle At St. Anna, Uncertainty, Killshot, (500) Days Of Summer, Woman In Trouble, G.I. Joe: The Rise Of Cobra en Inception.

Jeff Daniels

Internationaal
Is nu 66 jaar...
Jarig: 19 februari 2022

voor 67e verjaardag
Jeff Daniels, geboren als Jeffrey Warren Daniels te Athens (Georgia), is een Amerikaans acteur. Jeff Daniels kreeg reeds belangrijke prijzen en nominaties toegekend zoals Golden Globes, Saturn Award en U.S. Comedy Arts Festival. Jeff Daniels trouwde in 1979 met het vriendinnetje dat hij al had op de middelbare school, Kathleen Rosemary, en met wie hij enkele kinderen kreeg. Jeff Daniels speelt zowel serieuze als komische rollen - zo zet hij in Speed een ernstige politie-agent neer, in de thriller Arachnophobia een vader, terwijl hij in Dumb & Dumber als hopeloze domoor verschijnt. Jeff Daniels werkte o.a. mee aan de producties A Rumor Of War, Hawaii Five-O, Terms Of Endearment, The Purple Rose Of Cairo, Something Wild, Heart Burn, Radio Days, Welcome Home Roxy Carmichael, Arachnophobia, Saturday Night Live, The Butcher's Wife, Frasier, Gettysburg, Dumb & Dumber, Speed, 101 Dalmatians, 2 Days In The Valley, Fly Away Home, Pleasantville, Super Sucker, Blood Work, Gods And Generals, Imaginary Heroes, Good Night Good Luck, The Squid And The Whale, Infamous, RV, Mama's Boy, Traitor, State Of Play en Away We Go.

Crocodile Hunter Steve Irwin

Internationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 22 februari 2022

voor 60e verjaardag
Crocodile Hunter Steve Irwin, geboren als Stephen Robert Irwin te Essendon (Melbourne) en overleden op 4 september 2006 voor de kust van Port Douglas, was een Australische dierenkenner, dierentuinhouder, natuurbeschermer en documentairemaker en presentator. Steve Irwin is bekend geworden door zijn spectaculaire en enthousiast door hem gepresenteerde tv-programma "The Crocodile Hunter" (de krokodillenjager). Steve Irwin was eigenaar van de Australische dierentuin Australia Zoo in Beerwah, oorspronkelijk een reptielenpark, in 1970 opgericht door zijn vader Bob, en in 1992 door hem overgenomen. Samen met zijn vriend Wes Mannion, die al op 14-jarige leeftijd in het park was komen werken, en zijn vrouw Terri Raines runde hij dit park. Een jaar later ontstond de eerste aflevering van zijn tv-programma The Crocodile Hunter dat in de jaren daarna in meer dan 130 landen werd uitgezonden. In 2001 kreeg Steve Irwin een onderscheiding (Centenary Medal) voor zijn "Bewezen diensten voor algemeen natuurbehoud en bevordering van het Australische toerisme". In 2004 was hij "Beste toerismedeskundige" van dat jaar. In 2006 werd Steve Irwin tijdens opnames door een giftige pijlstaartrog gestoken in de borststreek en overleed.

Leon de Winter

Nationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: 24 februari 2022

voor 68e verjaardag
Leon de Winter, geboren te 's-Hertogenbosch, is een Nederlandse schrijver, columnist en filmproducent. Leon de Winter is getrouwd met schrijfster Jessica Durlacher. Leon de Winter komt uit een orthodox-joodse familie, waarbij vele familieleden het leven lieten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Leon de Winter ging op zijn 20e naar de Filmacademie en tijdens deze periode begon hij ook te schrijven. Leon de Winter debuteerde in 1976 met de verhalenbundel Over De Leegte In De Wereld. Leon de Winter ontving meerdere prijzen voor zijn werk en meerdere boeken van hem zijn verfilmd. Een greep uit de bibliografie van Leon de Winter; Zoeken Naar Eileen W, Supertex, La Place De La Bastille, De Hemel Van Hollywood, Het Recht Op Terugkeer, Kaplan, Hoffman's Honger, De Ruimte Van Sokolov, Vertraagde Roman, Handleiding Ter Bestrijding Van Extreem Rechts, boekenweekgeschenk Serenade, Zionoco, God's Gym, De Vijand, Het Recht Op Terugkeer en VSV.

Bernard Welten

Nationaal
Is nu 66 jaar...
Jarig: 25 februari 2022

voor 67e verjaardag
Bernard Welten, geboren als Bernard Johannes Adrianus Maria Welten te Breda, is de Amsterdamse hoofdcommissaris en korpschef van Amsterdam sinds 2004. Na zijn opleiding aan de Nederlandse Politie Academie in Apeldoorn trad Bernard Welten in 1978 in dienst van de gemeentepolitie Amsterdam. In de daarop volgende 21 jaar was hij o.m. wijkteamchef, hoofd automatisering, en chef van de centrale recherche. Verder was Bernard Welten betrokken bij vele grootschalige politieoptredens zoals tijdens de krakersrellen en de Kroningsdag 1980. Tijdens de Bijlmerramp was hij algemeen commandant. Intussen studeerde hij bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam, haalde hij zijn propedeuse Rechten aan de Universiteit Utrecht en studeerde hij aan de Vrije Universiteit Amsterdam af als politicoloog. In 1998 trad Berhard Welten toe tot de korpsleiding van wat inmiddels sinds 1993 de regiopolitie Amsterdam-Amstelland heette. Vanaf 1999 werkte hij gedurende vijf jaar als korpschef in Groningen. In november 2004 kwam Bernard Welten terug naar Amsterdam om korpschef te worden.

