biografie leeftijd Verjaardagsregister jarig verjaardag Verjaardagsregister geboortedatum horoscoop verjaardagskalender
14-11-2019 Home
Verjaardag Zoeken
Enquete
Contact

Zoeken


U heeft gezocht op "Evi". Er zijn 724 resultaten gevonden .
(alleen de eerste 100 registers worden getoond):Pagina's
TIP: Kaartje sturen?
1. Verstuur en ontwerp via greetz.nl ECHTE KAARTEN online...   2. Verstuur GRATIS E-CARDS via kaartenhuis.nl TOP 50 populairste verjaardagskaarten...          
 


Verjaardagregisters

Prins Charles

Internationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: Vandaag

voor 72e verjaardag
Charles Philip Arthur George, Prins Charles van Wales, is de oudste zoon en vermoedelijke opvolger van de Britse koningin Elizabeth II. Zijn officiële titel is ZKH de Prins van Wales, of in Schotland ZKH de Prins Charles, Hertog van Rothesay. Als hij zijn moeder zal opvolgen zal hij constitutioneel koning worden van Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Jamaica, Barbados, de Bahama's, Grenada, Papoea-Nieuw-Guinea, de Salomonseilanden, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincent en de Grenadines, Antigua en Barbuda, Belize en Saint Kitts en Nevis. Prins Charles zal echter niet noodzakelijkerwijs ook de titel Hoofd van het Gemenebest beërven. Verder overweegt de Britse kroonprins ook om na zijn troonsbestijging te regeren als George VII en niet als Karel III (of Charles III). Hij zou dat dan doen als eerbetoon aan zijn grootvader George VI en omdat er aan de naam Charles te veel negatieve connotaties hangen. Sinds januari 2007 is Prins Charles de langst op de troonsbestijging wachtende troonopvolger uit de Britse geschiedenis. Prins Charles is geboren op Buckingham Palace. Hij is de oudste zoon van koningin Elizabeth II en prins Philip. Zijn eerste huwelijk in 1981 met Prinses Diana c.q. Lady Diana hield s

Diederik van Vleuten

Nationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 15 november 2019

voor 58e verjaardag
Diederik van Vleuten, geboren als Diederik (Jan Hielke) van Vleuten te Den Haag, is een Nederlands musicus en cabaretier. Diederik van Vleuten werd in 1982 aangenomen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na twee 2 stopte hij met de studie en zocht allerlei baantjes. Vanaf 1988 houdt hij zich bezig met cabaret en muziek. In 1988 ontmoet Diederik van Vleuten Erik van Muiswinkel en Justus van Oel. Met hen gaat hij in de cabaretgroep Zak en As spelen. Vanaf 1997 maakt hij theaterprogramma's met Erik van Muiswinkel. Samen maken ze zich sterk voor het behoud van het originele Nederlandse Cabaret. In 2001 wonnen ze de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied. Diederik van Vleuten werkte ook mee aan tv-programma's zoals Spijkers Met Koppen, Kopspijkers, Mannen Voor Vrouwen, Koefnoen en Van Zon Op Zaterdag en Studio Spaan, waarin hij geregeld typetjes speelt als Ronald Koeman, Wim van Hanegem, Boudewijn Büch, Erik Gerets, Jorien van den Herik, Harry Vermeegen, Johan Derksen, Rinus Michels en de gebroeders Van de Kerkhof. Als componist maakt Diederik van Vleuten muziek voor radio- en televisieprogramma’s. Hij schreef de begintunes van o.a.: Nieuwe Koeien, Studio Spaan en Ook Dat Nog!

Danny DeVito

Internationaal
Is nu 74 jaar...
Jarig: 17 november 2019

voor 75e verjaardag
Danny DeVito, geboren als Daniel Michael DeVito te Neptune (New Jersey), is een Amerikaans filmacteur, filmregisseur en producer. Danny DeVito valt op door zijn geringe grootte van slechts 1,52 m lang. In Amerika brak Danny DeVito vooral door met zijn rol van kribbige en cynische baas van een taxibedrijf in de sitcom Taxi. In het buitenland werd Danny DeVito voornamelijk bekend door zijn filmrollen, zoals in Bananas, Hot Dogs For Gauguin, One Flew Over The Cuckoo's Nest, Car Was, The Van, Taxi, Terms Of Endearment, Romancing The Stone, Johnny Dangerously, The Jewel Of The Nile, Wise Guys, Ruthless People, Tin Men, Throw Momma from the Train, Twins, The War Of The Roses, Money, Batman Returns, Hoffa, Jack The Bear, Last Action Hero, Look Who's Talking Now, Renaissance Man, Junior, Get Shorty, Matilda, Space Jam, Mars Attacks!, L.A. Confidential, The Rainmaker, The Virgin Suicides, Man On The Moon, Heist, Austin Powers In Goldmember, Duplex, Big Fish, Even Money, Be Cool, 10 Items Or Less, Reno 911!: Miami, When In Rome, Starsky And Hutch, The Simpsons, Friends en Saturday Night Live.

Aart Zeeman

Nationaal
Is nu 62 jaar...
Jarig: 17 november 2019

voor 63e verjaardag
Aart Zeeman, geboren te Huizen, is een Nederlands journalist en tv-presentator. In 1980 begint Aart Zeeman als verslaggever bij de toenmalige NCRV-rubriek Hier En Nu. Hij won destijds o.a. de prijzen Conservation Merit van het Wereld Natuur Fonds en de Zilveren Nimph bij het internationale tv-festival van Monte Carlo. In 1996 staat Aart Zeeman aan de basis van de actualiteitenrubriek Netwerk die samen met KRO- en AVRO-collega’s wordt opgericht. Aart Zeeman houdt zich vooral bezig met verslaggeving over rampgebieden, brandhaarden en andere verre oorden. Zo heeft hij een groot aantal reportages op z'n naam staan over het uiteenvallen van het voormalig Oostblok, crisisgebieden in Afrika, slepende oorlog op de Balkan en de strijd tegen Al Qaida in Irak en Afghanistan. In Nederland is hij een van de eersten die de verborgen camera als journalistiek middel inzet om maatschappelijke misstanden aan de kaak te stellen. Eind 2007 tilt hij met een aantal collega's en hulpverleners de onafhankelijke zender Radio Darfur van de grond. In 2009 verscheen Aart Zeeman voor het laatst als presentator van Netwerk, nam ontslag na 30 jaar NCRV dienstverband, en ging aan de slag als verslaggever bij het programma Brandpunt van de KRO.

Joost Zwagerman

Nationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 18 november 2019

voor 56e verjaardag
Joost Zwagerman, geboren als Johannes Jacobus Willebrordus Zwagerman in Alkmaar en overleden op 8 september 2015 te Haarlem, was een Nederlands schrijver, dichter en essayist. Joost Zwagerman, wiens beide ouders in het onderwijs werkzaam waren, was als 9-jarige al met teksten bezig. Joost Zwagerman oogst veel lof en is reeds meerdere malen onderscheiden, zoals met de Gouden Ganzeveer. Joost Zwagerman schreef o.a. De Houdgreep, Kroondomein, Langs De Doofpot, De Ziekte Van Jij, Gimmick!, Vals Licht, Collega's Van God, De Kus Van Michael Jackson, De Mooiste Vrouw Ter Wereld, De Buitenvrouw, Tomaatsj, In Het Wild. Essays En Kritieken, Chaos En Rumoer, De Ziekte Van Jij, Het Jongensmeisje, Pornotheek Arcadië, Bekentenissen Van De Pseudomaan, Landschap Met Klein Vuil, Zes sterren, Het wilde Westen, Het Vijfde Seizoen, Tussen Droom En Daad In Dubbelstad: Alkmaar In Feit En Fictie, Roeshoofd Hemelt, Door Eigen Hand. Zelfmoord En De Nabestaanden, De Nederlandse En Vlaamse Literatuur Vanaf 1880 In 250 Verhalen, Tot Hier En Zelfs Verder - Vroege Gedichten, Perfect Day En Andere Popverhalen, Transito, De Schaamte Voor Links, Hollands Welvaren, De Ontdekking Van De Literatuur. The Paris Review Interviews, Hitler In De Polder & Vrij Van God, Duel - Boekenweekgeschenk 2010 en De Stilte Van Het Licht.

Robert de Hoog

Nationaal
Is nu 30 jaar...
Jarig: 18 november 2019

voor 31e verjaardag
Robert de Hoog, geboren te Alphen aan den Rijn, is een Nederlandse acteur. Robert de Hoog sleepte met zijn filmdebuut in de Telefilm Skin een Gouden Kalf voor Beste Acteur en een nominatie voor een International Emmy Award voor Best Actor in de wacht. Robert de Hoog studeerde aan de Toneelschool Amsterdam en speelde reeds in vele theater-, film- en televisieproducties: De Ramayana, Bataljen, Aap!, Citizenship, Eneco "Klote Zon" tv-commercial, Zeeuws Meisje, Keyzer & De Boer Advocaten, Skin, Hof Van Joosten, Roes, Den Helder, Lijn 32, Vanwege De Vis, Als Alles Bijzonder Wordt, Life is Beautiful, Schemer, Mowgli En Fidel, The Domino Effect, Nova Zembla en Me & Mr Jones.

Lodewijk Hoekstra

Nationaal
Is nu 42 jaar...
Jarig: 18 november 2019

voor 43e verjaardag
Lodewijk Hoekstra, geboren te Eemnes, is een Nederlands televisiepresentator. Sinds 2003 presenteerde tuinman Lodewijk Hoekstra het RTL 4-programma Eigen Huis & Tuin. Lodewijk Hoekstra heeft de studies MBO Groenvoorziening en MBO Begeleider Bos- en Natuurterrein gevolgd, voordat hij als presentator bij RTL 4 ging werken. Zijn voornaamste reden hier aan mee te werken is omdat hij meer mensen aan het tuinieren wil krijgen. Lodewijk Hoekstra deed ook nog mee aan Dancing With The Stars 2007.

Jodie Foster

Internationaal
Is nu 56 jaar...
Jarig: 19 november 2019

voor 57e verjaardag
Jodie Foster, geboren als Alicia Christian Foster te Los Angeles, is een Amerikaans actrice. Judie Foster bezocht het Lycée Français de Los Angeles, voordat ze naar de Yale-universiteit ging. Daar behaalde ze een Bachelorsgraad in Literatuur; ze slaagde magna cum laude. Haar acteercarrière begon toen ze twee was met rolletjes in televisiereclames. Jodie Foster werd op 14-jarige leeftijd voor het eerst voor een Oscar genomineerd voor haar bijrol in Taxi Driver, maar pas jaren later won ze de Oscar ook echt voor o.a. haar rol in The Accused en The Silence Of The Lambs. Judie Foster won daarnaast nog vele andere prijzen, zoals Golden Globes, BAFTA Awards, Saturn Awards, Rembrandt etc. met films zoals Napoleon And Samantha, Tom Sawyer, The Addams Family, Freaky Friday, Bugsy Malone, Taxi Driver, Carny, The Accused, Little Man Tate, The Silence Of The Lambs, Sommersby, Maverick, Nell, Contact, Anna And The King, Panic Room, The Dangerous Lives Of Altar Boys, Un Long Dimanche De Fiançailles, Flightplan, Inside Man, The Brave One en Nim's Island.

Larry King

Internationaal
Is nu 85 jaar...
Jarig: 19 november 2019

voor 86e verjaardag
Larry King, geboren als Lawrence Harvey Zeiger te Brooklyn (New York), is een Amerikaans presentator op televisie en radio. Larry King / Lawrence Harvey Zeiger presenteert sinds 1985 de televisieshow Larry King Live op CNN en ontvangt daar geregeld o.a. de grootste beroemdheden ter wereld. Larry King komt ook (op welke wijze dan ook) voor in enkele films en series, zoals Ghostbusters, The Exorcist 3, Open Season, The Simpsons, Contact, The Jackal, Primary Colors, Enemy Of The State, America's Sweethearts, John Q, Shrek, Bee Movie, 30 Rock en Sex Drugs & Religion.

Esther Duller

Nationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 19 november 2019

voor 53e verjaardag
Esther Duller, geboren als Esther Cecille Duller te Vlaardingen, is een Nederlandse televisiepresentatrice. Na een aantal studies in Nederland en Amerika, werd ze floor manager, production assistent en assistent to director bij een Amerikaans lokaal tv-station. Terug in Nederland werkt Esther Duller achter de schermen bij John de Mol Producties. Daar is ze productie assistente/secretaresse. Daarna start haar tv-carrière en begint Esther Duller eerst als omroepster bij Veronica. Hierna begint Esther Duller programma's te maken en werkt ze o.a. mee aan de producties GameForce, Last Call, Big Brother, Dot Comedy, Een Kwestie Van Lef, Ticket To Love, Gordon's Lifestyle, Kokkies, Aperitivo, Van Kavel Tot Kasteel, Brand! en RTL Vandaag.

René Schuurmans

Nationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 20 november 2019

voor 55e verjaardag
René Schuurmans, geboren te Sint-Michielsgestel, is een Nederlandse zanger. Zijn nummers zijn vrijwel allemaal Nederlandstalig en bevinden zich vooral op het terrein van het levenslied en de carnavalsmuziek. René Schuurmans zingt pas sinds 2004 solo, nadat hij twee jaar met zijn zus Astrid Schuurmans het duo Astrid & René vormde. Nadat zijn carrière in een stroomversnelling kwam, zegde René Schuurmans in 2005 zijn baan op als gemeente-ambtenaar om fulltime artiest te worden. Enkele singles van René Schuurmans zijn Hela Hola, Als Ik Haar Zie, Ik Kom Naar Huis, Diep In Mijn Hart, Zomaar Verliefd, Ik Droom Je Terug Bij Mij, Samen Met Jou, Laat De Zon In Je Hart, Maria, Handen In De Lucht, Kom Bij Me Terug, Blij Dat Ik Leef, Lieve Lotte, Dans Vanavond Met Mij en Is Het Leven Niet Mooi.

Chiem van Houweninge

Nationaal
Is nu 78 jaar...
Jarig: 20 november 2019

voor 79e verjaardag
Chiem van Houweninge, geboren te Den Haag, is een Nederlands schrijver en acteur. Chiem van Houweninge is getrouwd met Marina de Vos - zij schreef geregeld mee aan Chiems komedies. Hun zoon is de regisseur Chiem van Houweninge jr. De meeste bekendheid heeft Chiem van Houweninge gekregen als (mede-)auteur van langlopende televisieseries. Chiem van Houweninge schreef o.a. voor de tv-programma's Ieder Zijn Deel, Zeg 'Ns Aaa, Oppassen!!!, Ben Zo Terug, Luifel & Luifel, Bergen Binnen en nogmaals Zeg 'Ns Aaa. Voor de Duitse televisiezender WDR was Chiem van Houweninge tussen 1982 en 1991 (mede-)auteur van de serie Tatort, samen met "commissaris Horst Schimanski".

Evert van Benthem

Nationaal
Is nu 60 jaar...
Jarig: 21 november 2019

voor 61e verjaardag
Evert van Benthem, geboren te Sint Jansklooster, is een Nederlands schaatser en boer. Evert van Benthem won in 1985 en 1986 twee jaar achter elkaar de Friese Elfstedentocht in Friesland. Evert van Benthem was een boer die plots een Nederlandse beroemdheid werd in 1985 door de 13e Elfstedentocht te winnen. In 1999 emigreert Evert van Benthem met zijn familie naar Canada en wordt daar boer. Emigreren was Evert van Benthem reeds van plan, maar door het schaatsen werd dit uitgesteld, maar mede door de Nederlandse strenge regelgeving voor boeren en ook de busladingen aan toeristen die zijn veehouderij en kaasboederij willen bezoeken, is Evert alsnog naar Canada vertrokken. Hierna was Evert van Benthem af en toe nog te zien in de media of in reclamespotjes van bijvoorbeeld Calvé Pindakaas, Unox en Rabobank.

Mark Ruffalo

Internationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 22 november 2019

voor 52e verjaardag
Mark Ruffalo, geboren als Mark Alan Ruffalo te Kenosha (Wisconsin), is een Amerikaans acteur. Mark Ruffalo is één van de vier kinderen van een Italiaans-Amerikaans echtpaar. Mark Ruffalo won met zijn rol in You Can Count on Me (2000) de prijs voor beste acteur op het Montréal World Film Festival en tevens een New Generation Award op de Los Angeles Film Critics Association Awards dat jaar. In 2011 kreeg Mark Ruffalo een Oscar-nominatie voor zijn bijrol in de film The Kids Are All Right. Mark Ruffalo speelde in films als Rough Trade, A Song For You, There Goes My Baby, Mirror Mirror, The Destiny Of Marty Fine, Blood Money, The Dentist, The Last Big thing, Safe Men, 54, How Does Anyone Get Old?, A fish In The Bathtub, Ride With The Devil, You Can Count On Me, Committed, Life/Drawing, The Last Castle, XX/XY, Windtalkers, My Life Without Me, View From The Top, In The Cut, We Don't Live Here Anymore, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, 13 Going On 30, Collateral, Just Like Heaven, Rumor Has It, All The King's Men, Zodiac, Reservation Road, What Doesn't Kill You, The Brothers Bloom, Blindness, Margaret, Shutter Island en The Kids Are All Right.

Annet Malherbe

Nationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 23 november 2019

voor 62e verjaardag
Annet Malherbe, geboren te Rotterdam, is een Nederlandse actrice. Annet Malherbe is getrouwd met acteur / regisseur Alex van Warmerdam. Annet Malherbe werd bij het grote publiek vooral bekend door haar rol als de zwaarlijvige Juffrouw Jannie in de komedieserie Debiteuren Crediteuren van Jiskefet, maar zelf hoopt ze dat ze niet alleen om deze rol herinnerd zal worden. Daarnaast speelde Annet Malherbe rollen in televisieseries en films als Gooische Vrouwen, Lava, 'T Vrije Schaep, Abel, Jiskefet, De Noorderlingen, Mus, Reunie, De Jurk, Abeltje, Kleine Teun, Hertenkamp, Oud Geld, Zus & Zo, Minoes, Loenatik De Moevie, Lot, Grimm, Twee Dromen, Spoorloos Verdwenen, SEXtet, De Laatste Dagen Van Emma Blank en Foeksia De Miniheks. Annet Malherbe verwierf nominaties en prijzen met voornamelijk Abel, Kleine Teun en Gooische Vrouwen. Annet Malherbe zingt graag...

Katherine Heigl

Internationaal
Is nu 40 jaar...
Jarig: 24 november 2019

voor 41e verjaardag
Katherine Heigl, geboren als Katherine Marie Heigl te Washington D.C., is een Amerikaanse televisie- en filmactrice. Voor haar bijrol in de ziekenhuisserie Grey's Anatomy won Katherine Heigl in 2007 een Emmy Award en werd ze zowel in 2007 als 2008 genomineerd voor een Golden Globe. Katherine Heigl is opgegroeid als mormoon. Op haar 9e maakte een tante een paar foto's van haar, die ze zond naar verscheidene modellenbureaus en binnen een paar weken was Katherine Heigl al aangenomen als kindermodel. Projecten waaraan Katherine Heigl meewerkte zijn Roswell, Grey's Anatomy, That Night, King Of The Hill, My Father The Hero, Under Siege 2: Dark Territory, Wish Upon A Start, Prince Valiant, Bride Of Chucky, 100 Girls, Zyzzyx Rd, Caffeine, Knocked Up, 27 Dresses en The Ugly Truth.

Colin Hanks

Internationaal
Is nu 41 jaar...
Jarig: 24 november 2019

voor 42e verjaardag
Colin Hanks, geboren te Sacramento, is een Amerikaans acteur voor films en televisie. Colin Hanks is de oudste zoon van acteur Tom Hanks. Colin Hanks werd vooral bekend van zijn rollen in de sciencefictionserie Roswell en de veel bekroonde oorlogsserie Band Of Brothers. Colin Hanks speelde o.a. in That Thing You Do, Whatever It Takes, Get Over It, Band Of Brothers, Roswell, Orange County, 11:14, Rx, Standing Still, King Kong, Alone With Her, Tenacious D in: The Pick Of Destiny, Careless, Untraceable, My Mom's New Boyfriend, The Great Buck Howard, The House Bunny en W.

Gallyon van Vessem

Nationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 25 november 2019

voor 51e verjaardag
Gallyon van Vessem, geboren te Haarlem, is een Nederlandse televisiepresentatrice. Van 1995 tot en met 1997 heeft ze Hart van Nederland gepresenteerd, en doet dit weer sinds 2006. Ook was Gallyon van Vessem het gezicht van SBS 6 Actienieuws. In het verleden heeft Gallyon van Vessem o.a. kinderprogramma's gepresenteerd bij de TROS en was ze samen met Ellen Brusse omroepster.

Nienke van Eck

Nationaal
Is nu 39 jaar...
Jarig: 25 november 2019

voor 40e verjaardag
Nienke van Eck groeide op in Groningen en is een Nederlands topmodel. In 1998 doet Nienke van Eck mee aan de Elite Model Look. Ze besluit eerst haar HBO studie Media en Informatie management af te maken en start daarna haar carrière als model. Nienke van Eck reist 10 jaar lang de hele wereld over voor verschillende campagnes. In 2003 worden haar ervaringen gevolgd voor het programma Leven Van Een Model, van SBS6. De ervaring met de televisie camera bevalt, maar Nienke van Eck blijft haar pijlen richten op haar modellenwerk. In 2008 besluit Nienke van Eck dat het tijd is om haar talenten, naast modellenwerk, verder te ontwikkelen. Ze begint aan een cursus presentatie techniek. Nienke is op dit moment volop bezig met haar ontwikkeling als presentatrice voor televisie en evenementen. Zo was Nienke van Eck te zien bij verscheidene items in Pownieuws van Powned samen met Jojanneke. Beiden kwamen overigens door Powned / Pownieuws zelf in het landelijke nieuws door een akefietje met Jackass Johnny Knoxville vs zoute haring.

Pippi Langkous

Internationaal
Is nu 73 jaar...
Jarig: 26 november 2019

voor 74e verjaardag
Pippi Langkous is oorspronkelijk de hoofdpersoon uit een jeugdroman van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Het is ook de naam van de afgeleide televisieserie, film, tekenfilmserie en musical. Het eerste boek is uitgegeven in 1945. Astrid Lindgren verzon de verhalen voor haar dochter Karin en die vielen zo goed in de smaak dat ze besloot deze op te schrijven en voor publicatie aan te bieden. De roman draait om een vrijgevochten jong meisje, Pippi Langkous - voluit Pippilotta Victualia Rolgordijna Kruizemuntina Efraïmsdochter, wier moeder in de hemel woont en wier vader, Efraïm Langkous, piratenhoofdman en koning van het eiland Taka Tukaland is. Bovendien is hij schatrijk en bijna even sterk als zijn oersterke dochter Pippi. Pippi heeft een tas vol met goudstukken. Ze woont samen met haar aapje meneer Nilsson en haar paard Kleine Witje in haar huis Villa Kakelbont. Met haar vriendjes Tommy en Annika beleeft ze allerlei avonturen. De televisieserie en films bereikte een wereldwijde populariteit. De hoofdrol in zowel de serie en films werd gespeeld door Inger Nilsson / Ned. stem: Paula Majoor. Pippi Langkous vertaald in... Zweeds: Pippi Långstrump. Duits: Pippi Langstrumpf. Engels: Pippi Longstocking.

Jon Stewart

Internationaal
Is nu 56 jaar...
Jarig: 28 november 2019

voor 57e verjaardag
Jon Stewart, geboren als Jonathan Stuart Leibowitz te Lawrenceville (New Jersey), is een Amerikaans komiek, acteur, producent en auteur. Jon Stewart is vooral bekend als host van de The Daily Show en als producent van The Colbert Report met Stephen Colbert, twee satirische televisieprogramma's die voornamelijk de Amerikaanse media en politiek te kijk zetten. In 2004 kwam zijn boek America (The Book): A Citizen's Guide to Democracy Inaction uit, een komische les in het Amerikaanse burgerschap. Jon Stewart presenteerde meerdere malen de Oscaruitreiking en in 2010 werd The Daily Show-presentator Jon Stewart zelfs tot invloedrijkste Amerikaan uitgeroepen door de Amerikaanse website Askmen.com. Jon Stewart is één van de meest succesvolle 'linkse' talkshowpresentatoren en ventileert altijd fel zijn mening, waarbij menig Republikeins politicus de wind van voren kan krijgen, maar ook andere organisaties die het wagen iets fout te doen, krijgen het te verduren!

Marlies Dekkers

Nationaal
Is nu 53 jaar...
Jarig: 29 november 2019

voor 54e verjaardag
Marlies Dekkers, geboren te Oosterhout, is een Nederlandse modeontwerpster die internationaal is doorgebroken met haar lingerielijn Undressed. Via huishoudschool en versneld havo komt Marlies Dekkers terecht bij de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda, waar ze in 1991 cum laude afstudeert. Ze weet als student reeds de aandacht van de pers te trekken met haar ontwerpen en krijgt af en toe al ontwerpopdrachtjes voor kledingzaken. Met haar eindexamenwerk, een ontwerp van een blotebillenjurk wordt ze bekend. Met subsidie van de overheid zet Marlies Dekkers in 1993 haar lingerielijn Undressed op. Deze lingerielijn werd een wereldsucces met meer dan 1000 exclusieve verkooppunten wereldwijd - hierna volgden al snel nieuwe en succesvolle kledinglijnen voor zowel dames als heren. Marlies Dekkers kreeg diverse onderscheidingen, zowel voor haar producten als voor haar ondernemerschap; Dutch Fashion Award, ELLE's Innovator Of The Year Award, Zakenvrouw Van Het Jaar, Cila Award - Best Fashion Lingerie, Glamour Award Lifestyle en LEF Award.

Mariska van Kolck

Nationaal
Is nu 56 jaar...
Jarig: 29 november 2019

voor 57e verjaardag
Mariska van Kolck, geboren te Mijdrecht, is een Nederlands presentatrice en actrice in theater, films en series. Mariska van Kolck volgde de Opleiding der Hoge Kunsten van de Nel Roos Academie, die 10 jaar duurt. Ook was Mariska van Kolck in Duitsland actief als presentatrice en actrice. Mariska van Kolck werkte mee aan vele theater-, televisie- en filmproducties: De Gulle Minnaar, Pipo En De P-P-Parelridder, Eurochart Top 50, Popformule, Medialand, Kinderkaffee, Tatort, Sterne Des Südens, Pleidooi, Wie Ben Ik?, Eerlijk Is Eerlijk, Bestemming Nederland, Bij Ron Of André, De Jantjes, Musicals In Concert, De Kleine Zeemeermin, Musicals In Ahoy, Happy Hour, Oliver, 42nd Street, Tijd-Affaire, Beauty And The Beast, Wat Zien Ik?!, Ciske De Rat, Top Of The World, Chicago en La Cage Aux Folles. Mariska van Kolck won reeds meerdere John Kraaijkamp Musical Awards en ze is ambassadrice van Villa Pardoes.

Vivian Slingerland

Nationaal
Is nu 47 jaar...
Jarig: 29 november 2019

voor 48e verjaardag
Vivian Slingerland, geboren te Ede, is een Nederlands televisiepresentatrice en model. Vivian Slingerland deed een opleiding reclame & presentatietechnieken en doet vanaf 1990 modellenwerk. In 1999 komt Vivian Slingerland bij Veronica TV (HMG) terecht, het latere Yorin. Vivian Slingerland start daar als omroepster, waarna ze ook programma's gaat presenteren op radio en tv, zoals One Way Ticket, Motor TV, Yorin FM, Yacht Vision, RTL4 nieuwsprogramma 4 In Het Land, Nederland Vertrekt, Ik Kom Bij Je Eten, Eten & Drinken, Gewoon Mooier en RTL Consult.

Bart Peeters

Nationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 30 november 2019

voor 60e verjaardag
Bart Peeters, geboren te Mortsel, is een Vlaams zanger, drummer, gitarist, presentator en acteur. Bart Peeters studeerde Germaanse filologie en theaterwetenschappen in Antwerpen. Bart Peeters komt uit een artistieke familie met veel acteurs. De eerste verschijning van Bart Peeters op de Vlaamse televisie was als kleuter, op de schoot van Tante Terry. Zijn echte televisiecarrière begon nadat hij door Nonkel Bob gevraagd werd als acteur in de serie "Bart Banninks" in 1972. Hierna werkte Bart Peeters mee aan vele programma's, als artiest of presentator of panellid etc.; Bingo!, De Droomfabriek, Dag Sinterklaas, Kinderen Voor Kinderen, TopPop Yeah, De Droomshow, Hoe?Zo!, Het Peulengaleis, Zeker Weten!, De Generatieshow, NV Peeters, Lalala Live, De Bedenkers, Mag Ik U Kussen etc. Als muzikant werd Bart Peeters vooral bekend met band The Radios, waarmee hij o.a. de hits scoorde She Goes Nana, Teardrops, I'm Into Folk, Walking The Thin Line, She's My Lover en Dreaming Wild. Hierna bleef Bart Peeters muzikaal actief, met o.a. projecten en optredens in het theater of op tv en het uitbrengen van eigen muziek. Op 8 januari 2010 won Bart Peeters de MIA voor beste Nederlandstalige artiest.

Janke Dekker

Nationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 01 december 2019

voor 56e verjaardag
Janke Dekker, geboren te Beilen, is een Nederlandse actrice en televisiepresentatrice. Janke Dekker wordt in 1987 van de theaterschool geplukt om de hoofdrol te gaan spelen in de eerste Nederlandstalige musical Evita. Hierna volgt een lange carrière in de musicalwereld. Janke Dekker speelde o.a. in Mata Hari, Anatevka, Hollywood By Night, Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat, De Man Van La Mancha, Carmen, Python, The Hired Man, Irma La Douce, Musical Strings, Narnia, Camille Een Leven In Steen, Loverboy, Kruistocht In Spijkerbroek, Footloose, Dusty en Modelkind AAAH. Janke Dekker werkt ook mee aan tal van producties voor tv en film, zoals Verborgen Talenten, Heartbeatcafe, Smaakmakers, Korenslag, Vreemde Praktijken, De Vereenigde Algemeene, Amnesty International Gala, 12 Steden 13 Ongelukken, Mijn Dochter En Ik, Ik Hou Van, Down, Covergirl en Onno 23. Het theaterwerk is echter altijd haar grote liefde gebleven. Naast haar werk als actrice is Janke Dekker ook actief als vocal-coach en repetitor. Janke Dekker is sinds 1991 getrouwd met sportpresentator Tom Egbers van de NOS.