Ada Visscher

Particulier
Is nu 60 jaar...
Jarig: 25 februari 2022

voor 61e verjaardag
Jarig

Cees Korvinus

Nationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 27 februari 2022

voor 72e verjaardag
Cees Korvinus, geboren te Medan (Indonesië), is een Nederlandse advocaat te Amsterdam, gespecialiseerd in het strafrecht. Tevens is Cees Korvinus voorzitter van de omroepvereniging VARA. Cees Korvinus studeerde van 1970 tot 1977 rechten aan de Rijksuniversiteit Utrecht. In 1977 begon hij als advocaat, sinds 1999 is hij partner bij Korvinus Abeln advocaten te Amsterdam. In de loop der jaren kreeg Cees Korvinus bekendheid door zijn verdediging van topcriminelen en grote zaken. Daarnaast is Cees Korvinus ook bestuurder van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en is hij docent bij de opleiding VSO-Strafrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOVA) en is hij lid van de Advies Commissie Strafrecht van de NOVA en van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006 was Cees Korvinus verkiesbaar voor GroenLinks. Sinds 1 oktober 2009 is Cees Korvinus voorzitter van de VARA, als opvolger van Vera Keur. In het verleden heeft Korvinus bij juridische programma's van de VARA geadviseerd.

Dennis van de Ven

Nationaal
Is nu 48 jaar...
Jarig: 28 februari 2022

voor 49e verjaardag
Dennis van de Ven is een Nederlandse regisseur, acteur, schrijver, zanger en televisiemaker. Dennis van de Ven studeerde in 1996 af aan de toneelacademie in Maastricht. Dennis van de Ven is onder andere bekend van de TV-programma's Kannibalen, Nieuw Dier en Draadstaal en hij werkte ook nog achter de schermen mee bij De Wereld Draait Door. Zijn grote vriend Jeroen van Koningsbrugge gebruikte als grap de naam Dennis van de Ven in de succesvolle Citroënreclames (als autoverkoper). In het VPRO programma Draadstaal speelt Dennis van de Ven met Jeroen satirische sketches die inspelen op de grote en kleine zaken van het ingewikkelde moderne leven. De 2 heren worden vaak gezien als de opvolgers van Van Kooten en De Bie...

Gabrielle Anwar

Internationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 04 februari 2022

voor 52e verjaardag
Gabrielle Anwar, geboren te Laleham (Middlesex), is een Engels actrice. Gabrielle Anwar werd in 2007 genomineerd voor een Saturn Award voor haar rol in de televisiefilm The Librarian: Return to King Solomon's Mines en in 2008 voor een Gemini Award voor de televisieserie The Tudors. Enkele tv- en filmproducties van Gabrielle Anwar zijn John Doe, The Tudors, Manifesto, If Looks Could Kill, Scent Of A Woman, Body Snatchers, For Love Or Money, The Three Musketeers, Innocent Lies, The Grave, Nevada, Beach Movie, The Manor, Kimberly / Daddy Who?, If You Only Knew, The Guilty, North Beach, Turbulence 3 - Heavy Metal, Flying Virus, Long Lost Son, 9/Tenths, The Marsh, Crazy Eights, The Librarian: Return To King Solomon's Mines en iMurders.

Facebook

Internationaal
Is nu 17 jaar...
Jarig: 04 februari 2022

voor 18e verjaardag
Facebook is een sociaalnetwerksite voor onder anderen scholieren, studenten en werknemers. Het wordt wereldwijd gebruikt en is zeer populair onder studenten. Sinds mei 2008 bestaat er een Nederlandstalige versie. In december 2008 groeide de site met 600.000 nieuwe aanmeldingen per dag en Facebook is nu hard op weg om circa 10% van het aantal aardbewoners te halen. Facebook bestaat sinds 4 februari 2004 (toen nog "The facebook"). Mark Zuckerberg is de oprichter en algemeen directeur. Het hoofdkantoor bevindt zich in Palo Alto, Californië. In eerste instantie konden alleen studenten van Harvard College lid worden. Later werd dit uitgebreid tot de gehele Harvard-universiteit en enkele andere universiteiten. Weer later werden studenten van alle universiteiten toegelaten. In september 2006 werd Facebook geheel openbaar, waarna iedereen zich kon registreren. The Social Network is een film uit 2010, gebaseerd op het boek van Ben Mezrich, en geregisseerd door David Fincher, waarin de ontstaanshistorie van Facebook wordt verteld met in de hoofdrol Jesse Eisenberg als Mark Zuckerberg.

Jennifer Jason Leigh

Internationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 05 februari 2022

voor 60e verjaardag
Jennifer Jason Leigh, geboren als Jennifer Lee Morrow te Hollywood, is een Amerikaans actrice, producente, regisseuse en scriptschrijfster. Jennifer Jason Leigh won vele filmprijzen en werd in 1995 genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in Mrs. Parker And The Vicious Circle. Jennifer Jason Leigh volgde als tiener acteerles en speelde kleine rollen in tv-series als Baretta, The Waltons en The Best Little Girl In The World. In 1980 debuteerde Jennifer Jason Leigh in de film Eyes Of A Stranger, maar haar grote doorbraak volgde in 1982 met de film Fast Times At Ridgemont High, wat ook voor aantal van haar medespelers zoals Sean Penn, Nicolas Cage, Judge Reinhold, Forest Whitaker, Eric Stoltz, Anthony Edwards en Phoebe Cates de springplank naar het grotere succes bleek. Hierna volgden films als Easy Money, Girls Of The White Orchid, Flesn And Blood, The Hitcher, The Men's Club, Sister Sister, Heart Of Midnight, The Big Picture, The First Time, Backdraft, Single White Female, Short Cuts, The Hudsucker Proxy, Dolores Claiborne, Washington Square, King Of The Hill, Hercules, Superman, eXistenZ, Skipped Parts, Frasier, Road To Perdition, El Maquinista, The Jacket, Margot At The Wedding en Greenberg.

Laura Linney

Internationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 05 februari 2022

voor 58e verjaardag
Laura Linney, geboren als Laura Leggett Linney te New York, is een Amerikaans actrice voor televisie, film en toneel. Laura Linney werd in 2001 (You Can Count On Me), 2005 (Kinsey) en 2008 (The Savages) genomineerd voor een Academy Award / Oscar. Laura Linney won meer dan 25 andere filmprijzen, waaronder meerdere Emmy Awards en een Golden Globe. Enkele producties van Laura Linney zijn Lorenzo's Oil, Dave, Searching For Bobby Fischer, A Simple Twist Of Fate, Congo, Primal Fear, The Truman Show, Maze, The House Of Mirth, The Mothman Prophecies, The Life Of David Gale, Mystic River, Love Actually, Kinsey, The Squid And The Whale, You Can Count On Me, The Exorcism Of Emily Rose, Driving Lessons, Man Of The Year, Jindabyne, The Savages, Breach, The Nanny Diaries, John Adams en The Other Man.

Lieke van Lexmond

Nationaal
Is nu 39 jaar...
Jarig: 06 februari 2022

voor 40e verjaardag
Lieke van Lexmond, geboren te IJsselstein, is een Nederlands actrice en presentatrice. Toen Lieke van Lexmond vijf jaar oud was begon ze met modellenwerk en op haar zevende jaar begon ze met acteren. In de 5e klas havo schreef ze zich in bij een castingbureau, waarna ze rollen kreeg aangeboden. Lieke van Lexmond is vooral bekend door haar rol van Charlie Fischer in de populaire soap Goede Tijden, Slechte Tijden / GTST. Lieke van Lexmond heeft o.a. meegewerkt aan de films, series en programma's Goudkust, Goede Tijden Slechte Tijden, het Klokhuis, Kees & Co, Dok 12, IC, Spangen, Kids For Animals, Dancing With The Stars, Nederland Vertrekt, RTL Boulevard, Dancing With The Stars, Ik Kom Bij Je Eten, Prime Time, Costa!, Volle Maan en Garfield: The Movie. In 2008 had Lieke van Lexmond een top40-hit met Alles Altijd en stond ze ook voor de 2e keer in het Playboy mannenblad.

Zsa Zsa Gábor

Internationaal
Is nu 104 jaar...
Jarig: 06 februari 2022

voor 105e verjaardag
Zsa Zsa Gábor, geboren als Sari Gábor te Boedapest en overleden op 18 december 2016 te Bel Air, Los Angeles (Californië), was een Hongaars-Amerikaans actrice. Zsa Zsa Gábor en haar twee zusters Magda (1917-1997) en Eva (1919-1995) stonden vooral bekend om hun schoonheid, en niet zozeer om hun acteerprestaties. Zsa Zsa Gábor stond ook bekend om haar scherpe tong en haar liefde voor juwelen en mannelijk schoon. Zsa Zsa was maar liefst 8 keer getrouwd - haar laatste huwelijk was met Frederick Prinz von Anhalt. Hij is geen prins, maar verkreeg deze naam door zich te laten adopteren door Marie Auguste van Anhalt. Zsa Zsa Gábor was Miss Hongarije in 1936. Zsa Zsa Gábor werkte o.a. mee aan de tv- en filmproducties Moulin Rouge, Lili, The Girl In The Kremlin, Touch Of Evil, Queen Of Outer Space, As The World Turns, The Naked Gun 2 1/2: The Smell Of Fear, maar de laatste jaren was ze echter meer celebrity VIP dan actrice. Zsa Zsa Gabor is 99 jaar oud geworden.

Ashton Kutcher

Internationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 07 februari 2022

voor 44e verjaardag
Ashton Kutcher, geboren als Christopher Ashton Kutcher te Cedar Rapids (Iowa), is een Amerikaans acteur en presentator. Ashton Kutcher is in Nederland vooral bekend geworden door: zijn optreden in het MTV-shockprogramma Punk'd, door zijn rol als Michael Kelso in de sitcom That '70s Show, door zijn huwelijk met de zestien jaar oudere actrice Demi Moore én door zijn relatie met actrice Brittany Murphy. Ashton Kutcher wilde oorspronkelijk biochemisch ingenieur worden, maar stopte met studeren om te beginnen met acteren. Ashton Kutcher werkte o.a. mee aan That '70s Show, Coming Soon, Down To You, Reindeer Games, Dude Where's My Car?, Just Shoot Me!, Texas Rangers, Punk'd, Just Married, My Boss's Daughter, Cheaper By The Dozen, The Butterfly Effect, Guess Who, A Lot Like Love, Robot Chicken, Bobby, The Guardian, Open Season, Miss Guided, What Happens In Vegas, Spread, Personal Effects, Valentine's Day en Killers.

Ewout Genemans

Nationaal
Is nu 36 jaar...
Jarig: 07 februari 2022

voor 37e verjaardag
Ewout Genemans, geboren te Den Haag, is een Nederlands acteur, zanger, presentator en directeur c.q. TV producent van zijn eigen productiebedrijf No Pictures Please. Omdat zijn studie Journalistiek te weinig gericht was op TV - hier en daar deed hij al wel wat achter de schermen - ging Ewout Genemans in 2003 meewerken aan de serie Meiden van De Wit. Na een auditie in 2005, acteerde Ewout Genemans aan de soap ZOOP op Nickelodeon en de bijbehorende films Zoop in Afrika, Zoop in India en Zoop in Zuid-Amerika, waarin hij ook zong. In 2007 begint Ewout Genemans zich steeds meer op presenteren te richten, waarna hij vervolgens meewerkte aan programma's als Vrienden Zonder Grenzen, ZOOP Nickelodeon, NCRV Willem Wever, Sudokidz, BTZ-Show, Museumbende, Kinderprinsengrachtconcert, Fans! van SBS6, Avastars, S1NGLE, Heibel Langs De Lijn, Sterren Dansen Op Het IJs, Te Leuk Om Waar Te Zijn, Hole In The Wall, Let's Dance, Zoop, De Leukste Jaren, AVRO's Junior Songfestival en Wie Wordt Kruimeltje? Ewout Genemans bracht enkele hitjes uit; Verliefd, Ooh Ooh Het Voelt Zo Goed, Laat Me Leven, Djeo Ma Djula, India You're Like Magic To Me, Baila Mi Tango - hits die voornamelijk uit de ZOOP-films kwamen.

James Spader

Internationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 07 februari 2022

voor 62e verjaardag
James Spader of Jimmy Spader, geboren als James Todd Spader te Boston, is een Amerikaans acteur. James Spader won vele prijzen en nominaties, zoals Emmy Awards, Satellite Award, Filmfestival Cannes, Golden Globe, Saturn Awards etc. Voordat James Spader fulltime acteur werd, heeft hij diverse werkzaamheden verricht, zoals vrachtwagenchauffeur en yoga-instructeur waar hij zijn eerste vrouw ontmoette. Zijn eerste onderwijs heeft James Spader gevolgd aan The Pike School (waar zijn moeder les gaf) en The Brooks School (waar zijn vader les gaf). Later studeerde James Spader aan de Phillips Academy, maar beëindigde tijdens de 11th grade de opleiding om de opgeleiding tot acteur te volgen aan de Michael Chekhov School. James Spader speelde in vele tv-series en films, zoals Endless Love, The New Kids, Pretty In Pink, Baby Boom, annequin, Wall Street, Jack's Back, Sex Lies And Videotape, Bad Influence, True Colors, Bob Roberts, Dream Lover, Wolf, Stargate, 2 Days In The Valley, Crash, Keys To Tulsa, Driftwood, Supernova, Slow Burn, The Watcher, Speaking Of Sex, The Stickup, Secretary, I Witness, Alien Hunter, The Pentagon Papers, Shadow Of Fear, The Practice, Boston Legal, Discovery Atlas: China Revealed en Shorts.