Richard Pryor

Internationaal
Is nu 78 jaar...
Jarig: 01 december 2019

voor 79e verjaardag
Richard Pryor, geboren als Richard Franklin Lennox Thomas Pryor III te Peoria (Illinois) en overleden op 10 december 2005 te Encino (Californië), was een Amerikaanse stand-upcomedian en acteur. Als begaafd verteller slechtte Richard Pryor vele barrières voor zwarte 'stand-upcomedians'. Hoewel hij herhaaldelijk kleurrijke taal gebruikte, vulgariteiten (motherfucker), zelfs raciale benamingen (zoals het politiek incorrecte "nigger"), bereikte hij een breed publiek met zijn scherpe waarnemingen. Richard Pryor wordt gerekend onder de beste Amerikaanse stand-upcomedians. Zijn derde album That Nigger's Crazy, werd zijn grote doorbraak bij het publiek. Richard Pryor trad op in een groot aantal films: Lady Sings The Blues, The Mack, Uptown Saturday Night, Silver Streak, Which Way Is Up?, Car Wash, The Toy, Superman III, Brewster's Millions, Stir Crazy, Moving, The Wiz, The Muppet Movie, See No Evil Hear No Evil, Lost Highway en Harlem Nights. 4 films speelde hij naast Gene Wilder. In zijn laatste jaren kwam hij veelvuldig in het nieuws door zijn drugsgebruik en hij had multiple sclerose MS. Pryor stierf aan een hartstilstand. In 2004 werd Richard Pryor door Comedy Central uitgekozen tot de Beste Stand-Upcomedian Ooit.

Michael Clarke Duncan

Internationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 10 december 2019

voor 62e verjaardag
Michael Clarke Duncan, geboren te Chicago en overleden op 3 september 2012 te Los Angeles, was een Amerikaans acteur. Michael Clarke Duncan komt uit een buurt van Chicago waar het drugsmilieu een constante verleiding was, hij wilde echter acteren en begon hierin een opleiding. Michael Clarke Duncan moest echter hiermee stoppen, omdat hij voor zijn familie en zieke moeder wilde zorgen. Michael Clarke Duncan werd bodyguard van beroemdheden als Will Smith en LL Cool J. Daarbij figureerde hij vanaf 1995 met naamloze filmrolletjes en gastoptredens in televisieseries. Dankzij zijn niet geringe postuur verscheen hij doorgaans als bodybuilder, dommekracht of uitsmijter. Michael Clarke Duncan brak in 1999 door als acteur toen hij de enorme gevangene John Coffey speelde in de verfilming The Green Mile van de boekenreeks van Stephen King. Voor deze rol kreeg Duncan vele prijzen, zoals een Saturn Award én een Academy Award / Oscar-nominatie en Golden Globe-nominatie. Michael Clarke Duncan speelde o.a. in Caught Up, A Night At Bulworth, The Roxbury, Armageddon, The Green Mile, The Whole Nine Yards, Planet Of The Apes, The Scorpion King, Daredevil, Brother Bear, Sin City, The Island, Air Buddies, Slipstream, The Last Mimzy, Kung Fu Panda, Street Fighter en The Story.

Leontine Borsato

Nationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 10 december 2019

voor 52e verjaardag
Leontine Borsato of Leontine Borsato-Ruiters, geboren als Leontine Ruiters te Naarden, is een Nederlands televisie-presentatrice en actrice. Leontine Borsato was wekelijks te zien in de RTL serie's Voetbalvrouwen, maar ze werd voornamelijk als Leontine Ruiters bekend door het programma Rad Van Fortuin waar ze de bordjes met letters omdraaide. Leontine Ruiters is getrouwd met Marco Borsato. Leontine Borsato werkte o.a. mee aan de programma's Briefgeheim, Amsterdamned, Westzijde Posse, Flodder, Vrouwenvleugel, musical De Jantjes, Rad Van Fortuin, Camel Trophy, Veronica Goes, Bodytrend, Time 2 Move, Ranking The Stars en Voetbalvrouwen. Leontine Borsato zet zich in voor vele goede doelen.

Brian Molko (Placebo)

Internationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 10 december 2019

voor 47e verjaardag
Brian Molko, geboren te Brussel, is de Amerikaans/Schotse zanger, gitarist en frontman van de rockband Placebo. Brian Molko is een zoon van Amerikaanse en Schotse ouders, bracht het grootste deel van zijn jeugd door in het Groothertogdom Luxemburg waar hij een internationale kostschool bezocht en hij heeft ook een tijdje in Libanon gewoond. Rond zijn 17e verhuisde hij naar Londen omdat hij acteur wilde worden. Daar heeft hij drama gestudeerd. Echter, zijn grootste interesse werd uiteindelijk de muziek. Brian Molko is de frontman van zijn band. Niet alleen doordat hij als zanger de meeste aandacht trekt, maar ook door zijn extravagante uiterlijk. Door zijn make-up en kledingstijl nam hij zich een androgyn imago aan, en ook over zijn seksualiteit werd een tijd hevig gespeculeerd. Naar eigen zeggen is hij biseksueel. Enkele hits van Placebo zijn Burger Queen Français, The Bitter End, Special Needs, Song To Say Goodbye, Meds, For What It's Worth, Ashtray Heart, The Never-ending Why en Bright Lights.

Klaas Drupsteen

Nationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 10 december 2019

voor 53e verjaardag
Klaas Drupsteen, geboren te Zwolle, is een Nederlandse radio presentator en tv presentator. Na zijn vwo en Academie voor de Journalistiek ging Klaas Drupsteen als freelancer werken voor verschillende omroepen en programma's. In 2003 kwam Klaas Drupsteen in vaste dienst van de NCRV en ging hij het radioprogramma Plein Publiek op 747AM presenteren. Voor dezelfde omroep maakte hij nog een aantal andere programma's, zoals Plaza (Radio 2), Goedemorgen Nederland, Het Hoogste Woord en Tegenpolen (televisie). Tegenwoordig is Klaas Drupsteen één van de presentatoren van het radioprogramma Casa Luna op Radio 1 en in het najaar van 2013 zal hij het NCRV programma Hello Goodbye gaan presenteren.

Ferry Mingelen

Nationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 12 december 2019

voor 72e verjaardag
Ferry Mingelen, geboren als Ferdinand Charles Mingelen te Den Haag, is een Nederlands parlementair journalist - vooral werkzaam bij de NOS. Sinds 1984 is/was Ferry Mingelen presentator bij het programma Den Haag Vandaag, wat onderdeel is van het programma NOVA en Nieuwsuur. Ferry Mingelen is de vaste parlementair verslaggever voor NOS politiek. Vóór zijn televisiecarrière was Ferry Mingelen verslaggever voor Het Vrije Volk, Trouw en de GPD-dagbladen. Ferry Mingelen gaat dagelijks nog steeds op de fiets naar z'n werk...

Tom Wilkinson

Internationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: 12 december 2019

voor 71e verjaardag
Tom Wilkinson, geboren als Thomas Jeffrey Wilkinson te Leeds, is een Engels acteur en bij het grote publiek vooral bekend van de films Sense And Sensibility, The Full Monty en In The Bedroom. Tom Wilkinson won reeds vele prijzen en nominaties, waaronder de Academy Awards / Oscar, BAFTA Award, Golden Globe, Emmy Award etc. Tom Wilkinson werd in 2005 benoemd tot Officier in de Orde van het Britse Rijk wegens zijn verdiensten voor drama. Enkele films van Tom Wilkinson zijn In The Name Of The Father, A Business Affair, Priest, Sense And Sensibility, The Full Monty, Wilde, Rush Hour, Shakespeare In Love, Ride With The Devil, The Patriot, Essex Boys, Chain Of Fools, In The Bedroom, Black Knight, Girl With A Pearl Earring, If Only, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, A Good Woman, Batman Begins, The Exorcism Of Emily Rose, Separate Lies, The Last Kiss, Cassandra's Dream, Michael Clayton, RocknRolla, A Number, Valkyrie, Duplicity en 44 Inch Chest.

Bill Nighy

Internationaal
Is nu 69 jaar...
Jarig: 12 december 2019

voor 70e verjaardag
Bill Nighy, geboren als William Francis Nighy te Caterham (Surrey), is een Engelse televisie- en filmacteur. Bill Nighy won meerdere prijzen, zoals BAFTA Awards en Golden Globes. Bill Nighy scoorde een kleine hit door als Billy Mack de soundtrack Christmas Is All Around te zingen, afkomstig uit de film Love Actually waarin hij zelf ook meespeelt. Enkele films waaraan Bill Nighy meewerkte, zijn Love Actually, Shaun Of The Dead, Gideon's Daughter, The Hitchhiker's Guide To The Galaxy, Stormbreaker, Pirates Of The Caribbean: Dead Man's Chest, Pirates Of The Caribbean: At World's End, Hot Fuzz, Underworld, Underworld: Evolution, Underworld: Rise Of The Lycans, Valkyrie, The Boat That Rocked, Harry Potter And The Deathly Hallows en The Chronicles Of Narnia: The Voyage Of The Dawn Treader.

Liesbeth List

Nationaal
Is nu 77 jaar...
Jarig: 12 december 2019

voor 78e verjaardag
Liesbeth List, geboren als Elisabeth Dorothea Driessen of Elly Driessen te Bandung Indonesië (Nederlands-Indië), is een Nederlandse chansonnière en actrice. Liesbeth List bracht de eerste jaren van haar leven door in een jappenkamp. Nadat haar moeder korte tijd later zelfmoord had gepleegd, kwam ze na de oorlog met haar vader naar Nederland. Omdat haar stiefmoeder haar niet accepteerde, lieten haar vader en stiefmoeder haar op 7-jarige leeftijd achter na een vakantie op Vlieland bij het vuurtorenwachtersgezin List, dat haar adopteerde. In dit gezin heeft zij een gelukkige tijd gehad. Als kind hield Liesbeth List zich al bezig met muziek, naast literatuur en kunst. Op 18-jarige leeftijd vertrok ze naar Amsterdam, nam zangles en verdiepte zich in de Franse chansons. In 1962 trad Liesbeth List voor het eerst op in televisieshows en hier leerde ze, dankzij Henk van der Meyden, Ramses Shaffy kennen, met wie ze jarenlang muzikaal zou optrekken. Liesbeth List won prijzen als de Edison en Gouden Harp en de hoogtepunten in haar carrière waren haar duetten Pastorale en Laat Me / Vivre met Ramses Shaffy en haar samenwerking met Jacques Brel. Liesbeth List speelde ook een uitstekende Édith Piaf vertolking in musicals.

Boudewijn Büch

Nationaal
Is nu 70 jaar...
Jarig: 14 december 2019

voor 71e verjaardag
Boudewijn Büch, geboren als Boudewijn Maria Ignatius Büch te Den Haag en overleden op 23 november 2002 te Amsterdam aan een hartstilstand, was een Nederlandse dichter, schrijver en tv-presentator. Het boek De Kleine Blonde Dood uit 1985 was ongetwijfeld het meest succesvolle werk van Boudewijn Büch en het boek werd ook verfilmd. Als televisiepresentator maakte Boudewijn Büch diverse programma's over literatuur, en reisprogramma's onder de titel De Wereld Van Boudewijn Büch. Boudewijn Büch werkte mee aan tv-programma's zoals VARA De Verbeelding, Büch's Boeken, De Wereld Van Boudewijn Büch en Barend En Van Dorp. Büchs stokpaardjes kwamen in zijn televisie-uitzendingen veelvuldig aan bod: hij had grote belangstelling voor eilanden, de dodo, rockmuziek (met name Mick Jagger) en bovenal voor schrijver Goethe. Voor zijn reisprogramma's reisde hij veelal naar afgelegen eilanden. Ter plaatse schafte hij wat boeken aan over de betreffende locatie en ook bezocht hij regelmatig bibliotheken en musea. Boudewijn Büch was een groot talent in dichten en veelgelezen schrijver: Anabasis, Eilanden, De Kleine Blonde Dood, Het Dolhuis, De Hel, Openbaar Boekbezit, Het Bedrog, Geluk, De Goethe-industrie en De Bril Van Buddy Ho

Adriaan van Dis

Nationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: 16 december 2019

voor 73e verjaardag
Adriaan van Dis, geboren te Bergen aan Zee, is een Nederlands schrijver en televisiepresentator. Zijn vader was een Indische Nederlander en zijn moeder een boerenmeisje uit Nederland, ze hadden elkaar leren kennen in Nederlands Indië. De familie was door oorlog getekend, wat grote invloed had op de opvoeding van Adriaan. Adriaan van Dis studeerde Nederlands en op de universiteit maakte hij ook kennis met de taal Zuid-Afrikaans en sindsdien toont hij grote interesse in de cultuur en taal van het land Zuid-Afrika. Na zijn studie ging Adriaan van Dis werken bij de krant en begon langzamerhand werken te publiceren. In 1983 debuteerde Adriaan van Dis ook als televisiepresentator en kreeg hij landelijke bekendheid door zijn literaire praatprogramma "Hier is... Adriaan van Dis". Hij presenteerde o.a. ook de programma's Zomergasten en Van Dis In Afrika. Het oeuvre van Van Dis omvat romans, novelles, verhalen, essays, poëzie, toneel en hij ontving vele prijzen als Het Gouden Ezelsoor, Gouden Uil, Trouw Publieksprijs, Groenman Taalprijs en De Gouden Ganzenveer.

Kasper van Kooten

Nationaal
Is nu 47 jaar...
Jarig: 17 december 2019

voor 48e verjaardag
Kasper van Kooten, geboren te Zuidoostbeemster, is een Nederlands acteur en cabaretier. Daarnaast is Kasper van Kooten o.m. drummer, zanger, songwriter, componist, arrangeur, presentator en regelmatig te horen in nasynchronisaties van de kinderfilms. Kasper van Kooten is vooral bekend van de televisieseries All Stars, Toscane, De Co-assistent en zijn theatershows. Kasper van Kooten is de zoon van Kees van Kooten en Barbara Kits - zijn zus is de actrice en scenariste Kim van Kooten. Kasper van Kooten studeerde in 1993 af aan de Kleinkunstacademie en werkte vervolgens mee aan vele theater-, film- en televisieproducties; Ontkoppelde Hitte, Wat Schuift 'T, Het 14e Kippetje, All Stars De Serie, Willem Wever, Toscane, De Co-assistent, Sinterklaasjournaal, All Stars De Film, The Road To El Dorado, Mariken, Monsters & Co., Stuart Little 2, Loenatik: De Movie, Barnyard en Asterix En De Olympische Spelen.