Johnny Jordaan

Nationaal
Is nu 97 jaar...
Jarig: 07 februari 2022

voor 98e verjaardag
Johnny Jordaan, geboren als Johannes Hendricus van Musscher te Amsterdam en overleden op 8 januari 1989 te Amsterdam, was een Nederlands zanger en vertolker van het levenslied. Johnny Jordaan is bekend geworden door zijn liederen over Amsterdam en in het bijzonder over de Amsterdamse Jordaan. Johnny Jordaan zong vanaf zijn 8e jaar, samen met zijn neef Carel Verbrugge (Willy Alberti) op straat en in cafés liederen om geld voor zijn familie bij elkaar te sprokkelen. Op 9-jarige leeftijd verloor hij een oog in een stoeipartij met Verbrugge. De naam Johnny Jordaan gebruikte hij vanaf zijn 14e, toen hij in zijn vrije tijd in cafés bleef zingen. In 1955 won hij een wedstrijd van de platenmaatschappij Bovema om de Stem Van De Jordaan te vinden. Hij bracht zijn 1e single uit, De Parel Van De Jordaan met op de B-kant Bij Ons In De Jordaan. Enkele andere singles van Johnny Jordaan zijn Geef Mij Maar Amsterdam, Nieuwe Feestpotpourri, Pierement, Zo Zo Zo Is De Jordaan, Daar Mag Je Alleen Naar Kijken, Een Pikketanussie, Pruimenpap, Omdat Ik Zoveel Van Je Hou en Ze Zijn Nog Niet Vergeten. Johnny Jordaan worstelde in zijn jonge jaren flink met zijn homoseksualiteit en het verdringen ervan, maar hij vond zijn grote liefde.

John Grisham

Internationaal
Is nu 66 jaar...
Jarig: 08 februari 2022

voor 67e verjaardag
John Grisham, geboren te Jonesboro (Arkansas), is een Amerikaanse schrijver, bekend van juridisch drama. Door zijn moeder aangemoedigd, was de jonge John Grisham een fervent lezer. John Grisham werkte als jurist in strafrecht en civiel recht en hij heeft ook een tijdje in het Huis van Afgevaardigden van de staat Mississippi gezeten. Pas na A Time To Kill (De Jury) kreeg John Grisham succes met zijn 2e roman The Firm (Advocaat Van De Duivel), waarna volgden; The Pelican Brief (Achter Gesloten Deuren), The Client (De Cliënt), The Chamber (Het Vonnis), The Rainmaker (De Rainmaker), The Runaway Jury (In Het Geding), The Partner (De Partner), The Street Lawyer (De Straatvechter), The Testament (Het Testament), The Brethren (De Broederschap), A Painted House (De Erfpachters), The Summons (Het Dossier), Bleachers (Verloren Seizoen), The King Of Torts (De Claim), The Last Juror (Het Laatste Jurylid), The Broker (De Deal), The Innocent Man (De Gevangene), Playing For Pizza (De Verbanning), The Appeal (De Aanklacht), Ford County (De Wettelozen), The Associate (De Getuige), The Confession (De Bekentenis), Kid Lawyer (De Belofte). Publishers Weekly verklaarde Grisham tot De Best Verkopende schrijver van de jaren 90.

Dr. Robert Schoemacher

Nationaal
Is nu 63 jaar...
Jarig: 13 maart 2022

voor 64e verjaardag
Dr. Robert Schoemacher, geboren te Rijswijk, is een Nederlands arts en plastisch chirurg. Robert Schoemacher studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 1987 afstudeerde als basisarts. Dokter Robert Schoemacher houdt zich bezig met cosmetische geneeskunde, lasergeneeskunde en injectables en verscheen in talloze televisieprogramma’s als bekende Nederlander, zoals Bobo's In The Bush, De Wereld Draait Door en De Nationale Bijbeltest. Samen met Marijke Helwegen heeft dokter Robert Schoemacher plastische chirurgie bekender/populairder gemaakt in Nederland. In 2006 opende Dr. Robert Schoemacher een eigen kliniek te Amstelveen en lanceerde daarbij in 2008 onder zijn eigen label een cosmetica-creme lijn die landelijk te koop is.

William H. Macy

Internationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 13 maart 2022

voor 72e verjaardag
William H. Macy, geboren als William Hall Macy jr. te Miami (Florida), is een Amerikaans televisie-, film- en theateracteur en -regisseur. William H. Macy brak door met zijn hoofdrol in de film Fargo uit 1996 en speelde o.m. Dr. David Morgenstern in de populaire TV-serie ER uit Amerika. William Macy studeerde enige tijd diergeneeskunde, maar raakte tijdens zijn studie in de ban van het theater. In 1980 vertrok William H. Macy naar New York, nadat hij enige tijd in Los Angeles had gewerkt. William H. Macy speelde in die periode in meer dan 50 Broadway en off-Broadway stukken, en kreeg zijn eerste filmrol in 1984 in The Boy Who Loved Trolls. William H. Macy speelde daarna in films als Somewhere In Time, House Of Games, Being Human, Benny & Joon, Searching For Bobby Fischer, ER, Mr. Holland Opus, Fargo, Andersonville, Down Periscope, Air Force One, Boogie Nights, Wag The Dog, Psycho, Magnolia, Jurassic Park 3, Seabiscuit, Spartan, Sahara, Bobby, Ed Edd n Eddy, Curious George, Inland Empire, Wild Hogs, He Was A Quiet Man en The Tale Of Despereaux.

Peter Plasman

Nationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: 13 maart 2022

voor 70e verjaardag
Peter Plasman of J.P. Plasman, geboren te Roermond, is een bekende Nederlandse strafrecht-advocaat. Peter Plasman studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam, werd in 1987 beëdigd als advocaat en heeft sinds 1989 samen met enkele collega's een eigen kantoor. Peter Plasman eindigde enkele keren in de Top 10 van strafpleiters van Peter R. de Vries. Bekende zaken waarbij Peter Plasman als advocaat optrad; de dorpsgek Van der T., de zaak Anja Joos, directeur Bakker van S.E. Fireworks (Vuurwerkramp Enschede), Mohammed B. of Mohammed Bouyeri - de moordenaar van Theo van Gogh, voormalig rechter Wicher Wedzinga, etc.

Billy Corgan

Internationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 17 maart 2022

voor 55e verjaardag
Billy Corgan, geboren als William Patrick Corgan te Chicago (Illinois), is een Amerikaanse zanger en gitarist. Het bekendst is Billy Corgan van de alternatieve rockgroep Smashing Pumpkins die met enkele onderbrekingen al meer dan 20 jaar bestaat. Billy Corgan kende een moeilijke jeugd door de vele familieproblemen en de grote verantwoordelijkheden die hij al op jonge leeftijd kreeg. Ook op school voelt hij zich een echte einzelgänger, totdat hij muzikale contacten begint te leggen en door het spelen in bandjes. Billy Corgan bracht ook solowerk uit, maar met de Smashing Pumpkins scoorde hij de grootste hits; I Am One, Tristessa, Siva, Rhinoceros, Cherub Rock, Today, Disarm, Rocket, Bullet With Butterfly Wings, 1979, Zero, Tonight Tonight, Thirty-Three, The End Is The Beginning Is The End, Ava Adore, Perfect, Stand Inside Your Love, Try Try Try, Mayonaise, Untitled, Tarantula, That's The Way (My Love Is), Tonight Tonight, Zero, G.L.O.W. en Freak.

Geert Hoes

Nationaal
Is nu 38 jaar...
Jarig: 17 maart 2022

voor 39e verjaardag
Geert Hoes, geboren te 's-Hertogenbosch, is een Nederlands acteur en presentator. Geert Hoes is een zoon van de acteur Guus Hoes. Bij het grote publiek werd Geert Hoes bekend door zijn rol als Morris Fischer in Goede Tijden Slechte Tijden / GTST. Hierna acteerde Geert Hoes ook in de series, films, theaterstukken; Costa!, Lotte, Kees & Co, Incoma, Weekend en De Gelaarsde Kat. De laatste jaren ontwikkelt Geert Hoes zich ook als presentator en werkt hij mee aan diverse tv-programma's; Wie Is De Mol?, SBS6 Sterren Dansen Op Het IJs, So You Wanna Be A Popstar, Lekker Weg Op Het Water, Lekker Weg In Nederland, Shownieuws, Dancing Queen, RTL4 4me, De Pelgrimscode en WalkAway.

Marc Klein Essink

Nationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 18 maart 2022

voor 62e verjaardag
Marc Klein Essink, geboren als Marc Cornelis Reindert Klein Essink te Bussum, is een Nederlands acteur en televisiepresentator. Marc Klein Essink studeerde na het Atheneum twee jaar Nederlandse taal- en letterkunde en van 1986 tot 1988 Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Marc Klein Essink werd vooral bekend van zijn rol in de ziekenhuisserie Medisch Centrum West / MCW. Marc Klein Essink speelde niet alleen in tv-series, maar ook in films, op toneel en hij presenteerde tv-programma's; thriller theater Moordspel, De Batavia, Brandende Liefde, De Aanslag, In De Schaduw Van De Overwinning, Mamma Is Boos, Mallacca, Bride Flight, Medisch Centrum West, Dossier Verhulst, Coverstory, De Brug, Trauma 24/7, Spoorloos Verdwenen, Bellicher de Macht Van Meneer Miller, Staatsloterijshow, Heb Ik Dat?, Bankgeheim, Kies De Kluis, Het Laatste Woord, Casino Royal en De FL.100.000,- Gulden Show.

Plien van Bennekom

Nationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 20 maart 2022

voor 51e verjaardag
bezig met toneel en muziek. Naast het atheneum doet ze aan jazzballet, zit ze bij een koor, heeft ze pianoles en uiteindelijk komt ze op de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam terecht, waar ze Bianca Krijgsman ontmoette. Ze studeerden beiden af in 1993. Samen met Bianca Krijgsman vormt ze het cabaretduo Plien & Bianca. Plien en Bianca hebben enkele succesvolle cabaretprogramma's gemaakt en de televisieserie Zaai bij de VPRO. Deze serie Zaai leidde uiteindelijk tot de theatervoorstelling Biks van Plien en Bianca, die hun grote doorbraak zou worden. Plien van Bennekom heeft ook meegewerkt aan de musicals Willeke en Carlie, samen met Owen Schumacher en Paul Groot speelde zij in het theaterprogramma Stessen, ze heeft ook meegedaan aan het satirisch televisieprogramma Koefnoen en Van Zon Op Zaterdag en Plien speelde in enkele films; Minoes, Afblijven, 'N Beetje Verliefd, Moordwijven en Spion Van Oranje. Plien van Bennekom speelde de typetjes Chazia Mourali, Bonnie St. Claire, Kathleen Aerts van K3, Anky van Grunsven, Tooske Ragas-Breugem, Fiona Hering en Floortje Dessing.

Owen Schumacher

Nationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 21 maart 2022

voor 55e verjaardag
Owen Schumacher, geboren als Anton Owen Schumacher te Hilversum, is een Nederlands tekstschrijver, stand-up comedian, jurist en vooral bekend van Kopspijkers en Koefnoen. Owen Schumacher had in zijn jeugd al een voorliefde voor cabaret en toneel, maar werd op 17-jarige leeftijd niet toegelaten tot de Kleinkunstacademie. In plaats daarvan ging Owen Schumacher Rechten studeren, die hij met succes afrondde. Tijdens en vlak na zijn studie, deed Owen Schumacher mee aan het Cameretten Festival en Comedytrain en ging hij parttime werken als jurist, zodat hij in de resterende tijd zich kon storten op stand-up comedy. Doordat Owen Schumacher zich zo ontwikkelde als stand-upcomedian werd hij ook steeds meer gevraagd als tekstschrijver voor radio- en televisieprogramma's, zoals Glamourland, Dit Was Het Nieuws, Spijkers Met Koppen, Kopspijkers, Van Zon Op Zaterdag en Koefnoen - samen met Paul Groot. Owen Schumacher is goed in het persifleren van bekende Nederlanders; Frank de Grave, Frans Weisglas, Jan Peter Balkenende en Gerrit Zalm.