Milla Jovovich

Internationaal
Is nu 43 jaar...
Jarig: 17 december 2019

voor 44e verjaardag
Milla Jovovich, geboren als Milica Natasha Jovović te Kiev, is een Amerikaans actrice, supermodel, muzikante en geboren in de Oekraïne. Milla Jovovich is de dochter van de Servische dokter Bogdan Jovović en de Russische actrice Galina Loginova. Toen Milla 11 was, werd ze opgemerkt door een fotograaf, waardoor ze op de cover van het Italiaanse modeblad Lei verscheen. Hierna groeide Milla Jovovich uit tot model en kreeg ze haar eerste filmrol in 1988 in de romantische thriller Two Moon Junction en kreeg ze vervolgens de hoofdrol in de film Return To The Blue Lagoon. Milla Jovovich spreekt vloeiend Servisch, Russisch, Frans en Engels. Milla Jovovich speelde o.a. in Two Moon Junction, Return To The Blue Lagoon, Chaplin, Dazed And Confused, The Fifth Element, Messenger: The Story Of Joan Of Arc, The Claim, The Million Dollar Hotel, Zoolander, Resident Evil, Dummy, Resident Evil Apocalypse, Ultraviolet, .45, Resident Evil Extinction, A Perfect Getaway, The Fourth Kind en Resident Evil Afterlife.

Giovanni Ribisi

Internationaal
Is nu 44 jaar...
Jarig: 17 december 2019

voor 45e verjaardag
Giovanni Ribisi of ook wel Vonni genoemd, geboren als Antonio Giovanni Ribisi te Los Angeles, is een Amerikaans-Italiaanse acteur. Giovanni Ribisi is de tweelingbroer van actrice Marissa Ribisi. Giovanni Ribisi speelde in vele films, maar duikt ook geregeld op in televisieseries, zoals Still The Beaver, The Wonder Years, X-Files, Friends, My Name Is Earl en hij had de hoofdrol in de videoclip Crystal Ball van de Britse band Keane. Enkele films van Giovanni Ribisi zijn The Outpost, The Grave, That Thing You Do!, SubUrbia, Lost Highway, First Love Last Rites, The Postman, Scotch And Milk, Some Girl, Phoenix, Saving Private Ryan, The Other Sister, The Mod Squad, All The Rage, The Virgin Suicides, Pussykat, Gone In 60 Seconds, The Gift, Boiler Room, According To Spencer, Heaven, Masked And Anonymous, Basic, I Love Your Work, Cold Mountain, Lost In Translation, Love's Brother, Flight Of The Phoenix, Sky Captain And The World Of Tomorrow, The Big White, Lightfield's Home Videos, 10th & Wolf, The Dog Problem, The Dead Girl, Perfect Stranger, Gardener Of Eden, Espíritu Del Bosque, Public Enemies en Avatar.

Ray Liotta

Internationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 18 december 2019

voor 65e verjaardag
Ray Liotta, geboren als Raymond Liotta te Newark, is een Amerikaans acteur. Ray Liotta werd meerdere keren genomineerd voor grote filmprijzen, zoals de Golden Globe en Emmy Award. Na zijn High School periode volgde hij acteerlessen aan de Universiteit van Miami. Eén van zijn eerste rollen was in de televisieserie Another World en zijn eerste filmrol was in The Lonely Lady. Enkele andere producties waaraan Ray Liotta meewerkte zijn Something Wild, Field Of Dreams, Goodfellas, Article 99, No Escape, Corrina Corrina, Operation Dumbo Drop, Unforgettable, Turbulence, Cop Land, Muppets From Space, Hannibal, Heartbreakers, Blow, Narc, John Q, Ticker, Identity, Revolver, Smokin' Aces, In The Name Of The King: A Dungeon Siege Tale, Wild Hogs, Battle In Seattle, Bee Movie, Hero Wanted, Chasing 3000, Powder Blue, Crossing Over en Observe And Report.

Keith Richards

Internationaal
Is nu 75 jaar...
Jarig: 18 december 2019

voor 76e verjaardag
Keith Richards, geboren als Keith Richards te Dartford, is een Engelse gitarist, songwriter, zanger, producer en stichtend lid van de Engelse rockband The Rolling Stones - een band die al bestaat sinds 1962. Al in 1951 op de lagere school raakte Keith Richards bevriend met Mick Jagger, maar ze verloren elkaar uit het oog na een andere schoolkeuze. In 1959 werd Keith Richards vanwege wangedrag van school gestuurd en ging hij naar de Sidcup Art School (kunstacedemie). Via via ontmoette hij Jagger weer en uiteindelijk werd de band The Rolling Stones gevormd. Keith Richards is vooral bekend door zijn innovatieve gitaarspel en zijn gitaargeluid vormt daarom ook een groot deel van de The Stones sound. Enkele hits van Keith Richards en zijn Rolling Stones zijn It's All Over Now, Paint It Black, I Can't Get No Satisfaction, We Love You / Dandelion, Brown Sugar, Angie, Like A Rolling Stone, Sympathy For The Devil, Ruby Tuesday, Highwire, Miss You, Start Me Up, Harlem Shuffle, Mixed Emotions, Jumpin' Jack Flash, Honky Tonk Women, Time Is On My Side, The Last Time, Heart Of Stone en Plundered My Soul. Ludiek: Johnny Depp heeft zijn personage van Jack Sparrow voor The Pirates Of The Caribbean films gebaseerd op Keith.

Casper Van Dien

Internationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 18 december 2019

voor 51e verjaardag
Casper Van Dien, geboren als Casper Robert Van Dien te Ridgefield (New Jersey), is een Amerikaans acteur. De voorouders van Casper Van Dien waren Nederlanders die zich vestigden in de omgeving van New York, maar Casper is ook nog van Zweeds, Frans, Engels en Amerikaans Indiaanse afkomst. Casper Van Dien speelde vanaf 1990 kleinere rollen in een aantal films en televisieseries, zoals Beverly Hills 90210, Dr. Quinn Medicine Woman en Married A Princess. Bij het grote publiek werd hij echter bekend als Johnny Rico in Paul Verhoeven's Starship Troopers uit 1997. Hierna speelde Casper Van Dien in diverse tv-series en films, zoals Tarzan And The Lost City, Shark Attack, Thrill Seekers, Sleepy Hollow, The Collectors, The Omega Code, The Tracker, The Vector File, Big Spender, Skeleton Man, Dracula 3000, Maiden Voyage, The Curse of King Tut's Tomb en Starship Troopers 3: Marauder.

Richard Hammond

Internationaal
Is nu 49 jaar...
Jarig: 19 december 2019

voor 50e verjaardag
Richard Hammond, geboren als Richard Mark Hammond te Birmingham, is een Engelse televisiepresentator. Richard Hammond is bekend van vele televisieprogramma's waaronder het populair-wetenschappelijk programma Brainiac en het autoprogramma Top Gear. Aan zijn wagenpark is te zien hoe gek Hammond is op auto's, hij bezit de auto's; Land Rover, Porsches 911, Porsche 928, Dodge Charger, Morgan Aeromax, Morgan Roadster, zelfgebouwde Kitcars etc. In 2005 werd Richard Hammond uitgeroepen na een enquête van Heat magazine tot Meest Begeerde Prettig Gestoorde Celebrity. Eveneens stond hij in 2005 op nummer 1 in de Top 10 van Britse Televisietalenten. Enkele programma's waaraan Richard Hammond meewerkte zijn Top Gear, Brainiac: Science Abuse, Time Commanders, Crufts, Should I Worry About...?, The Gunpowder Plot: Exploding The Legend, Inside Britains Fattest Man, Richard Hammond's 5 O'Clock Show, Petrolheads, School's Out, Richard Hammond's Would You Believe It?, Richard Hammond And The Holy Grail, Richard Hammond's Engineering Connections, Total Wipeout en Richard Hammond's Blast Lab.

Édith Piaf

Internationaal
Is nu 103 jaar...
Jarig: 19 december 2019

voor 104e verjaardag
Édith Piaf, geboren als Édith Giovanna Gassion te Parijs en overleden te Plascassier op 10 oktober 1963 (officieel; Parijs 11 okt.'63), was een Franse chansonnière. Als Édith Piaf kreeg ze grote bekendheid. Piaf betekent in het Frans 'mus' en ze werd ook wel het meisje mus genoemd: La môme Piaf. Édith Piaf zong chansons, waarvan de bekendste zijn: La Vie En Rose, Non Je Ne Regrette Rien en Milord. Vandaag de dag wordt Édith Piaf nog altijd herinnerd en gerespecteerd als één van de grootste zangeressen die Frankrijk ooit heeft gehad. Haar leven had verschillende kanten: roem en bekendheid, en dit in scherp contrast met haar droevig persoonlijk leven. Édith Piaf werd als dochter van een Berberse kroegzangeres en een acrobaat geboren, maar zij werd door haar grootmoeder, die in Normandië een bordeel runde, opgevoed. Haar debuut als zangeres maakte Piaf rond haar 15e jaar, toen zij voor het eerst optrad als straatzangeres. De eigenaar van het Parijse theater Cirque Médrano ontdekte haar toen zij 20 jaar oud was. In 1936 trad zij voor het eerst op in dat theater, waarna haar roem in vooral Europa groeide. Tot vlak voor haar dood, gaf Édith Piaf in het Parijse Olympia nog haar meest gedenkwaardige concerten.

Lucy Liu

Internationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 02 december 2019

voor 51e verjaardag
Lucy Liu, geboren als Lucy Alexis Liu te New York City, is een Chinees-Amerikaanse actrice. Lucy Liu kreeg reeds meerdere filmprijzen en -nominaties, zoals de Saturn Award en Emmy Award. De ouders van Lucy Liu waren migranten uit Taiwan. Na een reeks eenmalige gastrolletjes in televisieseries als Beverly Hills, 90210, L.A. Law, Home Improvement en The X Files, ER, Joey, Dirty Sexy Money, brak Lucy Liu in 1998 door dankzij een vaste rol in Ally McBeal. Vanaf dat moment werd het aanbod aan filmrollen groter voor Lucy Liu en de rollen zelf omvangrijker; Ban Wo Zong Heng, Protozoa, Bang, Flypaper, Gridlock'd, City Of Industry, Love Kills, Payback, True Crime, Molly, The Mating Habits Of The Earthbound Human, Play It To The Bone, Shanghai Noon, Charlie's Angels, Hotel, Ballistic: Ecks vs. Sever, Cypher, Chicago, Charlie's Angels: Full Throttle, Kill Bill, 3 Needles, Domino, Lucky Number Slevin, Code Name: The Cleaner, Rise: Blood Hunter, Watching The Detectives, Kung Fu Panda, The Year Of Getting To Know Us en Tinker Bell.

Huub Stapel

Nationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 02 december 2019

voor 65e verjaardag
Huub Stapel, geboren als Hubertus Wijnandus Jozef Marie Stapel te Tegelen, is een Nederlandse programmamaker en voornamelijk acteur voor film, tv en theater. Huub Stapel is vooral bekend van de films De Lift (1983), Flodder (1986) en Amsterdamned (1988) van Dick Maas. Voordat Huub Stapel acteur werd, gaf hij dramales aan 4 HAVO. De eerste films van Huub Stapel waren Het Meisje Met Het Rode Haar en Van De Koele Meren Des Doods, voordat hij doorbrak met zijn hoofdrol in de horrorfilm De Lift. Huub Stapel was ook te zien in Duitse Krimi's als Tatort en SOKO Kitzbühel. Stapel presenteerde als autoliefhebber de televisieprogramma's Stapel Op Auto's en Stapel In De States en werkte ook mee aan programma's Windkracht 10, Oberon, Stapel Op Werk, De Vloer Op En Het Gesprek. Hij was naast Ellen ten Damme te zien in commercials voor Zwitserleven. Huub Stapel werkte o.a. mee aan de film- en theaterproducties Willem Van Oranje, De Lift, Op Hoop Van Zegen, Flodder, Amsterdamned, De Onfatsoenlijke Vrouw, Oh Boy!, Flodder In Amerika, Walhalla, De Zeemeerman, Rent A Friend, Oh Oh Den Haag, Loenatik, Van God Los, De Dominee, Johan, SEXtet, Alles Is Liefde, Terug Naar De Kust, Iep!, Sint, Vrije, Moordspel, Mephisto, Art en De Kus.

Hella van der Wijst

Nationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 02 december 2019

voor 55e verjaardag
Hella van der Wijst, geboren te Veghel, is een Nederlands televisiepresentatrice en schrijfster. Hella van der Wijst studeerde af aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg, waarna ze kort Geschiedenis studeerde. Voordat ze bij de KRO vaste verslaggever werd bij Kruispunt-tv werkte Hella van der Wijs als radioverslaggeefster bij diverse omroepen, was ze eindredacteur van een regionaal weekblad, zat ze in redacties van diverse tv-programma's en maakte ze diverse tv-series als regisseur of eindredacteur. Zo regisseerde ze in 2006 nog het programma Dochters + Moeders van de KRO en maakte ze in 2009 het programma De Wereld Op Zijn Kop over "nieuwe Nederlanders". Voor de KRO-televisie presenteerde Hella van der Wijst sinds 2003 het tv-programma KRO De Wandeling, waarin zij al wandelend bekende en onbekende Nederlanders interviewt. Sinds 2005 maakte Hella van der Wijst ook jaarlijks het programma Het Gevoel Van De Vierdaagse waarbij ze lopers tijdens de Nijmeegse Vierdaagse letterlijk volgt en interviewt. Hella van der Wijst schreef ook columns in het tv-blad KRO Magazine en ze publiceerde haar eerste boek Hella's Voetsporen in 2006.

Kiefer Sutherland

Internationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 21 december 2019

voor 53e verjaardag
Kiefer Sutherland, geboren in Londen als Kiefer William Frederick Dempsey George Rufus Sutherland, is een Brits-Canadees acteur, zoon van de succesvolle Canadese acteurs Donald Sutherland en Shirley Douglas en tweelingbroer van Rachel Sutherland. Volgens Kiefer Sutherland wist hij pas op zijn 18e dat zijn vader een acteur is en in 1983 speelde Kiefer voor het eerst in een film. Sinds 2001 speelde Kiefer Sutherland de geheime-agent Jack Bauer in de uiterst succesvolle televisieserie 24. Voor zijn rol Jack Bauer in 24 won hij een Golden Globe en Emmy Awards. Kiefer Sutherland speelde o.a. mee in Max Dugan Returns, The Bad Boy, At Close Range, The Lost Boys, Crazy Moon, The Killing Time, Young Guns, 1969, Renegades, Flashback, Chicago Joe And The Showgirl, Young Guns 2, Flatliners, The Nutcracker Prince, Twin Peaks: Fire Walk With Me, A Few Good Men, The Vanishing, The Three Musketeers, The Cowboy Way, Freeway, Eye For An Eye, A Time To Kill, Dark City, A Soldier's Sweetheart, Break Up, Ground Countrol, Watership Down, Beat, Woman Wanted, Picking Up The Pieces, Cowboy Up, Dead Heat, Behind The Red Door, Phone Booth, Taking Lives, River Queen, The Wild, The Sentinel, Mirrors, 24: Redemption en de 24 serie.

Hans Kraay jr.

Nationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 22 december 2019

voor 60e verjaardag
Hans Kraay jr., geboren te Utrecht, is een Nederlands televisiepresentator, voormalig voetballer en trainer. Als voetballer speelde Hans Kraay jr. o.a. voor AZ, Excelsior, Haarlem, NAC, Brighton FC, RKC, Helmond Sport, Eindhoven, De Graafschap, SVV/Dordrecht'90, Telstar, FC Den Bosch en FCN Sint-Niklaas. Hans Kraay jr. stond bekend als een bikkelharde verdediger die tackles niet schuwde. Sinds 1992 presenteert Hans Kraay jr. zowel sport- als amusementsprogramma's en is hij voetbalcommentator en -analyticus. Hij heeft FC Lienden getraind en successen mee behaald. Voornamelijk bij SBS 6 heeft Hans Kraay jr. aan vele programma's meegewerkt, maar ook bij RTL, zoals Langs de Lijn, It's My Life, Ken Dit?, Lachen Om Home Video's, verslaggeving interlands en interviews met spelers van het Nederlands elftal, Domino Day en Voetbal International.

Bill van Dijk

Nationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 22 december 2019

voor 72e verjaardag
Bill van Dijk, geboren als Willem Edsger van Dijk te Rotterdam, is een Nederlands zanger, acteur en musicalster. Bill van Dijk is vooral bekend van zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival 1982 met Jij En Ik en zijn hoofdrol in de musical Cyrano in 1992/93. Bill van Dijk was tevens enkele jaren de vaste zanger van het volkslied voorafgaande aan wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal. Bill van Dijk volgde zijn opleiding aan de Theaterschool in Amsterdam en aan de gerenommeerde Guildhall School of Music and Drama in Londen. Meteen na zijn afstuderen stond Bill van Dijk aan de wieg van de Nederlandse musical en werd hij aangenomen bij een internationale productie van de cult-musical Hair, waarna hij ook nog o.a. speelde in musicals als Godspell, Dear Fox, Ik Jan Cremer, Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat, Miss Saigon, Little Shop Of Horrors, De Palingvissers, Pinokkio, Evita, Les Misérables en De Musical Cyrano die hij ca. 450 keer vertolkte. Ook speelde Bill van Dijk in diverse tv-series en films als Blue Movie, Lieve Jongens, Gerard Reve, Hoge Hakken Echte Liefde, Sesamstraat, Van Speyk, Spijkerhoek, Goede Tijden Slechte Tijden, De Aristokatten, Robin Hood, Frank En Frey, All Stars etc.

Carla Bruni

Internationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 23 december 2019

voor 52e verjaardag
Carla Bruni, geboren als Carla Gilberta Bruni Tedeschi, is een Italiaans-Frans model en singer-songwriter. Na haar huwelijk, begin 2008, met de Franse president Nicolas Sarkozy werd Carla Bruni de first lady van Frankrijk. Als 19-jarige begon ze een carrière als model en op 20-jarige leeftijd was zij al één van de meest succesvolle modellen op de catwalk met een jaarinkomen van 7,5 miljoen dollar. In deze jaren werd Carla Bruni beroemd door affaires met beroemdheden als Mick Jagger, Eric Clapton, Donald Trump en Kevin Costner. In 1998 verliet Carla Bruni de modewereld en stortte zich op het schrijven en zingen van chansons, speelde ze ook in films, maar ze werd pas echt wereldberoemd door haar huwelijk met president Sarkozy van Frankrijk. Oktober 2011 kreeg Carla Bruni haar eerste kindje van Nicolas Sarkozy, een dochter.

Jan Rot

Nationaal
Is nu 61 jaar...
Jarig: 25 december 2019

voor 62e verjaardag
Jan Rot, geboren op Makassar Indonesië, is een Nederlands zanger, componist, tekstdichter en vertaler / hertaler. In 1978 begint Jan Rot zijn muzikale carrière als zanger, frontman en liedjesschrijver van zijn bands Streetbeats en Ratata, maar in 1982 besluit hij solo verder te gaan. In 1990 vindt Jan Rot de liedjesschrijver zichzelf opnieuw uit door van het Engels over te stappen op de Nederlandse taal; vele artiesten zetten zijn liedjes op hun repertoire. Zijn activiteiten worden vervolgens steeds veelzijdiger. Als columnist bij Avenue en Nieuwe Revu, als televisiepresentator maar vooral ook in diverse theaterprogramma's waarin hij liedjes, poëzie en bekentenis-cabaret in een eigen vorm giet. Sinds 2000 noemt Jan Rot zich zanger en vertaler van meesterwerken; zoals vertalingen van wereldhits en musicals. In 2007 werd Jan Rot koninklijk onderscheiden; Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Martin Gaus

Nationaal
Is nu 74 jaar...
Jarig: 25 december 2019

voor 75e verjaardag
Martin Gaus, geboren te Schiedam, is een Nederlandse tv-presentator. Martin Gaus is in Nederland voornamelijk bekend vanwege zijn dierenprogramma's op tv. Martin Gaus was een getalenteerd honkballer en speelde in het Nederlands honkbalteam waarvoor hij tijdens de Europese kampioenschappen van 1962 uitkwam in twee wedstrijden. Na een carrière als directeur van een staalfabriek, begon Martin Gaus in 1974 zijn Dierenhotel in Lelystad, waarmee hij van zijn hobby zijn beroep maakte. Martin Gaus startte een hondenschool en de publiciteit daaromheen bracht hem landelijke bekendheid. De TROS zag wat in zijn concept "Dierenmanieren", dat voor het eerst in 1981 op de Nederlandse televisie te zien was. Martin Gaus heeft meerdere boeken en tijdschriften uitgebracht en werkte ook mee aan programma's en producties, zoals De Natte Neuzen Show en De Wereld van K3. Het stemgeluid van Martin Gaus en zijn enthousiast vertellen over het gedrag van dieren c.q. honden, triggert vele programmamakers als Edwin Evers, Gerard Ekdom en Jochem Myjer om hem te immiteren.

Annie Lennox

Internationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 25 december 2019

voor 65e verjaardag
Annie Lennox, geboren als Ann Lennox te Aberdeen, is een Schotse zangeres. Annie Lennox bezocht als kind een school voor hoogbegaafden. Daarnaast studeerde ze fluit aan de Royal Academy of Music in Londen. Annie Lennox werd vooral bekend als zangeres van de Eurythmics (daarvoor zong ze bij The Tourists, ook...) samen met gitarist Dave Stewart. Maar Annie Lennox had solo ook succes; Put A Little Love In Your Heart met Al Green, Why, Little Bird, Precious, Walking On Broken Glass, Cold, No More I Love You's en A Whiter Shade Of Pale. Annie Lennox scoorde met de Eurythmics o.a. de hits Sweet Dreams, Love Is A Stranger, Who's That Girl, Right By Your Side, Sexcrime, Would I Lie To You, There Must Be An Angel met Stevie Wonder, Sisters Are Doin' It For Themselves met Aretha Franklin, It's Alright, When Tomorrow Comes, The Miracle Of Love, Revival en King And Queen Of America. In 2003 won Annie Lennox een Oscar voor beste filmlied met Into The West uit de film The Lord Of The Rings: The Return Of The King. Tevens won ze een Grammy, ontving een eredoctoraat van de Schotse Academie voor Muziek en Drama, en ze werd uitgeroepen tot 1 van de 100 beste vocalisten aller tijden door het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone.

Jack van Gelder

Nationaal
Is nu 68 jaar...
Jarig: 27 december 2019

voor 69e verjaardag
Jack van Gelder, geboren te Amsterdam, is een Nederlands sportverslaggever op radio en tv én televisiepresentator. Jack van Gelder is bekend om zijn enthousiaste manier van commentaar geven tijdens voetbalwedstrijden. Jack van Gelder volgde HBS-a aan het Spinozalyceum, waarna hij in 1972 in dienst van de Tros kwam en vervolgens 1976 in dienst trad bij de NOS als sportverslaggever. Jack van Gelder heeft meegewerkt aan de programma's Studio Sport, Te Land Ter Zee En In De Lucht, Spel Zonder Grenzen, Dat Zeg Ik Niet, Sweethearts, Kinderen Voor Kinderen 29, op de radio bij NOS Langs De Lijn, Sport In Beeld, Triviant, Play Like A Champion, NOS Studio Sportzomer en Studio Voetbal. Jack van Gelder heeft ook gespeeld in de musicals Mamma Mia! en Les Miserables.

Khalid Boulahrouz

Nationaal
Is nu 37 jaar...
Jarig: 28 december 2019

voor 38e verjaardag
Khalid Boulahrouz, geboren te Maassluis, is een Nederlandse professionele voetballer van Marokkaanse afkomst. Khalid Boulahrouz speelt voornamelijk centraal en rechts in de verdediging. Khalid Boulahrouz speelde in zijn jeugd bij achtereenvolgens Excelsior Maassluis, DSOV, Ajax, Haarlem en AZ. In het seizoen 2001/2002 maakte hij op 9 maart 2002 zijn prof-debuut bij RKC Waalwijk. Khalid Boulahrouz speelde daarna o.a. voor Hamburger SV, Chelsea, Sevilla, VFB Stuttgart en het Nederlands elftal. International Khalid Boulahrouz speelde reeds meer dan 30 interlands voor Nederland.

Sienna Miller

Internationaal
Is nu 37 jaar...
Jarig: 28 december 2019

voor 38e verjaardag
Sienna Miller, geboren als Sienna Rose Miller te New York, is een Britse actrice en model en verhuisd als kind naar Engeland. Voordat Sienna Miller begon aan haar filmcarrière, was ze actief als model. Na haar verschijning op het Glastonbury Festival in 2004 werd ze steeds gewilder door modespecialisten. In 2006 poseerde Sienna Miller topless, terwijl ze een sigaret rookte voor het tijdschrift Vanity Fair. In 2001 acteerde Sienna Miller voor het eerst in een televisieserie, waarna nog meerdere series en films zouden volgen; South Kensington, High Speed, The Ride, Bedtime, Keen Eddie, Layer Cake, Alfie (waar ze op de set haar man/ex Jude Law leerde kennen), Casanova, Factory Girl, Interview, Camille, Stardust, The Mysteries Of Pittsburgh, Kis Vuk, The Edge Of Love, Hippie Hippie Shake en G.I. Joe: The Rise Of Cobra.

Barry Atsma

Nationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 29 december 2019

voor 47e verjaardag
Barry Atsma, geboren te Bromley (Engeland), is een Nederlands acteur. Barry Atsma bracht zijn jeugd door in Engeland, Griekenland, Brazilië en Nederland. Hij studeerde aanvankelijk rechten, maar stapte over naar de Toneelschool in Utrecht, waar hij in 1996 afstudeerde. Bij het grote publiek werd Barry Atsma bekend door zijn rollen in de televisieseries Goede Tijden, Slechte Tijden, Rozengeur & Wodka Lime en Voetbalvrouwen. In 2009 speelde Barry Atsma de rol van Stijn in Komt Een Vrouw Bij De Dokter, een uiterst succesvolle verfilming van de gelijknamige bestseller van Kluun. Enkele andere producties waaraan Barry Atsma meewerkte zijn Goede Tijden Slechte Tijden, Baantjer, Ben Zo Terug, Rozengeur & Wodka Lime, Waltz, Fok Jou!, Voetbalvrouwen, Willemspark, Gooische Vrouwen, De Prins En Het Meisje, De Passievrucht, Lepel, Ik Omhels Je Met 1000 Armen, Nachtrit, Hotel Paradijs, Morrison Krijgt Een Zusje, Amsterdam, De Storm, Nagelaten, Komt Een Vrouw Bij De Dokter, Zwart Water en Loft.

Jude Law

Internationaal
Is nu 46 jaar...
Jarig: 29 december 2019

voor 47e verjaardag
Jude Law, geboren als David Jude Heyworth Law te Londen, is een Engels filmacteur. Jude Law heeft reeds vele prijzen en nominaties op zak als de Academy Award / Oscar en BAFTA Awards voor The Talented Mr. Ripley en Cold Mountain. Enkele producties waaraan Jude Law meewerkte zijn The Crane, Shopping, Bent, Wilde, Gattaca, Midnight In The Garden Of Good And Evil, Final Cut, eXistenZ, The Talented Mr. Ripley, Enemy At The Gates, Artificial Intelligence: A.I., Road To Perdition, Cold Mountain, Sky Captain And The World Of Tomorrow, Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events, Closer, The Aviator, Alfie, The Holiday, My Blueberry Nights, Sleuth, Rage, The Imaginarium Of Doctor Parnassus, Sherlock Holmes en Repo Men.

Ted Danson

Internationaal
Is nu 71 jaar...
Jarig: 29 december 2019

voor 72e verjaardag
Ted Danson, geboren als Edward Bridge Danson III te San Diego (Californië), is een Amerikaanse acteur. Ted Danson werd het meest bekend door zijn rollen als Sam Malone in Cheers en dokter John Becker in Becker. In 1961 werd hij naar de Kent School in Connecticut gestuurd waar hij een basketbalster werd, maar op de Stanford-universiteit raakte hij echter geïnteresseerd in acteren. Ted Danson trouwde meerdere malen, waaronder met actrice Mary Steenburgen, en hij had ook een affaire met actrice Whoopi Goldberg tijdens een ander huwelijk. Ted Danson begon zijn televisiecarrière in de soapserie Somerset. Zijn grote doorbraak kwam er in 1982 toen Ted Danson als barkeeper Sam Malone een hoofdrol speelde in Cheers. Daarna speelde hij ook nog in Frasier, Becker, Something About Amelia, Ink, Gulliver's Travels (met Mary Steenburgen), Help Me Help You, Damages, Bored To Death en Curb Your Enthousiasm. Ted Danson heeft ook in vele films gespeeld, waaronder Three Men And A Baby, Three Men And A Little Lady, The Onion Field, Body Heat, Just Between Friends, A Fine Mess, Made In America (met Whoopi), Getting Even With Dad en Saving Private Ryan.

Patricia Clarkson

Internationaal
Is nu 59 jaar...
Jarig: 29 december 2019

voor 60e verjaardag
Patricia Clarkson, geboren als Patricia Davies Clarkson te New Orleans, is een Amerikaanse actrice. Patricia Clarkson studeerde drama aan Fordham University, waar ze succesvol afstudeerde. In 1987 maakte Patricia Clarkson haar filmdebuut in The Untouchables van regisseur Brian De Palma. Voor haar rol van "Tante Sarah" in de televisieserie Six Feet Under werd ze beloond met twee Emmy Awards, en ze speelde ook nog in series als Alex Haley's Queen en Frasier. Patricia Clarkson speelde in films als The Untouchables, The Dead Pool, The Old Man And The Sea, Jumanji, Playing By Heart, High Art, The Green Mile, Simply Irresistible, The Pledge, Far From Heaven, Welcome To Collinwood, Carrie, Dogville, The Station Agent, All the Real Girls, Pieces Of April, Miracle, Good Night And Good Luck, All The King's Men, Marriage, No Reservations en Blind Date.