Henk Schiffmacher

Nationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: 22 maart 2022

voor 70e verjaardag
Henk Schiffmacher, geboren te Harderwijk, is één van Nederlands bekendste tatoeëerders, en tevens schrijver en kunstschilder. Henk Schiffmacher komt uit een katholieke slagersfamilie. Midden jaren zeventig werkte Henk Schiffmacher bij De Bijenkorf, op de reclameafdeling die de beroemde etalages verzorgde. Na een opleiding als reclameschilder ging hij ook fotograferen. Tussen de middag liep hij vaak even langs in de zaak van Tattoo Peter in de Sint Olofssteeg, waar zijn fascinatie voor tatoeëren ontstond. Zijn huidige partner is de kunstschilderes Louise van Teylingen - ze trouwden in 1996. Henk Schiffmacher is zeer actief op het gebied van tatoeages, en verzamelde tijdens rondreizen allerlei spullen die met de geschiedenis van de tatoeage te maken hadden en liet tijdens deze reizen ook (bijzondere) tatoeages op zijn eigen lichaam zetten, zoals die van de Nieuwzeelandse Maori's. Henk Schiffmacher heeft o.a. de volgende mensen getatoeëerd: de leden van de Red Hot Chili Peppers, de leden van Pearl Jam, Kurt Cobain, Lemmy Kilmister (Motörhead), Willy DeVille, Herman Brood, Anouk, Robbie Williams etc.

Nadja Hüpscher

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 23 maart 2022

voor 50e verjaardag
Nadja Hüpscher, geboren te Nijmegen, is een Nederlands actrice. Nadja Hüpscher studeerde Culturele Bedrijfsvoering en deed aan amateurtoneel. Tijdens haar studie speelde ze in Hufters & Hofdames van Eddy Terstall en daarna speelde ze in veel van zijn films een prominente rol, waaronder de film De Boekverfilming waarvoor Nadja een Gouden Kalf ontving. Nadja Hüpscher werkte mee aan vele theater-, tv- en filmproducties als Bontetepels, Kasimir & Karoline, Het Verhoor, Shakespeare Project, Bloedband, Irritant, Baantjer, Trauma 24/7, De Afdeling, Wie Is De Mol?, Hufters & Hofdames, Babylon, De Boekverfilming, Rent A Friend, Costa!, Uitgesloten, Déjà Vu, De Ordening, Simon, Hof Van Eden, SEXtet, Dennis P., Ernst Bobbie En De Geslepen Onix, het Moment Van De Waarheid en Reorganisatie Van de Afdeling Herhuisvesting Franeker.

Michelle Monaghan

Internationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 23 maart 2022

voor 46e verjaardag
Michelle Monaghan, geboren als Michelle Lynn Monaghan te Winthrop (Iowa), is een Amerikaans actrice. Michelle Monaghan werd in 2005 genomineerd voor een Satellite Award voor haar bijrol in Kiss Kiss Bang Bang. Michelle Monaghan speelde o.a. in Perfume, Unfaithful, It Runs In The Family, Winter Solstice, The Bourne Supremacy, Constantine, Kiss Kiss Bang Bang, Mr. & Mrs. Smith, North Country, Mission: Impossible III, The Heartbreak Kid, Gone Baby Gone, Trucker, Made Of Honor, Eagle Eye, Somewhere, Due Date, Source Code en Machine Gun Preacher.

Barbie (Oh Oh Tirol)

Nationaal
Is nu 30 jaar...
Jarig: 29 maart 2022

voor 31e verjaardag
Barbie, echte naam van Samantha de Jong geboren te Scheveningen en exacte geboortedatum onbekend, is 1 van de deelnemers van het populaire programma Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol op RTL 5. Oh Oh Cherso is een Nederlandse realitysoap waarin Haagse jongeren een periode samenwonen op hun vakantie en voornamelijk feest vieren. Barbie wordt overigens Barbie genoemd omdat ze al van jongs af aan een kleine barbie wilde worden met alles erop en eraan; blauwe ogen, stralend blond haar, een flinke laag make-up en ze geeft zichzelf dan ook een dikke 10 dat het gelukt is. Barbie gedraagt zich ook als een echt "dom blondje" en ze valt op "anabooltjes, "soldaatjes" en "mannen in uniform". Naast Barbie doen in Oh Oh Cherso ook mee; Sniper, Kabouter, Sterretje (DJ Tony Star), Jokertje, Little Princess, Matsoe Matsoe en Elize (en Tijgertje). Barbie kwam samen met de leden van Oh Oh Cherso en Oh Oh Tirol bij vele tv-programma's over de vloer en scoorden zelfs een dikke hit met hun nummer Oh Oh Cherso.

Warren Beatty

Internationaal
Is nu 84 jaar...
Jarig: 30 maart 2022

voor 85e verjaardag
Warren Beatty, geboren als Henry Warren Beaty te Richmond (Virginia), is een Amerikaans acteur, regisseur en producent van films. Warren Beatty is de broer van actrice Shirley MacLaine (Shirley Beaty). Warren Beatty debuteerde als acteur in Splendor In The Grass uit 1961, waarna hij gelijk als één van de meest veelbelovende acteurs van de VS werd betiteld. Warren Beatty werd in 1967 wereldberoemd door zijn rol in Bonnie & Clyde, samen met Faye Dunaway. Hierna werkte Warren Beatty ook mee aan producties als McCabe And Mrs. Miller, Dollars, Shampoo, Heaven Can Wait, Dick Tracy, Bugsy en Bulworth. Voor de film Reds, over de Amerikaanse communistische journalist John Reed, deed hij zowel de productie, script, regie, speelde de hoofdrol en met die film sleepte hij 12 Oscarnominaties en verzilverde hij uiteindelijk 4 Oscars / Academy Awards voor o.a. beste regisseur. De in de V.S. als uiterst links beschouwde Warren Beatty heeft altijd de naam rokkenjager gehad en kreeg vaak een relatie met zijn tegenspeelsters, onder zijn partners waren o.a. Natalie Wood, Julie Christie, Joan Collins, Diane Keaton, Cher en Madonna. In 1992 trouwde Warren Beatty voor het eerst, met actrice Annette Bening, waarmee hij 4 kinderen kreeg.