Marianne Faithfull

Internationaal
Is nu 72 jaar...
Jarig: 29 december 2019

voor 73e verjaardag
Marianne Faithfull, geboren te Hampstead (Londen), is een Britse actrice en zangeres, die ontdekt is door de Rolling Stones. Marianne Faithfull begon haar carrière in 1964 met het nummer As Tears Go By (geschreven door Mick Jagger en Keith Richards). In Nederland scoorde Marianne Faithfull in die tijd (1965) met Summer Nights. Al snel had ze een relatie met Mick Jagger. Nadat deze relatie uitging, stopte Marianne Faithfull tijdelijk met de muziek om van haar drugsverslaving af te komen. In 1979 kwam Marianne Faithfull terug met het album Broken English, met daarop haar tweede en in Nederland grootste hit The ballad Of Lucy Jordan, opgevolgd door de single Sweetheart. Ze was ook te horen op de song The Memory Remains van Metallica. Marianne Faithfull timmert de laatste jaren ook steeds meer en meer aan de weg als actrice met rollen in Juke Box Jury, Made In U.S.A., Hamlet, W. Somerset Maugham, Ghost Story, When Pigs Fly, Moondance, Paris Je T'aime, Marie Antoinette, Irina Palm, FM, Evil Calls, Faces In The Crowd, Belle Du Seigneur en Wave.

Julianne Moore

Internationaal
Is nu 58 jaar...
Jarig: 03 december 2019

voor 59e verjaardag
Julianne Moore, geboren als Julie Anne Smith te Fayetteville (North Carolina), is een Amerikaanse actrice. Julianne Moore kreeg meerdere Oscar-nominaties toegekend en won vele prijzen, zoals de Zilveren Beer, Golden Globe en Satellite Award. Julianne Moore haar eerste aanzienlijke rol was in de soap As The World Turns, waarin ze van 1985 tot 1988 de zussen Frannie én Sabrina Hughes speelde. Sinds 1988 bouwt Julianne Moore aan een carrière als filmactrice. Julianne Moore wisselt daarin grootschalige projecten af met meer culturele films; Slaughterhouse 2, Tales From The Darkside, The Hand That Rocks The Cradle, Body Of Evidence, Benny & Joon, The Fugitive, Short Cuts, Safe, Nine Months, Assassins, The Lost World: Jurassic Park, Boogie Nights, The Big Lebowski, Psycho, Cookie's Fortune, The End Of The Affair, Magnolia, Hannibal, Evolution, The Shipping News, Far From Heaven, The Hours, Laws Of Attraction, The Forgotten, Freedomland, Children Of Men, Next, Savage Grace, I'm Not There, Eagle Eye, Blindness, The Private Lives Of Pippa Lee, A Single Man en Chloe.

Han Oldigs

Nationaal
Is nu 60 jaar...
Jarig: 03 december 2019

voor 61e verjaardag
Han Oldigs, geboren als Johan Coenraad Lourens Oldigs te Amsterdam, is een Nederlands zanger en acteur. Han Oldigs was tijdens zijn middelbare schooltijd zanger in verschillende bandjes, waarna hij ook het theatervak in ging. Han Oldigs speelde in verscheidene theaterstukken en daarnaast speelde hij meer dan 100 film- en televisierollen, en deed hij nasynchronisatie voor films en zat hij ook in commercials voor onder meer de Belastingdienst, UPC en Telfort. Han Oldigs speelde in o.a. de tv-series, films en musicals; Wilde Harten, Pleidooi, Coverstory, De Legende Van De Bokkerijders, Flodder, Zwarte Sneeuw, 12 Steden 13 Ongelukken, Unit 13, Hij & Julia, De Fan, Met Grote Blijdschap, Spangen, Russen, Kees & Co, Luifel & Luifel, Ernstige Delicten, Missie Warmoesstraat, Kinderen Geen Bezwaar, Gooische Vrouwen, Sprint!, Keyzer & De Boer Advocaten, Goede Tijden Slechten Tijden / GTST, Urinetown en The Full Monty.

Frans Bauer

Nationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 30 december 2019

voor 46e verjaardag
Frans Bauer is zanger van het levenslied en tv-presentator. Frans Bauer heeft grote hits gescoord en veelvuldig muziektempel Ahoy volgekregen. Eerste landelijke bekendheid kreeg Frans Bauer door het televisieprogramma "All You Need Is Love", waarbij 2 vrouwelijke fans het aan de stok kregen met elkaar, omdat ze graag een date wilden met de zanger. Frans Bauer is getrouwd met Mariska.

Mies Bouwman

Nationaal
Is nu 89 jaar...
Jarig: 31 december 2019

voor 90e verjaardag
Mies Bouwman, geboren als Maria Antoinette Bouwman te Amsterdam en overleden op 26 februari 2018 te Elst (Utrecht) op 88-jarige leeftijd, was een Nederlands televisiepresentatrice. Bij leven werd zij in Nederland beschouwd als een tv-icoon. Mies Bouwman was omroepster van de allereerste televisie-avond van de KRO op 16 oktober 1951. Ze was uitgekozen na een presentatietest voor de camera, waarvoor ze niet lukraak gevraagd was: ze was de dochter van de secretaris van de KRO. De spreekvaardigheid erfde Mies Bouwman van haar moeder - Altijd opgewekt en aimabel was ze op het scherm en ze opende vaak een programma door de kijkers aan te spreken met "Dag lieve mensen". Dit allereerste programma bestond uit een demonstratie pottenbakken en een dansje van doofstommen. Mies Bouwman presenteerde 25 jaar lang de intocht van Sinterklaas op de Nederlandse televisie, maar echt beroemd werd ze op 27 november 1962 door de eerste grote liefdadigheidsactie op de Nederlandse radio en televisie; Open Het Dorp. Mies Bouwman werkte o.a. voor de omroepen KRO, AVRO en VARA en enkele bekende programma's van haar zijn; Zo Is Het Toevallig Ook Nog Eens Een Keer, Mies En Scène, Eén Van De Acht, Telebingo, talkshow Mies, In De Hoofdrol en Kom Er Maar Eens Achter. In 1993 werd Mies Bouwman door Koningin Beatrix benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Jean-Marie Pfaff

Nationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 04 december 2019

voor 66e verjaardag
Jean-Marie Pfaff, geboren te Lebbeke, is een Belgisch voormalig voetbalkeeper en daarna vooral bekend van het tv-programma De Pfaffs. Jean-Marie is half Nederlands - zijn moeder is Nederlandse. Jean-Marie Pfaff was de doelman van de Belgische nationale voetbalploeg de Rode Duivels en was ook succesvol keeper bij o.a. de clubs KSK Beveren, Bayern München, Lierse SK en Trabzonspor. Jean-Marie Pfaff heeft/had een eigen realitysoap, De Pfaffs op VTM en tevens zijn eigen badlinnen-mode. Sommigen gebruiken de naar hem vernoemde uitdrukking "Pfaff-Duits". Na een wedstrijd met Bayern München waarin Jean-Marie Pfaff alweer een strafschop had gestopt werd hij geïnterviewd door de Duitse televisie. Pfaff deed zijn hele verhaal in een vreemde mix van Nederlands en Duits; "Ich habe in Belgien ook vele elfmeters gestopft".

Irene van de Laar

Nationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 04 december 2019

voor 51e verjaardag
Irene van de Laar, geboren als Irene Wilhelmina Maria van de Laar te Valkenswaard, is een Nederlands televisie-presentatrice en voormalig model. Irene van de Laar werd ontdekt bij een modellenwedstrijd georganiseerd door Linda de Mol. Ook werd ze Miss Universe Nederland 1994. Irene van de Laar vertegenwoordigde Nederland bij de Miss Universe Verkiezing 1994 in de hoofdstad van de Filipijnen, Manilla. In totaal heeft Irene van de Laar 10 jaar als model gewerkt. In 1995 debuteerde ze als presentatrice op de televisie bij SBS 6 en later werkte ze ook bij RTL. Irene van de Laar presenteert bij o.a. het programma Shownieuws van SBS6. Irene van de Laar kreeg in 2008 tijdens het gala van de Glamour Awards in Amsterdam een Glamour Award en kreeg zij de titel Glamourpersoonlijkheid van het Jaar vanwege haar carrière als presentatrice, model en actrice.

Tyra Banks

Internationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 04 december 2019

voor 46e verjaardag
Tyra Banks, geboren als Tyra Lynne Banks te Los Angeles, is/was een Amerikaans supermodel. Tyra Banks is één van de weinige supermodellen van Afrikaanse afkomst. Op de lagere school werd Tyra Banks vaak gepest omdat ze zo dun was en een "lelijk eendje". Tijdens haar studietijd kreeg ze haar eerste job als model bij Elite Model modellenbureau, nadat ze reeds meerdere keren was afgewezen bij andere bureaus. Tegenwoordig verdient ze miljoenen. Tyra Banks heeft o.a. geposeerd voor Chanel, Gentlemen's Quarterly, CoverGirl, Swatch, Pepsi, Nike, Tommy Hilfiger, Victoria's Secret, Ralph Lauren, Mcdonalds, Dolce & Gabbana, Vogue, Elle, ELLEgirl, L'Officiel en Sports Illustrated. Na 2000 breidden Tyra Banks interesses uit naar de televisiewereld. Ze werd de presentatrice, hoofdjuriste en uitvoerend producent van de UPN-show America's Next Top Model. Ook werkte ze aan een muzikale carrière. Vanaf 2005 presenteerde ze haar eigen talkshow; The Tyra Banks Show. Tyra Banks heeft ook rolletjes in enkele films gespeeld, zoals Inferno, Higher Learning, A Woman Like That, Love Stinks, Life-Size, Coyote Ugly, Halloween: Resurrection, Eight Crazy Nights, Mr. Woodcock en Hannah Montana: The Movie.

Marisa Tomei

Internationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 04 december 2019

voor 55e verjaardag
Marisa Tomei, geboren te Brooklyn, is een Amerikaans actrice van Italiaanse afkomst. Marisa Tomei is meerder malen genomineerd voor een Oscar / Academy Award en won het beeldje voor haar bijrol in de film My Cousin Vinny. Marisa Tomei startte haar acteercarrière op tv in de dagelijks soap As The World Turns, waarna Marisa Tomei een succesvolle carrière als filmactrice opbouwde in films als The Flamingo Kid, Oscar, Zandalee, My Cousin Vinny, Equinox, Chaplin, Untamed Heart, The Paper, The Perez Family, Four Rooms, Unhook The Stars, Welcome To Sarajevo, Slums Of Beverly Hills, Happy Accidents, The Watcher, What Women Want, In The Bedroom, Someone Like You, King Of The Jungle, Just A Kiss, The Guru, The Wild Thornberrys Movie, Anger Management, Game Over, Alfie, Loverboy, Marilyn Hotchkiss Ballroom Dancing & Charm School, Factotum, Danika, Grace Is Gone, Wild Hogs, Before The Devil Knows You're Dead, War Inc., The Wrestler en Amsterdam.

Jan Rietman

Nationaal
Is nu 66 jaar...
Jarig: 04 december 2019

voor 67e verjaardag
Jan Rietman, geboren te Doetinchem, is een Nederlands pianist en presentator van radio- en televisieprogramma's. Jan Rietman heeft gespeeld in diverse bandjes, waardoor hij samenwerkte met o.a. Herman Brood, Robert Long, Bonnie St. Claire, Anita Meyer, Luv, Hans Vermeulen, Specs Hildebrand, Adje van den Berg en hij speelde bijvoorbeeld de piano op het nummer Het Kleine Café Aan De Haven van Vader Abraham. Jan Rietman werd echter het meest bekend met zijn eigen Jan Rietman Band. In 1977 ging Jan Rietman aan de slag bij omroepvereniging NCRV, waarvoor hij het radioprogramma Los Vast ging presenteren. Binnen dit programma kreeg André van Duin een eigen programma: de Dik Voormekaar Show. Van 1978 tot en met 1990 werd het programma Los Vast uitgezonden vanaf locatie. Concertzaal Ahoy' raakte 15 keer uitverkocht en eind jaren tachtig kwamen 60.000 bezoekers naar de Rotterdamse Kuip. Met de Jan Rietman Band werd hij destijds veel gevraagd in verschillende televisieprogramma's. Tot op heden brengt Jan Rietman nog steeds muziek uit (waaronder in 1999 het album Heroes And Friends met tal van bekende Nederlandse artiesten) en werkt hij nog regelmatig mee aan radio- en tv-programma's, zoals Het Gevoel Van...

Inge Schrama

Nationaal
Is nu 33 jaar...
Jarig: 05 december 2019

voor 34e verjaardag
Inge Schrama, geboren te Heemstede, is een Nederlandse actrice. Inge Schrama werd vooral bekend door haar rol van Sjors Langeveld in de populaire soap Goede Tijden, Slechte Tijden. Inge Schrama speelt vanaf haar kindertijd toneel. Toch volgde ze nooit een toneelopleiding. Na het behalen van haar Mavo-diploma in 2003 stortte ze zich helemaal op het acteren. Voor haar komst bij Goede Tijden Slechte Tijden / GTST speelde Inge Schrama bij- en figurantenrollen in Dunya & Desie, Kees & Co, de televisieserie Costa! en in een korte film van de VPRO. In 2009 werd Inge Schrama uitgeroepen tot de meest Sexy Vegetariër door Stichting Wakker Dier.

Nabila Marhaben

Nationaal
Is nu 35 jaar...
Jarig: 05 december 2019

voor 36e verjaardag
Nabila Marhaben, geboren te Purmerend, is een Nederlands actrice en presentatrice van Marokkaanse afkomst en vooral bekend van de Marokkaanse sitcom Yak Hna Jiran. Nabila Marhaben deed mee aan het talentenprogramma Idols en aan de audities voor Top Of The Pops, waarbij ze in de latere rondes eindigde. In 2005 had ze een bijrol in de serie AlexFM. Op 9 juni 2006 werd Nabila Marhaben uitgeroepen tot Miss Marokko Nederland. Dit resulteerde ook in een benoeming tot ambassadrice van de Stichting Nederland Positief. In 2006 en 2007 presenteerde Nabila Marhaben het programma Kids Top 20 op de televisiezender Jetix. In 2007 speelde zij de hoofdrol (Raja) in de film Hitte/Harara, geregisseerd door Lodewijk Crijns. Vanaf 2010 heeft Nabila Marhaben een hoofdrol in de Marokkaanse sitcom Yak Hna Jiran.

Regina Romeijn

Nationaal
Is nu 42 jaar...
Jarig: 08 december 2019

voor 43e verjaardag
Regina Romeijn, geboren te Purmerend, is een Nederlandse presentatrice op tv en radio. Na haar vwo in Wageningen, heeft Regina Romeijn een tijdje als reisleidster in Frankrijk gewerkt, voordat ze bij de televisie ging werken. Regina Romeijn heeft o.a. gewerkt bij de zenders EO, NET 5, NCRV, AVRO, BNN en werkte mee aan programma's als Zij Gelooft Zij Niet, WeekendTripper, Peking Express VIP, Hartstocht, Wie Is De Mol?, Slag Om Pampus, Risicojongeren, Lekker Origineel, Expeditie Robinson , BNN Today op Radio 1 en Lekker! op Nederland 3.