Angus Young (AC/DC)

Internationaal
Is nu 66 jaar...
Jarig: 31 maart 2022

voor 67e verjaardag
Angus Young, geboren als Angus McKinnon Young te Glasgow (Schotland), is de gitarist van de hardrockband AC/DC. Angus Young is de jongste van 8 kinderen uit een muzikale familie die begin jaren 60 verhuisde naar Australië. Naast zijn woonplaats in Down Under, heeft hij ook een huis in Aalten (Achterhoek, Nederland) laten bouwen, waardoor het met stip in de Quite 500 kwam. Begin jaren 70 begon Angus Young in bandjes te spelen en toen zijn oudere broer Malcolm Young in 1973 een nieuwe band oprichtte, werd AC/DC al snel een begrip. Angus Young speelt op een Gibson SG Heritage Cherry (eigen signatuurserie). Beroemd zijn zijn onnavolgbare gimmicks zoals het onafscheidelijke schooluniform en het kenmerkende Chuck Berry-loopje, de duckwalk. Hijzelf beweert dat hij zich in zijn schooluniform het meest op zijn gemak voelt als hij gitaar speelt, omdat hij vroeger als hij van school kwam onmiddellijk in zijn kamer begon gitaar te spelen met zijn uniform nog aan. Maar hij heeft het ook geprobeerd in kostuums als Superman en gorilla (was hem te warm). Met AC/DC scoorde Angus Young o.a. de hits Whole Lotta Rosie, Rock 'N Roll Damnation, Highway To Hell, Heatseeker, Thunderstruck, Moneytalks, Big Gun, Hard As A Rock etc.

Jos Verstappen

Nationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 04 maart 2022

voor 50e verjaardag
Jos Verstappen, geboren als Johannes Franciscus Verstappen te Montfort, is een Nederlands autocoureur. Jos Verstappen begon op 8-jarige leeftijd met karten en binnen korte tijd deed hij ook mee aan nationale wedstrijden. Hij is nog steeds regelmatig actief in de kartsport en is nauw betrokken bij de begeleiding van karters, zoals zijn zoon Max Verstappen. In 1984 werd Jos Verstappen Nederlands kampioen bij de junioren. Hij bleef succesvol en won in 1989 een groot aantal internationale races en twee Europese titels. Aan het eind van 1991 maakte Jos Verstappen de overstap naar de autosport. Hij reed vervolgens succesvol in de Formule Ford, Formule Opel Lotus, Formule 3 en won grote wedstrijden zoals de Marlboro Masters en het Duits Formule 3 kampioenschap. In 1994 werd Jos Verstappen in de Formule 1 als test- en reservecoureur aangenomen in het Benetton team en mocht hij zelfs als vervanger enkele races rijden naast 1e coureur Michael Schumacher. Jos Verstappen heeft vervolgens gereden voor Simtek, Foorwork, Tyrrell, Stewart, Arrows, Minardi en reed 107 F1-races en behaalde 2x het podium. Jos Verstappen heeft ook nog gereden voor het A1 GP Team The Netherlands en reed de 24 uur van Le Mans en de Le Mans series.

Léon-Bernard Giot

Internationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 04 maart 2022

voor 66e verjaardag
Belgisch Musicus : bariton-solist, zangpedagoog gespecialiseerd in natuurlijke ademhalingstechnieken voor sprekers, zangers en blazers, koorleider, dirigent, voorzitter van culturele verenigingen, organisator van de Internationale Opera-Artiestenmis te Gent. Musicien belge : baryton-soliste, professeur de chant et de respiration naturelle pour orateurs, chanteurs et souffleurs, chef de choeurs, chef d'orchestre, président d'associations culturelles, organisateur de la Messe Internationale Artistique d'Opéra à Gand. Belgian Musician : baritone-soloist, singing teacher with a specialization in natural breathing techniques for speakers, singers and blowers, choirmaster, conductor, President of cultural associations, organizer of the International Opera-Artists Mass in Ghent.

Mariska Hulscher

Nationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 08 maart 2022

voor 58e verjaardag
Mariska Hulscher, geboren als Anna Margaretha van der Klis te Delft, is een Nederlandse presentatrice, columniste en coach met als specialisatie relaties en scheidingen. Haar eerste coachingsboek heet: Ja, Ik Wil! Mariska Hulscher studeerde rechten aan de Universiteit Leiden en na haar studie ging Mariska Hulscher werken als manager sales en marketing. Ook was ze een tijdlang hoofd- en eindredacteur van diverse consumentenbladen. Mariska Hulscher presenteerde op TV bij RTL 5, RTL 4, Veronica, NCRV en RTLZ o.a. de programma's Looking Good en Met Grenzeloze Ambitie.

Aidan Quinn

Internationaal
Is nu 62 jaar...
Jarig: 08 maart 2022

voor 63e verjaardag
Aidan Quinn of Aidan T. Quinn, geboren te Chicago, is een Amerikaans acteur van Ierse afkomst. Aidan Quinn komt uit een gezin van 5 kinderen, waarvan er 4 in de filmindustrie werk(t)en. Aidan Quinn werd meerdere malen genomineerd voor een Emmy Award, Irish Film And Television Awards etc. Enkele films van Aidan Quinn zijn Reckless, Desperately Seeking Susan, The Mission, Stakeout, Crusoe, The Handmaid's Tale, The Lemon Sisters, Avalon, At Play In The Fields Of The Lord, The Playboys, Benny & Joon, Blink, Frankenstein, Legends Of The Fall, The Stars Fell On Henrietta, Haunted, Looking For Richard, Michael Collins, Commandments, The Assignment, Third Watch, This Is My Father, Practical Magic, In Dreams, Music Of The Heart, Songcatcher, Stolen Summer, Evelyn, Song For A Raggy Boy, Miracle Run, Bobby Jones - Stroke Of Genius, Cavedweller, Shadow Of Fear, Return To Sender, Proud, Nine Lives, Dark Matter, 32A, Wild Child, A Shine Of Rainbows, The Eclipse, Handsome Harry, Elle s'Appelait Sarah / Her Name Was Sarah / Haar Naam Was Sarah en Unknown.