Teri Hatcher

Internationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 08 december 2019

voor 55e verjaardag
Teri Hatcher, geboren als Teri Lynn Hatcher te Palo Alto (Californië), is een Amerikaans actrice. Teri Hatcher is vooral bekend geworden door haar rol in MacGyver en als Lois Lane in de televisieserie Lois & Clark: The New Adventures of Superman. In 1997 was Teri Hatcher de Bond girl in de James Bond film Tomorrow Never Dies. In 2005 won Teri Hatcher een Golden Globe voor Beste Actrice voor haar rol als Susan Mayer in de televisieserie Desperate Housewives. Teri Hatcher speelde o.a. in de tv- en filmproducties The Love Boat, Lois And Clark: The New Adventures Of Superman, MacGyver, Star Trek: The Next Generation, L.A. Law, Desperate Housewives, Quantum Leap, Frasier, Seinfeld, The Big Picture, Tango & Cash, The Brotherhood, The Cool Surface, Dead Girl, 2 Days In The Valley, Tomorrow Never Dies, Fever, Running Mates, Say Uncle, Spy Kids, Jane Doe, A Touch Of Fate, Momentum, Resurrecting The Champ en Coraline.

Kees Driehuis

Nationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: 08 december 2019

voor 68e verjaardag
Kees Driehuis, geboren te Amsterdam, is een Nederlands journalist en televisiepresentator. Kees Driehuis volgde een opleiding aan de School voor Journalistiek en hij komt in 1975 in vaste dienst bij VARA-radio. In januari 1989 begint zijn loopbaan bij de televisie als Kees Driehuis de kennisquiz Per Seconde Wijzer begint te presenteren. Kees Driehuis werkte mee aan vele radio- en tv-programma's zoals Dingen Van De Dag, De Wekkerradio, Het Radioweekblad, Sonja, De Kloof, Per Seconde Wijzer, De Kleine Wijzer, Impact, Zembla en NOVA.

Pia Dijkstra

Nationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 09 december 2019

voor 65e verjaardag
Pia Dijkstra, geboren als Pietje Aafke Dijkstra te Franeker, is een Nederlandse televisiemaakster, journaliste, presentatrice en politiek actief voor D66. Pia Dijkstra studeerde theologie en trad bij de IKON in dienst als voorlichtster, radiomedewerkster en regisseur van kerkdiensten. Daarna werkte Pia Dijkstra bij de Wereldomroep, Hier & Nu Radio van de NCRV, het NOS Journaal voor 12 jaar en bij de AVRO Hoe Bevalt Nederland, Tien Lastige Vragen, Studio 2, Vinger Aan De Pols en Eén Vandaag. Pia Dijkstra stond in 2010 op de 13e plaats van de D66 kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen en werd met 15.705 voorkeursstemmen verkozen, slechts 11 stemmen boven de drempel.

Andrew Makkinga

Nationaal
Is nu 36 jaar...
Jarig: 09 december 2019

voor 37e verjaardag
Andrew Makkinga, geboren te Kampala (Oeganda), is een presentator die vooral voor de VPRO werkt(e). De biologische vader van Andrew Makkinga was een politicus, maar toen hij 9 jaar oud was, werd hij geadopteerd door het gezin Makkinga in de provincie Groningen. Eerst werkte hij bij een lokale radiozender, maar later presenteerde hij op 3FM de hiphopshow 3VOOR12XL. Op TV presenteerde hij De Battle,daarin werden rap en debat gemengd. Andrew Makkinga zat ook in het panel van het VARA-televisieprogramma Het Lagerhuis. Andrew Makkinga werkte ook voor het digitale themakanaal Cultura van de NPS.

Sonja Barend

Nationaal
Is nu 79 jaar...
Jarig: 29 februari 2020

voor 80e verjaardag
Sonja Barend, geboren te Amsterdam, is een voormalig Nederlands televisiepresentatrice, die ook wel de Koningin van de Talkshow wordt genoemd. Meer dan 40 jaar was Sonja Barend op televisie te zien, maar eind 2006 hield ze op met het maken van televisie. Journalist Frits Barend is een volle achterneef van haar. In 1966 was Sonja Barend voor het eerst op tv te zien als omroepster bij de NTS. Nadien presenteerde zij programma's bij de zenders VARA en AVRO en werkte ze mee aan de tv-programma's Fenklup, Uit Bellevue, Dagje Ouder, Sterallures, Sonja 's Avonds, Een Leven In Beeld, Wie Van De Drie?, Sonja's Goed Nieuws Show, Sonja Op Maandag / Dinsdag / etc., Barend & Witteman, B&W en Sonja De Meester En De Leerling. Sonja Barend groeide uit tot Nederlands bekendste vrouwelijke presentator vanaf de jaren '70. In haar programma's speelden opinie en actualiteit een belangrijke rol. Ze ontving opinion leaders uit de politiek, kerk, samenleving en vele mensen uit de wereld van de cultuur. Tijdens de laatste aflevering van Sonja op 30 december 2006 ontving Sonja Barend de onderscheiding van Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten voor de Nederlandse televisie.

Ellen Pieters

Nationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 29 februari 2020

voor 56e verjaardag
Ellen Pieters, geboren te Purmerend, is een Nederlandse actrice en zangeres. Ellen Pieters studeerde af aan de Kleinkunstacademie Amsterdam. Ellen Pieters werd vooral bekend als cabaretière en zangeres in het radioprogramma Spijkers Met Koppen van de VARA. Ellen Pieters is bovendien bekend van televisieprogramma's als Het Klokhuis van de NPS, Ook Dat Nog van de KRO en Kopspijkers van de VARA. In zowel Spijkers Met Koppen als Kopspijkers doet ze verschillende typetjes na, o.m. Prinses Máxima en Rita Verdonk. In het seizoen 1999/2000 maakt Ellen Pieters haar eerste cabaretvoorstelling Primeur, onder regie van Tosca Niterink. Hierna speelde Ellen Pieters in theaterproducties en musicals als Klotewijven!, De Vagina Monologen, musical Merrily We Roll Along, De Gelukkige Mandarijn, Wat Zien Ik?!, Fit, Verplichte Figuren, Op Hoop Van Zegen etc. Voor diverse rollen kreeg ze een John Kraaijkamp Musical Award nominatie. Naast theater speelde Ellen Pieters ook in vele andere tv- en film-producties als Zeg 'Ns Aaa, Van Zon Op Zaterdag, maar ze blijft voornamelijk het bekendst door haar typetjes en sketches in vooral Spijkers Met Koppen / Kopspijkers.

Eric van Sauers

Nationaal
Is nu 55 jaar...
Jarig: 01 januari 2020

voor 56e verjaardag
Eric van Sauers, geboren te Utrecht en exacte geboortedatum onbekend, is een Nederlandse cabaretier, stand-upcomedian en acteur. Na afronding van de toneelschool sloot Eric van Sauers zich aan bij Comedytrain. In 1997 wint Eric van Sauers het Camerettenfestival, waarna in 1998 zijn eerste soloprogramma in première gaat. Eric van Sauers speelde in diverse films, zoals De Pijnbank, Lef, Baby Blue, Cool!, Flirt, Sextet: De Nationale Bedverhalen en Eric van Sauers werkte mee aan verscheidene televisie-programma's zoals Bureau Kruislaan, Sam Sam, Studio Op Stelten, Huisje Boompje Beestje, Medea, Koefnoen en Dit Was Het Nieuws.

Alex de Vries

Nationaal
Is nu 54 jaar...
Jarig: 01 januari 2020

voor 55e verjaardag
Alex de Vries, exacte geboortedatum onbekend, is een Nederlandse journalist en programmamaker op radio en TV. Alex de Vries studeerde rechten in Leiden. Alex de Vries begon zijn journalistieke loopbaan bij radio Amsterdam als verslaggever en presentator. Daarna verdiende hij zijn journalistieke sporen bij het dagblad De Telegraaf als eindredacteur, verslaggever financiën en economie en verslaggever Koninklijk Huis. Hij was voorzitter van de redactieraad van De Telegraaf en voorzitter van de vereniging van Royalty verslaggevers. Vanaf 2010 presenteert Alex de Vries samen met Petra Grijzen het ochtendprogramma Ochtendspits bij de nieuwe publieke omroep Wakker Nederland / Wakker NL / WNL op TV, waarmee ontbijttelevisie weer een prominente rol krijgt op de publieke zender. Alex de Vries werkte ook mee aan de programma's Blauw Bloed en Avondspits op radio en tv.

Petra Grijzen

Nationaal
Is nu 41 jaar...
Jarig: 01 januari 2020

voor 42e verjaardag
Petra Grijzen, exacte geboortedatum onbekend, is een Nederlandse journaliste en programmamaker op radio en TV. Petra Grijzen studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. In de periode dat zij als docent werkte met studenten psychologie leverde zij al haar diensten als redacteurverslaggever en presentator aan de lokale nieuwsdienst Amsterdam FM. Vanaf 2006 werkt ze full time bij BNR Nieuwsradio als redacteur en presentator van diverse programma’s. Regelmatig presenteerde zij het ochtend en avond nieuws van BNR. Vanaf 2010 presenteert Petra Grijzen samen met Alex de Vries het ochtendprogramma Ochtendspits bij de nieuwe publieke omroep Wakker Nederland / Wakker NL / WNL op TV, waarmee ontbijttelevisie weer een prominente rol krijgt op de publieke zender. Petra Grijzen werkte ook mee aan de programma's Extra Editie, De Hoeksteen en Avondspits op radio en tv.

Robert Kranenborg

Nationaal
Is nu 68 jaar...
Jarig: 01 januari 2020

voor 69e verjaardag
Robert Kranenborg is een Nederlandse kok. Exacte geboortedatum is onbekend. Robert Kranenborg startte zijn carrière bij restaurant De Witte (één Michelinster) in Amersfoort en werkte vervolgens in verscheidene etablishements die hij omhoog werkte met vaak 1 of meerdere Michelensterren, zoals bij restaurant La Rive in het Amstel Hotel Amsterdam of het Le Cirque in het Circustheater Scheveningen. Robert Kranenborg is tegenwoordig zelfstandig culinair adviseur en hij werkt geregeld mee aan televisie-programma's zoals het RTL-programma Topchef of Over De Kook.

Willie Wartaal

Nationaal
Is nu 37 jaar...
Jarig: 01 januari 2020

voor 38e verjaardag
Willie Wartaal of WiWa, geboren als Olliçio Locadia te Amsterdam en exacte geboortedatum onbekend, is een Nederlands-Antilliaanse rapper en ook werkzaam als televisiepresentator. Willie Wartaal werd bekend door de rap-formatie De Jeugd Van Tegenwoordig. In 2005 scoorde hij met De Jeugd Van Tegenwoordig de rap Watskeburt?! een dikke hit. Solo had Willie Wartaal ook enkele hits; Wat Wil Je Doen?, Dom Lomp & Famous, Konijntje, Watskeburt?!, Voorjekijkendoorlopen, Ho Ho Ho, Poes In De Playboy, Shenkie, Hollereer, Buma In Me Zak en Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard. Als presentator werkte Willie Wartaal of Olliçio Locadia mee aan o.a. The Box, BNN Wartaal, Get Smarter In A Week, Villa Life, Crazy 88 en Zwarte Cross.

Gummbah

Nationaal
Is nu 52 jaar...
Jarig: 01 januari 2020

voor 53e verjaardag
Gummbah, pseudoniem van Gertjan van Leeuwen, is geboren te Nieuwaal en exacte geboortedatum onbekend. Gummbah is een Nederlands cartoonist, striptekenaar, humorist en absurdist. Gertjan van Leeuwen / Gummbah studeerde journalistiek in Tilburg, maar tekende liever. In 1993 bracht hij een tijdschrift uit, God, met daarin zijn eigen strips en cartoons. Tevens publiceerde Gummbah in bladen als Zone 5300 en Sick. Later verschenen zijn tekeningen in onder meer de Volkskrant, Humo, Propria Cures en Nieuwe Revu. Samen met Hans Teeuwen en Pieter Bouwman maakte Gummbah de theater- en televisievoorstelling Poelmo, slaaf van het zuiden (voor meisjes die van dieren houden). Met enkele vrienden, waaronder Jeroen de Leijer, startte Gummbah de Bond tegen Humor en het bijbehorende tijdschrift De Bedenkelijk Kijkende Grondeekhoorn. Van Gummbah zijn verschillende boekjes c.q. prenten uitgegeven; God Nummer 1, De Verbaasde Analfabeet, De Verdwenen Titel, De Tijd Vliegt Slecht, Hoe Eddie In Balbezit Kwam, Het Geheim Van Het Verdwenen Mysterie, Een Kalfslederen Onderbroek Om U Tegen Te Zeggen, Echte Nachten Stugge Vachten, Neksnor, Daar Gaat Fout Varken, Op De Camping, Lekker Single, Voor Een Echt Succesvol Leven etc.

Betty Schuurman

Nationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 01 januari 2020

voor 58e verjaardag
Betty Schuurman, geboren te Edam, is een Nederlands actrice. Betty Schuurman volgde de toneelopleiding aan de Toneelacademie van Maastricht. Naast toneelrollen speelt ze in verschillende filmen en televisieseries. In 2002 krijgt Betty Schuurman de Theo d'Or voor haar rol in De Leenane trilogie van ZT Hollandia/Het Toneelhuis. Betty Schuurman speelde o.a. rollen in de theaterstukken Leonce en Lena, Lulu, La Musica Twee, Stallerhof, Twee Stemmen, De Leenana Trilogie, GEN, Moordende Woorden, Van Gogh, Fort Europa, Robinson Crusoe De Vrouw En De Neger, Het leven Een Droom, Oresteia, Merlijn, De Koning Sterft, De Kersentuin en Pier Paolo. Betty Schuurman speelde ook in veel tv-series en films, zoals Karakter, De Tweeling, Verder Dan De Maan, Staatsgevaarlijk, Het Paard Van Sinterklaas, Waar Is Het Paard Van Sinterklaas?, Bloedbroeders, Taartman, De Storm, Oh Oh Den Haag, Baantjer, Wet & Waan, Grijpstra & De Gier, Keyzer & De Boer Advocaten, Das Leben Ein Traum, Deadline en Annie M.G. Schmidt.

Frank Langella

Internationaal
Is nu 81 jaar...
Jarig: 01 januari 2020

voor 82e verjaardag
Frank Langella, geboren als Frank A. Langella Jr. te Bayonne, is een Amerikaans toneel- en filmacteur van Italiaanse afkomst. Frank Langella werd in 2009 genomineerd voor o.m. een Oscar / Academy Award, een Golden Globe en een BAFTA Award voor het spelen van Richard Nixon in de film Frost/Nixon. Voor diezelfde rol in de toneelversie van het stuk won Frank Langella daadwerkelijk zijn derde Tony Award. Enkele tv- en filmproducties van Frank Langella zijn Swiss Family Robinson, Star Trek: Deep Space Nine, Unscripted, Kitchen Confidential, Diary Of A Mad Housewife, The Wrath Of God, The Mark Of Zorro, Dracula, Sphinx, The Men's Club, Masters Of The Universe, True Identity, 1492: Conquest Of Paradise, Body Of Evidence, Dave, Junior, Bad Company, Cutthroat Island, Eddie, Lolita, Alegria, Small Soldiers, I'm Losing You, The Ninth Gate, Stardom, Sweet November, House Of D, Now You See It, Good Night And Good Luck, 10.5: Apocalypse, Return To Rajapur, Superman Returns, The Novice, Starting Out In The Evening, The Caller, Frost/Nixon, The Tale Of Desperaux en The Box.