Bobby Fischer

Internationaal
Is nu 78 jaar...
Jarig: 09 maart 2022

voor 79e verjaardag
Bobby Fischer, geboren als Robert James Fischer te Chicago en overleden in Reykjavik / IJsland op 17 januari 2008, was een Amerikaans schaker en reeds grootmeester schaken in 1958. Bobby Fischer wordt beschouwd als één van de grootste schakers aller tijden. Van 1972 tot 1975 was hij wereldkampioen schaken. Bobby Fischer leerde op zijn 6e schaken van zijn zus. Al snel werd hij beschouwd als een wonderkind. In 1957 werd hij als 14-jarige kampioen van de VS. Daarna won hij bijna ieder toernooi waar hij aan meedeed, vaak met partijen in briljante stijl. Wel stond hij bekend om zijn moeilijke karakter en om de hoge eisen die hij aan toernooidirecteuren voorlegde en eigenlijk is dit in de rest van zijn carrière en ook privé altijd wel zo gebleven. In 1972 speelde Bobby Fischer in Reykjavik de "Match van de Eeuw" om het wereldkampioenschap tegen de toenmalige kampioen, Boris Spasski. Deze match won hij na een 2-0 achterstand met uiteindelijk 12 1/2 tegen 8 1/2. Bobby Fischer stond bekend als een schaker met een glasheldere stijl, een ongekend schaaktechnisch inzicht en een wil om tot het uiterste te gaan om iedere partij te winnen. Zijn eigen analyses van enkele partijen staan in zijn boek My 60 Memorable Games (1969)

Henry Schut

Nationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 01 april 2022

voor 46e verjaardag
Henry Schut, geboren te Scherpenzeel, is een Nederlands sportjournalist en TV-presentator. Sinds 1999 is Henry Schut redacteur bij NOS Studio Sport en sinds 2005 ook presentator. Henry Schut werkt tevens bij het journaal.

Sean Bean

Internationaal
Is nu 62 jaar...
Jarig: 17 april 2022

voor 63e verjaardag
Sean Bean, geboren als Shaun Mark Bean te Sheffield, is een Engels acteur. Geboren in een familie die uit Schotland afkomstig is, werkte Sean Bean voor zijn vader's bedrijf als lasser voordat hij aan een carrière als acteur begon. Sean Bean maakte zijn acteerdebuut in 1983 in het Watermill Theatre als Tybalt in Romeo En Julia. Sean Bean speelde in veel bekende films en televisieseries zoals Patriot Games, Scarlett, de James Bond-film GoldenEye, maar hij is waarschijnlijk het bekendst door zijn rol van Boromir in de The Lord Of The Rings trilogie. Enkele films van Sean Bean zijn The Field, Patriot Games, Sharpe, Black Beauty, Scarlett, GoldenEye, Ronin, Bravo Two Zero, Essex Boys, Don't Say A Word, The Lord Of The Rings: The Fellowship Of The Ring, The Lord Of The Rings: The Two Towers, The Lord Of The Rings: The Return Of The King, Equilibrium, Troy, National Treasure, The Island, The Dark, North Country, Flightplan, Silent Hill, The Hitcher, Red Riding en Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief.

Jan Cremer

Nationaal
Is nu 81 jaar...
Jarig: 20 april 2022

voor 82e verjaardag
Jan Cremer, geboren te Enschede, is een Nederlandse schrijver en beeldend kunstenaar. Jan Cremer is vooral bekend van de roman Ik, Jan Cremer uit 1964 en Ik Jan Cremer, tweede boek uit 1966. Jan Cremer heeft een scherp oor voor vulgair, humoristisch taalgebruik, schockeert graag en oog voor de absurde kant van de Amerikaanse glamourwereld. Jan Cremer heeft gestudeerd aan de kunstacademie van zowel Arnhem als Den Haag. Cremers literatuur en beeldende kunst vertonen opvallende overeenkomsten. Beide richten zich op het zich losmaken van traditionele esthetiek en eeuwenoude culturele bagage, zoals de volgende citaten illustreren: "Ik lees niet, ik word gelezen" en "Rembrandt? Wie is dat? Ik heb geen verstand van sport." Zijn beeldend werk wordt voortdurend in grote eenmanstentoonstellingen in binnen- en buitenland geëxposeerd en zijn boek Ik Jan Cremer is tot op de dag van vandaag populair.

Jochem Myjer

Nationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: 22 april 2022

voor 45e verjaardag
Jochem Myjer is een Nederlands cabaretier, komiek, musicus en presentator die in 1997 het Groninger Studenten Cabaret Festival won. Jochem Myjer studeerde biologie, maar dat gaf hij na twee jaar op om fulltime cabaretier te worden. Jochem Myjer zit vol energie en spreekt vaak snel. In zijn show Adéhadé zet hij zichzelf neer als volwassene met ADHD, wat hij ook in werkelijkheid is. Over ADHD gesproken, hij wordt vaak onafscheidelijk vergezeld met Bert Visscher. Ze komen altijd bij elkaars theatervoorstellingen kijken en gaan regelmatig met elkaar op vakantie. Jochem Myjer is muzikaal en begeleidt zichzelf vaak op de piano. Bovendien speelt hij viool. Ook imiteert hij vele bekenden zoals Marc-Marie Huijbregts, Wilibrord Frequin, Martin Gaus, Nico van Eigen Huis en Tuin, Jules Deelder, Frans Bromet, Paul Jambers, Piet Paulusma, Jos Brink, Gaston Starreveld, Herman van Veen, VOF de Kunst, Catharina-Amalia der Nederlanden, Johan Cruijff, Henk Westbroek, Ab Normaal, Samson, Hugo Walker en Abel. Kleine Jochem is van de kleuterschool afgestuurd omdat hij constant de blokkentorens van de kinderen omschopte!
Gadget ZOEKEN Uitgebreid

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Gadget ZOEKEN Compact

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Nog meer gadgets? Klik hier