Rob Urgert

Nationaal
Is nu 51 jaar...
Jarig: 01 januari 2020

voor 52e verjaardag
Rob Urgert, exacte geboortedatum onbekend, is een Nederlands cabaretier en televisiepresentator. Rob Urgert is van oorsprong voedingskundige en promoveerde in 1997 aan de Wageningen Universiteit op een onderzoek naar de cholesterolverhogende componenten in koffie (cafestol en kahweol). Vlak daarna besloot Rob Urgert zijn leven om te gooien en zich uitsluitend te richten op humor. Rob Urgert werd in 1998 lid van Comedytrain en ook schreef hij teksten voor televisieprogramma's als Dit Was Het Nieuws en Koefnoen. Samen met Bastiaan Geleijnse - één van de mannen achter de strip Fokke en Sukke - ontwikkelde hij de Spoedcursus Humor. Rob Urgert speelde in diverse solocabaretprogramma's - zijn eerste programma Home-Run speelde hij op Cameretten in 1997, maar eindigde net achter Eric van Sauers. Vanaf 2006 was Rob Urgert te zien in het VARA-programma Tussen De Oren, later omgedoopt tot het programma Onder De Tram bij Net5, waarin hij samen met Joep van Deudekom op humoristische wijze de zin en onzin van wetenschappelijk en maatschappelijk onderzoek en psychologie belicht.

Paul Römer

Nationaal
Is nu 57 jaar...
Jarig: 01 januari 2020

voor 58e verjaardag
Paul Römer, geboren te Amsterdam en exacte geboortedatum onbekend, is een Nederlandse televisieproducent. Paul Römer is een zoon van de acteur Piet Römer (1928) en broer van producent en auteur Bart Römer (1957) en van Han Römer (1948) en Peter Römer (1952), beide acteur. Paul Römer volgde de opleiding tot fysiotherapeut en hij begon daarna zijn loopbaan in de televisie-industrie bij de TROS. Tussen 1988 en 1996 werkte hij daar o.m. als programma-ontwikkelaar en als producer van het programma "Jongbloed en Joosten". In 1993 werd hij benoemd tot Hoofd Entertainment bij deze omroep. In 1996 trad hij in dienst van John de Mol Produkties. Hij deed tal van amusementsprogramma's als "De Staatsloterijshow", "Domino D-Day " en programma's van Linda de Mol. Paul Römer is de medebedenker en eerste producent van de nationale en internationale versies van Big Brother en De Grote Donor Show. Hij produceerde ook de Amerikaanse versie Big Brother. Sinds de oprichting van Endemol Nederland was Paul Römer in Aalsmeer werkzaam als Producent Entertainment en van 2002 tot 2009 was hij Algemeen Directeur van Endemol Nederland. In 2011 wordt Paul Römer de nieuwe directeur van de NTR en volgt daarmee Joop Daalmeijer op.

Jason Bateman

Internationaal
Is nu 50 jaar...
Jarig: 14 januari 2020

voor 51e verjaardag
Jason Bateman, geboren als Jason Kent Bateman te Rye (New York), is een Amerikaans acteur van Amerikaanse en Maltese komaf. Jason Bateman begon zijn carrière in 1981-82 met een centrale rol als James Ingalls (geadopteerd zoontje) in de televisieserie Het Kleine Huis Op De Prairie. Jason Bateman werd een tieneridool in het midden van de jaren '80 in shows als Silver Spoons, It's Your Move en Valerie. Na deze periode zakte zijn populariteit, waarna de bekendheid van Jason Bateman vanaf 2001 weer toenam met succesvolle tv- en filmproducties als Poison Ivy, Teen Wolf Too, Love Stinks, Sol Goode, One Way Out, The Sweetest Thing, Starsky & Hutch, Dodgeball: A True Underdog Story, The Break-Up, Smokin' Aces, Arthur Et Les Minimoys, Fast Track, Some Of My Best Friends, Arrested Development, The Jake Effect, Sit Down Shut Up, Juno, Mr. Magorium's Wonder Emporium, The Kingdom, Forgetting Sarah Marshall, The Promotion, Hancock, State Of Play, Up In The Air, Extract en The Switch.

Joke Bruijs

Nationaal
Is nu 67 jaar...
Jarig: 14 januari 2020

voor 68e verjaardag
Joke Bruijs, geboren als Johanna Maria Bruijs te Rotterdam, is een Nederlands actrice, zangeres en comédienne. Op 15-jarige leeftijd begon Joke Bruijs met optredens met radio-orkesten, en niet lang daarna stond ze in het theater, o.a. met Jan Blaaser, Don Quishocking en Mini & Maxi. Naast cabaret speelde en zong Joke Bruijs ook in musicals als Kaat Mossel en Mooi Katendrecht. In 1970 nam Joke Bruijs deel aan het Nationaal Songfestival 1970 met het liedje Okido en werd vierde. Op televisie kwam Joke Bruijs vooral in de schijnwerpers met haar rol als Nel Kooiman in de serie Toen Was Geluk Heel Gewoon - zij speelt daarin naast o.a. haar ex-man Gerard Cox en Sjoerd Pleijsier. In 2005 werkte Joke Bruijs mee met de jubileum-theatershow van André van Duin. Vanaf 2009 speelde Joke Bruijs ook in de soapserie GTST / Goede Tijden, Slechte Tijden en is ze geregeld te zien in de media.

Lies Visschedijk

Nationaal
Is nu 45 jaar...
Jarig: 14 januari 2020

voor 46e verjaardag
Lies Visschedijk, geboren als Elisabeth Suzan Ceciel Marijke Visschedijk te Heel, is een Nederlandse actrice voor toneel, televisie, film en stemactrice. Lies Visschedijk werd landelijk vooral bekend door haar rol in de populaire RTL-serie Gooische Vrouwen. Lies Visschedijk studeerde eerst een paar maanden psychologie, voordat zij naar de Toneelschool Utrecht en Toneelschool Amsterdam ging. Hierna was Lies Visschedijk vooral in het theater te zien en begon ze ook te spelen in tv-series en films, zoals FL 19.99, Madelief Krassen In het Tafelblad, Toscane, Onder De Tram / Tussen De Oren, De Vloer Op, Alles Is Liefde, De Prins En Het Meisje, Keyzer & De Boer Advocaten, Gooische Vrouwen de serie, Gooische Vrouwen de film, Sorry Minister, Toren C, Het Klokhuis, Loft, Radio Bergeijk, Jimmy Neutron, Sonic X, Broeders En Zusters, Expats, Blackface, Fok, Hol, Visnijd, De Gelogen Gedachte en Waarom Vloog Je Van Ons Heen In Je Jetplane?

Wim Kan

Nationaal
Is nu 108 jaar...
Jarig: 15 januari 2020

voor 109e verjaardag
Wim Kan, geboren als Willem Cornelis Kan te Scheveningen en overleden op 8 september 1983 te Nijmegen, was een Nederlands cabaretier. Wim Kan wordt als één van de "Grote Drie van het Nederlandse cabaret" van de jaren '50, '60 en '70 beschouwd, samen met Toon Hermans en Wim Sonneveld. Wim Kan bezocht diverse middelbare scholen omdat hij overal van school werd gestuurd en ging tenslotte naar de toneelschool in Amsterdam, die hij ook niet afmaakte. Wim Kan speelde in 1930 buiten school in een toneelstuk mee, en leerde de tien jaar oudere revuester Corry Vonk kennen. Ze traden op 28 juni 1933 in het huwelijk. Wim Kan wordt gezien als de grondlegger van de oudejaarsconferences. Hij begon in 1954 met zijn oudejaarsconference voor de radio, vroeg daarvoor duizend gulden, en wenste dat de conference zonder de toen gebruikelijke censuur werd uitgezonden. In 1973 hield Wim Kan zijn eerste oudejaarsconference voor de televisie. Het werd een groot succes en hij brak alle kijkcijferrecords. De 8,8 die de kijkers eraan gaven is nog altijd de hoogste waardering.

Wikipedia

Internationaal
Is nu 18 jaar...
Jarig: 15 januari 2020

voor 19e verjaardag
Wikipedia is een project van de Wikimedia Foundation, een in Florida gevestigde organisatie zonder winstoogmerk. Het doel van Wikipedia is om in elke taal een vrije (gratis) internetencyclopedie te creëren. Onder de paraplu van de Wikimedia Foundation bevinden zich diverse meertalige projecten waarvan Wikipedia het oudste, bekendste en succesvolste is. De naam Wikipedia is een samentrekking (portmanteau) van het uit het Hawaïaans afkomstige "wiki" en het Griekse "encyclopedia". De artikelen in deze op het internet vormgegeven encyclopedie worden onder andere geacht een neutraal standpunt in te nemen. Wikipedia is in principe door iedereen die te goeder trouw is te bewerken. Dat is ook een van de redenen dat Wikipedia geen garantie voor de juistheid en evenwichtige kwaliteit van de informatie kan geven. Daarnaast is vanwege het open karakter van het project vandalisme min of meer een probleem. Het project begon met een conversatie tussen twee oude internetvrienden, Larry Sanger, hoofdredacteur van Nupedia en Ben Kovitz, een computerprogrammeur en bèta-wetenschapper, op de avond van 3 januari 2001 in San Diego (Californië). Wikipedia omvat meer dan 260 talen en dialecten!

Sjoerd Pleijsier

Nationaal
Is nu 65 jaar...
Jarig: 15 januari 2020

voor 66e verjaardag
Sjoerd Pleijsier, geboren als Sjoerd Pieter Pleijsier te Vlaardingen, is een Nederlands acteur en tekstschrijver. Sjoerd Pleijsier kwam na een mislukte poging om toegelaten te worden op de Academie voor Kleinkunst terecht op de Academie voor Podiumvorming. Hij stapte uiteindelijk over naar de toneelschool in Maastricht, waar hij in 1980 eindexamen deed. Sjoerd Pleijsier debuteerde in het seizoen 1980/1981 in de vrije sector. Op tv brak Sjoerd Pleijsier pas echt door als Arie van Steenderen in de serie De Weg. Samen met Gerard Cox was Sjoerd Pleijsier schrijver van de tv-comedyserie Toen Was Geluk Heel Gewoon van de KRO, waarmee hij een Gouden Televizier-Ring won. Hij vertolkte hierin de hoofdrol van Simon Stokvis. De serie was aanvankelijk gebaseerd op de Amerikaanse comedyserie The Honeymooners, maar vanaf 1995 schreven Pleijsier en Cox de scripts zelf. In 2009 werd de laatste aflevering uitgezonden. Naast deze succesvolle serie, werkte Sjoerd Pleijsier ook nog aan tv-, musical-, theaterproducties zoals Ook Dat Nog!, musical Turks Fruit, Ciske De Rat, Als De Dood, Kruimeltje, Dennis P., Zwarte Ruiter, ART, Hints, TV Privé, Willem Van Oranje, Het Wassende Water, Vreemde Praktijken en Kinderen Geen Bezwaar.

Emiel Sandtke

Nationaal
Is nu 36 jaar...
Jarig: 18 januari 2020

voor 37e verjaardag
Emiel Sandtke, geboren te Delft, is een Nederlands acteur. Emiel Sandtke volgde vanaf zijn zevende acteerlessen bij verschillende jeugdtheaterscholen. Na het behalen van zijn VWO-diploma wordt Emiel Sandtke aangenomen aan de Amsterdamse Theater Academie. In zijn tweede jaar doet hij de eerste camera-ervaring op met een gastrol in de televisieserie COSTA en speelt hij in de korte film Burgers / Reizigers. Zijn doorbraak maakt Emiel Sandtke met de bekroonde Vara-serie Vuurzee. Als Dex Huygens in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden GTST kreeg hij nog meer landelijke bekendheid. Emiel Sandtke werkte o.a. mee aan Body Image, Sl8n8, Trage Liefde, Costa!, Vuurzee, Spetter, Goede Tijden Slechte Tijden en Z@PP-live.

Kevin Costner

Internationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 18 januari 2020

voor 65e verjaardag
Kevin Costner, geboren als Kevin Michael Costner te Lynwood (Californië), is een Amerikaans acteur, filmregisseur, filmproducent en zanger. Kevin Costner baarde het meeste opzien door de film Dances With Wolves - Hierin speelde Kevin Costner niet alleen de hoofdrol, maar hij regisseerde ook de film en was één van de twee producenten. De film werd in 1990 voor 12 Academy Awards / Oscars genomineerd en won er uiteindelijk 7. Daartegenover staat ook weer dat één van de grootste financiële flops uit Hollywood zijn film Waterworld was. Kevin Coster werkte o.a. mee aan de producties Chasing Dreams, Fandango, The Untouchables, Silverado, Bull Durham, Field Of Dreams, Revenge, Dances With Wolves, Robin Hood: Prince Of Thieves, JFK, The Bodyguard, A Perfect World, Wyatt Earp, The War, Waterworld, Tin Cup, The Postman, Message In A Bottle, For Love Of The Game, Thirteen Days, Road To Graceland, 3000 Miles To Graceland, Dragonfly, Open Range, The Upside Of Anger, Rumor Has It, The Guardian, Mr. Brooks en Swing Vote.

Michiel Romeyn

Nationaal
Is nu 64 jaar...
Jarig: 19 januari 2020

voor 65e verjaardag
Michiel Romeyn, geboren te Amsterdam, is een Nederlands acteur en beeldend kunstenaar. Michiel Romeyn volgde aanvankelijk een opleiding tot graficus aan de Grafische School, en vervolgde daarna zijn opleiding aan de Rietveldacademie. Acteren nam daarna echter de overhand. Michiel Romeyn stond vaak op de planken bij Het Onafhankelijk Toneel. Ook was hij de oprichter van de Mazzo, een uitgaansgelegenheid uit de jaren tachtig die bekend stond om de audiovisuele presentaties. Zijn grootste bekendheid kreeg Michiel Romeyn door het satirische VPRO-televisieprogramma Jiskefet, waarin hij sketches speelde samen met Herman Koch en Kees Prins. Romeyns prototype was dat van de ruwe bonk, zoals Storm in de kantoorserie Debiteuren Crediteuren en de quasi-Afrikaan Oboema; de witte neger uit Amsterdam-Oost. Michiel Romeyn kreeg in 1987 een Gouden Kalf voor zijn rol in film Van Geluk Gesproken. Michiel Romeyn werkte o.a. mee aan Borát, Ballast, De Eeuwige Fietser, Jiskefet, Debiteuren Crediteuren, Hoeksteen & Groenstrook, In Voor- En Tegenspoed, Taxi, Van Geluk Gesproken, De Orionnevel, Afblijven en Alles Is Liefde.
Gadget ZOEKEN Uitgebreid

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Gadget ZOEKEN Compact

Zet deze GADGET in jouw Hyves, Facebook, weblog of site en kopieer onderstaande GADGET-code.


Nog meer gadgets? Klik hier